Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-21, 20:23   #2191
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja mam napisane ze na zabawki...
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ten rabat na allegro jest na cały dział Dziecko
Ja mam w mailu napisane ze na zabawki

Tasia piszemy o rabacie z aplikacji allegro. -35zl na zakupy w dziale zabawek przy zakupach za min 100zl (bez dostawy)

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-11-21 o 20:26
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:26   #2192
anutka171
Rozeznanie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Hej Kochane

Wraca córka marnotrawna
Wybaczcie, że nie pisze, ale Jakub w ogóle mi nie daje usiąść do kompa, a na tel ciężko się pisze :/
Ale czytam sumiennie wszystko.

Madzia gratuluję cudownej nowiny

Biedny Bartuś zdrówka dla niego. A także dla Mai, mam nadzieję, że Juleczka się nie rozlozyla calkiem Czarna tez bym się stresowała po szczepieniu
O i doczytałam o Emilce Jaika zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie sobie mobilne allegro bo mi się pokazał kupon minus 35zl za zakupy w dziale zabawki za 100zl do 6 grudnia

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Zdrówka dla Emilki
Tez go dziś wyczailam

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale co do markerów to mi znajoma lekarka mówiła ze jak nie ma wskazań to się ich nie robi bo często wychodzą błędnie dodatnie i tylko zestresowac się mozna
Ja miałam robione przed laparoskopia torbieli i wyszedł mi marker ca 125 podwyższony. Co się strachu najadlam to moje. Ale nic na szczeście nie było.

Cytat:
Ile wasze dzieci jedzą na jeden posiłek. Gram, ml obojętne.
Nie wiem ale moje dziecko ma kaloryfer na brzuchu a chyba powinno mieć tluszczyk wiec znów się martwie
Widzisz ja mam problem w druga stronę
Kubuś może zjeść tonę a i tak jest glodny
Ciągle musze dozowac, a on się zawsze drze po posiłku. No i nie wolno przy nim nic zjeść.
A daje mu tak:
8.00 owsianka, kasza manna na 200ml wody lub 1 jajko i 1 mała kromka, 2 małe kanapki, pół rogala
11.00 owoc, jogurt mały, twarożek itp.
14.00 obiad z reguły gęsta zupka lub drugie danie w ilości 200ml lub 200
17.00 kisiel 200ml, chrupki, wafle ryżowe itp.
19.30 mm 180 ml z odrobiną kleiku

W nocy kolo 4 pije 120 ml wody + 2 miarki mm.

On naprawdę się robi okraglutki, a ciągle się rusza, biega. Staram się naprawdę go nie przekarmiac. Chyba musze pogadać z pediatra.

Cytat:
Ja czuje się mega zestresowana tym gotowaniem dla dziecka. Żeby mieć pewność ze jest zdrowe, ze się Maciej najadl.
Jejkuuuu

Dzięki dziewczyny za wasze jadłospisy.
A potrafią wasze dzieci same jeść łyżeczka?
Bo Maciej tylko widelcem bo łyżeczki to boje się mu dac.
Łyżeczki nie bardzo mu daje, bo też się boję armagedonu w kuchni
A widelcem pięknie sam nabija i wcina.

Cytat:
Madzia ja właśnie zaczęła 11 tydzień wiec do płci jeszcze hohoho

Ale mam wrażenie ze czuje ruchy. Od paru dni jak zjrm cos słodkiego to czuje motyle w brzuchu- plumkanie.
Wydaje mi się to nierealne ale naprawdę to czuc

A tak w ogóle to małemu wyszły górne czwórki, nawet nie wiem kiedy ostatnio zauważyłam, jak się bawiliśmy.
Nauczył się wchodzić na krzesła, fotele, nawet stolik i Ikei Aż strach się bać, co będzie dalej nie daje za bardzo mi wytchnac, bo i po co
Najbardziej mi się podoba, jak po kąpieli daje mu kropelki Wit. D - jak tylko powiem damy kropelki, wyciąga smoka z buzi i nastawia do polania i hyc do buzi
A i chciałam go przestawić na jedną drzemkę w ciągu dnia, bo jak miał dwie dwugodzinne to zasypial grubo po 21. Po jednej drzemce zasypial przed 20, ale często budził się w nocy, dziś o 1 wolał mama i rzucał smokiem po pokoju wiec nocki były koszmarne. Dziś z powrotem były dwie drzemki i zobaczymy jaka będzie nocka.

