|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dwakolory dobrze, że z mamą lepiej
![]() Rena strach to chyba będzie do końca. A później będzie jeszcze większy taki urok macierzyństwa.Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Aa wiedziałam ze K. idą czwórki i nie mógł zasnąc tylko gryzl palce zamiast smoczka. Smaruje dentinoxem a tam już dwie górne czwórki wyszły do połowy a dolna się przebiła. Jak, kiedy? Muszę być dla niego bardziej wyrozumiała..
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#574 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory dobrze że z mama już lepiej
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie nic. Chce mnie obejrzeć za miesiąc i wtedy ewentualne badania hormonalne. I dopiero wtedy coś będziemy wiedziec i zastanawiać się co dalej.
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory- dawaj przepisy na wypasione ciasta
![]() waderka- to raczej ja takiego mam kalafiora, że nawet po polsku nie umiem napisać skoro nie zrozumiałaś akcji z listonoszką ![]() rena- ale lecą Ci tygodnie....
|
#578 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kupiliście mieszkanie? mieszkacie już w nim? powiedz coś więcej?
|
|
#579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rena
leci szybko! ![]() no to impreza! ![]() Cytat:
![]() Kochana może faktycznie się psychicznie przyblokowałaś, może dobrze by było, żebyście z TŻ zorganizowali jakąś miłą chwilę tylko dla siebie ![]() Cytat:
to fajnie, że jest coś czemu możesz poświęcić czas i myśli
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcemy 3-pokojowe na I p, z balkonem, w pełni rozkładowe, metraż ok. 60 m. Znaleźliśmy takie 2. Jedno po generalnym remoncie (wymiana wszystkich instalacji, gipsówki, panele, dość ładna łazienka i nowa kuchnia w zabudowie, prawie taka sama jak ta, którą mam w obecnym mieszkaniu a którą sama sobie projektowałam, urządzałam itd. jak dla mnie, brać od razu. Drugie o jakieś 40 tys tańsze, ale trzeba zrobić remont przedpokoju: zerwać boazerie, położyć inne płytki, wymienić drzwi, zmienić zabudowę kuchni. (pomalować szafki, bo sama zabudowa jest ładna, położyć tam inne płytki) i w przyszłości na pewno coś z łazienką trzeba zrobić. Mam pomysł na to wszystko, ale nie bardzo chce mi się już bawić w remont, po tym jak prawie 10 lat remontowałam swoje obecne mieszkanie. A mąż chce to. No bo tanie i jest okazja. No i pojawiło się trzecie
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
wika chyba jak bym była na Twoim miejscu brałabym pierwsze. 40 tys to nie taka duża różnica jeśli masz w perspektywie takie zmiany, o których mówisz. będą one wymagały kasy i czasu. 3 pokoje to nie 2. przy dziecku będziecie mieli możliwość posiadanie sypialni.
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
też pomyślałam o pierwszym
![]() będą zmiany w Twoim życiu wika
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć to trzecie naprawdę mnie zachwyciło - bardzo estetycznie i nowocześnie zrobione i urządzone ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- dziewczyny, jesteście nieocenione
|
|
|
|
#584 |
|
Zakorzenienie
|
jadę jutro do pracy - wezwali mnie na szkolenie BHP żeby po moim powrocie nie robić ponownie specjalnie dla mnie
wielkie wydarzenie- wyjście z domu między ludzi ![]() nawet nie mam się w co ubrać.... ![]() do tej pory jak wychodziłam (to tylko z obstawą ) więc w bluzce, w której dekolt i (.) mam na wierzchu żeby karmić było łatwo w ogóle nie wiem jak się jutro zorganizujemy- jak zawsze chciałabym przy okazji załatwić 50 tysięcy innych spraw, dobrze, ze Tz-et jutro w domu ![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:11 ---------- wczoraj byłam u neurologa na kontroli z tą drętwiejącą nogą zdiagnozował zespól Rotha i powiedział, że mam schudnąć to wszystko przejdzie...
|
#585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do encortonu to mi gin do 12 tc nic nie ruszala. Od 12tc zmniejszyla encorton na pol tabletki przez dwa tyg i na nastepne dwa na cwiartki. Nie boj sie odstawiania. Duzo dziewczyn od 8 odstawia. Agatce tez jakos tak chciala odstawic ale ona tez wyprosila przedluzenie bedzie dobrze bo jest dobrze ![]() gratki 9 tc ![]() dzieki za przypomnienie jak bede na kompie to napisze do inutil ![]() Cytat:
Ciesze sie ze z mamuska oki. Pilnuj jej zeby teraz jej dupcia za bardzo nie ozyla i zeby nie porzucila leczenia. Bo przewod pokarmowy jeszcze dlugo bedzie miala wrazliwy.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-11-20 o 00:12 |
||
|
|
|
#586 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do domku to nasza znajoma ma taki plastikowy i jak jest silny wiatr to go przewraca Cytat:
Cytat:
Panika Czasem mam już dość kp, ciągłego siedzenia i karmienia. Marzę o wyjściu bez chłopaków do fryzjera, kosmetyczki, zakupy, albo choćby gdzieś z TŻtem na chwilę. W sumie od ponad 2 lat nigdzie sami nie byliśmy. Agatko Pokazuj Igorka, Opowiadaj jak się wam układa ![]() Kubek I jak przygotowania do imprezy? Wika Zazdroszczę takich zmian ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- Zeberko A kto w tym czasie zostanie z Tosią jak Cię nie będzie? TŻ się zgodził? Ja swojego nie mogę przekonać, żeby został sam z F. chociaż na godzinę, uważa, że za mały jest. |
||||
|
|
|
#587 |
|
Rozeznanie
|
Pochwaliłam wczoraj synka i dziś lał po gaciach
niby 2x +1 kupa... a później już do nocnika - więc mam cichą nadzieję, że to dlatego iż ogarnia gdzie robić grubszą sprawę![]() jak ma pieluchę to nic nie kontroluje, a jak jest bez to wie co gdzie i kiedy, no chyba że zapomni, albo bawi się w najlepsze ![]() Szykuję ciuszki dla bratanka mojego i niestety część tych najmniejszych po wyciągnięciu z szafy ma jakieś straszne żółte plamy, nie wiem dlaczego bo chowałam suche i czyste... a tu taki numer, jedno body chciałam zostawić synkowi na pamiątkę, żeby zobaczył jaki był malutki - zresztą ma w tym bodziaku pierwsze zdjęcie ze szpitala .. a tu brudne i nie wiem co z tym zrobić, czy prać normalnie, gotować, wybielić ;(
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam O 8 wyjeżdzam do Tychów. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja chcę to mieć już za sobą choć nie powiem - pewne podekscytowanie też jest ![]() Cytat:
||
|
|
|
#590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi ktoś popsuł dziecko, od tygodnia nie mamy normalnej nocy. przestaliśmy odkładać Krzysia do łóżeczka po pierwszym karmieniu bo to nie ma sensu, od razu zaczyna płakusiać przez sen
|
|
#591 |
|
Konto usunięte
|
Berbie fajnie, że Twoi mężczyźni umieją się sobą zająć. Mam nadzieję, że jak doczekam swojego szczęścia to mój mąż też będzie się nim/nią zajmował i będę mogła znikać
![]() A co do spania to nie pomogę... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#592 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie dostałam wczoraj po południu u mnie dopiero jutro minie 5 tygodni od zabiegu, czyli mieszczę się w normach idealnie, bo standardowo po zabiegu @ przychodzi po 4-6 tygodniach Cytat:
) i kupiłam sobie takie dżinsy na gumce, bardzo wygodne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dobrze ze macie sie czym zająć My właśnie robimy mały remont łazienki, mimo ze tego nie planowaliśmy w ogóle, ale właśnie po to żeby odciągnąć myśli.... Cytat:
![]() Ja, tak jak pisałam, wreszcie dostałam @ i zapisałam sie na piątek za tydzień do mojej gin, mam nadzieję ze wszystko tam u mnie ok
|
|||||
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz w szpitalu zasugerował żeby robić betę... Czy spada... N jest to logiczne, ciekawe co mój gin na to... Dziś mam słabszy dzień. Leżę jeszcze w łóżku... Płacze za moim Aniołkiem...
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-20 o 09:43 |
|
|
|
|
#594 |
|
Konto usunięte
|
Słodka trzymaj się
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#595 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziś powtarzałam jeszcze raz (bo i tak byłam zrobić ths) i mam nadzieję ze już jest negatywna.... |
||
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie Gdyby F. był starszy to pewnie by się nim zajął, zresztą Młody jest wymagający. TŻ wstaję i wyjeżdza z domu do pracy o 5 rana, a wraca 18-19, czasem pracuje nawet do 23 i dłużej, więc się nie dziwię, że padnięty. Męczą go codzienne dojazdy (60km w jedną stronę), ma dość stresującą pracę i to się na nim odbija. Nie dziwię się, że w domu nie ma siły.
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nadal płaczę prawie codziennie... to normalne, stało się coś tragicznego, jest smutno i trzeba odreagować |
|
|
|
|
#598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Będę w domu to Ci napisze przepisy.
Cytat:
Ale mnie dzisiaj plecy bolą, chyba korzonki mnie łapią
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie też będę robiła betę... [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49007172]Słodka trzymaj się Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dziękuję za te słowa... Mąż właśnie sprawdził na str kuriera, że przesyłka została dostarczona do Poznania. Oby była tam kosmowka... Bo jak nie to nie wiem co zrobimy... |
||
|
|
|
#600 |
|
Konto usunięte
|
Słodka jak nie, to pójdziesz do szpitala na oddział i zapytasz o zamówienie kostki parafinowej po badaniu histopatologicznym. Zamówisz tą kostkę, wyślesz ją do ośrodka i z niej zrobią badanie genetyczne. U mnie nie było kosmówki, więc takie rozwiązanie podpowiedzieli mi w Poznaniu. Spokojnie
Ja też mam momenty, że nie mogę uwierzyć w to, że naszego pierwszego dziecka nie ma na świecie, dzisiaj miałoby 2 miesiące, a drugiego nie ma w brzuchu. Ale wiem, że płacz, chociaż ukoi emocje, nic nie zmieni, że muszę się trzymać w garści, wziąć się za działanie i że kiedyś zostanę mamą Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

taki urok macierzyństwa.

Jak ten czas leci! Swoją granicę już przekroczyłaś?
żeby w końcu sytuacja się ustabilizowała 

, ja mam zadbać o wyposażenie wnętrza (kuchnia, pralka itp...)
niby 2x +1 kupa... a później już do nocnika - więc mam cichą nadzieję, że to dlatego iż ogarnia gdzie robić grubszą sprawę
choć nie powiem - pewne podekscytowanie też jest