|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
misia- ogromne gratulacje
![]() u mnie w szpitalu podają znieczulenie zewnatrzoponowe na życzenie. roksi- moj i tak chyba czeka najdłuzej ze wszystkich na "ten dzien" w calej ciąży tylko raz.. tak sobie myśle że do tp zostało mi 8 dni.. aż sie boje gdzies wyjsc czy mi wody nie odejdą, a jutro jeszcze zakupy :P pal licho ze za 3 dni bedę mieć maluszka Dziewczyny co mają już maluszka przy sobie, co jecie na obiady? Bo robie tygodniowe menu od wyjscia ze szpitala i nie wiem za bardzo co tam wpisac. Niby wszystko można jeść, ale jak jzu rozpisuje te menu to jakies to biedne :P mam pulpciki z miesa mielonego (gotowane), udko z piekarnika, buraczki gotowane, rosół w miare nie tłusty, kasze, ziemniaczki, piers kurczaka podsmazona ale nie kotlet tylko w kostke tak bez panierki- mniam mniam Co na obiad jeszcze można zrobić żeby własnie nie było to skąpane w tłuszczu? może jeszcze tarta ze szpinakiem, o.minka- nie moga u ciebie brac kasy za te znieczulenie chyba kiedyś to było płatne ja tez płaciłam 750zł ale od 2011r jest darmowe i chyba w całej polsce a moż eod szpitala zalezy hmm..
Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-11-21 o 12:06 |
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja rodze w prywatnym szpitalu, ale on ma kontrakt z nfz więc za poród nie płacę, ale za znieczulenie - tak. może jak się przepisy zmieniły i kasy nie mogą brać to dlatego w szpitalach podają tylko jak jest wskazanie nie wiem...
|
|
#4653 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez bimbunia_ Czas edycji: 2014-11-21 o 12:21 |
|
|
|
|
#4654 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4656 |
|
Wtajemniczenie
|
Laseczki wrzucam smsa od Madziqqqq
:" Hej u nas w miare ok maly jeszcze w inkubatorze ale wyniki ma dobre juz i z mlekiem coraz lepiej bo na poczatku to maskara byla i nic nie bylo.takze z kazdym dniem coraz lepiej a co tam na watku slychac? Jak nasze forumowe dzieciaczki?"---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- To Ja dodam od siebie ze u mnie w szpitalu tez jest ZZO na życzenie i tak jak wczesniej się zapieralam ze nie wezme tak teraz poważnie się nad nim zastanawiam
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Justyssia87 zupa koperkowa, jarzynowa, indyk duszony w warzywach na masełku, zapiekanka warzywna jakaś, krupnik, hmm ja wcinałam obłędnie jeszcze pierogi z jabłkami.
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie, że madziqq już lepiej się czuje i oby maleńkiego szybko wyjęli z inkubatora i dali mamie
![]() Justysia ja się jakoś diety nie trzymam. Przeważnie jem dużo gotowanych rzeczy, a unikam mocnego doprawiania. Jakoś mała spokojna. Banan, mandarynke i jabłko z owoców to jadłam i reakcji żadnych. Zapomniałam napisać, że wczoraj odpadł już Oli kikut i mamy spokój ![]() Poza tym w nocy się budzi co 2 h a w dzień przesypia do 3 :p Zakup elektronicznej niani u mnie to zbędny wydatek :p czuję mokrą bluzkę, patrzę a stanik mokry z jednej piersi powódź. Idę do pokoju, a mała nie śpi i szuka cyca w powietrzu ot instynkt a tak w ogóle to wyciągam cyca do karmienia i zanim Oleńka chwyci to potrafię zalać ją mlekiem na zawołanie pokarm
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czasem poczuje mokra bluzke ale to jak mloda zaplacze. .
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksi super ze kikut juz odpadł
jak czytam Twoje posty to tak się usmiecham bo super opisujesz codzienność z maleńka
|
#4661 | |
|
Zadomowienie
|
A co do znieczulenia u mnie w szpitalu nie ma nawet takiej opcji. Gazu rozweselającego też nie ma. Piłka, worek, drabinki no i prysznic jak sobie sama pójdę o i takie opcje tylko
---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
mała jest przesłodka i nie mogę się na nią napatrzeć no i też Ola jest spokojna, nie płacze praktycznie i jakoś daję radę na spokojnie ogarnąć ją, pobawić się ze starszymi i coś w domu porobić. Gdyby nie to, że cicha pewnie bym lekko nie miała
|
|
|
#4662 |
|
Zadomowienie
|
Paulinkus to nie do końca jest tak jak piszesz....wg procedur zzo jest tylko i wyłącznie ze wskazań medycznych. nie ma na życzenie chyba że w prywacie. z tym że niektórzy to właśnie obchodzą sposobem typu chcesz zzo? prosz....ale darowizna (!) na szpital 550zl.... i bez szemrania dostajesz. też Bimbunia nie do końca masz racje że szpitale w większych miastach mają więcej kasy i dlatego jest bardziej dostępne... ale to długi i skomplikowany temat...
generalnie to jak ze znieczuleniem u dentysty państwowego-może dać jak jest empatyczny i uważa że zabieg bolesny itd itp a jak jest "przedsiębiorczy" to znieczulenia nie da chociaż w kartę leczenia wpisze że podano....w ten sposób jak mu się trafi pacjent nieubezpieczony (np. student który już nie ma składek, bezdomny, bezrobotny itp) to wtedy ma tak jakby naddatek pieniędzy na leczenie |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
ROKSI to tak jak u mnie w szpitalu. Ani znieczulenia ani gazu także trzeba być twardym ;-)
A co do tych myśli to Ty byłaś zła na trzecią ciążę a co powiedzieć jak ja na pierwszą...?
|
|
#4664 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny was też boli pępek? Mój niestety wylazł na wierzch i przy tym jak bardzo mam napięty brzuch odczuwam straszny dyskomfort :-/
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta - mój pepek jest już wywleczony, mała jak się przytula do brzucha to mówi, że on wygląda jak smoczek
boli mnie też, już nie tylko sam pepek ale wokół niego też :/Ja leżę od południa, trzęsą mi się nogi, ręce, nie mogę ustać, masakra jakaś. Spałam, ale to nic nie pomogło idę poszukac gdzieś cisnieniomierza, może coś z ciśnieniem nie tak mam :/
Amelka Edytowane przez minka26 Czas edycji: 2014-11-21 o 15:05 |
|
|
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak głaszcze mnie po brzuchu to za każdym razem go dotyka niby przypadkiem chociaż wie że tego nie cierpię :-D
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie lubię jak ktoś mi go dotyka, a mała znów lubi się nim bawić
|
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
Czyli potwierdza się, że mężczyźni są jak dzieci :-D
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
W Gdyni tez nie ma zzo :/
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na lumpeksie i padam
Nie mam siły się.odnosić przepraszam :-( leniwiec straszny ze mnie dzisiaj wybaczcie mi :-( ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- U mnie też nie ma zzo tylko gaz :-( Powiedzcie mi proszę Mamuski jak pierzecie ciuszki ze szmateksu? Ja dawniej w 60 a ostatnio po zakupach w 40 i prasuje max temp na lewej stronie..myślicie ze ok ?
|
#4671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4672 |
|
Rozeznanie
|
Trusia, jeśli chodzi o ciuszki, to myślę, że wystarczy
![]() Też dziś taka rozlazła jestem...
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam prawie wszystko z lumpka :-D
|
|
#4674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Maczuma dziękuję
pogoda nie służy ciezarowkom dzisiaj ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Jestem wyrodna matką zjadlam pół czekolady
|
#4676 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
teraz koncze obiad ale tez brak mi mocy na wszystko. kiedy ubieracie łóżeczka? wczesniej czy po powrocie ze szpitala? |
||
|
|
|
#4677 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a tak z innej beczki. Jak u was z wigilią? My co roku jeździmy do teściowej a termin mam na 11 grudnia z czego w przypadku gdybym nie urodziła 18 będzie wywolywany. Pytanie jest głupie może i wiem że mogę się czuć na tyle słabo że nawet krótkie wyjście odpada ale chodzi mi o Dzidzię żeby jej nic nie było. Samo wyjście to kwestia przebycia dwóch metrów z samochodu i z powrotem.
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my zawsze jeździliśmy do jednych i drugich rodziców a nie będziemy w tym roku tak kursować a jeślibyśmy mieli wybierać to zawsze ktoś by był pokrzywdzony Ja już ubralam :-D
|
|
#4679 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Dopiero zajrzałam.Misia wielkie gratulacje! Strasznie zazdroszczę - sama marzę o sn bez znieczulenia, zobaczymy, czy dam radę. Ale jakby co u mnie w szpitalu jest gaz i zzo jeśli będę chciała (tak mówi oddziałowa - prowadzi zajęcia na naszej sr). Madziqqq tak się właśnie zastanawiamy co u Was. Super, że wszystko gra. Sofia już odpisałam na PW. Sorki że tak późno ale dopiero zajrzałam na wizaż. Co do farbowania, ja farbowałam już 3x w ciąży, farbuję u fryzjera farbą bez amoniaku. 9.12 idę na ostatnią farbę przed porodem niestety muszę tak często, bo mimo, że mam dopiero 30lat, od jakichś 5lat jestem w połowie siwa a mam ciemne włosy, więc inaczej nie idzie
|
|
|
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Ja łóżeczko ubiorę jak wrócę ze szpitala, w sumie to moment. Albo powiem mężowi, żeby to zrobił.
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

w calej ciąży tylko raz..
aż sie boje gdzies wyjsc czy mi wody nie odejdą, a jutro jeszcze zakupy :P pal licho ze za 3 dni bedę mieć maluszka
kiedyś to było płatne ja tez płaciłam 750zł ale od 2011r jest darmowe i chyba w całej polsce 

nie wiem...

musze powiedzieć tz'towi, żeby miał w pogotowiu, ale może na koncie czy coś... żeby nie było zbyt szybko dostępne

a mam ciemne włosy, więc inaczej nie idzie