|
|
#181 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
wysoka temperatura to nie przesada tylko zasada. Tyle tylko że w pralce nie ma 100 tylko max 90, ale i to wystarczy. Dla najstarszej córki w latach 90-tych wszystko gotowałam w garze w płatkach mydlanych he he
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-19 o 13:26 |
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#183 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zamierzam powalczyć i karmienie bez lakatora a jak się nie uda to będzie mm, bo męczyć się więcej nie zamierzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaglądaj Kochana jeśli będziesz się czuła na siłach trzymam kciuki za następną fasolkę!!! Cytat:
Ja wolę kupić wcześniej i później nie histeryzować Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#186 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Oczywiscie, kazda mama robi jak chce. Ja sie w to nie wtrącam
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dzisiaj produkujecie
![]() Widzę temat miłości do płodu została poruszona. Ostatnio w klubie innego wątku też toczyłyśmy tę dyskusję. I wyszło, że każda czuje inaczej Część kochała dziecko od pozytywnego testu, inne się cieszą z ciąży, troszczą o nią itd, ale miłości w pełnym tego słowa znaczeniu jeszcze nie czują. I ja zdecydowanie należę do tego drugiego obozu Nie znam swojego dziecka to nie mogę go jeszcze kochać ![]() Jakby któraś była zainteresowana zwalczaniem pryszczy w ciąży, właśnie wracam od dermatologa i na początek poleciła mi Brevoxyl żel lub Benzacne. Przy gorszym, nieustępującym problemie coś tam na receptę już by dała
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę też wolę ciuchy ileś razy prane i sprawdzone niż nówki nie wiadomo jak wyglądające po pierwszym praniu i pełne chemii. wszystkie ciuchlandowe i pożyczone ciuszki prałam w wyższej temperaturze (ale nie gotowałam, bez przesady, tak na 60 stopni), na dłuższy program, z dodatkowym płukaniem, potem prasowałam i było dobrze.my oboje pracujemy, ale i tak małe ciuszki wolałam kupić używane i nie żałować ich. no i cóż.. szczerze mówiąc wolę zostawić kasę na ewentualne mleko (masakra cenowa) albo inne wydatki. teraz co innego jak dziecko chodzi minimum pół roku w jednym rozmiarze, a bluzy niektóre już ma od roku. zresztą na starsze dziecko już ciężko kupić coś w ciuchlandzie czy komisie, bo dzieci niszczą, chyba, że coś eleganckiego, co nosi się rzadko. moje dziecko często na jakieś okazje "chce" dostać ciuchy zamiast zabawek, których i tak trochę ma, wszystkie ubranka po nim pożyczam, a w zamian on dostaje coś nowego, więc zbiera się, nie wszystko kupujemy sami. takie opory to jakiś problem koleżanki i jej nastawienia, bo na pewno nie bezpieczeństwa samego w sobie, aczkolwiek ma prawo do takich decyzji. _________ byłam dziś w tesco po bodziaki, są fajne promocje na malutkie bodziaki, tak do pół roku, wychodzi po mniej niż 4zł za sztukę. było parę przecen 50% i Młody dostał sweterek. ________ jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to ja planuję po usg połówkowym zacząć się rozglądać za chustą. kiedyś postanowiłam, że jeśli jeszcze będę w ciąży to będzie pierwszy zakup dla dziecka. tylko muszę się dokształcić w temacie, bo syn nie był chustowy, za to noszony na rękach, potem w nosidle, jeszcze na samym początku tej ciąży go nosiłam w nosidle. |
|
|
|
|
#189 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie moge powiedzieć, bym tego migdałka w brzuchu kochała ![]() Pokocham jak pomacha do mnie łapką i kopnie za jakiś czas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[ Cytat:
Masz jakieś dolegliwości/ problemy z tym związane? Cytat:
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje tam gdzie jest cos fajnego i ladnego ![]() Cytat:
W sensie ze jak prasujesz to zabijasz bakterie to po co gotować jeszcze?
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tam jest jakiś nadtlenek. No ona wiedziała, że w ciąży jestem i powiedziała, że te akurat można
|
|
#193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to u mnie te gorące to 40stopni Cytat:
Chustę też bym chciała! |
||
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Też będę kupować chustę
Najlepiej kupić używaną
|
#195 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no właśnie...one strasznie walą ![]() Cytat:
pewnie, że nie wszyscy to lubią...ale nie da się wszystkim dogodzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko pieluchy tetrowe prałam na 90 no ale jak młody miał ok 6-7 miesięcy to w domu go trzymałam w tetrze bry ![]() nie chcę być monotematyczna ale zróbcie coś z tą pogodą |
||||||
|
|
|
#196 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#197 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam...ale miałam dzisiaj sen
śniło mi się, że zaczęłam rodzić...pojechałam do szpitala ale tak jakbym leżała na izbie przyjęć nie na porodówce...przyszedł lekarz zaczał mi oglądać plecy ( ) po czym przypomniało mi się, że nie mogę rodzić bo przecież za wcześnie jeszcze... i wyszłam |
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszek miałam Białego Jelenia.. Cytat:
![]() To sobie zarobiłam Cytat:
|
|||
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tych co pamiętam to LennyLamb, Natibaby iiii nie pamiętam ![]() Trzeba będzie w odpowiednim czasie przejrzeć forum chustowe, bo tam jest kopalnia widzy ![]() Tyle, że tam pewnie odradzą bezfirmówki...
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre
|
|
|
|
|
#202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież maleństwo na początku będzie rosło jak na drożdżach ![]() Słodka <przytul> powodzenia dużo uśmiechu ![]() Irmusia81 jeśli chodzi o moje zakażenie wzw b to póki co jest ok, chodzę tylko na badania kontrolne bo u mnie wiremia jest bardzo niska, teraz w grudniu będę szła na badanie kontrolne bo w ciąży ten wirus różnie może się zachowywać. Żyję normalnie jak każda z was, wbrew pozorom to dosyć powszechne w dzisiejszych czasach niestety :/
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a termin badania mam dokładnie za tydzień 26.11 ![]() rybkaa ja też nie mam oporów przed kupowaniem w ciuchlandach, chociaż ja sama tam szukać nie umiem, ale moja mama jest w tym dobra ![]() Dziękuje wszystkim za ciepłe powitanie |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie zastanawiam nad kupnem tej poduszki dla ciężarnych, super są sporo osób poleca. oczywiście jeszcze nie teraz ale za jakiś miesiąc...może pod choinke
![]() byłam u mamy i zrobiłam sobie ten popcorn z mikrofali, jezuuuuuuuuu jaki pyszny całą miche wsunełam ![]() potem jeszcze pyszny maminy obiadek, jezu jak mi dobrze a teraz zrobiłam sobie jeszcze sok ze świeżych pomarańczy, rany jakie to pyszne! wyjątkowo mi dziś wszystko smakuje ![]() co do dziwnych snów.....wczoraj był u nas brat męża, no i co mi sie śniło? bzykanie ze szwagrem |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Jeżeli chodzi o zajęcie się mną przez szpital to w sumie nie mam zastrzeżeń. Polożyli mnie na pododziale ginekologii onkologocznej, gdzie nie miałam styku z innymi mamami, dzidziusiami i ciężarnymi. Wszyscy byli bardzo delikatni i taktowni.

trzymam kciuki za następną fasolkę!!!

Nie przelewa im się, a ich dziecko ma wszystko nowiutkie, jak spod igły. Wcześniej nie zgłębiałam się w temat, ale teraz mniej więcej wiem jak drogie są ubrania dziecięce.