|
|
#1261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Jejku ale nuda dzisiaj, chociaż słońce świeci, to nawet ochoty na spacer nie mam. Mój Tż właśnie wrócił z biedronki z mandarynkami
i kalendarzem adwentowym mmm... będę wcinać po jednej czekoladce dziennie ![]() Jak dawałyście brzuszki to i ja aktualizację swój ![]() 23 tc i 5 dni Mam 60kg na wadze 9kg do przodu
|
|
|
|
#1262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekny brzuszek a ty chudziutka jestes ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Obiad zrobilam i nawet polowy nie zjadlam.... Cos slodkiego bym zjadla ale od wczoraj zero slodyczy postanowilam.... i taka jakas bez checi do normalnego jedzenia dzisiaj |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też właśnie po kilku mandarynkach odpoczywam kalendarz u mnie by nie przetrwał do adwentu
|
|
#1265 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale Ty chudzinka, a brzusio fajny. A ja chwalę się, że chyba udało mi się przekupić syna kinem i malutka będzie miała na imię Maja Paulina ![]() Teraz chyba poprasuję trochę, bo moje chłopaki lewe ręce do żelazka mają
|
|
#1266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny brzuszek
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No niezle hahahahaha
|
|
|
|
|
#1268 |
|
Zadomowienie
|
o wy chudziny ! gdzie wy te kg mieścicie? chyba w piętach, bo ich na zdjęciach nie widać ^^ ślicznotkiA i ja bym na basen dzidziole swoją z chęcią zabrała, na zaaajęcia ooo tak niech się pluska mały kordupelek i ja razem zniąI chwale się, bo kupiliśmy laktator taki jaki chciałam, czyli medela mini electric za 80 zł i mam już 3 pokrowce na przewijak, pieluchy tetrowe i flanelowe wzięłam, bo dobre jakościowo czekam jeszcze tylko aż panienka zadzwoni, bo przewijak na łóżeczko za 20zł taaki ładniusi znalazłam i już się doczekać nie mogę, tak mi się chce już wszystko skompletowaćPozazdrościłam kina, TŻ zrobił popcorn i seans w 3d zaczynamy
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-11-23 o 15:43 |
|
|
|
#1269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystko na tablicy znalazłaś??
|
|
|
#1270 | |
|
Rozeznanie
|
Aż za łatwo mi poszło
Tylko mały cwaniak nie wiedział, że i tak miałam w planach zabrać go na jakąś bajkę ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
Tak sobie dziś pomyślałam, że do Świąt to szybko zleci. A po nowym roku dziewczyny to już z górki. Wow, super prawda
|
|
#1271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja za każdym razem gdy coś znajdę ładnego i zadzwonię do mamy, to ta na mnie krzyczy i nie zamawiam ![]() Ja seans z moim też sobie zrobiliśmy- 5 minut i mój Tż chrapał
|
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle nad medela ale uzywana bo ceny jak z kosmosu ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1273 |
|
Rozeznanie
|
Ahh Tż włączył film, ładnie pięknie i po chwili chrapał
taki mega seans był ![]() Rozmawiałam z Tż i oboje stwierdziliśmy, że sobie pod choinkę kupujemy komodę dla maleństwa a od moich rodziców zażyczyłam sobie suszarkę na pranie pionową na ciuszki dziecięce także w tym roku prezenty tylko praktyczne Jak tam wasze maleństwa dzisiaj? Aktywne? Bo mój taki w kratkę, jak pojadłam to wariował, a teraz chyba sobie smacznie śpi |
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
widzę, że w większości leniwa niedziela. moja miała być dziś aktywna ale z rana dostałam biegunki a potem 37,2 kreski i trzyma mnie nadal - słaba jakaś jestem Emilka urzędowała jak przeglądałam wózki na all i olx a teraz smacznie śpi też lubię szukać okazji
|
#1275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak bym miała mieć tylko 10 kompletów to bym się pocieła Crystal, wierzę Ci, że źle się czujesz z tymi dodatkowymi kg.Niestety mam to samo. Ciężko mi się chodzi, szybko się męczę. Nawet jak siedzę to nie jest najlepiej bo ugniata mi n żołądek i się cofa zawartość Ale zniosę to dla maluszka. |
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz tez je czuje moze wypic czekolade ciepla przed wejsciem ostatnio tak zrobilam, to zrobil mi dyskoteke w brzuchu podczas sluchania serduszka, to bylo slychac jak kopie bardzo praktyczne prezenty
|
|
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
Crystal, SMV, Kruszynka- wow, jakie macie słodkie brzuszki!!
Crystal, ja żadnego XL u Ciebie nie widzę- ajedynie piękną kobitkę w ciąży Widziałam, że rozprawiałyście nad wyprawka do szpitala dla maluszka, rzeczywiście 10 kompletów się wydaje bardzo dużą ilością, chyba, że chodzi o różne rozmiary ![]() Powiedzcie proszę na jakich ubrankach najbardziej się skupiacie na początek? Mnie osobiście wydaje się, że pajacyki i body starczą, bo najłatwiej się je zakłada takim kruszynkom, ale nie wiem jakie jest zdanie innych? Kupujecie kaftaniki, półśpioszki czy bluzeczki? Wczoraj w H&M zakupiłam sukieneczkę dzięki zniżce koleżanki -20% Ale sukieneczki mam wszystkie na rozmiar 3-6 miesięcy, bo nie chcę męczyć nowonarodzonego maleństwa takimi ubrankami...A przy okazji obfotografowałam sukieneczki z Ebaya i kilka par innych cudowności (bodziaki z promocji w Mothercare, w których się zakochałam!) Jeśli chodzi o kopniaczki dzieciaczka, to mój TŻ wciąż nie czuje nic Pisałam kiedyś, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i sama czuję ruchy jakby 'od wewnątrz', ale zewnętrznie rzadko coś widać Miałam nadzieję, że już na tym etapie (zaczęłam 24 tydzień) te ruchy się bardziej wyklarują, ale co raz bardziej mnie to niepokoi i zastanawia, czy maleństwo rozwija sie prawidłowo?
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-11-23 o 17:47 |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze troche wiec wytrzymamy dla naszych maluszkow Ja po 7 sztuk zamierzam miec na 62 plus cos cieplejszego typu sweterek i bluza misiowa. oczywiscie jak bedzie trzeba to dokupie, ale boje sie narazie szalec z rozmiarami.... bo to tez pieniadze.... wiec po porodzie najwyzej sie kupi wiecej
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczysz, przyjdzie dzień że Twój Tż poczuje wasze maleństwo! Mój tez długo nie kopał taty, a teraz jak tata położy ręke to jeszcze bardziej uderza w brzuch Najlepiej czuć ruchy w nocy, kiedy jest cisza i ciemność i Tż może się skupić Bądź cierpliwa
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1281 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matkoooooo jakie cudowne ubranka Ja bede kupowac wg mojej listy : rozmiar 62 7 par pajacykow do spania 7 body dlugich 3 krotkie sweterek, bluza ciepla kilka par pol spioszkow, do body i widze ze mam kilka bluzeczek z rozpinanym bokiem na ten rozmiar mysle ze dokupie jeszcze jeden komplet spodnie plus bluza lub sweter skarpetki mam z 10 par, z dwie czapeczki , te lapki niedrapki i kombinezon..... i na tym moja lista sie zakonczy boje sie kupowac wiecej, bo wierze ze moj maluszek bedzie 4 kg, ale zawsze bede mogla wyjsc z TZ do centrum ktore mamy obok i cos kupimy, a mama zostanie z malym mysle ze na pierwszy tydzien wystarcza te ubrania, a pozniej bede wiedziala czy czegos brakuje, czy potrzebujemy wiecej i w jakim rozmiarze. ![]() Nie martw sie kopniaczkami. U mnie je widac, ale tez nie zawsze, zalezy czy dziecko ma dzien ze mocniej kopie, czasami sama sie martwie, ze nie czuje go tak jak w inne dni.... Moj TZ nie widzi jak kopie, czuje ale nie zawsze, bo musialby miec wiecej cierpliwosci....
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-11-23 o 18:02 |
|
|
|
|
#1283 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Ciągle czekam na ten moment kiedy poczuję prawdziwego kopniaczka, ale póki co to tylko takie postukiwanie Kilka dni temu tylko akurat kiedy chciałam zasnąć mała bardzo sie rozbrykała, ale też z zewnątrz nie było widać- wiem, że łożysko jest organem ''wędrującym'', więc liczę na to, że nawet jeśli sie nie przesunie (byle nie w dół!), to te kopniaczki jednak poczuję niedługo ![]() Crystal- dziękuję za odpowiedź co do ubranek
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-11-23 o 18:13 |
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do ciuszków to ja mam nawet 50 chyba ze 6 pajacyków. Moja koleżanka urodziła 2 miesiące temu synka. Mierzył niby 56 a te ciuszki n 56 były n niego sporo za duże..Śmiesznie wyglądał.
A u mnie mama i siostra mają świra na punkcie ciuszków i ciągle coś dokupują. |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cos sie znajdzie. Moze niech napisza inne dziewczyny tez, ja nie mam doswiadczenia, bardziej sugeruje sie co mowi mi TZ on ma corke, i troche pamieta jak robil zakupy, ale mowi ze lepiej pojsc dokupic niz stracic pieniadze i nie zalozyc ani razu, jesli chodzi o te 62 i 56. kolezance np. 56 bardzo sie przydaly i 62 miala na bardzo dlugo, ale widze u nas w rodzinie TZ i mojej, stad boje sie kupowac za duzo bo wszyscy duzi sie rodzili i rodza...... Najwazniejsze ze czujesz a czy mocno czy nie, to bez znaczenia, zwlaszcza ze piszesz o tym lozysku Ja nawet nie mysle, ze chcialabym zobaczyc jak moj brzuch robi sie w dziwnym ksztalcie, poprostu ciesze sie ze czuje maluszka to mi wystarczy.... ![]() co do ubranek, domyslam sie tez ze dostaniemy w prezencie jakies kompleciki przy odwiedzinach, oczywiscie na to nie licze, ale wiem ze tak bedzie poprostu, jak za mocno zaszaleje to polowy nie zdaze wykorzystac.
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2014-11-23 o 18:26 |
|
|
|
|
#1286 | ||
|
Zadomowienie
|
na tablicy, w swoim mieście, czyli mogłam pomacać i mieć za pól darmo
i wiecie co ![]() ![]() zaczelismy ogladac z TŻ film, jem poprocn i aaaaaaaauć, ząb mi się połamał a pod spód weszł kawałek tego okropnego popcornu ![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#1287 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1288 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wspaniałych brzuszków! Ja nie ma się za bardzo czym pochwalić jestem w 23 tyg i przytyłam 2kg, a brzusio maleńki. Jak urośnie na pewno coś wrzucę. Ja tez się martwię tym zachowaniem kobiet po porodzie bo mam naprawdę bardzo dużo przykładów kobiet które kompletnie się zaniedbały i ich związekm kompletnie się nie układa. Ja mam całą listę spisaną z TZ z postanowieniami co do tego okresu. Dużo jest tam o relacjach między nami, naszych pragnieniach itp. Poniżej dwa przykłady dotyczące mnie - wrócić do bieganie i wreszcie wystartować na 10km - karmić piersią z zachowaniem odpowiedniej diety (zdrowej – nie mam problemu z gotowaniem na parze bo je uwielbiam mam już trzeci parowar, trzeba się nauczyć tak gotować ale just super; jak byłam na diecie to nawet TZ mnie wspierał jadł ze mną na parze, no może z wyjątkiem jednego dnia w tyg kiedy prosił np. o schabowego na głębowkim tłuszczu )Dla porównania TZ bardzo chciałby dalej regularnie chodzić na siłownię:P Chciałam was spytać czy otaczają was i nie denerwują ludzie komentujący wasz stan i zachowania?? Ja cenię sobie uwagi i komentarze w formie rad ale w pracy ludzie mnie już dobijają tekstami typu: „Ty jeszcze w pracy? Jesteś w 6 miesiącu, idź na zwolnienie, nie dbasz o siebie” „jedz więcej” albo „taka młoda jesteś nie szkoda ci utraty życia, co teraz z tobą będzie, nie chcesz się wyszaleć?” lub „Stracisz wszytsko zobaczysz! Nic już nie będzie jak dawniej, to będzie koniec twojego JA, TZ cię oleje” i wiele innych. Najlepsze jest to ze mówią to osoby zarówno posiadające dzieci jak i te które nie mają nawet psa. Ach przepraszam was ale musiałam wyładowac frustrację bo w pt takich komentarzy usłyszałam chyba 1000 Ach i najlepsze od koleżanki:” nie zaprosiłam cię do siebie na domówkę żebyś nie czuła się głupio bo nie pijesz alkoholu” hhahaahaha. Tak z innej beczki… Macie jakieś problemy z jedzeniem? U mnie chodzi o to że bardzo źle się czuję po słodyczach (Zosia chyba nie toleruje) a po za tym wydaje mi się że jem naprawdę mało. Satram się jeść średnio co 3 godziny ale potrafię zjeść pół talerza zupy i nie mogę więcej. Boję się że dlatego mi brzuch nie rośnie ale może jestem przewrażliwona. Pozdrawiam! |
|
|
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
Crystal, wiesz co, masz rację!
Chyba mi sie to wzięło z tego czytania o Waszych kopniaczkach, bo tez b ym tak chciała! Ale summa summarum każda z nas jest inna, tak jak i nasze dzieciątka ojustyna- współczuję takej przygody z zębem... Raz w życiu miałam wyrywaną ósemkę i to w znieczuleniu, więc nawet nie potrafię sobie tej Twojej wizyty u dentysty wyobrazić Alunia79- takie maleńkie ubranka są przesłodkie Myślę też, że dostaniemy jakieś ubranka dla dzieciątka w prezencie, więc teraz chyba bardziej się skupię na dokupowaniu rozm 62 Specjalnie nie liczę na to, ale wiem, że u nas w pracy zawsze jest składka dla kobitek odchodzących na macierzyński i dostają one wtedy naprawdę sporo (i to w najmniejszych rozmiarach )Wczoraj znajomi przywieźli nam też ubranka po swojej córeczce- bardzo się ucieszyłam, ale po przebraniu 4 toreb z ubrankami, wierzcie mi lub nie, nie znalazłam nic co b mi sie spodobało, mimo, że niektóre ubranka były nowiutkie, z metkami! Nie chcę, aby to brzmiało niewdzięcznie, ale chciałabym ubierać dzieciaczka wg swojego gustu, no i oczywiście doceniam ich gest...
28/02/2015 Ola Edytowane przez anyolek Czas edycji: 2014-11-23 o 18:57 |
|
|
|
#1290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CRYSTAL twój tez piękny brzuszek, zapomniałam skomentować wczesniej!! ![]() Cytat:
_a sprawdź czy ten laktator ma zdejmowany lejek, bo ja dostałam jakis starszy model chyba i lejek był razem z korpusem i musiałam dokupić te elementy. Mi podkłady poporodowe średnio podpasowaly bo sa wielkie, i nie maja żadnego kleju. Wolałam kupic podpaski maxi. A te podkłady na łóżko to w sumie tylko jeden w szpitalu użyłam. ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Moja zamrażarka zapełnia sie woreczkami z mlekiem na szczęście mam dużo miejsca i moge magazynować
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.

i kalendarzem adwentowym mmm... będę wcinać po jednej czekoladce dziennie 
9kg do przodu 

Cos slodkiego bym zjadla ale od wczoraj zero slodyczy postanowilam.... i taka jakas bez checi do normalnego jedzenia dzisiaj
ja też właśnie po kilku mandarynkach odpoczywam 

o wy chudziny ! gdzie wy te kg mieścicie? chyba w piętach, bo ich na zdjęciach nie widać ^^ ślicznotki

Ale sukieneczki mam wszystkie na rozmiar 3-6 miesięcy, bo nie chcę męczyć nowonarodzonego maleństwa takimi ubrankami...
Pisałam kiedyś, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i sama czuję ruchy jakby 'od wewnątrz', ale zewnętrznie rzadko coś widać
Ja nawet nie mysle, ze chcialabym zobaczyc jak moj brzuch robi sie w dziwnym ksztalcie, poprostu ciesze sie ze czuje maluszka to mi wystarczy....