Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 16:52   #451
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
To ja wam opowiem moją historię jak byłam mała. Miałam równo roczek kiedy moja mama poszła rodzić mojego brata. Z racji tego, że mieszkaliśmy na wsi, mama z tatą dali córcię na przechowanie do drugiej babci do miasta. Babcia miała powiedziane, a wręcz zakazane dawania wszystkiego co ciężkostrawne bo miałam problemy z wypróżnianiem od noworodka (pielęgniarki nie dopilnowały czy zrobiłam w szpitalu smółkę, i przez to baaardzo gorączkowałam, dopiero ciocia pielęgniarka po tygodniu dosłownie palcem mnie odblokowała). A babcia co? Na spacerek z wnusią do parku - to torba bananów na drogę, na obiadek tłusto i suto, kilogramy miśków Haribo. Potem się wydało jak ciocia przyjechała opowiedzieć co to się tam działo. A moja mam nie wierzyła w to co widzi po 2 tygodniach mojego pobytu na wygnaniu. Po prostu nie poznała swojego dziecka tak byłam zapasiona. Spokojnie mogłabym reklamować opony Michelin, tu nie przesadzam mam zdjęcie z tamtego okresu.
no masakra

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
witam mamuśki

my dziś zaczynamy 24 tydzień byłyśmy też na usg - wszystko w porządku 660 g żywego srebra i nadal jest Emilka

widzę, że temat teściowych jest - ja jestem w czepku urodzona, mam super teściów, nie wtrącają się, zawsze tylko pytają się jak nam mogą pomóc co potrzebujemy

mieszkamy z moimi dziadkami - to mi się dopiero wydawał kosmos , bałam się o teksty " bo ja 50 lat temu robiłam tak i tak i nic się dzieciom nie działo" , ale widzę, że moi dziadkowie 76 i 80 lat - i pod tym względem uważają , że czasy się zmieniły i tylko o wszystkie nowinki pytają - oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Kiedyś usłyszałam dobrą ripostę na teściowe , które wszystko dobrze wiedzą i służą "pomocą"

Mamo - Ty już wychowałaś jedno dziecko po swojemu i życie z Nim nie zawsze należy do najłatwiejszych tak więc pozwól mi wychowywać dziecko tak jak chcę
bardzo mądre, chociaż chciałoby się czasem bardziej po chamsku dogryźć wrednej teściówce
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:53   #452
kruszynkaa88
Rozeznanie

Uciekam do biedronki bo mam ochotę na danonki
Zimno, ciemno, ale przewietrzyć sie trzeba

Czy wasze maluchy w brzuchy tez takie mało aktywne dzisiaj przez ta pogodę? Bo mój dzis tylko raz coś tam pokopał i tyle...
A Tż sobie spi... ciekawe kiedy sprawdzi czy wszystko przyszło do łóżeczka

No nic, ide
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:54   #453
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
mój wózek dziś przyszedł. Ciesze się
Idealny zakup moje dwie kolezanki mialy identyczny tylko jedna niebieski kolor dla chlopca, a druga typowo rozowy Jestes mega szczesliwa pewnie ja na swoj sie ciagle gapie jak glupia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:54   #454
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Kiedyś usłyszałam dobrą ripostę na teściowe , które wszystko dobrze wiedzą i służą "pomocą"

Mamo - Ty już wychowałaś jedno dziecko po swojemu i życie z Nim nie zawsze należy do najłatwiejszych tak więc pozwól mi wychowywać dziecko tak jak chcę
nic dodać, nic ująć

Cytat:
jakie kolory
Stary 2014-11-20, 16:55   #455
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Piękny brzusio
cześć!
dziękuję
hej! co tam u Ciebie?

Cytat:
piękny, gratuluję
Stary 2014-11-20, 16:57   #456
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Tepsa Ty mnie chyba pytałaś o kombinezon z Lidla. W poniedziałek kupiła mi go siostra w tym brązowym kolorze. Wczoraj go od niej odebrałam i myślę, że nie jest zły. Poszwędałam się też wcześniej po galeriach skoro już we Wrocławiu byłam i weszłam do H&M na dział dziecięcy i pomacałam ten ich kombinezon i różnicę widzę taką, że jest może troszkę grubszy, a jednak lidlowy 40 zł tańszy. Moje dziecko na pewno nie zmarznie, bo mam termin dopiero na 29.03. a moja siostra już wczoraj pokazała mi kocyki i śpiwór do wózka, które na mnie czekają. Co mi się nie podoba to to że jest duży, bo ma rozmiar 62/68. Gdyby były pojedyncze, a nie takie łamane rozmiary to bym brała pewnie 62. A jak do marca jakiś inny w lumpie trafię to może się okazać, że się nie powstrzymam i będę mieć dwa
dzieki za odpowiedź, ja jednak będę szukała używańca na allegro pełno misków także jest z czego wybierac, zastanawiam się nie mniej czy brać 62 czy 68 cm?pielucha, body, rajtki i nie wiem czy 62 nie będzie za małe?
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja napewno z kilku rzeczy bym zrezygnowala, bo uwazam za zbedne ale co mama to inna opinia.... poprostu nie chce wydawac pieniedzy na zas, a jedynie jak zobacze ze jednak sie przyda to pojdziemy i kupimy. Co do kremu na sutki polecam purelan z medeli, ma swoja cene, ale u nas cieszy sie bardzo dobra opinia ten krem, wiec chyba warto jesli chcemy kp, i dwie kolezanki ktore rodzily to tez go kupowaly, i krem pomogl.
Powiedz mi do czego jest tantum rosa po porodzie? Nie mam zielonego pojecia naprawde, a jesli jest to potrzebne chetnie bym poszukala zamiennika u mnie i zakupila
też mi się wydaje, że kilka rzeczy jest zbędnych na liście, ale żem pierworódka to kłócić się nie będę listę oczywiście kopuję ku pamięci, póki co mam TYLKO ubranka, ani kocyka, ani butelek czy nawet nożyczek, czarno to widzę
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witajcie, ja już po wizycie. Mamy dokładnie 22tc3dn, wszystko dobrze, no i poprosze pokolorować na różowo. Nasza mała waży 540g. Z imieniem na razie dyskusja. Tz i syn chcą Paulinę, a ja bardziej Maję. Muszę się oswoić, cieszę się bardzo.
gratuluję dziewuszki
Przyszły mi dziś śpiochy i bodziaki ze Smyka, w sumie wyszła stówka za 8 par body z długim rękawem i 3 pary śpiochów, pokaże później zdjęcia fajnie to tak w pracy pokazywac i każdy się cieszy

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Czy wasze maluchy w brzuchy tez takie mało aktywne dzisiaj przez ta pogodę? Bo mój dzis tylko raz coś tam pokopał i tyle...

No nic, ide
mój faktycznie się dziś prawie w ogle nie ruszał, idę zjeść twixa to pewnie się rozkręci
Stary 2014-11-20, 16:57   #457
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
drzwi z kluczem

tja....
rady mojej teściowej są rodem z wczesnych lat 80tych. wieeeeleeee od tego czasu się zmieniło. w każdej dziedzinie.
jak mi jechała, to w końcu zapytałam czy poszłaby do dentysty, który leczy metodami-lekami z 1981 r.?! albo kardiologa?
pięknie jej powiedziałaś!
Ja to się boje strasznie tego "doradzania od bardziej doświadczonych" moze I mamy I teściowe są bardziej doświadczone ale jak one miały dzieci to nic nie było w sklepach, inne były lekarstwa,leczenie... Ja wychodze z założenia ,ze sama musze sie dziecka swojego nauczyć . Jak mi będa dziecko rozpieszzcać za bardzo to zwróce uwage -nie bede tolerowac nieprzestrzegania moich zasadNa pewno bede walczyc z paleniem teściów -oni palą jak smoki I to w domu w dodatku-nie wiem jak to bedzie jak bedziemy ich odwiedzac-bo nie bede tolerowac palenia przy dziecku oooo niieeeeee
Stary 2014-11-20, 16:57   #458
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

No nic, ide
Moje dzisiaj spi caly dzien To chyba przez to ze wymiotowalam Mam nadzieje ze po kolacji sie rozbudzi....
He, fajnie napisalas uciekam do biedronki bo mam ochote na danonki jak to brzmi
Stary 2014-11-20, 16:58   #459
asiulek8
Wtajemniczenie

niunia_ona - piękny, widzę że tam już w środku chyba jakiś lokator miś jest
Ja się na jakiś wózek chyba nigdy nie zdecyduję

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 16:59   #460
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

mój dziś szaleje od rana-chyba sie przekręca bo w innych miejscach kopniaki czuje
Stary 2014-11-20, 17:00   #461
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
witam mamuśki

my dziś zaczynamy 24 tydzień byłyśmy też na usg - wszystko w porządku 660 g żywego srebra i nadal jest Emilka

widzę, że temat teściowych jest - ja jestem w czepku urodzona, mam super teściów, nie wtrącają się, zawsze tylko pytają się jak nam mogą pomóc co potrzebujemy

mieszkamy z moimi dziadkami - to mi się dopiero wydawał kosmos , bałam się o teksty " bo ja 50 lat temu robiłam tak i tak i nic się dzieciom nie działo" , ale widzę, że moi dziadkowie 76 i 80 lat - i pod tym względem uważają , że czasy się zmieniły i tylko o wszystkie nowinki pytają - oby tak dalej
za udana wizyte A moja babcia jeszcze potrafi powiedziec na corke swojeco syna co ma 12 lat, i nie sprzata, ze za jej czasow to ona szkole sprzatala u niemcow codziennie.... a teraz to nawet talerza taka nie wyniesie, ani nie przyjdzie do babci pomoc cos posprzatac
Stary 2014-11-20, 17:01   #462
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
duzo radości daje taki wózek w domu co niee?
Stary 2014-11-20, 17:08   #463
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To ja wam opowiem moją historię jak byłam mała. Miałam równo roczek kiedy moja mama poszła rodzić mojego brata. Z racji tego, że mieszkaliśmy na wsi, mama z tatą dali córcię na przechowanie do drugiej babci do miasta. Babcia miała powiedziane, a wręcz zakazane dawania wszystkiego co ciężkostrawne bo miałam problemy z wypróżnianiem od noworodka (pielęgniarki nie dopilnowały czy zrobiłam w szpitalu smółkę, i przez to baaardzo gorączkowałam, dopiero ciocia pielęgniarka po tygodniu dosłownie palcem mnie odblokowała). A babcia co? Na spacerek z wnusią do parku - to torba bananów na drogę, na obiadek tłusto i suto, kilogramy miśków Haribo. Potem się wydało jak ciocia przyjechała opowiedzieć co to się tam działo. A moja mam nie wierzyła w to co widzi po 2 tygodniach mojego pobytu na wygnaniu. Po prostu nie poznała swojego dziecka tak byłam zapasiona. Spokojnie mogłabym reklamować opony Michelin, tu nie przesadzam mam zdjęcie z tamtego okresu.
Ahhh te babcie one kochaja nas przekarmiac
Mi mama opowiadala ze tez miala wojne z babcia i dziadkiem, mieszkalismy razem 12 lat z nimi.... i kazdy chcial inaczej dla mnie i siostry.... Moja babcia mowi ze dietetycznie musi gotowac bo lekarz jej kazal itd. a pamietam co do niej przyjezdzalam, to wszystko na oleju i pelno przypraw a jak tata jeszcze z synem przyjechal, to nie potrafila zrozumiec i sie burzyla wrecz, ze nie chcial jesc tego co ona daje.... bo jak to, ona 8 dzieci wykarmila, wszystko jadly, a ten wybrzydza....

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedź, ja jednak będę szukała używańca na allegro pełno misków także jest z czego wybierac, zastanawiam się nie mniej czy brać 62 czy 68 cm?pielucha, body, rajtki i nie wiem czy 62 nie będzie za małe?

też mi się wydaje, że kilka rzeczy jest zbędnych na liście, ale żem pierworódka to kłócić się nie będę listę oczywiście kopuję ku pamięci, póki co mam TYLKO ubranka, ani kocyka, ani butelek czy nawet nożyczek, czarno to widzę

gratuluję dziewuszki
Przyszły mi dziś śpiochy i bodziaki ze Smyka, w sumie wyszła stówka za 8 par body z długim rękawem i 3 pary śpiochów, pokaże później zdjęcia fajnie to tak w pracy pokazywac i każdy się cieszy

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

mój faktycznie się dziś prawie w ogle nie ruszał, idę zjeść twixa to pewnie się rozkręci
mamy czas Ja mam polowe ubranek, zero body i spiochow, kosmetyki sa, ale innych przyborow juz brak.... Polowy rzeczy ogolnie nie mam ale zdazy sie kupic, co by do lutego zdazyc bo juz w lutym wszystko sie moze zdarzyc

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Za to ja mam bardzo rozowy stelaz z wanna i przewijakiem dla maluszka
a mam miec chlopca
Kupie na przewijak niebieskie przescieradlo z frotki i da rade bo dostalismy prawie ze za nic, wiec nie bede kupowac nowego bo kolor nie ten
Stary 2014-11-20, 17:09   #464
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

mamy czas Ja mam polowe ubranek, zero body i spiochow, kosmetyki sa, ale innych przyborow juz brak.... Polowy rzeczy ogolnie nie mam ale zdazy sie kupic, co by do lutego zdazyc bo juz w lutym wszystko sie moze zdarzyc
racja, ale mi tak ten czas leci... rany ani się obejrzę to święta i trzeba bedzie serio serio kupować co pilniejsze, szkoda, ze nie mamy jeszcze komody złożonej bo bym już ciuszki rozmiarami poukładała
Stary 2014-11-20, 17:11   #465
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Niestety najlepsze właściwości koktajl ma zaraz po przygotowaniu, zacytuję co doczytałam:
"ze względu na kwas foliowy powinno się go wypić do pół godziny po zrobieniu"
dla mnie przydatną wiadomością było, że natkę można mrozić i zachowuje swoje wartości
Hmm tego właśnie się obawiałam, no nic będę robić na świeżo, nie ma wyjścia, dziękuję za info
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:12   #466
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
racja, ale mi tak ten czas leci... rany ani się obejrzę to święta i trzeba bedzie serio serio kupować co pilniejsze, szkoda, ze nie mamy jeszcze komody złożonej bo bym już ciuszki rozmiarami poukładała
Maluszkowe poukladalam w naszej szafie tymczasowo bo nie mam pojecia kiedy dorobimy sie komody, a w szafie miejsca juz brakuje hi hi .... narazie to swieta za miesiac, a to tez koszty i od nowego roku maluszkowe zakupy zeby do lutego juz bylo
Stary 2014-11-20, 17:21   #467
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Za to ja mam bardzo rozowy stelaz z wanna i przewijakiem dla maluszka
a mam miec chlopca
Kupie na przewijak niebieskie przescieradlo z frotki i da rade bo dostalismy prawie ze za nic, wiec nie bede kupowac nowego bo kolor nie ten
super podejście, lepiej wydać pieniądze na co innego

dziewczyny a pro po zakupów widziałyście :

http://allegro.pl/munchkin-organizer...777986573.html

zastanawiam się czy praktyczny
Stary 2014-11-20, 17:25   #468
Lila_17
Rozeznanie

Niunia pewnie radość z takiego zakupu, który jest już w domuSuper wózek

Och te teściowe, też mnie czeka przeprawa, ale z TŻ mamy takie samo zdanie, więc myślę, że to on będzie stanowczy i ja nie będę musiała się narażać:P Zwłaszcza, że ich córeczka takie złe nawyki w nich utrwaliła, że ręce opadają...

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:

Hmm ja nie mam pojęcia, ale w ikei są takie różne przyborniki do zaczepienia na łóżeczko i myślę, że takie coś zakupię, co doradzała mi znajoma.
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:33   #469
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo sprytne trzeba będzie się nad tym zastanowić, porządek wazna sprawa
Stary 2014-11-20, 17:33   #470
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
duzo radości daje taki wózek w domu co niee?
Oj bardzo dużo radości. Ciesze się bardzo zadbany jak nowy i tak tanio. Teraz czekać za mała koza nasza.

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
niunia_ona - piękny, widzę że tam już w środku chyba jakiś lokator miś jest
Ja się na jakiś wózek chyba nigdy nie zdecyduję
No lokator jest he he. Kubuś Puchatek czeka za księżniczka.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:36   #471
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:

Mi się nie zmieści przy takim ustawieniu jak planuję. Koło łóżeczka będę miała szafkę z Ikei Expedit na 4 kwadraty, muszę tylko dokupić albo kosze do niej albo drzwiczki i tam poustawiam sobie niezbędne rzeczy.
A ubranka małej będą w naszej szafie. Dostanie całe skrzydło dla siebie, bo mamy wnękową na 4 przesuwne drzwi.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-11-20 o 17:41
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:40   #472
nouvelle2
Zakorzenienie

Niunia gratuluję wózka! to chyba zawsze najfajniejszy gadżet wyprawkowy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:40   #473
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się nie zmieści przy takim ustawieniu jak planuję. Koło łóżeczka będę miała szafkę z Ikei Expedit na 4 kwadraty, muszę tylko dokupić albo kosze do niej albo drzwiczki.
mnie niestety też nie - będę miała taki organizer powieszony na łóżeczko, bo z boku będzie stała komoda z przewijakiem u góry - ale przeglądam teraz różne rzeczy - powoli trzeba kompletować listę zakupów i wpadł mi w oko - wydaje się , że dużo pomieści
Stary 2014-11-20, 17:48   #474
EdithS
Zadomowienie

ja na razie wstrzymam się z kupnem organizera na łóżeczko, w pokoju będzie stać komoda, na nią położę wiklinowy koszyk z duperelkami typu termometr, szczotka, patyczki i waciki itd. a pieluchy będę trzymać w szufladzie pod łóżeczkiem
Stary 2014-11-20, 18:06   #475
87marta78
Zadomowienie

Witam się z ami w czwartej części
Pędzicie z tematami, że ciężko to nadrobić
Nie chce mi się cytować, więc powiem, że wszystkie Wasze zakupy są świetne. Ja mam manie oglądania tych malutkich ciuszków
Dzisiaj przyszła paczka z allegro, na której wygrałam ciuszki dla mojej królewny. Jutro porobię zdjęcia to Wam pokaże. Jeszcze czekam na kilka przesyłek
Dziś znów byłam u dentystki, na szczęście w poniedziałek ostatnia wizyta
Jutro rano idę na glukozę, a w poniedziałek wizyta kontrolna.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:11   #476
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witam się z ami w czwartej części
Pędzicie z tematami, że ciężko to nadrobić
Nie chce mi się cytować, więc powiem, że wszystkie Wasze zakupy są świetne. Ja mam manie oglądania tych malutkich ciuszków
Dzisiaj przyszła paczka z allegro, na której wygrałam ciuszki dla mojej królewny. Jutro porobię zdjęcia to Wam pokaże. Jeszcze czekam na kilka przesyłek
Dziś znów byłam u dentystki, na szczęście w poniedziałek ostatnia wizyta
Jutro rano idę na glukozę, a w poniedziałek wizyta kontrolna.
czekamy na zdiecia

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Robie strogonoff jak mi nie wyjdzie tooooo
Stary 2014-11-20, 18:11   #477
nouvelle2
Zakorzenienie

Przespalam całe popołudnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:13   #478
87marta78
Zadomowienie

Będą na pewno Powoli komoda mi się zapełnia TŻ się smieje, że musimy zastanowić się nad szafą dla małej, bo nie pomieszczę jej ciuchów
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:14   #479
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Przespalam całe popołudnie
na zdrowie ja wstalam po poludniu, ale moglabym spac jeszcze
Stary 2014-11-20, 18:15   #480
szkrabeniek
Raczkowanie

Szperam teraz na allegro w poszukiwaniu wózka Patrzcie jakiego słodziaka znalazłam :
http://allegro.pl/wozek-retro-jedyny...802332548.html

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości