Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 22:22   #1201
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki Byłam w szkole, jakoś poszło, nawet nie tak źle chyba, za to w domu mam szpital, jeszcze mi całkiem choróbsko nie przeszło, a tż się zaraził i zdycha, Ola też ma gila

Ej ja też chcę do kina z tż, ale jak to zrobić ja się pytam??? Ola jakoś nie chce sama w domu zostawać kurcze

Mi tyle zajęło schudnięcie właśnie, ok 8 miesięcy, z tym, że pierwsze 5 czekałam aż same znikną kilogramy, a potem się wzięłam za siebie dopiero. W sumie przytyłam 14 kg, po porodzie mi spadło 6, potem jeszcze ze 3, a potem stanęło i stało jak zaklęte, ale może przez niedoczynnośc tarczycy, bo zaczęłam chudnąć jak zmieniłam dawki leków. Po diecie miałam 7 kg mniej niż przed ciążą, ale potem zaszłam w kolejną

Powiem ci na pocieszenie, że wbrew temu co się słyszy, my się z tż bardzo zbliżyliśmy po urodzeniu Oli, mnimo że bywało ciężko i do dziś bywa, bo jesteśmy we Wrocławiu zupełnie sami, ale bardzo mi pomagał, wspierał, nigdy nie poszułam się nieatrakcyjna ani niekochana, mimo że już ponad rok siedzę w domu, więc głównie chodzę bez makijażu, w dresach, itp. oczywiście od czasu do czasu fajnie się lepiej ubrać, pomalować, jak gdzieś wychodzę wieczorem, itp, ale po domu w szpilkach nie ganiam, zresztą teraz jestem znowu w ciąży po krótkim czasie i wiem, że dla mojego męża jestem atrakcyjna
kurujcie sie z ciepla herbatka
Do kina na bajke z dzieckiem innego wyjscia nie macie
Ja bylam ostatni raz z TZ w kinie wlasnie na smerfach z corka TZ
Mam nadzieje ze i nas to nie dotknie, kazdy zna swoich TZ.... ale latwo sie wszystko mowi itd. ale naprawde potrzeba dobrego zgrania sie, zeby takie sytuacje nie zaistnialy..... zwlaszcza po porodzie..... Chociaz mi mowi przeciez mnie znasz itd. bo widzi ze sie boje, i czesto go wypytuje o rozne takie rzeczy..... to jednak strach jest.... widze ile malzenstw sie rozpada, samo to, ze brat TZ malo sie nie rozstal wlasnie ze swoja kobieta po porodzie ich dziecka..... a wynikalo to z jego i jej winy, nie dojrzalosc to raz, a dwa ona przestala dbac o siebie..... co bylo tez widoczne.....zreszta wystarczy wejsc w internet poczytac jak zwykle slynne google powie wszystko. wierze, ze TZ da mi wsparcie o jakim ty piszesz. Daje mi je teraz i mam nadzieje ze pozniej tez tak bedzie.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:23   #1202
Alunia79
Wtajemniczenie

Dziewczyny piękne brzuszki i zakupy!
Crystal Ty chyba mamy xxl nie widziałaś. Pięknie wyglądasz, śliczny brzuchol.
Niestety nie udało mi się wszystkiego przeczytać
Smv a Ty chyba brzuszek gdzieś na półkę odstawiasz
Ja to normalnie z dnia na dzień mam większy bebzol i coraz ciężej mi się chodzi. Męczę się strasznie. W płaszcz jeszcze się mieszczę, ale zapinam na styk. Nie wiem co to będzie w grudniu czy styczniu, bo w lutym to ja się już chyba z domu nie ruszę.
Też mam podobne wałeczki, na allegro kupiłam używkę za 20 zł.
A dziś to mam " dzień bąka" normalnie tak gazuję, że aż wstyd
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:24   #1203
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Laski, ale sie objadłam nawet nie wiem, gdzie to wszystko zmieściłam mój tato tylko patrzył i się śmiał, chyba bardzo boi się, żeby wnusio za wielki nie był
A tak w ogóle byłam w tesco i gdyby nie fakt, że mamy jeszcze wydatki do ślubu to bym wyszła obładowana są promocje na paki bodów z krótkim i długim rękawkiem, do 50 % i podajże 30%, ja kupiłam 5 paka z motywem kubusia puchatka za 43zł chciałam najmniejszy rozmiar, ale wziełam jednak 62, bo to już ciepło będzie to w bodziakach może śmigać
Ale zakochałam się w niektórych, z myszką miki jakie fajne, albo takie zwykłe w jakieś wzoreczki ahhh
Na pewno kupię zwykłe białe body w 3 paku najmniejszego rozmiaru i będzie do szpitala w sam raz
ja z tych promocji dostalam w prezencie z myszka miki z krotkim rekawem wlasnie na 62 i 68 bardzo fajne one sa
jedz jedz, na zdrowie
ja dzis kupilam karte do klubu.... w jednej wielkiej sieciowce u nas ale ubranka sa bardzo dobre jakosciowe i dzieki karcie wszystkie ubrania dla niemowlat 50 procent taniej, i rzeczy typu zabawki edukacyjne laktatory smoczki itd. 10 procent do 20 nawet, wiec planuje tam robic zakupy w styczniu Z tesco niestety nie skorzystam, ale gdybym miala mozliwosc kogos tam wyslac z rodziny to napewno bym poprosila a pozniej paczka do nas

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-22 o 22:26
Stary 2014-11-22, 22:27   #1204
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Fuuujś, ja to zawsze zwalam, że to Bubcia

a ja wam powiem, że byłam milusio zaskoczona tym, że w Cefarmie takie pierdoły dzieciowe tanie ;P

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-22 o 22:29
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:27   #1205
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Mon super, że piszesz. Cały czas myślami jestem przy Was. Jak oceniasz szpital, skoro nie dane było nam sie spotkać na żelaznej. Dużo siły dla Was i Helenki.

Przymierzam się do laktatora, czy można kupić używany?? Tzn czy to higieniczne i bezpieczne?

Ooo i byłam dziś na glukozie, siniaki mam mega, ale dałam radę. Telefon mi akurat padł, dobrze, że zakupiłam gazetki. I w jednej było info o promocji na leżaczek tinylove, a pamiętam, że sporo z Was o nim pisało. Do któregoś grudnia gratis dołączają taki pałąk z zabawkami. Mogę wkleić foto jak chcecie.
Ja na glukozę miałam iść w dniu w którym urodziłam
najlepsze jest to ze nie wiadomo jaka byla przyczyna tego wczesniejszego porodu, zrobili mi posiewy, moze jakies bakterie wyjdą bo tak to nie ma innych opcji.

Marcia szpital jak szpital, nic specjalnego, zreszta moja akcja porodowa to kilka skurczy i po sprawie, zadnych nacięć i pęknięć wiec trudno mi cokolwiek oceniać

A laktator uzywany jak najbardziej moze być, polecam MEDELA MINI ELECTRIC np , ten rozmiar lejka gdzie wchodzi brodawka ma kolosalne znaczenie! Najpierw miałam rozmiar lejka M , obcierał jakos i bardzo bolało i raniło mi sutki, tak samo jak laktator z cannpol, on tez miał taki rozmiar jak ta Mka z medeli, teraz mam w domu mini electric i lejek L i ściąganie to sama przyjemność, serio, mogłabym siedzieć i ściągać

U nas na razie bez zmian, nic złego ani dobrego.

A ja miałam wlasnie w tym tygodniu zamawiać rożne rzeczy dla maluszka.. Zdążyłam kliknąć tylko rożek z kuponem i jakies 2 pary śpiochów z darmowa wysyłka Aa i kocyk lamillou z kuponem nie wiem jak to teraz bedzie.. Straciłam wenę do zakupów i nie wiem czy cos kupowac.

Przepraszam ale nie zdołam was nadrobić, ale dziekuje za każde dobre słowo i trzymane kciuki!!
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:30   #1206
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny piękne brzuszki i zakupy!
Crystal Ty chyba mamy xxl nie widziałaś. Pięknie wyglądasz, śliczny brzuchol.
Niestety nie udało mi się wszystkiego przeczytać
Smv a Ty chyba brzuszek gdzieś na półkę odstawiasz
Ja to normalnie z dnia na dzień mam większy bebzol i coraz ciężej mi się chodzi. Męczę się strasznie. W płaszcz jeszcze się mieszczę, ale zapinam na styk. Nie wiem co to będzie w grudniu czy styczniu, bo w lutym to ja się już chyba z domu nie ruszę.
Też mam podobne wałeczki, na allegro kupiłam używkę za 20 zł.
z waleczkow jestem zadowolona, napewno sie przydadza. dziekuje, naprawde sie czuje jak na xxl bo nigdy nie myslalam ze bede miec tyle kg co teraz no ale jest jak jest Ja sie w swoj juz nie miescilam wiec dzis zakupilam nowy typowo ciazowy bo musialabym juz teraz siedziec w domu i sie nie ruszac
Ja nie pamietam kiedy ostatni raz bylam w toalecie oprocz siusiu ojeeeeej kobietom w ciazy wolno bakac
Stary 2014-11-22, 22:32   #1207
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Ja kosmetyki kupie w styczniu zreszta juz po pierwszym synku wiem jakie wiec nie ma filozofii, polecam blog sroki z analiza skladu kosmetyków
Jakie kosmetyki polecasz? Tzn. c sprawdziło się u ciebie, a czego zdecydowanie nie polecasz?
Stary 2014-11-22, 22:33   #1208
mon9
Zakorzenienie

A i do tej medeli mam tylko ta cała podstawę stara, a osobno dokupilam lejek, taka zlaczke i buteleczki, a to po taniości jest, chyba w sumie 30 zł te części zamienne
Stary 2014-11-22, 22:34   #1209
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
najlepsze jest to ze nie wiadomo jaka byla przyczyna tego wczesniejszego porodu, zrobili mi posiewy, moze jakies bakterie wyjdą bo tak to nie ma innych opcji.

Marcia szpital jak szpital, nic specjalnego, zreszta moja akcja porodowa to kilka skurczy i po sprawie, zadnych nacięć i pęknięć wiec trudno mi cokolwiek oceniać

A laktator uzywany jak najbardziej moze być, polecam MEDELA MINI ELECTRIC np , ten rozmiar lejka gdzie wchodzi brodawka ma kolosalne znaczenie! Najpierw miałam rozmiar lejka M , obcierał jakos i bardzo bolało i raniło mi sutki, tak samo jak laktator z cannpol, on tez miał taki rozmiar jak ta Mka z medeli, teraz mam w domu mini electric i lejek L i ściąganie to sama przyjemność, serio, mogłabym siedzieć i ściągać

A ja miałam wlasnie w tym tygodniu zamawiać rożne rzeczy dla maluszka.. Zdążyłam kliknąć tylko rożek z kuponem i jakies 2 pary śpiochów z darmowa wysyłka Aa i kocyk lamillou z kuponem nie wiem jak to teraz bedzie.. Straciłam wenę do zakupów i nie wiem czy cos kupowac.

Przepraszam ale nie zdołam was nadrobić, ale dziekuje za każde dobre słowo i trzymane kciuki!!
mon9 odezwalas sie
Ja zaczelam myslec nad laktatorem z medeli, ale jak kupie to wlasnie uzywany, bo u nas jest bardzo drogi ten laktator.
Wierze ze malutka z dnia na dzien bedzie silniejsza, napewno potrzebuje czasu.
Z zakupami to rozumiem, sama nie wiem czy bym je chciala robic w takiej sytuacji czy lepiej zaczekac. teraz najwazniejsze jest jej zdrowie, i zeby miala wiecej sily z kazdym dniem, i jej waga wzrastala. Potrzebujecie czasu na to wszystko, wiec nie ma co sie spieszyc.....
Stary 2014-11-22, 22:38   #1210
mon9
Zakorzenienie

A co do smoczków to czytalam ze ssanie to jest naturalny odruch dziecka , i czesto potrafią siedzieć tak na piersi godzinami i tylko sobie mlaskac i wtedy warto dać do mlaskania smoka i dlatego wcale smoczki nie sa takie złe i jak w jakimś momencie, nie pamietam juz dokładnie, 5-6 miesięcy odstawi sie smoka to dzieci nie robią z tego większego problemu bo sie nie zdążą przyzwyczaić.
Stary 2014-11-22, 22:39   #1211
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A co do smoczków to czytalam ze ssanie to jest naturalny odruch dziecka , i czesto potrafią siedzieć tak na piersi godzinami i tylko sobie mlaskac i wtedy warto dać do mlaskania smoka i dlatego wcale smoczki nie sa takie złe i jak w jakimś momencie, nie pamietam juz dokładnie, 5-6 miesięcy odstawi sie smoka to dzieci nie robią z tego większego problemu bo sie nie zdążą przyzwyczaić.
ja sie zapieralam ze smoczka nie dam a dwa juz leza w polce i czekaja....
Stary 2014-11-22, 22:41   #1212
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja sie zapieralam ze smoczka nie dam a dwa juz leza w polce i czekaja....

Naprawdę taki mądry artykuł o tym czytałam i zgadzam sie z nim. Jak jeszcze na niego trafie to wam wkleję tylko chodzi o to zeby w odpowiednim czasie odstawić.
Stary 2014-11-22, 22:41   #1213
żona_marcina
Rozeznanie

[QUOTE=crystal25;49042746]No to pokaze wam sexi mame xxl, ktora czuje sie coraz gorzej ze swoimi kg

i pochwale sie ze w koncu znalazlam kurtke ciazowa i bedzie mi teraz bardzo cieplutko, bo w swoja sie nie zapinalam juz.... i tunike bialo czarna, a la sukienka do legginsow czy rajstop.....

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------
/QUOTE]

Prześlicznie wyglądasz. I możesz mi uwierzyć, że Twój biust przy moim to biuścik. Ja kupiłam już kolejny stanik. Obecnie to 65 J. Tak tak, są takie rozmiary, a staniki kupuję już tylko marki Panache.
Wstydzę się nosić dopasowane w biuście bluzki , wyglądam jak .... no nie wiem, jakbym miała jeszcze dwie głowy z przodu

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:45   #1214
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę taki mądry artykuł o tym czytałam i zgadzam sie z nim. Jak jeszcze na niego trafie to wam wkleję tylko chodzi o to zeby w odpowiednim czasie odstawić.
ok ja sie boje dawac smoczek, bo pozniej bez smoczka bedzie placz..... jak widzialam dzieci dwulatki i starsze ze smoczkami to az mna trzaslo....
Stary 2014-11-22, 22:46   #1215
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

Wszystkie o Tobie pamiętamy i trzymamy kciuki by z Małą było jak najlepiej, a nawet nie możemy się doczekać jakiejkolwiek wiadomości od Ciebie
Fajnie, że dzielisz się pierwszymi doświadczeniami, w końcu jesteś pierwszą marcową mamusią- tylko pospieszną, bo listopadową
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:47   #1216
crystal25
Zakorzenienie

[QUOTE=żona_marcina;490464 21

Prześlicznie wyglądasz. I możesz mi uwierzyć, że Twój biust przy moim to biuścik. Ja kupiłam już kolejny stanik. Obecnie to 65 J. Tak tak, są takie rozmiary, a staniki kupuję już tylko marki Panache.
Wstydzę się nosić dopasowane w biuście bluzki , wyglądam jak .... no nie wiem, jakbym miała jeszcze dwie głowy z przodu[/QUOTE]

dziekuje Wiem ze sa wieksze rozmiary niz moj Moje kuzynki maja takie rozmiary, ze maja problem z kupowaniem stanikow, i mlodsza kuzynka ciagle narzeka na swoj biust....mowi zawsze, jakby tylko mogla go zmniejszyc..... tylko nie moge sie do swojego przyzwyczaic, byly takie fajne a teraz czuje jakby jeszcze mialy urosnac
Stary 2014-11-22, 22:50   #1217
Alunia79
Wtajemniczenie

Mon super, że się odezwałaś! Jak to nic dobrego? Samo to, że nie jest gorzej już jest dobrym! Ze smokami to różnie bywa, moja starsza zamieniła sobie smoka na butelkę i to nhje było wcale dobre. A siostrzenica jak nie ma rmoka to ssie dłonie, to też nienajlepsze.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-22, 22:53   #1218
żona_marcina
Rozeznanie

crystal - jeśli urośnie to pamiętaj, Panache mają duże rozmiary. Mi ratują życie i ruinują portfel.

Stary 2014-11-22, 22:54   #1219
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
crystal - jeśli urośnie to pamiętaj, Panache mają duże rozmiary. Mi ratują życie i ruinują portfel.
dziekuje nic tylko sie wystraszylam
Stary 2014-11-22, 23:00   #1220
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Mon super, że się odezwałaś! Jak to nic dobrego? Samo to, że nie jest gorzej już jest dobrym! Ze smokami to różnie bywa, moja starsza zamieniła sobie smoka na butelkę i to nhje było wcale dobre. A siostrzenica jak nie ma rmoka to ssie dłonie, to też nienajlepsze.

No pewnie!

A ja kupiłam stanik do karmienia w rozmiarze 70H czuje sie jakbym była po operacji powiększenia piersi, takie sterczace silikony
Stary 2014-11-22, 23:08   #1221
żona_marcina
Rozeznanie

Też się zastanawiam, czy uwzględniać w wyprawce smoczka. Płacz niemowlaka potrafi doprowadzić do rozpaczy każdego, a co dopiero niedoświadczoną matkę. W necie zachwalają smoczek Philips Avent Smoothie, chyba się skuszę kupić na wszelki wypadek tfu tfu...

W książce "Pierwszy rok życia dziecka" polecają też na uporczywy płacz malucha zakup zatyczek do uszu, żeby chociaż na chwilę odciąć się od tego dźwięku Ciekawy pomysł

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
No pewnie!

A ja kupiłam stanik do karmienia w rozmiarze 70H czuje sie jakbym była po operacji powiększenia piersi, takie sterczace silikony
nie załamuj mnie i daj znać, czy później cycuchy się zmiejszają .
Trzymam cały czas kciuki za was obie

Stary 2014-11-22, 23:15   #1222
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Jakie kosmetyki polecasz? Tzn. c sprawdziło się u ciebie, a czego zdecydowanie nie polecasz?
Super sprawdzila sie u nas seria Babydream z rossmana nie ma konserwantow pegow i parafiny
, szczegolnie plyn do kąpieli z olejkiem migdalowym polecam i krem do pupy w okraglym opakowaniu,
W razie problemow skornych i pieluszkowych bepanthen ale lepiej w necie kupic jest duzo tanszy i krem robiony od pediatry , nasz Julo pampersach tak się odparzyl ze az rany mial i pomogl wlasnie krem i bepanthen
Pozatym moze masło shea bo ja eko lubię , nie polecam sudokremu i wszelkich oliatum u nas zbedne. a sudokrem zaszkodzil nam widicznie

[QUOTE=żona_marcina;490464 21]
Cytat:
No to pokaze wam sexi mame xxl, ktora czuje sie coraz gorzej ze swoimi kg

i pochwale sie ze w koncu znalazlam kurtke ciazowa i bedzie mi teraz bardzo cieplutko, bo w swoja sie nie zapinalam juz.... i tunike bialo czarna, a la sukienka do legginsow czy rajstop.....

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------
/QUOTE]

Wstydzę się nosić dopasowane w biuście bluzki , wyglądam jak .... no nie wiem, jakbym miała jeszcze dwie głowy z przodu
Ja mam teraz 65 G i mi ciasno a do karmienia jeszcze dlugo, znaczy ja caly czas karmie starszaka ale to nie to samo co maluch wiec pewnie z dwa rozmiary mi przybędzie i polecam firme alles

Cytat:
ok ja sie boje dawac smoczek, bo pozniej bez smoczka bedzie placz..... jak widzialam dzieci dwulatki i starsze ze smoczkami to az mna trzaslo....
U nas smoczek sie nie przyjol mamy kilka nieuzywanych , pamietsjcie zeby ze smoczkiem ok 3 tyg poczekac bo zaburza odruch sania cycusia
Z ciekawostek ja chodziłam ze smokiem do 6 lat dopiero jakn do zerowki szlam to porzuciłam bo s ie wstydxilam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 00:14   #1223
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

fajnie, że się odezwałaś trzymamy dalej kciuki! a zakupy zdążycie jeszcze zrobić

[QUOTE=żona_marcina;490464 21]
Cytat:

/QUOTE]

no ja 65j kupiłam w 3 miesiącu i jest już niestety za mały teraz chodzę prawie cały czas w sportowych bo mi najwygodniej ale nie wiem jaki będę musiała do karmienia kupić...
Stary 2014-11-23, 00:24   #1224
martunka88
Rozeznanie

trafiłam na fajne porady przy kompletowaniu wyprawki
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...kupic-dla.html
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 05:55   #1225
EdithS
Zadomowienie

Dziewczyny, padłam po tym dniu jak zabita a obudził mnie właśnie ból żeber i chyba żołądka, czy przepony, już nie wiem na co tam mam ucisk. Ale ból taki mocny, ze na żadnym boku leżeć się nie da, na plecach też bo źle mi się od razu oddycha i siedzę wyprostowana, może minie, ale boli jak cholera

Cytat:

Milego weekendu z tesciami!!
dziękuję, przeżyłam wizytę ostatecznie nie było źle, dziś powiedziałam pierwszy raz do teściowej od czasu ślubu (czyli ponad pół roku):mamo, a ona chyba się strasznie ucieszyła i chyba nie dowierzała, że to ją z moich ust czeka a akurat było zamieszanie w pokoju, głośne debaty a ja robiłam herbatę i ona jako jedyna mi nie odpowiedziała, czy chce wiec zapytałam: mamo, a dla Ciebie herbata? Jakoś mi to przeszło przez gardło

Ale zawsze jest jakieś ale wkurzyła mnie akcja teściowej po kawie, bo nagle zaczęła się rządzić i mówi do mojego tż, pozbieraj naczynia, pozanoś, my już nie chcemy i powiedziała to w imieniu 8 osób, z czego 2 jadły ciasto akurat. I zaczęła zbierać mi te naczynia na kupkę....nawet nie w swoim domu, a się rządzi, ale dałam jej do zrozumienia, że to ja jestem gospodynią tego domu,a nie ona i potem podczas kolacji już się uspokoiła.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
pewnie chodzi o kokos-gryka, ten sie na dwie str. stosuje, na ktory ja bylam nakrecona baardzo do czasu az uslyszalam ze robaki w niej i ze gryka kwitnie wtf? chcielismy lateksowy i juz mielismy kupowac a teraz to sama nie wiem im więcej czytam, tym więcej niewiadomych i ja duuurnieje
kurcze, no to masakra z tymi robalami...

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dziewczyny przeżyłam glukoze najprzyjemniejsze to to nie było w smaku jak woda z 10 lyzeczkami cukru-ja ze słodkie lubie wypiłam to bez problemu ale pierwsza godzina masakra-było mi niedobrze I słabo-dobrze że TŻ był ze mną.Po godzinie było lepiej, ale tak sie zle czułam że juz na zakupy nie jechaliśmy! Zaraz sie zbieramy do kina I na spacer po jarmarku światecznym pewnie wszedzie bede czuć grzane winko z przyprawami....ale co tam-ide!

już po wszystkim

Cytat:

piękna Mamusia, ślicznie wyglądasz, ja tu nie widzę żadnych rozmiarów xxl

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To oto ja sexi bitch momma heheh
ale masz maleńki brzuszek następna ślicznota!

Cytat:

Hej Kochana, dziękujemy, że się odezwałaś i za wszelkie rady
Co do zakupów, to wena sama wróci i wtedy pokupujesz resztę dla Małej i będzie Cię to jeszcze cieszyć, zobaczyszprzytulam Cię mocno i Małą Helenkę też
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 09:27   #1226
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Super sprawdzila sie u nas seria Babydream z rossmana nie ma konserwantow pegow i parafiny
, szczegolnie plyn do kąpieli z olejkiem migdalowym polecam i krem do pupy w okraglym opakowaniu,
W razie problemow skornych i pieluszkowych bepanthen ale lepiej w necie kupic jest duzo tanszy i krem robiony od pediatry , nasz Julo pampersach tak się odparzyl ze az rany mial i pomogl wlasnie krem i bepanthen
Pozatym moze masło shea bo ja eko lubię , nie polecam sudokremu i wszelkich oliatum u nas zbedne. a sudokrem zaszkodzil nam widicznie
dziekuje za podpowiedzi, juz ktorys raz slysze zachwyt kosmetykami babydream

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
trafiłam na fajne porady przy kompletowaniu wyprawki
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...kupic-dla.html
5 kompletów do szpitala? to nie za dużo? i tylko 10 kupić?
słabo to widzę że w pierwszym miesiącu będzie czas na chodzenie po sklepach i kupowanie reszty^^ jak będziemy przez pierwszy okres jak zombie i jedyne co w wolnej chwili to pewnie spać i głęboko zastanawiam się nad rożkiem, którego użytkuje się podobno tylko przez max 2 tyg
Stary 2014-11-23, 09:38   #1227
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamuśka gdzie ty tu XXL widzisz? sexi mamuśka!!!! brzuchol super

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
To oto ja sexi bitch momma heheh
ale śliczna piłeczka!!!!
Stary 2014-11-23, 09:41   #1228
Tepsa
Zakorzenienie

martunka88 zapisuje link w ulubionych, nie mniej może jakieś doświadczone mamy się wypowiedzą, bo jak mam tyle rzeczy zabrac do szpitala to obawiam się, że moja torba to będzie wyglądała jak worek do ziemniaków
mon9 trzymamy kciuki za Was jak masz chwile wpadaj i pisz co u Helenki
Stary 2014-11-23, 09:47   #1229
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość

Ale wam zazdroszczę tego układania ubranek do półek , u mnie ciagle jeszcze nie otynkowane , już jestem zła na męża o to bo boje sie ze nie zdążymy. On twierdzi ze do marca sie wyrobi ale ja sie boję ze mogę już w lutym urodzić i co wtedy ? Ach szkoda nerwów , najwyżej mały będzie ze mną spać a maz pójdzie na kanapę bo łóżeczka nie mam gdzie teraz wstawić , brak miejsca.
mam ten sam problem-pokoik dziecięcy to na razie tzn nasza "graciarnia" -musimy pozbyc sie starych mebelków (juz wystawilam ogloszenie na olx) ,odnowić pokoik I kupić mebelki (na szczęście juz wybrane)!!!!

A mi jutro przywozą narożnik!!!!ale sie ciesze-6 tygodni czekałam

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:

Fajnie ze napisałaś my cały czas o was myślimy I kciuki trzymamy! Brak złych wiadomości to dobre wiadomości!
Stary 2014-11-23, 10:00   #1230
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
martunka88 zapisuje link w ulubionych, nie mniej może jakieś doświadczone mamy się wypowiedzą, bo jak mam tyle rzeczy zabrac do szpitala to obawiam się, że moja torba to będzie wyglądała jak worek do ziemniaków
mon9 trzymamy kciuki za Was jak masz chwile wpadaj i pisz co u Helenki
no właśnie, mam to samo odczucie...a szpital nie ubiera dzieci najpierw w swoje kaftaniki, a potem przy wypisie przebiera się dziecko w nasze ciuszki? Myślałam, że tal właśnie jest
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości