Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-21, 20:11   #721
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

No to nieźle. Dzieci są jednak nieprzewidywalne! Nie dała się obudzić!! Przenioslam ją do łazienki - nic, Zdjelam spodnie skarpety i rajstopy - nic! Stwierdziłam ze skoro tak, to trudno, nie będę jej męczyć bo jak raz jej nie wykąpie to nie koniec świata. Zmieniłam jej pieluche i przebralam w pizame i nawet jednego oka nie otworzyła! Zjadła butle przez sen i zanioslam ja do łóżka! I śpi. Mam tylko nadzieje że jutro rano nie obudzi się godzinę wcześniej...
Wydaje mi się ze dziś jak zwykle u niani 'rozrabiala' z innymi dziećmi i to ją tak wykończyło

To teraz ja idę się kąpać i zadbać o siebie (włosy, paznokcie bo mimo że się staram być na bieżąco to moje włosy juz dawno odżywki nie widziały! )
Stary 2014-11-21, 20:16   #722
tassia
Zakorzenienie

Nin stop zapominam o kwasie foliowym i zła jestem na siebie. 5/7 w tygodniu biorę. Aty aty tassia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:17   #723
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
carla, tak bardzo mi przykro....ściskam mocno

witajcie nowe mamuśki

strasznie sie ostatnio zaniedbałam. nie chce mi sie układać włosów, robić makijażu i malować paznokci....więc na codzień jestem bardzo naturalna a na paznokciach tylko odżywka...nawet nóg mi sie nie chce golić taki ze mnie wsiur mąż ma zakaz harców bo mam antypopęd i bolące cycki więc chyba na szczęście tych zarośniętych nóg nie zauważa

no ale właśnie stwierdziłam ze koniec tego niechlujstwa, ide właśnie zrobić sobie relaksującą kąpiel, ogolić co trzeba, zrobie sobie masaż olejkiem a potem walne paznokcie na jakąś czerwień a co i mam gorące postanowienie żeby sie już tak nie zaniedbywać. codzienie myje włosy i chociaż tusz na rzęsy ....czas sie ogarnąć
Mam dokładnie tak samo jeśli chodzi o pierwszą część postu ;-) Jeśli chodzi o drugą część to mam zupełnie przeciwnie - zero motywacji ;-) Włosy jeszcze raz po raz myję, nawet nieraz się kapie ha ha, ale golenie i paznokcie to już nie na moje siły ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:21   #724
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
No to nieźle. Dzieci są jednak nieprzewidywalne! Nie dała się obudzić!! Przenioslam ją do łazienki - nic, Zdjelam spodnie skarpety i rajstopy - nic! Stwierdziłam ze skoro tak, to trudno, nie będę jej męczyć bo jak raz jej nie wykąpie to nie koniec świata. Zmieniłam jej pieluche i przebralam w pizame i nawet jednego oka nie otworzyła! Zjadła butle przez sen i zanioslam ja do łóżka! I śpi. Mam tylko nadzieje że jutro rano nie obudzi się godzinę wcześniej...
Wydaje mi się ze dziś jak zwykle u niani 'rozrabiala' z innymi dziećmi i to ją tak wykończyło

To teraz ja idę się kąpać i zadbać o siebie (włosy, paznokcie bo mimo że się staram być na bieżąco to moje włosy juz dawno odżywki nie widziały! )
A ty nie masz rocznego macierzyński ego .... Swoja droga podziwiam osoby które zostają nianiami np. Wielu dzieci. Ja bym chyba oszalała... Aż tak nie lubię dzieciorow

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 20:46   #725
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A wy dajecie radę z tymi 8h?
Ja pracuję od 7.00, a o 13.00 mam straszny kryzys. Zmęczona po prostu jestem. Mam nadzieję, że z drugim trymestrem więcej sił przyjdzie

Genetyczne mam w przyszłym tygodniu jednak, w środę. Test pappa też robię, bo jest zalecany przez polskie towarzystwo ginekologiczne. Ale ta impreza mnie 400 zł wychodzi...

Wieczorami bardzo bolą mnie plecy w okolicy kości ogonowej, jak tak dalej pójdzie, to kiepsko widzę w ogóle poruszanie się

Ja to od 18 już w łóżku mogę leżeć.
Cudownie, że dziś piątek

In_Flagranti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 20:51   #726
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
A ty nie masz rocznego macierzyński ego .... Swoja droga podziwiam osoby które zostają nianiami np. Wielu dzieci. Ja bym chyba oszalała... Aż tak nie lubię dzieciorow
Haha - roczny macierzyński... mogę tylko pomarzyć! Mam swój własny biznes, wiec jak nie pracuje to nie zarabiam, a opłaty lecą. A że mieszkam
we Francji to różnych opłat mam miesięcznie ok 8-9 tysięcy euro (zależy od miesiąca) Biorąc pod uwagę te opłaty i mój 'macierzyński' który wynosił ok 1400 euro, rachunek był łatwy: powrót do pracy, albo zwijam biznes. jak Mała miała 2,5 miesiąca to ja już byłam na pełnych obrotach w robocie. Poza tym macierzyński tutaj jeśli dobrze kojarzę to i tak należy się tylko 16 tygodni (ale pewna nie jestem bo mnie to nie interesowało)
Stary 2014-11-21, 20:53   #727
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Haha - roczny macierzyński... mogę tylko pomarzyć! Mam swój własny biznes, wiec jak nie pracuje to nie zarabiam, a opłaty lecą. A że mieszkam
we Francji to różnych opłat mam miesięcznie ok 8-9 tysięcy euro (zależy od miesiąca) Biorąc pod uwagę te opłaty i mój 'macierzyński' który wynosił ok 1400 euro, rachunek był łatwy: powrót do pracy, albo zwijam biznes. jak Mała miała 2,5 miesiąca to ja już byłam na pełnych obrotach w robocie. Poza tym macierzyński tutaj jeśli dobrze kojarzę to i tak należy się tylko 16 tygodni (ale pewna nie jestem bo mnie to nie interesowało)
No tak właśnie myslalam ze nie w Polsce mieszkasz.... Ja myslalam ze też tak będę musiała bo tez mam własny biznes ale znalazłam ekstra zastępstwo i mogę sobie pozwolić na prace w niskim wymiarze godzin

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 20:57   #728
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Ja też miałam zastępstwo. .. gdyby to chociaż na opłaty wystarczało to bym się nie spieszyla z powrotem, a tu nawet na pensje dla Asystentki i wynajem lokalu nie starczalo, nie wspominając o całej reszcie
Stary 2014-11-21, 20:58   #729
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam zastępstwo. .. gdyby to chociaż na opłaty wystarczało to bym się nie spieszyla z powrotem, a tu nawet na pensje dla Asystentki i wynajem lokalu nie starczalo, nie wspominając o całej reszcie
A w jakiej branży masz biznes jeśli to nie tajemnica?

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 20:58   #730
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Nin stop zapominam o kwasie foliowym i zła jestem na siebie. 5/7 w tygodniu biorę. Aty aty tassia
przypomnienie ustaw w telefonie albo bierz przed snem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-21, 21:03   #731
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
A w jakiej branży masz biznes jeśli to nie tajemnica?
Wysłałam Ci wiadomość z odpowiedzią bo nie chce tak publicznie
Stary 2014-11-21, 21:03   #732
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
przypomnienie ustaw w telefonie albo bierz przed snem

Nie pomaga. Bo np. Dziś miałam i szlam szukać kwasu i miedzy czasie Maciej się rozbeczal i zapomnialam. No masakra.
A teraz jestem u mamy. Kwasu foliowego nie mam ze sobą wiec dopiero jutro weźmie. Wczoraj tez nie zazylam masakra

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 21:08   #733
cowie
Zakorzenienie

Hej, wybaczcie, że bez nadrabiania, ale na telefonie piszę.
Chciałam tylko zameldować się po genetycznym.
Z dzieckiem wszystko jak najbardziej ok, jest określone mianem "uparte", bo nie chciało dać się zbadać
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

Kamień z serca, bo przeszliśmy etap, kiedy ostatnio straciłam ciążę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141121_174945.jpg (78,4 KB, 48 załadowań)

