|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
U mnie też depresyjna pogoda, bleee. Miss, super te Twoje dziergańce, zazdroszczę talentu. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 |
|
zawsze mam racje
|
kasmirka: jak bede w poblizu pip to sie zaopatrze w ta herbate z melonem. Wyglada zachecajaco.
Mnie tak niektore torebkowe smakuja jak np bio active z pigwa. Sama pigwe tez ostatnio polubilam, dorzucam do wody gazowanej i wychodzi smaczny napoj. Na sniadanie najbardziej ostatnio lubie bialy ser(tlusty, innych nie lubie) z jakimis platkami. Tak, cukier to zlo, ale moj organizm tak lubi z rana I za bardzo lubie lidlowe jaski z nadzieniem orzechowym ![]() dotka: ja wiem, ze zielona wychladza czy cytrusy. Ale raz, ze mi cieplej niz innym a dwa to jem i tak inne rzeczy o tym efekcie. -- A ja polecam ta: http://www.ritex.pl/data/catalogue/S...I5LmpwZw==.jpg Ja kupilam w auchanie. Idealna przed snem.
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() witam się z prawie odkrojonym palcem jestem zdolna! ![]() co do odżywiania- ja się nie znam i jem tak, by utrzymywać swoją wagę, z której jestem mega zadowolona póki co swego czasu schudłam 10 kg bez żadnej diety wtedy i od tego czasu (2 lata) wagę trzymam też bez specjalnej diety
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
no my dostajemy od moich Rodziców, Tata specjalnie trzyma kilka kur żebyśmy mieli swoje jajka bo różnica jest ogromna, serio! Ja nawet robię tak, że te wiejskie zostawiam stricte do jedzenia a do innych rzeczy typu panierka czy ciasto dodaję kupne bo tam aż tak tej różnicy nie czuć
![]() Kobieta muszę rozejrzeć się za tą lawendową herbatą, wyciszenie przed snem to coś czego mi ostatnio bardzo brakuje
|
|
|
|
#2825 |
|
Blond forever!
|
Hej
![]() U mnie też szaro, buro i listopad ![]() Ale już za dwa tygodnie (mam nadzieję), będę się wygrzewać w Egipskim słońcu Ja śniadań również nie jadam - ja generalnie jem kiedy jestem głodna Ale ja cierpię na genetyczną całożyciową niedowagę, jestem zdrowa, wyniki mam dobre, staram się jeść wartościowo ![]() Ostatnio tylko trochę przymuszam się do picia wody, bo mam suchą skórę, teraz przez ogrzewanie w pracy boję się, że zostanie ze mnie wiór... Ale faktycznie pomysł, aby szklankę z wodą stawiać na biurku się sprawdza - popijam czasami i 2 szklanki znikają
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Jajka też mamy szczęście dostawać od rodziców tż. I faktycznie jest znaczna różnica w smaku i wielkości. Tak jak zanim mieszkałam z Tż nie przepadałam za jedzeniem jajek, bo moi rodzice kupowali te marketowe
tak odkąd mieszkam z Tż chętnie czasem zjem jajko i placki od razu lepsze wychodzą
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie widzę różnicy w smaku jajek
![]() W wyglądzie/kolorze tak ![]() Poza tym odkąd miałam zepsute jajko wiejskie, nie kupuję już takich Smród taki, że oboje z tztem prawie puściliśmy pawia, koszmar
|
|
|
|
#2828 |
|
Konto usunięte
|
Dotka wiesz są wiejskie jajka i wiejskie jajka
ja mam doświadczenie tylko z takimi od Rodziców a nasze kury jedzą naprawdę dużo dobrego i dużo zielonego więc ja jako amatorka jajek gotowanych i jajecznicy różnicę w smaku wyczuwam od razu, no i mam pewność że zawsze są świeżutkie i smaczne ![]() przyjedź do Poznania to Ci udowodnię!
|
|
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
dopóki nie dostałam od mamy Tż prawdziwych wiejskich jaj, też mi się wydawało, że to żadna różnica w smaku
mama Tż na każdą imprezę robi jako przystawkę jajka i zgadnijcie, która przystawka najszybciej znika
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w domu nigdy nie jadło się razem.
Ja jem teraz 4 posiłki. Rano , obiad w pracy, kolacje i jeden albo przed sama praca albo po. W zależności na która mam. Wieczorami coś lekkiego jakis owoc itp
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie czasem się jadło w weekendy
albo ja nie mam ochoty, a on je. różnie ale obiady jemy razem jak jesteśmy w domu
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
My jak tylko mamy okazję, to jemy razem. Uwielbiam to
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Kash - spoko, kazdemu dziala co innego
Ja ogolnie dietetykom malo wierze, bo wiekszosc niestety malo co wie (ach, te diety 1200 kcal a la chodakowska itp). Ale ogolnie metabolizmowi potrzeba duuuzo wiecej niz pozniejsze jedzenie/nie jedzenie sniadan zeby zwolnic. Przez dlugi czas np biegalam z rana i sniadanie jadlam dopiero po godzinie biegu - przed nie moglam, bo dokuczaly mi wtedy paskudne kolki. A metabolizm mi smigal ze hej ho w tamtym czasie Ale to na inna dyskusje, bo wlasnie wrocilam z pracy i lece do lozka Trener dal mi dzis popalic na silowni, ale bylo fajnie wiec oficjalnie oglaszam powrot do przerzucania zelastwa Achaaaa ja tez widze znaczna roznice miedzy wiejskimi a wiejskimi jajkami Az sie zaslinilam na mysl o takiej jajecznicy ![]() Milego dnia
|
|
|
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2835 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ta koleżanka z pracy akurat trafiła dobrze bo schudła 14kg jedząc zdecydowanie więcej niż wcześniej (miała tak zabiedzony organizm, że im mniej jadła tym bardziej tyła ) bo jak zaczęła jeść zdrowo i regularnie to metabolizm jej się rozhulał, z kolei inna chodziła do takiej "dietetyczki", która ułożyła jej dietę tak, że na śniadanie miała tylko pół zielonego ogórka a na kolację już za to pół paczki wafelków light a co do metabolizmu i ćwiczeń to się zgadzam, mi chodziło o osoby, które wykonują pracę biurową/siedzącą i nie mają żadnej aktywności (na przykładzie mojej koleżanki z biura)
|
|
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reasumując, jak dietetyk Wam mówi, że musicie jeść konkretny produkt i nie traktuje Waszych problemów zdrowotnych poważnie to wiejcie od niego.
|
|
#2837 | |
|
zawsze mam racje
|
Cytat:
Polecam tez zakup olejku lawendowego(ale koniecznie eterycznego naturalnego, nie tylko udajacego lawende) O ile lubisz zapach lawendy. Kiedys mialam spray do poscieli z tchibo, pachnial ladnie, ale co oni dolali tam to nie wiem bo czulam sie jak pijana po nim ![]() Dodatkowym plusem lawendy jest to, ze komary jej nie lubia.
|
|
#2838 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nawet lubię zjeść I śniadanie ok 7.30, a przed 10 jeszcze jogurcik, owoce albo kanapkę, o 12 obiad i tylko wieczorem ciężko, bo zawsze kusi cydr i grzaneczki z awokado naucz mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Dobra opcja.Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie w pracy dziś wszystko na wariackich papierach, chodzę zła jak osa i z obolałą głową |
|||||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego zawsze sadzę na balkonie latem, mam kawalerię powietrzną z głowy - a kochają mnie żreć
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sniadania codziennie jakdam, inaczej zle sie czuje caly dzien.
Co do jajek to my tez dostajemy od Babci TZ i widac roznice
|
#2841 |
|
Konto usunięte
|
kurcze Dziewczyny mam w środę rozmowę o pracę
strasznie miło mi się zrobiło bo myślałam, że to zostawianie cv to tylko takie uprzejme gadanie a tu prosze nie nastawiam się bo ostatnio się nakręciłam i było mi przykro, że się nie udało, ale chętnie się przejdę i zobaczę co mają mi do zaproponowania
|
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
kash super, trzymam kciuki już teraz
|
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
kash o widzisz to super!
|
#2844 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
![]() Cytat:
A teraz chcę obejrzeć "Zaginiona Dziewczyna" - puszę poszukać na weekend. Cytat:
Chociaż i zieloną ze smakiem wypiję. Cytat:
Cytat:
Od jakiegoś czasu dużo się dzieje, ale ostatnio to jest w ogóle szał ciał i uprzęży. Dzisiaj się trochę odkopałam i mam nadzieję, że ten stan się jutro nie pogorszy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
My też. Bardzo doceniam to, że mamy z TŻ taki sam 'rytm pracy'. Cytat:
Trzymam kciuki by tym razem się udało i nowa praca była tą wymarzoną. Swoją drogą u mnie w firmie też stosuje się takie praktyki przy rekrutacji: najpierw ogłoszenie jest puszczane wśród pracowników, bo wychodzą z założenia, że chcą by każdy robił to w czym czuje się najlepiej, później szukają wśród ludzi którzy byli u nas na rekrutacji i zostali dobrze zapamiętani, a dopiero na końcu ogłoszenie idzie w świat. Matko myślałam, że sama siebie połkną przed chwilą. Ziewam niemiłosiernie. ![]() Aaaa.. też u Was dzisiaj padał śnieg? ![]() Bo u mnie tak! Przez całe 3,5 minuty. Wiem, że to głupie, ale zawsze mnie cieszy pierwszy śnieg. ![]() Czwartek dzisiaj już co niezmiernie mnie cieszy. Tydzień niemalże znów minął niepostrzeżenie: a to ploty z koleżankami, a to padłam jak mucha przed 22, a to zakupy - w końcu jakiegoś ciucha kupiłam (coś ostatnio szczęścia nie miałam) i tak wieczory leciały. Z nowości: - zaczyna nam brakować w mieszkaniu miejsca do przemieszczania się. Serio! Wszędzie stoją pudła! Na prawdę musimy zacząć montować to i owo, bo sami się niedługo w pudła pozamieniamy. - w poniedziałek zaczynam(y) angielski w pracy - strasznie się cieszę.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-11-20 o 20:03 |
||||||||
|
|
|
#2845 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze mi się wydawało, że te wiejskie są okazalsze same w sobie - można je bez problemu odróżnić od sklepowych.
|
|
#2847 |
|
Konto usunięte
|
No są, i na dodatek wiejskie nie mają wybitych numerków, ale on się na tym nie skupia i jak ma sprawdzać to woli mnie spytać
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytać o coś co widać gołym okiem.
|
|
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
przecież to chłop
nie wiem co w tym dziwnego, że pyta
|
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
ano chłop
![]() dla mnie jak coś widać to widać - nie trzeba pytać, ale wszystkie wiemy, że mężczyźni działają inaczej.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-11-20 o 20:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

tak odkąd mieszkam z Tż chętnie czasem zjem jajko i placki od razu lepsze wychodzą 

Az sie zaslinilam na mysl o takiej jajecznicy
) bo jak zaczęła jeść zdrowo i regularnie to metabolizm jej się rozhulał, z kolei inna chodziła do takiej "dietetyczki", która ułożyła jej dietę tak, że na śniadanie miała tylko pół zielonego ogórka
ja nawet lubię zjeść I śniadanie ok 7.30, a przed 10 jeszcze jogurcik, owoce albo kanapkę, o 12 obiad i tylko wieczorem ciężko, bo zawsze kusi cydr i grzaneczki z awokado