Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-23, 19:09   #1291
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
na tablicy, w swoim mieście, czyli mogłam pomacać i mieć za pól darmo

i wiecie co zaczelismy ogladac z TŻ film, jem poprocn i aaaaaaaauć, ząb mi się połamał a pod spód weszł kawałek tego okropnego popcornu i właśnie wróciliśmy z pogotowia zębowego i wiecie co? na żwyca mi wyrwała ten kawałek

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

i ja się zakochałam w twoich cudownościach

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Moja aktywna na pogotowiu ząbkowym była, tak kopała że aż strach, chyba nie lubi dentystów
na zywca Nigdy w zyciu zakopalabym ja zywcem chyba
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:10   #1292
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karhau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wspaniałych brzuszków! Ja nie ma się za bardzo czym pochwalić jestem w 23 tyg i przytyłam 2kg, a brzusio maleńki. Jak urośnie na pewno coś wrzucę.

Ja tez się martwię tym zachowaniem kobiet po porodzie bo mam naprawdę bardzo dużo przykładów kobiet które kompletnie się zaniedbały i ich związekm kompletnie się nie układa.
Ja mam całą listę spisaną z TZ z postanowieniami co do tego okresu. Dużo jest tam o relacjach między nami, naszych pragnieniach itp. Poniżej dwa przykłady dotyczące mnie
- wrócić do bieganie i wreszcie wystartować na 10km
- karmić piersią z zachowaniem odpowiedniej diety (zdrowej – nie mam problemu z gotowaniem na parze bo je uwielbiam mam już trzeci parowar, trzeba się nauczyć tak gotować ale just super; jak byłam na diecie to nawet TZ mnie wspierał jadł ze mną na parze, no może z wyjątkiem jednego dnia w tyg kiedy prosił np. o schabowego na głębowkim tłuszczu)

Dla porównania TZ bardzo chciałby dalej regularnie chodzić na siłownię:P
Chciałam was spytać czy otaczają was i nie denerwują ludzie komentujący wasz stan i zachowania?? Ja cenię sobie uwagi i komentarze w formie rad ale w pracy ludzie mnie już dobijają tekstami typu:
„Ty jeszcze w pracy? Jesteś w 6 miesiącu, idź na zwolnienie, nie dbasz o siebie” „jedz więcej” albo „taka młoda jesteś nie szkoda ci utraty życia, co teraz z tobą będzie, nie chcesz się wyszaleć?” lub „Stracisz wszytsko zobaczysz! Nic już nie będzie jak dawniej, to będzie koniec twojego JA, TZ cię oleje” i wiele innych. Najlepsze jest to ze mówią to osoby zarówno posiadające dzieci jak i te które nie mają nawet psa. Ach przepraszam was ale musiałam wyładowac frustrację bo w pt takich komentarzy usłyszałam chyba 1000  Ach i najlepsze od koleżanki:” nie zaprosiłam cię do siebie na domówkę żebyś nie czuła się głupio bo nie pijesz alkoholu” hhahaahaha.

Tak z innej beczki… Macie jakieś problemy z jedzeniem? U mnie chodzi o to że bardzo źle się czuję po słodyczach (Zosia chyba nie toleruje) a po za tym wydaje mi się że jem naprawdę mało. Satram się jeść średnio co 3 godziny ale potrafię zjeść pół talerza zupy i nie mogę więcej. Boję się że dlatego mi brzuch nie rośnie ale może jestem przewrażliwona.
Pozdrawiam!
Co do planowania jak to będzie po porodzie, to moim zdaniem trochę bez sensu, bo żadna z nas nie wie jak to będzie. Możemy dostać depresji, możemy odrzucić naszych partnerów od nas, od dziecka, a nawet możemy zamknąć się na świat i widzieć tylko dziecko. Może być tez na odwrót i będzie jeszcze lepiej nam się układać z Tz, który będzie nas wspierał, może dostaniemy powera i będziemy jeszcze piękniejsze, zadbane niż przed Ja uważam że czas pokaże, ale też bardzo bym chciała mieć dietę i dużo ruchu No i dużo zależy od naszych Tż, czy dadzą nam czas oraz czy zajmą się czasem naszymi obowiązkami, abyśmy doszły do siebie po porodzie
A co do komentarzy to na szczęście się z nimi nie spotykam, ale mam gdzieś co inni myślą, ja jestem szczęśliwa, i nawet gdyby ktoś się wymądrzał tymi pięknymi radami, to chyba bym ostro odpowiedziała, że mam wy***ane co myśli A, że ktoś Ciebie nie zaprosił, bo była alkohol szok, przecież mogłaś się świetnie bawić i bez niego
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:12   #1293
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek!

CRYSTAL twój tez piękny brzuszek, zapomniałam skomentować wczesniej!!

_a sprawdź czy ten laktator ma zdejmowany lejek, bo ja dostałam jakis starszy model chyba i lejek był razem z korpusem i musiałam dokupić te elementy.

Mi podkłady poporodowe średnio podpasowaly bo sa wielkie, i nie maja żadnego kleju. Wolałam kupic podpaski maxi. A te podkłady na łóżko to w sumie tylko jeden w szpitalu użyłam.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Moja zamrażarka zapełnia sie woreczkami z mlekiem na szczęście mam dużo miejsca i moge magazynować
dziekuje
A spytam z ciekawosci, ile dni moga byc zamrozone? widzialam takie woreczki wczoraj w sklepie zastanawialam sie po co one....
Podklady na lozko kupuje sie w aptece? Ja taka ciemna jestem
jak sie czujesz????
Stary 2014-11-23, 19:14   #1294
anyolek
Zadomowienie

Mon9- cieszę się, że sie odzywasz Helenka napewno potrzebuje troszkę czasu i zobaczysz, wszystko będzie dobrze! No i witaminki z Twojego mleczka tez napewno działają cuda!
Stary 2014-11-23, 19:18   #1295
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!
Gratuluje wspaniałych brzuszków! Ja nie ma się za bardzo czym pochwalić jestem w 23 tyg i przytyłam 2kg, a brzusio maleńki. Jak urośnie na pewno coś wrzucę.

Ja tez się martwię tym zachowaniem kobiet po porodzie bo mam naprawdę bardzo dużo przykładów kobiet które kompletnie się zaniedbały i ich związekm kompletnie się nie układa.
Ja mam całą listę spisaną z TZ z postanowieniami co do tego okresu. Dużo jest tam o relacjach między nami, naszych pragnieniach itp. Poniżej dwa przykłady dotyczące mnie
- karmić piersią z zachowaniem odpowiedniej diety (zdrowej – nie mam problemu z gotowaniem na parze bo je uwielbiam mam już trzeci parowar, trzeba się nauczyć tak gotować ale just super; jak byłam na diecie to nawet TZ mnie wspierał jadł ze mną na parze, no może z wyjątkiem jednego dnia w tyg kiedy prosił np. o schabowego na głębowkim tłuszczu)

Chciałam was spytać czy otaczają was i nie denerwują ludzie komentujący wasz stan i zachowania?? Ja cenię sobie uwagi i komentarze w formie rad ale w pracy ludzie mnie już dobijają tekstami typu:
„Ty jeszcze w pracy? Jesteś w 6 miesiącu, idź na zwolnienie, nie dbasz o siebie” „jedz więcej” albo „taka młoda jesteś nie szkoda ci utraty życia, co teraz z tobą będzie, nie chcesz się wyszaleć?” lub „Stracisz wszytsko zobaczysz! Nic już nie będzie jak dawniej, to będzie koniec twojego JA, TZ cię oleje” i wiele innych. Najlepsze jest to ze mówią to osoby zarówno posiadające dzieci jak i te które nie mają nawet psa. Ach przepraszam was ale musiałam wyładowac frustrację bo w pt takich komentarzy usłyszałam chyba 1000  Ach i najlepsze od koleżanki:” nie zaprosiłam cię do siebie na domówkę żebyś nie czuła się głupio bo nie pijesz alkoholu” hhahaahaha.

Tak z innej beczki… Macie jakieś problemy z jedzeniem? U mnie chodzi o to że bardzo źle się czuję po słodyczach (Zosia chyba nie toleruje) a po za tym wydaje mi się że jem naprawdę mało. Satram się jeść średnio co 3 godziny ale potrafię zjeść pół talerza zupy i nie mogę więcej. Boję się że dlatego mi brzuch nie rośnie ale może jestem przewrażliwona.
Pozdrawiam!
Nie przejmuj sie komentarzami to nasz czas teraz.... jestesmy szczesliwymi przyszlymi mamusiami, A innych wsadzilabym sobie gdzies..... Jesli czujesz sie dobrze, zeby pracowac to bardzo dobrze ale fakt, ciezko innym to zrozumiec.... sama sie kiedys dziwilam jak kobiety z wielkim brzuchem moga przychodzic i jeszcze pracowac, bo myslalam ze powinny odpoczywac i skupic sie tylko i wylacznie na dziecku....
z ta domowka..... To nie jest kolezanka w takim razie....
Co do planowania tez mam plany, ale czas pokaze swoje.... jednego jestem pewna.... jestem bardzo zmotywowana juz teraz...... zeby zadbac o siebie po porodzie w sensie zdrowego odzywiania, cwiczen powrotu do mniejszej wagi, i dbania o siebie pod wzgledem ubioru czy makijazu.... najwazniejsze jest wsparcie naszych TZ....
co do jedzenia, polowy rzeczy nie moge znowu jesc, bo mi nie dobrze
Stary 2014-11-23, 19:24   #1296
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
_a sprawdź czy ten laktator ma zdejmowany lejek, bo ja dostałam jakis starszy model chyba i lejek był razem z korpusem i musiałam dokupić te elementy.
Moja zamrażarka zapełnia sie woreczkami z mlekiem na szczęście mam dużo miejsca i moge magazynować
Ma zdejmowany lejek, wszystko pięknie można rozłożyć "na czynniki pierwsze". kupiony 1,5 roku temu, więc chyba spoko

Widzę że problemy laktacyjne się skończyły i lecisz z masową produkcją i wielkie brawa Co z twoim maluszkiem?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
na zywca Nigdy w zyciu zakopalabym ja zywcem chyba
A nawet nie dostałam żadnej naklejki dla dzielnego pacjenta chyba z samego szoku nie zdążyłam się zorientować co się dzieje i jakoś przeżyłam, ale ząbek nie boli, tylko głowa trzeszczy, a to zapewne emocje ze mnie schodzą. Ale nie życzę takich wrażeń nikomu i złota rada: nie jeść popcornu !
Stary 2014-11-23, 19:27   #1297
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Piękny brzuszek!

czyli udało Ci się pobudzić laktację? Czyli dobrze mówią, że trzeba być cierpliwym i nie załamywać się na samym początku
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:29   #1298
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Crystal, SMV, Kruszynka- wow, jakie macie słodkie brzuszki!!
Crystal, ja żadnego XL u Ciebie nie widzę- ajedynie piękną kobitkę w ciąży

Widziałam, że rozprawiałyście nad wyprawka do szpitala dla maluszka, rzeczywiście 10 kompletów się wydaje bardzo dużą ilością, chyba, że chodzi o różne rozmiary
Powiedzcie proszę na jakich ubrankach najbardziej się skupiacie na początek? Mnie osobiście wydaje się, że pajacyki i body starczą, bo najłatwiej się je zakłada takim kruszynkom, ale nie wiem jakie jest zdanie innych? Kupujecie kaftaniki, półśpioszki czy bluzeczki?
Wczoraj w H&M zakupiłam sukieneczkę dzięki zniżce koleżanki -20% Też już nie mogę wejść do sklpeu bez rozejrzenia się najpierw za sekcją dziecięcą Ale sukieneczki mam wszystkie na rozmiar 3-6 miesięcy, bo nie chcę męczyć nowonarodzonego maleństwa takimi ubrankami...
A przy okazji obfotografowałam sukieneczki z Ebaya i kilka par innych cudowności (bodziaki z promocji w Mothercare, w których się zakochałam!)
Jeśli chodzi o kopniaczki dzieciaczka, to mój TŻ wciąż nie czuje nic Pisałam kiedyś, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i sama czuję ruchy jakby 'od wewnątrz', ale zewnętrznie rzadko coś widać Miałam nadzieję, że już na tym etapie (zaczęłam 24 tydzień) te ruchy się bardziej wyklarują, ale co raz bardziej mnie to niepokoi i zastanawia, czy maleństwo rozwija sie prawidłowo?
śliczne ciuszki

