Mamusie lutowe 2015 - cz. 4 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 18:55   #2251
maladT
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 4

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Paulina, nie wiem jak Cię pocieszyć nie płacz. Wyjmij pacha z szuflady i daj mu na dupsko (moja koleżanka tak robiła, jak się zdenerwowała na tż, a była w ciąży już mocno zaawansowanej, goniła go z pachem po całym domu )
ja to bym czasem mojemu musiała nastrzelac... choc przewaznie jak jest w domu i fika to po pysku dostanie
Cytat:
Napisane przez DuszonaMarchewka Pokaż wiadomość
I co odpowiedziałaś córce?

ze koleżanka mi powiedziała żart przeciez nie bede jej mowic ody do Bożeny

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
wszystko do kupy sprawia że nie mam humoru, ból brzucha, katar, 15kg na plusie a do tego Tż już 1,5 tyg na urlopie siedzi (pół nocy gra na kompie albo na Tv a potem śpi do 12-tej a ja córcię do przedszkola rano prowadzam).
Szybciej do lutego, szybciej do lutego
no ja nie wiem jak przezyje okres swiateczny kiedy moj bedzie w domu... on to jak ma pare dni wolnego to taki wkurzony chodzi ze nie wiem...

ogarnełam dzieciaka, jeszcze moze ja wreszcie sie pojde wykapac na dłuzszym posiedzeniu co bym stopki ogarneła dodatkowo... ale zaraz film wiec nie wiem, moze jeden serial poswiece i sie ogarne a na 2 paznokcie ogarne
Moj kiedys tez miał przebłysk ze on chce pograc sobie a ja mam dziecko odprowadzic. No i to zrobiłam ale potem miałam takie twardnienia ze jak przyszłam do domu to zamknełam sie u młodej w pokoju i ryczałam. Nastepnego dnia zapierdzielał az miło. Tylko zamiast poczekac z dzieckiem na wychowawczynie to zostawił ja pod szkołą i sama miała dojsc (6letnie dziecko)

Oliwka 07.02.2015

Edytowane przez maladT
Czas edycji: 2014-11-19 o 18:58
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 18:58   #2252
1141655
Zakorzenienie

ooooo na tvp o 20:25 death race
uwielbiam ten film

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:01   #2253
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
Moj kiedys tez miał przebłysk ze on chce pograc sobie a ja mam dziecko odprowadzic. No i to zrobiłam ale potem miałam takie twardnienia ze jak przyszłam do domu to zamknełam sie u młodej w pokoju i ryczałam. Nastepnego dnia zapierdzielał az miło. Tylko zamiast poczekac z dzieckiem na wychowawczynie to zostawił ja pod szkołą i sama miała dojsc (6letnie dziecko)

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:04   #2254
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Mała rozumiem ze córcia sama bez pomocy taty trafiła bezproblemowo?

Wiecie...
Dobrze poczytać że nie tylko mój jest taki hmmm czasami do niczego...
Stary 2014-11-19, 19:05   #2255
1141655
Zakorzenienie

MaladT - brak mi słów. Opadła mi szczęka....

musze mezowi przypomniec, by umowil sie na opony...w nocy maja byc bardzo niskie temperatury, a on przez remontowo na pewno o tym nie pomyslal ...ze sie zapisac trzeba do naszego zakladu....

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-11-19 o 19:07
Stary 2014-11-19, 19:11   #2256
emdzik
Zakorzenienie

Aga a Ty cążki itp brałaś z gemini ?

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:12   #2257
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Aga a Ty obcążki itp brałaś z gemini ?
taak z tommiee tippee i obcazki i nozyczki....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 19:13   #2258
emdzik
Zakorzenienie

A i ta szczotka to coś z tego:
http://www.aptekagemini.pl/nuk-szczoteczka-grzebyk.html
http://www.aptekagemini.pl/nuk-szczo...dni-zycia.html
http://www.aptekagemini.pl/nuk-szczo...rose-blue.html

?

I jesteś z nich zadowolona ?

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:14   #2259
201704210903
Konto usunięte

Mama zuzi 32 to brzmi poważnie

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:23   #2260
IncognitoNick
Zadomowienie

Duszona - niemal zakrztusiłam się rogalikiem czytając Twoją odę do Bożeny! A musisz wiedzieć, że pozwolenie sobie na rogalika (drożdżowy wypiek mojej Mamy, specjalnie dla mnie z bardzo małą ilością cukru) jest wydarzeniem, które bardzo celebruję i nie lada co może mnie z tej celebracji wytrącić

Dobra - obiecany raport z pieluchokosza:
Jest... dziwny... . Wydaje mi się, że np. koszt Tommy tipi (czy jakmu tam) jest szybszy w użyciu. Ten jednak będzie wymagał troszkę siły, żeby wepchnąć pieluszkę. Na pewno jednak będzie ją izolował (tzn. jej zapach) lepiej niż zwykły kosz. Nie będę musiała z każdą pieluszką ganiać na zewnątrz. Plastik jak plastik - może trochę wytrzyma. Nie jest jakiś rewelacyjnie mocny, ale też złożył się raczej w miarę szczelnie. W przeciwieństwie do tego Tommy cośtam tutaj pieluszki nie są owijane każda z osobna, a wpadają do jednego worka, który można uciąć czymś a'a nożyk zamocowanym w koszu i część worka z pieluszkami wyrzucić. Mam nadzieję, że dzięki temu wykłady nie wyjdą tak drogo w eksploatacji. Wg. mnie spokojnie może stać gdzieś koło przewijaka. Nie razi wyglądem.
IncognitoNick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:23   #2261
1141655
Zakorzenienie

Madzia taaaaaaak te pierwsze dotykalam u kolezanki i super, chcialam ja brac, ale losowo wybieraja kolor a nie chce by przyslali mi rozowa
wiec kupie w akpolu sa za te sama cene

ale dotykalam tez naturalna z chicco i nie wiem czy nie lepsza ;p tez w akpolu sa
wiec ten zakup akurat stacjonarnie zrobie

Stary 2014-11-19, 19:29   #2262
odowska
Zadomowienie

Hej hej! Podczytuję Was cały dzień i już mi się pomieszało, do kogo co miałam napisać... wybaczcie.

emdzik ze wszystkich dzisiejszych zdjęć wyprawkowych najbardziej mi zapadł w pamięć tymczasowy lokator łóżeczka to takie spełnione marzenie z dzieciństwa.

Chyba 85jjaa pisałaś coś odnośnie imienia "Ziemowit". Wiadomo, że to może być dla niektórych kontrowersyjne, dlatego tym bardziej cieszą pozytywne reakcje. Po prostu jest tyle wspaniałych imion i aż mi szkoda, żeby się marnowały nie używane . A i nasz Młody "Jan" prawdopodobnie będzie miał na drugie, po prapradziadku, więc mamy coś wspólnego.

MaamaaZuzi buciki rewelacja! A jeśli chodzi o tż... przy porodzie potrzebujesz kogoś, kto będzie nakierowany na Twoje potrzeby, więc rozumiem Twoją decyzję. Tylko wnioskując po tym, co piszesz, to nie wiem czy to faktycznie będzie kara dla Twojego tż. A mój też czasem ma dziwne priorytety - gra jest ważniejsza niż np. przyklejenie listewek nablatowych w kuchni. Nie wiem czasem czy te listwy już z rok nie czekają albo i więcej, eh... a ja już nie wiem czy przypominać o tym, czy zrobić to samej czy co...

biala17a odnośnie wagi - to 70 kg wydawało mi się takie optymalne, ale zobaczymy. Presji nie mam, ale tak czy tak dziwnie, jak sobie pomyślę, że niemal co dzień ważę więcej niż w całym swoim dotychczasowym życiu W zeszłym tygodniu usłyszałam od znajomej: "nie mogę się napatrzeć, jaka gruba jesteś" - bardziej mnie to rozśmieszyło niż dotknęło.

Spotkałam dziś znajomą, która niedawno rodziła - synek naprawdę spory - 59 cm długości. Zapytałam o rozmiary ubranek - 62 okazało się idealne, ale raczej długo nie posłuży. No, ale chłopak konkretny i na usg też się to było widoczne jeszcze w ciąży.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:31   #2263
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
ja to bym czasem mojemu musiała nastrzelac... choc przewaznie jak jest w domu i fika to po pysku dostanie
to niech nie fika lepiej

jeeeju, tez muszę się zabrać niedługo za aptekowe rzeczy :/.
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:32   #2264
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

[QUOTE=maladT;49001444

ze koleżanka mi powiedziała żart przeciez nie bede jej mowic ody do Bożeny

no ja nie wiem jak przezyje okres swiateczny kiedy moj bedzie w domu... on to jak ma pare dni wolnego to taki wkurzony chodzi ze nie wiem...

ogarnełam dzieciaka, jeszcze moze ja wreszcie sie pojde wykapac na dłuzszym posiedzeniu co bym stopki ogarneła dodatkowo... ale zaraz film wiec nie wiem, moze jeden serial poswiece i sie ogarne a na 2 paznokcie ogarne
Moj kiedys tez miał przebłysk ze on chce pograc sobie a ja mam dziecko odprowadzic. No i to zrobiłam ale potem miałam takie twardnienia ze jak przyszłam do domu to zamknełam sie u młodej w pokoju i ryczałam. Nastepnego dnia zapierdzielał az miło. Tylko zamiast poczekac z dzieckiem na wychowawczynie to zostawił ja pod szkołą i sama miała dojsc (6letnie dziecko)[/QUOTE]
faceci mają kalafiora zamiast mózgu i bez ciąży.
Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość
Duszona - niemal zakrztusiłam się rogalikiem czytając Twoją odę do Bożeny! A musisz wiedzieć, że pozwolenie sobie na rogalika (drożdżowy wypiek mojej Mamy, specjalnie dla mnie z bardzo małą ilością cukru) jest wydarzeniem, które bardzo celebruję i nie lada co może mnie z tej celebracji wytrącić
Przepraszam...
Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Madzia taaaaaaak te pierwsze dotykalam u kolezanki i super, chcialam ja brac, ale losowo wybieraja kolor a nie chce by przyslali mi rozowa

ale dotykalam tez naturalna z chicco i nie wiem czy nie lepsza ;p tez w akpolu sa
Ja wlaśnie zamawiając jakąś paczke z podkładami, piekuchami itp zamówiłam szczotkę do wlosow. Pisało ze dla dzieci i z naturalnego włosia. Jak ja otworzyłam to na moje oko jest twarda jak szczotka do pastowania butow. No a ja pamiętam mięciutkie szczoteczki moich braci... No i tak pokazałam mężowi i on stwierdził że dziecko się delikatnie czesze i że ta szczotka mu krzywdy nie zrobi ale z drugie strony jak tak myślę, ze moja dzidzia może mieć takie problemy z ciemieniuchą jak ja to przecież wyczesze jej wszystkie te slabiutkie włoski....
Stary 2014-11-19, 19:33   #2265
IncognitoNick
Zadomowienie

Odowska - u mnie listwy nablatowe czekają 10 mc-y Ale faktem jest, że co już M chce je przymocować, to wspólnie uznajemy, że może lepiej poczekać do kolejnego olejowania blatu i wtedy dopiero za to się zabrać. No i tak 4 olejowania i 10 mc-y minęło
Stary 2014-11-19, 19:34   #2266
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Ok to ja sobie zapisze, a zapytam jeszcze męża czy chce zamówic i ryzykować kolory czy woli na żywo kupić, bo też będziemy pewnie jechać chociażby po smoczek

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:38   #2267
1141655
Zakorzenienie

No te z Nuk i chicco co dotykalam są fajne mięciutkie

Kurcze wiecie co...chciałabym juz święta chce poustawiac dekoracje świąteczne i wybrać się po choinkę z mężem tak mnie naszło i kupić sobie grzanca bezalkoholowego W Ikei hehe

Nooo Madzia ja smoczek tez stacjonarnie, niby mam ten z lovi jeden, ale chcę mój wpatrzony z MAM,a w necie tez wysyłają sami kolorki...

Edytowane przez 1141655
Czas edycji: 2014-11-19 o 19:39
Stary 2014-11-19, 19:38   #2268
odowska
Zadomowienie

IncognitoNick to widzę, że problem jest dość powszechny na razie jakoś się z tym da żyć, ale co będzie jak mi odbije "syndrom wicia gniazda" i biedny tż będzie musiał zasuwać i poprawiać wszystkie niedoróbki w domu, a ja nad nim z biczem?
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:39   #2269
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaamaaZuzi Pokaż wiadomość
Meire najlepsze życzenia dla Zuzanny

Jestem po usg Wszystko dobrze Mała waży ok 1800. Termin się przyspieszył o tydzień. przegonił ostatnie usg Wychodzi teraz połowa stycznia.
M ze mną nie poszedł, postanowiłam że rodzić też będę sama, a jak tż o tym poinformowałam nawet się nie odezwał. Przykro mi jest i szkoda że w takim dniu Ale usg było cudowne, ładnie buzie małej było widać łykała sobie wody
piękna waga !
Cytat:
Ciekawe jak Logoasia, Maciejka, Ewa ? bo nie piszą
meldujemy się
po wizycie wszystko dobrze, nie badał mnie jakoś szczególnie dziś bo przy tak wrażliwej szyjce lepiej za dużo tam nie gmerać troszkę się skróciła, ale nie ma tragedii. mam brać magnez i nospe. pogratulował i powiedział że cieszy się, że dobrnęliśmy już tak daleko, że najgorsze za nami i jeśli teraz maluszek zdecydowałby się przyjść na świat to jest już bezpiecznie a do zaleceń oczywiście leżing i jesli bedą skurcze to cytuję "kliniczna welcome"

emdzik tobie również gratuluję wizyty, przynajmniej badania masz za free
czy mogę prosić o wpisanie kolejnej wizyty 10 grudnia, godz. 15:15
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-19, 19:39   #2270
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

Po ostatniej akcji ze szpitalem i opuszczania go z 5 reklamóweczkami postanowiłam jak najszybciej zakupić torbę :P No i podoba mi się taka: http://allegro.pl/torba-sportowa-pod...786066181.html Ma 70l więc będzie chyba taka akurat nie za mała-nie za duża. No i z wszystkich toreb 70l wychodzi na allegro najtaniej a jest z tej firmy 4f więc powinna być dobra. Chcę torbe taką zeby (odpukac w niemalowane drewno) w razie czego i mąż miał (tfu, tfu!) Co o niej myślicie? Nie za mała lub za duża? Moje i dzidziolkowe rzeczy powinny się zmieścić.

A któraś z Was miała napisane na stronie szpitala, że ma zabrac nie więcej jak reklamówkę
Stary 2014-11-19, 19:43   #2271
IncognitoNick
Zadomowienie

Cytat:
Po ostatniej akcji ze szpitalem i opuszczania go z 5 reklamóweczkami postanowiłam jak najszybciej zakupić torbę :P No i podoba mi się taka: http://allegro.pl/torba-sportowa-pod...786066181.html Ma 70l więc będzie chyba taka akurat nie za mała-nie za duża. No i z wszystkich toreb 70l wychodzi na allegro najtaniej a jest z tej firmy 4f więc powinna być dobra. Chcę torbe taką zeby (odpukac w niemalowane drewno) w razie czego i mąż miał (tfu, tfu!) Co o niej myślicie? Nie za mała lub za duża? Moje i dzidziolkowe rzeczy powinny się zmieścić.

A któraś z Was miała napisane na stronie szpitala, że ma zabrac nie więcej jak reklamówkę
O właśnie! Przecież ja jakąś torbę muszę kupić! Chyba, że się w taką z Ikei spakuję
Stary 2014-11-19, 19:44   #2272
1141655
Zakorzenienie

Ja musze chyba zrobić próbę pakowania.. Boje się,że przeliczylam rozmiary mojej torby. Musze spróbować z tym co mam i zobaczę czy i ja nie będę musiała kupić czegoś

Stary 2014-11-19, 19:47   #2273
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IncognitoNick Pokaż wiadomość

Dobra - obiecany raport z pieluchokosza:
Jest... dziwny... . Wydaje mi się, że np. koszt Tommy tipi (czy jakmu tam) jest szybszy w użyciu. Ten jednak będzie wymagał troszkę siły, żeby wepchnąć pieluszkę. Na pewno jednak będzie ją izolował (tzn. jej zapach) lepiej niż zwykły kosz. Nie będę musiała z każdą pieluszką ganiać na zewnątrz. Plastik jak plastik - może trochę wytrzyma. Nie jest jakiś rewelacyjnie mocny, ale też złożył się raczej w miarę szczelnie. W przeciwieństwie do tego Tommy cośtam tutaj pieluszki nie są owijane każda z osobna, a wpadają do jednego worka, który można uciąć czymś a'a nożyk zamocowanym w koszu i część worka z pieluszkami wyrzucić. Mam nadzieję, że dzięki temu wykłady nie wyjdą tak drogo w eksploatacji. Wg. mnie spokojnie może stać gdzieś koło przewijaka. Nie razi wyglądem.
Hmm to chyba na razie odpuszczę ten kosz. Zobaczę, może coś lepszego znajdę.

Cytat:
No te z Nuk i chicco co dotykalam są fajne mięciutkie

Kurcze wiecie co...chciałabym juz święta chce poustawiac dekoracje świąteczne i wybrać się po choinkę z mężem tak mnie naszło i kupić sobie grzanca bezalkoholowego W Ikei hehe

Nooo Madzia ja smoczek tez stacjonarnie, niby mam ten z lovi jeden, ale chcę mój wpatrzony z MAM,a w necie tez wysyłają sami kolorki...
Też lubię święta... tak stroić i w ogóle.. to magiczne jest

Jaki smoczek? Jak wygląda ?

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
piękna waga !

meldujemy się
po wizycie wszystko dobrze, nie badał mnie jakoś szczególnie dziś bo przy tak wrażliwej szyjce lepiej za dużo tam nie gmerać troszkę się skróciła, ale nie ma tragedii. mam brać magnez i nospe. pogratulował i powiedział że cieszy się, że dobrnęliśmy już tak daleko, że najgorsze za nami i jeśli teraz maluszek zdecydowałby się przyjść na świat to jest już bezpiecznie a do zaleceń oczywiście leżing i jesli bedą skurcze to cytuję "kliniczna welcome"

emdzik tobie również gratuluję wizyty, przynajmniej badania masz za free
czy mogę prosić o wpisanie kolejnej wizyty 10 grudnia, godz. 15:15
No w końcu
Ciesze się, że jest dobrze. A o tych wczorajszych bólach co powiedział ?

Już dopisane

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:48   #2274
DuszonaMarchewka
Wtajemniczenie

LogoAsiu gratuluję! Dobrze, ze ostatnio po wizytach same dobre wieści Oby moja za tydzień przyniosła równie pozytywne wiadomości.

Aga mi też marzą się święta i choiiiiiiinka pachnąca lasem...

Mąż mi opowiadał dzisiaj o tym, ze w niedziele przed szpitalem był w tesco mi po zakupy i tam stał jakis samochód coca coli i w nim siedział plastikowy mikołaj i jakiś chłopczyk (ok 3 latka) tak go strasznie tulił i sepleniąc mówił co by baldzo kciał pod choinecke... no i zapytał się mnie co ja bym chciała a wiecie co mi przyszlo do głowy? Powiedziałabym mu ze chciałabym bym na swieta w domu a nie w szpitalu i ze mam nadzieję ze szyjka mi na to pozwoli... Jakos samo to ze mnie wypłynęło z takim smutkiem,..

Ale jakis prezen też chce of course!
Stary 2014-11-19, 19:49   #2275
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz co do rozmiaru to nie wiem w sumie.
Ale wydaję mi się, że faktycznie lepiej mieć taką większą i mieć luz niż się męczyć i ściskać wszystko żeby do mniejszej się zmieścić.
Ja mam mniejszą.. sama nie wiem ile tam jest Litrów... chyba z 40 i szczerze to wątpie że się zmieszczę.

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:52   #2276
lui_89
Zadomowienie

Duszona
u mnie w szpitalu reklamówka dobrze że nie woreczek foliowy

ale TZ będzie donosił na bieżąco i ze szpitala już z walizką wyjdę
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:52   #2277
maladT
Zakorzenienie

co do mojej córki to ona bardziej ogarnieta niz ktokolwiek. ona by i swego tate sprzedała wiec dla niej problemem nie jest samej dojsc do szkoły. sama robi mi np.zaqkupy w aptece itp.

co do remontów to moj od 3 miesiecy maluje przedpokoj i coraz bardziej zastanawiam sie czy samej sie z walkiem nie pofatygowac bo mnie juz szlak trafia

co do toreb to fajna kupiłam z pepco za 30zł i całkiem znosna jest
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...02u3FoRZLbu0Ag

tylko niebieska

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 19:52   #2278
1141655
Zakorzenienie

Madziu smoczek mój wyczytany to MAM perfect ortodontyczny 0-6
Najcienszy ze wszystkich smoczków dostępnych. Wygoogluj sobie bo ja teraz na tel i mam problem by wkleić linki....

Stary 2014-11-19, 19:52   #2279
emdzik
Zakorzenienie

Oj Duszona... ja mam nadzieję, że wszystkie będziemy w domu... żadna z Nas w tym roku nie rodzi! i więcej żadna nie idzie do szpitala!
Będziemy jeszcze sobie składać życzenia i sobie pisać o choinkach itp

27.01.2015 <3
Stary 2014-11-19, 19:54   #2280
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Duszona... ja mam nadzieję, że wszystkie będziemy w domu... żadna z Nas w tym roku nie rodzi! i więcej żadna nie idzie do szpitala!
Będziemy jeszcze sobie składać życzenia i sobie pisać o choinkach itp
Będziemy wklejać piękne zdjęcia brzuszków na tle choinek a jak zdejmiemy juz bombki z choinek, to zaczniemy się na spokojnie rozdwajac

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości