|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
+ ten brzuchhh i plus ruchy. Dziwne to. Gdyby nie to ze miałam USG to bym się zastanawiała czy nie jestem miesiąc do przodu.
Naprawdę dziś i wczoraj mam tyle energii ze nie pamiętam
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
tassia, ale fajny brzuszek, faktycznie spory
szuuu, może ci już pomału przechodzi. ja też sie troche lepiej czuje, tzn dalej mam mdłości i ciągnie mnie na ale dużo łagodniej
|
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja będę zaczynała 13 tc i też już dawno nie miałam silnych mdłości, jak na początku Myślicie, że jest szansa, że do końca roku poczujemy ruchy dziecka czy to za wcześnie?
|
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja raczej szczupła nie jestem ale brzuch się mieścił w granicach miednicy i żeber a nie taka bułka![]() A co do ruchów to ok 16 tygodnia często juz czuć. Wiec myślę ze poczujemy
|
|
|
#875 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki jeszcze raz ![]() ja też mam brzuchol ale w sumie nie wiem czy to ciąża czy to wzdęcia.
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama się nad tym zastanawiałam i na to liczę
|
||
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
Cos identycznego jak anutka pisała. Jak zjem słodkie to rybka, motyl w brzuchu. Dokładnie jak w poprzedniej ciąży. Cały czas mnie to dziwi ale czuje dokładnie w miejscu gdzie jest dzidziuś.
|
|
#878 |
|
Zakorzenienie
|
Masija - ja nie jestem zwolenniczka grajaco-swiecacych zabawek, smartfonikow, tablecikow itp. wiec dla roczniaka obstawialabym ksiazke albo lego duplo. Z ksiazek bardzo polecana jest seria na ulicy czeresniowej, sa 4 pory roku, mozna tematycznie akurat zime kupic, ewentualnie cos z ksiazek E. Carla: np. bardzo glodna gasienica. Ty dla chlopca czy dziewczynki szukasz?
|
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Heh. Ja tak na sztbko: między kartonami a wymiotami. Z przewagą wymiotów
wiem ze niektóre z Was to przechodzą od samego początku ale ja po jednym dniu mam dość. Od 11 rzygam co ok 10 minut. Wszystko mnie boli, jestem wykończona fizycznie i psychicznie. Dobrze ze Tż juz jest w domu bo nawet nie mam siły Małej podnieść (sama nie jestem w stanie podnieść się z łóżka). Jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło- w poprzedniej ciazy to nawet mdłości nie miałam... Teraz zaczęłam 14 - sty tydzień i mnie zwalilo z nóg oby tylko do jutra przeszło bo trzeba iść do pracy!!
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
kompa nie brałam, na tel za dużo do cytowania a poza tym kalafior ciążowy![]() A tak to czuję się ok (wiec współczuję tym które mają mdłości i wymiotuje PS. Wszelkie formalności co do 1 strony- na priv ![]() ;* ;* |
|
|
|
#881 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 13 tc
Jeszcze ciut i 4 m-c i 2 trymestr (właśnie od 13,5tc się zaczyna?)Tassia ale brzuniek ładny Ci wyskoczyl ![]() To ja się pochwale swoim
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masija wygoogluj sobie. Fajna jest ta książeczka. Tassia kiedy masz genetyczne? ja mam ciąże spożywczą
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, witam po weekendzie. Tajne brzuchy
|
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry.
Miłego dnia ![]() Czas wstać i szykowac się do pracy...
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dzień dobry
zbieram się powolutku do lekarza. Dzisiaj aż trzy z nas mają wizyty, więc trzymam mocno kciuki
|
|
|
|
#886 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Powodzenia dla wszystkich, które mają dziś wizyty, trzymam kciuki Ja zaraz jadę robić wyniki, ale obawiam się że na czczo to nawet z podjazdu nie ruszę autem ;-)
|
|
|
|
#887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze dziewczyny śliczne brzuszki ![]() Bardzo ładnie wyglądacie ![]() Po drugie trzymam kciuki dziś za wszystkie wizyty ![]() U mnie week jak zawsze minął szybko Wczoraj wizyta obiadowa u teściów więc w jedzienie jesteśmy zaopatrzeni Spokojnego tygodnia wam życzę kochane
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja wczoraj miałam intensywny dzień, który jeszcze dzisiaj czuje. Gratuluję brzuszków! I życzę zmniejszenia tych upierdliwych dolegliwości.
|
#889 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
Ładnie to tak o nas zapominać?![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż jak tylko widzi mój brzuch to się cieszy, że tak jutż go widać a ja dzień na dzien muszę mu tłumaczyć, że to wzdęcia a nie nasz maluch![]() ![]() Fajna na Księga na pewno popatrzę jak będzie w księgarni![]() A wczoraj w lidlu kupiłam małej takie pluszowe, mięciutkie body z kapturem Witam się w ogóle w 12 tygodniu ![]() A w środę wizyta! W końcu!
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Co do księgi dźwięków to w sumie nie wiem czy nie za późno. Mój ja dostał jak miał 6 mięsiecy i teraz juz nie robi szału. Ale może dlatego ze juz się po prostu znudzila. A fakt była hitem. Jak miał 10miesiecy to parę razy dziennie musialam cala "czytać"
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez byla hitem. Dostal jakos jak 3 m-ce mial i czesto czytalismy. Na poczatek ciekawe byly duze czarne napisy, odglosy potem coraz wiecej. Ja bym wolala taka ksiazke jakos na chrzciny, pol roku, ale moze rzeczywiscie naszym dzieciom juz sie opatrzyla jak dlugo maja.
|
|
|
|
#892 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty w którym tyg. jesteś?Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- sporo wywaliło , faktycznie już się nie ukryje
|
||
|
|
|
#893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() o jaaa ! Witam poweekendowo Energia mi wróciła, w sobotę jak się wziełam za pucowanie kuchni tak wszystkie szafki wypucowałam Ale potem cierpiałam, biodro mnie okropnie bolało nie wiem co to jest, jak mnie boli jakby w stawie biodrowym, nieraz ani usiąść, ani ustać. W pierwszej ciąży tez tak miałam.. I zaczynam 11 tydz
|
|||||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziś prenatalne
I mam ważne pytanie, mogę iść z TŻetem ? Lekarz nie będzie miał nic przeciwko? Chciałabym żeby popatrzył na malucha
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2014-11-24 o 09:22 |
|
|
|
#895 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne ze tak
|
|
#896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dostanie jak będzie miała 11 więc w sumie rok Ale wydaje mi się, że może być fajna ta książeczka. Ona mieszka na wsi gdzie jest dużo krów, sarenek, i innych zwierząt więc można ją uczyć![]() kaja oszczędzaj się fartuch oczywiście Nie ma prawa go wyprosić![]() A mnie oczywiście boli głowa. Yeah
Edytowane przez masija Czas edycji: 2014-11-24 o 09:28 |
||
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, idę pierwszy raz z tż, zobaczymy jak to będzie. ![]() oby tylko maluch był zdrowy... ![]() ide na 15:40
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to nie robię nic w domu i dopiero co wyszłam z czymś tak ten Ale to dlatego ze kupiłam nowego cifa anty tłuszcz i musiałam wymyć wszystkie szafki po serii smażonych frytek ![]() A z tym biodrem to ja nei wiem co to jest.. Pamietam że miałam iśc na prześwietlenie, no ale w ciązy wiadomo nie mogłam.. potem mi przeszło po porodzie i o tym zapomniałam. I teraz znów.. ![]() Wklejam focie brzucha ![]() https://www.dropbox.com/s/nrcgz144td...5%82u.png?dl=0 |
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

[/RIGHT]

ale dużo łagodniej
a nie taka bułka

wiem ze niektóre z Was to przechodzą od samego początku ale ja po jednym dniu mam dość. Od 11 rzygam co ok 10 minut. Wszystko mnie boli, jestem wykończona fizycznie i psychicznie. Dobrze ze Tż juz jest w domu bo nawet nie mam siły Małej podnieść (sama nie jestem w stanie podnieść się z łóżka). Jeszcze nigdy mi się to nie zdarzyło- w poprzedniej ciazy to nawet mdłości nie miałam... Teraz zaczęłam 14 - sty tydzień i mnie zwalilo z nóg
;* 

06.09.2014
nie wiem co to jest, jak mnie boli jakby w stawie biodrowym, nieraz ani usiąść, ani ustać. W pierwszej ciąży tez tak miałam..