co do ubranek na początek to będę chciała używać głównie body+ pajacyk, bo myślę, że po pierwsze będzie to najwygodniejsze dla dziecka, a po drugie najłatwiejsze do ubierania dla mnie mam też kaftaniki, bluzeczki, śpiochy, ale to dostałam, nie kupowałam.
Ale nie ukrywam, że jak będę gdzieś wychodzić, albo goście będą nas odwiedzać to będę chciała ubierać te prześliczne, sukienki, kompleciki itd...
Stary 2014-11-23, 19:33   #1299
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej.
Nie odzywam sie z braku czasu. W czwartek i piatek tak mnie kręgosłup bolał, pachwiny i łydki że tż w środku nocy leciał po nospe i paracetamol. Na szczęście już tylko czasami mnie cos zaboli i przestaje.
To chyba przez rosnący brzuch albo dzieć mi gdzieś uciskał.

Wczoraj po pracy gościliśmy się u znajomych. A dzisiaj moi rodzice byli u nas na kawce i kremówce.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:38   #1300
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Pozdrawiam!

Wrzuc zdjecie swojego brzuszka, chetnie porownam ze swoim, bo tak jak Ty jestem w 23tyg i też przytylam 2kg.
Problemow z jedzeniem juz nie mam. Jem bardzo czesto ale malo,bo szybko czuje sytosc.

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:47   #1301
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Pozdrawiam!
Zazdroszczę 2 kg i optymizmu ciążowego. Ja na najbliższy rok mam nadzieję nie zwariować i opanować intrukcję użytkowania niemowlaka.

A o resztę się nie martwię. Jestem już 10 lat po ślubie, więc żadna ze mnie młodziutka nieświadoma mężatka. Mąż widział mnie już w tylu niekorzystych sytacjach, że skoro jeszcze się mnie nie pozbył to już się chyba nie pozbędzie. Kredyt na dom też wzmocnił nasze więzi. O dziecku marzył już od ślubu, po 10 latach wreszcie się doczekał. Na gruncie zawodowym osiągnęłam już to co chciałam. No doktorat mi się marzy, ale mam na to czas. Kawałek świata zwiedziłam. W tym roku i tak nie pojechałabym na narty, bo mam zakaz jazdy przez rok (mały wypadek na stoku ). Wszystko się poukładało tak, że mogę zaszyć się w moim domku i poswięcić cały swój czas synkowi przez rok czy dwa.
W międzyczasie pewnie wymyślę jakiś nowy sposób na siebie. Ale już bez spinania

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:48   #1302
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje
A spytam z ciekawosci, ile dni moga byc zamrozone? widzialam takie woreczki wczoraj w sklepie zastanawialam sie po co one....
Podklady na lozko kupuje sie w aptece? Ja taka ciemna jestem
jak sie czujesz????
W takim zamrażalniku jak ja mam -18 stopni to do 3 miesiecy
W takim jakimś lodowkowym na -10 stopni około tygodnia
W lodowce do 24h

Ja kupowałam w aptece normalnie

Cytat:
Mon9- cieszę się, że sie odzywasz Helenka napewno potrzebuje troszkę czasu i zobaczysz, wszystko będzie dobrze! No i witaminki z Twojego mleczka tez napewno działają cuda!

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Ma zdejmowany lejek, wszystko pięknie można rozłożyć "na czynniki pierwsze". kupiony 1,5 roku temu, więc chyba spoko

Widzę że problemy laktacyjne się skończyły i lecisz z masową produkcją i wielkie brawa Co z twoim maluszkiem?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

A nawet nie dostałam żadnej naklejki dla dzielnego pacjenta chyba z samego szoku nie zdążyłam się zorientować co się dzieje i jakoś przeżyłam, ale ząbek nie boli, tylko głowa trzeszczy, a to zapewne emocje ze mnie schodzą. Ale nie życzę takich wrażeń nikomu i złota rada: nie jeść popcornu !

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
czyli udało Ci się pobudzić laktację? Czyli dobrze mówią, że trzeba być cierpliwym i nie załamywać się na samym początku

a z maluszkiem nic nowego, lezy sobie i rośnie, jutro bedzie lekarz prowadzacy to podpytam dokładniej.

Od poczatku cos tam leciało tylko mało i bolało przez te za małe koncówki i laktator cannpola, teraz to na luziku, przyjemnie sie sciaga chociaż mam problemy z pobudkami nocnymi kazali mi stosować system 7-5-3 czyli najpierw jedna pierś 7min, druga 7min, pierwsza 5 min itd.. Teraz ściągam po 40 ml za jednym razem i mrożę to, maluszek wypija na razie max 10ml przez cała dobę a to pierwsze mleko ponoć szkoda wylewać bo jest najwartościowsze

Jest spoko z Medela

Zazdroszczę wam normalnie tych brzuszków

A i najgorsze jest to ze nie moge jeść wielu rzeczy aaaa mało nabiału i mleka, wykluczyć cytrusy, orzechy.. Chociaż pani od laktacji powiedziala mi ze odchodzi sie juz teraz od eliminowania tych rzeczy od razu jak sie karmi, dopiero jak zaczyna sie cos dziać to droga eliminacji sie dochodzi co moze szkodzić maluszkowi. Ale ze względu na stan mojego maluszka ja musze uważać, chociaż myśle ze jak bym normalnie urodziła to normalnie bym jadła.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:52   #1303
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Jeśli chodzi o kopniaczki dzieciaczka, to mój TŻ wciąż nie czuje nic Pisałam kiedyś, że mam łożysko na przedniej ścianie macicy i sama czuję ruchy jakby 'od wewnątrz', ale zewnętrznie rzadko coś widać Miałam nadzieję, że już na tym etapie (zaczęłam 24 tydzień) te ruchy się bardziej wyklarują, ale co raz bardziej mnie to niepokoi i zastanawia, czy maleństwo rozwija sie prawidłowo?
Ja też tak mam. Ruchy czuje też delikatne puk puk.też mam łożysko na przedniej ścianie +tłuszczyk
Dopiero tydziej czasu temu mała mi dała pierwszego kopniaczka. Też są takie delikatne ale są i bardzo mnie to cieszy
Miałam 19 list.wizyge u gin i dzidzia rozwija sie prawidłowo. Każda z Nas jest inns itp. Ale wierzę że wszystko jest ok. A to nasza uroda i widocznie tK bedziemy odczówac kopniaczki. Tak samo najwiecej kopniaków mam wieczorem i nocą. W ciagu dnia wcale lub dosłownie sporadycznie pyknie
jest ok nic sie nie martw

nusiekowa fotke wkleje obiecuje w tym roku. Ale teraz u mnie wiecej tłuszczyku niż odstaacy brzunio. Dlatego chce poczekac aż brzuszek Sie wydobedzie bardziej;-)

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-11-23 o 19:57
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:55   #1304
żona_marcina
Rozeznanie

anyolek - jak zobaczyłam te słodkie ciuszki powiedziałam (nieświadomie) na głos: "muszę mieć córkę". A mój mąż odpowiedział: "przecież mówiłem, że jedno to za mało". I tak dzięki Tobie mój mąż jest szczęśliwy, bo Oluś będzie miał w przyszłosci rodzeństwo. A zaklinałam się, że będę miała tylko jedno dziecko.

Stary 2014-11-23, 19:55   #1305
colds
Zakorzenienie

mon9 - nadrobilam Twoja historie i niesamowicie Cie podziwiam! jestes taka opanowana..

Ogolnie nie nadrabialam..
Co u mnie.. W szpitalu bylam, zmieniam lekarza prowadzącego, bedziemy miec corke Druga .
Chcemy dac na imie Zosia

Jakie macie wybrane wozki?
Bo juz sie denerwuje.. Na miescie coraz wiecej tej silvi, a ja chcialabym cos oryginalnego, jednak kwota to max 1500zl, ale 2w1.. Moze ktoras cos podpowie?
Stary 2014-11-23, 19:58   #1306
anyolek
Zadomowienie

Ja też planuję po ciąży wrócić do wagi sprzed, ale tej dłuuuuugo przed Mam nadzieję, że jakos mi się to uda, liczę głównie na korzyści płynące z długich spacerów
Moja waga póki co ok, przytyłam ok 4 kg i zupełnie mnie to nie rusza- spodziewam się, że najbardziej niebezpieczne 'przytyciowo' ;P momenty dopiero przede mną, bo maluszek rośnie najbardziej w tych ostatnich miesiącach Mam tylko nadzieję, że 12 kg nie przekroczę, ale zdrowie maluszka najważniejsze, więc oczywiście nic sobie nie odmawiam Na słodkie prawie nie mam ochoty, rzadko kiedy jem, tonami za to pochłaniam owoce od samego początku! A że to też cukier, to różnie to może być- 8 grudnia mam glukozę, mam nadzieję, że wyjdzie w porządku...

