Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 06:50   #1381
marcia45
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
mon9 - nadrobilam Twoja historie i niesamowicie Cie podziwiam! jestes taka opanowana..

Ogolnie nie nadrabialam..
Co u mnie.. W szpitalu bylam, zmieniam lekarza prowadzącego, bedziemy miec corke Druga .
Chcemy dac na imie Zosia

Jakie macie wybrane wozki?
Bo juz sie denerwuje.. Na miescie coraz wiecej tej silvi, a ja chcialabym cos oryginalnego, jednak kwota to max 1500zl, ale 2w1.. Moze ktoras cos podpowie?
To mi spędza ostatnio sen z powiek. Żaden w sklepie i się nie podoba, nawet jak na cenę nie patrzę, a co dopiero jak będziemy przymierzać się do zakupu. Wczoraj obejrzałam wszystkie używane na olx z wawy, dziś przeglądam allegro. Na zdjęciach to mi się podoba joolz, mutsy 4rider. Ale na żywo lub na zdjęciach real z aukcji to już mi się te nie podobają.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
gratulacje

ja jutro rano jadę na badania krew+mocz, bo we wtorek mam wizytę u ginekologa, więc muszę mieć już wyniki. Mam jutro zamiar skorzystać z przywileju i wejść na pobranie krwi bez kolejki zobaczymy czy mnie zlinczują
Jako, ze sama już byłam jakoś cienko widzę te wchodzenie bez kolejki. Lincz grupowy będzie Pierwsze pobrane zrobiłam zgodnie z kolejką, później podchodziłam obok drzwi po odpowednim czasie i Pani sama mnie prosiła jak widziała, a wzrok ludzi z kolejki mówił sam za siebie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Oooo drinka.... Mohito
Mój ulubiony:love : Może na zakończenie wakacji da radę jednego skosztować.

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
mój TŻ się nim zachwycił i jak mi pokazał to też w moich oczach było duuże LOVE zawsze można kupić używany ^^
Ja go podłapałam jak któraś z dziewczyn na forum wrzuciła. Wcześniej naczytałam się o złym wpływie bujaczków i miałam w ogóle nie kupować, ale że wszystkie jesteście za, w rodzinie też wszyscy kupywali to zakupie. Tylko nie będę wibracji włączać. Patrzyłam na używane to cena koło 200zł, jeden znalazłam za 140 zł muszę z TZ przemyśleć.

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja z Tż właśnie objadamy się biedronkowymi mandarynkami a w między czasie podjadam cukierki nimm2
Ciekawe kiedy mi lekarz przepisze glukozę jestem w 23 tygodniu, 12 grudnia ponoć przepisze mi mocz i krew hmm... w styczniu Chyba się będę musiała go zapytać
Też wcinam nmm2 żujki

Znalazłam dwa laktatory uzywane mendeli całkiem tanio, zobaczymy czy uda mi się wylicytować.

Mon trzymam kciuki za dobre niusy od lekarza. A możesz małą brać na ręce choć na chwilę? Co do zakupów się nie dziwie, też w takiej sytuacji nie zaprzątałabym nimi sobie głowy. Wrócicie w trójkę do domku to wszytsko pokupujesz, teraz wszystko na mejscu, nie to co kiedyś. Tym bardziej w wawie.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 07:21   #1382
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Piękne

My chyba kupimy lateksowo jakiś. Ale też jeszcze na 100% się nie zdecydowaliśmy.

Dziękuję Młodej tort się bardzo podobał i był przepyszny.

No co Ty gadasz, piękny brzusio. Chyba nie widziałaś mamy xxl

To miałaś Wigilię jak się patrzy
Tak tor w środku jest tęczowy, ale nie mam zdjęcia, a krem na bazie śmietanki z milky way'ami i serkiem mascarpone.
Barwniki mam różne i takie w żelu i takie w proszku. Do biszkoptów to w sumie bez różnicy w jakiej są formie bo i tak się szybko rozpuszczą. Ale jak farbować masę cukrową to lepsze w żelu, szybciej się je rozrabia. Popatrz na allegro, ja kupowałam pierwsze barwniki w sklepie Kuchnie Świata i strasznie przepłaciłam

U siostrzenicy mojego TŻ'ta używają inhalatora już z jakiś rok jak ja zauważyłam, a mała ma 4 lata. Przeważnie jak ma katarek albo jakąś małą chrypkę. Tylko coś tam do środka wlewają, jakieś coś a'la syropek. Chyba się sprawdza skoro używają, tak mi się zdaje. Ale to chyba już dla takich właśnie starszych dzieci.

