Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-20, 17:10   #631
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Oj oby tak było Na szczęście do wykończenia wynajmujemy fachowców więc w ciąży mogę być i liczę na to. Mamy nadzieję wprowadzić się gdzieś w marcu Lekarz w szpitalu powiedział mi, że jak po badaniach kontrolnych będzie ok. to wystarczy 2 miesiące i mozemy zacząć starania od nowa
nie planujecie żadnych badań?
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Berbie Krzyś bardzo dużo umie jak na swój wiek W sumie to samo co M a jest o 3 tygodnie młodszy.
Krzyś jeszcze na głowie nie chce stawać a co do różnicy to czytałam artykuł, że dziecko nabiera umiejętności w określonym czasie od planowanego terminu porodu, więc wychodziłoby na to, że różnica między Maksiem a Krzysiem jest mniejsza. ty urodziłaś przed terminem, ja po.
Stary 2014-11-20, 17:12   #632
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość

Krzyś jeszcze na głowie nie chce stawać a co do różnicy to czytałam artykuł, że dziecko nabiera umiejętności w określonym czasie od planowanego terminu porodu, więc wychodziłoby na to, że różnica między Maksiem a Krzysiem jest mniejsza. ty urodziłaś przed terminem, ja po.
Nie robimy badań chyba, że w bdaniach hist-pat ze szpitaal cos wyjdzie. Będziemy decydować z lekarzem.
To pierwsza strata, licze na to, że nastepnych nie bedzie.

Zastanawialiśmy się nad pelnym badaniem genetycznym w tym Genesis, ale stwierdziliśmy, że ewentualnie będziemy martwic się później... oby nie..
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:26   #633
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie robimy badań chyba, że w bdaniach hist-pat ze szpitaal cos wyjdzie. Będziemy decydować z lekarzem.
To pierwsza strata, licze na to, że nastepnych nie bedzie.
też tak myślałam, jednak życie zdecydowało inaczej. myślę, że powinnaś koniecznie toxoplazmozę i tarczycę. w drugiej kolejności badania na krzepliwość krwi. lepiej wydać kilka stów niż pluć sobie w brodę.
Stary 2014-11-20, 17:29   #634
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Słodka Berbie ma rację. Ja w lutym też nie posłuchałam Dziewczyn i żałuję, może dziś byłabym w 13tc...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:36   #635
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Reniu to już 9tc zanim powoli odstawisz będzie co najmniej 12, nie martw się.
Jejku, Ty już niedługo genetyczne będziesz miała
no niby tak, ale wiesz jak jest a 'genetyczne' - dla mnie to brzmi jak 'science fiction'

Słodka ja też zgadzam się z Berbie - też zakładałam, że drugiego # nie będzie a dziś jestem po 6#...i bardzo żałuję, że nie trafiłam tu wcześniej i nie robiłam diagnostyki od razu...lepiej dmuchać na zimne - a genetyczne u mnie dały nadzieję więc polecam je zrobić...ja robiłam takie za około 850zł (w genesis) i wykryły wadę genetyczną więc dały nadzieję, że jest szansa na zdrową ciążę...

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-20 o 17:38
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 17:46   #636
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślałam, jednak życie zdecydowało inaczej. myślę, że powinnaś koniecznie toxoplazmozę i tarczycę. w drugiej kolejności badania na krzepliwość krwi. lepiej wydać kilka stów niż pluć sobie w brodę.
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49014654]Słodka Berbie ma rację. Ja w lutym też nie posłuchałam Dziewczyn i żałuję, może dziś byłabym w 13tc...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
no niby tak, ale wiesz jak jest a 'genetyczne' - dla mnie to brzmi jak 'science fiction'

Słodka ja też zgadzam się z Berbie - też zakładałam, że drugiego # nie będzie a dziś jestem po 6#...i bardzo żałuję, że nie trafiłam tu wcześniej i nie robiłam diagnostyki od razu...lepiej dmuchać na zimne - a genetyczne u mnie dały nadzieję więc polecam je zrobić...ja robiłam takie za około 850zł (w genesis) i wykryły wadę genetyczną więc dały nadzieję, że jest szansa na zdrową ciążę...

Zgadzam się z Wami. Z tym, że ja przeszłam przed tym jak zaczęliśmy starania komplet bdań. Miałam robione tarczyce, toxo, cytomegalie, rozyczke itd. Wszystko wyszło ok.

Nie chce popaść w pranoje. Postanowilismy, zę jakby nie daj Bog cos sie znowu nie udalo, top juz zrobimy komplet badan
Stary 2014-11-20, 18:31   #637
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Emilka wczoraj skończyła 7 miesięcy więc stawiamy ciacho dla e-ciotek! Bilans miesiąca: waga 7800, wzrost: 73 cm, nadal mamy tylko jedną dolną jedynkę, obroty to już dla niej pestka, ćwiczy teraz umiejętność pełzania (znaczy podnosi tyłek do góry leżąc na brzuszku i stara się przesunąć do przodu, ale na razie udaje jej się tylko do tyłu ), siedzi - bez podparcia przez chwilę, asekurowana dłużej, co oczywiście sprawia jej ogromną radość. Rzuca wszystkim co dostaje do ręki, oczywiście po uprzednim dokładnym obejrzeniu przedmiotu i jego degustacji ilość dziennych drzemek: 2 (średnio w dzień przesypia ok. 2-2,5h), noce różne i różniaste (znaczy jak ciągiem prześpi 3h to jest święto), niestety nie wchodzi w schematy opisywane w mądrych książkach, wg których półroczne niemowlę przesypia całą noc no i tuli się do mnie, wpija w szyję i obejmuje swoimi małymi rączkami
Wszystkiego najlepszego dla Emilki

Super się rozwija

Cytat:
Jojla super, że wszystko dobrze! A jak duża już jest Twoja córcia? a i co z porodem, będziesz rodzić sama? a z tym tp porodu to wiesz nigdy nie wiadomo kiedy Malutka postanowi wyjść, może Cię zaskoczy a za dwa tygodnie to Ty już będzie w 39 tc kiedy to minęło?? no i faktycznie to zwolnienie to już chyba później być nie może
Nie wiem jaka jest duża, bo dziś nie miałam usg, ginka powiedziała, że na następnej wizycie zrobi usg - ale jak zobaczyła mój brzuch to stwierdziła, że "dojrzałam" więc myślę, że Mała już spora

Ja wiem, jak z tym tp, dlatego dodałam ""

Jak się uda to będę rodzić z TŻ, sam o tym zdecydował w szpitalu w którym chcę rodzić są bardzo pro pod względem porodów rodzinnych więc jeśli tylko praca TŻ w niczym nie przeszkodzi to liczę na jego wsparcie.

Cytat:
Krzyś położony na macie kręci się jak wskazówki zegarka. obraca się na boczek a potem na brzuch. stojak gimnastyczny kopie jak szalony, ciąga wiszące na nim zabawki. jak leży na przewijaku to chce oberwać karuzelę. bawi się głosem, podrywa się do siadania, podciąga się gdy trzymamy go za ręce. śmieje się w głos. uwielbia patrzeć w swoje odbicie. nie wierzę, że moje dziecko tak szybko rośnie

Cytat:
jeeeju... co tu zrobić żeby jeść mniej?? pytanie za 100 punktów niby jem tak jak dotąd (może trochę większe porcje ), regularnie i w miarę zdrowo a brzuch mi wywaliło jakbym w 9 m-cu była a nie na początku 9tc masakra...muszę chyba jeść mniej - tzn wrócić do mniejszych porcji...tylko jak?? teraz mi wszystko taaak smakuje jak nigdy...dziś na obiad też przesadziłam ale kopytka były taaaakie pyszne a teraz leżę i oddychać nie mogę normalnie
ależ mi zrobiłaś smaka na kopytka

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:41   #638
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Rób kiedy ssie wiesz ile Ania ma fotek znad cyca?
i te są najbardziej urocze

Cytat:
jeeeju... co tu zrobić żeby jeść mniej??
jedyny moment w życiu, gdzie: OLEJ TO. Jedz na zdrowie

Cytat:
Dziewczyny czym spieracie z dziecięcych ubranek plamy po zupkach?? nawet po wcześniejszym moczeniu i zapraniu i tak zostają mi plamy
szare mydło, zapieranie.
jak słońce to plamy z marchewki na słoneczko.

Anitka, piękną laurkę Emilce napisałaś

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Jojla, jesteś ciążowym hardcorem. wielki szacun (i ciut zazdrości).

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 18:50   #639
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Emilki

Super się rozwija

Nie wiem jaka jest duża, bo dziś nie miałam usg, ginka powiedziała, że na następnej wizycie zrobi usg - ale jak zobaczyła mój brzuch to stwierdziła, że "dojrzałam" więc myślę, że Mała już spora

Jak się uda to będę rodzić z TŻ, sam o tym zdecydował w szpitalu w którym chcę rodzić są bardzo pro pod względem porodów rodzinnych więc jeśli tylko praca TŻ w niczym nie przeszkodzi to liczę na jego wsparcie.

Ale fajnie ze tz zmienił zdanie co do porodu rodzinnego

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:37   #640
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba 5 dni różnicy było z tp? Ja wiem że owulacje miałam 30 września, a ostatnią @ 17 września

Wadera nie jest w koło budynku, ale prawie Mamy wejście na balkon z każdego pokoju. Kształt ma litery L.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:39   #641
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Jojla, jesteś ciążowym hardcorem. wielki szacun (i ciut zazdrości).
trochę mnie sytuacja zmusiła i tylko cieszę się, że czuję się na tyle dobrze, że jeszcze mogę... ale szczerze z chęcią pójdę na zwolnienie
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ale fajnie ze tz zmienił zdanie co do porodu rodzinnego

Ja się bardzo cieszę dla mnie to bardzo ważne

Stary 2014-11-20, 19:39   #642
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

i co będzie mama robić? może druga opinia?
dobrze, że poszłaś do lekarza, mam nadzieję, że za miesiąc owulacja będzie.
Sama nie wiem co będziemy dalej robić. Narazie czekamy i w poniedziałek powtarzamy wyniki ob, crp i cholesterol. Wyedy decyzja co dalej z jelitami. A do gina chcę ją zaciągnąc w grudniu (jak ja będę jechać) i niech jej zrobi cytologie, zbada piersi. Ja bym chciał żeby on ją zoperował i usunął co trzeba, ale nie wiem czy ona się zgodzi. Narazie nie straszę jej.
Cytat:

---------------------------------------------------------------------
jeeeju... co tu zrobić żeby jeść mniej?? pytanie za 100 punktów niby jem tak jak dotąd (może trochę większe porcje ), regularnie i w miarę zdrowo a brzuch mi wywaliło jakbym w 9 m-cu była a nie na początku 9tc masakra...muszę chyba jeść mniej - tzn wrócić do mniejszych porcji...tylko jak?? teraz mi wszystko taaak smakuje jak nigdy...dziś na obiad też przesadziłam ale kopytka były taaaakie pyszne a teraz leżę i oddychać nie mogę normalnie
Jedz na zdrowie!!
Cytat:

A przypomnij mi jak twoja córcia będzie miała na imię? Bo nie pamiętam! I to będą Wasze pierwsze wspólne święta

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 19:44   #643
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
A przypomnij mi jak twoja córcia będzie miała na imię? Bo nie pamiętam! I to będą Wasze pierwsze wspólne święta
Magdalena
Chciałabym bardzo, żebyśmy te święta spędzali już razem w domu ale to nie ja wybieram kiedy Mała zechce nas zobaczyć trochę się boję, że święta spędzimy na porodówce

Stary 2014-11-20, 19:51   #644
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Magdalena
Chciałabym bardzo, żebyśmy te święta spędzali już razem w domu ale to nie ja wybieram kiedy Mała zechce nas zobaczyć trochę się boję, że święta spędzimy na porodówce
Jej, już za niecały miesiąc będziesz mieć Madzię przy sobie!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:08   #645
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jedyny moment w życiu, gdzie: OLEJ TO. Jedz na zdrowie
uwielbiam Cię

Cytat:
Magdalena
pięknie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:10   #646
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Jojla jak mój Aniołek pięknie

Rena a Dziewczyny mają rację - jedz na zdrowie, kg zajmiesz się po porodzie

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 20:27   #647
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jej, już za niecały miesiąc będziesz mieć Madzię przy sobie!

Cytat:
pięknie
dziękuję

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49016889]Jojla jak mój Aniołek pięknie
[/QUOTE]

wiem Kochana, często o tym myślę jak patrzę w Twój podpis

Stary 2014-11-20, 21:05   #648
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
---------------------------------------------------------------------
renia, jedz na zdrowie, jak tylko masz ochotę

Cytat:
Wika - ale zmiany się u Was szykują
podchodze do nich z dystansem, bo to nie pierwsze, wielkie, planowane zmiany

a mnie chyba Mała mojej siostry czymś zaraziła We wtorek mnie wyściskała, wycałowała, wczoraj się rozchorowała, gorączkując. Ja dziś wróciłam z pracy, zrobiło mi się słabo, mierzę temperaturę i jest 39. I żadnych innych objawów choroby a jutro po pracy do Wrocławia miałam jechać

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
E
To co na szybko zdążyłam przeczytać :. Tak mamy balkon 34m2.na 1 p. Z jednej strony jest ogród sąsiadów, z drugiej wejście do klatki a z trzeciej trawnik po którym nikt nie chodzi bo jest po skosie. Tam zrobię piaskownice
ale zazdroszczę

Berbie, jak czytam, co Krzyś wyczynia, to normalnie

dwakolory
, z tym usunięciem wszystkiego to nie jest chyba tak strasznie. 2 moje koleżanki już się zdecydowały, porodziły dzieci i ponieważ miały problemy z szybko rosnącymi mięśniakami, to zdecydowały się usunąć wszystko. Biorą hormony, ale żyją normalnie i nie żałują - obie są lekko po 40
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 21:07   #649
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę cały czas w to uwierzyć, że nie będę mama w czerwcu. Ze jestem pusta w środku, bez mojego Malucha...
ja mam cały czas to uczucie... ja miałam termin na maj i to było takie cudowne, mój ulubiony miesiąc.... miał być prezent na trzecią rocznice ślubu

Cytat:
co zmieniacie?
takie drobiazgi w sumie, nic z grubej roboty typu kafelki
zmieniliśmy umywalkę, baterie, lustro, oświetlenie, elementy dekoracyjne. Tak żeby odświeżyć wygląd łazienki
Cytat:
słodka i ewusia jak was czytam to wracają smutne wspomnienia, 3 lata temu też targały mną te same uczucia. ale uwierzcie mi i was spotka to szczęście posiadania ziemskich dzieci.

mam taką nadzieję
Cytat:
Kupujemy mieszkanko na nowym osiedlu u Nas w Jaworznie. Trzy małe bloczki, po 4 mieszkania w każdym. 66 m2 - wiatrołap, łazienka, pom. gospodarcze, dwa pokoje i salon z kuchnią, do tego miejsce parkingowe i komórka lokatorska w formie drewnianego domku.Wszystko ogrodzone. Pełna własność Dodatkowo my będziemy mieć poddasze, bo wybraliśmy mieszkanko na 1 piętrze :P ok. 50 m2 dodatkowej powierzchni
Domki są nowo budowane, oddadzą je ok. grudnia i będziemy podpisywać akt notarialny. Od stycznia zaczynamy wykańczanie środka

Będę miała śliczną białą kuchnię, salon w stylu prowansalskim... Uwielbiam klasyczne klimaty
Chce aby mój dom był pachnący ciastem, z miękkimi kanapami, w które można zapaść się jak w puch z kubkiem gorącej czekolady i z książką w drugiej ręce... Na parapecie będzie siedział kot, a na drewnianej podłodze kiedyś usłyszę tupot maleńkich stópek...
pięknie i super pomysły na urządzanie wnętrz, bardzo stylowe
a ja pochodzę z Jaworzna w której dzielnicy takie nowe bloki powstają?
Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
właśnie ten remont mi się nie uśmiecha, zwłaszcza, że byłby robiony "na raty", a już raz to przerabiałam
to moim zdaniem masz odpowiedź

Cytat:

niestety, będzie to wracać co jakiś czas - u mnie w niedzielę 2 rocznica

Cytat:
na pewno jest ok
Ja @ dostałam po 6 tygodniach...

Cytat:
Ja melduję, że miałam dziś wizytę - na razie nie zapowiada się na to, żebym miała urodzić wcześniej niż w tp za dwa tygodnie mam ostatnią wizytę i wybieram się wtedy w końcu na zwolnienie
normalnie pracownik roku z Ciebie
Cytat:

Słodka tak mi smutno jak to czytam... dużo jeszcze będzie takich smutnych dni, chwil.. ja zarówno po pierwszej, jak i drugiej stracie na początku przez kilka tygodni płakałam praktycznie codziennie.. wszystko potrafiło mi przypomnieć o tym, że przecież miałam być "teraz" w ciąży a nie jestem.. Długo nie mogłam patrzeć na kobiety w ciąży, czy małe dzieci bez łez w oczach..
dokładnie ja mam to samo... wszystko mi przypomina o tym ze powinnam teraz być w ciąży, miejsca, ludzie, nawet ubrania (że np tę bluzkę ostatnio miałam na sobie jak jeszcze byłam w ciąży ....)
Dziś sie popłakałam na serialu komediowym, bo bohaterka zaszła w ciążę i tam to wszystko było takie proste wiadomo ze to w serialu tak musi być, ale i tak mnie to zasmuciło, że czemu u mnie tak pięknie nie mogło być

Cytat:
Emilka wczoraj skończyła 7 miesięcy więc stawiamy ciacho dla e-ciotek! Bilans miesiąca: waga 7800, wzrost: 73 cm, nadal mamy tylko jedną dolną jedynkę, obroty to już dla niej pestka, ćwiczy teraz umiejętność pełzania (znaczy podnosi tyłek do góry leżąc na brzuszku i stara się przesunąć do przodu, ale na razie udaje jej się tylko do tyłu ), siedzi - bez podparcia przez chwilę, asekurowana dłużej, co oczywiście sprawia jej ogromną radość. Rzuca wszystkim co dostaje do ręki, oczywiście po uprzednim dokładnym obejrzeniu przedmiotu i jego degustacji ilość dziennych drzemek: 2 (średnio w dzień przesypia ok. 2-2,5h), noce różne i różniaste (znaczy jak ciągiem prześpi 3h to jest święto), niestety nie wchodzi w schematy opisywane w mądrych książkach, wg których półroczne niemowlę przesypia całą noc no i tuli się do mnie, wpija w szyję i obejmuje swoimi małymi rączkami

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 21:18   #650
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
ja mam cały czas to uczucie... ja miałam termin na maj i to było takie cudowne, mój ulubiony miesiąc.... miał być prezent na trzecią rocznice ślubu

takie drobiazgi w sumie, nic z grubej roboty typu kafelki
zmieniliśmy umywalkę, baterie, lustro, oświetlenie, elementy dekoracyjne. Tak żeby odświeżyć wygląd łazienki

mam taką nadzieję

pięknie i super pomysły na urządzanie wnętrz, bardzo stylowe
a ja pochodzę z Jaworzna w której dzielnicy takie nowe bloki powstają?
O jak miło :sly:

Obok szpitala, na Chełmońskiego

A Ty gdzie dorastałas /mieszkałaś??

Fajny taki remoncik takie zmiany są super

Ciekawa jestem kiedy dostaniemy zielone światło :-P mój Mąż już wczoraj chciał zacząć nowe starania... Musiałam mu wytłumaczyć, że to tak nie działa
Stary 2014-11-20, 21:56   #651
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ale szczerze z chęcią pójdę na zwolnienie
ale się na nim nasiedzisz

dziewczyny czy któraś z was ma tego typu strój kąpielowy? http://allegro.pl/stroj-kapielowy-dw...727016155.html chcę z Krzysiem pójść na basen a nie mogę nic znaleźć w czym by się mój biust zmieścił i zastanawiam się nad kupnem takiej sukienki kąpielowej. ale nie wiem czy ona nie będzie unosić się na wodzie jak wejdę do basenu.
Stary 2014-11-20, 22:00   #652
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

dziewczyny czy któraś z was ma tego typu strój kąpielowy? http://allegro.pl/stroj-kapielowy-dw...727016155.html chcę z Krzysiem pójść na basen a nie mogę nic znaleźć w czym by się mój biust zmieścił i zastanawiam się nad kupnem takiej sukienki kąpielowej. ale nie wiem czy ona nie będzie unosić się na wodzie jak wejdę do basenu.
Moja mama ma podobny. Tam pod sukienka jest normalny jednoczęściowy strój. A co do unoszenia to nie wiem... Moja mama ma go trochę bardziej obcisnietego :p
Stary 2014-11-20, 22:24   #653
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
kawałek od Ciebie - Częstochowa
witam ziomalkę

Padło gdzieś pytanie o spieranie plam z jedzenia, ciężko było, śliniaczki rządziły na początku rozszerzania diety... a tak to płyn do naczyń Ludwik, mydło szare lub bambino i ciuszki były w większości po domu

Ewusia_marchew i Słodkaaa, trzymajcie się, to chyba trzeba wypłakać i przetrwać... ja niby się już teraz trzymam, ale czasem to wraca niespodziewanie, moja bratowa ma tp 2 miesiące po mnie i choć cieszę się, to jednak mi smutno, oj często zastanawiam się dlaczego mojemu dziecku serduszko przestało bić, a termin zbliża się niesamowicie szybko.... Ja musiałam się pozbierać na tyle na ile się dało, z zewnątrz nic nie widać, a w środku rozpacz, ale mam synka więc było dla kogo się pozbierać... zresztą on na swój sposób wyczuł/zrozumiał to zdarzenie bo nawet jak jechaliśmy z badań do domu to mnie zagadywał i chciał rozśmieszyć i tak było kilka dni,był spokojniejszy i pocieszniejszy...
Stary 2014-11-20, 22:41   #654
fiolusiek
Zakorzenienie

Barbie Może warto zainwestować w taką zabawkę, którą się pobawi jak będzie starszy? Może coś zachęcającego do raczkowania? My mieliśmy kulę z Vtech (Kupiona w SH za 8 zł) i S. używał jej i raczkował za nią, teraz też się nią bawi, rzuca, kopie. Jak jej nie skończy to i pewnie bratu jeszcze posłuży.
Pytałaś o inhalator to ja bym kupiła z możliwością neubilizacji.
Jakie Pampersy ubierzesz Krzysiowi na basen?

Anitka Ja ubierałam specjalne ubranie do karmienia, a potem ściągałam, po kilku razach wyrzucałam do kosza. Kupowałam jakieś tanie rzeczy i nie było mi szkoda. Ewentualnie możesz śliniaki spróbować, ale pewnie za wiele nie pomogą przy ruchliwym dziecku.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-20, 22:46   #655
izotropia
Rozeznanie

u nas zabawką zachęcającą do raczkowania był bączek, zresztą do niego się turlał, pełzał i za 11 zł rozruszał mi dziecko
Stary 2014-11-20, 23:32   #656
fiolusiek
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić- Dziś byliśmy na pierwszym spacerze na rowerku biegowym S. nauczył się w końcu jeździć, coraz lepiej mu to wychodzi.

Panika
Kiedyś spisywałaś jakie zabawki warto kupić niemowlakom, masz może jeszcze tą listę?
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 07:55   #657
iza243
Zakorzenienie

Witam

Boli mnie ucho ide do lekarza.

Stary 2014-11-21, 08:26   #658
Maga83
Zakorzenienie

Jak czytam ile wasze maluszki śpią w nocy to aż zazdroszczę. Na palcach mogę policzyć nocki w których Olek przespal ciągiem 4 godz. a ma już 22 miesiące.

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 08:52   #659
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić- Dziś byliśmy na pierwszym spacerze na rowerku biegowym S. nauczył się w końcu jeździć, coraz lepiej mu to wychodzi.

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Boli mnie ucho ide do lekarza.

Stary 2014-11-21, 08:58   #660
iza243
Zakorzenienie

Czekam u lekarza.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości