Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 18:05   #241
poldzik
Zadomowienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

otwiera sie przede mna swiat akcesoriow o ktrych nie mialam pojecia!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:26   #242
lubiekawe5
Rozeznanie

halloo dziewuszki
jestem po wizycie, nie miałam USG bo robiła mi w piątek. Zważyła, zbadała, wpisała badania, założyła karte ciąży. I tak wynika mam wzorowe, książkowe wręcz. Jedynie IGG tokso mam podwyższone 396. To duzo, więc wystraszyłam sie bo przecież jakim cudem zakazenie jak juz przechodziłam tokso. ???
Mam wiec skierowanie do szpitala zakaźnego na awidność toksoplazmozy. PAni gin twierdzi, że w moim przypadku nie ma żadnego zagrożenia, ale dla proformy trzeba to badanie zrobić.
Moja waga wyjściowa w 9 tyg przy wzroście 170 cm to 67kg.....troche dużo, zważywszy na fakt gdy przy pierwszej ciąży ważyłam 53 kg
Ech, wiek robi swoje, trza sie wziąć za siebie.
No i na dodatek dziewczyny mam nawrót rwy kulszowej...........masak ra, cała lewa strona sparaliżowana
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:09   #243
Selis
Zadomowienie

Popatrzyłam na kilka stron z tymi poduszkami, to ceny są od 49 zł, ale są również i po 150zł, nawet ponad 200....więc prawdopodobnie te tanie są miękkie i nie do końca mogą spełniać swoją role, ale z drugiej strony 2oo zł za poduszkę?!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:17   #244
industria
Zakorzenienie

Lubiekawe, nie przesadzaj, nie jest tak zle z twoją wagą, bmi masz w normie wiec jest ok ja mam 168 cm i waga wyjściowa to 65 kg i wcale z tą wagą nie czuj sie zle. Bmi idealne Figury modelki nie mam, ale wszystko jest proporcjonalne a ja zaakceptowalam to ze mam kobiecą figure i lubie to
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:33   #245
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Popatrzyłam na kilka stron z tymi poduszkami, to ceny są od 49 zł, ale są również i po 150zł, nawet ponad 200....więc prawdopodobnie te tanie są miękkie i nie do końca mogą spełniać swoją role, ale z drugiej strony 2oo zł za poduszkę?!
No ja właśnie dlatego kupilam tania. W sumie nabokres ciąży sprawdza się w 100% a na karmienie mam poduszkę za 35 zł (nerka) i jest ekstra. Nawet nie wiem czy nie lepsza taka mała niż te wielkie

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:34   #246
poldzik
Zadomowienie

lubiekawe 53 kg przy 170 cm to ja smiem twierdzic, ze raczej wtedy bylas bardzo chuda, a nie ze teraz jakas gruba jestes - raczej normalna...
ja tyle waze ale jestem 10 cm nizsza!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:37   #247
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Lubiekawe, nie przesadzaj, nie jest tak zle z twoją wagą, bmi masz w normie wiec jest ok ja mam 168 cm i waga wyjściowa to 65 kg i wcale z tą wagą nie czuj sie zle. Bmi idealne Figury modelki nie mam, ale wszystko jest proporcjonalne a ja zaakceptowalam to ze mam kobiecą figure i lubie to
he he, no dzięki za pocieszenie,ale wiesz jak sie całe życie było szczupłym i zgrabnym, a tu nagle w ciągu krótkiego czasu wpadło 8kg to wiesz jak to działa na psyche???
Wiesz nie czuje rozpaczy z tego powodu, ale dobrze to tez mi z tym nie jest...

A no i dziewczyny nie orientuje sie któraś z Was jak to jest z awidnością toksoplazmozy? Czytam i szczerze mówiąc to badanie nie daje żadnej pewności ani nic nie wyklucza........wiec po co je robić? No masakra, to jak z tymi badaniami testów pappa........czyste prawdopodobieństwo, żaden pewnik. No jak ja nie cierpie takich wyników
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-19, 19:46   #248
Cos_
Zakorzenienie

Lubiekawe to dobrze że wszystko ok,wiesz zawsze lepiej się przebadać.
Kurde umieeeram :banghead::banghead: zbiera mnie na ale dzięki bogu mam tylko taką cofkę brrr... idę zaraz spać :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-19, 19:59   #249
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj produkujecie

Widzę temat miłości do płodu została poruszona. Ostatnio w klubie innego wątku też toczyłyśmy tę dyskusję. I wyszło, że każda czuje inaczej
Część kochała dziecko od pozytywnego testu, inne się cieszą z ciąży, troszczą o nią itd, ale miłości w pełnym tego słowa znaczeniu jeszcze nie czują.
I ja zdecydowanie należę do tego drugiego obozu
Nie znam swojego dziecka to nie mogę go jeszcze kochać

Jakby któraś była zainteresowana zwalczaniem pryszczy w ciąży, właśnie wracam od dermatologa i na początek poleciła mi Brevoxyl żel lub Benzacne.
Przy gorszym, nieustępującym problemie coś tam na receptę już by dała
Dzięki za informacje, bo ja jestem zainteresowana a nie chce mi się iść do dermatologa ;-)

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to ja planuję po usg połówkowym zacząć się rozglądać za chustą. kiedyś postanowiłam, że jeśli jeszcze będę w ciąży to będzie pierwszy zakup dla dziecka. tylko muszę się dokształcić w temacie, bo syn nie był chustowy, za to noszony na rękach, potem w nosidle, jeszcze na samym początku tej ciąży go nosiłam w nosidle.

Ja też tak sobie postanowiłam! Chcę sobie zrobić taki prezent ma święta

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Mi za to dziś śniło się, że mnie strasznie brzuch bolał a utknęłam na Górczewskiej w Warszawie i z bólu tak trzęsły mi się ręce, że nie mogłam wybrać numeru na taksę, a chciałam żeby zawiozła mnie do domu (?? - jestem z północy kraju...). Po czym obudziłam się i stwierdziłam, że faktycznie brzuch mnie strasznie boli, ledwo wstałam, nie mogłam zrobić siku, zrobiłam na siłę, dowlokłam się do łóżka i już zastanawiałam się czy nie dzwonić po pogotowie, ale przeszło. Dziwne, jeszcze nigdy tak mnie brzuch nie bolał...

Ja też tak miałam z dwa tygodnie temu. W nocy obudził mnie tragiczny ból. Okazało się jednak że to chyba pęcherz moczowy tak uciskał. Jak zrobiłam siusiu to jeszcze parę minut mnie bolało, a potem przeszło. Ale też przeraziłam się na żarty i obowiązkowo popłakałam oczywiście.

Cytat:
Napisane przez In_Flagranti Pokaż wiadomość
Ja byłam karmiona tylko mlekiem krowim rozcieńczonym wodą i niczego mi nie brakuje
Słyszałam od koleżanek o tzw. "terrorze laktacyjnym" położnych...

wiem, że mam kontrowersyjne poglądy, jak mało kto, albo mało kto się odważy przyznać - ale ja nie chcę karmić piersią i nie będę
po prostu to takie zwierzęce...
Niech każdy sobie robi jak chce

a przy butli dodatkowo buduje się więź ojca z dzieckiem bo dlaczego tylko się trąbi o więzi matka - dziecko? Toż to ojciec gorszy?
Ja też byłam karmiona mlekiem krowim i mój brat też. Zresztą do dziś je uwielbiam i nic kompletnie nic mi po nim nie jest, choć niektórzy twierdzą że mleko szkodzi.

Ja też nie bardzo mam ochotę karmic piersią ale od kiedy jestem w ciąży to już dużo poglądów zmieniłam wiec nie wiem jak to będzie ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:01   #250
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
lubiekawe 53 kg przy 170 cm to ja smiem twierdzic, ze raczej wtedy bylas bardzo chuda, a nie ze teraz jakas gruba jestes - raczej normalna...
ja tyle waze ale jestem 10 cm nizsza!
no ja całe życie ważyłam pięćdziesiąt pare kilo, ale nigdy na chudą nie wyglądałam bo miałam duży biust, no a to z kolei wiecie jak działało na męską część populacji - szczupła, wysoka, duży cyc ???
Od niedawna dopiero jak zmieniłam tryb życia to przytyłam 8kg i tak mi to siedzi
Dobrze, ze mój mąż waży 115kg i ma prawie 2m wzrostu to nadal wygladam przy nim na malizne ha ha ha
Anulka - lipiec 2012

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:04
Stary 2014-11-19, 20:21   #251
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
No ja właśnie dlatego kupilam tania. W sumie nabokres ciąży sprawdza się w 100% a na karmienie mam poduszkę za 35 zł (nerka) i jest ekstra. Nawet nie wiem czy nie lepsza taka mała niż te wielkie
O widzisz, to mnie uspokoiłaś...na pewno sobię jakąś sprawie, chuste też bym chciała, ale muszę się wyszkolić z wiązania i w ogóle