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:10   #734
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość

Możesz skapnąć mi dziś trochę tej motywacji do działania... bo odczuwam jej lekki brak
nie wiem czy cie to zmotywuje ale moge cie troche wybatożyć

już jestem przyzwoicie ogarnięta. jak wyszłam z łazienki nago nasmarowana i pachnąca z tymi wielkimi cycami to mąż prawie oszalał coż, no bede musiała dziś wieczorem troche o niego zadbać, nie moge być już taką egoistką..... a swoją drogą znów mi sie bzykanie śniło, więc może nie bedzie tak żle

cowie, graty za wizte

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2014-11-21 o 21:12
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:12   #735
201710041131
Konto usunięte

Carla, bardzo mi przykro

Cytat:
chociaż wygodnie się leży.?
Jeszcze jak

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Z dzieckiem wszystko jak najbardziej ok, jest określone mianem "uparte", bo nie chciało dać się zbadać
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:14   #736
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

Gratulacje!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:15   #737
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:17   #738
rybkaa90
Zakorzenienie

Carla trzymaj się! bardzo mi przykro

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:35   #739
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Prawie cały dzień byłam dziś poza domem i padam na pysk...
Rano spotkanie z muszlą (o dziwo pozwoliło mi to dotrwać na czczo do 9:30 i zrobić ładnie badania). Za to potem się jadło Był cheesburger i kurczak w tajskiej panierce w azjatyckiej restauracji a dzień zakończyłam śledziem w occie I po tym ostatnim mam mega wyrzuty sumienia, bo chyba nie wolno nie Jakoś mi na mózg padło i zapomniałam, ze to surowa ryba jest... Ech.. już nie będę...
Nie umówiłam się na genetyczne usg, bo pomyliłam godziny rejestracji

To teraz nadrabiam wątek

Cytat:
Irmisia udało ci się zapisać do lekarza na USG genetyczne. W sensie do w.?
Bo jego cały grudzień nie ma
no własnie nie... Dzwoniłaś na Felińskiego? Bo ja tam własnie miałam dzwonić i zapomniałam, że dziś do 13-tej tylko...
Moja gin powiedziała, zebym się umówiła do A. Knafel, jak się nie uda do MW. Będę próbować w poniedziałek.
A Ty do kogo się umówiłaś?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 21:42   #740
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Anutka mam to samo od niedzieli i też myślę że wariuje ale ewidentnie po słodkim czuje malucha. Bąbelki i motylki i te przelewania
Dokładnie

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

Stary 2014-11-21, 21:58   #741
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja nie pracuje na cały etat dlatego spokojnie wytrzymuję. Jednak jak miałabym pracować 8 godzin, to nie wiem czy dałabym radę. Juz nie chodzi nawet o ten czas, tylko o to, że rano trzeba być w pracy. Przecież ja całe ranki spędzam w toalecie ;-)
ja właśnie rano też jestem nie do życia.. Dlatego jestem na l4 między innymi Normalnie do pracy wychodzę o 5:30

Cytat:
Dziewczyny!!!!! Wczoraj przyszła do mnie zamawiana CEBUSZKA, w końcu się wyspałam Spałam od 24 do 10.15 i czuję się taka wypoczęta że to jest szok Polecam Wam ją, jeśli macie problem ze snem to myślę że może pomóc !!!
o matko, ale pospałaś... zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
Ja już po usg prenatalnym. Wszystko dobrze, dzidziuś wspaniały, serduszko pięknie bije za tydzień jeszcze odbiorę wyniki z krwi.Wzięłam płytkę, zaraz pewnie sobie puszczę a co
suuper!

Cytat:
Dziewczyny! Mam do Was pytanie co myślicie na temat cesarki? (nie wiem czy przypadkowo mnie nie będzie czekać, bo mam dużą wadę wzroku i mój okulista z jednej strony uważa, że na razie nie ma przeciwwskazań, a z drugiej często miałam problem z dnem oka i może się okazać że w badaniu miesiąc przed porodem wyjdzie ono kiepsko i będę musiała mieć CC). Dlatego chciałabym usłyszeć Waszą opinie...
tak jak pisała Tassia, jak sa wskazania to trzeba zrobić i już
Ja też miałam... Generalnie źle to wszystko wspominam, ale inna drogą dziecka nie urodzę

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Uważam tak samo. Jak są wskazania to trzeba zrobić, dla własnego i dziecka zdrowia i życia.
Ja tam tylko nie jestem za cc na życzenie - nagłe wyrywanie dziecka z brzucha, kiedy ono samo nie jest jeszcze gotowe i wolałoby posiedzieć jeszcze troszkę w brzuszku. Ale to moja opinia, każda z nas może mieć swoją, odmienną
nawet jak są wskazania to jest to nagłe wyrywanie dziecka. U mnie tak było Bo czasem nie można pozwolić, by naturalny poród się zaczął, bo może być za późno na cc i może się to źle skończyć.

Cytat:
Boże po laparoskopii ciężko było mi wstać na drugi dzień z drenem pod wątrobą a co dopiero po cc :banghead:

hehe, no ja miałam jedno i drugie (laparo i cc). I też tak właśnie myślałam. Po cc miałam 3 maleńkie dziurki w brzuchu-obchodzili się za mną jak z jajkiem niemal. Po cc - dziura 10 cm, po około 12 h odesłali mnie do sali poporodowej z dzieckiem i kwita Zupełnie tego nie rozumiem... Ale tak było. Gdyby nie mąż nie poradziłabym sobie

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Dla mnie jakby hardcore
Ale co jest w tym fajne, że różnica wiekowa nie będzie duża. Ale przy takim roczniaku ja bym się na drugie nie zdecydowała, także podziwiam.
hehe, ja też bym się nie zdecydowała tak szybko

Cytat:
Teoretycznie powinno się trochę wczesniej. Mnie umówili 5 dni przed terminem. Lekarz mówił ze najlepiej tydzień wczesniej.
ja miałam 2 tygodnie przed terminem z OM. Ale z przepływami było juz coś nie tak, dlatego ginka zdecydowała, że kroimy
Stary 2014-11-21, 22:20   #742
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
A ile ma Twój syn?
Mój tez z nocami ma roznie.
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
19 m-cy
Kiedys przesypial noce a teraz nie wiem co sie porobilo.
Mój ma prawie 2 i pół roku, a od ponad miesiąca nie mieliśmy ani jednej przespanej nocy Wcześniej spał całą noc. Teraz boi się być sam/ciemności. Wymusza spanie z nami... Masakra jakaś...

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość

Mam mega ochotę na kapustę kiszona zasmazana albo na bigos
o zjadłabym

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
irmusia - jak to powiedziałaś, że nie wiesz ile ważysz ?? to gin nie waży na wizycie ??
..
przed wizyta mam u położnej zważyć się i zmierzyć ciśnienie. Ale nie mam jeszcze karty ciąży- będzie w ten czwartek. No to u położnej nie byłam i się nie ważyłam Choć niestety przypuszczam, ze waga może pokazać 60 kg....

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Za mną też od paru dni chodzą leniwe Takie z patelni z masełkiem

Ale u mnie dziś na obiad naleśniki ze szpinakiem i twarogiem i barszczyk ukraiński
o matko, ale się głodna zrobiłam...

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny, czy mogę się dołączyć? Mam termin na 2-3 czerwca Od razu na dzień dobry Wam powiem, że poczytałam trochę II część wątku i rzuciło mi się w oczy, że dużo piszecie o jedzeniu. Jak ja Wam zazdroszczę Zaczynam drugi trymestr, a mogę jeść tylko ser kozi i owoce, nie mogę patrzeć na mięso, ryby i całą resztę pysznych rzeczy. Jestem cały czas głodna, a nie mam co jeść, bo już mi nawet ten ser zaczyna wychodzić bokami Czy Wy też wymiotujecie przy myciu zębów? Jak długo to może jeszcze trwaaaaaaać??????
cześć Yyyy w mojej pierwszej ciąży mdłości + wymioty trwały do 6 miesiąca, a pod koniec ciąży znów wróciły...

Cytat:
Napisane przez CARLA_23 Pokaż wiadomość
Hej.......
Wpadam tylko powiedzić że ciąża obumarła
Poroniłam w domu w nocy z wtorku na środę.Dziś dopiero wstałam oficjalnie z łóżka ubrałam się jak człowiek i coś zjadłam. Czekam teraz na usg w przyszłym tygodniu żeby spr czy nie będzie potrzebna abrazja bo to w całym tym dramacie jest najgorsze
Trzymajcie się dzielnie i pomyślnych rozwiązań w czerwcu
Jedyne czego Wam zazdroszczę to tego że jeśli kiedykolwiek bedę jeszcze w ciąży nie będzie to czas błogiego oczekiwania jak za pierwszym razem...
A pomyśleć że ja stresowałam się już wynikami badań genetycznych do których brakowało mi tylko kilku tygodni a jak się okazało aż kilku...
Przez pewien czas nie dam Was rady podczytywać ale będę o Was myśleć gorąco
O nieee! Tak mi przykro...

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Martina55 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. Dopiero teraz odnalazłam ten wątek, nie zdołałam wszystkich postów odczytać, ale z grubsza przejrzałam. Jestem w końcówce 8 tc. Nie znam dokłądnie daty porodu, będzie to przełom czerwca/lipca.
Aktualnie zastanawiam się nad badaniami prenatalnymi z krwi. Koszt to 180zł. Czy któraś z Was myślała o tym?
cześć Z krwi nie robię.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
A i dwa dni temu miałam straszne bóle jajnika, gdzie mam 6cm torbiel juz myślałam, że znajdę się na IP, ale przeszło. Boje się, że się skręci, albo pęknie. Eh nie może być za dobrze.
ojej! Oby nie rosła Ja mam po kilka torbieli w obu jajnikach Na pierwszym usg w ciąży były duże (jedna miała prawie 4 cm...), ale w czwartek miałam usg i się zmniejszaja. Biorę duphaston 3x1. A Ty jakie masz zalecenia?

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

suuper Jaki słodziak
Stary 2014-11-21, 22:41   #743
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
nie wiem czy cie to zmotywuje ale moge cie troche wybatożyć

już jestem przyzwoicie ogarnięta. jak wyszłam z łazienki nago nasmarowana i pachnąca z tymi wielkimi cycami to mąż prawie oszalał coż, no bede musiała dziś wieczorem troche o niego zadbać, nie moge być już taką egoistką..... a swoją drogą znów mi sie bzykanie śniło, więc może nie bedzie tak żle

cowie, graty za wizte
Dzięki od razu lepiej jutro obiecuję poprawę!

Edytowane przez Moschina
Czas edycji: 2014-11-21 o 22:44
Moschina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-21, 22:48   #744
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Prawie cały dzień byłam dziś poza domem i padam na pysk...
Rano spotkanie z muszlą (o dziwo pozwoliło mi to dotrwać na czczo do 9:30 i zrobić ładnie badania). Za to potem się jadło Był cheesburger i kurczak w tajskiej panierce w azjatyckiej restauracji a dzień zakończyłam śledziem w occie I po tym ostatnim mam mega wyrzuty sumienia, bo chyba nie wolno nie Jakoś mi na mózg padło i zapomniałam, ze to surowa ryba jest... Ech.. już nie będę...
Nie umówiłam się na genetyczne usg, bo pomyliłam godziny rejestracji

To teraz nadrabiam wątek

no własnie nie... Dzwoniłaś na Felińskiego? Bo ja tam własnie miałam dzwonić i zapomniałam, że dziś do 13-tej tylko...
Moja gin powiedziała, zebym się umówiła do A. Knafel, jak się nie uda do MW. Będę próbować w poniedziałek.
A Ty do kogo się umówiłaś?
Ja juz zapisała się dwa tygodnie temu. Nie ma W. Cały grudzień bo ma wolne czy cos. I umowilam się do yyyy tez trenera USG a ich tam tylko trojka jest wiec nie wiem

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Irmusia takie male dzieci nic nie wymuszają tylko potrzebują. Łatwiej ci będzie jak zaakceptujesz to i dasz mu to co chce niż będziesz na sile walczyć. Mój tez miał we wrześniu tak ze spał z nami ale po tygodniu mu się znudzilo i poszedł do siebie. Czasem to może trwać dłużej ale to tylko dziecko.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Nie mogę zasnąć a budzik na 4 20 nastawiony i dluuugi dzień przede mna

[/RIGHT]
Stary 2014-11-21, 23:43   #745
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Mój ma prawie 2 i pół roku, a od ponad miesiąca nie mieliśmy ani jednej przespanej nocy Wcześniej spał całą noc. Teraz boi się być sam/ciemności. Wymusza spanie z nami... Masakra jakaś...
mi wszystko jedno, może spać i ze mną, byle spał a nie skakał po mnie przez 2 godziny jakoś na samym początku tej ciąży bardzo zapragnął bliskości (wtedy przestałam go nosić), przystawiłam jego łóżeczko maksymalnie do naszego łóżka dłuższym bokiem, miał cały czas wyjęte szczebelki, potrafił ok północy już przyjść i spać dalej ze mną, przy mnie, jak najbliżej. przychodził cichaczem, ja często nie wiedziałam kiedy, spał dalej i było ok, a teraz... jak się wybudzi to 2-3 godz potrafi nie spać, w środku nocy, tak od 23 do 2 to co to za robota przy budziku ustawionym na 5.20 na prawdę nie mam cierpliwości do takich "imprez". nie chce spać i koniec, ani z nami, ani sam, chce się bawić, gadać albo płacze jak nie pozwalamy mu latać po mieszkaniu. nie daje się ugłaskać, ululać, nie chce pić ani jeść, nawet jeśli wybudza go jakiś ból to nie widać później, żeby był cierpiący.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 00:37   #746
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Mam do Was pytanie co myślicie na temat cesarki? (nie wiem czy przypadkowo mnie nie będzie czekać, bo mam dużą wadę wzroku i mój okulista z jednej strony uważa, że na razie nie ma przeciwwskazań, a z drugiej często miałam problem z dnem oka i może się okazać że w badaniu miesiąc przed porodem wyjdzie ono kiepsko i będę musiała mieć CC). Dlatego chciałabym usłyszeć Waszą opinie...
Jeśli masz wskazania, to posłuchaj lekarza. Przy dużych minusach jest zawsze ryzyko pogorszenia wady wzroku. Twoje nie są takie bardzo duże, ale mała to ta wada też nie jest. na Twoim miejscu słuchałabym się okulisty
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
a o jakich wadach mowa? Bo ja też mam (-2,5), w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam, że mogłoby to przeszkadzać przy porodzie. Ale to pewnie chodzi o mocniejsze wady.
Malutkie minusiki chodzi o mocniejsze, ale także i o dodatkowe problemy z oczami. Jeśli badasz się u okulisty na pewno wiesz w jakim stanie są twoje oczy. Jeśli daaawno nie byłaś, a w rodzinie jest jaskra czy inne problemy (zaćma się nie liczy), możesz się na wszelki wypadek wybrać do okulisty, ale to już zwykła daleko idąca zapobiegliwosc.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Co do wad wzroku, ja mam -8 i jeden okulista powiedział, ze nie ma przeciwskazan co do SN a drugi, ze absolutnie CC. Mam kilka koleżanek z wada około -5 czy -6 i wszystkim się pogorszył wzrok po SN.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Mam mega ochotę na kapustę kiszona zasmazana albo na bigos
Z tego co pamiętam przy takiej wadzie jest ryzyko, zwłaszcza, jeśli wada się nadal pogłębia. natomiast jak duże, to tylko lekarz określi. Zastanów się, który z tej dwójki badał cię dokładniej, a jak masz wątpliwości idź do trzeciego. Z większą wadą też można żyć, natomiast czy warte to wszystko ryzyka ... to tylko Ty możesz sobie odpowiedzieć. W każdym razie bez paniki i niepotrzebnego stresu

Niedawno wróciłam z raclette-party. Niestety teraz nie zjem normalnej porcji, a max połowę, co kalorycznie bardziej korzystne bałam się tylko, żebym nie miała znowu mdłości... ale było ok.

Gratuluję wizyt

Przykro mi Carla, trzymam kciuki za kolejny raz

Dobranoc!

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2014-11-22 o 00:42
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 08:31   #747
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
No, ale jakoś poszło
5,6 cm. Zdrowiutkie.

super klask i: to teraz możesz już się na spokojnie cieszyć ciążą

Solei podziwiam tak szybki powrót, jak dałaś radę? w jakich godzinach pracujesz? teraz też tak samo planujesz?
Ja też mam swój biznes, ale u mnie macierzyński wyniesie nawet więcej niż zarabiałam, a w pracy to bywało różnie, raz lepszy, raz gorszy miesiąc...Jaką masz branżę?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 08:36   #748
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi wszystko jedno, może spać i ze mną, byle spał a nie skakał po mnie przez 2 godziny jakoś na samym początku tej ciąży bardzo zapragnął bliskości (wtedy przestałam go nosić), przystawiłam jego łóżeczko maksymalnie do naszego łóżka dłuższym bokiem, miał cały czas wyjęte szczebelki, potrafił ok północy już przyjść i spać dalej ze mną, przy mnie, jak najbliżej. przychodził cichaczem, ja często nie wiedziałam kiedy, spał dalej i było ok, a teraz... jak się wybudzi to 2-3 godz potrafi nie spać, w środku nocy, tak od 23 do 2 to co to za robota przy budziku ustawionym na 5.20 na prawdę nie mam cierpliwości do takich "imprez". nie chce spać i koniec, ani z nami, ani sam, chce się bawić, gadać albo płacze jak nie pozwalamy mu latać po mieszkaniu. nie daje się ugłaskać, ululać, nie chce pić ani jeść, nawet jeśli wybudza go jakiś ból to nie widać później, żeby był cierpiący.
Czytam to i współczuję... Rozumiem teraz moja mamę, która mówi, że do 3 roku życia nigdy nie przestałam nocy i w dzień tez nie spałam... To musiał być koszmar. Gdy już mówiłam, to wszystkich prosiłam, że mają pootwierać oczy i ze mną rozmawiać. I tak przez kilka godzin w nocy... A po kąpieli spałam nawet nie 15 minut. Mama twierdzi, że nie zawsze zdążyła posprzątać wanienkę bo już ryczałam ;-) Gdy pierwszy raz spałam prawie całą noc, to mama myślała że coś jest nie tak i przyszła mnie obudzić, żeby sprawdzić czy na pewno oddycham itd. Szok!!! ;-)

Witam się w sobotę! Wczoraj posprzątałam, więc dziś laba
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 08:38   #749
tassia
Zakorzenienie

Jestem wściekła na siebie bo zrobilam cos czego nie powinnam. Wczoraj było mi tak zimno ze twlepalam się w dwóch swetrach i zrobilam sobie dość ciepła kąpiel choć wiedziałam ze jest nie zalecana. Efekt jest taki ze od kąpieli do teraz boli mnie brzuch i boje się czy cos złego się nie wydarzyło. Mam zle przeczucia.

[/RIGHT]
Stary 2014-11-22, 08:45   #750
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Hej laski!
Zaraz będą mnie kły - standardowe ciążowe badania + markery.
Nic jeszcze nie jadłam bo trzeba zbadać cukier na czczo i w głowie mi się kręci i zaczyna mnie mdlić

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

Solei podziwiam tak szybki powrót, jak dałaś radę? w jakich godzinach pracujesz? teraz też tak samo planujesz?
Wiesz, to nawet nie było takie trudne. Wiedziałam że ją zostawiam w dobrych rękach, dobrze jej u niani - spędza czas z innymi dziećmi. A ja jak tylko zaczęłam pracować to pierwsze kilka minut było dziwnie a potem to już pełna satysfakcja i radość zresztą jak wracasz do pracy i wszyscy klienci traktują cie jak długo nie widzianego członka rodziny i przychodzą z prezentami dla dziecka to radość jeszcze większą się pojawia

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości