Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 23:58   #841
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Mi lekarz polecił brać tabletki LadeeVit, ale w aptece Pani powiedziała, że ten kompleks witamin może wspomagać wymioty, dlatego do końca I trymestru lepiej brać sam kwas foliowy, a dopiero potem witaminy.
I zastanawiam się też nad tranem, już mam w domu, ale we wtorek wizyta i dopiero zapytam się gina czy można
będziesz brała osobno jod? bo to chyba jedyne witaminy bez jodu brałam w poprzedniej ciąży + leki od endokrynologa, więc musiałam mieć witaminy bez jodu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 07:29   #842
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cześć
Wczoraj mnie nie było bo cały dzień pakowalismy kartony - przeprowadzany się w tym tygodniu!!! Yupi!! oczywiście jeszcze nie skończyliśmy, ale już się zrobiło trochę pusto w naszym mieszkaniu. A tak w ogóle to nagromadzilismy duuuuzo różnych rzeczy
Stary 2014-11-23, 07:37   #843
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
Cześć
Wczoraj mnie nie było bo cały dzień pakowalismy kartony - przeprowadzany się w tym tygodniu!!! Yupi!! oczywiście jeszcze nie skończyliśmy, ale już się zrobiło trochę pusto w naszym mieszkaniu. A tak w ogóle to nagromadzilismy duuuuzo różnych rzeczy
Ale super! Zazdroszczę ;-) My dopiero na Wielkanoc, o ile zdążymy ze wszystkim ;-) Powodzenia :-*
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 08:08   #844
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Mieliśmy się przeprowadzić juz miesiąc temu, no ale były problemy. Ale teraz to już na pewno
Stary 2014-11-23, 08:43   #845
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
noo, na randke z nocniczkiem, tego jeszcze nie było

masija, ale przecież w kinie zawsze możesz wyjść do wc, nie ma biedy

ej, nie uwierzycie, włąśnie sie pokłóciłam z mężem, no i popłakałam, o to nieodłączne - ale o co? że nie szanuje mojego laptopa
normalnie jak sobie to uświadomiłam o co mi chodzi to musiałam wyjść z pokoju żeby nie widział że sama sie z siebie śmieje
No niby tak ale stracę połowę filmu z moimi boleściami

E no, masz rację Trzeba szanować cudze rzeczy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

a u nas odwrotnie. Mąż jest cudowny i wyrozumiały dla mnie Rano myje wszystkie podłogi, robi mi śniadanie do łóżka, robi śniadanie dziecku, bo wie, że ja do południa nie jestem w stanie otworzyć lodówki.
Po nocce w pracy przyjeżdża po mnie autem z Krakowa i wracamy znów do miasta gdy muszę coś załatwić, bym nie musiałą jechać busem. I wiele przykłądów mogłabym podać. Generalnie jest bardzo kochany Moja mama też mi sporo pomaga. Właściwie robi niemal wszystko w domu, bo widzi, że jestem w kiepskim stanie. Także ja nie narzekam
Rozumiem Tzn. u nas też jest podobnie-tż naprawdę się stara. Do tej pory ciężko mu przychodziło przestawić się na pomoc w domu bo nauczony był, że teściowa wszystko robi itp...
Dopiero u mnie w domu zobaczył, że da się inaczej, że każdy coś robi a ja sobie nie pozwolę na to, że będę wszystko robiła za niego i dzieci .
Na szczęście jemu też przeszkadzał taki podział z jego domu więc zaczął się przestawiać. No ale bardzo powoli
Teraz sam myje, pomaga, robi zakupy na tyle, ile może bo wraca do domu późno.
Tylko czasami nadal coś zgrzytnie a ja w ciąży jeszcze bardziej jestem nie do wytrzymania więc spięcie murowane
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Wiesz co to bym chyba pół chleba musiała zabrać na kilku godzinne wyjście bo jem co dwie godziny haha. Więc to chyba nieopłacalne
Haha niezła jesteś To idźcie tam, gdzie najwięcej restauracji
Cytat:
Cześć
Ale super

Mykam do kościoła Do później

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 09:05   #846
In_Flagranti
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Nie denerwuj się, faceci to duże dzieci. Mój jest domatorem, ale innych rzeczy nie rozumie. Do tacierzyństwa trzeba też dorosnąć, a jest trudniej, bo my czujemy na własnej skórze , co się dzieje. Powiedz mu spokojnie jak źle się czujesz. Chyba wszystkie jesteśmy takie do niczego teraz.; )

Koleżanka wysłała mi niedawno złotą myśl z internetu, nie potrafię ładnie przytoczyc, ale sens byl taki: nasze złe samopoczucie, wymioty, bóle są sygnałem od natury, która uczy nas, że odtąd ktoś inny będzie rządził naszym życiem.

Muszę mojego tz pochwalić. Odkrzal, umył łazienkę i podlogi. Co prawda nie tak dokładnie jak sama bym to zrobiła, ale i tak rozpływałam się w rozchwytach by był z siebie dumny. I za tydzień znowu pomógł

Nie wiem czy akupunktura pomaga, nie próbowałam, ale skoro jest na nią popyt, widocznie tak. Ja w nią wierzę.

Mój nie jest niestety domatorem, a ja tak! Mi wystarczy w sobotę kocyk i wino (tzn. nie teraz )

Całe szczęście jesteśmy związkiem partnerskim. Nie prasuję mu ubrań, bo ma swoje rączki
Sprzątaniem też się dzielimy Tu złego słowa nie powiem!

In_Flagranti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 10:32   #847
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
No to super a będziecie wynajmować.?

Masija tym gorzej dla naszego portfela jak będzie dużo knajp haha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-23, 11:03   #848
201710041131
Konto usunięte

Dzień dobry

My prawie się nie kłócimy, nawet jak się zezłościmy na siebie to zaraz wyjaśniamy i jest ok.

I ja prasuję jego rzeczy, ale on robi takie rzeczy, których ja nigdy w życiu bym nie zrobiła, np. sprzątanie łazienki
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:49   #849
Cos_
Zakorzenienie

Dobry
Jak samopoczucie.?

Stary 2014-11-23, 11:51   #850
Selis
Zadomowienie

Dzień Dobry
Jestem dopiero dziś...poruszyłyście tyle wątków, że nie wiem do czego się odnieść...
napisze tylko, że mój Tż też jest strasznie kochany, nie ma rzeczy której on by w domu nie zrobił od mycia podłóg do naprawy jakiś sprzętów, czasami jest tak, że ja zrobie jedną rzecz, a on juz sto innych z tym, że jak jesteśmy u jego mamy to wtedy siedzi książe na kanapie i jest obsługiwany przez wszystkich co mnie irytuje, ale już przestaliśmy sie o to kłócić bo można mówić i mówić...

Jeśli chodzi o przyjmowane leki, to ja od początku ciąży biore duphaston, luteine, magneB6, wit. E, wit. D, kwas foliowy, no i do tego codziennie zastrzyk w brzuch, wszystko dlatego, że dwa razy wcześniej poroniłam, czasami nie lubię tym wszytkim dziecko faszerować, ale mam zaufanie do mojego lekarza
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 11:58   #851
rybkaa90
Zakorzenienie

Ja większość rzeczy robię w domu sama. Ciężko byłoby mi obarczać Tż sprawami domowymi, jak wraca bardzo późno do domu. Pracuje zawodowo i dogląda budowy. Ja "siedzę" w domu... Siłą rzeczy muszę zająć się porządkami, obiadem, zakupami itp. Chociaż nie powiem, że jest lekko, czasami zwykłe zakupy są dla mnie zbyt męczące

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:04   #852
tassia
Zakorzenienie

Dziewczyny nagle wywaliloi brzuch. Z dnia na dzień. Masakra
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1416740654074.jpg (36,3 KB, 73 załadowań)

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:06   #853
masija
Zakorzenienie

Cytat:
No to super a będziecie wynajmować.?

Masija tym gorzej dla naszego portfela jak będzie dużo knajp haha

Cytat:
Dobry
Jak samopoczucie.?

U mnie dzisiaj w porządku chociaż w kościele dzisiaj prawie zemdlałam

A teraz gotuję rosół. MMmmm jak pachnie

Stary 2014-11-23, 12:18   #854
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ale fajnie mi urósł tylko trochę, ale i tak już go lubię

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

A teraz gotuję rosół. MMmmm jak pachnie
Mam nadzieje, że nie stoisz całej mszy na baczność, tylko sobie siadasz w ławce bo w kościele łatwo o zasłabnięcie
ROSÓŁ mmmmmm ja mam wczorajszą lasagne i nic mi jeszcze nie pachnie
Stary 2014-11-23, 12:24   #855
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Matko! Faktycznie Super
Bo najpierw idzie dół, prawda? Tzn. najpierw wywala na dole? Czy na górze?

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Ale fajnie mi urósł tylko trochę, ale i tak już go lubię

Mam nadzieje, że nie stoisz całej mszy na baczność, tylko sobie siadasz w ławce bo w kościele łatwo o zasłabnięcie
ROSÓŁ mmmmmm ja mam wczorajszą lasagne i nic mi jeszcze nie pachnie
Właśnie zawsze siedzę ale dzisiaj nie było miejsca..:/
Na szczęście byłam z tatą, wzięłam kluczyki od samochodu i poszłam na chwilę usiąść. Wróciłam ale po chwili to samo więc wyszliśmy na pole. Na polu zimno to i lepiej się czułam

Chcesz trochę?

Stary 2014-11-23, 12:29   #856
Marei
Zakorzenienie

My dzisiaj jemy żurek z Winiary z kartoflami, kiełbaską i cebulką oraz spaghetti, ale to już samodzielnie robione.

Wczoraj oglądaliśmy tylko jedno mieszkanie, parter w dwupiętrowym domu. Niewielki ogród zimowy, dość duży ogród. Niestety mieszkanie po dziadkach, więc przydałoby się gruntowny remont... no i ciemne trochę, ponieważ od strony kuchni i łazienek bardziej to wysoka piwnica niż parter. Za to ten ogród zimowy nieduży, ale do picia kawy zimą idealny... szkoda, że nie wyremontowali, bo wynająć i remontować się nie kalkuluje
Drugie mieszkanie w tygodniu będziemy oglądać, niestety jest w mieście, nie u nas na obrzeżach i w bloku

Tassia no spory ten brzuszek! )

Rybko rozumiem Cię. Wcześniej pracowałam dłużej niż tz i tak musiałam więcej robić. Teraz pracujemy podobnie, ale tz w domu robi więcej, bo ja nie mam siły i musi. A Twój tz jest bardzo pracowity, więc miło, że mu pomagasz ile możesz. Tylko się nie przepracowuj!

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2014-11-23 o 12:33
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 12:41   #857
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zawsze siedzę ale dzisiaj nie było miejsca..:/
Na szczęście byłam z tatą, wzięłam kluczyki od samochodu i poszłam na chwilę usiąść. Wróciłam ale po chwili to samo więc wyszliśmy na pole. Na polu zimno to i lepiej się czułam

Chcesz trochę?
Rosołu...zawsze!!!
Stary 2014-11-23, 12:51   #858
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
My dzisiaj jemy żurek z Winiary z kartoflami, kiełbaską i cebulką oraz spaghetti, ale to już samodzielnie robione.
Zrozumiałam, że jecie żurek ze spaghetti... i tak myślę, jak to się cholera łączy?

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Rosołu...zawsze!!!
Hehe to wpadaj

Kochane pomóżcie!
Co kupić chrześnicy 6 letniej i chrześnicy 1 rocznej?
Starsza uwielbia kiecki ale oprócz tego też chciałabym jej coś dokupić. A małej?

Stary 2014-11-23, 13:30   #859
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Cześć
super

Cytat:

Mykam do kościoła Do później
ja już z 4 tygodnie nie byłam Wolę nie iść niż musieć wychodzić w trakcie. W poprzedniej ciąży też bardzo rzadko chodziłam ze względu na samopoczucie.

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
I ja prasuję jego rzeczy, ale on robi takie rzeczy, których ja nigdy w życiu bym nie zrobiła, np. sprzątanie łazienki
mój nie prasuje. I mało sprząta, bo nie lubię jak posprząta (byle jak moim zdaniem)Zajmuje się sporo dzieckiem, czasem gotuje, wszystko w domu naprawia etc. Teraz sprząta i prasuje moje mama na szczęście Ja tylko gotuję czasem i jak się dobrze czuję to zrobię coś tam jeszcze, ale to rzadkość teraz...

Cytat:
Dobry
Jak samopoczucie.?

brzuch mnie boli od wczoraj

Cytat:

Cytat:

dlatego własnie ja nie chodzę- pożygałąbym się za przeproszeniem a następnie padła na podłogę

Cytat:
Kochane pomóżcie!
Starsza uwielbia kiecki ale oprócz tego też chciałabym jej coś dokupić. A małej?
może jakaś gra dla 6 latki?
Rocznej to sporo możesz kupić np jakiś pchaczyk. Takie dzieci lubia różne dźwięki, światełka. O ile rodzice nie mają nic przeciw takim zabawkom, bo niektórzy nie chcą, by kupować zabawki interaktywne.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 13:56   #860
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cześć

super

ja już z 4 tygodnie nie byłam Wolę nie iść niż musieć wychodzić w trakcie. W poprzedniej ciąży też bardzo rzadko chodziłam ze względu na samopoczucie.

mój nie prasuje. I mało sprząta, bo nie lubię jak posprząta (byle jak moim zdaniem)Zajmuje się sporo dzieckiem, czasem gotuje, wszystko w domu naprawia etc. Teraz sprząta i prasuje moje mama na szczęście Ja tylko gotuję czasem i jak się dobrze czuję to zrobię coś tam jeszcze, ale to rzadkość teraz...

brzuch mnie boli od wczoraj

dlatego własnie ja nie chodzę- pożygałąbym się za przeproszeniem a następnie padła na podłogę

może jakaś gra dla 6 latki?
Rocznej to sporo możesz kupić np jakiś pchaczyk. Takie dzieci lubia różne dźwięki, światełka. O ile rodzice nie mają nic przeciw takim zabawkom, bo niektórzy nie chcą, by kupować zabawki interaktywne.
Ja nie byłam w tamtym tyg. Dzisiaj naprawdę czułam się dobrze. Stałam przy drzwiach. Ale tak mnie po prostu złapało, za gorąco było mimo wszystko. Wyszłam na pole i było ok.
No i byłam z tatą Samej nikt mnie nie chce puszczać

Hm.. a Jenga? Czy jakoś tak? Fajne to będzie dla niej?
A mała? Jej rodzice nie mają nic przeciwko ale czy ja wiem, czy to takie fajne? 'Wychowałam' już parę maluchów w takim wieku i serio, było zainteresowanie przez chwilę a później i tak fajniejsze były przedmioty użytku domowego
A nie chcę kupować czegoś wielkiego bo oni przyjeżdżają z zagranicy i nie zapakują wszysktiego

Stary 2014-11-23, 14:11   #861
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Rany!!! Faktycznie Już się nic nie ukryje

Cytat:
Zrozumiałam, że jecie żurek ze spaghetti... i tak myślę, jak to się cholera łączy?

Hehe to wpadaj

Kochane pomóżcie!
Hmm może jakaś edukacyjna planszówka ew. są takie grube książki z łamigłówkami A co do tej młodszej,pewnie jakieś zabawki z bajerami,światełkami i w ogóle. Zależy też jakie masz fundusze
Stary 2014-11-23, 14:13   #862
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie byłam w tamtym tyg. Dzisiaj naprawdę czułam się dobrze. Stałam przy drzwiach. Ale tak mnie po prostu złapało, za gorąco było mimo wszystko. Wyszłam na pole i było ok.

A mała? Jej rodzice nie mają nic przeciwko ale czy ja wiem, czy to takie fajne? 'Wychowałam' już parę maluchów w takim wieku i serio, było zainteresowanie przez chwilę a później i tak fajniejsze były przedmioty użytku domowego
A nie chcę kupować czegoś wielkiego bo oni przyjeżdżają z zagranicy i nie zapakują wszysktiego
mój syn ma zabawki, którymi bawi się od powiedzmy półtora roku. Oczywiście z przerwami, ale jednak lubi wracać do tych grających i świecących. Ma np takie zoo z Vtech i telefon tej samej firmy. Telefon uczy literek, cyferek, można na nim nagrać wiadomośc, do tego ma sznureczek do ciągnięcia. Dostał na roczek i ciągle wraca do tej zabawki.
Możesz też kupić jakieś łatwe duże klocki np albo sorter kształtów- o to też Leoś lubi
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:25   #863
Marei
Zakorzenienie

Mam 6,5 letniego siostrzeńca i po konsultacją z koleżanką, która od lat prowadzi sklep internetowy z planszówkami, wybrałam osadnicy catanu junior. Polecała także pędzące żółwie, słowostworki i ranczo. Możesz poszukać opinii i opisów, ceny są różne. Oprócz osadników myślałam także nad pędzącymi żółwiami, ostatecznie wybrałam tą pierwszą.

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2014-11-23 o 14:26
Marei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:26   #864
201710041131
Konto usunięte

Tassia o jaaaa

A ja zrobiłam pierwszy obiad od kilku dni (czuję się bardzo dobrze), nawet byłam na krótkim spacerku bo taka pogoda (ale tylko na 10 minut i wróciłam do łóżka),a dzis mają nam przywieźć meble do salonu

I w ogóle pierwszy raz nie czuję nic związanego z ciążą, nie wiem czy się martwić czy cieszyć, ale wolę się cieszyć, że może kryzys mija
Stary 2014-11-23, 14:30   #865
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Tassia o jaaaa

A ja zrobiłam pierwszy obiad od kilku dni (czuję się bardzo dobrze), nawet byłam na krótkim spacerku bo taka pogoda (ale tylko na 10 minut i wróciłam do łóżka),a dzis mają nam przywieźć meble do salonu

I w ogóle pierwszy raz nie czuję nic związanego z ciążą, nie wiem czy się martwić czy cieszyć, ale wolę się cieszyć, że może kryzys mija
Szuu no to już taki czas,że najwyższy czas,żeby dolegliwości powoli przechodziły Ja sobie zdałam sprawę,że męczę się już 5 tydzień
Stary 2014-11-23, 14:39   #866
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuu no to już taki czas,że najwyższy czas,żeby dolegliwości powoli przechodziły Ja sobie zdałam sprawę,że męczę się już 5 tydzień
Nooo właśnie, już czas, żeby przyszła ta mega energia, wicie gniazda i te sprawy Bo przecież potem będziemy się kulać zamiast chodzić i znowu nie pohasamy
Stary 2014-11-23, 14:40   #867
stina1983
Raczkowanie

U nas w związku od początku podział obowiązków był jasny. Ja zajmuję się domem, TZ bardzo dużo pracuje. Nie protestują bo widzę ile robi, jak buduje naszą przyszłość.

Dolegliwości moje zwłaszcza te żołądkowe trochę mi zmalały, ale za to wczoraj zatkały mi się uszy i zrobiło ciemno przed oczami. Na szczęście przeszło po chwili.

Zaczynam 13 tydzień, liczę na lepsze samopoczucie
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:41   #868
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo właśnie, już czas, żeby przyszła ta mega energia, wicie gniazda i te sprawy Bo przecież potem będziemy się kulać zamiast chodzić i znowu nie pohasamy
Później to pozostaje tylko toczenie się haha Mam nadzieję,że mnie nowa energia przyjdzie z grudniem
Stary 2014-11-23, 14:45   #869
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

Jest ekstra książeczka. A właściwie seria.
Miasteczko Mamoko
Polecam dla roczniaka. Mój 14 miesięczny syn tylko to chce oglądać. A fajna rozwijająca ksiazka

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Później to pozostaje tylko toczenie się haha Mam nadzieję,że mnie nowa energia przyjdzie z grudniem
Mnie PR,wyszła wczoraj. Wstalam o 4 a poszlam spać o 3 w nocy.
Zaczelam 11 tydzień. Wcześnie, nie?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 14:49   #870
Cos_
Zakorzenienie

Tassia no dosyć wcześnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości