|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
kurcze siedziałam na kompie i mialam wam brzuch wrzucić ...i zapomniałam, ten kalafior juz mnie denerwuje.
Kinqaa będziesz miala jakieś spotkania z gp czy tylko z położną? |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina mam spotkanie w ten piątek z GP. Jakis 31 weeks check
czyli ciśnienie badanie moczu i słuchanie tętna dzidziusia. Później mam 11 grudnia z położna. I wtedy niby będą pytać o plan porodu. Mam nadzieję, że dostali już list z poprzedniego szpitala gdzie rodzilam młodą
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina to co mam w dokumentach. Mam nadzieję,że widać :P
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
31 tc i dobilam setke w pasie :-D
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
uuu to ja mam 106cm a 30tc
Ellyunia, kurcze a może spróbuj czegoś innego użyć? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- ja póki co mam ze 3 na tzytzkach
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam po pierwszej ciąży ,ale staram się smarować Palmersem w miarę często.
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w pierwszej ciąży jest 10 spotkań z położną w tym chyba od 30tyg raz z położną raz z Gp, plus dwa usg. W drugiej jest juz 7 i wg moich rozpisek, nie ma już z Gp. miałam ostatnio spotkanie z położną w 32tyg,i następna wizyta 34t6d z położną, potem juz co 2 tyg,pisze, że z położną hmmm.... |
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyjaśniam ale ostrzegam będzie długo>:P Mogę powiedzieć jak u nas wygląda system gospodarki pieniężnej. Do tej pory dzieliłam pieniądze po wypłatach na 5 kupek. 1-450 kasa dla męża na jedzenie 2-350dla mnie( u siebie biorę górką zwykle bo z tych pieniędzy kupowałam też jakieś kosmetyki czy coś takiego a co ma chłopina dużo więcej dostawać:P) 3-rachunki(mieszkanie+stałę rachunki jak tel,tv, benzyna+rachunki np gaz, prąd itp co w danym miesiącu jest - jeśli jakieś wesele czy ubezpieczenie auto to też w tej kupce) i wtedy to co zostaje ustalamy razem po ile dzielimy sobie po połowie( z tej kasy ja np kupuje ciuchy , soczewki i spłacam raty za kompa itp, a mąż głównie odkłada sobie lub opłaca dojazdy na zajęcia cotygodniowe, jest to najmniej 250zł najwięcej chyba było 350zł)a ile z tego odkładamy na konto. Z tych pieniędzy z kategorii 1 i 2 kupujemy też jakieś drobne chemiczne sprawy itp. Dlaczego dzieliliśmy na dwie kupki - bo oboje mamy inne potrzeby(on np je trzy posiłki dla mnie typowo obiadowe dziennie i potrafi idąc do mamy jeszcze u niej coś dojeść, a ja na obiad jem połowe tego co on )i przeważnie każdy płaci za siebie, większe kwoty staramy się też sobie "oddawać" jeśli któreś płaciło - oczywiście jeśli danie było wspólne to dzielimy koszty na pół. i do tej pory sprawdza nam się to idealnie już ponad 2 lata, przy dziecku będe obmyślać nowy system dzielenia pieniędzy ![]() Jeśli kupujemy coś do domu typu nie wiem proszek do prania za 30zł to się zrzucamy ze swoich "kupek",jesli niespodziewanie przyjdzie rozliczenie wody np. też się zrzucamy ![]() tej kwoty z oszczędności z kupki nr 5 do tej pory cofnęliśmy raz - kiedy ja nagle postanowiłam, że już teraz chce pralkę:P Z ręką na sercu nie bujam Was. wiadomo, że moglibyśmy kupować więcej jakich rzeczy nie wiem ...np do kuchni jakichś bajerów, czy może więcej wydawać na przyjemności typu wyjścia PŁATNE - ale raz że nie mamy czasu, a dwa to może być tylko kino lub knajpa bo u nas nie ma szczególnie gdzie iść i to co mamy "na kupkach" wystarcza) ale to i tak wystarczyłoby w tej chwili żeby nie robić tej ostatniej kupki wspólnych oszczędności. Kupujemy w trzech sklepach głownie-biedronka ale to tylko kilka wybranych produktów, czasem intermarche i sklep osiedlowy sporych rozmiarów - i ten ostatni króluje bo ceny są tam genialne, wybór wszystkiego( czasem mięsa gdzie indziej kupujemy jeśli akurat w tym naszym jest nieładne czy danego nie ma) Nie wiem czy są u was takie sklepy "Delikatesy centrum" - nie wiem czy to sklepy regionalne czy ogólnopolska sieć. Ale różnica na tej samej szynce -ten sam prducent i rodzaj szynki - jest 10zł. W naszym osiedlowym ulubiona szynka nasza kosztuje 31,99 a w centrum ta sama 41,49... A jadąc 70 km dalej do stolicy województwa ceny tych samych produktów(głownie takich co to są sprzedawane w danym regionie polski np śmietany, wędliny, sery) różnią się o 10zł lub więcej złotych między naszym najtanszym i tamtejszym najtanszym sklepem. Mówie dokładnie o tych samych np "śmietana z Koziej Wólki"(nazwa wymyślona) a nie ogólnie śmietanach także te różnice w kwotach na jedzenie naprawdę mogą się różnić w zależności od miejsca zamieszkania. Tak samo mieszkanie-my płacimy 650+rachunki za dwa pokoje(metrów jest niecałe 50) a w stolicy województwa na studiach za dwa pokoje, (metrów 45) płaciliśmy 1350+rachunki w 2012roku... Ufff koniec, nie linczujcie mnie
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-11-19 o 22:01 |
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion o kurcze..:p my nie dzielimy pieniędzy na "twoje-moje" tylko wszystko mamy wspólne.
Natomiast obraliśmy system taki zE płacimy jak najmniej z karty i np wypłacamy 1500zl na jedzenie i próbujemy sie zmieścić:p maz robi wszystkie opłaty,bo ja sie w to nie mieszam. Resztę oczywiscie odkładamy i to dosc duze sumy. |
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka wszystko było ok (niby) dopiero ona się przyjrzała i powiedziała. Pytała się czy ostatnio nie miałam infekcji ale ja nic takiego nie pamietam
![]() Nuna dzięki ![]() Elvira mam nadzieje ze będzie ok ze to coś przejściowego. A ty jak się czujesz?
|
#3132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moi rodzice biorą od nas mega mało na obiady plus rachunki - rachunki dzielimy na 3 rodziny bo mieszkamy jeszcze z dziadkami. a obiady tylko my i moi rodzice z bratem. dogadujemy się w tej kwestii. chemia to i my i oni kupują. Cytat:
Cytat:
jak już kupiłam musiałam zjeśc ![]() o kurcze niedobrze masz z tym ciśnieniem... Cytat:
![]() no to podziwiam was ![]() no ja też kasę dzielę na kupki ale akurat kupka jedzenie plus chemia plus leki jest razem i to właśnie 1000zł bez obiadów i w tym musimy się zmieścić. kartą nie płacimy nigdy za jedzenienie wyobrażam sobie takiego systemu jak u was zbyt to skomplikowane dla mnie ale jeśli u was się sprawdza to super ![]() my to w ogóle jakaś masakra bo jak mieszkaliśmy sami 5lat temu to mieliśmy 500zł na to! i starczało. potem było 700...800... jak się młody urodził podnieśliśmy do 1000zł i wtedy pampersy plus mleko to szło jakieś 300zł miesięcznie a 700 reszta. a teraz i 1000zł nie starcza.... masakra to ceny tak w górę idą czy co cholercia. a naprawdę nie jesteśmy rozrzutni. nie stołujemy się na mieście nie wywalamy na pierdo.ły, szynki kupujemy takie za 30zl a nie za 50 normalnie nie mogę z tego
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Simonee od infekcji mówisz?eh kurcze ja mam co chwile jakas infekcje;/ Moja Mała miała echo serca robione w 2trym bo akurat ten gin miał tez w tym kierunku specjalizacje.
|
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i żeby każda ze stron była zadowolona![]() moi rodzice totalnie inaczej funkcjonują i nie pojmują jak my tak możemy, a ja narazie nie wyobrażam sobie przejścia na ich system:P Ja myśle, że gdybyśmy pieniędzy mieli więcej to nie dzielilibyśmy tak na moje i twoje- wiem, że brzmi to strasznie ale wydaje mi się, że nie sprawdzałby się przy obecnych funduszach system wspólnego itd. Po prostu szłoby nam więcej pieniędzy, kontrola nad nimi byłaby mniejsza. Ja od zawsze-już od czasów studiów - sprawuję pieczę nad pieniędzmi - ja rozdzielam, ja wyliczam co ile, ja płace rachunki. Teraz wiem, że system troche zmodyfikuje jak pojawi się malutka bo się nie da tak przy osobie trzeciej, ale nie wiem jeszcze jak
|
|
#3135 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
simonee - głowa do góry, to mega drobniutka sprawa z tym serduszkiem, ma coś takiego pewnie wiele osób, a może nawet nie jedna z nas lecz zupełnie o tym nie wie bo rodziłyśmy się w innych czasach. Ponadto jeszcze troszkę jest do rozwiązania i może ładnie się tam wszystko ureguluje, albo po prostu wraz z wiekiem/wzrostem Malutkiej wszystko dojedzie do normy. Zdrówka dla Małej! ja sama mam coś z sercem, jakieś dodatkowe skurcze, które wynikają z jego budowy. Nie pamietam dokładnie jak to się zwie. Wyszło parę lat temu po grypie, która objawiła się najpierw częstoskurczem serca. Po grypie poszłam do kontroli a tam jakieś dodatkowe skurcze na ekg. Potem holter, echo. Jakieś tam leki brałam, aż w końcu jeden lekarz mi powiedział, że co 3 osoba ma coś takiego i nikt nie jest doskonały. Nic teraz nie biorę na to, choć przy osłuchowym badaniu stetoskopem przez lekarza zawsze każdy lekarz na to zwraca uwagę i się wsłuchuje, ale ostatecznie po wizytach u kilku kardiolog stwierdzono że taka uroda mojego serca ![]() ponadto znam chłopaka co się dowiedział o jakieś tam drobnej wadzie dopiero jak szedł do szkoły policyjnej, a inny do wojska. Obydwaj to okazy zdrowia. Pracują fizycznie, leczenia nie wymagają te ich wady. Wszystko z nimi ok, ot po prostu mają niedoskonałe serca, tak nie na 6 a na 5 z plusem ![]() jeśli o mnie chodzi to w poniedziałek kładę się do szpitala na 3 - 4 dni na te sterydy. Mój gin też kazał iść, bo szalejące cukry mogą skończyć się decyzją o wcześniejszym zakończeniu mojej ciąży. Oby do tego 37 tyg. nie było to konieczne przepraszam dziewczyny że się więcej nie odnoszę, ale mam jakieś takie dziwne przeczucie że w szpitalu już zostane, nie wiem może do końca i w popłochu wszystko kompletuję, dokupuję, dopinam żeby było gotowe (a miałam niewiele) ![]() pozdrawiam Was serdecznie trzymajcie za mnie kciuki, ja za Was też mocno trzymam
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2014-11-19 o 22:28 |
|
|
|
#3136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze wszystko
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
LindaC bedziemy trzymac kciuki za Ciebie i Malenstwo
a Ty dawaj znac co u Was!
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktoras z was kupowala wanienke z ikei? Podobno ona jest mala dla dziecka max 2 mce - szwagierce polozna tak powiedziala. Nie widzialam jej na zywo, czy któraś z was to ma i powie mi ile ma cm dlugosci?
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
LindaCtrzymajcie się z dzidziusiem
![]() Ale faktycznie sterydy masz dostawać na rozwój płucek? ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Po waszej reklamie oglądnęłam rozmowy w toku dzisiejsze. Masakra jak te dziewczyny bełkotały... masakra co za poziom... ![]()
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-11-19 o 22:34 |
|
|
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka ja mam z Ikei, ale na stronce powinno byc napisane jaka długość.
Pozarlam się z Tztem. Pięknie
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo?
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Heffitka ja mam , przypomnij sie jutro to zmierze, bo teraz juz mi sie nie chce wstawac
|
|
|
|
#3144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Linda
bedzie dobrze, oczywiście trzymam kciuki Heffitka ja mam wanienkę z ikei i wcale nie jest mała, u mnie położne zachęcają do zakupu bo super sie sprawdza i kosztuje całe 18zl Nie powiem ci ile ma cm bo leży na strychu a nie chce mi sie tam wchodzić ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Tyle to maja niektóre gondolę wózków
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Linda
![]() Idę się myć i poczytam książkę . Jakoś humor mnie opuścił przez dzisiejszą wizytę Dobranoc
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#3146 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a nie możesz oddać tego rożka? to nie powinno sie stać. Cytat:
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Myszunia
![]() W sumie drobnostka... I już doszliśmy do ładu. Tym razem szybko się rozwiązalo ... ale łzy mi leciały ciurkiem
|
#3148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie ok fizycznie. Chociaż cos czuje w prawym boku tam gdzie wyrostek. Nie jest to bol, ale takie dziwne uczucie. Kurcze zeby sie nie zaczynało jakos tak powoli. |
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira a kiedy na kontrolę idziesz? Koszmar po prostu ci się trafiło akurat teraz
będziesz się niezle martwić do tego 38tc.
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od piatku jak bol minął to było ok, nic kompletnie nie bolało. A teraz costam czuje, niby nie bol ale moze cos sie rozkręca. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.

czyli ciśnienie badanie moczu i słuchanie tętna dzidziusia.

Mam zamiar pokazać to usg mojemu prowadzącemu. Nigdy więcej nie pójdę na usg do tego gina co robił mi usg!

obserwuj i bedziesz widziała. jak coś to podjedź na ip może co 

21. 04.2014
będziesz się niezle martwić do tego 38tc.