|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Alekaz muszę odpalić komp.to.obejrze.zdjecia!
Zrobiliśmy pizzę pycha!
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny a ja zaczynam łapać schizy jakieś, po nocach nie śpię, bo ciągle mnie coś martwi. Teraz sobie zaczęłam wkręcać, że przeoczę odejście wód płodowych, bo mam sporo upławów, albo podczas kąpieli to się stanie..
Chyba oszaleje
|
#4413 |
|
Raczkowanie
|
Moje pytanie chyba przepadło w gąszczu postów ;-) jakoś w tel nie umiem w poście wywołać konkretnej osoby :-P powiedz mi czy wybierasz się rodzić do medeoru? :-P
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na innych wątkach jakoś wcześnie się zaczęły rozpakowywac tak.mi się. Roksi i Madziq się wybiły przed szereg tylko :-D a tak to planowe cc
|
|
#4415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wodami też sie nie przejmuj, ja nie widziałam odejścia czopa, miałam skurcze co 3 minuty i rozwarcie na 8cm i dopiero na fotelu jak mnie gin badał wody mi odeszły - na ip. Nie wariuj odpocznij, pomyśl o czymś innym, będzie ok.
|
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie zaczęło siadać na głowę
.Lepiej sobie coś zjem, bo jak zwykle umieram z głodu, nawet w nocy budzę się głodna i muszę jeść, bo nie zasnę
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-11-19 o 19:56 |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przytylam już 20 kg..! Niby wszyscy mi mówią ze mało przytylam ze nie widać więc się nie przyznaje
---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Mam nadzieję ze z Inka lepiej juz :-( Kochana
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
A ja 7kg, przy czym 2kg w ciągu ostatniego tygodnia chyba nawet
|
#4419 |
|
Rozeznanie
|
Inka spokojnie może to i lepiej że mała jeszcze posiedzi u brzuszku, bo nigdzie jej tak dobrze nie będzie
my po wizycie, ktg ok, gbs pobrany jutro musze do lab zawiezc z mała bez zmian, waży prawie 2600. dzis zaczełam nabijac 37 tydz i juz nie bede miała zadnej wizyty... tylko ktg raz w tyg u mojego gin w przychodni, trochę to dziwne ale ufam mu wiec chyba bedzie ok nie wiem ile ma moja szyjka ale gin powiedział że jest miękka i szykuje sie do porodu wiec chyba dobrze
|
|
|
|
#4420 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, wybrałam medeor miałam własnie pytać gdzie rodzisz, jak z łodzi jesteś ![]() Cytat:
mało prawdopodobne, żeby ci wody odeszły akurat pod prysznicem i jeszcze później nie pojawiły się skurcze takie rzeczy to tylko w filmach mi wody w ogóle nie odeszły, na łóżku już przy chyba 6cm rozwarciu ok godziny 21 położna przepiła worek i wody poszły, a urodziłam po godz. 22, więc wiesz ![]() po swoim porodzie zobaczysz, że tych skurczy nie da się pominąć z niczym innym, to nie są takie lajciki jak te przepowiadające, uwierz a mnie dziś zgaga męczy! po tym nieszczęsnym granacie! a ostatnie kilka dni już miałam spokój idę po sodkę, bo wykituję zaraz jutro idę ostatni raz przed porodem na bikini. Moja kosmetyczka (koleżanka) ma termin na 9 grudnia, więc więcej razy już chyba nie da razy mi zrobić
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Ile??
no to nieźle...ja jestem słoń w takim razie
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
7kg
ale mogłabym jeszcze przytyć trochę, nie pogniewałabym się .Ja za to jem jak smok Wawelski potrafię zjeść sama całą wielką pizze na grubym cieście, spaghetti ostatnio wyjadłam cały garnek (!) nie wiem skąd taki apetyt jak robię płatki to pół litra mleka i pół paczki płatków a i tak jestem głodna dalej, nie wiem o co chodzi bo wcześniej nie miałam, aż tak .minka dziękuje za pocieszenie ja po prostu za dużo myślę, muszę się wziąć za jakieś pożyteczne rzeczy, bo siedzenie w domu mi nie służy
"Wielkość człowieka polega na jego postanowieniu, by być silniejszym niż warunki czasu i życia." Tymoteusz 23.11.2014r Edytowane przez LoLcIa123 Czas edycji: 2014-11-19 o 20:53 |
|
|
|
#4423 |
|
Rozeznanie
|
lolcia- widze ze my obydwie taki apetyt mamy
oczywiscie zgage mam przez cały dzien, a wystarczy ze sie schyle ubrac buty i juz mam w gardle wszystko i pali :/no nic teraz zamażyła mi sie jajecznica ze szczypiorkiem
|
|
|
|
#4424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w poniedziałek miałam wizytę kwalifikacyjną :-P a od 27 zaczynam wędrówki na ktg właśnie. Rodzisz cesarka czy też naturalnie? Mnie zgaga też tak męczy że mój mąż śmieje się że zgage to ja mam już chyba nawet od powietrza :-D. Właśnie go wygonilam do sklepu po mleko.
|
|
#4425 |
|
Zadomowienie
|
Natalka jest przesliczna
wspolczuje wam dziewczyny zgagi. Ja mam 15kg na plusie i mam nadzieje, ze na tym sie skonczy, a apetyt wiekszy mi dopisywal przed ciaza, ale teraz maz mnie wiecej slocyczami dokarmia, bo tu cukierek tu cos tam, ale naszczescie nie dam rady na raz duzo zjesc. Najgorsze jest to, ze zawsze sie skusze, bo tylko moje ulubione rzeczy kupuje, bo wie, ze nic innego nie zjem.
|
#4426 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem Was dziewczyny
Zjadłamwłaśnie pierwszego kebaba w ciąży - był pyszny doprawilam 2pomaranczami na szczęście na razie mnie zgaga nie męczy bo brzuch mam stosunkowo nisko od początku ciąży.
|
|
|
|
#4427 |
|
Raczkowanie
|
Ja przytyłam 20 kg :'( co ja zrobię jak jestem głodna... Wcześniej przed ciążą myślałam sobie, że te wszystkie laski w ciąży to żrą i się usprawiedliwiają że to przez dziecko ale już zweryfikowalam swoje poglądy i biję się w pierś. Mam taką ochotę na makowca mmmniam :-P
|
#4428 |
|
Rozeznanie
|
Ja przytylam niecałe 10 kg, ale startowałam z wagi, do której pewnie większość z Was dobije po tych 15-20 kg na plusie
no i u mnie od połowy ciąży dieta że względu na ta cukrzycę. Nie przejmujcie się wagą, zwłaszcza jeżeli byliście szczupłe przed ciążą, szybko wrocicie do formy
|
#4429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marta - ja na kwalifikacyjnej byłam 4 listopada, poród chyba sn, takie mam skierowanie, ale po wizycie mała mi się odwróciła i dzwoniłam do nich, miałam jechać po skierowanie na cc, ale znów się odwróciła. Sam gin nie mógł uwierzyć w takie fikolki na tym etapie
teraz nie wiem jak jest w końcu, bo szaleje strasznie. Okaże się jak pojadę rodzić ![]() Na ktg spróbuje się u mnie do szpitala jutro wbić, zobaczymy. Do medeora nie mogłam się dziś dodzwonić :/ Cytat:
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wszyscy mówią " ale mało przytylas" i ze tylko brzuch i z tylu nie widać ze.w.ciąży jeatem. A to tylko dlatego ze ja chuda byłam rozmiar s/xs tylko piersi miałam no i wysoka jestem ale nie wiem jak ja to.zrzuce szybko
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam w ogole apetytu
w zasadzie to raczej wiecej pije sokow w ciagu dnia niz jem. Maly jest bardzo wysoko naciska na zoladek i przez to moge zjesc jedynie mikro porcje bo mi podchodzi z powrotem
|
#4432 | ||||
|
Rozeznanie
|
Sliczna
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale wsród moich znajomych te, co przytyly po 17-20 kg, szybciej je pózniej zrzucały, niż te co mało przytyły- także trzymajmy sie wersji że i my będziemy mieli takie szczeście
|
||||
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-11-19 o 22:36 |
|
|
|
|
#4434 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No nic, nie martw się, choć rozumiem że człowiek może się poirytować, bo się już nastawiłaś pewnie. Cytat:
Położnym tylko tort daliśmy do kawy Cytat:
Cytat:
ja się maziam masłami shea, więc mogę co nie co podpowiedzieć w tym temacie. ![]() hejo! dzwoniłam dzisiaj do szpitala, w którym chcę rodzić, dopytać jak wygląda umawianie się z ordynatorem. Wizytę mam u niego w poniedziałek, mam wziąć skierowanie na cc, ale... mój lekarz mi nie wypisał. Jutro muszę do niego dzwonić o to, nie wiem czy zapomniał czy co?! ![]() Lolcia ja z początku co mnie skurcze obudziły w nocy to takie zwykłe pobolewanie brzucha, jakby na okres, jakby mi się chciało do toalety. Lekkie, ale wyczuwalne, no i to, że pojawiały się w miarę regularnie co 12-13 minut. wiadomo, że potem to się rozkręca, ale mogą być z początku takie lekkie
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak u mnie. Ja ciągle pije, soki, woda, mleko u mnie litrami lecą. Jem bardzo mało, zresztą od początku ciąży tak mam Ale staram się aby to były wartościowe posiłki no j owoce u warzywa. Lekarz na mój mały przyrost wagi nic nie mówi ale ja startowałam z nadwagą i do tej pory jestem bardzo aktywna więc może dlatego... No nie wiem.
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
Mysza ja tez nie mam juz wizyt od 34 tyg, musze tylko zrobic morfo i usg w 38 tyg... a tak to ktg 2x w tyg... dzis zapis ok, plaza
![]() Ja w ogole nie mam apetytu... przytylam 10 kg i czasem zdsza sie ze spadam z wagi w porownaniu do dnia poprzedniego.... dzis zjadlam cheesburgera, pare cukierkow i teraz na wieczor wcisnelam na sile pol kanapki z serem i plastrem papryki jestem pelna... ale ja sie stresuje ta przeprowadzka i w ogole ciagle latam, zalatwiam...... jeszcze moja suka ma urojona ciaze i mleko w cyckach... nie chce faszerowac jej lekami (( jeszcze dzis wyszedl cyrk z podloga w domu... dobrze ze chociaz kupilismy caly duzy sprzet agd dzis....Ale za to upadl mi tel i zbila sie cala szybka no a jakze.... Jeszcze musze kupic wanienke i fotelik z baza.... juz chyba wszystko mam. Jutro zaczynam 37 tc... ![]() Lolcia pisalas o gwiazdach przed oczami... gin mowi ze to standard u mnie... mowi zeby pic duzo do 2,5 l na dzien plynow
Laura Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-11-19 o 22:36 |
|
|
|
#4437 |
|
Rozeznanie
|
Karo- nooo zwykłe masło shea
Minka pisała, żebym po nie sięgnęła jeśli chce czymś smarować dzidziusia. Niestety nie widuje w drogeriach czegoś takiego, ale tak jak Minka sugeruje, pójdę do sklepu z naturalnymi kosmetykami czy coś w tym rodzaju i możę tam dostanę
|
|
|
|
#4438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powiedz kochana ty dostałaś od nich skierowanie na sód i potas czy zlecił ci twój gin? Moja przyjaciółka rodziła tam cc w czerwcu i jej dali oni skierowanie więc się zastanawiam czy lekarz w medeorze zapomniał czy coś się zmieniło.---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Po porodzie wszystkie zakładamy wątek wspólne odchudzanie :-D
|
|
#4439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tak jak Wy staram się żeby było pełnowartościowo ale czasami kończy się na pączku i jakiejś małej kanapce płyny wchodząca mi zdecydowanie lepiej więc u mnie królują własnoręcznie robione koktajle i soki. Chociaż tyle witamin sobie i małemu dostarczam.Sofia jak ma się sypać to zawsze wszystko na raz ale jak jest dobrze to też zawsze wszystko na raz jest dobrze także przeczekaj te złe chwile i na pewno będzie z górki.
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
ja już dziś tylko leże, bo jak leże to nie mam skurczów, jak siedzę to mam chyba co minutę twardy brzuch :/.
Pojechałabym na ip, ale jak mnie tam maja zostawić to dzięki, ale nie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

mało prawdopodobne, żeby ci wody odeszły akurat pod prysznicem i jeszcze później nie pojawiły się skurcze 
.
oczywiscie zgage mam przez cały dzien, a wystarczy ze sie schyle ubrac buty i juz mam w gardle wszystko i pali :/
no i u mnie od połowy ciąży dieta że względu na ta cukrzycę. Nie przejmujcie się wagą, zwłaszcza jeżeli byliście szczupłe przed ciążą, szybko wrocicie do formy
w zasadzie to raczej wiecej pije sokow w ciagu dnia niz jem. Maly jest bardzo wysoko naciska na zoladek i przez to moge zjesc jedynie mikro porcje bo mi podchodzi z powrotem
Ale wsród moich znajomych te, co przytyly po 17-20 kg, szybciej je pózniej zrzucały, niż te co mało przytyły- także trzymajmy sie wersji że i my będziemy mieli takie szczeście
super
jestem tak zmęczona,rozczarowana i wsciekla ze siedze i wyje...

jak ma się sypać to zawsze wszystko na raz ale jak jest dobrze to też zawsze wszystko na raz jest dobrze także przeczekaj te złe chwile i na pewno będzie z górki.