Następna chudzinka Też już zakupiłam kalendarze adwentowe, teraz czekają

Aaaaaa piękne sukieneczki.

Super, że laktacja się unormowała.

My dzisiaj wróciliśmy z urodzin TŻ siostrzenicy. Objadłam się strasznie, aż mnie przeczyściło Ale to dobrze, bo mam problemy z zaparciami, aż mi hemoroidy wyszły

A na wczorajszej wizycie u lekarza TŻ znalazł sobie nowego "kolegę". Oczywiście pana doktora. Śmiali się, że ja taka chudzina i drobna, to w boki mi nie pójdzie w plecy też nie, tylko do przodu i będę musiała pchać przed sobą jakiś wózek albo taczki a w środku brzuch, żebym się nie przewracała do przodu.
Dziękuję myślisz ze jak kupie te dr Octker w zelu będzie ok , musze próbę generalna zrobic bo to juz za miesiąc, a krem znam w tamtym roku synkowi robiłam i to byl moj pierwszy tort w zyciu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 07:52   #1383
smv
Zakorzenienie

Witajcie kobietki
MON9 super ze laktacji ruszyła.. I że w ogóle jest spokojnie. Trzymam za was kciuki mocno!

Niunia ona- fajny zakup spodni i to Jeszce rozmiar S-wow!

Colds-kolejna Zośka wśród naszych dzieciow super!

crystal Kochana jesten bjutiful i koniec!

Anyolek i Lesyeux dzidzie się rozBujajja i będą was jeszcze stukac i pukac

Ja bujaczek mam po chrzesnicy też był używany kupowany za 2 stowki

Ja też źle znoszę nieobecność TŻ ale jak już mi siedzi cały dzień w domu to czasami mam go ochotę zabić heh

Ja wczoraj taka zmęczona i objedzona wrocilam z Otwocka od brata że jak się pierwszy raz położyłam na kanapie to dzieciak mnie tak kopać zaczął że aż byłam sama zdziwiona że tak mocno i zaraz mi się spać zachciało i juz po 22 spałam..

Idę się ubrać Robić zakupy na obiad dziś spaghetti z mięsem mileonym bo pomysłu nie mam.

Miłego Dzionka
Stary 2014-11-24, 07:59   #1384
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie Jeszcze 4 dni do wizyty, juz odliczam te dni jak szalona
Mialam isc dzis do laboratorium ale rozpoczelam dzien od kawy wiec przekladam to na jutro wyslalam TZ do pracy, a ten mi kawe zrobil, chociaz jestem taka spiaca....

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki
MON9 super ze laktacji ruszyła.. I że w ogóle jest spokojnie. Trzymam za was kciuki mocno!

Niunia ona- fajny zakup spodni i to Jeszce rozmiar S-wow!

Colds-kolejna Zośka wśród naszych dzieciow super!

crystal Kochana jesten bjutiful i koniec!

Anyolek i Lesyeux dzidzie się rozBujajja i będą was jeszcze stukac i pukac

Ja bujaczek mam po chrzesnicy też był używany kupowany za 2 stowki

Ja też źle znoszę nieobecność TŻ ale jak już mi siedzi cały dzień w domu to czasami mam go ochotę zabić heh

Ja wczoraj taka zmęczona i objedzona wrocilam z Otwocka od brata że jak się pierwszy raz położyłam na kanapie to dzieciak mnie tak kopać zaczął że aż byłam sama zdziwiona że tak mocno i zaraz mi się spać zachciało i juz po 22 spałam..

Idę się ubrać Robić zakupy na obiad dziś spaghetti z mięsem mileonym bo pomysłu nie mam.

Miłego Dzionka
dziekuje Szkoda ze ja tak nie mysle, musze zaczac to zmieniac heh... Moje wczoraj jak kopalo, to bylam w szoku, ze tak kopac potrafi, ale ogolnie czulam wczoraj sie dosc nerwowa, jakis wewnetrzny niepokoj, wiec moze to dlatego......
Ale wyskoczylas z obiadem i zaczynam sie zastanawiac co ja zrobie a na 12 musi byc cieplutki bo TZ przyjezdza specialnie na przerwe z pracy zjesc
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 08:12   #1385
lesyeux
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Mam 9kg na + i 90cm w pasie
Luzik... ja mam już z pona 13 kg a w pasie ho ho ho ponad 100 cm
Ale sie nie załamuje. Rach ciach sie schudnie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ja mam dzisiaj 100 dni do porodu
dziś moja studniówka szok
Ja zbieram sie na jakieś zakupki. Buzki

Wow to imprezka była wczoraj.

Cytat:
ja też chcę marzec!! może być 1, ale ma być marzec
Yhymmmm też tak chcę
Stary 2014-11-24, 08:40   #1386
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam sie mamuśki
Ja wczoraj takiej schizy dostałam..... krzyż mnie tak strasznie zaczął boleć....w każdej pozycji bolało:na parwym boku na lewym boku na plecach.... aż zaczełam sobie wkręcać ze to jakieś skurcze. Tż opanowany otworzył naszą biblie ciążową" w ozcekiwaniu na dziecku" I zaczął czytać o bólach krzyżowych w II trymestrze kochany. Ale strasznie sie przestraszyłam. Dzis juz lepiej.

Kurde I osoba która miała pomóc kierowny wnieść mój narożnik wystawiłą mnie I teraz musze szybko kogoś znależć....AAAAAAA
Stary 2014-11-24, 08:41   #1387
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry

wstałam i zbieram się na te badania, nawet mi się nie chce jeść, więc dobrze

muszę poszukać na olx i allegro laktatorów używanych, skoro mówicie, że można za fajną cenę znaleźć. Bo jednak nowy elektryczny to spory wydatek :/

napiszę z kolejki, albo po badaniu
Stary 2014-11-24, 08:58   #1388
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Witam sie mamuśki
Ja wczoraj takiej schizy dostałam..... krzyż mnie tak strasznie zaczął boleć....w każdej pozycji bolało:na parwym boku na lewym boku na plecach.... aż zaczełam sobie wkręcać ze to jakieś skurcze. Tż opanowany otworzył naszą biblie ciążową" w ozcekiwaniu na dziecku" I zaczął czytać o bólach krzyżowych w II trymestrze kochany. Ale strasznie sie przestraszyłam. Dzis juz lepiej.

Kurde I osoba która miała pomóc kierowny wnieść mój narożnik wystawiłą mnie I teraz musze szybko kogoś znależć....AAAAAAA
Naroznik stoi przed drzwiami a ty sama w domku?
Ja sie boje takich boli.... pojechalabym pewnie od razu do szpitala, nie chce straszyc oczywiscie jesli czujesz sie duzo lepiej to sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Wlasnie wyslalam TZ liste imion ktore mi sie podobaja ciekawe co on na to hihihihi

Mam ochote dzis na zupke chinska i red bulla o matkoooo....same konserwanty :/ :/

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-24 o 09:03
Stary 2014-11-24, 09:06   #1389
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja sie boje takich boli.... pojechalabym pewnie od razu do szpitala, nie chce straszyc oczywiscie jesli czujesz sie duzo lepiej to sytuacja opanowana

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Wlasnie wyslalam TZ liste imion ktore mi sie podobaja ciekawe co on na to hihihihi

Mam ochote dzis na zupke chinska i red bulla o matkoooo....same konserwanty :/ :/
narożnik dopiero przyjedzie ale ja sama w domu. Tż przyjedzie ale I tak potrzebujemy dodatkowej osoby-bo nie wiem jak chetny bedzie kierowca na targanie-bo przecie ja na grzbiet nie wezme!!!! kurdeeee no.

Z pleckami lepiej już
Stary 2014-11-24, 09:12   #1390
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
narożnik dopiero przyjedzie ale ja sama w domu. Tż przyjedzie ale I tak potrzebujemy dodatkowej osoby-bo nie wiem jak chetny bedzie kierowca na targanie-bo przecie ja na grzbiet nie wezme!!!! kurdeeee no.

Z pleckami lepiej już
Moze poprosic jakiegos sasiada za kilka zl, czy piwo?
Stary 2014-11-24, 09:16   #1391
ewka5891
Zakorzenienie

Hej, wróciłam

Przepraszam, że nie odniose sie do poprzednich postów ale za duzo tego

Od rana próbuje dodzwonić sie do lekarza i umówić na wizytę. Cały czas zajęte
Po przylocie cos mi zaszkodziło i wczorajszy dzień czułam sie strasznie zle mam nadzieje, że dzisiaj bedzie lepiej, bo jestem sama z młodym

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:22   #1392
żona_marcina
Rozeznanie

witajcie z rana,
widzę, że jesteście najbardziej aktywne w nocy. U mnie o 21-ej zaczynam ziewać a o 22-ej już śpię. I nie ma na mnie mocnych.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
mon9 - nadrobilam Twoja historie i niesamowicie Cie podziwiam! jestes taka opanowana..

Ogolnie nie nadrabialam..
Co u mnie.. W szpitalu bylam, zmieniam lekarza prowadzącego, bedziemy miec corke Druga .
Chcemy dac na imie Zosia

Jakie macie wybrane wozki?
Bo juz sie denerwuje.. Na miescie coraz wiecej tej silvi, a ja chcialabym cos oryginalnego, jednak kwota to max 1500zl, ale 2w1.. Moze ktoras cos podpowie?
Córci zazdroszczę. Też muszę sobie sprawić w przyszłości. A co do wózków to widziałam jakieś Bebetto w promocji w Smyku, może podpytaj?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Powiem Wam też, że kupiliśmy te promocyjne pieluszko Dada w rozmiarze 2. Wyczytałam, na Wizażu oczywiście, że mają bardzo dobre opinie więc spróbujemy. Jednak te "newborn" chyba wezmę z Pampersa.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Marcia45 dzięki Tobie poznałam tą leżaczko- bujaczko-gondolę z Tiny Love. Muszę to mieć. Poproszę jedną lub drugą rodzinę o jeden większy prezent zamiast np. ubranek.
Dostaliśmy na szkole rodzenia próbki różnych pieluszek - Dada, tych z Tesco, Pampers i Happy. Musze je porównać, tylko nie wiem na co patrzeć. U mnie znajomi używają przeważnie Pampers i Dada.

Bujaczek Tiny Love dostałam od koleżanki. Bardzo fajny, można bez problemu uprać materiał, łatwo się rozkłada do pozycji leżacej i z powrotem do półsiedzącej, muzyczka nie jest za głośna, ma wibracje. Oby tylko Olek był z niej zadowolony

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:23   #1393
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej, wróciłam

Po przylocie cos mi zaszkodziło i wczorajszy dzień czułam sie strasznie zle mam nadzieje, że dzisiaj bedzie lepiej, bo jestem sama z młodym
o kurcze, mam nadzieję, że to zwykłe chwilowe i krótkie zatrucie, może też zmęczenie po podróży. Dzwoń, musi być kiedyś w końcu normalny sygnał
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:28   #1394
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
o kurcze, mam nadzieję, że to zwykłe chwilowe i krótkie zatrucie, może też zmęczenie po podróży. Dzwoń, musi być kiedyś w końcu normalny sygnał
Właśnie sie dodzwonilam i nie ma juz miejsc powiedziałam, ze jestem w ciazy i miałam zle wyniki i muszę sie spotkać z lekarzem. Mają oddzwonic z ich drugiej przychodni w centrum. Mam nadzieje, że tam bedzie jakies miejsce.

Synek

Stary 2014-11-24, 09:30   #1395
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Hej, wróciłam

Sprawdź, czy nie mają jeszcze innego numeru. Ja tak w zeszłym miesiącu póbowałam bezskutecznie dodzwonić się do mojego gina na numer podany na stronie internetowej przychodni i w końcu poszłam do lekarza rodzinnego. A potem sobie sprawdziłam numery na karcie ciąży i były jeszcze 2 inne numery.

Zbieram się na wizytę, dziś kończy mi sie zwolnienie lekarskie

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Właśnie sie dodzwonilam i nie ma juz miejsc powiedziałam, ze jestem w ciazy i miałam zle wyniki i muszę sie spotkać z lekarzem. Mają oddzwonic z ich drugiej przychodni w centrum. Mam nadzieje, że tam bedzie jakies miejsce.
Doczytałam. Oj, to niedobrze. Jak się nie uda to umów się do swojego lekarza rodzinnego

Stary 2014-11-24, 09:33   #1396
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
wkurza mnie to strasznie, że człowiek potrzebuje pomocy lekarza, a w przychodni nie ma już miejsc i nie przyjmują, w Polsce to jest notoryczny problem. Od świtu już starsi ludzie zabierają wszędzie wszystkie numerki i koniec, dla chorego młodszego miejsca nie ma i już...
Mam nadzieję, że w tej drugiej przychodni Cię przyjmą, swoją drogą powinni dla kobiety w ciąży zrobić wyjątek i przyjąć tak czy owak
Stary 2014-11-24, 09:36   #1397
aaakarolina
Wtajemniczenie

siedzę już w kolejce, oczywiście jak spytałam kto ostatni to to wszyscy udają, że nie widzą mojego brzucha...a specjalnie ubrałam się tak żeby było widać
no trudno poczekam, tylko juz głodna strasznie jestem!
Stary 2014-11-24, 09:40   #1398
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
siedzę już w kolejce, oczywiście jak spytałam kto ostatni to to wszyscy udają, że nie widzą mojego brzucha...a specjalnie ubrałam się tak żeby było widać
trzeba było prosto do badania iść I nie pytać- znieczulica straszna panuje !!!!!!kuzwa

A do mnie dzwoni kierowca ze jest 15 km od wroclawia z naroznikiem...hehehehe mieli rano dzwonic do mnie z inf o ktorej beda tak cobym mogla sie umowic z TŻ o ktorej do domu ma przyjechac.....a tu dupa......zrąbałam gościa przez tel tak ze az mi głupio teraz.....powiedzialam ze nie interesuje mnie gdzie jest nie tak sie umawialismy I albo sam mi wniesie ten naroznik albo da mi godzine czasu na ściągniecie pomocy!!!Co za ludzie!!!!!!!!!!!!
Stary 2014-11-24, 09:43   #1399
niunia_ona
Zakorzenienie

witamy się w 27 tygodniu
wróciłam z lumpka i oczywiście wpadło kilka rzeczy dla małej
ale w rozmiarach już większych troszkę , sztuka 1 zł
wrzuciłam do prania zrobię potem fotki o ile nie zapomne

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:43   #1400
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
a nie masz bezposredniego nr do lekarza? tak,ze w razie co spytać co masz robić? widze że nie tylko mi sie dzieć do d...y zaczął....
Stary 2014-11-24, 09:43   #1401
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
haha oni to nigdy nie widzą choćby człowiek już na ostatnich nogach stał.
boże ta ludność.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-24, 09:45   #1402
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
wkurza mnie to strasznie, że człowiek potrzebuje pomocy lekarza, a w przychodni nie ma już miejsc i nie przyjmują, w Polsce to jest notoryczny problem. Od świtu już starsi ludzie zabierają wszędzie wszystkie numerki i koniec, dla chorego młodszego miejsca nie ma i już...
Mam nadzieję, że w tej drugiej przychodni Cię przyjmą, swoją drogą powinni dla kobiety w ciąży zrobić wyjątek i przyjąć tak czy owak
Taa, a najlepsze że mój gin kazał sie zgłaszać zawsze, gdy dzieje się coś niepokojącego. Jak się stało to nie mogłam się dodzwonić i poszłam do lekarza rodzinnego. A jak już się dodzwoniłam do gina (początek listopada), to usłyszałam, że wolne miejsce jest dopiero 2 grudnia ale mogę przyjść i może lekarz przyjmie mnie pomiędzy innymi pacjentkami. Odpuściłam, bo nie miałam siły jechać tyle km, żeby wpychać się pomiędzy inne ciężarne bez gwarancji, że mnie przyjmie. Na szczęście wystarczył lekarz rodzinny

Stary 2014-11-24, 09:46   #1403
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
trzeba było prosto do badania iść I nie pytać- znieczulica straszna panuje !!!!!!kuzwa

A do mnie dzwoni kierowca ze jest 15 km od wroclawia z naroznikiem...hehehehe mieli rano dzwonic do mnie z inf o ktorej beda tak cobym mogla sie umowic z TŻ o ktorej do domu ma przyjechac.....a tu dupa......zrąbałam gościa przez tel tak ze az mi głupio teraz.....powiedzialam ze nie interesuje mnie gdzie jest nie tak sie umawialismy I albo sam mi wniesie ten naroznik albo da mi godzine czasu na ściągniecie pomocy!!!Co za ludzie!!!!!!!!!!!!
O kurcze, z tymi kurierami zawsze jakies przeboje. Oni to mają gdzies a człowiek musi sie niepotrzebnie denerwowac!

Oddzwonil lekarz, mówię mu ze miałam zle wyniki moczu (1400 bakterii przy normie do 400) a on, że mi nie pomoże, bo muszę zrobic u nich badanie moczu. Na szczescie to juz w mojej przychodni, ma ich powiadomić o moim przyjsciu. W poniedziałek dostać sie do lekarza tutaj to graniczy chyba z jakimś cudem

Synek

Stary 2014-11-24, 09:46   #1404
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Taa, a najlepsze że mój gin kazał sie zgłaszać zawsze, gdy dzieje się coś niepokojącego. Jak się stało to nie mogłam się dodzwonić i poszłam do lekarza rodzinnego. A jak już się dodzwoniłam do gina (początek listopada), to usłyszałam, że wolne miejsce jest dopiero 2 grudnia ale mogę przyjść i może lekarz przyjmie mnie pomiędzy innymi pacjentkami. Odpuściłam, bo nie miałam siły jechać tyle km, żeby wpychać się pomiędzy inne ciężarne bez gwarancji, że mnie przyjmie. Na szczęście wystarczył lekarz rodzinny
ja to mam IP blisko także nie chodzę nawet by się wcisnąć w kolejce, na IP idę biorą mnie zaraz i po problemie, bo gdy słyszę to nie ma miejsc krew się gotuje we mnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-24, 09:50   #1405
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Ja za to dostaje wku...., gdy idę do kasy dla uprzywilejowanych i wszyscy udają, że nie widzą tych uprzywilejowanych. Łącznie z kasjerami. Kiedyś, gdy jeszcze nie byłam w ciąży przepuściłam dziewczynę w ciąży i na głos powiedziałam że ta pani ma pierszweństwo. Dopiero wtedy kasjerka poprosiła ją o przejście do kasy (a kojeka była długaśna). Ludzie mało mnie nie zabili wzrokiem, ale ja olewam takie rzeczy.

Stary 2014-11-24, 09:55   #1406
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

my dziś dwie kanapeczki z serkiem topionym i ogorek kiszony
5kostek gorzkiej czekolady
i czekam za owsianką by napęczniała bo ddopiero co ugotowałam

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Witam sie mamuśki

ja też szybko panikuje , ale taka nasza natura;/

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-24, 09:55   #1407
smv
Zakorzenienie

I powiedzcie mi po co placic skladki na NFZ? do kardiologa sie dotac to koszmar, ortopeda to samo...do dentysty strch bo na nfz robią chyba tylko do czwartego zeba a reszte doplacic +znieczulenie + biala plomba itp..
nie chodze nigdy panstwoow niestety oprocz rodzinnego bo szlak mnie trafia. jak poszlam do poradni kardiologicznej to powiedzieli mi ze od ok 3 w nocy kolejka sie zaczyna- cudnie..
w poradni K dla ciężarówek kolejka od 4 nad ranem i tylko 5 pierwszych kobiet ktore przyjdą rano zostaną przyjęte a reszta juz poumawiana 3 miesiace wczesniej.
masakra.

matko ja juz obiad zrobilam i pranie i na korepetycje sie przygotowałam wiec mam duuuuzo czasu i mam ochote na spanko bo jakos niedorobiona jestem po wczorajszej podrozy w sumie 7 godzin w aucie wiec sie nie ma co dziwić.

o w pytaniu na sniadanie mowia jak wprowadzic dziecko do domu gdzie jest pies!!!

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-24 o 10:01
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 09:59   #1408
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
brak mi słów na to wszystko
Stary 2014-11-24, 10:02   #1409
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

matko ja juz obiad zrobilam i pranie i na korepetycje sie przygotowałam wiec mam duuuuzo czasu i mam ochote na spanko bo jakos niedorobiona jestem po wczorajszej podrozy w sumie 7 godzin w aucie wiec sie nie ma co dziwić.
rewelacyjna organizacja czasu ja zdązylam sie ubrać,przejrzeć wizaż I jestem w trakcie szamania śniadania......aaaa co do obiadu to mięso mielone wyciągnełam z zamrażalnika
Stary 2014-11-24, 10:02   #1410
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
I powiedzcie mi po co placic skladki na NFZ? do kardiologa sie dotac to koszmar, ortopeda to samo...do dentysty strch bo na nfz robią chyba tylko do czwartego zeba a reszte doplacic +znieczulenie + biala plomba itp..
nie chodze nigdy panstwoow niestety oprocz rodzinnego bo szlak mnie trafia. jak poszlam do poradni kardiologicznej to powiedzieli mi ze od ok 3 w nocy kolejka sie zaczyna- cudnie..
w poradni K dla ciężarówek kolejka od 4 nad ranem i tylko 5 pierwszych kobiet ktore przyjdą rano zostaną przyjęte a reszta juz poumawiana 3 miesiace wczesniej.
masakra.

ja uważam, ze NFZ powinien być zlikwidowany i opieka lekarska sprywatyzowana, bo tak jak piszesz i tak trzeba dopłacać, by w szybkim czasie móc liczyć na pomoc...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości