Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-19, 20:07   #571
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Dwakolory dobrze, że z mamą lepiej

Rena strach to chyba będzie do końca. A później będzie jeszcze większy taki urok macierzyństwa.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:11   #572
Luna0
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Aa wiedziałam ze K. idą czwórki i nie mógł zasnąc tylko gryzl palce zamiast smoczka. Smaruje dentinoxem a tam już dwie górne czwórki wyszły do połowy a dolna się przebiła. Jak, kiedy? Muszę być dla niego bardziej wyrozumiała..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:12   #573
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55. Dzwoniłam do gina, bo prosił żeby dać znać i powiedział że to super wynik po 5 dniach antybiotyku i że to oznacza że antybiotyk był trafiony i problem był faktycznie w układzie pokarmowym- prawdopodobnie jelita. Mówi że spadek crp świadczy że raczej nic złego w tych kobiecych sprawach się nie dzieje. Mówił żeby powtorzyć za tydzień wynik- narazie nic już nie brać i dać organizmowi szansę na obronę. Jak nie będzie dalej spadać to znów antybiotyk. Także czekamy tydzień. Mama ogólnie czuje się duzo lepiej, nie ma gorączki, może ciut więcej jeść, nie wymiotuje, nie jest blada i juz nawet do koleżanki na plotki poszła. Nie jest jeszcze zupełnie super bo mówi że czasem jeszcze brzuch pobilewa, ale jest lepiej, a to już coś.

Ja jeszcze nie robiłam.
Ale jak potrzebujesz coś sprawdzonego to polecam mleczną kanapkę- u mnie nie ma imprezy bez tego ciasta,. Jak chcesz to podeśle przepis. I jakieś inne sprawdzone też! Ja sporo piekę więc mam troche wyprubowanych przepisów.

Sama nie wiem co si ę ze mną porobiło. Kurcze! On mówi że to wygląda na blokadę psychiczną i stres. Ale ja w tym miesiącu trochę się mocno odchudzałam (do możliwej owulacji, czyli do soboty. Może to przez to... Ale z drugiej strony pewnie ten problem jest już od jakiegoś czasu i dlatego w ciążę zajść nie mogę. A najśmieszniejsze jest to że śluz był wczoraj płodny, gin kazał mi zrobić test owu- pozytywny, brzuch boli wczoraj i dziś jak na owu i nawet tempka skoczyła. A na monitorze nie było śladu ani za jednym większym pęcherzykiem. Nic. Cisza!

Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?
Widzisz

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:18   #574
201704210903
Konto usunięte

Dwakolory dobrze że z mama już lepiej

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:30   #575
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
super, że mama lepiej

no widzisz - a co gin na to?? mówił coś o stymulacji??

granica przekroczona, ale strach wielki nadal...
W sumie nic. Chce mnie obejrzeć za miesiąc i wtedy ewentualne badania hormonalne. I dopiero wtedy coś będziemy wiedziec i zastanawiać się co dalej.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 20:43   #576
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
żeby w końcu sytuacja się ustabilizowała

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Zebra ja emolium sobie bardzo chwalę. Miał skorupe straszną i w ciągu dwóch dni poprawa była. Narazie nie zmieniam na nic innego.
Ja na wiosnę zrobię M piaskownice na balkonie i jakiś domek też chcę kupić 34m się marnują. Nawet kwiatków nie mam
dobrze zrozumiałam - masz balkon 34 m?

Cytat:
aaa witam się nieśmiało w 9tc

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wika, oby jak najszybciej się wykrystalizowało
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:01   #577
zebrawpaski
Zakorzenienie

dwakolory- dawaj przepisy na wypasione ciasta

waderka- to raczej ja takiego mam kalafiora, że nawet po polsku nie umiem napisać skoro nie zrozumiałaś akcji z listonoszką

rena- ale lecą Ci tygodnie....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:19   #578
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Berbie, ja też się gubię
Przemeblowałam mieszkanie, wybrałam szafę, porobiłam projekty co jak i gdzie i się okazało, że praca męża w Sosnowcu nie wygląda tak kolorowo jak się zapowiadało (praca turnusowa, dojazdy KŚ, które są załadowane i ciągle się gdzieś opóźniają). A Szef we Wrocławiu poszedł mu na rękę, chcąc go zatrzymać w pracy, więc będzie dojeżdżał codziennie do Wrocławia. Dojazd ma w obie strony expresem - 1,40 h w jedną stronę (do Sosnowca - 1,20h), tylko nie z dworca w centrum, gdzie mamy swoje mieszkanie a takiego dalej położonego. Zdecydowaliśmy więc, że to czas na zmianę mieszkania, tak by mąż nie musiał dodatkowo autobusem do dworca jeździć. Mieszkanie i tak planowaliśmy kiedyś zamienić (mamy na III p bez balkonu, co robi się trochę dokuczliwe). Chcemy tak, by małżonek miał dworzec "pod nosem" a ja jako dobra żona będę spacerować do pracy jakieś 20 minut a nie 10, jak dotąd
U nas jak w kalejdoskopie wszystko się zmienia a tak już marzy mi się jakaś mała stabilizacja
lepiej zmienić teraz a nie inwestować w przeróbki nowego. działacie już coś w tym temacie? jakie chcecie mieszkanie?
Cytat:
Berbie nie szczeniaka, bo wiem co było z kociakiem. Gruba trafiła do nas jak miała 4 tygodnie.. Dosłownie jak z noworodkiem
Nie można było jej samej w domu zostawić bo zaraz wpadła w tarapaty. Musiałam ją wszystkiego nauczyć. I wstawałam w nocy amu dać
widzisz mi się zawsze lepsze egzemplarze trafiały i jakoś większego zamieszania nie miałam przy zwierzakach, ale ja mam dom i podwórek, to pewnie mi łatwiej
Cytat:
Ja na wiosnę zrobię M piaskownice na balkonie i jakiś domek też chcę kupić 34m się marnują. Nawet kwiatków nie mam
na którym piętrze mieszkacie? sąsiedzi nie będą stękać, że piach im się na balkon sypie?
Cytat:
tak różnie czasem mam, ale bardzo delikatne - jak się mocno najem albo jak jestem głodna a tak to praktycznie nie mam objawów - oprócz balona w brzuchu, lekko wrażliwych piersi i senności właśnie się zastanawiam jakie spodnie kupić, bo w jeansach już ciasno a mam tylko jedne takie, w których mogę chodzić swobodnie... no i mam problem
ja kupowałam takie z gumką, ale nie ciążowe. bardzo długo mnie nie uciskały
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Aha w niedzielę odpadł Nam pępuszek

Cytat:
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55. Dzwoniłam do gina, bo prosił żeby dać znać i powiedział że to super wynik po 5 dniach antybiotyku i że to oznacza że antybiotyk był trafiony i problem był faktycznie w układzie pokarmowym- prawdopodobnie jelita. Mówi że spadek crp świadczy że raczej nic złego w tych kobiecych sprawach się nie dzieje. Mówił żeby powtorzyć za tydzień wynik- narazie nic już nie brać i dać organizmowi szansę na obronę. Jak nie będzie dalej spadać to znów antybiotyk. Także czekamy tydzień. Mama ogólnie czuje się duzo lepiej, nie ma gorączki, może ciut więcej jeść, nie wymiotuje, nie jest blada i juz nawet do koleżanki na plotki poszła. Nie jest jeszcze zupełnie super bo mówi że czasem jeszcze brzuch pobilewa, ale jest lepiej, a to już coś.
bardzo się cieszę że z mamą lepiej!
Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Mam zamiar w najbliższym czasie oczyścić umysł z ostatnich wydarzeń i zająć się wyszukiwaniem sprzętów do naszego nowego mieszkanka
Jedyna miła sprawa jaka nas czeka w najbliższych miesiącach
kupiliście mieszkanie? mieszkacie już w nim? powiedz coś więcej?
Stary 2014-11-19, 21:27   #579
jojla
Zakorzenienie

Rena leci szybko!

Cytat:
no to impreza!

Cytat:
super, że z Mamą lepiej

Kochana może faktycznie się psychicznie przyblokowałaś, może dobrze by było, żebyście z TŻ zorganizowali jakąś miłą chwilę tylko dla siebie

Cytat:
Mam zamiar w najbliższym czasie oczyścić umysł z ostatnich wydarzeń i zająć się wyszukiwaniem sprzętów do naszego nowego mieszkanka
jakie macie mieszkanko? to fajnie, że jest coś czemu możesz poświęcić czas i myśli

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-19, 21:43   #580
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
lepiej zmienić teraz a nie inwestować w przeróbki nowego. działacie już coś w tym temacie? jakie chcecie mieszkanie?
Berbie, Twoje pytanie to woda na mój młyn
Chcemy 3-pokojowe na I p, z balkonem, w pełni rozkładowe, metraż ok. 60 m. Znaleźliśmy takie 2.
Jedno po generalnym remoncie (wymiana wszystkich instalacji, gipsówki, panele, dość ładna łazienka i nowa kuchnia w zabudowie, prawie taka sama jak ta, którą mam w obecnym mieszkaniu a którą sama sobie projektowałam, urządzałam itd. jak dla mnie, brać od razu.
Drugie o jakieś 40 tys tańsze, ale trzeba zrobić remont przedpokoju: zerwać boazerie, położyć inne płytki, wymienić drzwi, zmienić zabudowę kuchni. (pomalować szafki, bo sama zabudowa jest ładna, położyć tam inne płytki) i w przyszłości na pewno coś z łazienką trzeba zrobić. Mam pomysł na to wszystko, ale nie bardzo chce mi się już bawić w remont, po tym jak prawie 10 lat remontowałam swoje obecne mieszkanie. A mąż chce to. No bo tanie i jest okazja.
No i pojawiło się trzecie ale ma 53 m, 2 pokoje i jest na II p. Jak je zobaczyłam, to cena pośrednia między tymi dwoma. Jest bajkowe po generalnym remoncie i wygląda dokładnie tak, jak wyobrażałam sobie swoje mieszkanie tylko te 2 pokoje..... i to II piętro
Stary 2014-11-19, 22:04   #581
BERBIE
Zakorzenienie

wika chyba jak bym była na Twoim miejscu brałabym pierwsze. 40 tys to nie taka duża różnica jeśli masz w perspektywie takie zmiany, o których mówisz. będą one wymagały kasy i czasu. 3 pokoje to nie 2. przy dziecku będziecie mieli możliwość posiadanie sypialni.
Stary 2014-11-19, 22:18   #582
zebrawpaski
Zakorzenienie

też pomyślałam o pierwszym
będą zmiany w Twoim życiu wika

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-11-19, 22:22   #583
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
wika chyba jak bym była na Twoim miejscu brałabym pierwsze. 40 tys to nie taka duża różnica jeśli masz w perspektywie takie zmiany, o których mówisz. będą one wymagały kasy i czasu. 3 pokoje to nie 2. przy dziecku będziecie mieli możliwość posiadanie sypialni.
Berbie, dzięki też mi się wydaje, że to takie optymalne rozwiązanie, choć w sumie najdroższe z tych 3 i dlatego mąż trochę głową kręci, ale może jakoś go przekonam choć to trzecie naprawdę mnie zachwyciło - bardzo estetycznie i nowocześnie zrobione i urządzone

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
też pomyślałam o pierwszym
będą zmiany w Twoim życiu wika
dziewczyny, jesteście nieocenione
Stary 2014-11-20, 00:00   #584
zebrawpaski
Zakorzenienie

jadę jutro do pracy - wezwali mnie na szkolenie BHP żeby po moim powrocie nie robić ponownie specjalnie dla mnie
wielkie wydarzenie- wyjście z domu między ludzi
nawet nie mam się w co ubrać....
do tej pory jak wychodziłam (to tylko z obstawą) więc w bluzce, w której dekolt i (.) mam na wierzchu żeby karmić było łatwo
w ogóle nie wiem jak się jutro zorganizujemy- jak zawsze chciałabym przy okazji załatwić 50 tysięcy innych spraw, dobrze, ze Tz-et jutro w domu

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:11 ----------

wczoraj byłam u neurologa na kontroli z tą drętwiejącą nogą
zdiagnozował zespól Rotha i powiedział, że mam schudnąć to wszystko przejdzie... żeby to tak łatwo było

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2014-11-20, 00:05   #585
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
no i super

no widzisz i dobrze, że byłaś - chyba bez stymulacji się nie obejdzie...

trzymam kciuki za mamę - żeby to nie było nic groźnego!

no i super! na pewno jakieś zdjęcie się znajdzie - pliiisssss

ciekawe czy w 12tc skończyła czy zmniejszała dawkę...

no właśnie...a jak on chce już w 10tc mi zmniejszyć, to pewnie odstawić też szybciej...aż się boję pomyśleć...

dziewczyny jakie witaminy polecacie w ciąży i od kiedy je brałyście??? wczoraj zapytałam o witaminy - czy powinnam brać, to się zaśmiał, że mało mi tabletek ale dostałam od niego próbkę pragna plus...
Myszko ja bralam z polecenia gin femibion 1 na pierwszy trymestr bo one jako jedyne zawieraja kwas foliowy w tej bezposrednio przyswajalnej formie. Nie pamietam juz jak to sie nazywa. Meta..costam. gin mowila ze czesc kobiet nie przyswaja kwash foliowego ale badan na to na ogol nie robi sie tylko od razu zaleca brac ta gotowa formie przezornie. I to tylko w tym femibionie jest. Oprocz tego i tak mialam ten mocniejszy k.foliowy. Femibion sredni cenowo ale w aptekacb internetowych juz ok. Od drugiego trymestru dala mi wolna reke z witaminami i biore witaminer dha ktory nie ma podzialu na trymestry. Jest jeden na cala ciaze.
Co do encortonu to mi gin do 12 tc nic nie ruszala. Od 12tc zmniejszyla encorton na pol tabletki przez dwa tyg i na nastepne dwa na cwiartki. Nie boj sie odstawiania. Duzo dziewczyn od 8 odstawia. Agatce tez jakos tak chciala odstawic ale ona tez wyprosila przedluzenie bedzie dobrze bo jest dobrze
gratki 9 tc

dzieki za przypomnienie jak bede na kompie to napisze do inutil

Cytat:

Ja jeszcze nie robiłam.
Ale jak potrzebujesz coś sprawdzonego to polecam mleczną kanapkę- u mnie nie ma imprezy bez tego ciasta,. Jak chcesz to podeśle przepis. I jakieś inne sprawdzone też! Ja sporo piekę więc mam troche wyprubowanych przepisów.

Sama nie wiem co si ę ze mną porobiło. Kurcze! On mówi że to wygląda na blokadę psychiczną i stres. Ale ja w tym miesiącu trochę się mocno odchudzałam (do możliwej owulacji, czyli do soboty. Może to przez to... Ale z drugiej strony pewnie ten problem jest już od jakiegoś czasu i dlatego w ciążę zajść nie mogę. A najśmieszniejsze jest to że śluz był wczoraj płodny, gin kazał mi zrobić test owu- pozytywny, brzuch boli wczoraj i dziś jak na owu i nawet tempka skoczyła. A na monitorze nie było śladu ani za jednym większym pęcherzykiem. Nic. Cisza!

Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?
Kochana a moze jakis fajny weekend zaplanujcie z tz wyjazdowy w okllicy owu. No i pomysl o swiecowaniu
Ciesze sie ze z mamuska oki. Pilnuj jej zeby teraz jej dupcia za bardzo nie ozyla i zeby nie porzucila leczenia. Bo przewod pokarmowy jeszcze dlugo bedzie miala wrazliwy.

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2014-11-20 o 00:12
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 01:00   #586
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
czemu szczeniaka? my mamy psa, ale na podwórku. też zawsze mówiłam, że chcę psa dla Krzysia. ale chyba poczekam. może na roczek dostanie, ale właśnie szczeniaka. tylko boję się jak nasz aktualny ochroniarz zareaguje.
co do zabawek zachęcających do raczkowania, dla mnie to naciąganie rodziców na gadżety, moim zdaniem taką samą rolę może spełnić piłka. która później się przyda przy wielu innych zabawach.
S. uwielbia psa, wszystko co znajdzie do jedzenia zanosi jemu, czasem usiądzie koło niego i się bawi, głaszcze..
Cytat:
wyrodni, pierwsze musimy "obce" dzieci obkupić...
podejrzewam, że na pewno coś kupimy naszym dziewczynkom - chociaż Kasia rozpuszczona- nie ma wyjazdu do miasta żeby z czymś nie wróciła- to puzzle, to zwierzątka, to klocki
jak Tosia się urodziła to Tzet oglądał na necie ogromne plastikowe domki ogrodowe i powiedział, że taki zakupi dziewczynkom na gwiazdkę i ustawimy w salonie na czas zimy, ja mam zadbać o wyposażenie wnętrza (kuchnia, pralka itp...)
Jakbym o S. czytała, a najgorsze to to, że sama mam manie kupowania mu, szukania fajnych zabawek.
A co do domku to nasza znajoma ma taki plastikowy i jak jest silny wiatr to go przewraca Kiedyś pytałaś czy mam jakiś upatrzony, to jeszcze nie, pewnie bliżej wiosny będę się rozglądać, a w zimie szukać okazji..
Cytat:
dziewczyny jakie witaminy polecacie w ciąży i od kiedy je brałyście??? wczoraj zapytałam o witaminy - czy powinnam brać, to się zaśmiał, że mało mi tabletek ale dostałam od niego próbkę pragna plus...
Mój lekarz był zdania, że jak wyniki ok to nie ma sensu brać. Nie brałam witamin żadnych. Wiele dziewczyn chwali Maturelle.
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy dzieciaczki w 5-7 miesiącu naprawdę jedzą tylko 5 posiłków dziennie? Jak czytam o tym i patrzę na moją Anię to nie wiem jak to będzie. Kiedy będzie jadła 5 posiłków zamiast 15?
A od kilku dni to zrobiła sobie smoczek z mojego cyca. Nie zaśnie bez cyca, nie uspokoi się bez cyca. Tylko go włoży do ust i już śpi, ale wyjmę i od razu się budzi... Dobrze że chociaż w nocy 3-4 godz bez przerwy śpi. Ale dni nie moje
A ja marzę, żeby mój 3.5 miesięczniak jadł 15 razy..

Panika Czasem mam już dość kp, ciągłego siedzenia i karmienia.
Marzę o wyjściu bez chłopaków do fryzjera, kosmetyczki, zakupy, albo choćby gdzieś z TŻtem na chwilę. W sumie od ponad 2 lat nigdzie sami nie byliśmy.

Agatko Pokazuj Igorka, Opowiadaj jak się wam układa

Kubek I jak przygotowania do imprezy?

Wika Zazdroszczę takich zmian

---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Zeberko A kto w tym czasie zostanie z Tosią jak Cię nie będzie? TŻ się zgodził? Ja swojego nie mogę przekonać, żeby został sam z F. chociaż na godzinę, uważa, że za mały jest.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 01:08   #587
izotropia
Rozeznanie

Pochwaliłam wczoraj synka i dziś lał po gaciach niby 2x +1 kupa... a później już do nocnika - więc mam cichą nadzieję, że to dlatego iż ogarnia gdzie robić grubszą sprawę
jak ma pieluchę to nic nie kontroluje, a jak jest bez to wie co gdzie i kiedy, no chyba że zapomni, albo bawi się w najlepsze

Szykuję ciuszki dla bratanka mojego i niestety część tych najmniejszych po wyciągnięciu z szafy ma jakieś straszne żółte plamy, nie wiem dlaczego bo chowałam suche i czyste... a tu taki numer, jedno body chciałam zostawić synkowi na pamiątkę, żeby zobaczył jaki był malutki - zresztą ma w tym bodziaku pierwsze zdjęcie ze szpitala .. a tu brudne i nie wiem co z tym zrobić, czy prać normalnie, gotować, wybielić ;(
Stary 2014-11-20, 07:07   #588
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
jadę jutro do pracy - wezwali mnie na szkolenie BHP żeby po moim powrocie nie robić ponownie specjalnie dla mnie
wielkie wydarzenie- wyjście z domu między ludzi
nawet nie mam się w co ubrać....
do tej pory jak wychodziłam (to tylko z obstawą) więc w bluzce, w której dekolt i (.) mam na wierzchu żeby karmić było łatwo
w ogóle nie wiem jak się jutro zorganizujemy- jak zawsze chciałabym przy okazji załatwić 50 tysięcy innych spraw, dobrze, ze Tz-et jutro w domu

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:11 ----------

zdiagnozował zespól Rotha i powiedział, że mam schudnąć to wszystko przejdzie... żeby to tak łatwo było
A duzi masz do zrzucenia?

Witam

O 8 wyjeżdzam do Tychów.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 08:22   #589
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Kochana a moze jakis fajny weekend zaplanujcie z tz wyjazdowy w okllicy owu. No i pomysl o swiecowaniu
Mój mąż nazywa to "świecowanie pandy"

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Wika Zazdroszczę takich zmian
a ja chcę to mieć już za sobą choć nie powiem - pewne podekscytowanie też jest

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Szykuję ciuszki dla bratanka mojego i niestety część tych najmniejszych po wyciągnięciu z szafy ma jakieś straszne żółte plamy, nie wiem dlaczego bo chowałam suche i czyste... a tu taki numer, jedno body chciałam zostawić synkowi na pamiątkę, żeby zobaczył jaki był malutki - zresztą ma w tym bodziaku pierwsze zdjęcie ze szpitala .. a tu brudne i nie wiem co z tym zrobić, czy prać normalnie, gotować, wybielić ;(
słaba wentylacja w szafie, wilgoć, opary gazu i niestety, ubranie zżółknie, jeśli nie jest długo używane i prane w międzyczasie. U mnie też się to zdarza - białych bluzek nie udało mi się niestety, doprać

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

O 8 wyjeżdzam do Tychów.

Wysłane z mojego GT-S5830i
Stary 2014-11-20, 08:54   #590
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
no to masz dobrą motywację
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Ja swojego nie mogę przekonać, żeby został sam z F. chociaż na godzinę, uważa, że za mały jest.
a co on taki? przecież Franek nie gryzie. a jak jest w domu to spędza z nim dużo czasu? u nas jak tż wraca to ja w sumie mogłabym nie istnieć przez 2 godziny. chłopaki zajmują się sobą.
Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
ja bym obstawiała jakieś plamy po jedzeniu, które wyszły w czasie jedzenia. ja dostałam sporo ciuszków właśnie tak brudnych choć poprane były. wyprałam jeszcze raz i praktycznie wszystko się zmyło.
Cytat:
O 8 wyjeżdzam do Tychów.

mi ktoś popsuł dziecko, od tygodnia nie mamy normalnej nocy. przestaliśmy odkładać Krzysia do łóżeczka po pierwszym karmieniu bo to nie ma sensu, od razu zaczyna płakusiać przez sen
Stary 2014-11-20, 09:12   #591
Konto usunięte

Berbie fajnie, że Twoi mężczyźni umieją się sobą zająć. Mam nadzieję, że jak doczekam swojego szczęścia to mój mąż też będzie się nim/nią zajmował i będę mogła znikać
A co do spania to nie pomogę...

d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:38   #592
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Hej...

Ja wizytę miałam ustalona od dawna. Pisałam dziś smsa do mojego gina czy zostawiamy czy przesuwamy na później, ale odpisał że zostawiamy tak jak jest.
no chyba że tak

Cytat:
A Ty nie dostałaś jeszcze @?
właśnie dostałam wczoraj po południu
u mnie dopiero jutro minie 5 tygodni od zabiegu, czyli mieszczę się w normach idealnie, bo standardowo po zabiegu @ przychodzi po 4-6 tygodniach
Cytat:
tak różnie czasem mam, ale bardzo delikatne - jak się mocno najem albo jak jestem głodna a tak to praktycznie nie mam objawów - oprócz balona w brzuchu, lekko wrażliwych piersi i senności właśnie się zastanawiam jakie spodnie kupić, bo w jeansach już ciasno a mam tylko jedne takie, w których mogę chodzić swobodnie... no i mam problem
ja bardzo szybko zaczęłam sie niewygodnie czuć w zwykłych dżinsach (guzik mnie uwierał ) i kupiłam sobie takie dżinsy na gumce, bardzo wygodne
Cytat:

Cytat:
Dziewczynki, jeśli chodzi o mamę to dziś odebraliśmy wyniki. Ob spadło z 64 do 52, a crp ze 130 do 55.
super że z mamą lepiej
Cytat:

fajnie dobrze ze macie sie czym zająć
My właśnie robimy mały remont łazienki, mimo ze tego nie planowaliśmy w ogóle, ale właśnie po to żeby odciągnąć myśli....
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Berbie, Twoje pytanie to woda na mój młyn
Chcemy 3-pokojowe na I p, z balkonem, w pełni rozkładowe, metraż ok. 60 m. Znaleźliśmy takie 2.
Jedno po generalnym remoncie (wymiana wszystkich instalacji, gipsówki, panele, dość ładna łazienka i nowa kuchnia w zabudowie, prawie taka sama jak ta, którą mam w obecnym mieszkaniu a którą sama sobie projektowałam, urządzałam itd. jak dla mnie, brać od razu.
Drugie o jakieś 40 tys tańsze, ale trzeba zrobić remont przedpokoju: zerwać boazerie, położyć inne płytki, wymienić drzwi, zmienić zabudowę kuchni. (pomalować szafki, bo sama zabudowa jest ładna, położyć tam inne płytki) i w przyszłości na pewno coś z łazienką trzeba zrobić. Mam pomysł na to wszystko, ale nie bardzo chce mi się już bawić w remont, po tym jak prawie 10 lat remontowałam swoje obecne mieszkanie. A mąż chce to. No bo tanie i jest okazja.
No i pojawiło się trzecie ale ma 53 m, 2 pokoje i jest na II p. Jak je zobaczyłam, to cena pośrednia między tymi dwoma. Jest bajkowe po generalnym remoncie i wygląda dokładnie tak, jak wyobrażałam sobie swoje mieszkanie tylko te 2 pokoje..... i to II piętro
ja bym brała to pierwsze tę różnicę 40 tys spokojnie na remont wydacie jeśli weźmiecie drugie. No i dochodzi kolejny stres związany z remontem
Cytat:

O 8 wyjeżdzam do Tychów.

Ja, tak jak pisałam, wreszcie dostałam @ i zapisałam sie na piątek za tydzień do mojej gin, mam nadzieję ze wszystko tam u mnie ok

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:40   #593
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
no chyba że tak

właśnie dostałam wczoraj po południu
u mnie dopiero jutro minie 5 tygodni od zabiegu, czyli mieszczę się w normach idealnie, bo standardowo po zabiegu @ przychodzi po 4-6 tygodniach

ja bardzo szybko zaczęłam sie niewygodnie czuć w zwykłych dżinsach (guzik mnie uwierał ) i kupiłam sobie takie dżinsy na gumce, bardzo wygodne

super że z mamą lepiej

fajnie dobrze ze macie sie czym zająć
My właśnie robimy mały remont łazienki, mimo ze tego nie planowaliśmy w ogóle, ale właśnie po to żeby odciągnąć myśli....

ja bym brała to pierwsze tę różnicę 40 tys spokojnie na remont wydacie jeśli weźmiecie drugie. No i dochodzi kolejny stres związany z remontem

Ja, tak jak pisałam, wreszcie dostałam @ i zapisałam sie na piątek za tydzień do mojej gin, mam nadzieję ze wszystko tam u mnie ok
Kurcze, mam nadzieję że okres przyjdzie, szybciej niż za 4-6tygodni...

Mi lekarz w szpitalu zasugerował żeby robić betę... Czy spada... N jest to logiczne, ciekawe co mój gin na to...

Dziś mam słabszy dzień. Leżę jeszcze w łóżku... Płacze za moim Aniołkiem...

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2014-11-20 o 09:43
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:44   #594
Konto usunięte

Słodka trzymaj się takie dni będą przychodziły, nie da się tego uniknąć.

Stary 2014-11-20, 09:45   #595
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, mam nadzieję że okres przyjdzie, szybciej niż za 4-6tygodni...
może przyjść trochę wcześniej teoretycznie, ale normy są właśnie takie...
Cytat:
Mi lekarz w szpitalu zasugerował żeby robić betę... Czy spada... N jest to logiczne, ciekawe co mój gin na to...
mi kazali zrobić betę jak odbierałam wyniki badania histopatologicznego, to było 3 tygodnie po zabiegu i wtedy nadal była podwyższona
dziś powtarzałam jeszcze raz (bo i tak byłam zrobić ths) i mam nadzieję ze już jest negatywna....

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-11-20, 09:45   #596
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Gdyby F. był starszy to pewnie by się nim zajął, zresztą Młody jest wymagający. TŻ wstaję i wyjeżdza z domu do pracy o 5 rana, a wraca 18-19, czasem pracuje nawet do 23 i dłużej, więc się nie dziwię, że padnięty. Męczą go codzienne dojazdy (60km w jedną stronę), ma dość stresującą pracę i to się na nim odbija. Nie dziwię się, że w domu nie ma siły.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:47   #597
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś mam słabszy dzień. Leżę jeszcze w łóżku... Płacze za moim Aniołkiem...

ja nadal płaczę prawie codziennie... to normalne, stało się coś tragicznego, jest smutno i trzeba odreagować

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2014-11-20, 09:52   #598
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
dwakolory- dawaj przepisy na wypasione ciasta
Będę w domu to Ci napisze przepisy.
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Kochana może faktycznie się psychicznie przyblokowałaś, może dobrze by było, żebyście z TŻ zorganizowali jakąś miłą chwilę tylko dla siebie
No tak mówi gin, że to wygląda na blokade psychiczną. Wogóle nie ma dominującego pęcherzyka.

Ale mnie dzisiaj plecy bolą, chyba korzonki mnie łapią

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 09:54   #599
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

ja nadal płaczę prawie codziennie... to normalne, stało się coś tragicznego, jest smutno i trzeba odreagować
Nie mogę cały czas w to uwierzyć, że nie będę mama w czerwcu. Ze jestem pusta w środku, bez mojego Malucha...

Cytat:
może przyjść trochę wcześniej teoretycznie, ale normy są właśnie takie...

mi kazali zrobić betę jak odbierałam wyniki badania histopatologicznego, to było 3 tygodnie po zabiegu i wtedy nadal była podwyższona
dziś powtarzałam jeszcze raz (bo i tak byłam zrobić ths) i mam nadzieję ze już jest negatywna....

Pewnie też będę robiła betę...

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49007172]Słodka trzymaj się takie dni będą przychodziły, nie da się tego uniknąć.

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Dziękuję za te słowa...

Mąż właśnie sprawdził na str kuriera, że przesyłka została dostarczona do Poznania.
Oby była tam kosmowka... Bo jak nie to nie wiem co zrobimy...
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 10:02   #600
Konto usunięte

Słodka jak nie, to pójdziesz do szpitala na oddział i zapytasz o zamówienie kostki parafinowej po badaniu histopatologicznym. Zamówisz tą kostkę, wyślesz ją do ośrodka i z niej zrobią badanie genetyczne. U mnie nie było kosmówki, więc takie rozwiązanie podpowiedzieli mi w Poznaniu. Spokojnie

Ja też mam momenty, że nie mogę uwierzyć w to, że naszego pierwszego dziecka nie ma na świecie, dzisiaj miałoby 2 miesiące, a drugiego nie ma w brzuchu. Ale wiem, że płacz, chociaż ukoi emocje, nic nie zmieni, że muszę się trzymać w garści, wziąć się za działanie i że kiedyś zostanę mamą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości