Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 13:16   #181
lubiekawe5
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Serio???

Ja nic nie gotowałam, bez przesady
wysoka temperatura to nie przesada tylko zasada. Tyle tylko że w pralce nie ma 100 tylko max 90, ale i to wystarczy. Dla najstarszej córki w latach 90-tych wszystko gotowałam w garze w płatkach mydlanych he he
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015

Edytowane przez lubiekawe5
Czas edycji: 2014-11-19 o 13:26
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:18   #182
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
wysoka temperatura nie przesada tylko zasada. Tyle tylko że w pralce nie ma 100 tylko max 90, ale i to wystarczy. Dla najstarszej córki w latach 90-tych wszystko gotowałam w garze w płatkach mydlanych he he
Ja nic nigdy nie gotowałam.. A ubranka na początku tylko wyprałam w 40st a na codzień piore w 30.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:24   #183
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja karmiłam niecałe 3 miesiace. I szczerze? Ucieszyłam się jak moje mleko wygineło śmiercią naturalną a BLanka nienajadała się cyckiem.
Nie lubiłam karmić piersią, Blanka jest okazem zdrowia.
Dla mnie jest ważne zeby nie robić czegoś wbrew sobie.
Ja karmiłam 10 miesięcy. Większość czasu odciągałam laktatorem, bo mały nie chciał/nie umiał dobrze złapać sutka i się wściekał, a ja razem z nim.
Teraz zamierzam powalczyć i karmienie bez lakatora a jak się nie uda to będzie mm, bo męczyć się więcej nie zamierzam

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że to może śmieszne ale moja znajoma opowiadała, że to wcale nie jest takie piękne jak wszyscy opowiadają. Że to cholernie boli i jest męczące. Ja mogę sobie gdybać, bo nie mam dzieci i rzeczywistość wszystko zweryfikuje, ale narazie się tego boje...
boli na początku. Poza tym noworodek chce wisieć na cycu 24 godziny na dobę

Cytat:
Karmi ma 0,5 % i byłam ostatnio zlinczowana przez koleżanki że wypiłam

u mnie pogoda marna, włączyłam sobie piecyk w pracy bo zimno.
ja całe karmienie piłam karmi, bo ponoś wspomaga laktację

Cytat:
no mam mam, o 16,20 u tej lekarz co mi robiłaUSG w szpitalu. Jeszcze tylko musze wyniki odebrać przed wizytą.
trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Brak pokarmu zdarza się rzadko. Raczej to jest wymowka.
Ja tracilam pokarm "niby" cos około 12 razy i za każdym razem wracał.
Dużo to kwestia nastawienia.
Nie ma się co oszukiwać ze KP jest wygodne, tańsze, zdrowsze.
Moje dziecko jadło również z butelki od poczatku, czasem jadło mm jak nie chciało mi się odciągnąć. Nie jestem jakimś ortodoksem
Niezmiernie się cieszę ze jak miałam olbrzymi kryzys to wezwalam doradcę laktacyjna i karmilam dalej.
Nie uważam ze jest to mega ekscytujące ale napewno jak się juz laktacja u stabilizuje to jest to niesamowite doświadczenie. Natomiast 90% to nastawienie kobiety.
zgadzam się z Tobą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:26   #184
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

ja całe karmienie piłam karmi, bo ponoś wspomaga laktację

No wlasnieee

Lena
Stary 2014-11-19, 13:31   #185
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Jasne, nie przejmuje się. Chciałam poznać Wasze zdanie.
Sama kupuję w lumpie. Chociaż dawno nie znalazłam niczego "wow".
Zdziwiła mnie jej reakcja po prostu. Szkoda by mi było kasy na kurtkę z Zary, którą dziecko będzie nosiło 2-3 miesiące. Tym bardziej, że kyrtka kosztuje tyle co "dorosła".
No i dobrze

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki

Jestem już po zabiegu. Byłam w szpitalu od poniedziałku, wyszłam wczoraj. Wyszłabym może szybciej, ale trochę im tam szyki pomieszałam Otóż przy zgłoszeniu sie na izbie powiedziałam, że wiem, żee czeka mnie zabieg # ale zanim to sie stanie chciałam prosic o podanie cytoteku. Nie zostało to skomentowane. Zabrano mnie i zainstalowano w sali. Po czym za jakieś 2 h zawolali mnie i zaczał ze mną robić wywiad anestezjolog. A ja grzecznie zapytałam czy to oznacza, że przygotowuja mnie do zabiegu (myślałam, że zawołali mnie aby założyc mi tabletkę). Okazało się, że w tym szpitalu nie podaja tabletek. A jeżeli się nie zgadzam na zabieg bo chcę mieć podaną tabletke to mam szukać innego szpitala.... Miałam się zastanowić do porannego obchodu na drugi dzień. W sobotę zaczełam delikatnie plamić, później to nasiliło się. W nocy z pon. na wt. dostałam baaaardzo mocnych skurczy więc stwierdziłam, że i tak się zaczęło więc rano wyraziłam zgode na zabieg.
Zrobili mi go wczoraj o 11 Jeżeli chodzi o zajęcie się mną przez szpital to w sumie nie mam zastrzeżeń. Polożyli mnie na pododziale ginekologii onkologocznej, gdzie nie miałam styku z innymi mamami, dzidziusiami i ciężarnymi. Wszyscy byli bardzo delikatni i taktowni.

Jako że postanowiliśmy z Mężem, że będziemy starać się o odszkodowanie, zabrałam wczoraj część mojego Maleństwa do domu i właśnie czekam na kuriera aby wysłac go do Genesis w Poznaniu gdzie ustalą płeć. Ten szpital tego nie robi - tzn. nie wpisuje płci domyślnej.

Czuje się dobrze, krwawienie się skończyło. 28 listopada mam wizyte u mojego lekarza i zobacze czy tam na dole wszystko ok. Póki co jestem na L4 do wtorku.

Trzymam wciąż za Was i Wasze Maleństwa kciuki. Uważajcie na siebie. Będę zaglądać - bo ciężko się rozstać.

Po powrocie do domu poplakaliśmy z Mężem nad naszym Maleństwem...

Zaglądaj Kochana jeśli będziesz się czuła na siłach trzymam kciuki za następną fasolkę!!!

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
ja nie kupuje sobie rzeczy w lumpeksach i dziecku też nie zamierzam

co do kupowania, już parę razy spotkałam sie z wypowiedziami, że na samym początku już dziewczyny kupują ubranka, bo nie będą w 8-9 miesiacu biegać. Ale kto mówi, że na sam koniec mają chodzić- jest jeszcze pare miesięcy po środku każdy kupuje jak mu się podoba
No każdy kupuje tam gdzie chce Ja wolę kupić wcześniej i później nie histeryzować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-19, 13:32   #186
lubiekawe5
Rozeznanie

Cytat:
Ja nic nigdy nie gotowałam.. A ubranka na początku tylko wyprałam w 40st a na codzień piore w 30.
ja teraz tez tak piore, ale jak dziecko jest noworodkiem powinno się przynajmniej co któreś pranie zrobić bardzo gorące. Nigdy tez nie mieszam prania.
Ale Oczywiscie, kazda mama robi jak chce. Ja sie w to nie wtrącam
Anulka - lipiec 2012
Anastazja - czerwiec 2015
lubiekawe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:33   #187
cowie
Zakorzenienie

Ale dzisiaj produkujecie

Widzę temat miłości do płodu została poruszona. Ostatnio w klubie innego wątku też toczyłyśmy tę dyskusję. I wyszło, że każda czuje inaczej
Część kochała dziecko od pozytywnego testu, inne się cieszą z ciąży, troszczą o nią itd, ale miłości w pełnym tego słowa znaczeniu jeszcze nie czują.
I ja zdecydowanie należę do tego drugiego obozu
Nie znam swojego dziecka to nie mogę go jeszcze kochać

Jakby któraś była zainteresowana zwalczaniem pryszczy w ciąży, właśnie wracam od dermatologa i na początek poleciła mi Brevoxyl żel lub Benzacne.
Przy gorszym, nieustępującym problemie coś tam na receptę już by dała

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:33   #188
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Dziewczyny nie macie oporów przed kupowaniem dziecięcych ciuchów w ciuchlandzie? Rozmawiałam z dalszą znajomą i mówiła mi, że nawet ma opory przed ciuchami od koleżanek, z wiadomego źródła, a co dopiero z lumpeksu. Nie przelewa im się, a ich dziecko ma wszystko nowiutkie, jak spod igły. Wcześniej nie zgłębiałam się w temat, ale teraz mniej więcej wiem jak drogie są ubrania dziecięce. Tym bardziej, że dzieci tak szybko wyrastają... Ja nie pracuję i trochę ciężko będzie kupować wszystko nowe. Nie mam po kim dostać, u mnie w rodzinie to będzie pierwszy wnuk, z dalszą raczej nie mam kontaktów, koleżanki niedzieciate. Na pewno będę polować na wyprzedażach.
kiedyś miałam, ale jak zaczęłam chodzić przestałam mieć. wolę 10 bodziaków po 1zł niż jeden ładny za 10zł trochę też wolę ciuchy ileś razy prane i sprawdzone niż nówki nie wiadomo jak wyglądające po pierwszym praniu i pełne chemii. wszystkie ciuchlandowe i pożyczone ciuszki prałam w wyższej temperaturze (ale nie gotowałam, bez przesady, tak na 60 stopni), na dłuższy program, z dodatkowym płukaniem, potem prasowałam i było dobrze.
my oboje pracujemy, ale i tak małe ciuszki wolałam kupić używane i nie żałować ich. no i cóż.. szczerze mówiąc wolę zostawić kasę na ewentualne mleko (masakra cenowa) albo inne wydatki. teraz co innego jak dziecko chodzi minimum pół roku w jednym rozmiarze, a bluzy niektóre już ma od roku. zresztą na starsze dziecko już ciężko kupić coś w ciuchlandzie czy komisie, bo dzieci niszczą, chyba, że coś eleganckiego, co nosi się rzadko. moje dziecko często na jakieś okazje "chce" dostać ciuchy zamiast zabawek, których i tak trochę ma, wszystkie ubranka po nim pożyczam, a w zamian on dostaje coś nowego, więc zbiera się, nie wszystko kupujemy sami.
takie opory to jakiś problem koleżanki i jej nastawienia, bo na pewno nie bezpieczeństwa samego w sobie, aczkolwiek ma prawo do takich decyzji.

_________

byłam dziś w tesco po bodziaki, są fajne promocje na malutkie bodziaki, tak do pół roku, wychodzi po mniej niż 4zł za sztukę. było parę przecen 50% i Młody dostał sweterek.

________

jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to ja planuję po usg połówkowym zacząć się rozglądać za chustą. kiedyś postanowiłam, że jeśli jeszcze będę w ciąży to będzie pierwszy zakup dla dziecka. tylko muszę się dokształcić w temacie, bo syn nie był chustowy, za to noszony na rękach, potem w nosidle, jeszcze na samym początku tej ciąży go nosiłam w nosidle.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:33   #189
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Uff, a myślałam, że jestem jakaś dziwna, bo moja mama pokochała mnie od kiedy tylko dowiedziała się o ciąży i bałam się...

Dzisiaj USG
trzymam kciuki!
Ja też nie moge powiedzieć, bym tego migdałka w brzuchu kochała
Pokocham jak pomacha do mnie łapką i kopnie za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Witajcie, widze, ze już druga część a ja jakoś nie mogłam się zdecydować żeby dołączyć. Chyba mnie przyjmiecie??
Z listy z pierwszej strony to "znam" tylko gabisun bo od czasu pierwszej ciąży jesteśmy raczej na bieżąco w klubie Żadnego więcej nicka nie kojarzę...

Mam termin na 28 czerwca. Myślę, ze może w grudniu uda się poznać płeć...

Czytać was będę na pewno, nie wiem czy będę na bieżąco z odpisywaniem bo z reguły korzystam z kompa w pracy a w domu to nawet nie chce mi się przy nim siadać. Ale pomyślałam, ze warto mieć kontakt z osobami, które mogą się czuć podobnie i przeżywać podobne rozterki aż do czerwca
cześć!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A co do po kochania dziecia to tez tak mam. Myslalam ze to efekt drugiej ciąży ale generalnie widzę ze chyba nie.
Dbam mocno o to dziecko ale ciężko mi się z nim Identyfikować.
W poprzedniej ciąży było identycznie
Jak juz brzuch był duży to gadalam do niego i niby ok. Ale pokochalam tak naprawdę chyba z miesiąc po porodzie.
Miałam podobnie. Ale chyba nawet miesiąc po porodzie nie kochałam synka tak na prawdę Miałam depresję poporodową. Trochę to trwało zanim odnalazłam się w nowej roli

Cytat:
witaj
p.s.
w grudniu to chyba raczej mało prawdopodobne , ale kto wie....
ja też licze na grudzień. Na usg genetycznym mi doktorek powie A ufam mu, bo badał mojego synka w 1 ciąży.

[
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Co do karmienia piersią to mi moja gin powiedziała, że w moim przypadku ona by nie ryzykowała bo jak byłam dzieckiem to wszczepili mi wzw b.
o kurcze współczuję...
Masz jakieś dolegliwości/ problemy z tym związane?

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja już się nie mogę doczekać kiedy poznam płeć, bo chciałabym już coś kupić
ja też! Choć tak nie lubię różowego
Stary 2014-11-19, 13:35   #190
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj produkujecie

Widzę temat miłości do płodu została poruszona. Ostatnio w klubie innego wątku też toczyłyśmy tę dyskusję. I wyszło, że każda czuje inaczej
Część kochała dziecko od pozytywnego testu, inne się cieszą z ciąży, troszczą o nią itd, ale miłości w pełnym tego słowa znaczeniu jeszcze nie czują.
I ja zdecydowanie należę do tego drugiego obozu
Nie znam swojego dziecka to nie mogę go jeszcze kochać

Jakby któraś była zainteresowana zwalczaniem pryszczy w ciąży, właśnie wracam od dermatologa i na początek poleciła mi Brevoxyl żel lub Benzacne.
Przy gorszym, nieustępującym problemie coś tam na receptę już by dała
Można benzacne w ciąży tam są chyba jakieś kwasy

Stary 2014-11-19, 13:36   #191
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
fartuch będzie ok! nie ma co się zadręczać negatywnymi myślami!

Dziewczyny nie macie oporów przed kupowaniem dziecięcych ciuchów w ciuchlandzie? Rozmawiałam z dalszą znajomą i mówiła mi, że nawet ma opory przed ciuchami od koleżanek, z wiadomego źródła, a co dopiero z lumpeksu. Nie przelewa im się, a ich dziecko ma wszystko nowiutkie, jak spod igły. Wcześniej nie zgłębiałam się w temat, ale teraz mniej więcej wiem jak drogie są ubrania dziecięce. Tym bardziej, że dzieci tak szybko wyrastają... Ja nie pracuję i trochę ciężko będzie kupować wszystko nowe. Nie mam po kim dostać, u mnie w rodzinie to będzie pierwszy wnuk, z dalszą raczej nie mam kontaktów, koleżanki niedzieciate. Na pewno będę polować na wyprzedażach.
Generalnie czytalam kiedys artykul o zanieczyszczeniach w nowych ubrankach. Opilki od aluminium i jakies inne swibstwa. Zeby sie tegobpozbyc potrzrba bylo chyba pare pran a rzeczy z lumpeksu wystarczy wyprac raz. Porownanie bylo jakichs chemikaliow i te lumpkowe mialy miej tego syfu bo juz sprane.
Ja kupuje tam gdzie jest cos fajnego i ladnego

Cytat:
ja teraz tez tak piore, ale jak dziecko jest noworodkiem powinno się przynajmniej co któreś pranie zrobić bardzo gorące. Nigdy tez nie mieszam prania.
A dlaczego powinno się i po co mnożyć byty?
W sensie ze jak prasujesz to zabijasz bakterie to po co gotować jeszcze?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:37   #192
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Można benzacne w ciąży tam są chyba jakieś kwasy

Tam jest jakiś nadtlenek.

No ona wiedziała, że w ciąży jestem i powiedziała, że te akurat można

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-19, 13:37   #193
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ee tam to u mnie te gorące to 40stopni

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
kiedyś miałam, ale jak zaczęłam chodzić przestałam mieć. wolę 10 bodziaków po 1zł niż jeden ładny za 10zł trochę też wolę ciuchy ileś razy prane i sprawdzone niż nówki nie wiadomo jak wyglądające po pierwszym praniu i pełne chemii. wszystkie ciuchlandowe i pożyczone ciuszki prałam w wyższej temperaturze (ale nie gotowałam, bez przesady, tak na 60 stopni), na dłuższy program, z dodatkowym płukaniem, potem prasowałam i było dobrze.
my oboje pracujemy, ale i tak małe ciuszki wolałam kupić używane i nie żałować ich. no i cóż.. szczerze mówiąc wolę zostawić kasę na ewentualne mleko (masakra cenowa) albo inne wydatki. teraz co innego jak dziecko chodzi minimum pół roku w jednym rozmiarze, a bluzy niektóre już ma od roku. zresztą na starsze dziecko już ciężko kupić coś w ciuchlandzie czy komisie, bo dzieci niszczą, chyba, że coś eleganckiego, co nosi się rzadko. moje dziecko często na jakieś okazje "chce" dostać ciuchy zamiast zabawek, których i tak trochę ma, wszystkie ubranka po nim pożyczam, a w zamian on dostaje coś nowego, więc zbiera się, nie wszystko kupujemy sami.
takie opory to jakiś problem koleżanki i jej nastawienia, bo na pewno nie bezpieczeństwa samego w sobie, aczkolwiek ma prawo do takich decyzji.

_________

byłam dziś w tesco po bodziaki, są fajne promocje na malutkie bodziaki, tak do pół roku, wychodzi po mniej niż 4zł za sztukę. było parę przecen 50% i Młody dostał sweterek.

________

jeśli chodzi o zakupy dzieciowe to ja planuję po usg połówkowym zacząć się rozglądać za chustą. kiedyś postanowiłam, że jeśli jeszcze będę w ciąży to będzie pierwszy zakup dla dziecka. tylko muszę się dokształcić w temacie, bo syn nie był chustowy, za to noszony na rękach, potem w nosidle, jeszcze na samym początku tej ciąży go nosiłam w nosidle.
A ja mam dziadoskie tesco

Chustę też bym chciała!

Lena
Stary 2014-11-19, 13:39   #194
cowie
Zakorzenienie

Też będę kupować chustę

Najlepiej kupić używaną

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-19, 13:41   #195
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny,

Też czekam na swojego malucha do czerwca, odnalazłam ten wątek po tym jak przeczytałam stertę artykułów na temat ciąży i juz mi się śni wszystko po nocy
Tutaj zobaczyłam, że można pogadać na luzie, a ostatnio mi tego brakuje
Prześledziłam Wasz wątek i będzie bardzo miło mi Was bliżej ponać...
witaj

Cytat:
Miałam dziś genetyczne. Bobo podrosło, już nie jest tydzień do tyłu a 1 dzień i termin na maj wychodzi jednak. Ma trochę ponad 6 cm, ręce, nogi, wszystko. sprawdzona przezierność, kość nosowa.

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Też żarłam ostatnio czitosy serowe śmierdziuchy :P
no właśnie...one strasznie walą

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak! Jestem za!

Teraz jest takie mega parcie na karmienie piersią, ja ani mój brat nie byliśmy karmieni piersią i oboje jesteśmy zdrowi. Ja nie wiem jak będzie u mnie, bo plany planami, a rzeczywistość zawsze bywa inna. Zobaczymy ;-)
hehe....dziewczyny to jest temat poemat...tak jak i CC pewnie, że nie wszyscy to lubią...ale nie da się wszystkim dogodzić ja karmiłam ponad rok piersią i teraz też zamierzam. Na pewno jest to najtańszy posiłek

Cytat:
Ja też tak mam.. Ot, jest, rośnie, martwie się o nie, uważam, pogłaszcze brzuch itd. Ale nie czuje jakichś głębszych uczuć..
też tak mam...choć wydaje mi się, że nastawienie zmienia się już znacznie w momencie kiedy ten brzuch robi się brzucholem i czuć wyraźnie ruchyy dziecka

Cytat:

[/B]Dziewczyny nie macie oporów przed kupowaniem dziecięcych ciuchów w ciuchlandzie? Rozmawiałam z dalszą znajomą i mówiła mi, że nawet ma opory przed ciuchami od koleżanek, z wiadomego źródła, a co dopiero z lumpeksu. Nie przelewa im się, a ich dziecko ma wszystko nowiutkie, jak spod igły. Wcześniej nie zgłębiałam się w temat, ale teraz mniej więcej wiem jak drogie są ubrania dziecięce. Tym bardziej, że dzieci tak szybko wyrastają... Ja nie pracuję i trochę ciężko będzie kupować wszystko nowe. Nie mam po kim dostać, u mnie w rodzinie to będzie pierwszy wnuk, z dalszą raczej nie mam kontaktów, koleżanki niedzieciate. Na pewno będę polować na wyprzedażach.

Cytat:
Ja też nie gotowałam prałam na 60 st i pierwsze pranie robiłam w Persilu tylko pieluchy tetrowe prałam na 90 no ale jak młody miał ok 6-7 miesięcy to w domu go trzymałam w tetrze

bry

nie chcę być monotematyczna ale zróbcie coś z tą pogodą

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:44   #196
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja myślę, że nie za wcześnie. Wolę sobie powoli zbierać wszystko żeby potem w 8-9 miesiącu nie latać z paniką po sklepach.
W pierwszej ciąży powoli kupowałam wszystko od 5 miesiąca i w 35 tygodniu miałam już kompletnie spakowaną torbę do szpitala w razie czego
Też tak robiłam. I teraz też po świętach będę przeglądać rzeczy po synku i spisywać, co jeszcze jest potrzebne Nienawidzę zostawiania "na ostatnią chwilę"

Cytat:
Napisane przez larara123 Pokaż wiadomość
no juz bylam wczoraj wlasnie kaze zrobic mi awidnosc i jakby bylo swieze to musialabym brac antybiotyk do konca ciazy...
ojej, oby wyniki wyszły dobrze

Cytat:

no coą Ty! Mój synek miał jakieś 90% ubranek z lumpka. A jakie cuda niektóre Moja mama biegała po sh i szalała z radości

Cytat:
Ja po Blance nie ma za wiele ciuszków. Tylko takie większe.. Porozdawałam wszystko
ja większośc zostawiłam- takich bardzo praktycznych i tych, które najbardziej lubiłam Resztę sprzedaliśmy

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki

Jestem już po zabiegu. Byłam w szpitalu od poniedziałku, wyszłam wczoraj. Wyszłabym może szybciej, ale trochę im tam szyki pomieszałam Otóż przy zgłoszeniu sie na izbie powiedziałam, że wiem, żee czeka mnie zabieg # ale zanim to sie stanie chciałam prosic o podanie cytoteku. Nie zostało to skomentowane. Zabrano mnie i zainstalowano w sali. Po czym za jakieś 2 h zawolali mnie i zaczał ze mną robić wywiad anestezjolog. A ja grzecznie zapytałam czy to oznacza, że przygotowuja mnie do zabiegu (myślałam, że zawołali mnie aby założyc mi tabletkę). Okazało się, że w tym szpitalu nie podaja tabletek. A jeżeli się nie zgadzam na zabieg bo chcę mieć podaną tabletke to mam szukać innego szpitala.... Miałam się zastanowić do porannego obchodu na drugi dzień. W sobotę zaczełam delikatnie plamić, później to nasiliło się. W nocy z pon. na wt. dostałam baaaardzo mocnych skurczy więc stwierdziłam, że i tak się zaczęło więc rano wyraziłam zgode na zabieg.
Zrobili mi go wczoraj o 11 Jeżeli chodzi o zajęcie się mną przez szpital to w sumie nie mam zastrzeżeń. Polożyli mnie na pododziale ginekologii onkologocznej, gdzie nie miałam styku z innymi mamami, dzidziusiami i ciężarnymi. Wszyscy byli bardzo delikatni i taktowni.

Jako że postanowiliśmy z Mężem, że będziemy starać się o odszkodowanie, zabrałam wczoraj część mojego Maleństwa do domu i właśnie czekam na kuriera aby wysłac go do Genesis w Poznaniu gdzie ustalą płeć. Ten szpital tego nie robi - tzn. nie wpisuje płci domyślnej.

Czuje się dobrze, krwawienie się skończyło. 28 listopada mam wizyte u mojego lekarza i zobacze czy tam na dole wszystko ok. Póki co jestem na L4 do wtorku.

Trzymam wciąż za Was i Wasze Maleństwa kciuki. Uważajcie na siebie. Będę zaglądać - bo ciężko się rozstać.

Po powrocie do domu poplakaliśmy z Mężem nad naszym Maleństwem...
bardzo Wam współczuję...

Cytat:
myśle, ze to sprawa indywidualna, jak dla mnie mocno przesadzona, ale każdy różnie ma......każde ubranko nawet nowe należy wcześniej uprac więc przy zakładaniu już nie jest de facto - nowe . Dla takiego maleństwa trzeba wygotować ubranka i pieluszki więc wszystko jest zdezynfekowane wysoka temperaturą, a potem jeszcze prasowanie. Zrób jaka sama uważasz i nie sugeruj się niczyimi sugestiami. To Twoje dziecko i Twoje pieniądze.
pozdrawiam
Cytat:
Serio???

Ja nic nie gotowałam, bez przesady
eee ja też niczego nie gotowałam.Wypraso wałam tylko prawie wszystko przed porodem.
Stary 2014-11-19, 13:45   #197
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

zapomniałam...ale miałam dzisiaj sen

śniło mi się, że zaczęłam rodzić...pojechałam do szpitala ale tak jakbym leżała na izbie przyjęć nie na porodówce...przyszedł lekarz zaczał mi oglądać plecy ( ) po czym przypomniało mi się, że nie mogę rodzić bo przecież za wcześnie jeszcze... i wyszłam

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:49   #198
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Najlepiej kupić używaną
to wiem, ale nie wiem jeszcze jakie są dobre, jakich firm, w co warto zainwestować. jest sporo zwykłych chust "bezfirmowych", tanich już jako nowe, ale czy dobre?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:51   #199
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

Ja też nie gotowałam prałam na 60 st i pierwsze pranie robiłam w Persilu tylko pieluchy tetrowe prałam na 90 no ale jak młody miał ok 6-7 miesięcy to w domu go trzymałam w tetrze

bry

nie chcę być monotematyczna ale zróbcie coś z tą pogodą
Ja tetry to mało używałam, bo Blanka non stop chlustała i te pieluchy mnie wkurzały i wycierałam ja w końcu chusteczkami
Proszek miałam Białego Jelenia..

Cytat:

ja większośc zostawiłam- takich bardzo praktycznych i tych, które najbardziej lubiłam Resztę sprzedaliśmy

eee ja też niczego nie gotowałam.Wypraso wałam tylko prawie wszystko przed porodem.
Ja nie planowałam dziecka przez najbliższe 10 lat.. Więc stwierdziłam że bez sensu.. Teraz leżałyby 5 lat
To sobie zarobiłam

Cytat:

śniło mi się, że zaczęłam rodzić...pojechałam do szpitala ale tak jakbym leżała na izbie przyjęć nie na porodówce...przyszedł lekarz zaczał mi oglądać plecy ( ) po czym przypomniało mi się, że nie mogę rodzić bo przecież za wcześnie jeszcze... i wyszłam

Lena
Stary 2014-11-19, 13:52   #200
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
to wiem, ale nie wiem jeszcze jakie są dobre, jakich firm, w co warto zainwestować. jest sporo zwykłych chust "bezfirmowych", tanich już jako nowe, ale czy dobre?

Z tych co pamiętam to LennyLamb, Natibaby iiii nie pamiętam

Trzeba będzie w odpowiednim czasie przejrzeć forum chustowe, bo tam jest kopalnia widzy
Tyle, że tam pewnie odradzą bezfirmówki...

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-11-19, 13:54   #201
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

dobre
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 13:54   #202
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo Tylko prasowałam na początku, ale z czasem przestało mi się chcieć

Cytat:
a mój nie znosił nosidła
Stary 2014-11-19, 13:55   #203
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak samo Tylko prasowałam na początku, ale z czasem przestało mi się chcieć

a mój nie znosił nosidła
Ja zawsze prasowałam, do tej pory prasuje

Lena
Stary 2014-11-19, 13:56   #204
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2014-11-19, 13:56   #205
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Generalnie uważam, że jeśli lumpek jest w miarę ok i ciuszki są w dobrym stanie to czasem warto coś tam kupić Przecież maleństwo na początku będzie rosło jak na drożdżach

Słodka <przytul> powodzenia dużo uśmiechu

Irmusia81 jeśli chodzi o moje zakażenie wzw b to póki co jest ok, chodzę tylko na badania kontrolne bo u mnie wiremia jest bardzo niska, teraz w grudniu będę szła na badanie kontrolne bo w ciąży ten wirus różnie może się zachowywać. Żyję normalnie jak każda z was, wbrew pozorom to dosyć powszechne w dzisiejszych czasach niestety :/

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:11   #206
Selis
Zadomowienie

Cytat:
ja genetyczne też bedę miała w 13t6d czyli w ostatnim terminie a na kiedy masz termin i kiedy wizyta?
Mój termin z OM to 2 czerwca, ale z USG zawsze wychodzi na maj a termin badania mam dokładnie za tydzień 26.11

rybkaa ja też nie mam oporów przed kupowaniem w ciuchlandach, chociaż ja sama tam szukać nie umiem, ale moja mama jest w tym dobra ogólnie to najlepszą alternatywą są dla mnie wyprzedaże mam sporo koleżanek, które pracują w sklepach w których też są rzeczy dla malucha, więc po nowym roku zacznie się szaleństwo

Dziękuje wszystkim za ciepłe powitanie
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:17   #207
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Mój termin z OM to 2 czerwca, ale z USG zawsze wychodzi na maj a termin badania mam dokładnie za tydzień 26.11

rybkaa ja też nie mam oporów przed kupowaniem w ciuchlandach, chociaż ja sama tam szukać nie umiem, ale moja mama jest w tym dobra ogólnie to najlepszą alternatywą są dla mnie wyprzedaże mam sporo koleżanek, które pracują w sklepach w których też są rzeczy dla malucha, więc po nowym roku zacznie się szaleństwo

Dziękuje wszystkim za ciepłe powitanie
dopisać Cię do naszej listy?
Stary 2014-11-19, 14:29   #208
Selis
Zadomowienie

Cytat:
dopisać Cię do naszej listy?
Poproszę lat mi 26
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 14:34   #209
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Poproszę lat mi 26

ok

Stary 2014-11-19, 14:40   #210
industria
Zakorzenienie

ja sie zastanawiam nad kupnem tej poduszki dla ciężarnych, super są sporo osób poleca. oczywiście jeszcze nie teraz ale za jakiś miesiąc...może pod choinke

byłam u mamy i zrobiłam sobie ten popcorn z mikrofali, jezuuuuuuuuu jaki pyszny całą miche wsunełam
potem jeszcze pyszny maminy obiadek, jezu jak mi dobrze
a teraz zrobiłam sobie jeszcze sok ze świeżych pomarańczy, rany jakie to pyszne! wyjątkowo mi dziś wszystko smakuje

co do dziwnych snów.....wczoraj był u nas brat męża, no i co mi sie śniło? bzykanie ze szwagrem o maj gad, no co za wstyd
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości