|
|
#2101 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Hej!
![]() Muszę Wam powiedzieć jeszcze o jednej rzeczy. Zanim zaczęłam interesować się pozytywnym myśleniem poczucie mojej wartości nie było na najwyższym poziomie. Aż natchnęłam się na audiobooka Louise Hay o pokochaniu siebie i zaczęłam stosować to o czym ona mówi. Pierwszym ćwiczeniem jakie stosowałam było patrzenie się w lustro i mówienie do siebie: "Kocham Cię". Zaczęłam ok. 2 miesięcy temu, wiedziałam, że efekty nie przyjdą natychmiast, czekałam i czekałam...aż w końcu poczułam, że naprawdę kocham siebie i czuje się ze sobą dobrze, jestem bardziej pewna siebie. Jeśli ktoś ma taki sam problem jak ja to polecam to ćwiczenie, naprawdę działa ![]() Pisałyście o audiobookach. Świetna sprawa gdy ktoś nie ma czasu na czytanie tak jak ja ![]() Happy woman czytałam o Twojej sytuacji. Ciężka sprawa. Powinnaś podjąć jakieś kroki, słuchaj tego co Ci podpowiada intuicja
|
|
|
|
|
#2102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mimi - a tak poważnie to gratuluję. Nareszcie ktoś może potwierdzić, że to serio pomaga i nie powtarzam tego z nudów
|
|
|
#2103 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć. Moja przygoda z pozytywnym myśleniem się dopiero zaczyna. Wiem, że nie będzie łatwo, bo jestem straszną pesymistką... uważam, że nic mi nie wyjdzie --> więc nie wychodzi, więc to takie błędne koło.
W moim przypadku wygląda to tak, że ponad 2 lata temu nie dostałam się na wymarzone studia, poszłam na inne, jednak to zupełnie nie to. Zrezygnowałam i teraz podchodze do poprawy matury (!), by jeszcze raz zawalczyć o swoje marzenia. Problem w tym, że mam wiele wątpliwości czy mi się to uda ( jak zwykle), ciężko mi pozbyć się tych okropnych wątpliwości. Dlatego dołączam do Was z nadzieją, że za parę miesięcy oznajmię Wam, że się udało...
|
|
|
|
|
#2104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie to studia? I co chciałabyś po nich robić? |
|
|
|
|
|
#2105 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem na V roku i dalej nie mam wybranej specki
|
|
#2108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę powodzenia! Wiem, że na pewno uda Ci się
|
|
|
|
|
|
#2109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak przygotowania do matury? Co teraz studiujesz?
|
|
|
|
|
|
#2110 |
|
Raczkowanie
|
Zrezygnowałam ze studiów. Byłam na analityce medycznej, ale nie czuje się tam dobrze, może dlatego, że ciągle marzy mi się medycyna.
Postawiłam wszystko na jedną kartę, ale stwierdziłam, że ten czas, który teraz zmarnowałam i tak jest niczym w porównaniu do całego życia spędzonego z niespełnionymi ambicjami. Poszłam do pracy i stopniowo się przygotowuje, jakoś idzie. Jednak nie umiem się pozbyć strachu, ciągle towarzyszą mi myśli, których nie umiem zwalczyć " Co jak Ci się nie uda?" , " Jeżeli nie wyjdzie, to będziesz robić do końca życia coś czego nie chcesz" itp. Macie jakieś sposoby na swoje pozytywne myślenie? Czy jesteście takie z natury? Optymistyczne? |
|
|
|
|
#2111 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale staram sie z tym walczyc Pracuje nad soba, nad swoim rozwojem. Najwiekszy problem mam ze zmartwieniami i "co sie wydarzy" tak jak ty.
|
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny trzymajcie kciuki, za jakąś godzinę będzie wiadomo co dalej
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Raczkowanie
|
Mimio
Ja od dziś zaczełam stosować metode "kocham Cię". Mam nadzieję,że pomoże! Happy Jestem z Tobą myślami!
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieje, że Tobie też się uda pokochać siebie jeszcze bardziej.
|
||
|
|
|
|
#2115 |
|
Raczkowanie
|
Mimi
A jak się dzisiaj masz? Ja mam lekki zjazd.
Trzeba dokonywać wyborów. Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej gwarancji. I zawsze, zawsze wybiera sam. |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak afirmacją/wizualizacją przezwyciężyć lek/strach? Codziennie powtarzać np. że jest spokój, nic złego się nie przydarzy - krótkie zdanie czy opisywać sobie w głowie całą sytuację pozytywnie/optymistycznie?
|
|
|
|
#2117 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie myśl o złym, raczej "zobacz" w głowie sytuację, która idzie dokładnie po Twojej myśli
|
|
#2118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powoli a do celu, żeby zmienić myślenie ![]() Dzięki
|
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
hej ja myślę,że to dość dobre studia,sama skończyłam 2 inne mgr
a wcześniej zastanawiałam się właśnie nad analityką med.hmm widocznie inne studia Tobie pisane
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Mam się dobrze
Dzisiaj był bardzo pozytywny dzień. Wstałam wcześnie w dobrym humorze, spotkałam się z koleżanka a w pracy miałam czas aby słuchać audiobooku. Próbuje dostrzegać w każdej chwili czegoś pozytywnego, chociaż czasami jest ciężko.Dlaczego? Co się stało? |
|
|
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Za yonce polecam audiobooka BRIAN TRACY - Siła pewności siebie.
Niesamowite!!! ![]() Uważam, że ten tytuł powinien się znaleźć w pierwszym poście. |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- A jakie są jeszcze audiobooki warte uwagi wg Was ? |
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Konto usunięte
|
Zjedz te zabe, tego samego autora. Swietna, gdy ma sie problemy z organizacja czasu i strachem, ze cos sie nie uda.
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2126 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#2127 | |
|
Konto usunięte
|
Słuchałam sobie dzisiaj Tracy;ego w autobusie jadąc na uczelnię. Chciałam sobie przypomnieć co tak naprawdę wam poleciłam
![]() I powiem wam, że momentami to brzmi jak takie głupotki, typu "możesz wszystko", myśli wibrują itp. Tak myślałam jakiś czas temu. Ale powiem wam, ze im bardziej się wgłębiam w tą tematykę, im więcej publikacji czytam, tym bardziej zaczyna mi się to wszystko układać. Bardzo podoba mi się ta idea "samokonceptu". Sama zauważyłam, że podświadomie wymyśliłam sobie swój ideał, do którego czasami dążę. W niektórych sytuacjach zastanawiam się "jak zachowałaby się IDEALNA JA?" Taka ja, jaką chcę naprawdę być. Czy zdenerwowałaby się jakąś głupotą, czy przejęłaby się opinią nielubianej koleżanki? Pisze też o tym coach Mateusz Grzesiak: Cytat:
Ale o życie takie jakie nam się marzy. Ja na przykład chciałabym być bardziej spokojna, uduchowiona, przyjmować rzeczy takie jakimi są, nie martwić się i nie stresować. I dobrze wiem, że to uczyniłoby mnie szczęśliwą. Wiem też że nie stanę się spokojna, jeśli nie będę się poniekąd zmuszać do tego żeby taka być. Często zazdrościmy innym tego że umieją gotować, że znajdują czas na siłownię, że są dobrze zorganizowani - a czemu każdy nie może taki być? Wszystkiego można się nauczyć, kazda umiejętność jest nabyta Co do celów o których Tracy wspomina, to też trochę tak jak Mapa Marzeń. Ja z ciekawości znalazłam moją kartkę z celami ![]() Na razie nie pracuję, nie zarabiam, nie jestem inżynierem i nie mam prawa jazdy. Nie uczę się też hiszpańskiego ![]() Ale myślałam że spadnę z krzesła jak zobaczyłam że te "małe" cele się spełniły: regularnie ćwiczyć, zdać obie sesje w tym roku bez żadnych poprawek, zdać egzamin z hiszpańskiego, medytować, zdrowo się odżywiać, podróżować (nigdy nie podróżowałam tyle co w tym roku), wstawać wcześnie itp. Pamiętam jak pisałam te cele jadąc pociągiem na początku stycznia 2014 ![]() To ukierunkowanie na cel brzmi głupio ale wystarczy sięgnąć po pierwszą lepszą biografię - Steve Jobs, Michael Jordan, Henry Ford, Stepehn King, Walt Disney. OPni wszyscy wspominają, że zawsze mieli cel w życiu i do niego dążyli. Madonna przyjechała do Nowego Jorku z 20 dolarami w kieszeni i wiedziała że kiedyś będzie sławna i osiągnie to czego w tym momencie chciała. Jay-Z pochodzi z Brooklynu i rapował już jaklo dzieciak. Jak sobie o tym wszystkim pomyślę to aż głupio mi że boję się zawalczyć o to czego JA w życiu chę bo po prostu się boję ![]() Strasznie się rozpisałam więc uciekam, ściskam was i życzę miłej koncówki tygodnia |
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
yonce ogromnie pozytywny, inspirujący post
Dziękuję. Ja staram się zorganizować lepiej, bo trochę namnożyło mi się obowiązków a czas jakby szybciej biegnie (też macie takie wrażenie ?) Robię listy zadań i staram sie wykonać przynajmniej 90%
|
|
|
|
|
#2129 |
|
little hungry lady
|
Witam!
Można nauczyć się z Wami pozytywnego myślenia? Jeśli tak to chciałabym zapisać się do wątku. Ostatnia nadzieja w Was! :P Wysłane z szajsunga.
|
|
#2130 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dałaś mi dużo do myślenia. Trzeba dążyć do wyznaczonych sobie celów. Zdałam sobie sprawę, że tak naprawdę nie wierze w to, że uda mi się spełnić moje marzenia. Muszę nad tym popracować. Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Pracuje nad soba, nad swoim rozwojem. Najwiekszy problem mam ze zmartwieniami i "co sie wydarzy" tak jak ty.