|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
Musze przemyslec swoje grzechy, i sie ograniczyc bo napewno przekrocze 90 kg a to tylko z mojej winy Ostatni raz tyle jadlam jak teraz, to w Polsce, jak nie znalam slowa dieta, i nie zwracalam na siebie uwagi, np tego ile waze itd...
|
|
|
|
|
#242 |
|
Rozeznanie
|
hej
jeden dzień byłam odcięta od komputera a tu tyle się działo! Dzisiaj nadrabiając wątek czułam się jakbym czytała konkretną książkę ![]() Wypowiem się tylko co do reakcji rodziców na imiona. Chyba co pokolenie to inny gust. U nas nikt Jana nie skrytykował, ale na początku i moja rodzinka i męża myśleli, że żartujemy I po jakimś czasie podchodzą i pytają czy wybraliśmy już konkretne imię. To mówimy, że tak: Jasiek. No i takie zaskoczone miny Ale już się przyzwyczaili i widzę, że każdy będzie wołał go po swojemu, np. siostrze wpadło w ucho anglojęzycznie- Johny Cieszę się, że nikt nie próbował zanegować naszego wyboru.
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym co napisalas o skracaniu sie szyjki, to czytalam..... ale nie pisalam bo nie bylam pewna.....zeby nie straszyc wiec nie pisalam.... ale tez uwazam ze warto to skonsultowac z innym lekarzem ![]() super ze z mama dobrze tak trzymac Nie dwa, ale 1,5 kg kupilam ostatnio trzy i mam jeszcze polowe woreczka :P |
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie to te plecy bolą tylko w tym dolnym odcinku, zdaje się że to krzyż jest![]() u mnie Zochan nawala ostro właśnie |
|
|
|
|
#245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To brzmi swietnie A my jeszcze imienia nie mamy wybranego Tak mowia, ale jak zobacza maluszka to nie beda przekrecac napewno ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Dzieki za pocieszenie jesc sie chcialo a teraz mam wyrzuty |
|
|
|
|
#247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobranoc wszystkim
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
A EdithS ty pisałaś o 3 BIT ? Jeżeli tak to mi też jedna puszka wystarczyła
Ja myślałam że pytasz o to z masą kajmakową i słonecznikiem To Ci zły przepis podałam
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Kolorowych snów
Ja też crystal mam takie dni że zjadłabym lodówke z kablem dobrze że teraz mandarynki i pomarancze beda na promocjach to nimi bede sie objadac A jestesmy super mamuski, a to co nam tu i tam nadmucha sie to migiem zrzucimy Papa
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się na nowym wątku
![]() Pół dnia a tu już 6 stron Miałam zdać relacje z prania w orzeszkach. Jak na razie nie zauważyłam różnicy pomiędzy pranym w orzeszkach a tym w lovelli, ale co ja tam teraz mogę stwierdzić? Skoro prałam czyste ciuszki miękkość ewentualnie dopiero jak wyschnie.Ogarniałam dziś swój busz przed jutrzejszą wizytą i to był nie lada wyczyn. po kompieli. I jeszcze'paznokcie. Najmniejszego u lewej nogi już nie dałam rady obciąć. Po tych akrobacjach musiałam znów wejść pod prysznic bo tak się zmęczyłam i upociłam.Mon9 coś pisała? Ciągle o nich myślę. Idę nadrabiać. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mmmm aż chce się jeść. Ja co roku robię dla chrześniaka. Był Kaczor Donald, Angry Birds (pół nocy ptaki lepiłyśmy), tęczowy Ciasteczkowy Potwór. A jutro wieczorem zaczynam od kremu do tęczowego tortu z Kucykiem Pony i kremem milky way dla siostrzenicy TŻ. Cytat:
A ja chyba z jedzeniem przystopowałam. Rano jakoś mi tak niedobrze się robi, a w ciągu dnia nie mam chęci na jedzenie...
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
Omg! Dwie godz was nadrabiałam w czytaniu.
Mały od dwóch godzin fika jak szalony. A tż obserwuje i co chwilę go szturcha. Też mam ostatnio na jabłka ochotę ale jutro lecę do biedry po granaty po 3,99 za kg. Mon9- fajnie, że się odezwałaś. Zdrowie Helenki jest teraz najważniejsze. Trochę się przejełam tym, że można urodzić prędzej przez stres i tżtowi nagadałm, że nie może mnie denerwować. Ale jeszcze 1,5 miesiąca pracy mi zostało i już się martwię czy dam radę. I w dodatku oprucz wózka i łóżeczka to nic konkretnego dla małego nie mam ![]() Chyba też zaczynam schizować.
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie martw się, ja z konkretnych rzeczy nie mam jeszcze zupełnie nic na razie wszystko co mam to "tylko" ciuszki, kocyk i prześcieradło...także szału nie ma
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
Ratunku
i jakoś nawet kawa mnie nie pobudza (bezkofeinowa Miłego dnia i ja mam mało dla mojej Bubci, tylko wyprawka ubrankowa na pierwsze pół roku plus łóżeczko (w tym jeszcze nie pomalowane) i też już robie pod siebie że się nie wyrobimy ze wszystkim
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-20 o 07:13 |
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z ranca was nadrobilam
mon9 KOCHANA jak ja się cieszę że u was jest ok... Twoje posty biją spokojem i mimo całej tej sytuacji radością i pozytywną energią. Na laktacji to się nie znam ale myślę że kropelka to jak miodzik dla Helusi! mamuska Odpoczywaj kochana, duzo lez i możesz pachnac. Na szyjkach akurat się też nie znam na zasadzie jaka długość itp... Ale obserwuj się koniecznie. Niunia musisz przestać myśleć źle... Ja tez jestem z tych co myślą i chodzą tylkk;/ od całej tej historii też chodzę i spr czy coś się nie dzieje. kto powiedział że ciaza to Piękny stan? Ciągle coś.. Ja wczoraj miałam takiego dola. Uplakalam się pół popołudnia. Ciągle chce mi się jeść.. Słodkiego mi się chce i w ogole... TŻ mi nie pozwala na słodkie a jak w płacz wpadłam że mi nie pozwolił to przyniósł mi a ja do WC to wywalilam ze złości i desperacji i przyrzeklam sobie ze nie tkne słodyczy. 5kg to dla mnie okropnie dużo nie radzę sobie z tym a jeść mi się chce. Więc jak Crystal mam zamiar jabłka pochlaniac one mnie chyba nie utlucza a lepsze niż chleb i ser żółty... Żeby nie było że mój TŻ jest tyranem - on wie że za figurę dam dużo i po prostu nie chce żebym się zapasla.. Ja już po śniadaniu i Jeszce mi się chce... ;(;( Wczoraj o zielonej herbacie była mowa- można ją pić ale tak 1/2 kubki czy szklanki dziennie nie więcej... O i tyle
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Wstałam i grzeję sobie wode by móc sie wykąpać i jadeeeee na nowy towarOd wt w domu i już idzie ocip... z nudów ![]() Wczoraj Zosia mało aktywna a teraz kopie mamcie Bardzo bym chcisła kupic sobie bluzke na lumpkach. Mają duże rozmiary, bo galerii owszem są ale za zwykłą bluzke cieńką, bez zdobień itp. Chca 80-100zł to przesada. I nAszczescie plecy dzisiaj nie bolą. ![]() Bo teraz już bede iedziec że megaaaa silne objawy bólu pleców dają nam znak że cos nie haloo ![]() Pamietam jan Mon nazekała na straszne bóle, może to był jużnnsygnał, że coś noe tak. ![]() Ok. Uciekam woda powinna byc już ciepła ![]() Buziaczki
|
|
#258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja sobie nie odmawiam widać przecież organizm potrzebuje ze mamy ochotę na różne pyszności. Po ciąży wrócimy do swojej figury przecież. Trochę wysiłku i się da. Najważniejsze by się dobrze czuć. Nie możemy się dolowac bo nasze maleństwa to czują. Jedne dziewczyny mają po 9 kg pisaly ale podchodzą do tego na luzie i my też tak musimy. Zostały nam 3 miesiące także to normalne że waga teraz skoczy bo dzieci rosną. Damy rade najważniejsze dla dzieci wszystko nawet smakołyki czekoladki wszystko dla ludzi. ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Te chce snieggggg
wczoraj w śklepie widziałam już tyyyyyle ozdób świątecznych że aż miło patrzeć najgorsze jest to ze ja żadnych bombek nie mam ani łańcuchów czy lampek bo się wyprowadziłam od rodziców i czeka nas zakup takich pierdół.. Muszę poszukać jakieś pomysły na stroiki to porobie w domu
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- OMG dziewczyno takie zdjecia dajesz na forum dla ciężarnych ????!!!!!! oszalałaś???? Teraz musisz podzielić sie przepisami na te cudeńka!!! jejjjjj ale bym zjadła ![]() A ja dzis wstałam z bólem gardła !!!!!ehhhhhhh
Edytowane przez nusiekowa Czas edycji: 2014-11-20 o 08:19 |
|
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
wow dziewczyny jak szybko piszecie. Nie sposob was dogonic. Dziekuje za wszystkie slowa wsparcia i historie zakonczone happy endem. To mnie podnosi na duchu
![]() Mon ja nadal trzymam za was kciuki i nie puszcze, poki na 100% nie bedzie wszystko dobrze. Mamuska29 odpoczywaj jak najwiecej. Skoro siostra miala tak samo to widac taka wasza natura. Wczoraj bylismy w askocie z tz i powiem wam, ze jestem w szoku , bo lozeczka sa o wiele tansze niz w ikei te najprostrze. Tz obiecal mi kupic poduszke cebuszke z granulatem
|
#262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zawsze to mniej kalorii niż tabliczka czekolady ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- A ja durna baba, nawet się nie przywitalam. No więc
|
|||
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
i ja się witam kochane Mamusie
![]() Spałam dziś jak zabita, a do toalety chodziłam jak zombie;P U mnie śniegu też już nie ma, ale jest za to ogromna ochota na słodkiee
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Wstałam i kawkę piję.
Źle mi się dzisiaj spało. Kręgosłup mnie boli właśnie w dolnym odcinku i dwa razy w nocy obudził mnie twardniejący brzuch. Poza tym mały od wczorajszego wieczoru był bardzo ruchliwy i nawet w nocy fikał jak szalony. Może to on skopał mnie po kręgosłupie? Muszę iść po zakupy bo lodówka świeci pustkami :/
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny może któraś chciałaby odkupić ode mnie spodnie ciążowe fajne sztruksowe rozmiar L. Zapłaciłam 14zl ale właśnie zmierzylam i są za duże a zwrócić nie da się na lumpie... A szkoda wywalac bo nie zniszczone... Dodaje zdjęcia. Jak ktoś chętny piszcie...
Ale jesten zła ;( myślałam że na mnie będą ale się topie w nich ;( Tout Petit kochana na mróz na mróz hehe
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
mon9 caly czas o was mysle, jestescie silne babki, dacie rade, duzo sily wam przesylam ![]() Spalam jak zabita, nawet do toalety nie wstalam w nocy co sie raczej nie zdarza
|
#267 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane!
ja dziś źle spałam, wierciłam się i nie mogłam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji, nad ranem jakoś zasnęłam, to o 7.20 obudził mnie telefon od teścia. Myślałam, ze się coś stało,a okazało się, że tak sobie zadzwonił i mówi do mnie: o tej godzinie nie przystoi już spać, nawet ciężarnej... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięuję Cytat:
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry dziewczynki
ale ja sie nie wyspałam dzisiaj, jeszcze za oknem ponuro, kropi ahhh nic sie nie chce O 7 rano dzwonił kurier cieszę się, że już coś będzie ![]() Byłam wczoraj z tatą i przyszłym mężem menu wybierac na ten nasz cywilny, niby tylko 13 osób nas będzie, ale pojesć trzeba Jejku jeszzce troche i będę żoną W ogóle dlowiedziałam się, że moja bratowa ma dla mnie 4 kartony ubranek, grzechotek, tetr po swoim synku i jeszzce jedna znajoma ma peeeeełno ubrań i rzeczy, no i musze opanować zakupy bo będę miała tego pełno, ale musze zamówić busa aby to zabrał dla mnie z holandii koszt będzie spory ale warto Mam nadzieję, że chociaz u Was za oknem lepiej. Uciekam robić śniadanko- paróweczki bobaski mmmm mogłabym je jeść codziennie ![]() a łóżeczko zamówiłąm to: |
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
kruszynkaa88 śliczne łóżeczko i fajnie z tymi paczkami, odejdzie Ci sporo zakupów
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.

Musze przemyslec swoje grzechy, i sie ograniczyc bo napewno przekrocze 90 kg a to tylko z mojej winy
Ostatni raz tyle jadlam jak teraz, to w Polsce, jak nie znalam slowa dieta, i nie zwracalam na siebie uwagi, np tego ile waze itd... 

) i ma juz ok. 2 cm to jak najszybciej powinnaś dostać skierowanie na założenia pasera lub szwów!!! takie moje zdanie. bo co jesli za 3 tyg. okaże się że znowu się skraca?.
a twoja juz w 50% się skróciła.
chyba już zła na mnie nie jest
nazywam je dni schizy

i jakoś nawet kawa mnie nie pobudza (bezkofeinowa
Miłego dnia