A co do dodatkowych kilogramów, to ja widzę po sobie, że mam trochę więcej tu i tam, a jak ostatnio stawałam na wadze u pani pielegniarki to okazało się że przytyłam tylko 0,5 kg i byłam w szoku bo myślałam, że dużo więcej
A widzicie już coś po swoich piersiach? mój tż uważa, że się bardzo zmieniły, ale jak przypomne sobie moją przyjaciólkę ona to miała wielkie wow i miała takie żyłki na piersiach, ja u siebie tego nie widzę, może jeszcze przyjdzie?!
Stary 2014-11-19, 20:23   #252
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
otwiera sie przede mna swiat akcesoriow o ktrych nie mialam pojecia!
Mam podobnie

A jeżeli chodzi o poduszki to słyszałam że CEBUSZKA jest super, kosztuje co prawda stówę, ale może i warto. Nie wiem jak Wy ale ja w ogóle mam mega problemy ze snem :/
Stary 2014-11-19, 20:32   #253
201710041131
Konto usunięte

Po pierwsze: Jestem debilem. Nie mam USG bo się nie do tego gabinetu zapisałam

Po drugie: Mam leżeć kolejne trzy tygodnie. Tak, trzy.

Po trzecie: Mój dzisiejszy ból nocny był spowodowany tym, że znowu macica mi opadła i ucisnęła na drogi moczowe (stąd taki silny). Gin mi podniósł i jest na razie git.

Po czwarte: Chyba jest wszystko ok. Mam w końcu kartę ciąży założoną

I po piąte: Następna wizyta 10 grudnia, mam już mieć wyniki + wyniki genetycznych.

Muszę się zapisać koniecznie

EDIT: Pisałyście o chustach, a ja chyba nie chcę... Tzn. nie wiem czy w ogóle bym tego potrzebowała więc chyba odpuszczę

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2014-11-19 o 20:34
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:37   #254
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:

Po trzecie: Mój dzisiejszy ból nocny był spowodowany tym, że znowu macica mi opadła i ucisnęła na drogi moczowe (stąd taki silny). Gin mi podniósł i jest na razie git.

I po piąte: Następna wizyta 10 grudnia, mam już mieć wyniki + wyniki genetycznych.

EDIT: Pisałyście o chustach, a ja chyba nie chcę... Tzn. nie wiem czy w ogóle bym tego potrzebowała więc chyba odpuszczę
ojej, aż tak??? Ale jak to opadła? Masz taką przypadłość? Czy jakiś inny powód? Kurcze nie za dobrze to wróży. Bardzo i współczuje.
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-19, 20:41   #255
Moschina
Raczkowanie

Cytat:

Jak to opadła?
Współczuję Ci szuuu...:/
Głowa do góry i trzymam kciuki
Stary 2014-11-19, 20:42   #256
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, to mnie uspokoiłaś...na pewno sobię jakąś sprawie, chuste też bym chciała, ale muszę się wyszkolić z wiązania i w ogóle

A co do dodatkowych kilogramów, to ja widzę po sobie, że mam trochę więcej tu i tam, a jak ostatnio stawałam na wadze u pani pielegniarki to okazało się że przytyłam tylko 0,5 kg i byłam w szoku bo myślałam, że dużo więcej
A widzicie już coś po swoich piersiach? mój tż uważa, że się bardzo zmieniły, ale jak przypomne sobie moją przyjaciólkę ona to miała wielkie wow i miała takie żyłki na piersiach, ja u siebie tego nie widzę, może jeszcze przyjdzie?!
Ja po swoich nievwidze i w poprzedniej ciazy nie mialam nic. A nic
Pewnie to kwestia indywidualna

Cytat:

Z chusta zawsze można podjąć decyzje po porodzie.
Są dzieci które potrzebują dużo więcej bliskości tkzw hnb i wtedy chusta pomaga nad opieka nad dzieckiem.
W dużym mieście często łatwiej się przemieszczać z dzieckiem w chuście niż w wózku.

Ja zaczęła nosić syna jak miał 4 tygodnie
Nosilam często bo miał kolki a w chuście od razu przechodziło
Ale jak kolki minęły to sporadycznie
Aż nie kupil am tuli i wtedy nosilismy się non stop. Ale to po 5 miesiącu.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:58   #257
201710041131
Konto usunięte

Serio nie widziałam nigdy nikogo z taką chustą

A no miałam jeszcze rok temu różne zabiegi w związku z licznymi zrostami, obkręceniem się macicy i skrętem jajowodów, dlatego tak ten mój gin panikuje teraz Dlatego znowu muszę leżeć - aż trzy tygodnie W pracy mnie wyklną, już ostatnio baba z kadr dzwoniła ile jeszcze zamierzam chorować, a to był tylko tydzień A gdzie jeszcze 3 tyg...
Stary 2014-11-19, 21:08   #258
Moschina
Raczkowanie

Cytat:

A no miałam jeszcze rok temu różne zabiegi w związku z licznymi zrostami, obkręceniem się macicy i skrętem jajowodów, dlatego tak ten mój gin panikuje teraz Dlatego znowu muszę leżeć - aż trzy tygodnie W pracy mnie wyklną, już ostatnio baba z kadr dzwoniła ile jeszcze zamierzam chorować, a to był tylko tydzień A gdzie jeszcze 3 tyg...
Niech baba z kadr pocałuję Cię w D...., Najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie i zdrowie Twojego dziecka
Stary 2014-11-19, 21:14   #259
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Niech baba z kadr pocałuję Cię w D...., Najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie i zdrowie Twojego dziecka
Miałam ochotę jej tak powiedzieć

Przez was zaczęłam oglądać te chusty
Stary 2014-11-19, 21:21   #260
Selis
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawe czy po czymś takim lekarz w ogóle pozwoli Ci wrócić do pracy...
Dużo zdrówka i jak to mówią, pozniej maluszek nie pozwoli Ci tak leniuchowac, więc korzystaj
Stary 2014-11-19, 21:21   #261
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jasne, nie przejmuje się. Chciałam poznać Wasze zdanie.
Sama kupuję w lumpie. Chociaż dawno nie znalazłam niczego "wow".
Zdziwiła mnie jej reakcja po prostu. Szkoda by mi było kasy na kurtkę z Zary, którą dziecko będzie nosiło 2-3 miesiące. Tym bardziej, że kyrtka kosztuje tyle co "dorosła".
Kiedyś nie było mnie stać na ubrania ze sklepów, więc ubieralam się w SH lub na aukcjach internetowych z używaną odzieżą. Teraz na szczęście już nie muszę, ale lubię kupować w SH. I dziecku na pewno też będę kupować jak tylko coś fajnego znajdę.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
mi mama obiecała w tym tygodniu pierogi ruskie sama też umiem robić ale generalnie nie cierpię lepić pierogów
O matko jak mi się marzą ruskie!!!!
Cytat:
mi tez dzisiaj wszystko smakuje, musze pilnowac, zeby sie nie obzerac
no i mam faze na kawe, ja bym bardzo chciala, zeby mnie od kawy odrzucilo, a tu wrecz przeciwniwnie! staram sie nie naduzywac...

slodka

a swoja droga, w polsce trzymaja w szpitalu przez pare dni w takich wypadkach? ja w zeszlym roku bylam w szpitalu tylko 10 godz... od rana do 6 po poludniu.. zabieg okolo 10 rano potem wybudzenuie, pare godzin odpoczynku i do domu.

chuste tez bym chciala, troche ogladalam w necie ale jeszcze nic z tego nie rozumiem bede kupowac przez internet ale musze poszukac strony ktora wysyla do wloch a polskie zwykle tylko do polski..

ja nadal nie moge uierzyc ze jestem w ciazy

a co do snow absurdalno-erotycznych to ja tez miewam!!! i to takie, ze az wstyd opowiadac!!!

ja nienawidze prasowac!!!!!!!!! wiec rozwiazania sa dwa:
- albo bede prac zawsze w 90 stopniach bez prasowania potem
- albo prasowac bedzie maz
Włoska kawa, najlepsza na świecie. W tym roku w końcu byłam we Włoszech, wybrałam specjalnie kurs, który odbywał się w Turynie, żeby tylko mieć okazję do wyjazdu do Włoch. I co było szokujące, już nawet w samolocie (air Dolomiti), co dotąd mi się nie zdarzyło, kawa była dobra. Codziennie piłam po kilka espresso albo americana, TAKIEJ kawy nigdy jeszcze nie pilam. Ogólnie jedzenie włoskie dobre, pizza też. Lody i granita super. Ale kawa... aromat... niesamowita. Dla niej samej chętnie odwiedzę znowu Włochy.

Tz kupił mi kwaśne żelki, które nie wyglądają już jak pająki. Aż mnie język szczypie.

Najnardziej smakują mi teraz cytrusy i... kiwi. I mięso, kebab czy grillowane mniam.

Chciałabym karmić piersią, ale boję się, że będzie bolało. Postaram się jednak.

Kochałam dziecko na samym początku, teraz chyba z obawy o nie, przestałam o nim myśleć tak intensywnie jak wcześniej. Dbam, jem owoce i warzywa, ale wszystko jest jakby jakąś abstrakcją.
Stary 2014-11-19, 21:35   #262
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:

no wiesz co? Jak ona mogła Ci tak powiedzieć? No nie zrozumiem takiego podejścia nigdy.
Pamiętam jak jeszcze pracowałam w biurze podróży, byłam kierownikiem i sama przyjmowałam ludzi do pracy to miałam takiego "farta" ze trzy dziewczyny jedna po drugej zachodziły w ciąże. Jak mi powiedziały to sama ich wyganiałam na zwolnienie zeby odpoczywały i szukałam kolejnego pracownika. A praca przecież lekka była. Jednak wiedziałam, ze to ich ostanie chwile zeby sobie odpoczywały i korzystały ze swoich przywilejów. Ech ale znieczulica jest jeszcze wśród ludzi i to u kobiet............

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Kiedyś nie było mnie stać na ubrania ze sklepów, więc ubieralam się w SH lub na aukcjach internetowych z używaną odzieżą. Teraz na szczęście już nie muszę, ale lubię kupować w SH. I dziecku na pewno też będę kupować jak tylko coś fajnego znajdę.

O matko jak mi się marzą ruskie!!!!

Włoska kawa, najlepsza na świecie. W tym roku w końcu byłam we Włoszech, wybrałam specjalnie kurs, który odbywał się w Turynie, żeby tylko mieć okazję do wyjazdu do Włoch. I co było szokujące, już nawet w samolocie (air Dolomiti), co dotąd mi się nie zdarzyło, kawa była dobra. Codziennie piłam po kilka espresso albo americana, TAKIEJ kawy nigdy jeszcze nie pilam. Ogólnie jedzenie włoskie dobre, pizza też. Lody i granita super. Ale kawa... aromat... niesamowita. Dla niej samej chętnie odwiedzę znowu Włochy.

Tz kupił mi kwaśne żelki, które nie wyglądają już jak pająki. Aż mnie język szczypie.

Najnardziej smakują mi teraz cytrusy i... kiwi. I mięso, kebab czy grillowane mniam.

Chciałabym karmić piersią, ale boję się, że będzie bolało. Postaram się jednak.

Kochałam dziecko na samym początku, teraz chyba z obawy o nie, przestałam o nim myśleć tak intensywnie jak wcześniej. Dbam, jem owoce i warzywa, ale wszystko jest jakby jakąś abstrakcją.
oooooooo tak, włoska kawa najlepsza....ja kawoszka to potwierdzam aż mi smaka narobiłaś.....mniam mniam

A bólu się nie bój przy karmieniu, wcale to nie jest zasada ze musi boleć. Moze na początku jak się macica obkurcza to jest nieprzyjemne, ale potem jak sie unormuje to jest ok. Będzie dobrze. I pamietaj, ze zawsze masz wyjście. Nie musisz sie do tego zmuszać. Zrobisz tak jak będziesz chciała. ale grunt to pozytywne nastawienie i nie zmuszanie sie do niczego bo najważniejsza dla dziecka jest szczęsliwa mama a nie udręczona i obolała
Anulka - lipiec 2012
Stary 2014-11-19, 21:48   #263
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja zawsze prasowałam, do tej pory prasuje
ja w sumie większość teraz też prasuje młodemu, bo bardzo nie lubię pogniecionych ubrań

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Irmusia81 jeśli chodzi o moje zakażenie wzw b to póki co jest ok, chodzę tylko na badania kontrolne bo u mnie wiremia jest bardzo niska, teraz w grudniu będę szła na badanie kontrolne bo w ciąży ten wirus różnie może się zachowywać. Żyję normalnie jak każda z was, wbrew pozorom to dosyć powszechne w dzisiejszych czasach niestety :/
to dobrze. Obyś w ciąży też nie miała problemów z tego powodu

Cytat:
co do dziwnych snów.....wczoraj był u nas brat męża, no i co mi sie śniło? bzykanie ze szwagrem o maj gad, no co za wstyd
nieźle Mi sie ostatnio przyśniło, że zmarła córka mojej kuzynki- i to nie było zabawne
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:50   #264
kejtiCe
Zakorzenienie

Hej ja dzisiaj czuje się okropnie, głowa boli jak cholera i śpiąca jestem strasznie... Boże, aż mam sama siebie dość przez to ciągłe narzekanie...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 22:12   #265
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
mi mama obiecała w tym tygodniu pierogi ruskie sama też umiem robić ale generalnie nie cierpię lepić pierogów
oo a ja lubię lepić Nawet bardzo

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ale i tak jej nie lubię
Ja swojej teściowej też nie. Wstretne babsko Jedyna rzecz, która się jej udała to mój mąż

Cytat:
nie musisz to tylko teściowa

jak to moja śp prababcia mówiła "wątroba nie mięso, synowa nie córka "
hehe, niezłe. Oj, prawdziwe!

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak Wasze samopoczucie dzisiaj? Mi po prostu rozsadza głowę... Jedyne o czym marzę to łóżko
współczuję. Czuję się jak zwykle ostatnio. Jakbym miała grypę żołądkową

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja tez nie znoszą prasowac ale na szczęście te małe ciuszki to 5 minut i gotowe. Naprawdę kiedyś mierzylam czas i w 12 minut wyprasowalam cala pralke dzieci owych ciuszkow. Ale pieluchy to masakra. Niby łatwo bo proste ale końca nie widać.
Ja to jestem malkontent jak chodzi o domowe rzeczy. Marzy mi się gosposia
masz rację. Pieluchy tetrowe to masakra I też mi się marzy gosposia. Na razie mam mamę do pomocy, a kiedyś na pewno będzie gosposia. Bo nie za bardzo lubię się domem zajmować, a porządek- owszem

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
halloo dziewuszki
jestem po wizycie, nie miałam USG bo robiła mi w piątek. Zważyła, zbadała, wpisała badania, założyła karte ciąży. I tak wynika mam wzorowe, książkowe wręcz. Jedynie IGG tokso mam podwyższone 396. To duzo, więc wystraszyłam sie bo przecież jakim cudem zakazenie jak juz przechodziłam tokso. ???
Mam wiec skierowanie do szpitala zakaźnego na awidność toksoplazmozy. PAni gin twierdzi, że w moim przypadku nie ma żadnego zagrożenia, ale dla proformy trzeba to badanie zrobić.
Moja waga wyjściowa w 9 tyg przy wzroście 170 cm to 67kg.....troche dużo, zważywszy na fakt gdy przy pierwszej ciąży ważyłam 53 kg
Ech, wiek robi swoje, trza sie wziąć za siebie.
No i na dodatek dziewczyny mam nawrót rwy kulszowej...........masak ra, cała lewa strona sparaliżowana
Oby awidność wyszła ok I wcale dużo nie ważysz. Ja mam teraz coś koło 59 przy 162 cm O 8 kilo więcej niż na początku poprzedniej ciąży. Będę sie toczyć za kilka miesięcy...

Cytat:
moje są większe i żylaste. Mąż i syn (!) się w nie gapią jak sroka w kość

Cytat:

O kurcze, byś może będziesz musiała zostać na l4, bo z tą macica to nie ma żartów A poród będzie przez cc? Bo chyba naturalny nie jest wskazany w takim wypadku... Ja mam trochę obniżoną macicę po pierwszej ciąży, ale teraz mi to juz tak nie przeszkadzało jak przez jakiś rok po porodzie. Miłam nietrzymanie moczu, uczucie, że mi zaraz coś wypadnie i generalnie niefakne wrażenia. Ale ćwiczenia mięśni kegla dużo pomogły.

Aaa piszesz, że 10-go masz być z wynikami genetycznego. A to nie za wcześnie będzie? Ja właśnie zaczęłam 9 tydzień i z obliczeń wychodz mi, że około 17-go byłoby najbezpieczniej zrobić to badanie (tak, zeby ładnie było widać co trzeba).

Cytat:

nie no masakra z tymi kadrami
Zdrowie Twoje i dzidziusia jest najważniejsze przecież
Ja wczoraj napisałam maila do szefowej, ze zamierzam kontynuować l4, to mi ładnie zdrówka pozyczyła i napisała, że za mną tęsknią w pracy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:13   #266
Marei
Zakorzenienie

Dobry szef to skarb mój kierownik się cieszy, ale dyrowi się moja ciąża nie spodobała. Trudno.

Pierogi... zjadłabym z mięsem i kapustą. Albo ruskie. Może w weekend zrobimy z tz. On będzie ciasto walkowal a ja lepila, bo szybciej mi to idzie chociaż obiecałam mu w końcu zrobić rolady z kluskami śląskimi... hmmm...
Stary 2014-11-20, 07:38   #267
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dzień dobry.
Za 2 godziny badanie )))
W ogóle to już od godziny nie śpię, bo Mała za wcześnie się obudzila, no ale przynajmniej pranie juz wstawione, dom ogarnięty, ja i Mała gotowe do wyjścia, zaraz zabieram się za kartony bo jednak w przyszłym tygodniu przeprowadzka!! a po badaniach jadę na zakupy - Małej trzeba jakieś buciki znaleźć
A co do zakupów dla fasolki, to ja nic nie będę kupować, bo wszystko juz mamy. Jak byłam w poprzedniej ciazy to nie powiedzieliśmy rodzinie czy będzie chłopiec czy dziewczynka wiec wszyscy kupowali ubranka takie, żeby były dobre niezależnie od płci, wiec teraz nowy Maluszek będzie miał to samo. A tak w ogóle to ja nie chce znać płci - chce mieć niespodziankę przy porodzie
Stary 2014-11-20, 07:53   #268
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
ja sie zastanawiam nad kupnem tej poduszki dla ciężarnych, super są sporo osób poleca. oczywiście jeszcze nie teraz ale za jakiś miesiąc...może pod choinke

byłam u mamy i zrobiłam sobie ten popcorn z mikrofali, jezuuuuuuuuu jaki pyszny całą miche wsunełam
potem jeszcze pyszny maminy obiadek, jezu jak mi dobrze
a teraz zrobiłam sobie jeszcze sok ze świeżych pomarańczy, rany jakie to pyszne! wyjątkowo mi dziś wszystko smakuje

co do dziwnych snów.....wczoraj był u nas brat męża, no i co mi sie śniło? bzykanie ze szwagrem o maj gad, no co za wstyd
Ja właśnie też myślę nad poduszką bo cały czas śpię tylko na brzuchu, który szybko rośnie i pewnie niedługo zacznie to być uciążliwe :/ Akurat wczoraj o rogalu gadałam z koleżankami to też bardzo polecały, tylko zastanawiam się czy są różne rodzaje wypełnienia. Z tego co mówiły to najlepsza jest z wypełnieniem z kulek silikonowych (chyba)

Sen bombastyczny

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 07:56   #269
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Za 2 godziny badanie )))
W ogóle to już od godziny nie śpię, bo Mała za wcześnie się obudzila, no ale przynajmniej pranie juz wstawione, dom ogarnięty, ja i Mała gotowe do wyjścia, zaraz zabieram się za kartony bo jednak w przyszłym tygodniu przeprowadzka!! a po badaniach jadę na zakupy - Małej trzeba jakieś buciki znaleźć
A co do zakupów dla fasolki, to ja nic nie będę kupować, bo wszystko juz mamy. Jak byłam w poprzedniej ciazy to nie powiedzieliśmy rodzinie czy będzie chłopiec czy dziewczynka wiec wszyscy kupowali ubranka takie, żeby były dobre niezależnie od płci, wiec teraz nowy Maluszek będzie miał to samo. A tak w ogóle to ja nie chce znać płci - chce mieć niespodziankę przy porodzie
Dzień dobry! Powodzenia w załatwianiu codziennych spraw. Ja jadę odebrać badania i dalej gdzieś w świat bo od 8 do 14 nie ma być dziś u mnie prądu :-(

Co do płci to tez nie chciałam znać, ale jak wszystkie dziewczyny zaczną zdradzać swoje, to też pewnie nie wytrzymam ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 07:58   #270
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Poduszkę Rogala polecam. Ja w pierwszej ciazy mimo dość małego brzucha nie mogłam spać bez takiej poduchy. Tylko wzięłam najtańsza i trochę sflaczala (wypełnienie było takie 'zwykle' poduszkowe, a nie kulki.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości