Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 11:05   #901
fuertka88
Rozeznanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Właśnie to jest pytanie za milion!Wg kalkulatora to albo 8 albo 12 lipca ale to już nieaktualne , gin.nie potrafil mi powiedzieć , nie wiedział nawet dokładnie który to tydzień tylko się wpatrywał w monitor ,trochę mnie to zestresowało.
Wpisałam Ci na listę termin miedzy 8-12.07 a jak już będziesz wiedzieć coś konkretniej to wtedy zmienimy

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będziecie robiły babyshower? Ja nie, ale popatrzcie jaki piekny tort na tę okazję znalazłam w sieci - na trzecim zdjęciu pod tym linkiem

http://livingdoll.blogg.no/141269633...abyshower.html
W pierwszej ciąży nie miałam, ale teraz chciałabym babyshower - zobaczymy co z tego wyjdzie

A tort okropny

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Podczytuje Was od ok. tygodnia i postanowiłam się ujawnić. W zeszłym tyg. test pokazał cudowne dwie kreski, w ten poniedziałek potwierdził to wynik poziomu hcg, wg wyliczeń jestem w 5 tyg. ciąży i już wg moich wyliczeń termin mam na 25 lipca Gdyby coś się zmieniło dam znać, bo w poniedziałek mam jeszcze raz zrobić hcg i progesteron, nie mam jeszcze założonej karty i jak twierdzi gin za wcześnie na usg. To druga moja ciąża, pierwsza w 2008. Ciąża-cud ze względu na schorzenia utrudniające "zaciążenie": endometrioza, torbiele. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nie będę musiała Was opuścić. Biorę Duphaston na podtrzymanie + oczywiście kw. foliowy. Witajcie
Witamy

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
To to mnie właśnie załamałaś. Przy małej próbce mdleje, a przy tylu to padnę na zawał .
Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
U mnie bedzie najpierw panienski a potem babyshower... :p moje przyjaciolki juz mi zapowiedzialy impreze
Super!

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
robilam betę no i du*a... Staramy sie dalej... Zycze Wam i Waszym maluszkom zdrowka i lekkiego porodu pozwolicie ze będę sprawdzać co tam u Was jak mi sie uda to Wam napisze buziaki
Powodzenia w kolejnych cyklach

Cytat:
Napisane przez Ewel89 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamusie lipcowe prawdopodobnie jestem jedną z was, ale to okaże się już we wtorek, ponieważ jestem przed pierwszą wizytą u ginekologa Podejrzewam, że jestem w 6 tygodniu ciąży Piękne emocje, choć przyznam że doskwierają mi mdłości o każdej porze dnia i nocy, nieraz cały dzień prawie bez przerwy, aczkolwiek jeszcze nie wymiotowałam, mam nadzieję że tak zostanie

Pozdrawiam was serdecznie i życzę tego samego co i sobie, szczęśliwego i zdrowego bobasa
Witamy

Na kiedy wypada Ci tp ?? Napisz coś jeszcze o sobie

Cytat:
Napisane przez sabincia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja po wczorajszej wizycie jestem strasznie rozczarowana. Ogólnie babka mnie olała, wyszło na to, że za 2 tyg jak przyjdę z wynikami to będziemy rozmawiać poważnie. echhhh...
Ale widziałam serduszko i dzieciątko I wg usg 7t4d.
To najważniejsze!

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Mój mąż też poszedł dopiero na takie przez powłoki brzuszne. U mnie to był chyba 17t. Wcześniejsze w 13t było chyba jeszcze przez pochwę. Ale nie jestem pewna. Może już było przez powłoki. W każdym razie w tym 17 poznaliśmy płeć. Wcześniej mąż ze mną nie chodził. Teraz też nie pójdzie na pierwszą wizytę. Poza tym nawet nie wiem, czy moja gon by się zgodziła. Jak mąż był w tym 17tc, to najpierw weszłam sama, gin mnie zbadała i jak już się ubrała, to poprosiła męża do gabinetu.
U mnie w pierwszej ciąży wyglądało to tak: najpierw rozmowa i wpisanie wyników do karty ciąży, potem ważenie i badanie na fotelu, a potem usg.

Do 12 tc miałam usg dopochwowo więc najpierw gin mnie zbadał, a po badaniu mąż przychodził do gabinetu i gin włączał mu podgląd na swoim monitorze. Po 12 tc (od 3 wizyty) miałam usg przez brzuch i wtedy po badaniu na fotelu szłam po męża i już razem patrzeliśmy co słychać u maluszka

Teraz mam nadzieję będzie podobnie, o ile mąż nie będzie pracował w godzinach wizyty.

Cytat:
Myślę, że warto, żeby był, z całą pewnością (przynajmniej na korytarzu). Mój był przy pierwszym porodzie, tzn. do czasu. Bo niestety zakończyła się CC, a na sali operacyjnej nie mógł być. Ale mnie wody odeszły o 6:00 rano. Po 7:00 byliśmy w szpitalu i męczyłam się ze skurczami do 21:00. Jak bym miała być sama, to bym chyba oszalała. Jeszcze nie mogła leżeć, bo miałam potworne bóle krzyżowe, tylko siedzieć. Także pomoc i dotrzymywanie towarzystwa były bardzo przydatne.

U moich koleżanek różnie było. U mojej przyjaciółki mąż był i bardzo to sobie chwali, bo był opanowany i bardzo jej pomógł. Natomiast inna koleżanka nie chciała męża od początku, bo też uważała, że będzie ją tylko wkurzał. Inna z kolei pojechała z mamą.

Generalnie dobrze, żeby ktoś był, ktoś, kto zachowa przytomność. Bo ja już po wielu godzinach bólu i zmęczenia, nie do końca wiedziałam, co do mnie mówią. A jak usłyszałam CC, to się popłakałam.
Ze mną mąż był podczas pierwszego porodu (mimo, że ostatecznie z braku postępu zakończono go CC) i przy drugim też będzie!

No i jeśli z ciążą będzie wszystko ok to chciałabym - na tą chwilę - spróbować SN
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

Edytowane przez fuertka88
Czas edycji: 2014-11-20 o 11:12
fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:07   #902
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
no dokladnie do tego wczoraj przez pol godziny tak mnie brzuch bolal ze sie wystraszylam ale przeszlo.. no a narzekac bedziemy bo ktos wymyslil ze to blogoslawony stan^^ no a ja tak nie mysle bo to serio czasem ciezko zniesc te nasze samopoczucie to ze jest niedobrze non stop problemy ze snem itd ale wiemy ze musimy to przetrwac i tyle a narzekac coz wolno nam^^
co do plci to nie wiem mama mi mowi ze bedzie dziewczynka ale ja nie mam zielonego pojecia;p dla dziewczynki i dla chlopca mamy chociaz trzeba bedzie wybrac jedno a co do samopoczucia powiedz o wszystkim lekarzowi niech decyduje co robic bo jednak takie stany jak u Ciebie to sa grozne...
Hehe dokładnie ja to już sama ze sobą wytrzymać nie mogę. Wcześniej byłam baaardzo aktywna a teraz? Leń kanapowy a ta pogoda nie sprzyja
No właśnie boję się, że małemu zaszkodzi to ciśnienie a nie wiem jak je podnieść Kawę odstawiłam no a wina się nie napije bo szkodzi - chociaż tu czytałam, że lekarze różnie mówią - sprawdzać jednak nie zamierzam
Stary 2014-11-20, 11:10   #903
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Agunin a ktory to bedzie tydzien i dzien
właśnie nie wiem... moje wyliczenia poszły sie walić, z om nie mogę wyliczyć bo miałam nieregularne @ a lekarz, jak byłam tydzień temu powiedział "5-6 tydzień" czyli wg niego teraz jest 6-7 cokolwiek to znaczy.... a w przyszłym tyg kiedy mam wizytę 7-8... ech żenada... zmieniałam oczywiście tego lekarza

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
robilam betę no i du*a... Staramy sie dalej... Zycze Wam i Waszym maluszkom zdrowka i lekkiego porodu pozwolicie ze będę sprawdzać co tam u Was jak mi sie uda to Wam napisze buziaki

patryska w takim razie powodzenia Wam życzę i dawaj znać co u Ciebie!
Stary 2014-11-20, 11:10   #904
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
Hehe dokładnie ja to już sama ze sobą wytrzymać nie mogę. Wcześniej byłam baaardzo aktywna a teraz? Leń kanapowy a ta pogoda nie sprzyja
No właśnie boję się, że małemu zaszkodzi to ciśnienie a nie wiem jak je podnieść Kawę odstawiłam no a wina się nie napije bo szkodzi - chociaż tu czytałam, że lekarze różnie mówią - sprawdzać jednak nie zamierzam
apropo kawy mi ginekolog powiedziala ze jedna mozna pic. wydaje mi sie ze jak pilas kawe przed ciaza to teraz jedna nie zaszkodzi maluszkowi a Tobie moze podniesc cisnienie ale to juz powiedz lekarzowi bo moze wystarczy kawa i tyle
no ja tak samo... mialam tez fizyczna prace i sporo sie ruszalam a odkad jestem na l4 to jest masakra.. zastanawiam sie nad jakimis cwiczeniami bo jak tak dalej pojdzie to sily na nic nie bede miala...
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:11   #905
behindblueeyes
Zakorzenienie

Dzisiejsza beta: 324,6
Wtorkowa: 119,9
Stary 2014-11-20, 11:12   #906
elinka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez behindblueeyes Pokaż wiadomość
Brawoooo

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:12   #907
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 11:13   #908
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
apropo kawy mi ginekolog powiedziala ze jedna mozna pic. wydaje mi sie ze jak pilas kawe przed ciaza to teraz jedna nie zaszkodzi maluszkowi a Tobie moze podniesc cisnienie ale to juz powiedz lekarzowi bo moze wystarczy kawa i tyle
no ja tak samo... mialam tez fizyczna prace i sporo sie ruszalam a odkad jestem na l4 to jest masakra.. zastanawiam sie nad jakimis cwiczeniami bo jak tak dalej pojdzie to sily na nic nie bede miala...
Podpytam o tą kawę, przed ciążą piłam jedną w sumie słabą dziennie
Ja planuje wrócić ale jak się lepiej poczuje, czyli pewnie w II trymestrze. Teraz cała energia ze mnie uleciała jestem tak osłabiona, że z rana to nie mam siły na stojąco śniadania zrobić więc siadam
Normalnie jak babinka stara
Stary 2014-11-20, 11:17   #909
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2014-11-20, 11:17   #910
behindblueeyes
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny Bardzo się cieszę
Stary 2014-11-20, 11:23   #911
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Witam się i dołączam do lipcówek
Cytat:
Witaj

Od czerwca szczęśliwa mężatka, rocznik 86
Ten cykl był pierwszym ze staraniami A trzecim po odstawieniu tabl. Piję Inofolic, który mam wrażenie pomógł wyregulować cykl. Poprzedni był 44dniowy
Od tygodnia czułam,że coś się ze mną dzieje. Testowałam w sobotę-1 kreska. Powtórzyłam w pon(13dc)-był bladzioch. Wczoraj (w dniu spodziewanej @) już ciut wyraźniejsza krecha i beta 119, 9
Nadal nie mogę w to uwierzyć!
Mam taki wydęty brzuch, bolący...do tego gazy
Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Puk puk

Witam wszystkie lipcóweczki. Dzisiaj rano robiłam test, po 4 cyklach staran w końcu sie udało pojawiła się druga kreseczka ) mogę do Was dołączyc ?
Aktualnie jestem mamą 14 miesięcznego Jasia mam na imię Magda i mam 26 lat.
Wg kalkulatora TP to 25.07.2015, ale dopiero wizyta w piątek o 20:15
Teraz próbuje cos o Was poczytać- poki maly śpi
Pozdrawiam
Cytat:
Napisane przez Gazela TV Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe Mamusie!
Z przyjemnością do Was dołączę, bo nie mam z kim na bieżąco się dzielić swoimi obawami i przeżyciami.

Od 31 października wiem, że też będę mamą. Ostatnia @ 2.10, a przewidywany termin to 10.07.2015. Pierwsze objawy, które zapaliły lampkę w mojej głowie to zatwardzenie (pierwszy raz w życiu) i odbijanie się po każdym posiłku lub tylko napiciu się. Potem był test, dzień przed @ - ledwo widoczna kreseczka, 3 dni później już dwie kreseczki. Od razu pobiegłam do ginekologa, bo to moja pierwsza ciąża i nie bardzo widziałam co dalej. Oczywiście gin nic nie stwierdził, kazał tylko zrobić betę i już następnego dnia miałam betę - 760, a dwa dni później 1650. Kolejna wizyta jutro i mam nadzieję zobaczyć już wtedy robaczka i bijące serduszko. Ciągle się boję czy jest ok, czy wszystko w porządku, czy te serduszko już tam bije.

Obecnie jestem na L4, bo tego samego dnia co poszłam do ginekologa dopadło mnie zapalenie gardła, a potem zapalenie pęcherza. I tak sobie leżę dwa tygodnie i się zastanawiam, czy to co czuję w brzuchu to na pewno jest prawidłowa reakcja, bo co chwilę czuję ciśnienie pod brzuchem, co jakiś czas coś kłuje w pachwinie. Mam nadzieję, że jutrzejsza wizyta mnie uspokoi i w poniedziałek będę mogła wrócić do pracy.

I pytanie do doświadczonych mam, czym odróżnić skurcz od bólu? Może to głupie pytanie, ale naprawdę nie wiem, a w internecie często te słowa są używane jako synonim i głupieję.

I jeszcze raz witam :P Trochę się rozwlekłam, ale w końcu mogłam gdzieś się "wygadać" do osób, które są na podobnym etapie ciąży.
Witamy

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Kurcze dużo nas tych lipcóweczek I fajnie
No i super, że grono nam się powiększa

Cytat:
Napisane przez Anex Pokaż wiadomość
Witaj Jak widzę wstępnie mamy ten sam termin porodu Fajnie, że będziesz miała dzieci z taką małą różnicą wieku, bo u mnie to będzie aż 7 lat. Będą ładnie bawić się ze sobą.
Masz syna czy córkę ??

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
mnie to przeraża, chodzenie w ciąży w maj/czerwiec jak będzie gorąco
wcześniej ostatnie mce przypadły na zimę, jeszcze dzień przed porodem wracając z kina poślizgnęłam się na lodzie .
Ja rodziłam pod koniec maja i pogoda była idealna

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Ogólnie jesteśmy po badaniach. 7 tydzień 2 dzień, tp na 8 lipca, Dzidzia ma 11 milimetrów, widać było pracujące serduszko z właściwym tętnem, zalążki rąk i nóg. Cudo! Od piątku Maleństwo urosło z 4 do 11 milimetrów!! Mam dalej brać luteinę, kwas foliowy i kwasy omega, dostałam zwolnienie lekarskie na miesiąc. 20 grudnia idziemy na badania prenatalne prywatnie.
Cieszę się, że wszystko ok!

Cytat:
Czy ja dobrze liczę,że 1 dc, to 1d ostatniej @?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
Mnie dopadło wczoraj choróbsko...młody coś przytargał. Boli mnie całe czoło, nos...leci katar jak szalony i oczywiście gardło. Do tego węzły powiększone. Zwariuję, idę do lekarza za niedługo ale boję się zaszkodzić maluchowi. Z 2 strony dawno tak mocno nie byłam chora i nie chcę też leczyć się domowymi sposobami jedynie bo nie wiem czy to też nie ma wpływu na niego jak ja się tak męczę.
Zdrówka!

Cytat:
kurde Wy tez macie problemy ze snem?;/ bo ja niby jestem spiaca padam np po 20 ale za chiny ludowe nie moge usnac... krece sie tak do polnocy plus kilka razy do lazienki wstaje i wychodzi na to ze tak moze ze 3,4 godziny spie i to tez z przerwami;/
, u mnie w drugą stronę - mogłabym cały dzień spać

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a jak wygląda kwestia przytulania się w ciąży?
Jeśli z ciążą jest wszystko ok to można
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 11:28   #912
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Jeśli z ciążą jest wszystko ok to można
A na koniec to często nawet wskazane, żeby dziecko "wypędzić" jak mu za dobrze w brzuchu
Stary 2014-11-20, 11:29   #913
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
A na koniec to często nawet wskazane, żeby dziecko "wypędzić" jak mu za dobrze w brzuchu
Zgadzam się - u mnie pomogły jakieś 2-3h po odeszły pierwsze wody (wody odchodziły mi na raty :/) i zaczęły się pierwsze skurcze, a potem poród i rano śmigaliśmy do szpitala ...
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-20, 11:31   #914
Strobiluska
Zadomowienie

Witam

Ja już nie ogarniam samej siebie.... Przedwczoraj zjadłabym konia z kopytami, wczoraj mogłabym w ogóle nic nie jeść a dzisiaj jest normalnie.... Czy to jest normalne?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:33   #915
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Mam wizytę dziś o 18. Na szczęście od 3 dni nie wymiotuje (mam nadzieje, że to nie zły objaw, że tak nagle przeszło). Chociaż mdłości dalej mam.
Szczerze mówiąc czekam z utęsknieniem na II trymestr bo teraz czuje się, jakby życie ze mnie uleciało, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła
Trzymam kciuki
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-20, 11:33   #916
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się - u mnie pomogły jakieś 2-3h po odeszły pierwsze wody (wody odchodziły mi na raty :/) i zaczęły się pierwsze skurcze, a potem poród i rano śmigaliśmy do szpitala ...
Powiem szczerze, że zazdroszczę, że niektóre z Was już wiedzą jak to jest...ja trochę jestem przerażona
Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Witam

Ja już nie ogarniam samej siebie.... Przedwczoraj zjadłabym konia z kopytami, wczoraj mogłabym w ogóle nic nie jeść a dzisiaj jest normalnie.... Czy to jest normalne?
Tak, stety niestety nie mamy wiele do gadania w tej sferze
Stary 2014-11-20, 11:34   #917
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Tak z ciekawości jaką obstawiacie płeć u siebie? Ja obstawiam syna
a co do imion to ja miałam właśnie problem z dziewczynką, dla chłopca miałam 2 a dla dziewczynki jakoś nic mi nie podchodziło
Mamy już synka i płeć drugiego maleństwa jest mi obojętna, najważniejsze, żeby było zdrowe i wszystko ok Za to mąż i reszta rodziny chcieliby tym razem dziewczynkę...

Jakie imiona ??
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-11-20, 11:36   #918
agunineczka
Zakorzenienie

A macie tak dziewczyny że czujecie kogo macie w środku?
w sensie że dziewczynkę czy chłopca?
ja mam przeczucie że to dziewczynka, tylko moje przeczucia są zawsze takie, że wszystko wychodzi na odwrót, ciekawe jak będzie tym razem
Stary 2014-11-20, 11:39   #919
elinka21
Zakorzenienie

Ja po mojej pierwszej ciazy i stracie nie mam przeczuc oby tylko zdrowe, raz mi sie wydaje ze dziewczynka raz chlopczyk hm...
Co do imion maz mowi ze jak bedzie dziewczynka to Kinga hmm nie wiem mi sie srednio widzi a dla chłopca nie ma

25.03.14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 11:40   #920
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy już synka i płeć drugiego maleństwa jest mi obojętna, najważniejsze, żeby było zdrowe i wszystko ok Za to mąż i reszta rodziny chcieliby tym razem dziewczynkę...

Jakie imiona ??
A to prawda byleby zdrowe było
Chłopiec będzie Oskar (miał być Kacper ale za bardzo popularne) a dziewczynka będzie Oliwia
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
ja mam przeczucie że to dziewczynka, tylko moje przeczucia są zawsze takie, że wszystko wychodzi na odwrót, ciekawe jak będzie tym razem
Ja mam takie dziwne przeczucie, że będzie chłopak. Nie umiem powiedzieć dlaczego
Stary 2014-11-20, 11:43   #921
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Tak, stety niestety nie mamy wiele do gadania w tej sferze
A boli Cię podbrzusze? Ja mam wrażenie,jakbym zaraz okres miała dostac
Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja mam przeczucie, ze to chłopiec, ale nie wiem w sumie dlaczego... Po takiej kropce na usg to trudno do czegoś porównać :brzyda l:

Stary 2014-11-20, 11:44   #922
n91adine
Zadomowienie

Cześć! Czy jestem jedyną osobą bez mdłości i bez wymiotów? Az sie martwię! Pielegniarka u gin mi powiedziała, ze mam niesamowite szczescie. :p moja mama tez nie miała mdłości. Nie mam pojecia czy się cieszyc czy martwić...

Macie jakis sprawdzony przepis na pierniczki?

Mi też się wydaje, że będzie chłopak!! Nie mam pojecia czemu
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:45   #923
elinka21
Zakorzenienie

N91 ja tez nie wymiotuje czasem jedynie mnie pociagnie ale moja mama tez z tym problemu nie miala

25.03.14
Stary 2014-11-20, 11:46   #924
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
A boli Cię podbrzusze? Ja mam wrażenie,jakbym zaraz okres miała dostac
Wczoraj mnie lekko bolało ale wyczytałam, że to normalne
Cytat:
Cześć! Czy jestem jedyną osobą bez mdłości i bez wymiotów? Az sie martwię! Pielegniarka u gin mi powiedziała, ze mam niesamowite szczescie. :p moja mama tez nie miała mdłości. Nie mam pojecia czy się cieszyc czy martwić...
Przypomnisz który masz tydzień wg usg?
Ja tam Ci zazdroszczę u mnie mama też tak się źle czuła
Stary 2014-11-20, 11:47   #925
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Cześć! Czy jestem jedyną osobą bez mdłości i bez wymiotów? Az sie martwię! Pielegniarka u gin mi powiedziała, ze mam niesamowite szczescie. :p moja mama tez nie miała mdłości. Nie mam pojecia czy się cieszyc czy martwić
Ja tez nie mam tylko podbrzusze mnie pobolewa... I mam jakiś taki wydety brzuchol i się nie mogę w spodnie dopiac

Stary 2014-11-20, 11:48   #926
Harrods
Zadomowienie

[QUOTE=Sikorka0204;4900970 3]Powiem szczerze, że zazdroszczę, że niektóre z Was już wiedzą jak to jest...ja trochę jestem przerażona

Ja wiem, i też jestem przerażona.

Cytat:
Nie, nie jedyną, ja też nie mam. Tzn. mdłości czasami mam, ale niewielkie.

Ja jakoś tak się nastawiłam, że będzie chłopiec. Chciałabym dziewczynkę, ale jakoś bym się bardzo zdziwiła, gdyby tak się okazało. Mąż ma trzech braci, wszyscy bardzo podobni do siebie. Jeden z braci już ma też dziecko i jest to chłopiec. No i ja mam już synka. Jakoś tak nie chce mi się wierzyć, że trafi się dziewczynka.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2014-11-20 o 11:49
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:50   #927
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakoś tak się nastawiłam, że będzie chłopiec. Chciałabym dziewczynkę, ale jakoś bym się bardzo zdziwiła, gdyby tak się okazało. Mąż ma trzech braci, wszyscy bardzo podobni do siebie. Jeden z braci już ma też dziecko i jest to chłopiec. No i ja mam już synka. Jakoś tak nie chce mi się wierzyć, że trafi się dziewczynka.
Mojego taty znajomy chciał syna i już było 6 podejście....okazało się, że 6 dziewczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-20, 11:52   #928
sabincia
Raczkowanie

Cytat:

Macie jakis sprawdzony przepis na pierniczki?

Mi też się wydaje, że będzie chłopak!! Nie mam pojecia czemu
Spokojnie, ja tez nie mam. Kilka razy z rana było mi niedobrze, ale już minęło
sabincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 11:54   #929
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego taty znajomy chciał syna i już było 6 podejście....okazało się, że 6 dziewczynka
łał to sie nazywa mieć farta

co do mdłości i tych innych przygód to chyba sie coś u mnie zaczyna... bo niby jestem głodna, mam na coś ochotę, ale sama nie wiem na co i mnie od tego wszystkiego mdli.
Najlepiej na mnie działają cytrusy - grejpfrut mmm
Stary 2014-11-20, 11:55   #930
elinka21
Zakorzenienie

Ja mandarynki mniami mniam

25.03.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości