|
|
#781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Każdy poród jest inny.Cytat:
Carla strasznie mi przykro Ale spisałyście ![]() ![]() U mnie dzień jak co dzień czyli wymioty i ból głowy, yeaah ![]() Jak tak dalej będzie to nie wiem jak to przetrzymam.. już teraz mam sobiie za złe, że biorę paracetamol, za dużo, chociaż staram się jak najmniej ale bóle mam tak okropne, że nie daję rady wytrzymać ![]() W środę mam wizytę więc powiem doktorowi, niech coś zaradzi bo ja się wykończę. Jeszcze jestem dzisiaj tak zdenerwowana od samego rana, aż mi żołądkiem rzuca
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm... nie bliska, tylko wlascicielka domu... ale żyjemy można powiedzieć blisko. Wypadałoby jej powiedzieć. Masija powiedz lekarzowi. A może akupunktura? Jest gdzieś niedaleko? U nas niektóre położne ją stosują. |
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomaga coś, wiesz może? ![]() btw. odnośnie witamin-mama kupiła mi właśnie witaminy + kwasy dha. Jak myślicie, stosować? Czy poczekać do wizyty w środę i zobaczyć co lekarz powie? Bo znowu wszystkie kobiety z rodziny będące niedawno w ciąży, radziły mi, żebym mimo wszystko stosowała. Że to ważne, itp... Bo jak na razie biorę tylko kwas i tran.
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja biorę witaminy i DHA co drugi dzień |
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast witaminy mam Vita Miner (osobne tabletki) + kwasy DHA (osobne tabletki). Pani w aptece mówiła, i tak zresztą jest na ulotce, że stosuje się 1 dziennie witaminy+kwasy. Mam wątpliwości więc na razie zostanę przy kwasie foliowym i tranie
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarz polecił brać tabletki LadeeVit, ale w aptece Pani powiedziała, że ten kompleks witamin może wspomagać wymioty, dlatego do końca I trymestru lepiej brać sam kwas foliowy, a dopiero potem witaminy.
I zastanawiam się też nad tranem, już mam w domu, ale we wtorek wizyta i dopiero zapytam się gina czy można
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Posprzątałam w czwartek na glanc,ale później brzuch mnie bolał :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuciłam trochę węgla w czwartek i też już po chwili pojawiły się bóle i brzucha, i tych moich nieszczęsnych pleców a naczynia stoją w zlewie ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Masija mam te same tabletki
a witaminy skądś brać trzeba. Na razie co drugi dzień, a w drugim trymestrze będę codziennie. Dopiero w sumie zaczęłam Ja mam tran molersa dla dziecka owocowy i w nim jest sporo wit. A lepiej sprawdź jak na Twoim |
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pranie robi tż ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ja sie dzisiaj czuje jak wywłoka jakaś. starnadrowo był pawik przed południem , teraz troche ogarnełam dom i czuje sie jakbym 10 godzin w polu pracowała. dobrze że nie mam już żadnych obowiązków na dzis ani planów więc moge sobie już spokojnie leniuchować ![]() mąż właśnie poszedł do swoich rodziców. mam nadzieje że wróci z zaproszeniem na niedzielny obiad bo tak mi sie ie chce gotować a wsunełabym rosołek i roladke od mojej teściowej mmm uwielbiam jej obiadki
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Industria to odpoczywaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
kto by pomyślał, że ci faceci są tacy dobrzy..
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Dha chyba od drugiego trymestru. Lekarz w pl jak i w de polecil femibion. I femibion1 jest w 1 trymestrze, a feminion2 dalej. I dha maja chyba dopiero w femibion2
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie, trzeba się oszczędzać. Tylko jak? W domu trzeba wszystko zrobić, posprzątać itp.
|
|
#798 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny, czy Wy też jesteście takie senne? Mogłabym przespać cały dzień, a podobno w drugim trymestrze senność mija...
Dzisiaj postęp, zjadłam kanapkę z szynką i chrzanem i nie zwymiotowałam
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobieta w ogóle nie potrafi gotować. Wszystko co zrobi ma smak papieru... A tylko wszystkich poucza. Denerwuje mnie niemiłosiernie, więc nawet się u niej nie pokazuje Wygonię tż na te flaki. Dziewczyny jakie macie stosunki z teściami? ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Taaa dokładnie
Cytat:
Mnie już trochę przeszło teraz poszło w drugą stronę Wstałam o 5 rzucałam się do 6:30 ale zasnęłam w końcu do 10:00 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Rybka na teściów nie narzekam,ale teściowa czasami mnie wnerwia :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#801 |
|
Rozeznanie
|
No tak, ja też się w nocy budzę 2-3 x na siku, potem koło 5.30 nie wiedzieć czemu, więc korzystając z okazji biorę lek na tarczycę, a o 6 muszę już coś zjeść, bo zaczyna mnie ciągnąć na wymioty, bo żołądek już się rozruszał. Może dlatego potem tak śpię w dzień...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z moją teściową mam napięte stosunki. Mam wrażenie, że ona ciągle nie dopuszcza do siebie myśli, że jesteśmy małżeństwem
Wolałaby inną żonę dla swojego jedynaka. Ogólnie nie ma swojego życia i wtrąca się w nasze. Z wychowaniem dziecka pewnie będzie dokładnie tak samo. Zero pomocy i wsparcia, ale same wymagania i dyspozycje. Taka typowa teściowa z dowcipu Nie lubię jej, ale szanuje bo kocham swojego męża.
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Charlotta wszystko możliwe
![]() Rybka mam nadzieję że moja wtrącać się nie będzie bo wtedy wkroczymy na wojenną ścieżkę chyba haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie biorę żadnych witamin, tylko kwas i jod.
co do teściów, nawet ich lubię, szczególnie teścia. Ale czasem po prostu ich nie rozumiem, traktują swoje dzieci jakby nimi nie byli (ja się więcej interesuje co się u mojej koleżanki dzieje) teściowa do tego jest wścibska i jak przyjeżdza wszędzie wsadzi swój nos
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie biorę żadnych witamin, tylko kwas foliowy. Gin mówiła, że muszę zrobić badania i wtedy się zobaczy, czego organizm potrzebuje
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak trzeba to idę na jakieś urodziny, któryś dzień świąt i tyle. Więcej kontaktu nie potrzebuję i mam nadzieję, że po porodzie nikt na siłę nie będzie chciał mnie uszczęśliwić swoją obecnością i dobrą radą! |
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Też biorę sam kwas x2
gin powiedział,że nie ma narazie potrzeby brać dodatkowych witamin. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#808 |
|
Raczkowanie
|
Mój już powiedział, żebym zaczęła brać witaminy
póki co sam kwas biorę, bo mam wrażenie, że po witaminach, które już wcześniej próbowałam brać, były wymioty i mega nudności....
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
Może od drugiego trymestru coś mi zaleci jakieś dodatkowe witaminy
bo na wizycie będzie 14 tc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczęłam brać magnez, bo w nocy miałam straszne skurcze łydek. Nie czułam nóg.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

(tak na marginesie to bolało, bo anestezjolog przyszedł za późno, no ale mimo że było to tylko 10 miesięcy temu to znow jestem w ciąży
)
Każdy poród jest inny.

06.09.2014
Kobieta w ogóle nie potrafi gotować. Wszystko co zrobi ma smak papieru... A tylko wszystkich poucza. Denerwuje mnie niemiłosiernie, więc nawet się u niej nie pokazuje