|
|
#751 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Z drugiej strony uważam, że nie powinno się bagatelizować własnych odczuć i lepiej to sprawdzić. Kto wie lepiej niż kobieta. Tym bardziej taka, która już rodziła i potrafi odczytać niektóre sygnały. |
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tassia ja bym akurat nie łączyła tego bólu z kąpielą |
|
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w nocy miałam silne skurcze żołądka myślałam, że zwymiotuje! coś okropnego! aż mi tchu zabrakło.Kąpię się w wannie, nie mam prysznica. Woda jest raczej ciepła, nie wrzątek, ale wydaje mi się że siedząc pupą w zimnej wodzie byłoby jeszcze gorzej.
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle ze to taki dziwny bol. Przypomina mi ten w 9 miesiącu. Takie parcie na pęcherz. To nie żadne skurcze ani nic tylko to parcie plus bol w miejscu gdzie jest dzidziuś.
Mam nadzieje ze to moja psychika tak działa i wszystko jest ok.
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tassia uspokoj się najlepiej, poloz na chwile i nie myśl o tej kąpieli. Może to stres, który sama sobie wkrecasz. Jak nie to jedz do lekarza, po co się denerwować cały weekend. Witam w sobotę jedziemy dzisiaj oglądać mieszkanie, może nawet dwa, trzymajcie kciuki
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2014-11-22 o 10:17 |
|
|
|
|
#756 | |||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
serio mowie!!!---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
ten bol brzucha nie musi sie laczyc z ciepla kapiela... a ja spalam od 21.30 do 7 rano maz sie smieje , ze nie mam w brzuchu zadnego robalka/kalmara/krewetki/kijanki tylko SUSLA
|
|||
|
|
|
#757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tasia jak coś cie niepokoi to jedź na ip. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko mi się zebrać do sprzątania. Ale mam lenia wrr...
U mnie w lodówce właśnie stoją śledzie w occie i dumam nad nimi czy wolno czy nie wolno Ale w sumie jeden śledzik chyba nie zaszkodzi?
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Tassiu, mnie też ostatnio tak właśnie brzuch pobolewał jak to opisujesz, ja mam wrażenie parcia na szyjkę (właśnie jak w 9 miesiącu ciąży). Byłam u gina i rozmawiałam na ten temat, on mówił że to tylko takie wrażenie, po prostu w drugiej ciąży często inaczej odczuwa się to całe rozciąganie. Zbadał i z szyjką nic się nie dzieje. Także pewnie nie ma się co martwić, choć jeśli miałoby Cię to uspokoić, to może lepiej spotkać się z ginem?
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najgorsze ze jestem w stolicy ....chyba ze matal mnie tu jakimś lekarzem poratuje. Nawet karty ciąży nie wzielam o ja głupia.
|
|
|
#761 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
COWIE - jaki piękny dzidziuś, już nie moge sie doczekać żeby swojego zobaczyć. To ciekawa sprawa bo pomimo iż to moja już 3, a w zasadzie 4 ciąża to nadal zadziwia mnie cud poczęcia i rozwoju dziecka .............. natura jest niesamowita. Za kazdym razem przeżywam to jakby było po raz pierwszy. I niby mam poczucie, ze prawie już wszystko wiem o ciąży i dzieciach, że niewiele rzeczy byłoby mnie w stanie zaskoczyć, mam świadomość dużej wiedzy, a jednak ciągle coś mnie zaskakuje...............c zegoś sie ucze. To całkiem miłe uczucie bo w takich chwilach zapominam ile mam lat. Choć przyznam, że przy Was czuje sie jak dinozaur ................... i momentami zadaje sobie pytanie: i co ja robie tu....uuuuuuuu, co ja tutaj robię?????
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w sobotę
Ja leżę jeszcze w łóżku ![]() cowie dzidziuś prześlicznyyyyy |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja mam jak zwylke ciężki poranek Ciągle mnie mdli...Cytat:
![]() Ja to niby wiem, że takie dziecko ma swoje potrzeby i to niespanie to taki etap jest, ale chwilami nie mam już siły... I nie chcę, zeby przyzwyczaił się do spania z nami. Nie ma mowy. On ma swój pokój a za kilka miesięcy będziemy dzielić sypialnię z nowym maluchem, by jak najmniej noworodek przeszkadzał w nocy starszemu bratu a w dzień starszy brat dzidziusiowi. Poza tym moje dziecko śpi w różnych pozycjach, wierzga i zwyczajnie się boję, że mnie kopnie w brzuch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brałaś nospę może? Ja bym wzięła. Moja gin mówi, że jak bardzo boli to brać nawet maksymalna dawkę dobową. Tyle, że ona nie zaleca nospy tylko Buscopan. Cytat:
Cytat:
![]() Mężowi się to nie podobało i to on zasiał we mnie te wyrzuty sumienia
|
|
#766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Właśnie dziwnie z tymi sledziami, bo przecież jest masa anegdot o tych śledziach i kobietach w ciąży i masa kobiet ma na nie chęć w ciąży ![]() ja jadłam i nigdzie nie czytałam, że nie wolno
|
||
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam że owszem można śledzia ale lepiej żeby był po obróbce termicznej bo w gruncie rzeczy to surowa ryba. aaa bo najlepiej to chleb i woda i tak całe 9 msc :P
Wczoraj pojadłam kiszonej kapuchy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
Coś ciekawego znalazłam :
![]() Wśród ryb zawierających mało rtęci, a więc bezpiecznych dla płodu, znajdują się: łosoś, anchois, sardynki oraz śledź. Śledź a depresja poporodowa Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Connecticut School wykazało, że spożywanie ryb takich jak łosoś lub śledź w czasie ciąży wyraźnie zmniejsza objawy depresji poporodowej. Ponadto przyczynia się do lepszej kondycji dzieci w chwili urodzenia. |
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jest sobota, dzięki Bogu i mogę trochę poleniuchować ![]() Jak tam? Jak się czujecie mamuśki?
|
|
|
|
|
#770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawiera sól, a sól niezdrowa! Tylko woda pozostaje! ![]() Moja mama robi dobre smażone śledzie, a później dodaje zalewy octowej i w słoiki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A sprzątać trzeba.
Jaś 20.06.2015 06.09.2014 Edytowane przez rybkaa90 Czas edycji: 2014-11-22 o 11:43 |
|||
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, to tak jak u mnie
Zastanawiałam się ostatnio kiedy w końcu te mdłości przejdą, bo mam już ich dość.A sprzątać też mi się nie chce, wczoraj po pracy ogarnęłam na szczęście, tylko schody muszę pozmywać.. Ciężko się do tego zabrać. |
|
|
|
#772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w chlebie jest GLUTEN, wiec jest niezdrowy. najzdrowsza sama woda. tylko kupowana w szklanych butelkach bo z plastiku przechodza do wody rozne swinstwa takze moze wody lepiej nie pic, dla swietego spokoju.przyszla mama to ma ZYC MILOSCIA DO DZIECKA. o.
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z domu też lepiej nie wychodzić, bo w powietrzu masa syfu ![]() U mnie z mdłościami dzisiaj już lepiej nawet chęci na sprzątania mnie naszły tylko siły nie mam, przeziębienie jakieś mnie rozkłada
|
|
|
|
|
#776 |
|
Zadomowienie
|
w domu zamkniete pomieszczenia wiec na pewno jest pelno, kurzu, ROZTOCZY i innych alergenow! ale bron boze nie wietrzyc, bo sie przeziebisz
![]() dlugo tak moge wymyslac, wyspalam sie dzisiaj to mam wene ![]() zaraz sobie pojde na silownie moja gimnastyke dla ciezarnych /straszych pan uskuteczniac
|
|
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za kciuki. Kupić? Chciałabym, ale my dopiero na dorobku
może kiedyś. Póki co wynająć, bo to które mamy jest ok, ale położenie nie sprzyja spacerom, tak stromo, że dziecko by mi się z gondoli wyslizgiwalo no pod nami mieszka właścicielka, która czasem narzekała, że nasz kot hałasuje.... )) a co dopiero dziecko. dzisiaj mamy jej powiedzieć o ciąży, ciekawe jak zareaguje sama wychowała piątkę dzieciaków. Eeee gluten nie jest ogólnie niezdrowy. Niezdrowy tylko dla tych z alergią i nietolerancją, wykluczając go ot tak, można sobie ponoć zaszkodzić. |
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
Marei ponoć .....
Ponoć niestety szkodzi bo pszenica mocno modyfikowana....
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia - pediatra raczej nie pomoze, z wielu powodow bywamy dosc czesto. Syn mial juz takie fazy przed zebami ze budzil sie dzien w dzien o polnocy, potem przeszlo a teraz to jakas masakra. Zeby ida koszmarnie wolno, powinien juz miec wiecej. Poki co mamy znowu zbadac poziom wit D i zobaczymy ale rozwazam jeszcze prywatna wizyte u pediatry.
|
|
|
|
#780 | ||
|
Zakorzenienie
|
ciążowo bardzo
![]() ![]() w domu też- radzę nie oddychać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

zresztą jak wracasz do pracy i wszyscy klienci traktują cie jak długo nie widzianego członka rodziny i przychodzą z prezentami dla dziecka to radość jeszcze większą się pojawia 
myślałam, że zwymiotuje! coś okropnego! aż mi tchu zabrakło.
06.09.2014 
[/RIGHT]

Jakoś mi na mózg padło i zapomniałam, ze to surowa ryba jest... Ech.. już nie będę...
serio mowie!!!

Ale w sumie jeden śledzik chyba nie zaszkodzi?