|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() słodka i ewusia jak was czytam to wracają smutne wspomnienia, 3 lata temu też targały mną te same uczucia. ale uwierzcie mi i was spotka to szczęście posiadania ziemskich dzieci.
|
|
#602 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Dodatkowo my będziemy mieć poddasze, bo wybraliśmy mieszkanko na 1 piętrze :P ok. 50 m2 dodatkowej powierzchniDomki są nowo budowane, oddadzą je ok. grudnia i będziemy podpisywać akt notarialny. Od stycznia zaczynamy wykańczanie środka Będę miała śliczną białą kuchnię, salon w stylu prowansalskim... Uwielbiam klasyczne klimaty Chce aby mój dom był pachnący ciastem, z miękkimi kanapami, w które można zapaść się jak w puch z kubkiem gorącej czekolady i z książką w drugiej ręce... Na parapecie będzie siedział kot, a na drewnianej podłodze kiedyś usłyszę tupot maleńkich stópek... Cytat:
1 opcja wydaje się najlepsza [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49007439]Słodka jak nie, to pójdziesz do szpitala na oddział i zapytasz o zamówienie kostki parafinowej po badaniu histopatologicznym. Zamówisz tą kostkę, wyślesz ją do ośrodka i z niej zrobią badanie genetyczne. U mnie nie było kosmówki, więc takie rozwiązanie podpowiedzieli mi w Poznaniu. Spokojnie Ja też mam momenty, że nie mogę uwierzyć w to, że naszego pierwszego dziecka nie ma na świecie, dzisiaj miałoby 2 miesiące, a drugiego nie ma w brzuchu. Ale wiem, że płacz, chociaż ukoi emocje, nic nie zmieni, że muszę się trzymać w garści, wziąć się za działanie i że kiedyś zostanę mamą Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Z tego co wiem, w szpitalu przygotowują materiał w formalinie. Mam nadzieję, że tego po badaniach nie wyrzucają... Zresztą, mam nadzieję, że telefon którego spodziewam się dzisiaj z Genesis będzie pozytywny Raula, musimy być dzielne. Co nam pozostało... ![]() Cytat:
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-20 o 11:25 |
|||
|
|
|
#603 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Ania zupełnie jakby wiedziała o czym wczoraj pisałam dała mi dziś nieźle pospać. Spała od 23 do 4.30 a potem od 5 do 9 ![]() Rena ale ja kilka tygodni wcześniej zaczęłam zmniejszać dawki, najpierw do 5mg, potem do 2,5mg. Dopiero w 16tc całkowicie odstawiłam. Wika ja też jestem za opcją nr 1 Dwakolory cieszę się, że lepiej z mamą Ja też tak zrozumiałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziś miałam piękną niespodziankę. Wstałam, patrzę przez okno, a tu wszędzie biało
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-11-20 o 11:33 |
|||
|
|
|
#604 |
|
Konto usunięte
|
Słodka wyruszyłam się jak czytałam opis Twojego domku
A to, co przygotowują w szpitalu w formalinie jest później u histopatologa częściowo zamieniane w kostkę parafinową, a częściowo odsyłane z powrotem do szpitala. I albo się odbiera do pochówku, albo pochówkiem zajmuje się szpital. Wika ja też bym brała opcję 1 ![]() Wadera masz śnieg? Daj trochę, zrobię niespodziankę mężowi - on się nie może doczekać ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po.Poszłam do agencji potem na hale na rozmowe z kierownikiem.Powiedział ze praca bedzie od grudnia/stycznia bo rusza nowy montaz na którym ja mam byc.Miejsce mam zaklepane.Potem z takim chłopakiem poszłam zobaczyc jak wyglada praca.Jest to przygotowanie do mnotazu na takich wózkach sa tacki i na nich kładzie sie elementy do montazu samochodów.Rozmawiałam z dziewczynami które tam pracuja,mówiły ze praca jest naprawde ok.Najwazniejsze to sie nie pomylic jaki element sie kładzie,sa rózne numerki ale to wszystko wyjdzie jak juz bede pracowac.
Potem wróciłam do agencji mam czekac na telefon kiedy badania i szkolenie bhp.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#606 |
|
Konto usunięte
|
Iza to super
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49008744]
Wadera masz śnieg? Daj trochę, zrobię niespodziankę mężowi - on się nie może doczekać [/QUOTE]Mam, dużo Posyłam troszkę do Was Cytat:
pamiętaj, że taka praca to kwestia wprawy, niedługo będziesz robiła wszystko z zamkniętymi oczami
|
|
#608 |
|
Konto usunięte
|
Iza świetnie
dobrze, że się doczekałaś wreszcie.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#609 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49008744]Słodka wyruszyłam się jak czytałam opis Twojego domku
A to, co przygotowują w szpitalu w formalinie jest później u histopatologa częściowo zamieniane w kostkę parafinową, a częściowo odsyłane z powrotem do szpitala. I albo się odbiera do pochówku, albo pochówkiem zajmuje się szpital. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No marzy mi się taki domek właśnie. Że jak ktoś do Nas przyjdzie to nie będzie chciał wychodzić :P Cytat:
![]() Nienawidzę zimy Do kuchni wybrałam juz płytki,a meble będę miała coś w tum guście. Okrągły, biały stół, 4 krzesła... |
|
|
|
|
#610 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niestety, będzie to wracać co jakiś czas - u mnie w niedzielę 2 rocznica ![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49008744] Wika ja też bym brała opcję 1 ![]() [/QUOTE] no to teraz tylko przekonać męża Cytat:
myślę, że i relacje z tż-tem się teraz poprawią---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
Ja w tym mieszkaniu, które mamy upatrzone do remontu chciałam właśnie podobnie kuchnię zrobić a zasugerowałam się blogiem, gdzie kobietka pisze, że meble kuchenne malowała. I jakie cudeńko jej wyszło:http://mojdom-mojemiejsce.blogspot.com/p/moj-dom.html
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||||
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje klimaty Tą ściankę okleimy takimi białymi cegiełkami od strony salonu i z boku, a od str kuchni częściowo też w cegle a częściowo chcę pomalować czarną farba tablicową Kuchni nie jest mało, prawie 8 mb. Wiesz, co do naszych porażek, to rany się zagoją, ale nigdy nie zapomnimy. Zreszta nie chce. Mąż mi ostatnio uświadomił, że jak poznamy płaeć i będziemy rejestrowac dziecko w Urzędzie to trzeba będzie nadać imię - popłakaliśmy się oboje... Przekonuj Męża, dasz radę Nie mieszkasz czasem w moich okolicach?
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-20 o 12:41 |
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie - Ty pytałaś o prezenty dla małego dziecka? u nas rok temu były prezenty dla J. jakoś nie wyobrażam sobie inaczej. niby dziecko małe, ale święta to święta. dla niego i tak największą atrakcją było opakowanie, szeleszczący papier. fajnie było
|
|
|
|
#613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ja nie myślę o świętach bez prezentów dla Krzysia, na pewno dostanie coś od moich rodziców, teściów, chrzestnych itp. ja się zastanawiam czy warto żebyśmy my coś mu kupowali. tym bardziej, że nie mamy żadnego pomysłu.
|
|
#614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#615 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poradźcie mi proszę
![]() Będziemy maluchowi rozszerzać dietę i wprowadzać nowe posiłki na początek gotowane warzywka Na jakiej wodzie najlepiej przygotowywać posiłki, ma być nisko mineralizowana i nisko sodowa, która jest dobra? i nie najdroższa gdyż trochę tej wody pewnie będzie szło ![]() Właśnie która ma najniższy stopień mineralizacji?
|
|
|
|
#616 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja @ dostałam po 6 tygodniach... Cytat:
płacz... to pomaga ![]() Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49007439] Ja też mam momenty, że nie mogę uwierzyć w to, że naszego pierwszego dziecka nie ma na świecie, dzisiaj miałoby 2 miesiące, a drugiego nie ma w brzuchu. Ale wiem, że płacz, chociaż ukoi emocje, nic nie zmieni, że muszę się trzymać w garści, wziąć się za działanie i że kiedyś zostanę mamą i tak będzie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super, że miejsce zaklepane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja melduję, że miałam dziś wizytę - na razie nie zapowiada się na to, żebym miała urodzić wcześniej niż w tp za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę i wybieram się wtedy w końcu na zwolnienie
|
|
#617 |
|
Konto usunięte
|
Jojla super, że wszystko ok
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#618 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej)
no i przyszła wredna, zimna, deszczowa, mglista i ponura jesień - a fee.. i siedzimy w domu kolejny dzień. Kurcze nawet jak na spacerze był ryk, to zawsze jakoś inaczej ten dzień mijała a tak tylko dom, czyli w koło to samo: zabawa na macie, zabawa na łóżku, zabawa w łóżeczku, na podłodze, noszenie na rączkach, chociaż nie - w sumie spacerujemy w wózku jeżdżąc po domu gdyby były tylko zimno to bym nas ubrała i wyszła choć na chwilę ale (za przeproszeniem) tak p.i.ź.d.z.i na polu że nie ma szans.Rena tak się cieszę, że po wizycie wszystko dobrze!! że serduszko słyszałaś Ja nie brałam w ciąży witamin, takich kompleksowych. Od drugiego trymestru włączyłam jedynie Omegamed Pregna. No i kwas foliowy od początku. Dzidziuś i tak weźmie sobie od Ciebie to czego potrzebuje. Monia i bardzo się cieszę, że u Ciebie same dobre wiadomości!!! Fiolusiek kurcze współczuję tż tych dojazdów, one chyba są najbardziej męczące. Cytat:
Moja E. równe 7 miesięcy i nadal głównie kp + raz dziennie dostaje warzywka z postaci zupki + jakiś mus owocowy. W dzień jada średnio co 2-3 godziny, więc zgadzało by się że je ok. 5 posiłków w dzień + w nocy minimum 2 razy jest kp. A dajesz Ani smoczek? Cytat:
Izka super, że udało się z tą pracą Wika trudna decyzja z tymi mieszkaniami, ale pewnie tak jak dziewczyny piszą - pierwsze jest najbardziej odpowiednie gdy myśli o przyszłości. Piękne to mieszkanie z bloga, do którego dałaś link - kuchnia jak dla mnie po prostu marzenie ![]() Emilka wczoraj skończyła 7 miesięcy ), siedzi - bez podparcia przez chwilę, asekurowana dłużej, co oczywiście sprawia jej ogromną radość. Rzuca wszystkim co dostaje do ręki, oczywiście po uprzednim dokładnym obejrzeniu przedmiotu i jego degustacji ilość dziennych drzemek: 2 (średnio w dzień przesypia ok. 2-2,5h), noce różne i różniaste (znaczy jak ciągiem prześpi 3h to jest święto), niestety nie wchodzi w schematy opisywane w mądrych książkach, wg których półroczne niemowlę przesypia całą noc no i tuli się do mnie, wpija w szyję i obejmuje swoimi małymi rączkami---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
a za dwa tygodnie to Ty już będzie w 39 tc kiedy to minęło?? no i faktycznie to zwolnienie to już chyba później być nie może
|
|||
|
|
|
#619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cudownie się to czyta. Krzyś położony na macie kręci się jak wskazówki zegarka. obraca się na boczek a potem na brzuch. stojak gimnastyczny kopie jak szalony, ciąga wiszące na nim zabawki. jak leży na przewijaku to chce oberwać karuzelę. bawi się głosem, podrywa się do siadania, podciąga się gdy trzymamy go za ręce. śmieje się w głos. uwielbia patrzeć w swoje odbicie. nie wierzę, że moje dziecko tak szybko rośnie
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boże jak cudownie sie to czyta
|
|
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawałek od Ciebie - Częstochowa ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
|
|
|
#622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super że wszytsko ok.
|
|
|
#623 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sto lat dla Emilci Pięknie o niej piszesz Ania nie toleruje smoka
|
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Słodkaa tak ja okolice Twoje
Trzebinia No to zobaczysz jak zaczniecie remont to i ciąża przyjdzie, wiem co mówię akurat dostaniecie zielone światło Fiol ja nawet nie mam czasu fotek robić....
|
#625 | |
|
Zadomowienie
|
Pięknie się Krzyś rozwija!!! zdolniacha z niego, umie bardzo wiele jak na swoje 4 miesiące
Emilka dziękuje ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() Agatko rób koniecznie i mimo wszystko bo noworodki zmieniają się z dnia na dzień!!! Dziewczyny czym spieracie z dziecięcych ubranek plamy po zupkach?? nawet po wcześniejszym moczeniu i zapraniu i tak zostają mi plamy
|
|
|
|
|
#626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście do wykończenia wynajmujemy fachowców więc w ciąży mogę być i liczę na to. Mamy nadzieję wprowadzić się gdzieś w marcu Cytat:
do Częstochowy jechałam ekstra po buty ślubne ![]() A kuchnia, oj to moje marzenie Będzie tak wiara czyni cuda Co do ubranek nie pomogę, ale podobno mydełko dr Becker jest ok. Zresztą, dzieci się tak fajdają, że po prostu odpuść i niech po domu ma takie ciuszki
|
||
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko i prawie nic nie pamiętam... przepraszam, że nie cytuję...
Anitka - czyta się to cudnie Wika - ale zmiany się u Was szykują Waderka tylko, że jak on tak szybko chce mi zmniejszać, to szybciej może skończy i tego się obawiam... --------------------------------------------------------------------- jeeeju... co tu zrobić żeby jeść mniej?? pytanie za 100 punktów niby jem tak jak dotąd (może trochę większe porcje ), regularnie i w miarę zdrowo a brzuch mi wywaliło jakbym w 9 m-cu była a nie na początku 9tc masakra...muszę chyba jeść mniej - tzn wrócić do mniejszych porcji...tylko jak?? teraz mi wszystko taaak smakuje jak nigdy...dziś na obiad też przesadziłam ale kopytka były taaaakie pyszne a teraz leżę i oddychać nie mogę normalnie
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-11-20 o 16:45 |
|
|
|
#628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#629 |
|
Zakorzenienie
|
Eh nie jestem nabierząco. Staram się wykorzystać drzemki M na czytanie książek a na spacerach za zimnica żeby w ręce tel trzymać.
To co na szybko zdążyłam przeczytać :. Tak mamy balkon 34m2.na 1 p. Z jednej strony jest ogród sąsiadów, z drugiej wejście do klatki a z trzeciej trawnik po którym nikt nie chodzi bo jest po skosie. Tam zrobię piaskownice Brawa dla Emilki! Pięknie się rozwija. Mój M tez tak tyłek do góry podnosi. Czoło do podłogi iiii prostuje ręce i nogi jakby chciał na głowie stanąć! Hehehehehe Berbie Krzyś bardzo dużo umie jak na swój wiek Żeby nie było że tylko na mojego narzekam to dzisiaj był przesłodki. Wybuchał śmiechem tylko dlatego, że kot raz w lewo raz w prawo odwracał głowę ( palec przed oczami kocicy jeździłam.) Smaruje mu dziąsła calgelem i daje zamrożone gryzaki. Może nawet mniej marudzi dzięki temu. Dwakolory cieszę się że mama ma się lepiej! Iza super że masz prace |
|
|
|
#630 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisz coś więcej, jak on wygląda. Jest taki dookoła budynku?Cytat:
Jejku, Ty już niedługo genetyczne będziesz miała ![]() Rób kiedy ssie wiesz ile Ania ma fotek znad cyca?
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

to fajnie, że jest coś czemu możesz poświęcić czas i myśli 
Dodatkowo my będziemy mieć poddasze, bo wybraliśmy mieszkanko na 1 piętrze :P ok. 50 m2 dodatkowej powierzchni

pamiętaj, że taka praca to kwestia wprawy, niedługo będziesz robiła wszystko z zamkniętymi oczami 

no i tuli się do mnie, wpija w szyję i obejmuje swoimi małymi rączkami
kiedy to minęło??
a teraz leżę i oddychać nie mogę normalnie