|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+
Chciałabym mieć 2500zł na życie. Chyba w następnym roku się zglosze do SzP, przydałyby mi się nowe buty ^^
|
|
|
|
#2402 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Do starej formuły nie wracamy, zachowania i poglądy non stop obśmiewany XXII (+
Dziwi mnie, ze juz pierwsza dochodzi a ja gnije w szlafroku, siedze na dywanie i czytam wizaz. Nie zrobilam dzis pol rzeczy jeszcze. A mam ochote na kapusniak wiec trzeba a)umyc sie b) pomalowac sie c) ubrac sie d) pojsc do sklepu e) wrocic f) ugotowac kapusniak. Coz poczac???
|
|
|
|
#2403 |
|
O RLY?
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49038070]Dziwi mnie, ze juz pierwsza dochodzi a ja gnije w szlafroku, siedze na dywanie i czytam wizaz. Nie zrobilam dzis pol rzeczy jeszcze. A mam ochote na kapusniak wiec trzeba a)umyc sie b) pomalowac sie c) ubrac sie d) pojsc do sklepu e) wrocic f) ugotowac kapusniak. Coz poczac???[/QUOTE]
Malujesz się do sklepu ;>
|
|
#2404 |
|
Konto usunięte
|
Tez mnie to dziwi. I w ogole, ze ludzie maja 400 zl na osobe w 6-7 osobowej rodzinie i mowia, ze to ledwo na jedzenie wystarcza. Wiadomo, ze na luksusy to nie wystarcza, ale przeciez kazdy dla siebie jedzenia nie kupuje, tylko gotuje sie wspolnie i te koszta sie rozkladaja. Po prostu niektorym sie robic nie chce. A jeszcze bardziej dziwia mnie ludzie,ktorzy pomagaja takiej holocie. To naprawde frustrujace, bo ja i pewnie wiele z Was mialo sytuacje, ze w domu sie nie przelewalo i wyszlo sie na prosta. Tylko trzeba chciec, moze zmienic prace, moze wyjechac za granice na sezon. Moj tata latami jezdzil na sezon i nie mam poranionej psychiki, to tylko 2-3 miesiace w roku, a mozna przywiezc ladne tysiace. Zreszta jak rodzice splodzili dziecko w wieku 18 lat i zarabiaja najnizsza krajowa, no to przepraszam bardzo, ale do kogo maja pretensje. nikt 5 tysiecy za lepienie pierogow nie zarabia (poza Solejukową z "Rancza")
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2014-11-22 o 12:43 |
|
|
|
#2405 |
|
Konto usunięte
|
Aer, maluje sie codziennie, zawsze po umyciu sie. Jakos nie lubie chodzic bez makijazu, niestety nie mam ladnej cery mimo uslinych staran.
|
|
|
|
#2406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49038114]Tez mnie to dziwi. I w ogole, ze ludzie maja 400 zl na osobe w 6-7 osobowej rodzinie i mowia, ze to ledwo na jedzenie wystarcza. Wiadomo, ze na luksusy to nie wystarcza, ale przeciez kazdy dla siebie jedzenia nie kupuje, tylko gotuje sie wspolnie i te koszta sie rozkladaja. Po prostu niektorym sie robic nie chce. A jeszcze bardziej dziwia mnie ludzie,ktorzy pomagaja takiej holocie. To naprawde frustrujace, bo ja i pewnie wiele z Was mialo sytuacje, ze w domu sie nie przelewalo i wyszlo sie na prosta. Tylko trzeba chciec, moze zmienic prace, moze wyjechac za granice na sezon. Moj tata latami jezdzil na sezon i nie mam poranionej psychiki, to tylko 2-3 miesiace w roku, a mozna przywiezc ladne tysiace. Zreszta jak rodzice splodzili dziecko w wieku 18 lat i zarabiaja najnizsza krajowa, no to przepraszam bardzo, ale do kogo maja pretensje. nikt 5 tysiecy za lepienie pierogow nie zarabia (poza Solejukową z "Rancza")[/QUOTE]
Czekaj, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, 400zl/os i siedmiosobowa rodzina to wychodzi 2800, sory ale to dla mnie jakaś abstrakcja, można wegetować mając od pierwszego do pierwszego, ale gdy dochodzi powiedzmy auto, ubezpieczenie, szkoła, zima, wypadek, choroba to nie ma opcji zeby to wystarczyło A z drugą częścią się zgadzam.
|
|
|
|
#2409 |
|
Konto usunięte
|
Izzie ale to jest po odliczeniu rachunkow, oplat, lekow etc.
|
|
|
|
#2410 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49038229]Izzie ale to jest po odliczeniu rachunkow, oplat, lekow etc.[/QUOTE]
A no to ok, było napisane na osobę więc uznałam że to jest kwota na wszystko |
|
|
|
#2412 |
|
O RLY?
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49038155]Aer, maluje sie codziennie, zawsze po umyciu sie. Jakos nie lubie chodzic bez makijazu, niestety nie mam ladnej cery mimo uslinych staran.[/QUOTE]
A spoko ![]() Zrozumiałam, że specjalnie dla kapusty xD
|
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
Zgłoszę moją rodzinę do szlachetnej paczki-brat ma astygmatyzm i astmę,ja mam astmę i krótkowzroczność,obydwoje skoliozę,ja jeszcze do kardiologa chodzę.
Jeszcze babcia z nami mieszka,jest leżąca to ile hajsu na to idzie. Chyba wyszlibyśmy na plus jakby moja mama nie pracowała,tylko się nią 24h zajmowała,bo dostalibyśmy SzP
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49038070]Dziwi mnie, ze juz pierwsza dochodzi a ja gnije w szlafroku, siedze na dywanie i czytam wizaz. Nie zrobilam dzis pol rzeczy jeszcze. A mam ochote na kapusniak wiec trzeba a)umyc sie b) pomalowac sie c) ubrac sie d) pojsc do sklepu e) wrocic f) ugotowac kapusniak. Coz poczac???[/QUOTE]
Tez na dywanie ![]() [1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49037694]Z oreo koniecznie (prosze sie nie dziwic jak bedzie nieco hmmm nadjedzona )[/QUOTE]Konieeecznie. Mnie to dziwi jak mi ludzie mowia ze noo wiadomo, zaczyna sie od tych 3-4 tysiecy, po roku 5-6, aby w koncu dojsc do tych 7-8tys. W jakim miescie w tym kraju zarabia sie 7-8 tys na etacie, nie bedac wlascicielem firmy? Smiem twierdzic, ze takie pensje nie istnieja. Nie liczac marynarzy, mowie o takiej zwyklej robocie na miejscu. Tu sie zaczyna od 1280, po paru miesiacach sie dostaje podwyzke do 1700, po dwoch latach po awansie sie dostaje te 2000, jak sie wyrobi widelki do premii to sie ma wiecej. Jak sie jest specjalista to sie zaczyna od 2000 brutto, po jakims czasie sie wchodzi na 3-4, i to jest awans i szczyt. Nie znam nikogo kto by dyche zarabial. |
|
|
|
#2416 |
|
Konto usunięte
|
Candy, jacys specjalisci w korpo to kosza niezla kasiore. No i jacys dyrektorkowie w bankch. Na takich posadach to sie zarabia konkretne pieniadze. Ale wiadomo, nie kazdy bedzie pracowal w korporacji.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Dziwi mnie, ze ktos uwaza, ze jak umawiam sie z kolezanka na kawe to przyjscie z facetem jest normalne i super w ogole... |
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49039184]Candy, jacys specjalisci w korpo to kosza niezla kasiore. No i jacys dyrektorkowie w bankch. Na takich posadach to sie zarabia konkretne pieniadze. Ale wiadomo, nie kazdy bedzie pracowal w korporacji.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Dziwi mnie, ze ktos uwaza, ze jak umawiam sie z kolezanka na kawe to przyjscie z facetem jest normalne i super w ogole...[/QUOTE] Dziwi mnie ze w tym watku o takiej tematyce fioletowe wlosy umoralnia, ze to oczywista oczywistosc, ze nie kazdy chce partnera zostawiac jak gdzies wychodzi i ze ludzie dojrzewaja do tego. To czy: 1) dojrzala dopiero teraz 2) wszystkich swoich bylych sparing partnerow poznawala na wspólnych wyjsciach z mezem. No i "spedzala z nimi czas" riwniez pod czujnym okiem meza? Hm? Co jek sue stao :c |
|
|
|
#2418 | ||
|
O RLY?
|
Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie ciągać wszędzie chłopa - żadnego.
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-22 o 14:15 |
||
|
|
|
#2419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Harleyka, napisalas wszystko co mysle tylko troche sie wstydzilam mowic o tym glosno dokladnie, mnie ten przeskok szokuje, tu taki luz i otwartosc, open zwiazek a tu niecaly rok i pyk - na kawe bez faceta nie pojdzie i trzeba zaznaczac, ze ma byc SAMA jakby ktos sobie tego zyczyl.
|
|
|
|
|
#2420 |
|
O RLY?
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49039350]Harleyka, napisalas wszystko co mysle tylko troche sie wstydzilam mowic o tym glosno
dokladnie, mnie ten przeskok szokuje, tu taki luz i otwartosc, open zwiazek a tu niecaly rok i pyk - na kawe bez faceta nie pojdzie i trzeba zaznaczac, ze ma byc SAMA jakby ktos sobie tego zyczyl.[/QUOTE]już to widzę jak u mnie w pracy, kiedy rzuca się hasło "idziemy po robocie gdzieś?" wszyscy wyciągają komóreczki i dzwonią do swoich pączusiów/bułeczek/kluseczek/paróweczek i pytają czy dołączą do nas, a jeśli nie to czy mogą iść całe imprezy musielibyśmy organizować bo zazwyczaj chodzimy w 8-11 osób, a tak to by wyszło 16-22 xD
Edytowane przez aer Czas edycji: 2014-11-22 o 14:20 |
|
|
|
#2421 |
|
Konto usunięte
|
Nie no ja bym osiwiala jakby mi moja przyjaciolka chlopa zawsze targala ze soba, no horror. Zreszta moj to by nie polazl nawet jakby mi cos odwalilo i bym go ciagnela. kiedys mu zaproponowalam, zeby polazl ze mna na chwile, bo cos tam kolezanka miala nowego i chcialam zeby zobaczyl to sie popukal w czolo
![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Aer no a Ty tak nie robisz? Dziwnas. Przeciez tam moga byc tez inni FACECI. |
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
No przecież to jest jak najbardziej normalna, zdrowa zmiana, zmienic wszystkie swoje poglady, charakter, zachowania, odczucia i potrzeby w ciagu kilku miesięcy o 180 stopnii.
|
|
|
|
#2423 |
|
Konto usunięte
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;49039350]Harleyka, napisalas wszystko co mysle tylko troche sie wstydzilam mowic o tym glosno
dokladnie, mnie ten przeskok szokuje, tu taki luz i otwartosc, open zwiazek a tu niecaly rok i pyk - na kawe bez faceta nie pojdzie i trzeba zaznaczac, ze ma byc SAMA jakby ktos sobie tego zyczyl.[/QUOTE]ja juz nie moge czytac tych wypocin... pranie mozgu jej ktos zrobil |
|
|
|
#2424 |
|
Konto usunięte
|
I jeszcze mnie zastanawia : jezeli tak sie nie lubi ludzi, meczace sa wszystkie rozmowy powyzej pol godziny, nie lubi sie towarzystwa, jest sie introwertykiem trzymajacym sie na uboczu to skad wtedy wziac tylu roznych facetow...w sensie jak ich poznac, hmmm
|
|
|
|
#2425 |
|
Konto usunięte
|
Oj niestety znam taka jedna co jak chłopaka usidlila to on bez niej do się nawet po tylku podrapac NIE MOŻE. Stala się public enemy no 1.
Tak! Argument o byciu najbardziej wycofanym człowiekiem na świecie mnie zabil XD |
|
|
|
#2426 |
|
Konto usunięte
|
wszystkie macie bany za brak linka
|
|
|
|
#2427 |
|
O RLY?
|
Jesuuu... gdyby mojej przyjaciółce coś odbiło i zaczęła targać na wszystkie spotkania ze mną swojego chłopa chyba bym go ubiła.
Najpewniej w sytuacji, gdy umawiamy się na zakupy a on już na samym wejściu do ch zaczyna jęczeć. ------ Demi link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=788471 chce czekolade xD
|
|
#2428 |
|
Konto usunięte
|
Albo taka sytuacja : telefon na stole - "kochanie dostalas smsa od stasi" -"odbierz i przeczytaj mi" -"stasia pisze ze nie przyjdzie dzis bo boli ja brzuch i ma mega obfity okres a do tego nie moze wyleczyc grzybicy pochwy" - " wez jej odpisz, ze ok". Sytacja oczywiscie wyolbrzymiona, ale spotkalam sie z odbieraniem smsow i odpisywaniem na nie przez misiaczka. Od tamtej pory bardzo uwazam co o do kogo pisze, bo nie chce zeby moje prywatne sprawy czytal ktos do kogo sie nie zwracalam:/ masakra:/
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Ej bo mamy bana za brak linka, wklejcie demo bo ja zem jest na telefonie i nie umiem ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Ooo Aer szybko sie uwinela, masz ciastko🍪 |
|
|
|
#2429 |
|
Konto usunięte
|
no, zdejmuję bany, tak ma być
|
|
|
|
#2430 |
|
Konto usunięte
|
Chyba musze wziac przyklad z nbp i kogos obrazic zeby dostac bana bo kapusnik sam sie nie ugotuje a od wizazu sie nie moge odkleic cos dzis://
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.

A z drugą częścią się zgadzam.

dokladnie, mnie ten przeskok szokuje, tu taki luz i otwartosc, open zwiazek a tu niecaly rok i pyk - na kawe bez faceta nie pojdzie i trzeba zaznaczac, ze ma byc SAMA jakby ktos sobie tego zyczyl.