|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Krzyś ma dziś ciężki dzień. cały czas płakusia, już nie pamiętam kiedy tyle razy był na rękach jak dziś. teraz trochę mu się poprawił humor i leży na macie i się bawi balonem. bardzo się cieszę, że zrobiłam mu kącik zabaw. mam wrażenie, że on doskonale rozumie, że łóżeczko do spania, rączki rodziców do zwiedzania a kącik do zabawy. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- wika czyli zmieniacie mieszkanie? ja już się gubię w waszych mieszkaniowych sprawach
|
|
#542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za mamę - żeby to nie było nic groźnego! ![]() Cytat:
![]() ciekawe czy w 12tc skończyła czy zmniejszała dawkę... no właśnie...a jak on chce już w 10tc mi zmniejszyć, to pewnie odstawić też szybciej...aż się boję pomyśleć... dziewczyny jakie witaminy polecacie w ciąży i od kiedy je brałyście??? wczoraj zapytałam o witaminy - czy powinnam brać, to się zaśmiał, że mało mi tabletek ale dostałam od niego próbkę pragna plus...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-19 o 15:40 |
|||
|
|
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemeblowałam mieszkanie, wybrałam szafę, porobiłam projekty co jak i gdzie i się okazało, że praca męża w Sosnowcu nie wygląda tak kolorowo jak się zapowiadało (praca turnusowa, dojazdy KŚ, które są załadowane i ciągle się gdzieś opóźniają). A Szef we Wrocławiu poszedł mu na rękę, chcąc go zatrzymać w pracy, więc będzie dojeżdżał codziennie do Wrocławia. Dojazd ma w obie strony expresem - 1,40 h w jedną stronę (do Sosnowca - 1,20h), tylko nie z dworca w centrum, gdzie mamy swoje mieszkanie a takiego dalej położonego. Zdecydowaliśmy więc, że to czas na zmianę mieszkania, tak by mąż nie musiał dodatkowo autobusem do dworca jeździć. Mieszkanie i tak planowaliśmy kiedyś zamienić (mamy na III p bez balkonu, co robi się trochę dokuczliwe). Chcemy tak, by małżonek miał dworzec "pod nosem" a ja jako dobra żona będę spacerować do pracy jakieś 20 minut a nie 10, jak dotąd U nas jak w kalejdoskopie wszystko się zmienia a tak już marzy mi się jakaś mała stabilizacja
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48992014]Gratuluję! ![]() A ja zrobiłam sobie anioła na patyku, robię drugiego. I wymyśliłam, że zrobię kiedyś z takich aniołów karuzelę na łóżeczko ![]() [/QUOTE] śliczne Cytat:
szybko masz wizytę u lekarza ja mam dopiero po @ przyjść ......
|
||
|
|
|
#545 |
|
Konto usunięte
|
Rena ja w pierwszej ciąży brałam Pharmaton Matruelle, ale on jest dość drogi, więc w drugiej zmieniłam na Vitaminer, tylko ten z DHA.
|
|
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
żeby w końcu sytuacja się ustabilizowała
|
|
#547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wizytę miałam ustalona od dawna. Pisałam dziś smsa do mojego gina czy zostawiamy czy przesuwamy na później, ale odpisał że zostawiamy tak jak jest. W domku jest super ![]() A Ty nie dostałaś jeszcze @? Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-19 o 16:27 |
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Rena brałam vitaminer + omegamed pregna + kwas foliowy 15mg.
Berbie nie szczeniaka, bo wiem co było z kociakiem. Gruba trafiła do nas jak miała 4 tygodnie.. Dosłownie jak z noworodkiem ![]() Nie można było jej samej w domu zostawić bo zaraz wpadła w tarapaty. Musiałam ją wszystkiego nauczyć. I wstawałam w nocy amu dać Wika mieszkanie małe. Ciasno nam. Bez piwnicy nawet. Ale możliwe że to mieszanie pójdzie pod wynajem a potem dla Maksa. Więc całkiem się nie pozbędziemy
|
|
|
|
#549 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie ja też
już nic nie pisałam, bo nic nie skumałam ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48998172]Rena ja w pierwszej ciąży brałam Pharmaton Matruelle, ale on jest dość drogi, więc w drugiej zmieniłam na Vitaminer, tylko ten z DHA.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Rena wg mnie to obojętne, ale jeżeli chodzi o dha, to jakoś najbardziej moje zaufanie wzbudza omegamed pregna dha. Mdłości masz?
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Pamiętacie jakieś kocica zjadła odżywkę dodaj włosów? Wczoraj wylizała tusz do rzęs otwarty na chwilę zostawiłam na umywalce. Mam ostatnio fazę na mleko kokosowe. Uwielbiam. Kocica też. Pani kurcze ale ciąg macie.. To już trzecia infekcja od pójścia do żłobka? Zebra ja emolium sobie bardzo chwalę. Miał skorupe straszną i w ciągu dwóch dni poprawa była. Narazie nie zmieniam na nic innego. Ja na wiosnę zrobię M piaskownice na balkonie i jakiś domek też chcę kupić
|
|
|
|
#551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem mam, ale bardzo delikatne - jak się mocno najem albo jak jestem głodna a tak to praktycznie nie mam objawów - oprócz balona w brzuchu, lekko wrażliwych piersi i senności właśnie się zastanawiam jakie spodnie kupić, bo w jeansach już ciasno a mam tylko jedne takie, w których mogę chodzić swobodnie... no i mam problem ![]() aaa witam się nieśmiało w 9tc
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-19 o 17:11 |
|
|
|
|
#552 |
|
Konto usunięte
|
Rena pięknie leci
już prawie 1/4 za Tobą ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- A Renuś Ty coś chyba obiecałaś?
|
|
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane....
Rena, Monika cieszę się z udanych wizyt!! Rena ja brałam własnie PREGNAPLUS cenowo ok 20zł i potem zmieniłam na pregna DHA... jeśli masz dobre wyniki morfo to witaminy zbędne...ale można brac a encorton jakoś po 12tc odstawiałam...po prenatalnych napewno! Zeberka dziękuję za info Igorka tak dokarmiam 2-3razy w ciągu dnia inaczej nic bym nie zrobiła. Raczej 2 razy niż 3. z rana i popołudniu. Słodka a do kogo chodzisz do ginka?? Dziewczynki czy któraś z Was ma do sprzedania ubranko do chrztu dla dziewczynki???
|
#554 |
|
Konto usunięte
|
Agatko chyba czas na zmianę suwaczka u Ciebie
Brzusia już nie masz
|
|
|
|
#555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Rena - ja biore pregna plus.
|
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda tak wiem i o tym myślę ale jakoś czasu brakuje...
Iza cieszę się bardzo że zadzwonili w końcu!! Fajowo. Może stosunki z Tż się poprawią dzięki ten pracy?
|
#558 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48999379]Rena pięknie leci
już prawie 1/4 za Tobą ![]() A Renuś Ty coś chyba obiecałaś? [/QUOTE]ano obiecałam i dotrzymam słowa - choć jakoś strach mnie obleciał już piszę do Inutil...ale wzywam jeszcze do porządku na pierwszej stronie - HOPE - Ty to już na pewno nie jesteś staraczką ![]() Cytat:
no to skoro tak, to ja też zacznę je brać
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Rena mnie ginek mówił że DHA to sobie darować w pierwszym trymestrze bo zbędne to. Dopiero od II trymestru żeby stosować...moja ginka w zasadzie kazywała brać tylko pregnaplus a potem sama zmieniłam na te z dha z tym że mi nie podchodziły i po nich wymiotowałam więc brałam co któryś dzień te z dha a pregna plus normalnie...musisz kombinować z tymi z dha bo nie każde Ci też podejdą tak samo jak te pregnaplus też mogą Ci akurat nie pasować ....różnie bywa
Waderka mój Igor też się krztusi przy karmieniu.... Aha w niedzielę odpadł Nam pępuszek
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
od 17 tc, w obu ciążach, zażywam pregnaPLUS. jak urodziłam to przeszłam na pregnaDHA. (fajne książeczki przysyłają )już nawet nie liczę. ręce opadają. liczę, że w końcu się wychoruje, bo ile można?! 34 m2... RAJ! Wika, oby jak najszybciej się wykrystalizowało
|
|
|
#561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja najbardziej (tak już na przyszłość) boję się zakrztuszenia ciałem stałym... Wtedy, jak pisze Perse, to chyba tylko za nogi i potrząsać... za pępuch ![]() Zeberko nie wiem może mi jeszcze mózg nie odrósł po ciąży, ale czytałam 10 razy i nie wiem o co chodzi z tą listonoszką ![]() Dziewczyny czy dzieciaczki w 5-7 miesiącu naprawdę jedzą tylko 5 posiłków dziennie? Jak czytam o tym i patrzę na moją Anię to nie wiem jak to będzie. Kiedy będzie jadła 5 posiłków zamiast 15? ![]() A od kilku dni to zrobiła sobie smoczek z mojego cyca. Nie zaśnie bez cyca, nie uspokoi się bez cyca. Tylko go włoży do ust i już śpi, ale wyjmę i od razu się budzi... Dobrze że chociaż w nocy 3-4 godz bez przerwy śpi. Ale dni nie moje
|
|
#562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dużo dokarmiasz?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#563 | ||
|
Zakorzenienie
|
stawiasz pępkowe Cytat:
tylko, że ja się boję, że nie jem zdrowo...tzn staram się - warzywa, owoce, ale czy to wystarczy... jakoś nie chce mi się wymyślać i szykować - choć jem 5 posiłków i zawsze nawet do zwykłej kanapki jakieś kiełki, papryczkę czy pomidorka dodam...ale boję się, że to za mało...Cytat:
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im dziecko starsze bedzie jadło większe porcje wiec i większe przerwy między posiłkami. Dominik niedługo skończy 11 miesięcy,je 4 posiłki dziennie ale konkretne ilośći.
|
|
|
|
#565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55.
Cytat:
Ale jak potrzebujesz coś sprawdzonego to polecam mleczną kanapkę- u mnie nie ma imprezy bez tego ciasta,. Jak chcesz to podeśle przepis. I jakieś inne sprawdzone też! Ja sporo piekę więc mam troche wyprubowanych przepisów. Cytat:
Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?
|
|
|
#566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48992014] A ja zrobiłam sobie anioła na patyku, robię drugiego. I wymyśliłam, że zrobię kiedyś z takich aniołów karuzelę na łóżeczko ![]() [/QUOTE] Gryzia Ty zdolniacho!!! super ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
ja robiłam i Was nim szczułam polecam, jest przepyszny! zamiast oreo dałam podróbkowe neo z lidla ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#567 |
|
Zakorzenienie
|
Do dr Rożnowskiego
a Ty jesteś z moich okolic, że pytasz?? ![]() Rena, Monika gratuluję udanych wizyt. Co do witamin mój gin mówił z na początku wystarczy sam kwas foliowy. Mam zamiar w najbliższym czasie oczyścić umysł z ostatnich wydarzeń i zająć się wyszukiwaniem sprzętów do naszego nowego mieszkanka Jedyna miła sprawa jaka nas czeka w najbliższych miesiącach
|
|
|
|
#568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- ale leeeeci ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
|
|
#569 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk Kamil śmiał się w głos dopiero jak raczkowal... a do zabawek cieszyć to po roku. Przykro mi było jak na mamusiowym inne dzieci zacieszaly do wszystkiego a mój nic. Lepiej poprostu go zaakceptuj. I teraz też potrafi cały dzień marudzic a przyjdzie moja mama itp a on wesołe słoneczko. Mama go ostatnio słyszała jak wchodziła do klatki i nie mogła uwierzyć bo jak zapukala to cisza i otworzył jej uśmiechnięty Kamilek
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz - a co gin na to?? mówił coś o stymulacji??
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.

, ja mam zadbać o wyposażenie wnętrza (kuchnia, pralka itp...)

oby jeszcze z kupą to opanował to będzie super