|
|
#841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
brałam w poprzedniej ciąży + leki od endokrynologa, więc musiałam mieć witaminy bez jodu.
|
|
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Wczoraj mnie nie było bo cały dzień pakowalismy kartony - przeprowadzany się w tym tygodniu!!! Yupi!! oczywiście jeszcze nie skończyliśmy, ale już się zrobiło trochę pusto w naszym mieszkaniu. A tak w ogóle to nagromadzilismy duuuuzo różnych rzeczy
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
Ale super! Zazdroszczę ;-) My dopiero na Wielkanoc, o ile zdążymy ze wszystkim ;-) Powodzenia :-*
|
|
|
|
#844 |
|
Rozeznanie
|
Mieliśmy się przeprowadzić juz miesiąc temu, no ale były problemy. Ale teraz to już na pewno
|
#845 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() E no, masz rację Trzeba szanować cudze rzeczy Cytat:
Tzn. u nas też jest podobnie-tż naprawdę się stara. Do tej pory ciężko mu przychodziło przestawić się na pomoc w domu bo nauczony był, że teściowa wszystko robi itp... Dopiero u mnie w domu zobaczył, że da się inaczej, że każdy coś robi a ja sobie nie pozwolę na to, że będę wszystko robiła za niego i dzieci . Na szczęście jemu też przeszkadzał taki podział z jego domu więc zaczął się przestawiać. No ale bardzo powoli ![]() Teraz sam myje, pomaga, robi zakupy na tyle, ile może bo wraca do domu późno. Tylko czasami nadal coś zgrzytnie a ja w ciąży jeszcze bardziej jestem nie do wytrzymania więc spięcie murowane ![]() Cytat:
To idźcie tam, gdzie najwięcej restauracji![]() Cytat:
![]() Mykam do kościoła Do później
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój nie jest niestety domatorem, a ja tak! Mi wystarczy w sobotę kocyk i wino (tzn. nie teraz Całe szczęście jesteśmy związkiem partnerskim. Nie prasuję mu ubrań, bo ma swoje rączki ![]() Sprzątaniem też się dzielimy Tu złego słowa nie powiem!
|
|
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a będziecie wynajmować.? Masija tym gorzej dla naszego portfela jak będzie dużo knajp haha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#848 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() My prawie się nie kłócimy, nawet jak się zezłościmy na siebie to zaraz wyjaśniamy i jest ok. ![]() I ja prasuję jego rzeczy, ale on robi takie rzeczy, których ja nigdy w życiu bym nie zrobiła, np. sprzątanie łazienki
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Jak samopoczucie.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#850 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Jestem dopiero dziś...poruszyłyście tyle wątków, że nie wiem do czego się odnieść... napisze tylko, że mój Tż też jest strasznie kochany, nie ma rzeczy której on by w domu nie zrobił od mycia podłóg do naprawy jakiś sprzętów, czasami jest tak, że ja zrobie jedną rzecz, a on juz sto innych z tym, że jak jesteśmy u jego mamy to wtedy siedzi książe na kanapie i jest obsługiwany przez wszystkich co mnie irytuje, ale już przestaliśmy sie o to kłócić bo można mówić i mówić... ![]() Jeśli chodzi o przyjmowane leki, to ja od początku ciąży biore duphaston, luteine, magneB6, wit. E, wit. D, kwas foliowy, no i do tego codziennie zastrzyk w brzuch, wszystko dlatego, że dwa razy wcześniej poroniłam, czasami nie lubię tym wszytkim dziecko faszerować, ale mam zaufanie do mojego lekarza
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Ja większość rzeczy robię w domu sama. Ciężko byłoby mi obarczać Tż sprawami domowymi, jak wraca bardzo późno do domu. Pracuje zawodowo i dogląda budowy. Ja "siedzę" w domu... Siłą rzeczy muszę zająć się porządkami, obiadem, zakupami itp. Chociaż nie powiem, że jest lekko, czasami zwykłe zakupy są dla mnie zbyt męczące
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nagle wywaliloi brzuch. Z dnia na dzień. Masakra
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj w porządku chociaż w kościele dzisiaj prawie zemdlałam ![]() A teraz gotuję rosół. MMmmm jak pachnie
|
|
#854 | |
|
Zadomowienie
|
Ale fajnie
mi urósł tylko trochę, ale i tak już go lubię Cytat:
![]() ROSÓŁ mmmmmm
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Matko! Faktycznie
![]() Bo najpierw idzie dół, prawda? Tzn. najpierw wywala na dole? Czy na górze? ![]() Cytat:
Na szczęście byłam z tatą, wzięłam kluczyki od samochodu i poszłam na chwilę usiąść. Wróciłam ale po chwili to samo więc wyszliśmy na pole. Na polu zimno to i lepiej się czułam ![]() Chcesz trochę? ![]()
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj jemy żurek z Winiary
z kartoflami, kiełbaską i cebulką oraz spaghetti, ale to już samodzielnie robione. Wczoraj oglądaliśmy tylko jedno mieszkanie, parter w dwupiętrowym domu. Niewielki ogród zimowy, dość duży ogród. Niestety mieszkanie po dziadkach, więc przydałoby się gruntowny remont... no i ciemne trochę, ponieważ od strony kuchni i łazienek bardziej to wysoka piwnica niż parter. Za to ten ogród zimowy nieduży, ale do picia kawy zimą idealny... szkoda, że nie wyremontowali, bo wynająć i remontować się nie kalkuluje ![]() Drugie mieszkanie w tygodniu będziemy oglądać, niestety jest w mieście, nie u nas na obrzeżach i w bloku ![]() Tassia no spory ten brzuszek! )Rybko rozumiem Cię. Wcześniej pracowałam dłużej niż tz i tak musiałam więcej robić. Teraz pracujemy podobnie, ale tz w domu robi więcej, bo ja nie mam siły i musi. A Twój tz jest bardzo pracowity, więc miło, że mu pomagasz ile możesz. Tylko się nie przepracowuj! Edytowane przez Marei Czas edycji: 2014-11-23 o 12:33 |
|
|
|
#857 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe to wpadaj ![]() Kochane pomóżcie! Co kupić chrześnicy 6 letniej i chrześnicy 1 rocznej? ![]() Starsza uwielbia kiecki ![]() ale oprócz tego też chciałabym jej coś dokupić. A małej?
|
|
#859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() ja już z 4 tygodnie nie byłam Wolę nie iść niż musieć wychodzić w trakcie. W poprzedniej ciąży też bardzo rzadko chodziłam ze względu na samopoczucie.Cytat:
)Zajmuje się sporo dzieckiem, czasem gotuje, wszystko w domu naprawia etc. Teraz sprząta i prasuje moje mama na szczęście Ja tylko gotuję czasem i jak się dobrze czuję to zrobię coś tam jeszcze, ale to rzadkość teraz...brzuch mnie boli od wczoraj ![]() ![]() dlatego własnie ja nie chodzę- pożygałąbym się za przeproszeniem a następnie padła na podłogę ![]() Cytat:
Rocznej to sporo możesz kupić np jakiś pchaczyk. Takie dzieci lubia różne dźwięki, światełka. O ile rodzice nie mają nic przeciw takim zabawkom, bo niektórzy nie chcą, by kupować zabawki interaktywne.
|
|
#860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i byłam z tatą Samej nikt mnie nie chce puszczać![]() Hm.. a Jenga? Czy jakoś tak? Fajne to będzie dla niej? A mała? Jej rodzice nie mają nic przeciwko ale czy ja wiem, czy to takie fajne? 'Wychowałam' już parę maluchów w takim wieku i serio, było zainteresowanie przez chwilę a później i tak fajniejsze były przedmioty użytku domowego ![]() A nie chcę kupować czegoś wielkiego bo oni przyjeżdżają z zagranicy i nie zapakują wszysktiego
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Rany!!! Faktycznie
Cytat:
A co do tej młodszej,pewnie jakieś zabawki z bajerami,światełkami i w ogóle. Zależy też jakie masz fundusze
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też kupić jakieś łatwe duże klocki np albo sorter kształtów- o to też Leoś lubi
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 6,5 letniego siostrzeńca i po konsultacją z koleżanką, która od lat prowadzi sklep internetowy z planszówkami, wybrałam osadnicy catanu junior. Polecała także pędzące żółwie, słowostworki i ranczo. Możesz poszukać opinii i opisów, ceny są różne. Oprócz osadników myślałam także nad pędzącymi żółwiami, ostatecznie wybrałam tą pierwszą.
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2014-11-23 o 14:26 |
|
|
|
#864 |
|
Konto usunięte
|
Tassia o jaaaa
A ja zrobiłam pierwszy obiad od kilku dni (czuję się bardzo dobrze), nawet byłam na krótkim spacerku bo taka pogoda (ale tylko na 10 minut i wróciłam do łóżka),a dzis mają nam przywieźć meble do salonu I w ogóle pierwszy raz nie czuję nic związanego z ciążą, nie wiem czy się martwić czy cieszyć, ale wolę się cieszyć, że może kryzys mija
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie zdałam sprawę,że męczę się już 5 tydzień
|
|
|
|
|
#866 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo przecież potem będziemy się kulać zamiast chodzić i znowu nie pohasamy |
|
|
|
|
#867 |
|
Raczkowanie
|
U nas w związku od początku podział obowiązków był jasny. Ja zajmuję się domem, TZ bardzo dużo pracuje. Nie protestują bo widzę ile robi, jak buduje naszą przyszłość.
Dolegliwości moje zwłaszcza te żołądkowe trochę mi zmalały, ale za to wczoraj zatkały mi się uszy i zrobiło ciemno przed oczami. Na szczęście przeszło po chwili. Zaczynam 13 tydzień, liczę na lepsze samopoczucie
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję,że mnie nowa energia przyjdzie z grudniem ![]()
|
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miasteczko Mamoko Polecam dla roczniaka. Mój 14 miesięczny syn tylko to chce oglądać. A fajna rozwijająca ksiazka ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Zaczelam 11 tydzień. Wcześnie, nie?
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia no dosyć wcześnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

brałam w poprzedniej ciąży + leki od endokrynologa, więc musiałam mieć witaminy bez jodu.

To idźcie tam, gdzie najwięcej restauracji

06.09.2014 

[/RIGHT]