|
|
#4681 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie 2014 cz. IV
Cytat:
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Misia gratulacje!!! Całkiem duży chłopak z Dawidka jak na 37 tydzień
![]() Ja od wczoraj czuję się fatalnie. Nie mogłam spać w nocy, od rana boli mnie brzuch jak na okres, na rezerwach poszłam na badania krwi, później trochę spałam. W domu mam totalny bałagan, nie mam siły tego ogarnąć. Przy okazji badań zaszłam na ip zapytać którzy lekarze dyżurują na weekendzie i będę sie niepotrzebnue stresować, żeby nie urodzić w cąigu najbliższych dni, bo nie chciałabym na nich trafić. W poniedziałek wraca moja ginka i wtedy niech się dzieje co chce. |
|
|
|
#4683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też w łóżku cały dzień, nawet moja mama małą z przedszkola odebrała i wzięła do siebie, bo mnie ciągle trzęsie i słaba jestem:/
|
|
#4684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łącze sie w bólu...obiecałam sobie, że przed porodem ogarnę wszystko co do prania, poprasuję, pochowam a tu d.upa blada Codzienne obowiązki typu obiad, sprzatanie w kuchni, zmywarka, sprzatanie po Kubciu (wszystko roznosi po domu) sprawia, że moje plecy mają ochotę wyjśc i nie wrocić. Po prostu mega źle mi, musze odpoczywać wiecej, lezeć i nie mam w ogole sił na zajmowanie się ciuchami wieczorem jak synek pojdzie spać. A do tego ta zgaga wykończy mnie chyba Cytat:
U mnie Zuzia bedzie miała jakies 2,3 tygodnie - bedziemy jechac do tesciow potem do moich rodziców i na pewno zabierzemy ją ze sobą, weźmiemy tez gondole żeby sobie spała w niej wygodnie w domu. Mamy jakies 10 min jazdy autem takze spoko. ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Co do farbowania - ja farbuje normalnie, jedynie przez pierwsze 3 miesiace sę wstrzymałam, teraz kupuje farbe bez amoniaku. Lozeczko ubierzemy jak tylko poznam termin cesarki, zeby bylo gotowe jak przyjedziemy ze szpitala Męzowi nie ufam w tej kwestii - jakby załozyl te ochraniacze, poukładał wszystko pieknie
|
||
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam rano na badaniach, potem krótkie zakupy i do domu. Kupiłam świeżą bagietkę i tak się objadłam że poszłam spać, wstałam o 15
![]() Misia - Gratulacje dużo zdrowia dla Ciebie i DawidaPaulinkus - znieczulenie zależy od szpitala, w Krakowie masz dostępne na życzenie np w Ujastku albo jeśli nie masz przeciwwskazań medycznych za opłatą Ci dają ( było tak w Siemiradzkim ale tam ciągle się to zmienia), w zasadzie to od położnej lub lekarza zależy. Madziqqq - zastanawiałam się właśnie co u Ciebie, fajnie że się odezwałaś, a mały pewnie już nie długo trafi w Twoje ramiona ![]() Roksi - bardzo szybko kikut małej odpadł Trusia - pracowałam kiedyś w ciucholandzie i wiem że ubrania są przesypywane różnymi proszkami na różnych etapach transportu, robią to aby ubrania się bardzo nie zniszczyły, nie farbowały i nic do nich się nie dostało (mole). Po każdej dostawie miałam wysypane ręce, dekolt i szyje od tego, dlatego ja najpierw piorę w zwykłym proszku dla dorosłych albo w 40 albo w 60 stopniach, aby wypłukać całą tą chemie, a potem dopiero w proszku dla dzieci, bo on jest za delikatny i nie wyprał by dokładnie tej chemii. Bakterie to zawsze żelazkiem usuniesz podczas prasowania ale tą chemię ciężko. Marta - dobre pytanie bo ja też mam problem z wigilią, zawsze było że robiliśmy u moich dziadków jak jeszcze babcia żyła, teraz robimy u mnie w domu, ale nie uśmiecha mi się stać przy garach z brzuchem (mam termin na 26 grudnia), ale po wizycie dziadka w szpitalu dziadek nie będzie wstanie przyjechać do nas i wyjść potem do siebie na 4 piętro( stara kamienica bez windy), znowu ja też nie chce jechać ok 30km i potem wychodzić na górę po schodach. A znowu jak mały się urodzi przed świętami, nie chce jechać z nim bo początki są ciężkie, a to kawałek. Do teściów to też tylko na chwilę bo daleko nie mamy i poczekamy z takim jeżdżeniem do rodziny jak przynajmniej miesiąc będzie miał. Chodzi też o to że to też sezon grypowy jest, jak ktoś będzie miał katar czy kaszel nie chce aby dziecku się coś przyplątało. A łóżeczko to mąż ubierze przed naszym wyjściem ze szpitala. |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Chemisette kurde nie wiedziałam ze czymś takim sypią :-/ ja wlaczalam długie pranie bawelne na 2.5 h może wyplukalo..wcześniejsze zawsze ze swoimi ciuchami a później jeszcze raz w dziecięcym a teraz dwa ostatnie prania już tylko w dziecięcym i 40 stopni
Mam nadzieję ze nie uczuli Maluszka :-(---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Stwierdziłam ze.nie farbuje i zostaje przy swoim a pójdę tylko podciac ale to już w przyszłym tygodniu
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
U nas w tym roku nie będzie wigilii i nikt nie będzie organizował niezależnie od tego kiedy by sie młody nie urodził
i bardzo dobrze bo nie znosimy świąt ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4688 |
|
Wtajemniczenie
|
My na święta podjedziemy do dziadków TŻ bo rodziców mamy porozrzucanych po całym świecie
Aaa no i jeszcze cosvbrzuszkowego dodalam na maila
|
#4689 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że nie tylko ja mam problem z organizacją życia rodzinnego w święta ;-) jak Mała się urodzi to ostatecznie podejmiemy decyzję. Idę prasować bo mam stertę małych różowych ciuszków <3
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się chyba przeziebilam
robię herbatę z miodem i sokiem i wczolgam się pod koc
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam tp na 2 grudnia i zawsze na święta jeździmy do mojego ojca do Aleksandrowa na kilka godzin w drugi dzień świąt, ale nie wiem czy dam radę w tym roku. Może tz z małą tylko pojadą, a ja z mniejszą zostaniemy w domu... zobaczymy jak się będę czuła. wzięło mnie po tym osłabieniu na słodycze i nabiał nie dość że zjadłam ponad pół czekolady to jeszcze wypiłam litr mleka ryżowego i właśnie pochłonęłam serek wiejski
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice mieszkają w tym samym bloku co ja, do teściów mam 15 minut drogi, termin na 26 grudnia. Jak Mała urodzi się tak jak planuję(19go
) to nie ma szans abym gdziekolwiek się ruszyła choć teściowa chyba nie bierze pod uwagę tego bo ostatnio stwierdziła, ze Małą musimy ciepło ubrać jak będziemy u nich na święta
|
|
#4693 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez tak robie bo mam masę ciuchów z lumpka - najpierw wrzucam z naszymi, w normalnym proszku na 40 stopnie a potem w dzieciecym i prasuje. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4694 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj tam wyrodna - czemu tylko pół?
![]() Cytat:
zakładam, że święta spędzimy w spokoju sami we trójkę - ewentualnie że odwiedzą nas rodzice.Cytat:
Cytat:
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wrzućcie na maila zdj z maluszkami na rękach
|
|
|
|
#4696 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Zadomowienie
|
http://lepszyporod.pl/prawa-kobiety-rodzacej-w-pigulce/ warto przeczytać
![]() kasjerka w biedronce wyłowiła mnie z tłumu:O |
|
|
|
#4698 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wrzuciłam dzisiejszą fotkę na @
|
|||
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
abym na święta w domu była ;-)
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdybym miała rodzić sn jednak czyli termin nieznany, a mam tp na 24 grudzień, to w tedy tż z córką pewnie pójdą do teściów i do moich rodziców, gdybym ja była w szpitalu w czasie świąt. Natomiast jeśli będę mieć cc wcześniej, lub też urodzę sn tak że będę w domu na święta, to chcę zrobić swoją wigilię dla naszej czwórki. Nie uśmiecha mi się pół rodziny żeby przychodziło do kilkudniowego dziecka. Co jak co, to jest malizna, i tryliard bakterii nie potrzeba nam dodatkowo - nie weźcie mnie za świruskę w tym momencie no i dwa, ja nie mam ochoty na jakieś wizyty u kogoś, gdy tam mnie boli, tu cieknie, tam się leje... pierwszy poród miałam na tydzień przed świętami Wielkanocnymi. więc praktycznie córka miała 1,5 tygodnia, ja w połogu, z bolącymi cyckami od nawału pokarmu, blizna ciągła jeszcze, i teściowie oraz babcia z ciocią męża byli u nas. chciałam sama z mężem etc, to nie. bo obraza by była, zresztą moja teściowa ma tendencję do podejmowania decyzji za nas, bez pytania, albo powie tżtowi a on jako facet nie powtórzy, albo nie zapyta, zresztą... szkoda słów. zresztą coś Wam powiem, jak chciałam wgl poprzednie święta spędzić we trójkę, tzn wigilię w domu, a potem odwiedzić rodzinę to usłyszałam od własnego męża, że on by wolał z rodziną... sugerując, że my dwie i on to za mało na rodzinne świętowanie. przykro mi się zrobiło do tego teściowa w tedy tak namieszała między nami, że tak się pokłóciliśmy, że mało brakło a w szczepana bym się wyprowadziła... ech... jak sobie przypomne co się jeszcze potem działo to aż mnie trzepie. sorki.... złapałam zamułę. Tak czy siak, w tym roku mam zamiar mieć swój "plan" na różne ewentualności, tak bym się czuła komfortowo i spokojnie. i niech się obrażają wszyscy kto tam chce, mam to w duuuszy
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Ja świeta spędzam z rodzicami, bo razem mieszkamy. W pierwszy dzień jeździmy do teściowej, niby blisko bo tylko 50 km, ale zawsze jest tam strasznie dużo ludzi, więc w tym roku nie jedziemy niezależnie od tego kiedy dzieć raczy się urodzić.
Powiedziałam mężowi, że nie wyobrażam sobie takiego małego dziecka wystawiać na tyle wirusów, a przede wszystkim na hałas i rozgardiasz aki zwykle w takich sytuacjach panuje. Na pierwsze "widzenie" z dzieckiem też zapraszam po skończonym miesiącu, w końcu ja też muszę zacząć wyglądać jak ludzie A jak u was z opieką położnej po porodzie? MI powiedziała, że przydzie przynajmniej 4 razy. Jakoś mnie to nie zachwyca. |
|
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam cc 12.12- wracamy do domu (mam nadzieję) 16- więc tylko mała wigilia u teściów z małą a potem u mojej babci pójdę z córką starszą a małą zajmą się teściowie... też boje sie chorób itd.. no ale potraktuja mnie jak idiotkę przewrazliwioną- zreszta i tak tak myślą o mnie
poza tym karo moj maz tez nie wyboraza sobie bez rodziny, a i ja nie chciałabym rezygnować z obecności u moich.. na szczęście blisko do jednych i drugich
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Ja czasem naprawde nie rozumiem podejścia niektórych - święta przecież są co roku a maleństwo rodzi sie raz i jak ktoś może nie kumac ze matka sobie nie życzy odwiedzin czy zabierania maluszka w gości. Jakby święta były najważniejsze na świecie, no masakra jakaś....
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jadę na IP. Idą mi prawdopodobnie wody z krwią. do zadnej z Was nie zapisałam numeru. już nie dam rady zapisac
|
|
|
|
#4705 |
|
Zadomowienie
|
Skrzatku spokój i opanowanie.... wszystko będzie dobrze
czekamy na wieści z kciukami! |
|
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
Skrzatku trzymam kciuki !
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
Skrzatek zaniepokoiłaś mnie, trzymam mocno kciuki
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Na pewno wszystko będzie dobrze !! Napisalam juz SMS,będę dawała znać jak się odezwie
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
melduj jak się coś dowiesz
|
|
#4710 |
|
Rozeznanie
|
Skrzatek powodzenia i daj znać :-*
My co roku jeździmy na wigilie do teściów bo u nich jest bardzo szybko ok 17-18. Tam jedziemy zawsze po śniadaniu i robimy jeszcze pierogi i uszka i zawsze dużo śmiechu jest po kolacji jedziemy do mojego domu rodzinnego ale na nas specjalnie nie czekają co mi odpowiada bo nigdy nie wiem ile czasu zejdzie nam u teściów. U mamy tylko dojadamy sobie i juz późnym wieczorem wracamy do siebie. W tym roku pojedziemy normalnie jak co roku do teściów (mała będzie juz mieć ok 6 tyg wiec nie takie kilkudniowe dziecie). A jak wrócimy do domu ok 19-20 to zaprosimy do nas mogą mamę, ew w pierwszy dzień świąt my pójdziemy do niej (mamy 5 minut pieszo do siebie). I ja też uwielbiam święta a te będą szczególe bo w Końcu z coreczka juz Dzisiaj mała niezły psikus zrobiła. Nakarmiona poszła spać o 16 wiec teściowa odwiedziła nas o 19. Mówię że zaraz powinna się obudzić bo już śpi 3h. Posiedziala aż do 21 a mała jak na złość nie budziła się :-P przyjechał po nią teść ledwo wyszli za próg mieszkania a mała oczy jak 5 zł. Złośliwiec mały :-P
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.

teraz koncze obiad ale tez brak mi mocy na wszystko. 

:-(

robię herbatę z miodem i sokiem i wczolgam się pod koc

poza tym karo moj maz tez nie wyboraza sobie bez rodziny, a i ja nie chciałabym rezygnować z obecności u moich.. na szczęście blisko do jednych i drugich