Eh tesknilo mi się za Wami
Postaram się być częściej.
Stary 2014-11-21, 20:37   #2193
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Ja mam w mailu napisane ze na zabawki

Tasia piszemy o rabacie z aplikacji allegro. -35zl na zakupy w dziale zabawek przy zakupach za min 100zl (bez dostawy)
Mam ten rabat ale nigdzie nie pisze ze to na zabawki????

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Ok znalazłam ze to na zabawki.... Czyli jak znalazl

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:42   #2194
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Ja sie dowiedzialam ze Jasiek bedzie na 90% Jaskiem w 13 tygodniu a na kiedy masz termin? Na czerwiec ?
.
My też dokładnie w 13 tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec- tak na 90 % chłopiec
Madzia gratuluję i życzę Ci aby wszystko było dobrze a ciąża rozwijała się idealnie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:57   #2195
agusiowata84
Rozeznanie

Adaś miał dziś wysoką gorączkę. Dałam czopek i poszliśmy do lekarza. Chory na anginę.
agusiowata84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:03   #2196
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Anutka wydaje mi sie ze go nie przekarmiasz, widać każde dziecko inne i inne potrzeby. Moj powyżej 97centyla a przed jedzeniem ucieka ale jest juz znacznie lepiej niz np miesiąc temu wiec nie smece
Fajnie ze wrócilas...

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:05   #2197
MsLullaby
Zakorzenienie

Byliśmy u lekarza, jestem na maxa bezradna, nic mu nie przepisał uznał ze 2 dni stosowania maści pomogły i ze buzia czysta, a ja widzę ze nie sprawdził uszy, osłuchal go, mówi ze wszystko jest ok, poszłam wiec do apteki żeby mi chociaż na tą chrype coś dali to powiedzieli ze jest za mały i kupiłam drugie opakowanie tej maści bo mi się skończyło to powiedzieli ze tylko tą mam dać i jak się skończy to już nic nie dawać, nie wiem co robić czy im zaufać czy co może lekarz ma rację ale skąd chrypka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:08   #2198
Madzia000
Zadomowienie

Noi mialyscie racje, nic nie pokazalo nawet pecherzyka jeszcze nie widac bo jeszcze w 5tc nie weszlam. Jedyny plus to l4

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:09   #2199
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Byliśmy u lekarza, jestem na maxa bezradna, nic mu nie przepisał uznał ze 2 dni stosowania maści pomogły i ze buzia czysta, a ja widzę ze nie sprawdził uszy, osłuchal go, mówi ze wszystko jest ok, poszłam wiec do apteki żeby mi chociaż na tą chrype coś dali to powiedzieli ze jest za mały i kupiłam drugie opakowanie tej maści bo mi się skończyło to powiedzieli ze tylko tą mam dać i jak się skończy to już nic nie dawać, nie wiem co robić czy im zaufać czy co może lekarz ma rację ale skąd chrypka
masakra.
Używałaś tylko tej maści ?
Nie masz może tantum verde ? do psikania ? u nas można kupić bez recepty.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
Adaś miał dziś wysoką gorączkę. Dałam czopek i poszliśmy do lekarza. Chory na anginę.
zdrówka dla Adaśka !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:13   #2200
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
masakra.
Używałaś tylko tej maści ?
Nie masz może tantum verde ? do psikania ? u nas można kupić bez recepty.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

zdrówka dla Adaśka !
Nie mam. Używam tej maści, daje rumianek do picia, przemywam szałwią, je dwa małe jogurty naturalne dziennie.

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-21, 21:16   #2201
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam. Używam tej maści, daje rumianek do picia, przemywam szałwią, je dwa małe jogurty naturalne dziennie.
jedyne co mi przychodzi do głowy to jakis syrop p/zapalny ziołowy, nawet rozrobiony lekko.

Stary 2014-11-21, 21:19   #2202
passion80
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

podpunkt 1
zrób zakupy w kategorii DZIECKO
Stary 2014-11-21, 21:32   #2203
kaska87
Zakorzenienie

a ja coś nie mogę zainstalować mobilnego allegro pokazuje, że nie mam urządzeń

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:34   #2204
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Podejrzewałam,że tak będzie...dlatego ja angielską służbę zdrowia mam w poważaniu...
Ech,nie wiem co Ci doradzić Szkoda,że nie możesz Bartusia pokazać polskiemu lekarzowi :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:36   #2205
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Anutka wydaje mi sie ze go nie przekarmiasz, widać każde dziecko inne i inne potrzeby. Moj powyżej 97centyla a przed jedzeniem ucieka ale jest juz znacznie lepiej niz np miesiąc temu wiec nie smece
Fajnie ze wrócilas...

Cytat:
Masakra
Nic Ci nie doradze, bo nie miałam z tym nigdy styczności:/ ale mój chrzesniak miał na to nestatyne i na pewno siuskami przecierane ...

Cytat:
Noi mialyscie racje, nic nie pokazalo nawet pecherzyka jeszcze nie widac bo jeszcze w 5tc nie weszlam. Jedyny plus to l4

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja też byłam tak szybko, bo zalezalo mi na l4 i był tylko pecherzyk. Ale potem pojawiło się serduszko. W 7tc jak dziewczyny piszą najlepiej jest iść.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

podpunkt 1
zrób zakupy w kategorii DZIECKO
A widziałaś, co pisze pod koszyczkiem
Fajnie by było, gdyby można było wykorzystać na cala kategorie dziecko, bo chciałam zamówić sanki dla Kubusia i hulajnoge mini micro dla chrzesniaka. Byloby sporo taniej. A mam dwa kupony na dwóch kontach
Stary 2014-11-21, 21:47   #2206
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Podejrzewałam,że tak będzie...dlatego ja angielską służbę zdrowia mam w poważaniu...
Ech,nie wiem co Ci doradzić Szkoda,że nie możesz Bartusia pokazać polskiemu lekarzowi :/
serio jest tak kijowo ?
U nas obojętnie z czym nie pójdziesz do lekarza to dziecko dostaje ten sam syrop na przeziębienie, a cieżarna nie dostanie niczego poza paracetamolem.

Stary 2014-11-21, 21:50   #2207
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Lula jak mu nie przejdzie,to jedz na wizyte u pediatry do polskiej kliniki w Manchesterze
Stary 2014-11-21, 22:08   #2208
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
heja my już po zakupach

(...)
oo to ty zdolniacha musisz być, kreatywna dusza
(...)
tak mówią

pochwal się, co kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
o to super a po ile dawałaś? Emi ma 3x4ml
3x3 ml, to było we wrześniu-ważył trochę ponad 9 kg, a dawka zalezy od wagi. no i dawaliśmy 7 dni. oby i u Was pomogło
Cytat:
(...)

Mamusie a powiedzcie mi jeszcze ile dni ciurkiem moge podawac nurofen forte? Tak mi sie wydaje ze Jasiek czuje ulge po nim...

(...)
zasadniczo bez ustaleń lekarza to trzy dni, jak pozwoli/zaleci dłużej to można dłużej.
Cytat:
masakra
pytałaś w aptece o ten fiolet? może by akurat pomogło. a chrypkę może mieć bo zapewne ma podrażnione gardełko i struny głosowe, albo nawet od płaczu mógł dostać. zdrówka dla Was!!

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:11   #2209
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Lula jak mu nie przejdzie,to jedz na wizyte u pediatry do polskiej kliniki w Manchesterze
Jutro się dowiem.czy nie ma w Doncaster bo to o wiele bliżej, jak coś to w poniedziałek zadzwonię, dzięki dziewczyny. Idę spać muli mnie bardzo z tych nerwów

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-11-21, 22:12   #2210
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
serio jest tak kijowo ?
U nas obojętnie z czym nie pójdziesz do lekarza to dziecko dostaje ten sam syrop na przeziębienie, a cieżarna nie dostanie niczego poza paracetamolem.
Oni tutaj wiele rzeczy bagatelizują,co doprowadza mnie do szału. Oprócz tego nasłuchałam się to i owo,dlatego też mam negatywne nastawienie :/ Tż przed każdym moim pójściem do lekarza pyta się mnie czy mam po co tam iść,skoro i tak zawsze wiem swoje i robię wszystko na własną rękę

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:12   #2211
butterfly20
Zakorzenienie

Łolaboga ale ten zmierzch to głupoty. pierwszy raz widziałam w ogóle jakąkolwiek część

Taśka z Bartka mam, ale chyba jeszcze kupię z Decathlonu.
Ale kurczaki, póki co Tuśka się wnerwia w takich wysokich butach:/

Lulka jeju nie wiem, co poradzić, ale strasznie mi żal Bartusia próbowałaś ten kontrowersyjny sposób, o któym dziewczyny wczoraj pisały?

Czarna u Was też bidnie, zdrówka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:14   #2212
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Lula masakra z tymi lekarzami... tez mysle ze chrypka to moze od placzu..

a ja myslalam ze w de jest lipa z lekarzami na wizyte u specjalisty trzeba nieraz pol roku czekac i nie ma opcji zeby isc prywatnie... a mojej kolezanki corka w niedziele zrobila sobie cos w noge i musiala czekac do czwartku na rentgena
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:16   #2213
misia332
Zakorzenienie

samba ja poszłam z bólem szczęki do przychodni, wizytę u dentysty mam 2.12.

Stary 2014-11-21, 22:17   #2214
kaska87
Zakorzenienie

dobra wymiękam, idę spać
dobrano

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:23   #2215
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
samba ja poszłam z bólem szczęki do przychodni, wizytę u dentysty mam 2.12.
jeszcze powiedz ze 2015

nie no tutaj jak powiesz ze z bolem to raczej cie wcisna, ale jak dzwonilam zarejestrowac sie do gina to termin dostalam za 5 miesiecy (ciaza przyspieszyla ) a moj tz potrzebowal w zwiazku z tym niespaniem wizyte u psychiatry to terminy po pol roku, a w wiekszosci mowili ze i tak nie przyjmuja nowych pacjentow... wiec wyobraz sobie ze nie mozesz spac, czekasz pol roku na wizyte a lekarz okaze sie beznadziejny i nic nie pomoze... zeby dostal sie do szpitala to tez walki toczylismy ale w koncu na szczescie rodzinny zalatwil bo ja juz wymiekalam 1500 razy tlumaczyc tym niemcom do mu dolega a oni mnie tylko przelaczali ze stacji depresji na stacje uzaleznien haha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:27   #2216
passion80
Zakorzenienie

czyli nie tylko w Polsce takie numery

Anutka, ja ślepa, do tego blondynka, nie widzę nic pod koszykiem widzi któraś jeszcze?
Stary 2014-11-21, 22:32   #2217
rollercoaster_86
Raczkowanie

Cytat:
Ekstra! Pracujesz w zawodzie?
Tak :-D

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

staram się Was czytać na bieżąco, gorzej z pisaniem

My nie byliśmy,ale Zuzia chodzi na rehabilitację w dalszym ciągu teraz w związku właśnie z chodzeniem, bo prawą nóżką gorzej jej idzie i ją tak jakby dostawia do lewej. Powiedziały nam że to ma związek z tym, że miała słabsze napięcie i miała skrócone trochę mięśnie po prawej stronie.

pewnie się wszystko ułoży z TZ i życzę Ci zmiany pracy, bo wiem co to znaczy nie do końca lubiana praca....

My też z małżem długo dyskutowaliśmy na temat butów dla Antosi. Uznaliśmy, że jeśli nie chodzi jeszcze, szkoda wydawać kwotę 250 zł na zimowe buty. Postanowilismy kupić tańsze, a dopiero jak się rozkręci z chodzeniem, wtedy zainwestujemy w porządne buty, może już wtedy będzie po śniegu i po zimie
Kupiliśmy w CCC, ocieplane, o takie:

http://www.ccc.eu/pl/kids/catalog/all/318715

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość

Zdrówka dla chorowitków, Emilka zawitała do tego zacnego grona idziemy dziś do lekarza, bo ma zielonkawy katar Nocka jak zwykle i pobudki co pół godziny

Cytat:
Kornel dzisiaj wstał o 6.30 i buczał już od 8, więc poszedł spać o 8.30. Obudził się o 9.15, więc dzwonię do żłobka i pytam czy mogę przyprowadzić jeszcze. I pierwszy raz Pani mnie zaskoczyła, że do 10 nie ma problemu i można.
Więc młody w żłobku, a matka z bólem głowy siedzi.

U nas też można do 10.00 przyprowadzać

Cytat:
Ile wasze dzieci jedzą na jeden posiłek. Gram, ml obojętne.
Nie wiem ale moje dziecko ma kaloryfer na brzuchu a chyba powinno mieć tluszczyk wiec znów się martwie

Teacherka, Tasia, Antosia je nastepująco:

1) 150-180 ml mm
2) żłobek: śniadanie, 2 śniadanie, 2 danie, zupa
3) podwieczorek: budyń, owoce, placuszki,omlety, warzywa gotowane
4) kaszka orkiszowa lub jaglana na mleku mm - cała miseczka
5) mleko 120 ml

Nie wiem czy komuś będzie się to chciało czytać, ale zamieszczam jadłospis z naszego żłobka :-) żłobek państwowy

Przy czym zaznaczam, ze Antosia nie je nabiału, oprócz mm. Nie jest uczulona, ale jakoś nasza pediatra nam pranie mózgu zrobiła w tym temacie Póki co, miała tygodniowy katar, przez całe swoje życie. Nie wiem, czy ma to związek

Data Śniadanie II Śniadanie Obiad Podwieczorek
03.11 Kasza manna na mleku, chleb
z masłem, pasta

z jaj, zieleniny

i majonezu.

Jogurt
z owocami.

Mięso z kurczaka, ziemniaki, sos pietruszkowy, warzywa parowane.

Kompot.

Rosół
z makaronem.

04.11 Płatki owsiane na mleku, chleb
z masłem, serem żółtym, pomidor.

Banan

Gulasz wieprzowy
w sosie własnym, kasza gryczana, marchewka z chrzanem.

Herbata owocowa.

Zupa grochowa.

05.11 Kasza jaglana na mleku.
Półmisek rozmaitości:

– ser żółty

– parówka

– jajko

– pomidor

– ogórek

– papryka

– sałata

– chleb z masłem

Dziecko będzie miało możliwość samodzielnie skomponować własną kanapeczkę – według indywidualnych upodobań.

Jabłko

Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym, ziemniaki, surówka
z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki.

Kompot.

Zupa ogórkowa z ryżem.

06.11 Kakao na mleku, chleb z masłem, parówka z szynki na gorąco, ketchup, ogórek.

Banan.
Makaron z twarogiem, sos wiśniowy.

Herbata z cytryną.

Żurek z jajkami.

07.11 Płatki ryżowe na mleku, chleb z masłem, pasta z twarogu, serka topionego i czosnku.

Jabłko

Pulpety rybne w sosie pomidorowym, ziemniaki, kapusta kiszona z marchewką
i oliwą.

Kompot.

Zupa koperkowa z zacierką.

Cytat:
A ja dzisiaj widziałam jak mój synek biegnie z otwartymi rączkami do Pani ze żłobka. Było mi smutno
Misia, przeciez to powód do zadowolenia ehhh, matce nigdy nie dogodzisz

Cytat:
Aaaa dziewczyny nie ma emeli juz. Powiedzcie mi jakie inne marki zimowych butów będą ok.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Myślę ze będzie pęcherzyk. I nic poza tym. Może być pusty w środku.
Mnie gin jak w pierwszej ciąży przyszlam to pogratulował a i zaprosiła na USG za dwa tygodnie.
Pytanie czy musisz potwierdzać? Test jest wystarczający. Możesz zrobić bete w labie . jak uwazasz .
Mi też pogratulował i kazał przyjść w 7-8 tygodniu

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
My też dokładnie w 13 tygodniu dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec- tak na 90 % chłopiec
Madzia gratuluję i życzę Ci aby wszystko było dobrze a ciąża rozwijała się idealnie
U mnie na genetycznym w 12 tc, powiedzieli że Antoninka Co prawda studenci obecni przy badaniu, twierdzili, ze chłopiec, ale lekarz wyprowadził ich z błedu
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:41   #2218
Natala84
Zakorzenienie

dziewczyny, dziękuję za zrozumienie w sprawie "chodzenia" Hani nie ukrywam, że coraz bardziej się tym martwię, bo skóra na kolanach jest już zgrubiała...

Papalinko, od dawna Ola chodzi na kolankach? Normalnie też potrafi chodzić? pytałaś jakiegoś specjalistę o to?

Isabela, a ile miał lat jak wycinaliście? u nas póki co faramkologia działa pięknie, zobaczymy co będzie jak podejmiemy próbe odstawienia leków

Lula, a coś takiego jak tantum verde można u Was dostać? to działa antybakteryjnie na różne stany zapalne w buzi

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:41   #2219
rollercoaster_86
Raczkowanie

Lula masakra z tymi lekarzami. Mieszkałam przez rok w Irlandii i było dokładnie to samo. Na każdy problem paracetamol, albo samo przejdzie Trzymajcie się tam!
rollercoaster_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 23:07   #2220
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Anutka ja tak myślałam żeby ewentualnie zapytać sprzedawcy czy by sanek nie wystawił w dziale Zabawki nawet niech da te dajmy na to 2 zl więcej za koszty aukcji to i tak jesteśmy do przodu

Motyl mi też się Michał wściekal na wyższe buty,nie chciał w nich chodzić,wystarczyła chwila obserwacji dzieci na placu zabaw i ruszył za nimi

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości