|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Ja mam w mailu napisane ze na zabawki
Tasia piszemy o rabacie z aplikacji allegro. -35zl na zakupy w dziale zabawek przy zakupach za min 100zl (bez dostawy)
09-07-2011 ![]() 06-10-2013 Michaś 07-04-2015 Kamiś Edytowane przez Aaamelkaa Czas edycji: 2014-11-21 o 20:26 |
|
|
|
#2192 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Hej Kochane
![]() Wraca córka marnotrawna ![]() Wybaczcie, że nie pisze, ale Jakub w ogóle mi nie daje usiąść do kompa, a na tel ciężko się pisze :/ Ale czytam sumiennie wszystko. Madzia gratuluję cudownej nowiny ![]() Biedny Bartuś zdrówka dla niego. A także dla Mai, mam nadzieję, że Juleczka się nie rozlozyla calkiem Czarna tez bym się stresowała po szczepieniu O i doczytałam o Emilce Jaika zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kubuś może zjeść tonę a i tak jest glodny ![]() Ciągle musze dozowac, a on się zawsze drze po posiłku. No i nie wolno przy nim nic zjeść. A daje mu tak: 8.00 owsianka, kasza manna na 200ml wody lub 1 jajko i 1 mała kromka, 2 małe kanapki, pół rogala 11.00 owoc, jogurt mały, twarożek itp. 14.00 obiad z reguły gęsta zupka lub drugie danie w ilości 200ml lub 200 17.00 kisiel 200ml, chrupki, wafle ryżowe itp. 19.30 mm 180 ml z odrobiną kleiku W nocy kolo 4 pije 120 ml wody + 2 miarki mm. On naprawdę się robi okraglutki, a ciągle się rusza, biega. Staram się naprawdę go nie przekarmiac. Chyba musze pogadać z pediatra. Cytat:
![]() A widelcem pięknie sam nabija i wcina. Cytat:
A tak w ogóle to małemu wyszły górne czwórki, nawet nie wiem kiedy ostatnio zauważyłam, jak się bawiliśmy. Nauczył się wchodzić na krzesła, fotele, nawet stolik i Ikei nie daje za bardzo mi wytchnac, bo i po co ![]() Najbardziej mi się podoba, jak po kąpieli daje mu kropelki Wit. D - jak tylko powiem damy kropelki, wyciąga smoka z buzi i nastawia do polania i hyc do buzi A i chciałam go przestawić na jedną drzemkę w ciągu dnia, bo jak miał dwie dwugodzinne to zasypial grubo po 21. Po jednej drzemce zasypial przed 20, ale często budził się w nocy, dziś o 1 wolał mama i rzucał smokiem po pokoju wiec nocki były koszmarne. Dziś z powrotem były dwie drzemki i zobaczymy jaka będzie nocka.Eh tesknilo mi się za Wami Postaram się być częściej.
|
|
|
#2193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Ok znalazłam ze to na zabawki.... Czyli jak znalazl
|
|
|
#2194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madzia gratuluję i życzę Ci aby wszystko było dobrze a ciąża rozwijała się idealnie
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Adaś miał dziś wysoką gorączkę. Dałam czopek i poszliśmy do lekarza. Chory na anginę.
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka wydaje mi sie ze go nie przekarmiasz, widać każde dziecko inne i inne potrzeby. Moj powyżej 97centyla a przed jedzeniem ucieka
![]() Fajnie ze wrócilas...
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza, jestem na maxa bezradna, nic mu nie przepisał
uznał ze 2 dni stosowania maści pomogły i ze buzia czysta, a ja widzę ze nie sprawdził uszy, osłuchal go, mówi ze wszystko jest ok, poszłam wiec do apteki żeby mi chociaż na tą chrype coś dali to powiedzieli ze jest za mały i kupiłam drugie opakowanie tej maści bo mi się skończyło to powiedzieli ze tylko tą mam dać i jak się skończy to już nic nie dawać, nie wiem co robić czy im zaufać czy co może lekarz ma rację ale skąd chrypka
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Noi mialyscie racje, nic nie pokazalo
nawet pecherzyka jeszcze nie widac bo jeszcze w 5tc nie weszlam. Jedyny plus to l4 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałaś tylko tej maści ? Nie masz może tantum verde ? do psikania ? u nas można kupić bez recepty. ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- zdrówka dla Adaśka !
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam. Używam tej maści, daje rumianek do picia, przemywam szałwią, je dwa małe jogurty naturalne dziennie.
|
#2201 |
|
Zakorzenienie
|
jedyne co mi przychodzi do głowy to jakis syrop p/zapalny ziołowy, nawet rozrobiony lekko.
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
a ja coś nie mogę zainstalować mobilnego allegro
pokazuje, że nie mam urządzeń
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech,nie wiem co Ci doradzić Szkoda,że nie możesz Bartusia pokazać polskiemu lekarzowi :/
|
|
|
#2205 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic Ci nie doradze, bo nie miałam z tym nigdy styczności:/ ale mój chrzesniak miał na to nestatyne i na pewno siuskami przecierane ... Cytat:
Cytat:
![]() Fajnie by było, gdyby można było wykorzystać na cala kategorie dziecko, bo chciałam zamówić sanki dla Kubusia i hulajnoge mini micro dla chrzesniaka. Byloby sporo taniej. A mam dwa kupony na dwóch kontach
|
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas obojętnie z czym nie pójdziesz do lekarza to dziecko dostaje ten sam syrop na przeziębienie, a cieżarna nie dostanie niczego poza paracetamolem.
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2208 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() pochwal się, co kupiłaś? ![]() 3x3 ml, to było we wrześniu-ważył trochę ponad 9 kg, a dawka zalezy od wagi. no i dawaliśmy 7 dni. oby i u Was pomogło Cytat:
Cytat:
![]() pytałaś w aptece o ten fiolet? może by akurat pomogło. a chrypkę może mieć bo zapewne ma podrażnione gardełko i struny głosowe, albo nawet od płaczu mógł dostać. zdrówka dla Was!!
|
|
|
#2209 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro się dowiem.czy nie ma w Doncaster bo to o wiele bliżej, jak coś to w poniedziałek zadzwonię, dzięki dziewczyny. Idę spać muli mnie bardzo z tych nerwów
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2211 |
|
Zakorzenienie
|
Łolaboga ale ten zmierzch to głupoty. pierwszy raz widziałam w ogóle jakąkolwiek część
![]() Taśka z Bartka mam, ale chyba jeszcze kupię z Decathlonu. Ale kurczaki, póki co Tuśka się wnerwia w takich wysokich butach:/ Lulka jeju nie wiem, co poradzić, ale strasznie mi żal Bartusia próbowałaś ten kontrowersyjny sposób, o któym dziewczyny wczoraj pisały?Czarna u Was też bidnie, zdrówka
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Lula masakra z tymi lekarzami... tez mysle ze chrypka to moze od placzu..
a ja myslalam ze w de jest lipa z lekarzami na wizyte u specjalisty trzeba nieraz pol roku czekac i nie ma opcji zeby isc prywatnie... a mojej kolezanki corka w niedziele zrobila sobie cos w noge i musiala czekac do czwartku na rentgena
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
samba ja poszłam z bólem szczęki do przychodni, wizytę u dentysty mam 2.12.
|
#2214 |
|
Zakorzenienie
|
dobra wymiękam, idę spać
![]() dobrano
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no tutaj jak powiesz ze z bolem to raczej cie wcisna, ale jak dzwonilam zarejestrowac sie do gina to termin dostalam za 5 miesiecy (ciaza przyspieszyla ) a moj tz potrzebowal w zwiazku z tym niespaniem wizyte u psychiatry to terminy po pol roku, a w wiekszosci mowili ze i tak nie przyjmuja nowych pacjentow... wiec wyobraz sobie ze nie mozesz spac, czekasz pol roku na wizyte a lekarz okaze sie beznadziejny i nic nie pomoze... zeby dostal sie do szpitala to tez walki toczylismy ale w koncu na szczescie rodzinny zalatwil bo ja juz wymiekalam 1500 razy tlumaczyc tym niemcom do mu dolega a oni mnie tylko przelaczali ze stacji depresji na stacje uzaleznien haha
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
czyli nie tylko w Polsce takie numery
![]() Anutka, ja ślepa, do tego blondynka, nie widzę nic pod koszykiem widzi któraś jeszcze?
|
|
|
|
#2217 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Tak :-D
Cytat:
My też z małżem długo dyskutowaliśmy na temat butów dla Antosi. Uznaliśmy, że jeśli nie chodzi jeszcze, szkoda wydawać kwotę 250 zł na zimowe buty. Postanowilismy kupić tańsze, a dopiero jak się rozkręci z chodzeniem, wtedy zainwestujemy w porządne buty, może już wtedy będzie po śniegu i po zimie ![]() Kupiliśmy w CCC, ocieplane, o takie: http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/318715 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teacherka, Tasia, Antosia je nastepująco: 1) 150-180 ml mm 2) żłobek: śniadanie, 2 śniadanie, 2 danie, zupa 3) podwieczorek: budyń, owoce, placuszki,omlety, warzywa gotowane 4) kaszka orkiszowa lub jaglana na mleku mm - cała miseczka 5) mleko 120 ml Nie wiem czy komuś będzie się to chciało czytać, ale zamieszczam jadłospis z naszego żłobka :-) żłobek państwowy ![]() Przy czym zaznaczam, ze Antosia nie je nabiału, oprócz mm. Nie jest uczulona, ale jakoś nasza pediatra nam pranie mózgu zrobiła w tym temacie Póki co, miała tygodniowy katar, przez całe swoje życie. Nie wiem, czy ma to związek ![]() Data Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek 03.11 Kasza manna na mleku, chleb z masłem, pasta z jaj, zieleniny i majonezu. Jogurt z owocami. Mięso z kurczaka, ziemniaki, sos pietruszkowy, warzywa parowane. Kompot. Rosół z makaronem. 04.11 Płatki owsiane na mleku, chleb z masłem, serem żółtym, pomidor. Banan Gulasz wieprzowy w sosie własnym, kasza gryczana, marchewka z chrzanem. Herbata owocowa. Zupa grochowa. 05.11 Kasza jaglana na mleku. Półmisek rozmaitości: – ser żółty – parówka – jajko – pomidor – ogórek – papryka – sałata – chleb z masłem Dziecko będzie miało możliwość samodzielnie skomponować własną kanapeczkę – według indywidualnych upodobań. Jabłko Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki. Kompot. Zupa ogórkowa z ryżem. 06.11 Kakao na mleku, chleb z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek. Banan. Makaron z twarogiem, sos wiśniowy. Herbata z cytryną. Żurek z jajkami. 07.11 Płatki ryżowe na mleku, chleb z masłem, pasta z twarogu, serka topionego i czosnku. Jabłko Pulpety rybne w sosie pomidorowym, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką i oliwą. Kompot. Zupa koperkowa z zacierką. Cytat:
ehhh, matce nigdy nie dogodzisz Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dziękuję za zrozumienie w sprawie "chodzenia" Hani
Papalinko, od dawna Ola chodzi na kolankach? Normalnie też potrafi chodzić? pytałaś jakiegoś specjalistę o to? Isabela, a ile miał lat jak wycinaliście? u nas póki co faramkologia działa pięknie, zobaczymy co będzie jak podejmiemy próbe odstawienia leków ![]() Lula, a coś takiego jak tantum verde można u Was dostać? to działa antybakteryjnie na różne stany zapalne w buzi |
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Lula masakra z tymi lekarzami. Mieszkałam przez rok w Irlandii i było dokładnie to samo. Na każdy problem paracetamol, albo samo przejdzie
Trzymajcie się tam! |
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Anutka ja tak myślałam żeby ewentualnie zapytać sprzedawcy czy by sanek nie wystawił w dziale Zabawki
Motyl mi też się Michał wściekal na wyższe buty,nie chciał w nich chodzić,wystarczyła chwila obserwacji dzieci na placu zabaw i ruszył za nimi
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

zdrówka dla niego. A także dla Mai, mam nadzieję, że Juleczka się nie rozlozyla calkiem
Czarna tez bym się stresowała po szczepieniu
do 6 grudnia

wiec nocki były koszmarne. Dziś z powrotem były dwie drzemki i zobaczymy jaka będzie nocka.

02.08.2006 r Ty i Ja...