|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
Kot to nie pies więc jemu raczej nie trzeba dawać do powąchania pieluchy ![]() Koleżanka mówiła że bardziej się obawia jak mały zacznie chodzić (już niebawem) i to on zacznie zaczepiać koty Cytat:
A z tego co słysze inni panikują jak szyjka jest 2,5cm Podobnie jest z USG... mój mi robi co wizytę(teraz co 2 tyg) i bardzo się z tego cieszę bo jestem spokojna, wiem ile małą przyrasta wagowa, czy dobrze się rozwija, czy przepływy ok itd. A niekórzy nie chcą robić USG nawet co miesiąc .. Simonee o 4 pobudka .. i tylko jedno siku
|
|
#3002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak moja babcia wzięła syna pierwszy raz na ręce {w rożku} i usłyszała, że ma byc ostrożna, to zaczeła tak tym rożkiem wywijać, że niby ma jeszcze siłę i potrafi utrzymac niemowlę, że prawie zawału dostałam. To wszystko odbywało się nad podłogą z płytek
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Montanka mnie tez bedzie obrzydzać całowanie dziecka przez innych,mam nadzieje ze sie powstrzymaja..ja kuzynki dzieci jak były takie małe nawet nie odważyłam sie pocałować,jedynie pogłaskałam po rączce. Potem jak podrzucała nieraz dzieci to normalnie sie zajmowałam bez całowania i obsciskiwania.
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
dusiolka na jaki rozmiar masz śpiworek?
ma.ko dobrze masz z tą mamą a taki prezent mikołajkowy - jestem za! ![]() Cytat:
![]() moi rodzice palą, fuuuj. Ja sobie lubiłam podpalać, a Tż od roku nie pali w ogóle i jestem taka zadowolona, że szok teraz wiemy jak te fajki śmierdza ohydnie... + zepsute zdrowie i tyle pieniędzy![]() Ja będę Młodego całowała oj całowała... ale jak inni będą to robić to już widzę jak mnie będzie ściskać w środku... o brrrrrr Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-19 o 14:15 |
|
|
|
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
AsiaW,Ellyunia- nie wiem o co chodzi z tym twardnieniem brzucha... I każdy lekarz ma inne podejście.
mnie brzuch stwardnial i nie chcial puścić wieczorem tydzień temu w sr. Następnego dnia napisałam o tym do giną, kazał brać nospe. Magnez bralam juz wczesniej. W czwartek mimo nospy brzuch twardnial jak chodziłam, jak się kladlam to puszczal. W pt napisałam o tym ginowi, kazał przyjechać na oddział, żeby mnie zbadać. Zbadal, szyjka ok, ale dzidzia nisko i kazał leżeć z nogami do góry na podniesionym lozku. Zapisał Duphaston i kazał przyjechać w pon i wziac rzeczy do szpitala. W pon powiedzial,ze jest lepiej. Leki brać, troche chodzić, dużo leżeć juz na plasko. jutro mam wizytę i ciekawe co dalej. Nawet jak ide siku, to brzuch robi się od razu twardy, wiec leze prawie caly czas,żeby nie zaszkodzić. Edytowane przez biedro87 Czas edycji: 2014-11-19 o 14:30 |
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga mam na 0-6mies.
|
|
|
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam nowa koleżankę
A do mnie dzisiaj przyszła meeeeega paka także do szpitala brakuje mi tylko chusteczek do intymnej Dwie pralki chodzą a jutro pewnie prasowanie Aaa i trafiłam w lumpku dwie koszule nowe za 20 zł, wiec mam juz 4 A to mój wczorajszy nabytek
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba mam najkrótsza szyjkę bo 1,5 i to od poczatku
|
|
|
|
#3010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moge sie domyslec jakie macie auta (chocby na podstawie opon :-P) ze tyle kasujecie za paliwo |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka lubimy tez jeździć ;d
|
|
|
|
#3013 |
|
Przyczajenie
|
Drogie styczniowe mamusie,
w związku z tym, że termin porodu (3 stycznia) zbliża się.. no dość szybko, aktualnie jestem na etapie kompletowania potrzebnych (i mniej potrzebnych) rzeczy dla dziecka. Od kilku dni mam parcie na kupno łóżeczka, napisałam zapytanie w poście (jak sądziłam) do tego przeznaczonym, ale nie uzyskałam jeszcze odpowiedzi (tu u Was jakoś szybciej o reakcję ). W związku z tym, wklejam poniżej skopiowaną wiadomość:"Witam, czy któraś z mam mogłaby wyrazić swoją opinię na temat łóżeczek - kołysek? http://www.tomi.pl/lozeczko-radek-ii...gn=direct_link http://www.ceneo.pl/29274129#mh=a0a1...zojg34dcwZ1Gw2 miałam możliwość dotknąć obydwu, jednak nie wiem, które z nich byłoby lepszym rozwiązaniem. mają różne systemy bujania, jedno potrzebuje więcej miejsca - drugie (o 5 cm) mniej, oba posiadają szuflady. a jak z jakością? wykonaniem? konstrukcją? skrzypieniem? funkcjonalnością? czy są Panie zadowolone? a właściwie czy Wasze dzieci są zadowolone? funkcja kołyski to dodatkowy gadżet - zdaję sobie z tego sprawę - ale jeśli będzie ona miała mi ułatwić usypianie dziecka to własnoręcznie wygraweruję na medalu podziękowania dla producenta dziękuję za każdą odpowiedź." https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post39736349 Dodatkowo mam problem z wyborem odpowiedniego materaca. Przestudiowałam już tyle wątków, nazbierałam tyle informacji, że już sama nie wiem który materac będzie najlepszym rozwiązaniem. Najlepiej byłoby, gdybym mogła wziąć maleństwo zaraz po porodzie do sklepu (albo sklep przyjechałby do nas - idylla) żeby sama wybrała ten, który byłby dla niej odpowiedni - eh.. marzyć.
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupuj chusteczek, czesto podrazniaja krocze.
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Sis_draz yyyy ja kupiłam w ciemno przez net lozeczko i nie zastanawiałam sie nad skrzypieniem czy innymi pierdołami;p kazde lozeczko jest raczej drewniane,zobacz z jakiego drewna jest wykonane czy sosnowe czy moze bukowe. Sosna jest miękka-ale ja takie mam dla Maleństwa bo bez przesady ;p materac zakupiłam cały lateksowy. W moim przypadku to materac był droższy od łozeczka haha
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Do szpitala oprócz jakiegoś płynu delikatnego do hig intymnej mam zamiar zabrac pare saszetek kory dębu,zeby robic okłady,przemywać po właściwym myciu;p |
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3017 |
|
Przyczajenie
|
Dusiolka, dziękuję za szybką reakcję
![]() właśnie nie chodzi mi o zwykłe łóżeczko, tylko bujane - jeśli znajdzie się ktoś, kto mi je skutecznie będzie potrafił wyperswadować, to ja się z miłą chęcią ukorzę i przyznam rację chodzi mi bardziej o to czy te łóżeczka - cyk - kołyski sprawdzają się w życiu, czy to nie jest tak, że ten mechanizm się uszkadza, że są od razu wadliwe, że się wyszczerbiają, są nie do zatrzymania.. mieliśmy pomysł z mężem, aby zakupić i łóżko i kołyskę ale nie wiedzieliśmy wtedy o istnieniu "dwa w jednym" i próbujemy się utwierdzić w sensowności lub bezsensowności takiego zakupu
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...41051736.htmlr
Przyszedł mi spiworek z Polski, prezent od dziadka tj mojego taty. Kolor bordowy a wózek miodowy (swoją drogą brzydki, po prostu brzydki kolor), bo sie tata troszkę pospieszyl. Przymierzylam i nie popatrzylam, ze on ma 3 punkty na pasy a moj wozek ma 5, nic, dobrze ze ma mam maszyne to porobie dodatkowe dwa jeszczemi sie przypomniało, ze nie mam pałąka z zabawkami do wozka, ale to juz tam sporo wybiegajac w przyszłość. Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2014-11-19 o 15:36 |
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
sis-draz, tez chciałam łóżeczko z funkcja kolyski , miałam obawy jak to później się blokuje, facet w sklepie tez nam odradzil. Na allegro gdzies widziałam plozy do łóżeczka, najwyżej jak będzie potrzeba to takie zamówimy.
materac mamy caly lateksowy.kosztował tyle co łóżeczko. |
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina pałąk do wózka widzialam fajny w Asdzie. Juz nie pamiętam jakiej firmy,ale był na promocji :P taka spiralka. Nawet do ramy łóżeczka mozna zaczepic.
Ale ja czekam na przypływ kasy i na odpowiedz z macierzyńskiego. Wtedy będę trochę szalec
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o takie coś mi chodzi, taka spiralka też m8ze być, do leżaczka też można podczepic. Mi nadal nie wysłali objaśnienia, dlaczego zaplacili mi miesiąc później. |
|
|
|
|
#3022 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nas przekonywał ( co oczywiście nie dziwi - handlowiec w końcu ). że to ułatwia zasypianie (ale dodał też, że nie warto dziecka przyzwyczajać do takiego kołysania, bo w późniejszym czasie może mieć problemy z normalnym zasypianiem), że rodzice coraz częściej decydują się na tę funkcję, że zawsze jak będziemy chcieli mieć stabilne łóżeczko to wystarczy - cyk - tu włożyć, tu przykręcić i już się chwiać nie będzie.. że sprawdza się na małym metrażu (jeśli faktycznie ktoś miał plany i chciał mieć kołyskę)..
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
http://group.aliexpress.com/25641104...14-detail.html
poczuj magię świąt..
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chyba się dziś wezmę za zamówienie pościeli, ale jednak tej w mniejszym rozmiarze...coś nie mogę się przekonać do tej 135 x 100 zaraz mąż przywiezie smykowe zamówienie, nie mogę się doczekać, a jutro rano gin ktoś ma taką pościel, jak w załączniku? (fotki z allegro od my-baby-love: żeby nie było, że kradnę zdjęcia)-polecacie/nie polecacie? te żyrafki chcę z ochraniaczem Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2014-11-19 o 16:01 |
|||
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Sis draz dla mnie lepszym rozwiązaniem byłby osobny leżaczek-bujaczek bądź elektroniczna kolyska
bo zawsze mozesz sobie przestawić gdzie jestes zeby miedz dziecko pod okiem
|
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Tomorrow no my nieraz wyjedziemy do restauracji (bo na moim wygnojewie takich nie uracze;d),ale wtedy nie wliczamy tego do kosztów codziennych:p no jak sie zepne to u mnie z chemia i jakimiś pierdołami 1500-2000zl ;p nie wiek jak to robicie :d
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
A to podobno tez alkoholizm |
|
|
|
|
#3028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3030 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
chcę bowiem (w miarę możliwości oczywiście) do minimum ograniczyć sprzęt dziecinny w domu, bo po prostu nie ma na niego miejsca. I stąd wziął się pomysł na ten system "dwa w jednym" - podpatrzony i wymacany w sklepie ![]() wolałabym aby ktoś napisał dlaczego warto i dlaczego nie warto inwestować w taki wynalazek. albo ustawił się po jednej ze stron. na ceneo na przykład, opinie są raczej pozytywne, ale nie wiem na ile piszą te opinie przedstawiciele marki, a na ile faktyczni użytkownicy. Wam jakoś tu bardziej ufam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.

A z tego co słysze inni panikują jak szyjka jest 2,5cm
i tylko jedno siku