|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ząbkowanie-potrzebuje porady.
ja wierze tylko w ibum dla dzieciaczków.
jest bardzo łagodny, działa jak reką odjąl ![]() mojemu synkowi pierwszy zabek pojawił się w 6 miesiącu i był to istny koszmar
|
|
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
U nas pomagał Nurofen w syropie (dawałam przeważnie na noc) a w ciągu dnia tantum verde - córka uwielbiała jak jej psikałam. Działo jako miejscowe znieczulenie, mi poleciła koleżanka a jej - lekarz.
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Podnoszę wątek. Moja Julcia ma skończone 4 miesiące i od kilku dni nie daje juz sobie z nia rady przez jej zabkowanie. Czy tak małemy dziecku mogę podac Tantum Verde w aerozolu - na dzien i czopki Eferalgan na noc?? Smaruje małej dziaselka Dentinoxem ale ulga jest tylko na 5 minut. Błagam o pomoc!!
|
|
#34 | |
|
Przyczajenie
|
Hej,
mój synek skończył właśnie 6 miesięcy. Idą ząbki więc strasznie marudzi a nawet potrafi ze snu wyrwać się strasznie płacząc. Dwa razy podawałam mu już IbufenD w syropie dla dzieci powyżej 3 miesiąca. Dzisiaj chyba też mu podam bo okropnie marudzi cały dzień i wszystko pcha do buźki. A na dzień kupię chyba granulki homeopatyczne bo słyszałam, że są naprawdę dobre. Dzisiaj akurat nie mieli ich w aptece, ale pani podała mi nazwę: Dagomed 44, w cenie kilkunastu złotych. ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
I jak pisałam wcześniej, tych granulek homeopatycznych nie stosowałam jeszcze ale słyszałam, że są naprawdę dobre przy ząbkowaniu i bezpieczne, więc też mogłabyś spróbować. To się podobno rozpuszcza w wodzie i podaje do picia. Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
Pediatra mojej córce zapisała Tantum Verde jak nie miała nawet 3ms, od tamtej pory mam to zawsze w apteczce. Na gardło.
Na ząbkowanie mogę odradzić bobożel- u nas nic nie zadziałał. Za to Dentinox działa, plus do tego silikonowy masażerek z baby ono (zakłada się go na palec. Z jednej strony ma wypustki okrągłe a z grukiej jakby igiełki, coś jak szczoteczka do zębów, tyle, że silikonowa) i cud miód malina. Moja druga córka ma pół roku, dwa zęby i bóle związane z wychodzeniem kolejnych ząbków. Stosuję Nurofen i czopki jak jest potrzeba. Jakoś lecimy do przodu. |
|
|
|
|
#36 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Dot.: Bolesne ząbkowanie
Jak sie wylicza aby odpowiednio dozowac własnie lek w syropie na gorączkę ?
Czy tutaj wagę dzieli sie przez dobowe dostarczenie danego składnika? Napiszcie mi jak to jest ,bo własnie mam problem z podawaniem i okazuje sie ze na łyzeczce podaje za mało.A moja mała najgorsze ze jak widzi łyzeczke to pluje. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz jak obliczyć ilość syropu,która zawera dawkę leku,którą potrzebujesz podać: Paracetamol syrop 120mg/5ml (pisze to na opakowaniu). To znaczy,że każde 5ml syropu zawiera 120mg paracetamolu. potrzebujesz podać np 75mg liczysz: 5 ml - 120mg (informacja z opakowania) x - 75mg (tyle potrzebujesz) 75mg razy 5 ml podzielone przez 120mg= ilość syropu,którą potrzebujesz czyli taka ilość,tóra zawiera 75mg paracetamolu =3,12 .trzeba strzykawką odmierzyć 3 ml syropu. Potrzebujesz podać 100mg liczysz: 5ml - 120mg (z opakowania) x - 100mg (potrzebujesz) 100mg razy 5 ml dzielone na120mg=4,16 -trzeba odmierzyć strzykawką 4ml syropu. Wiem,że to skomplikowane ale mam nadzieję ,że coś pomogłam |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja podaje zawsze w takich sytuacjach ibufenD.W sumie jest to juz sprawdzony lek,nie ma zadnych problemów po przyjeciu przez dziecko,i przy tym jeszcze nie powoduje alergii.Paracetamol miałam wrazenie ze jednak za słabo działał.
|
|
|
|
|
#39 |
|
Przyczajenie
|
Co stosować przy ząbkowaniu?
Hej mamuśki proszę polećcie mi jakiś dobry preparat łagodzący objawy ząbkowania. Córka się ślini i ma okropny katar, więc spodziewam się, że niedługo będą jej się wyżynać zęby. Co stosować, by złagodzić ten ból? Zależy mi na czymś sprawdzonym i naturalny, bez substancji niebezpiecznych dla dziecka (jakiś czas temu głośno o tym było). Jakby był jeszcze dobry smak to byłoby idealnie.
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Co stosować przy ząbkowaniu?
Ibum
czopki paracetamol np. dentinox... ale niekoniecznie działa
|
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Nie ma zmiłuj- zęby idą! A oto jak my sobie radziliśmy. Lub nie
[ciach]
Edytowane przez shonyen Czas edycji: 2014-03-07 o 07:49 |
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Nam podczas ząbkowania pediatra zaleciła Tantum Verde i homeopatyczną Camilię. Działało cudnie.
"Niedługo kupię dużo książek i będę je czytać. Wieczorami pójdę sobie do kina, a nocami będę słuchał deszczu spadającego na miasto. I tak będzie aż do wiosny. I aż do wiosny nie będę do nikogo mówił o miłości." Marek Hłasko
|
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Ja podawałam mojej córeczce czopki viburcol, bo tylko one tak naprawdę pomagały. Dzięki nim przesypiała noce spokojnie i nie wybudzała się z płaczem. Pomagały nam też podczas przeróżnych infekcji, kiedy mała była niespokojna i nie mogła zasnąć.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
uważajcie na preparaty zawierające lidokainę. fda wydalo ostatnio raport o szkodliwosci lidokainy, ktora jest zawarta wlasnie w takich masciach. moze to przyniesc naprawde straszne skutki. przeczytajcie sobie ten artykul -> http://tech.money.pl/medycyna/artyku...0,1572781.html
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my jeszcze mamy wszystko przed sobą i szukam sposobów innych niż takie maści żeby walczyć z bólem u mojej córci
|
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
ciumka ją sobie caly czas i nie płacze
|
||
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ja stosuję u mojej małej preparat Camilia, jest naturalny więc nie ma żadnych skutków ubocznych, i jak na razie wszystko jest ok
Poleciła mi go moja siostra, dlatego nie bałam się go wypróbować. Ale wiadomo, że z lekami dla dzieci trzeba uważać i stosować tylko te sprawdzone
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zaczęło się u nas ząbkowanie i stosujemy camilię też dlatego że naturalna i bezpieczna i przynosi synalkowi widoczną ulgę
także jestem bardzo zadowolona i polecam ten preparat
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
Ja z moją córeczką poradziłyśmy już sobie z 4 ząbkami za pomocą camili, jestem bardzo wdzięczna za porady bo dzięki temu nie bałam się jej stosować u córci. A tak to i ona się spokojnie wyśpi, i my z mężem możemy spokojnie spać w nocy...
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
dużo moich znajomych stosowało camilię i też były bardzo zadowolone.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie - u nas camilia też daję radę super a mój synal jest tak zwanym trudnym zębowym przypadkiem
także spokojnie polecam - na prawdę warto ją wypróbować
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
dobrze że jest bezpieczna
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to prawda, że dzięki temu że ma naturalne składniki, można ją spokojnie podawac kilka razy dziennie, a radzi sobie nawet jak wychodzi kilka ząbków na raz |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
jest na tyle bezpieczna,ze przy stosowaniu nie ma skutków ubocznych ale według mnie tak jak ze wszystkim w dawkowaniu musi być jakiś umiar ;-)
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie, zgadzam się że z niczym nie powinno się przesadzać. Ja staram się zwykle stosować do zaleceń z ulotki... jarzebina_aa jak często podajesz dziecku Camilię przy ząbkowaniu?
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
ja właśnie wchodzę w okres ząbkowania i chyba będę też korzystała z Camili
oraz domowych metod, bo z tego co czytam to u Was się dobrze sprawdza
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#58 |
|
BAN stały
|
u nas Madzieńka ząbkuje i też stosujemy Camilie oraz metody z domowej apteczki albo zasłyszane od babci, natomiast Camilia najlepsza, a my z mężem mamy wreszcie trochę czasu na małe co nie co ^^
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

my jeszcze mamy wszystko przed sobą i szukam sposobów innych niż takie maści żeby walczyć z bólem u mojej córci