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:04
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 19:59   #1307
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
a z maluszkiem nic nowego, lezy sobie i rośnie, jutro bedzie lekarz prowadzacy to podpytam dokładniej.

Od poczatku cos tam leciało tylko mało i bolało przez te za małe koncówki i laktator cannpola, teraz to na luziku, przyjemnie sie sciaga chociaż mam problemy z pobudkami nocnymi kazali mi stosować system 7-5-3 czyli najpierw jedna pierś 7min, druga 7min, pierwsza 5 min itd.. Teraz ściągam po 40 ml za jednym razem i mrożę to, maluszek wypija na razie max 10ml przez cała dobę a to pierwsze mleko ponoć szkoda wylewać bo jest najwartościowsze

Jest spoko z Medela

A i najgorsze jest to ze nie moge jeść wielu rzeczy aaaa mało nabiału i mleka, wykluczyć cytrusy, orzechy.. Chociaż pani od laktacji powiedziala mi ze odchodzi sie juz teraz od eliminowania tych rzeczy od razu jak sie karmi, dopiero jak zaczyna sie cos dziać to droga eliminacji sie dochodzi co moze szkodzić maluszkowi. Ale ze względu na stan mojego maluszka ja musze uważać, chociaż myśle ze jak bym normalnie urodziła to normalnie bym jadła.
Niech Helenka rośnie zdrowo. Wszystkie wyrzeczenia na pewno nie pójdą na marne. Ani się obejrzysz jak będziecie już razem w domu

Stary 2014-11-23, 20:09   #1308
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
anyolek - jak zobaczyłam te słodkie ciuszki powiedziałam (nieświadomie) na głos: "muszę mieć córkę". A mój mąż odpowiedział: "przecież mówiłem, że jedno to za mało". I tak dzięki Tobie mój mąż jest szczęśliwy, bo Oluś będzie miał w przyszłosci rodzeństwo. A zaklinałam się, że będę miała tylko jedno dziecko.
Hahaha, super W takim razie życzę córeczki następnym razem

Cytat:
Napisane przez colds
Co u mnie.. W szpitalu bylam, zmieniam lekarza prowadzącego, bedziemy miec corke Druga .
Chcemy dac na imie Zosia
gratuluję poznania płci kolejna Zosia na naszym forum, już jest ich kilka

Nie pamiętam, czy pisałam, ale chcemy nazwać naszą córeczkę Ola- nawet nasza polska wersja podoba się TŻ-owi (Anglik) i już mówi do brzuszka używając jej imienia
Stary 2014-11-23, 20:13   #1309
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też planuję po ciąży wrócić do wagi sprzed, ale tej dłuuuuugo przed Mam nadzieję, że jakos mi się to uda, liczę głównie na korzyści płynące z długich spacerów
Moja waga póki co ok, przytyłam ok 4 kg i zupełnie mnie to nie rusza- spodziewam się, że najbardziej niebezpieczne 'przytyciowo' ;P momenty dopiero przede mną, bo maluszek rośnie najbardziej w tych ostatnich miesiącach Mam tylko nadzieję, że 12 kg nie przekroczę, ale zdrowie maluszka najważniejsze, więc oczywiście nic sobie nie odmawiam Na słodkie prawie nie mam ochoty, rzadko kiedy jem, tonami za to pochłaniam owoce od samego początku! A że to też cukier, to różnie to może być- 8 grudnia mam glukozę, mam nadzieję, że wyjdzie w porządku...
3mam kciuki za glukozę

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
mon9 - nadrobilam Twoja historie i niesamowicie Cie podziwiam! jestes taka opanowana..

Chcemy dac na imie Zosia

Bo juz sie denerwuje.. Na miescie coraz wiecej tej silvi, a ja chcialabym cos oryginalnego, jednak kwota to max 1500zl, ale 2w1.. Moze ktoras cos podpowie?
za córeczkę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:18   #1310
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
W takim zamrażalniku jak ja mam -18 stopni to do 3 miesiecy
W takim jakimś lodowkowym na -10 stopni około tygodnia
W lodowce do 24h

Ja kupowałam w aptece normalnie

Jest spoko z Medela

'

ale się cieszę, że u Was dobrze!! a Twoje wyrzeczenia na pewno nie pójdą na marne, Twoje mleko pomoże Helence wyrosnąć na dużą dziewczynkę

Cytat:

Chcemy dac na imie Zosia

ja bym Ci radziła poradziła rozglądnąć się za używanym. Na allegro, olx można znaleźć naprawdę super wózki, które wyglądają na nowe, a cenowo baaardzo duża różnica chyba, że koniecznie chcesz mieć nowy

colds brawo za córeczkę!! kolejna Zosia

Edytowane przez aaakarolina
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:20
aaakarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:22   #1311
aneta_s13
Rozeznanie

Mon9 nieustannie życzę Wam sił

Witam się w 25 tygodniu imię trzeciego syna spędza mi ostatnio sen z powiek... Myślałam, że jesteśmy już zdecydowani jednak chyba to jeszcze nie to.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jj.jpg (87,0 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez aneta_s13
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:23
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:26   #1312
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
mon9
Powiem Ci, że widziałam w PL kilka fajnych wózków, ja bym się zastanowiła nad Bebetto Luca, kosztował 1400zł we wrześniu, nie pamiętam niestety czy z gondolą, czy nie... Używane też często wyglądają dobrze, ale nie wiem, czy zawieszenie nie siada po długim użytkowaniu, jeśli sama bym kupowała używany- poszukałabym jakiegoś lepszego jakościowo wózka, bo wiadomo, że taki przetrwa więcej... I zwracałabym uwagę na koła, coby zdarte za bardzo nie były. Ludzie raczej dbają o wózki, co widać na przykładzie Crystal, ona pamiętam zdobyła fajny

Cytat:
Napisane przez niunia_ona
3mam kciuki za glukozę
dziękuję To dopiero za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13
Witam się w 25 tygodniu imię trzeciego syna spędza mi ostatnio sen z powiek... Myślałam, że jesteśmy już zdecydowani jednak chyba to jeszcze nie to.
Piękny brzuszek - a imię napewno wybierzecie niedługo My z imieniem dla chłopca nie mogliśmy dojść do porozumienia, ale będzie dziewczynka- a z tym nam było łatwiej

Edytowane przez anyolek
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:30
anyolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 20:31   #1313
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość

kolejny śliczny brzuszek

3 syn?? a my się martwimy jak sobie z jednym poradzimy
Stary 2014-11-23, 20:36   #1314
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

ale pięknie ;D korci mnie by łóżeczko już zamówić
a już się nie mogę doczekać gdy z tż zamieszkamy

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:52
Stary 2014-11-23, 20:52   #1315
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiam!
Ja też jestem w 23 tc i przytyłam na ten moment 2,5 kg. Nie martwię się tym, bo dziecko ma wymiary właściwe dla tego okresu czyli jest wszystko ok. Głowa do góry i olewaj głupie komentarze
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:01   #1316
aneta_s13
Rozeznanie

Tak, trzeci syn Mam już Kamila i Juliana jakieś typy na imię dla trzeciego?

Mam 9kg na + i 90cm w pasie
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:02   #1317
niunia_ona
Zakorzenienie

jeść mi się chipsów : cry: hehe

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-23, 21:09   #1318
emily863
Zadomowienie

Powiem Wam też, że kupiliśmy te promocyjne pieluszko Dada w rozmiarze 2. Wyczytałam, na Wizażu oczywiście, że mają bardzo dobre opinie więc spróbujemy. Jednak te "newborn" chyba wezmę z Pampersa.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Marcia45 dzięki Tobie poznałam tą leżaczko- bujaczko-gondolę z Tiny Love. Muszę to mieć. Poproszę jedną lub drugą rodzinę o jeden większy prezent zamiast np. ubranek.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:16   #1319
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, trzeci syn Mam już Kamila i Juliana jakieś typy na imię dla trzeciego?

Mam 9kg na + i 90cm w pasie
Ja tez mam Juliana
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-23, 21:19   #1320
niunia_ona
Zakorzenienie

Julian fajnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości