|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
o chryste , fatalnie brzmi ten masaż szyjki
stina za wizyte zazdroszcze, też chciałabym już byc po prenatalnych i wiedziec co i jak ale dopiero 17 grudnia więc troche sie jeszcze naczekam ![]() moje dzisiejsze zakupy zostały nieco przesuniete w czasie bo dopadły mnie :zygi: nienawidze tego, fe......... mam nadzieje że niedługo to minie ale, mówiłam wam rano że boli mnie głowa i jestem osłabiona, no więc kupiłam sobie małą cole (w sensie puszke) , wypiłam, no i pomogło, super teraz sie czuje ![]() na tyle fajnie że zamiast leżeć ugotowałam gar zupy kalafiorowej i wsunełam właśnie miche ale byla pyszna, zastanawiam sie czy drugiej nie wsunąć ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tez z nocami ma roznie.
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie byłam na tej stronie na fejsie lepszy poród
![]() Nie wejdę tam nigdy więcej. Wystarczyło mi przeczytać 3 historie i już mam jakieś schizy.. dlatego wyłączyłam jak najszybciej bo znając siebie już się będę stresowała ![]() Mi dzisiaj przyszła szafka do łazienki, już ogarnęłam-fajnie wygląda. Materac dotarł, jutro tato przywiezie chyba stelaż i będzie już sypialnia prawie gotowa ![]() A teraz zajadam mandarynki
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
masija, nowe kupiliście??
![]() u mnei jeszcze nie ma podłóg, niczego... zaczęliśmy narazie ściany ogarniać..nie wiem czy wyrobimy sie przed swiętami..a już nie chcę wynajmować .. |
|
|
|
#666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Jej już też bym chciała mieć własne mieszkanie, my cały czas wynajmujemy- niestety:/ I będzie nas czekać przeprowadzka ale jeszcze nic nie znaleźliśmy ciekawego. To będzie moje 17 mieszkanie:/ Porażka, mam poważnie dość przeprowadzek jak tylko o tym myślę to mam totalną załamkę.
Ja właśnie zjadłam obiad i nie mogę się ruszać. Dziś był Burger z pieczoną piersią kurczaka warzywami i ostrym sosem
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam z kolei na 6 mieszkaniu, i myślałam, że to dużo a ty mnie pobiłaś prawie 3 krotnie
|
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie ![]() Chociaż marzy mi się Btw. http://allegro.pl/wyjatkowa-dresowa-...809743838.html polecam. Będę domawiała jeszcze 2 bo są bardzo wygodne. Brzuszka mało co widać a będzie na pewno mi służyła w późniejszych miesiącach bo się fajnie rozciąga
|
|
#671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym na studiach bardzo często zmieniałam mieszkania, jakoś nie mam do nich szczęścia
|
|
#672 |
|
Zadomowienie
|
Hmm może się nie zrozumiałyśmy ...
No ale Pappa to już według mnie raczej w określonych przypadkach, jednak usg genetyczne myslę, że każdej kobiecie by się przydało
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wad wzroku, ja mam -8 i jeden okulista powiedział, ze nie ma przeciwskazan co do SN a drugi, ze absolutnie CC. Mam kilka koleżanek z wada około -5 czy -6 i wszystkim się pogorszył wzrok po SN.
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Mam mega ochotę na kapustę kiszona zasmazana albo na bigos
|
|
|
|
#674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To mnie nie pocieszyłaś :/
|
|
#675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
irmusia - jak to powiedziałaś, że nie wiesz ile ważysz ?? to gin nie waży na wizycie ?? co do porodu, tego co nam się należy itd to wszystko fajnie i miło, że wiele się zmieniło przez tyle lat tylko szkoda, że czasem realia są gorsze niż piękna teoria snuta przez wszystkich fachowców, doradców etc...prawda jest taka, że w wielu szpitalach nie ma wyboru np możliwości znieczulenia do CC o znieczuleniu zewnątrzoponowym nie wspomnę....a już gaz rozweselający to luksus jakiego szpital nie widział. brzmi to może dziwnie ale taka jest prawda...w wielu miastach jest jeden szpital a i od niego potrafią odesłać do miasta oddalonego o prawie 80 km i to własnym transportem.... |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy 4 lata w jednym miejscu. Jesteśmy pierwszymi mieszkańcami tego mieszkania
Teraz budujemy dom i z niecierpliwością czekam na wyprowadzkę. O rany, ileż to człowiek potrafi nagromadzić rzeczy. Robię porządki, żeby wszystkich maneli nie zabierać ze sobą, skoro nie używamy ich. Naszło mnie dzisiaj na kurczaka, zrobiłam udka pieczone, do tego brukselka z marchewką i kasza.
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam nic w pracy nie zamawiać, więc zrobiłam sobie kanapki. Ale dziewczyny z biura obok zamawiały leniwe.. No i co.. Ja też się dopisałam
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leniwe mniaaaaam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie z patelni z masełkiem ![]() Ale u mnie dziś na obiad naleśniki ze szpinakiem i twarogiem i barszczyk ukraiński
|
|
|
#683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już któryś raz jem leniwe, ciągle mam na nie ochotę
|
|
|
|
|
#684 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, Dziewczyny, czy mogę się dołączyć?
![]() Od razu na dzień dobry Wam powiem, że poczytałam trochę II część wątku i rzuciło mi się w oczy, że dużo piszecie o jedzeniu. Jak ja Wam zazdroszczę Czy Wy też wymiotujecie przy myciu zębów? Jak długo to może jeszcze trwaaaaaaać??????
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#685 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.......
Wpadam tylko powiedzić że ciąża obumarła Poroniłam w domu w nocy z wtorku na środę.Dziś dopiero wstałam oficjalnie z łóżka ubrałam się jak człowiek i coś zjadłam. Czekam teraz na usg w przyszłym tygodniu żeby spr czy nie będzie potrzebna abrazja bo to w całym tym dramacie jest najgorsze ![]() Trzymajcie się dzielnie i pomyślnych rozwiązań w czerwcu Jedyne czego Wam zazdroszczę to tego że jeśli kiedykolwiek bedę jeszcze w ciąży nie będzie to czas błogiego oczekiwania jak za pierwszym razem... A pomyśleć że ja stresowałam się już wynikami badań genetycznych do których brakowało mi tylko kilku tygodni a jak się okazało aż kilku... Przez pewien czas nie dam Was rady podczytywać ale będę o Was myśleć gorąco
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Przykro mi ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#688 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko bo z tel. Miałam robiony masaż szyjki i nie wspominam tego źle, ból taki sam jak przy badaniu rozwarcia. 2minuty masażu a dzięki niemu meczylam się przynajmniej godzinę mniej ze skurczami, które bolaly mnie bardziej. Robiła mi pani dr
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety wiem co czujesz ![]() I masz rację, druga ciąża to ciągłe zamartwianie się. Ale trzeba być dobrej myśli. Jeszcze nie teraz. Teraz musisz przeboleć stratę. Ale będziesz silna. Powodzenia i obyś jak najszybciej znów cieszyła się ciążą (a wbrew pozorom po poronieniu też da się cieszyć)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

za wizyte
zazdroszcze, też chciałabym już byc po prenatalnych i wiedziec co i jak ale dopiero 17 grudnia więc troche sie jeszcze naczekam 
ale byla pyszna, zastanawiam sie czy drugiej nie wsunąć 

[/RIGHT]

06.09.2014