Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 23:00   #241
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ej pamiętaj zdrowie maluszka najważniejsze , jedz jedz jedz!
jak masz ochotę to trzeba widać potrzebujesz skoro tak masz chęć jeść.
Wlasnie zjadlam zupe ogorkowa po raz trzeci Musze przemyslec swoje grzechy, i sie ograniczyc bo napewno przekrocze 90 kg a to tylko z mojej winy Ostatni raz tyle jadlam jak teraz, to w Polsce, jak nie znalam slowa dieta, i nie zwracalam na siebie uwagi, np tego ile waze itd...
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:01   #242
martunka88
Rozeznanie

hej
jeden dzień byłam odcięta od komputera a tu tyle się działo! Dzisiaj nadrabiając wątek czułam się jakbym czytała konkretną książkę

Wypowiem się tylko co do reakcji rodziców na imiona. Chyba co pokolenie to inny gust. U nas nikt Jana nie skrytykował, ale na początku i moja rodzinka i męża myśleli, że żartujemy I po jakimś czasie podchodzą i pytają czy wybraliśmy już konkretne imię. To mówimy, że tak: Jasiek. No i takie zaskoczone miny Ale już się przyzwyczaili i widzę, że każdy będzie wołał go po swojemu, np. siostrze wpadło w ucho anglojęzycznie- Johny Cieszę się, że nikt nie próbował zanegować naszego wyboru.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:05   #243
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

oj u mnie by papieru zabrakło w wc po takiej ilości, to już wszamałaś z 2 kg
Wlasnie mnie nic nie ruszy , mam z tym taki problem ze dostalam nawet proszki ktore nie pomagaja :/ Jutro moze pojde do toalety o ile sie mojemu organizmowi wogole zachce
Z tym co napisalas o skracaniu sie szyjki, to czytalam..... ale nie pisalam bo nie bylam pewna.....zeby nie straszyc wiec nie pisalam.... ale tez uwazam ze warto to skonsultowac z innym lekarzem
super ze z mama dobrze tak trzymac

Nie dwa, ale 1,5 kg kupilam ostatnio trzy i mam jeszcze polowe woreczka :P
Stary 2014-11-19, 23:06   #244
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
tak się ciesze

odzywaj się na pewno

a filmik

dobrze, ze już troszkę lepiej z emocjami
i że dr sprawdził szyjkę.
dziwi mnie jednak jego opinnia na temat dalszego potępowania!!!
wybacz, ale wolę to napisac byś przeczytałą i sama pomyslała.

jak szyjka z wizyty na wizytę się skraca ( niestety ) i ma juz ok. 2 cm to jak najszybciej powinnaś dostać skierowanie na założenia pasera lub szwów!!! takie moje zdanie. bo co jesli za 3 tyg. okaże się że znowu się skraca?. a twoja juz w 50% się skróciła.
wtedy może już nie być szansy na założenie szwów lub krążka.

a podanie dzidziusiowi leku na rozój płuc, mówi tylko o wczęsniejzym w razie wu porodzie.
moze idz na konsultacje do jakiegos innego lekarza, prosze

mnie też boli... ale całe plecy, jakbym spała na kamieniach i poobijała się o nie
oby jutro nie bolało.
pobudka z rana i lumpki
JADĘ Z MAMĄ chyba już zła na mnie nie jest

ja też mam takie dni nazywam je dni schizy
moja Zosia też dzisiaj leniwa zobaczymy co bedzie jak położę się spać

Przytulaski

zazdroszcze takich umiejetności :P
ja nawet jabłecznika nie potrafię upiec na kruchym cieśnie :p a kiedys robiłam rogaliki drożdżowe, chyba z 50 sztuk. pieknie wyrosły, w srodku powidła!. i co zamiast cukru ja dałam soli!!!!!!!!!!!!!!

całe słone były fuuuuuuuuuuuuj, tyle pracy na marne

w połowie przypadków nie daje znaków, ze sie skraca.
Mojej siorze się skracała, dlatego jestem tak na to uczulona, to mówiła, że czuła takie parcie na cipke. ucisk, jakby dzidzia się obsuwała.

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

oj u mnie by papieru zabrakło w wc po takiej ilości, to już wszamałaś z 2 kg
dobrze, że się dogadałyście z mamą, owocnych łowów jutro mnie to te plecy bolą tylko w tym dolnym odcinku, zdaje się że to krzyż jest

u mnie Zochan nawala ostro właśnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:11   #245
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mam chec otworzyc lodowke ale nie pozwalam sobie na to A ja wciaz glodna jestem a zjadlam dzis dwa talerze zupy ogorkowej i kawalek chleba bo TZ z piekarni przyprowadzil swiezutki i rano grzech wielki ciasteczka do herbaty zamiast sniadania i 6 jogurtow typu danonek maly ;P rzadko mam takie dni.... ale jak mi sie zachce jesc to ciezko
To i tak mało zjadłaś, ja zjadłam więcej
Stary 2014-11-19, 23:13   #246
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
hej
jeden dzień byłam odcięta od komputera a tu tyle się działo! Dzisiaj nadrabiając wątek czułam się jakbym czytała konkretną książkę

Wypowiem się tylko co do reakcji rodziców na imiona. Chyba co pokolenie to inny gust. U nas nikt Jana nie skrytykował, ale na początku i moja rodzinka i męża myśleli, że żartujemy I po jakimś czasie podchodzą i pytają czy wybraliśmy już konkretne imię. To mówimy, że tak: Jasiek. No i takie zaskoczone miny Ale już się przyzwyczaili i widzę, że każdy będzie wołał go po swojemu, np. siostrze wpadło w ucho anglojęzycznie- Johny Cieszę się, że nikt nie próbował zanegować naszego wyboru.
Moich znajomych dzieci to Jas i Malgosia To brzmi swietnie
A my jeszcze imienia nie mamy wybranego Tak mowia, ale jak zobacza maluszka to nie beda przekrecac napewno

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
To i tak mało zjadłaś, ja zjadłam więcej
Dzieki za pocieszenie jesc sie chcialo a teraz mam wyrzuty
Stary 2014-11-19, 23:15   #247
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ciasto bananowe?

Upiec biszkopt kakaowy. Jak wystygnie na biszkopt poukładać banany przecięte na pół, na to wylać rozpuszczoną czekoladę ( kilka mlecznych czekolad rozpuszczonych z odrobiną mleka lub śmietanki 30%) . Dać w zimne miejsce aż czekolada stwardnieje. Ubić kremówkę z cukrem pudrem, dodać do niej żelatynę i wyłożyć na banany . Na górę zetrzeć na tarce czekoladę do ozdoby.
Bardzo proste ciasto
dziękuję bardzo!

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
mam blachę o pojemności 4,5l (zwykła, prostokątna, srebrna z pepco). Dziękuję w każdym razie, to zobaczę, kupiłam 2 puszki z Bakallandu, może starczy, a jak nie to TŻ będzie biegać po sklepach
ja jak robiłam ciasto typu 3 bit to mi jedna puszka na całą blachę wystarczała.

dobranoc wszystkim ja jeszcze pewnie trochę posiedzę...może pieluchy na allegro poogladam
Stary 2014-11-19, 23:18   #248
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
dobrze, że się dogadałyście z mamą, owocnych łowów jutro mnie to te plecy bolą tylko w tym dolnym odcinku, zdaje się że to krzyż jest

u mnie Zochan nawala ostro właśnie
Mamusia sie objadla, i tez wlasnie czuje, ze maluszek sie obudzil
Stary 2014-11-19, 23:19   #249
bozena_87
Raczkowanie

A EdithS ty pisałaś o 3 BIT ? Jeżeli tak to mi też jedna puszka wystarczyła Ja myślałam że pytasz o to z masą kajmakową i słonecznikiem
To Ci zły przepis podałam
Stary 2014-11-19, 23:33   #250
lesyeux
Zadomowienie

Kolorowych snów

Ja też crystal mam takie dni że zjadłabym lodówke z kablem dobrze że teraz mandarynki i pomarancze beda na promocjach to nimi bede sie objadac
A jestesmy super mamuski, a to co nam tu i tam nadmucha sie to migiem zrzucimy

Papa
Stary 2014-11-19, 23:50   #251
Alunia79
Wtajemniczenie

Witam się na nowym wątku
Pół dnia a tu już 6 stron pitsałam, widzę, że załapałam się jeszcze na koniec starego. Nie wiem jak ja was nadrobię, to tempo jest nie do ogarnięcia
Miałam zdać relacje z prania w orzeszkach. Jak na razie nie zauważyłam różnicy pomiędzy pranym w orzeszkach a tym w lovelli, ale co ja tam teraz mogę stwierdzić? Skoro prałam czyste ciuszki miękkość ewentualnie dopiero jak wyschnie.
Ogarniałam dziś swój busz przed jutrzejszą wizytą i to był nie lada wyczyn. po kompieli. I jeszcze'paznokcie. Najmniejszego u lewej nogi już nie dałam rady obciąć. Po tych akrobacjach musiałam znów wejść pod prysznic bo tak się zmęczyłam i upociłam.
Mon9 coś pisała? Ciągle o nich myślę. Idę nadrabiać.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 23:52   #252
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Wstawiam jeszcze swój bebzonik w 26 tc i moje teraz aktualne kg na plusie bebzonik duży nie???
Brzuszek pięęękny rzeczywiście już spory

Cytat:
Znalazłam kilka zdjęć tortów, więc wstawiam zdjęcia
Mmmm aż chce się jeść. Ja co roku robię dla chrześniaka. Był Kaczor Donald, Angry Birds (pół nocy ptaki lepiłyśmy), tęczowy Ciasteczkowy Potwór. A jutro wieczorem zaczynam od kremu do tęczowego tortu z Kucykiem Pony i kremem milky way dla siostrzenicy TŻ.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Jestem
Jutro mnie chyba wypiszą, ściągam pokarm co 3h i zanoszę małej. Tylko kropelkę jej dają na język ale to zawsze cos daje.

A co do majtek poporodowych to ja wam powiem
Takie w ogóle to w tym tyg miałam sie zając zamawianiem rzeczy do szpitala wiec w ogóle. Ie byłam gotowa wszystko na szybko w szpitalnej aptece kupowane majtki 2 szt te wielorazowe, bardzo fajne jak cos wyciek je to,sie przepiera i jak nowe. Wkłady poporodowe na początku sie przydały jak dużo ciekło, teraz kupiłam maxi podpaski. Krem do sutek tez sie przydaje. A co do laktatorów to polecam te ktore maja wymienne w roznych rozmiarach te lejki ktore sie przykłada do piersi, w szpitalu jest laktator medela i dokupuje sie przystawki dla sie ie za ok 20zl, i najpierw pani od laktacji kazała mi kupic rozmiar M ale okazał sie za mały bo sutek był aczerwienieony dookoła i teraz mam L i jest ok. Jak wiadomo każda pierś jest inna i mogą tez podoasowac komuś te przystawki uniwersalne. Ja mam od siostry canpola easy start no i średnio, medela lepszy.

Koszule mam od siostry taka z wszytym jakby trójkątem posrodkui dekoltem w serek, całkiem praktyczna.

Z Helenka raz lepiej raz gorzej ale to tak juz bedzie, przed nią dużo kryzysów, dzisiaj miała podobno kłopoty z oddychaniem ale ustabilizowało sie .. Lezy biedna i walczy .

Piękny filmik, obejrzyjcie, to maleństwo jest o 100g mniejsze od Helenki,

https://www.youtube.com/watch?v=EEPHLC6dMGA
Jak dobrze, że się odezwałaś. Dziewczynki podobno są silniejsze, dlatego mała Helenka da radę i wyrośnie na piękną dziewczynkę jak ta z filmiku, który wrzuciłaś.

A ja chyba z jedzeniem przystopowałam. Rano jakoś mi tak niedobrze się robi, a w ciągu dnia nie mam chęci na jedzenie...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 00:24   #253
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Omg! Dwie godz was nadrabiałam w czytaniu.

Mały od dwóch godzin fika jak szalony. A tż obserwuje i co chwilę go szturcha.

Też mam ostatnio na jabłka ochotę ale jutro lecę do biedry po granaty po 3,99 za kg.

Mon9- fajnie, że się odezwałaś. Zdrowie Helenki jest teraz najważniejsze.
Trochę się przejełam tym, że można urodzić prędzej przez stres i tżtowi nagadałm, że nie może mnie denerwować. Ale jeszcze 1,5 miesiąca pracy mi zostało i już się martwię czy dam radę. I w dodatku oprucz wózka i łóżeczka to nic konkretnego dla małego nie mam
Chyba też zaczynam schizować.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 00:33   #254
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Też mam ostatnio na jabłka ochotę ale jutro lecę do biedry po granaty po 3,99 za kg.

Trochę się przejełam tym, że można urodzić prędzej przez stres i tżtowi nagadałm, że nie może mnie denerwować. Ale jeszcze 1,5 miesiąca pracy mi zostało i już się martwię czy dam radę. I w dodatku oprucz wózka i łóżeczka to nic konkretnego dla małego nie mam

nie martw się, ja z konkretnych rzeczy nie mam jeszcze zupełnie nic na razie wszystko co mam to "tylko" ciuszki, kocyk i prześcieradło...także szału nie ma
Stary 2014-11-20, 07:11   #255
ojustyna
Zadomowienie

Ratunku jak się rano nie chce wstawać, oj oj oj jak ciężko i jakoś nawet kawa mnie nie pobudza (bezkofeinowa). A za oknem jeszcze więcej śniegu Miłego dnia

i ja mam mało dla mojej Bubci, tylko wyprawka ubrankowa na pierwsze pół roku plus łóżeczko (w tym jeszcze nie pomalowane) i też już robie pod siebie że się nie wyrobimy ze wszystkim taka chyba natura nasza, że chciałoby się wszystko już, a ja nawet nie mam gdzie narazie tego składować, bo jeszcze ten głuuuuuuuuuupi remont wrrr

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-20 o 07:13
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 07:35   #256
smv
Zakorzenienie

Witajcie z ranca was nadrobilam

mon9 KOCHANA jak ja się cieszę że u was jest ok... Twoje posty biją spokojem i mimo całej tej sytuacji radością i pozytywną energią. Na laktacji to się nie znam ale myślę że kropelka to jak miodzik dla Helusi!

mamuska Odpoczywaj kochana, duzo lez i możesz pachnac. Na szyjkach akurat się też nie znam na zasadzie jaka długość itp... Ale obserwuj się koniecznie.

Niunia musisz przestać myśleć źle... Ja tez jestem z tych co myślą i chodzą tylkk;/ od całej tej historii też chodzę i spr czy coś się nie dzieje.

kto powiedział że ciaza to Piękny stan? Ciągle coś..

Ja wczoraj miałam takiego dola. Uplakalam się pół popołudnia. Ciągle chce mi się jeść.. Słodkiego mi się chce i w ogole... TŻ mi nie pozwala na słodkie a jak w płacz wpadłam że mi nie pozwolił to przyniósł mi a ja do WC to wywalilam ze złości i desperacji i przyrzeklam sobie ze nie tkne słodyczy. 5kg to dla mnie okropnie dużo nie radzę sobie z tym a jeść mi się chce. Więc jak Crystal mam zamiar jabłka pochlaniac one mnie chyba nie utlucza a lepsze niż chleb i ser żółty... Żeby nie było że mój TŻ jest tyranem - on wie że za figurę dam dużo i po prostu nie chce żebym się zapasla..

Ja już po śniadaniu i Jeszce mi się chce... ;(;(

Wczoraj o zielonej herbacie była mowa- można ją pić ale tak 1/2 kubki czy szklanki dziennie nie więcej...

O i tyle
Stary 2014-11-20, 07:39   #257
lesyeux
Zadomowienie

Witajcie

Wstałam i grzeję sobie wode by móc sie wykąpać i jadeeeee na nowy towar
Od wt w domu i już idzie ocip... z nudów

Wczoraj Zosia mało aktywna a teraz kopie mamcie

Bardzo bym chcisła kupic sobie bluzke na lumpkach. Mają duże rozmiary, bo galerii owszem są ale za zwykłą bluzke cieńką, bez zdobień itp. Chca 80-100zł to przesada.

I nAszczescie plecy dzisiaj nie bolą.
Bo teraz już bede iedziec że megaaaa silne objawy bólu pleców dają nam znak że cos nie haloo
Pamietam jan Mon nazekała na straszne bóle, może to był jużnnsygnał, że coś noe tak.

Ok. Uciekam woda powinna byc już ciepła
Buziaczki
Stary 2014-11-20, 07:47   #258
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

mon9 KOCHANA jak ja się cieszę że u was jest ok... Twoje posty biją spokojem i mimo całej tej sytuacji radością i pozytywną energią. Na laktacji to się nie znam ale myślę że kropelka to jak miodzik dla Helusi!

mamuska Odpoczywaj kochana, duzo lez i możesz pachnac. Na szyjkach akurat się też nie znam na zasadzie jaka długość itp... Ale obserwuj się koniecznie.

Niunia musisz przestać myśleć źle... Ja tez jestem z tych co myślą i chodzą tylkk;/ od całej tej historii też chodzę i spr czy coś się nie dzieje.

Ja wczoraj miałam takiego dola. Uplakalam się pół popołudnia. Ciągle chce mi się jeść.. Słodkiego mi się chce i w ogole... TŻ mi nie pozwala na słodkie a jak w płacz wpadłam że mi nie pozwolił to przyniósł mi a ja do WC to wywalilam ze złości i desperacji i przyrzeklam sobie ze nie tkne słodyczy. 5kg to dla mnie okropnie dużo nie radzę sobie z tym a jeść mi się chce. Więc jak Crystal mam zamiar jabłka pochlaniac one mnie chyba nie utlucza a lepsze niż chleb i ser żółty... Żeby nie było że mój TŻ jest tyranem - on wie że za figurę dam dużo i po prostu nie chce żebym się zapasla..

Wczoraj o zielonej herbacie była mowa- można ją pić ale tak 1/2 kubki czy szklanki dziennie nie więcej...

O i tyle
Witaj. Po ciąży zawsze można schudnąć a 5kg to przecież nie 15 by tak panikować
. Ja sobie nie odmawiam widać przecież organizm potrzebuje ze mamy ochotę na różne pyszności. Po ciąży wrócimy do swojej figury przecież. Trochę wysiłku i się da. Najważniejsze by się dobrze czuć. Nie możemy się dolowac bo nasze maleństwa to czują. Jedne dziewczyny mają po 9 kg pisaly ale podchodzą do tego na luzie i my też tak musimy. Zostały nam 3 miesiące także to normalne że waga teraz skoczy bo dzieci rosną. Damy rade najważniejsze dla dzieci wszystko nawet smakołyki czekoladki wszystko dla ludzi.

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Witajcie

Bardzo bym chcisła kupic sobie bluzke na lumpkach. Mają duże rozmiary, bo galerii owszem są ale za zwykłą bluzke cieńką, bez zdobień itp. Chca 80-100zł to przesada.

Bo teraz już bede iedziec że megaaaa silne objawy bólu pleców dają nam znak że cos nie haloo
Pamietam jan Mon nazekała na straszne bóle, może to był jużnnsygnał, że coś noe tak.

Buziaczki
Życzę udanych polowań w lumpku.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Ratunku jak się rano nie chce wstawać, oj oj oj jak ciężko i jakoś nawet kawa mnie nie pobudza (bezkofeinowa). A za oknem jeszcze więcej śniegu Miłego dnia

i ja mam mało dla mojej Bubci, tylko wyprawka ubrankowa na pierwsze pół roku plus łóżeczko (w tym jeszcze nie pomalowane) i też już robie pod siebie że się nie wyrobimy ze wszystkim taka chyba natura nasza, że chciałoby się wszystko już, a ja nawet nie mam gdzie narazie tego składować, bo jeszcze ten głuuuuuuuuuupi remont wrrr
O śnieg u Ciebie super.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 07:58   #259
smv
Zakorzenienie

Ja Te chce snieggggg wczoraj w śklepie widziałam już tyyyyyle ozdób świątecznych że aż miło patrzeć najgorsze jest to ze ja żadnych bombek nie mam ani łańcuchów czy lampek bo się wyprowadziłam od rodziców i czeka nas zakup takich pierdół.. Muszę poszukać jakieś pomysły na stroiki to porobie w domu
Stary 2014-11-20, 08:02   #260
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Jestem
Jutro mnie chyba wypiszą, ściągam pokarm co 3h i zanoszę małej. Tylko kropelkę jej dają na język ale to zawsze cos daje.

A co do majtek poporodowych to ja wam powiem
Takie w ogóle to w tym tyg miałam sie zając zamawianiem rzeczy do szpitala wiec w ogóle. Ie byłam gotowa wszystko na szybko w szpitalnej aptece kupowane majtki 2 szt te wielorazowe, bardzo fajne jak cos wyciek je to,sie przepiera i jak nowe. Wkłady poporodowe na początku sie przydały jak dużo ciekło, teraz kupiłam maxi podpaski. Krem do sutek tez sie przydaje. A co do laktatorów to polecam te ktore maja wymienne w roznych rozmiarach te lejki ktore sie przykłada do piersi, w szpitalu jest laktator medela i dokupuje sie przystawki dla sie ie za ok 20zl, i najpierw pani od laktacji kazała mi kupic rozmiar M ale okazał sie za mały bo sutek był aczerwienieony dookoła i teraz mam L i jest ok. Jak wiadomo każda pierś jest inna i mogą tez podoasowac komuś te przystawki uniwersalne. Ja mam od siostry canpola easy start no i średnio, medela lepszy.

Z Helenka raz lepiej raz gorzej ale to tak juz bedzie, przed nią dużo kryzysów, dzisiaj miała podobno kłopoty z oddychaniem ale ustabilizowało sie .. Lezy biedna i walczy .
ściskam mocno-dzielna jesteś bardzo! I Helenka też! trzymamy kciuki by było coraz lepiej!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
I jeszcze kilka zdjęć ciast
OMG dziewczyno takie zdjecia dajesz na forum dla ciężarnych ????!!!!!! oszalałaś???? Teraz musisz podzielić sie przepisami na te cudeńka!!! jejjjjj ale bym zjadła

A ja dzis wstałam z bólem gardła !!!!!ehhhhhhh

Edytowane przez nusiekowa
Czas edycji: 2014-11-20 o 08:19
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:45   #261
przezduzeem
Wtajemniczenie

wow dziewczyny jak szybko piszecie. Nie sposob was dogonic. Dziekuje za wszystkie slowa wsparcia i historie zakonczone happy endem. To mnie podnosi na duchu

Mon ja nadal trzymam za was kciuki i nie puszcze, poki na 100% nie bedzie wszystko dobrze.

Mamuska29 odpoczywaj jak najwiecej. Skoro siostra miala tak samo to widac taka wasza natura.

Wczoraj bylismy w askocie z tz i powiem wam, ze jestem w szoku , bo lozeczka sa o wiele tansze niz w ikei te najprostrze.

Tz obiecal mi kupic poduszke cebuszke z granulatem

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:29   #262
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

A ja codziennie rano wyglądam przez okno czy jest i mnie śnieg i nie ma... a bardzo bym chciała
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

O i tyle
A może kakao pij? Ja przed ciążą jak miałam ogromną chcice na slodkie to wsypywalam do takiego pollitrowego kubka 2 czubate łyżeczki rozpuszczalnego, zalewalam to do 3/4 wysokości woda i tylko dopelnialam mlekiem. Do tego jadłam jakiś owoc i pragnienie zaspokojone zawsze to mniej kalorii niż tabliczka czekolady
Cytat:
Witajcie

Buziaczki
Ja mam praktycznie codziennie bóle kregoslupa z tym, że one mi na szczęście nie promieniuja do brzucha. Wiec to chyba nie to, co u Mon9. Ale jestem teraz dużo bardziej uwazna

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

A ja durna baba, nawet się nie przywitalam. No więc

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:32   #263
tout-petit-fille
Zadomowienie

i ja się witam kochane Mamusie

Spałam dziś jak zabita, a do toalety chodziłam jak zombie;P
U mnie śniegu też już nie ma, ale jest za to ogromna ochota na słodkiee nie wiem co się dzieje, ale bym jadła i jadła i jadła... i widzę, że niektóre z Was mają to samo. Co się dzieje?:P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:49   #264
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej. Wstałam i kawkę piję.

Źle mi się dzisiaj spało.
Kręgosłup mnie boli właśnie w dolnym odcinku i dwa razy w nocy obudził mnie twardniejący brzuch. Poza tym mały od wczorajszego wieczoru był bardzo ruchliwy i nawet w nocy fikał jak szalony. Może to on skopał mnie po kręgosłupie?

Muszę iść po zakupy bo lodówka świeci pustkami :/
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:50   #265
smv
Zakorzenienie

Dziewczyny może któraś chciałaby odkupić ode mnie spodnie ciążowe fajne sztruksowe rozmiar L. Zapłaciłam 14zl ale właśnie zmierzylam i są za duże a zwrócić nie da się na lumpie... A szkoda wywalac bo nie zniszczone... Dodaje zdjęcia. Jak ktoś chętny piszcie...

Ale jesten zła ;( myślałam że na mnie będą ale się topie w nich ;(

Tout Petit kochana na mróz na mróz hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1416473296816.jpg (60,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416473332430.jpg (75,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1416473363270.jpg (55,2 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-11-20, 09:52   #266
Tepsa
Zakorzenienie

Witam dziewczynki mon9 caly czas o was mysle, jestescie silne babki, dacie rade, duzo sily wam przesylam
Spalam jak zabita, nawet do toalety nie wstalam w nocy co sie raczej nie zdarza
Stary 2014-11-20, 10:16   #267
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Kochane!
ja dziś źle spałam, wierciłam się i nie mogłam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji, nad ranem jakoś zasnęłam, to o 7.20 obudził mnie telefon od teścia. Myślałam, ze się coś stało,a okazało się, że tak sobie zadzwonił i mówi do mnie: o tej godzinie nie przystoi już spać, nawet ciężarnej... potem jakoś zasnęłam i obudziłam się jakieś pół godziny temu.

Cytat:
skąd takie ceny? gdzie ty mieszkasz, wracaj tu gdzie taniej
Dziewczyny i jak sie nie stresowac? pada deszcz, a jest na minusie, rano bedzie slizgawica jak to pozamarza, przeciez o katastrofe to juz szybko ..
ja też mam schizę, jak jest mokro, czy rano będzie wszystko zamarznięte. Odkąd jestem w ciąży wiecznie się spinam, czy każdy z moich najbliższych szczęśliwie dojedzie do pracy i potem do domu, tyle sie słyszy o wypadkach, że już mam ambę na tym punkcie...

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mam chec otworzyc lodowke ale nie pozwalam sobie na to A ja wciaz glodna jestem a zjadlam dzis dwa talerze zupy ogorkowej i kawalek chleba bo TZ z piekarni przyprowadzil swiezutki i rano grzech wielki ciasteczka do herbaty zamiast sniadania i 6 jogurtow typu danonek maly ;P rzadko mam takie dni.... ale jak mi sie zachce jesc to ciezko
Kochana to może musisz zjeść coś konkretniejszego jak masz napad głodu, np., zamiast jogurtów małych, które może wcale nie nasycają Twojego żołądka zjeść porządną kanapkę? Są takie dni napadu głodu, ja czasem też miewam i nawet w nocy mnie głód budzi, do tej pory raz w nocy wstałam i zjadłam skibkę chleba z masłem, bo wierciłam się jak mucha w smole

Cytat:
A EdithS ty pisałaś o 3 BIT ? Jeżeli tak to mi też jedna puszka wystarczyła Ja myślałam że pytasz o to z masą kajmakową i słonecznikiem
To Ci zły przepis podałam
ja chciałam zrobić taki placek: http://zmiksowani.pl/przepis/631655

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Brzuszek pięęękny rzeczywiście już spory
Dzięuję

Cytat:

a nie możesz iść wcześniej na l4? Uważaj na siebie i nie daj się stresom
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:25   #268
kruszynkaa88
Rozeznanie

dzień dobry dziewczynki
ale ja sie nie wyspałam dzisiaj, jeszcze za oknem ponuro, kropi ahhh nic sie nie chce
O 7 rano dzwonił kurier około 12 przyjedzie łózeczko ale idzie w kartonie do piwnicy, skrecac bedziemy gdzies w lutym cieszę się, że już coś będzie
Byłam wczoraj z tatą i przyszłym mężem menu wybierac na ten nasz cywilny, niby tylko 13 osób nas będzie, ale pojesć trzeba
Jejku jeszzce troche i będę żoną
W ogóle dlowiedziałam się, że moja bratowa ma dla mnie 4 kartony ubranek, grzechotek, tetr po swoim synku i jeszzce jedna znajoma ma peeeeełno ubrań i rzeczy, no i musze opanować zakupy bo będę miała tego pełno, ale musze zamówić busa aby to zabrał dla mnie z holandii koszt będzie spory ale warto

Mam nadzieję, że chociaz u Was za oknem lepiej. Uciekam robić śniadanko- paróweczki bobaski mmmm mogłabym je jeść codziennie

a łóżeczko zamówiłąm to:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 108a683873478c6a3e46a3a3e5bb877c.jpg (15,3 KB, 17 załadowań)
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:31   #269
EdithS
Zadomowienie

kruszynkaa88 śliczne łóżeczko i fajnie z tymi paczkami, odejdzie Ci sporo zakupów
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:36   #270
emily863
Zadomowienie

Cytat:
I w dodatku oprucz wózka i łóżeczka to nic konkretnego dla małego nie mam
Ja mam sporo ubranek, ale co z tego jak nie miałabym w czym zabrać dziecko ze szpitala ani w czym go położyć spać w domu.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości