Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 15:10   #541
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wyrodni, pierwsze musimy "obce" dzieci obkupić...
podejrzewam, że na pewno coś kupimy naszym dziewczynkom - chociaż Kasia rozpuszczona- nie ma wyjazdu do miasta żeby z czymś nie wróciła- to puzzle, to zwierzątka, to klocki
jak Tosia się urodziła to Tzet oglądał na necie ogromne plastikowe domki ogrodowe i powiedział, że taki zakupi dziewczynkom na gwiazdkę i ustawimy w salonie na czas zimy, ja mam zadbać o wyposażenie wnętrza (kuchnia, pralka itp...)
wow to na bogato, ale w końcu dla dwóch dziewczynek i prezent który długo posłuży. takie najbardziej lubię

Krzyś ma dziś ciężki dzień. cały czas płakusia, już nie pamiętam kiedy tyle razy był na rękach jak dziś. teraz trochę mu się poprawił humor i leży na macie i się bawi balonem. bardzo się cieszę, że zrobiłam mu kącik zabaw. mam wrażenie, że on doskonale rozumie, że łóżeczko do spania, rączki rodziców do zwiedzania a kącik do zabawy.

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

wika czyli zmieniacie mieszkanie? ja już się gubię w waszych mieszkaniowych sprawach
Stary 2014-11-19, 15:17   #542
rena5
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Pochwalę gościa, odpieluchowanie idzie nam całkiem dobrze, woła "sitki, sitki" choć umie powiedzieć siki dziś nawet sam sobie przynosił nocnik do pokoju stawiał i się rozbierał, siadał i po wszystkim zawołał mnie "mama są sitki, bij brawo" ubrał się sam i bierze nocnik i wylewa do ubikacji oby jeszcze z kupą to opanował to będzie super
no i super

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Ja nteż dziś byłam u gina i z niewiadomych przyczyn nie mam owulacji. Za miesiąc kontrola i zobaczymy wtedy co dalej. Obejrzał też mamy wyniki i nie był zachwycony. Niestety. Mówił że trzeba usunąć macicę z przydatkami bo to może- ale nie musi- być coś groźnego. Zaniepokoiło go to bardzo wysokie crp! Dziś mama powtarzała ob i crp. Jutro wynik. Zobaczymy czy coś spadło czy nic i będziemy myśleć co dalej.
no widzisz i dobrze, że byłaś - chyba bez stymulacji się nie obejdzie...

trzymam kciuki za mamę - żeby to nie było nic groźnego!

Cytat:
Chrzciny udane, Tosia pięknie przespałaby całą Mszę- ale Kasia ciągle ją budziła. Na szczęście żadna ani nie płakała ani nie krzyczała. Poimprezowaliśmy do 19.00 – goście chyba zadowoleni.
no i super! na pewno jakieś zdjęcie się znajdzie - pliiisssss

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
Moja koleżanka brała ten stery do 12 tygodnia
ciekawe czy w 12tc skończyła czy zmniejszała dawkę...

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Rena brałam encorton do 16 tyg.
no właśnie...a jak on chce już w 10tc mi zmniejszyć, to pewnie odstawić też szybciej...aż się boję pomyśleć...

dziewczyny jakie witaminy polecacie w ciąży i od kiedy je brałyście??? wczoraj zapytałam o witaminy - czy powinnam brać, to się zaśmiał, że mało mi tabletek ale dostałam od niego próbkę pragna plus...

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-19 o 15:40
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 15:46   #543
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

wika czyli zmieniacie mieszkanie? ja już się gubię w waszych mieszkaniowych sprawach
Berbie, ja też się gubię
Przemeblowałam mieszkanie, wybrałam szafę, porobiłam projekty co jak i gdzie i się okazało, że praca męża w Sosnowcu nie wygląda tak kolorowo jak się zapowiadało (praca turnusowa, dojazdy KŚ, które są załadowane i ciągle się gdzieś opóźniają). A Szef we Wrocławiu poszedł mu na rękę, chcąc go zatrzymać w pracy, więc będzie dojeżdżał codziennie do Wrocławia. Dojazd ma w obie strony expresem - 1,40 h w jedną stronę (do Sosnowca - 1,20h), tylko nie z dworca w centrum, gdzie mamy swoje mieszkanie a takiego dalej położonego. Zdecydowaliśmy więc, że to czas na zmianę mieszkania, tak by mąż nie musiał dodatkowo autobusem do dworca jeździć. Mieszkanie i tak planowaliśmy kiedyś zamienić (mamy na III p bez balkonu, co robi się trochę dokuczliwe). Chcemy tak, by małżonek miał dworzec "pod nosem" a ja jako dobra żona będę spacerować do pracy jakieś 20 minut a nie 10, jak dotąd
U nas jak w kalejdoskopie wszystko się zmienia a tak już marzy mi się jakaś mała stabilizacja
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 15:52   #544
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dzwonili z TychówMam przyjechać jutro na 9:00 po skierowanie na badaniaBedzie to praca na montażu.Niestety na razie przez agencje.
super
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48992014]Gratuluję!

A ja zrobiłam sobie anioła na patyku, robię drugiego. I wymyśliłam, że zrobię kiedyś z takich aniołów karuzelę na łóżeczko
[/QUOTE]
śliczne
Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Bardzo, bardzo dziękuję Wam za słowa otuchy.

Od wczoraj wieczora jestem już w domu. Ze szpitala zabraliśmy częśc naszego Malucha aby wysłac Go do Poznania na badania ustalające płeć. Czekam właśnie na kuriera.

O dziwo czuję się bardzo dobrze fizycznie. Skończyło mi się krwawienie, podbrzusze tylko czasem zaboli ale to chyba macica się obkurcza. Mam L4 do wtorku.

28 Listopada ide do mojego lekarza, zobaczymy czy tam na dole wszystko ok.

Powoli muszę zacząc wkęcac się w wątek - ale nie czaję bazy co z którą z Was się dzieje
super że już jesteś w domku i że sie dobrze czujesz
szybko masz wizytę u lekarza ja mam dopiero po @ przyjść ......

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:08   #545
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Rena ja w pierwszej ciąży brałam Pharmaton Matruelle, ale on jest dość drogi, więc w drugiej zmieniłam na Vitaminer, tylko ten z DHA.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:23   #546
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie witaminy polecacie w ciąży i od kiedy je brałyście??? wczoraj zapytałam o witaminy - czy powinnam brać, to się zaśmiał, że mało mi tabletek ale dostałam od niego próbkę pragna plus...
Brałam przez chwilę prenatal complex ale ponieważ wyniki mam niezłe i staram się dobrze odżywiać to uznałam, że takie kompleksowe zestawy witaminowe nie są mi potrzebne. teraz biorę tylko magnez i dha.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
U nas jak w kalejdoskopie wszystko się zmienia a tak już marzy mi się jakaś mała stabilizacja
żeby w końcu sytuacja się ustabilizowała

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:25   #547
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super

śliczne

super że już jesteś w domku i że sie dobrze czujesz
szybko masz wizytę u lekarza ja mam dopiero po @ przyjść ......
Hej...

Ja wizytę miałam ustalona od dawna. Pisałam dziś smsa do mojego gina czy zostawiamy czy przesuwamy na później, ale odpisał że zostawiamy tak jak jest.

W domku jest super

A Ty nie dostałaś jeszcze @?

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2014-11-19 o 16:27
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:37   #548
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena brałam vitaminer + omegamed pregna + kwas foliowy 15mg.

Berbie nie szczeniaka, bo wiem co było z kociakiem. Gruba trafiła do nas jak miała 4 tygodnie.. Dosłownie jak z noworodkiem
Nie można było jej samej w domu zostawić bo zaraz wpadła w tarapaty. Musiałam ją wszystkiego nauczyć. I wstawałam w nocy amu dać

Wika mieszkanie małe. Ciasno nam. Bez piwnicy nawet. Ale możliwe że to mieszanie pójdzie pod wynajem a potem dla Maksa. Więc całkiem się nie pozbędziemy
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:41   #549
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Berbie, ja też się gubię
no właśnie ja też już nic nie pisałam, bo nic nie skumałam

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48998172]Rena ja w pierwszej ciąży brałam Pharmaton Matruelle, ale on jest dość drogi, więc w drugiej zmieniłam na Vitaminer, tylko ten z DHA.[/QUOTE]
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Rena brałam vitaminer + omegamed pregna + kwas foliowy 15mg.
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Brałam przez chwilę prenatal complex ale ponieważ wyniki mam niezłe i staram się dobrze odżywiać to uznałam, że takie kompleksowe zestawy witaminowe nie są mi potrzebne. teraz biorę tylko magnez i dha.
dzięki dziewczyny - czy jest w sumie jakaś istotna różnica pomiędzy nimi??

Stary 2014-11-19, 16:57   #550
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena wg mnie to obojętne, ale jeżeli chodzi o dha, to jakoś najbardziej moje zaufanie wzbudza omegamed pregna dha. Mdłości masz?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Pamiętacie jakieś kocica zjadła odżywkę dodaj włosów? Wczoraj wylizała tusz do rzęs otwarty na chwilę zostawiłam na umywalce.

Mam ostatnio fazę na mleko kokosowe. Uwielbiam. Kocica też.

Pani kurcze ale ciąg macie.. To już trzecia infekcja od pójścia do żłobka?

Zebra ja emolium sobie bardzo chwalę. Miał skorupe straszną i w ciągu dwóch dni poprawa była. Narazie nie zmieniam na nic innego.
Ja na wiosnę zrobię M piaskownice na balkonie i jakiś domek też chcę kupić 34m się marnują. Nawet kwiatków nie mam
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 16:59   #551
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Rena wg mnie to obojętne, ale jeżeli chodzi o dha, to jakoś najbardziej moje zaufanie wzbudza omegamed pregna dha. Mdłości masz?
tak różnie czasem mam, ale bardzo delikatne - jak się mocno najem albo jak jestem głodna a tak to praktycznie nie mam objawów - oprócz balona w brzuchu, lekko wrażliwych piersi i senności właśnie się zastanawiam jakie spodnie kupić, bo w jeansach już ciasno a mam tylko jedne takie, w których mogę chodzić swobodnie... no i mam problem

aaa witam się nieśmiało w 9tc

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-19 o 17:11
Stary 2014-11-19, 17:32   #552
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Rena pięknie leci już prawie 1/4 za Tobą

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

A Renuś Ty coś chyba obiecałaś?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:33   #553
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam Kochane....

Rena, Monika cieszę się z udanych wizyt!!

Rena ja brałam własnie PREGNAPLUS cenowo ok 20zł i potem zmieniłam na pregna DHA... jeśli masz dobre wyniki morfo to witaminy zbędne...ale można brac a encorton jakoś po 12tc odstawiałam...po prenatalnych napewno!

Zeberka dziękuję za info Igorka tak dokarmiam 2-3razy w ciągu dnia inaczej nic bym nie zrobiła. Raczej 2 razy niż 3. z rana i popołudniu.

Słodka a do kogo chodzisz do ginka??

Dziewczynki czy któraś z Was ma do sprzedania ubranko do chrztu dla dziewczynki???

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:35   #554
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Agatko chyba czas na zmianę suwaczka u Ciebie Brzusia już nie masz
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:51   #555
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ja to zawsze jakiegoś obciachu narobię...
była przed chwilą listonoszka- Tz-eta i Teściowej nie ma, pies szczekał, widzę auto to zeszłam
ona w tym czasie wychodziła już podwórka więc wróciła i pokazuje mi gdzie zostawiła paczkę i list (paczka do mnie list do Tz-eta) i mówi mi, że z Teściową umówiona, że tam ma zostawiać przesyłki jak nikogo nie ma.
A potem zapytała mnie - nie pamiętam dosłownie "To pani teraz w domu jest, to dzwonić?" To jej odpowiedziałam, że pewnie, może dzwonić jak nie będę karmić to zaraz zejdę.
A potem sobie myślę jaki obciach- ona tak zapytała chyba aby ustalić czy może nasze listy Teściowej zostawiać albo aby "zbadać" czym jako nowa gospodyni zła, że wtargnęła na nasze podwórko sama. A ja nic przeciwko nie mam aby Teściowa paczkę odebrała czy aby listonoszka zostawiła ją w umówionym miejscu. Zrozumiałam dosłownie: czy ona może na nasz domofon dzwonić... Pewnie pójdzie plotka po wsi, że sobie życzę osobiście przesyłki odbierać. Musze to sprostować jak tu następnym razem będzie.
W każdym bądź razie cudne spodnie m&s na Kasię za złotówkę wylicytowane przyszły
Może ona nie zrozumiała tego tak jak ci się wydaje.
Cytat:
no i super

no i super! na pewno jakieś zdjęcie się znajdzie - pliiisssss

ciekawe czy w 12tc skończyła czy zmniejszała dawkę...

no właśnie...a jak on chce już w 10tc mi zmniejszyć, to pewnie odstawić też szybciej...aż się boję pomyśleć...

Ja brałam prenatal Classic.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 17:51   #556
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Rena - ja biore pregna plus.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:00   #557
agatkaa1
Zakorzenienie

Gryzelda tak wiem i o tym myślę ale jakoś czasu brakuje...

Iza cieszę się bardzo że zadzwonili w końcu!! Fajowo. Może stosunki z Tż się poprawią dzięki ten pracy?

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-11-19, 18:02   #558
rena5
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48999379]Rena pięknie leci już prawie 1/4 za Tobą

A Renuś Ty coś chyba obiecałaś? [/QUOTE]
ano obiecałam i dotrzymam słowa - choć jakoś strach mnie obleciał już piszę do Inutil...

ale wzywam jeszcze do porządku na pierwszej stronie - HOPE - Ty to już na pewno nie jesteś staraczką

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Rena ja brałam własnie PREGNAPLUS cenowo ok 20zł i potem zmieniłam na pregna DHA... jeśli masz dobre wyniki morfo to witaminy zbędne...ale można brac a encorton jakoś po 12tc odstawiałam...po prenatalnych napewno!
ja jeszcze żadnych wyników nie robiłam...więc nic nie wiem i dlatego się zastanawiałam kiedy trzeba zacząć brać jakieś witaminki...a można od początku z DHA??

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rena - ja biore pregna plus.
no to skoro tak, to ja też zacznę je brać

Stary 2014-11-19, 18:07   #559
agatkaa1
Zakorzenienie

Rena mnie ginek mówił że DHA to sobie darować w pierwszym trymestrze bo zbędne to. Dopiero od II trymestru żeby stosować...moja ginka w zasadzie kazywała brać tylko pregnaplus a potem sama zmieniłam na te z dha z tym że mi nie podchodziły i po nich wymiotowałam więc brałam co któryś dzień te z dha a pregna plus normalnie...musisz kombinować z tymi z dha bo nie każde Ci też podejdą tak samo jak te pregnaplus też mogą Ci akurat nie pasować ....różnie bywa

Waderka mój Igor też się krztusi przy karmieniu.... ja już mam widmo jak mi się krztusi jak jestem z Nim sama (jak Tż wróci do pracy) i co ja zrobię. Przy KP się Nam to raczej nie zdarza tylko przy butli....a butelką karmi zawsze Tż....ale odwraca Go zawsze na bok i jest ok.

Aha w niedzielę odpadł Nam pępuszek

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-11-19, 18:15   #560
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

mój gin uważa, że na początku tylko zdrowa dieta + kwas foliowy (u mnie to był 15 mg). no i oczywiście dopalacze - gdy potrzebne.
od 17 tc, w obu ciążach, zażywam pregnaPLUS. jak urodziłam to przeszłam na pregnaDHA. (fajne książeczki przysyłają )

Cytat:
To już trzecia infekcja od pójścia do żłobka?
już nawet nie liczę. ręce opadają. liczę, że w końcu się wychoruje, bo ile można?!

34 m2... RAJ!

Wika, oby jak najszybciej się wykrystalizowało

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:59   #561
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję Wam za rady

Waderka mój Igor też się krztusi przy karmieniu.... ja już mam widmo jak mi się krztusi jak jestem z Nim sama (jak Tż wróci do pracy) i co ja zrobię. Przy KP się Nam to raczej nie zdarza tylko przy butli....a butelką karmi zawsze Tż....ale odwraca Go zawsze na bok i jest ok.

Ania krztusi się nie tylko przy mleku, nieraz tak po prostu (śliną?). Nie wygląda to groźnie, takie tyci tyci zakrztuszenie, ale jednak.
Ja najbardziej (tak już na przyszłość) boję się zakrztuszenia ciałem stałym... Wtedy, jak pisze Perse, to chyba tylko za nogi i potrząsać...

za pępuch

Zeberko nie wiem może mi jeszcze mózg nie odrósł po ciąży, ale czytałam 10 razy i nie wiem o co chodzi z tą listonoszką

Dziewczyny czy dzieciaczki w 5-7 miesiącu naprawdę jedzą tylko 5 posiłków dziennie? Jak czytam o tym i patrzę na moją Anię to nie wiem jak to będzie. Kiedy będzie jadła 5 posiłków zamiast 15?
A od kilku dni to zrobiła sobie smoczek z mojego cyca. Nie zaśnie bez cyca, nie uspokoi się bez cyca. Tylko go włoży do ust i już śpi, ale wyjmę i od razu się budzi... Dobrze że chociaż w nocy 3-4 godz bez przerwy śpi. Ale dni nie moje

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:03   #562
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Rena mnie ginek mówił że DHA to sobie darować w pierwszym trymestrze bo zbędne to. Dopiero od II trymestru żeby stosować...moja ginka w zasadzie kazywała brać tylko pregnaplus a potem sama zmieniłam na te z dha z tym że mi nie podchodziły i po nich wymiotowałam więc brałam co któryś dzień te z dha a pregna plus normalnie...musisz kombinować z tymi z dha bo nie każde Ci też podejdą tak samo jak te pregnaplus też mogą Ci akurat nie pasować ....różnie bywa

Dużo dokarmiasz?

Stary 2014-11-19, 19:12   #563
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
stawiasz pępkowe

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mój gin uważa, że na początku tylko zdrowa dieta + kwas foliowy (u mnie to był 15 mg). no i oczywiście dopalacze - gdy potrzebne.
od 17 tc, w obu ciążach, zażywam pregnaPLUS. jak urodziłam to przeszłam na pregnaDHA. (fajne książeczki przysyłają )
dzięki tylko, że ja się boję, że nie jem zdrowo...tzn staram się - warzywa, owoce, ale czy to wystarczy... jakoś nie chce mi się wymyślać i szykować - choć jem 5 posiłków i zawsze nawet do zwykłej kanapki jakieś kiełki, papryczkę czy pomidorka dodam...ale boję się, że to za mało...

Cytat:
Dziewczyny czy dzieciaczki w 5-7 miesiącu naprawdę jedzą tylko 5 posiłków dziennie? Jak czytam o tym i patrzę na moją Anię to nie wiem jak to będzie. Kiedy będzie jadła 5 posiłków zamiast 15?
A od kilku dni to zrobiła sobie smoczek z mojego cyca. Nie zaśnie bez cyca, nie uspokoi się bez cyca. Tylko go włoży do ust i już śpi, ale wyjmę i od razu się budzi... Dobrze że chociaż w nocy 3-4 godz bez przerwy śpi. Ale dni nie moje
kochana nie obejrzysz się a tak będzie

Stary 2014-11-19, 19:16   #564
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Ania krztusi się nie tylko przy mleku, nieraz tak po prostu (śliną?). Nie wygląda to groźnie, takie tyci tyci zakrztuszenie, ale jednak.
Ja najbardziej (tak już na przyszłość) boję się zakrztuszenia ciałem stałym... Wtedy, jak pisze Perse, to chyba tylko za nogi i potrząsać...

za pępuch

Zeberko nie wiem może mi jeszcze mózg nie odrósł po ciąży, ale czytałam 10 razy i nie wiem o co chodzi z tą listonoszką

Tak,to prawda

Im dziecko starsze bedzie jadło większe porcje wiec i większe przerwy między posiłkami.

Dominik niedługo skończy 11 miesięcy,je 4 posiłki dziennie ale konkretne ilośći.

Stary 2014-11-19, 19:18   #565
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55. Dzwoniłam do gina, bo prosił żeby dać znać i powiedział że to super wynik po 5 dniach antybiotyku i że to oznacza że antybiotyk był trafiony i problem był faktycznie w układzie pokarmowym- prawdopodobnie jelita. Mówi że spadek crp świadczy że raczej nic złego w tych kobiecych sprawach się nie dzieje. Mówił żeby powtorzyć za tydzień wynik- narazie nic już nie brać i dać organizmowi szansę na obronę. Jak nie będzie dalej spadać to znów antybiotyk. Także czekamy tydzień. Mama ogólnie czuje się duzo lepiej, nie ma gorączki, może ciut więcej jeść, nie wymiotuje, nie jest blada i juz nawet do koleżanki na plotki poszła. Nie jest jeszcze zupełnie super bo mówi że czasem jeszcze brzuch pobilewa, ale jest lepiej, a to już coś.
Cytat:
dziewczyny - dwakolory?- która robiła ten sernik z oreo? fajnie wychodzi? mam gości w sobotę może bym się skusiła na taki...
Ja jeszcze nie robiłam.
Ale jak potrzebujesz coś sprawdzonego to polecam mleczną kanapkę- u mnie nie ma imprezy bez tego ciasta,. Jak chcesz to podeśle przepis. I jakieś inne sprawdzone też! Ja sporo piekę więc mam troche wyprubowanych przepisów.
Cytat:
n

Sama nie wiem co si ę ze mną porobiło. Kurcze! On mówi że to wygląda na blokadę psychiczną i stres. Ale ja w tym miesiącu trochę się mocno odchudzałam (do możliwej owulacji, czyli do soboty. Może to przez to... Ale z drugiej strony pewnie ten problem jest już od jakiegoś czasu i dlatego w ciążę zajść nie mogę. A najśmieszniejsze jest to że śluz był wczoraj płodny, gin kazał mi zrobić test owu- pozytywny, brzuch boli wczoraj i dziś jak na owu i nawet tempka skoczyła. A na monitorze nie było śladu ani za jednym większym pęcherzykiem. Nic. Cisza!
Cytat:

Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:28   #566
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Chrzciny udane, Tosia pięknie przespałaby całą Mszę- ale Kasia ciągle ją budziła. Na szczęście żadna ani nie płakała ani nie krzyczała. Poimprezowaliśmy do 19.00 – goście chyba zadowoleni.
Żałuję, że nie zamówiłam fotografa bo nie mam żadnych fajnych zdjęć…
super, że imprezka się udała

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dzwonili z TychówMam przyjechać jutro na 9:00 po skierowanie na badaniaBedzie to praca na montażu.Niestety na razie przez agencje.
no i widzisz, a tak się martwiłaś

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48992014]
A ja zrobiłam sobie anioła na patyku, robię drugiego. I wymyśliłam, że zrobię kiedyś z takich aniołów karuzelę na łóżeczko
[/QUOTE]

Gryzia Ty zdolniacho!!! super

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
dziewczyny - dwakolory?- która robiła ten sernik z oreo? fajnie wychodzi? mam gości w sobotę może bym się skusiła na taki...
hmm to chyba do mnie ja robiłam i Was nim szczułam polecam, jest przepyszny! zamiast oreo dałam podróbkowe neo z lidla

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Powoli muszę zacząc wkęcac się w wątek - ale nie czaję bazy co z którą z Was się dzieje
nie martw się, miałam to samo, nawet do tej pory czasem nie jarzę co gdzie jak

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:32   #567
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Słodka a do kogo chodzisz do ginka?
Do dr Rożnowskiego a Ty jesteś z moich okolic, że pytasz??

Rena, Monika gratuluję udanych wizyt.

Co do witamin mój gin mówił z na początku wystarczy sam kwas foliowy.

Mam zamiar w najbliższym czasie oczyścić umysł z ostatnich wydarzeń i zająć się wyszukiwaniem sprzętów do naszego nowego mieszkanka
Jedyna miła sprawa jaka nas czeka w najbliższych miesiącach
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:36   #568
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
ja brałam vitamin plus mama

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
ale leeeeci

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moja ginka też mi nie kazała brać witamin w 1 trymestrze, tylko sam kwas foliowy

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55. Dzwoniłam do gina, bo prosił żeby dać znać i powiedział że to super wynik po 5 dniach antybiotyku i że to oznacza że antybiotyk był trafiony i problem był faktycznie w układzie pokarmowym- prawdopodobnie jelita. Mówi że spadek crp świadczy że raczej nic złego w tych kobiecych sprawach się nie dzieje. Mówił żeby powtorzyć za tydzień wynik- narazie nic już nie brać i dać organizmowi szansę na obronę. Jak nie będzie dalej spadać to znów antybiotyk. Także czekamy tydzień. Mama ogólnie czuje się duzo lepiej, nie ma gorączki, może ciut więcej jeść, nie wymiotuje, nie jest blada i juz nawet do koleżanki na plotki poszła. Nie jest jeszcze zupełnie super bo mówi że czasem jeszcze brzuch pobilewa, ale jest lepiej, a to już coś.
super, że z mamuśką ok

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:52   #569
Luna0
Zakorzenienie

Kucyk Kamil śmiał się w głos dopiero jak raczkowal... a do zabawek cieszyć to po roku. Przykro mi było jak na mamusiowym inne dzieci zacieszaly do wszystkiego a mój nic. Lepiej poprostu go zaakceptuj. I teraz też potrafi cały dzień marudzic a przyjdzie moja mama itp a on wesołe słoneczko. Mama go ostatnio słyszała jak wchodziła do klatki i nie mogła uwierzyć bo jak zapukala to cisza i otworzył jej uśmiechnięty Kamilek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:06   #570
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55.

Sama nie wiem co si ę ze mną porobiło. Kurcze! On mówi że to wygląda na blokadę psychiczną i stres. Ale ja w tym miesiącu trochę się mocno odchudzałam (do możliwej owulacji, czyli do soboty. Może to przez to... Ale z drugiej strony pewnie ten problem jest już od jakiegoś czasu i dlatego w ciążę zajść nie mogę. A najśmieszniejsze jest to że śluz był wczoraj płodny, gin kazał mi zrobić test owu- pozytywny, brzuch boli wczoraj i dziś jak na owu i nawet tempka skoczyła. A na monitorze nie było śladu ani za jednym większym pęcherzykiem. Nic. Cisza!

Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?
super, że mama lepiej

no widzisz - a co gin na to?? mówił coś o stymulacji??

granica przekroczona, ale strach wielki nadal...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości