![]() |
#391 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Tormentiolu sie boje...w sensie uzylam raz czy dwa i musze zrobic masc z nizszym stezeniem kwasu borowego bo w tormentiolu jest go duuuuzo ![]() Mam tez tormentalum ale kurcze boje sie packac w tych pachwinach ew. tylko na te krostki?! Silesiana - Ty pisalas kiedys, ze Malwa miala ropne syfy..?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#392 | ||
Raczkowanie
|
Co do DHA to przy wypisie w zaleceniach mialam Omegamed Pregna 500
Cytat:
![]() Cytat:
Ogromne gratulacje dla kolejnych mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Zadomowienie
|
No mi też położna mówiła właśnie że kp to taki obiadek na "rybka na parze" a mm to schabowy z ziemniakami
![]()
![]() |
#395 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chce prywatnie ale chyba lekarz ma dyzur w szpitalu bo tel wylaczony.. Moja zarazila sie katarem jak z rana psiknelam sterimarem to mi potem zielonymi glutkami zwymiotowala i raz na pare.h zakaszle Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- No dla mojej brudna pielucha to tez luksus. Przy kapieli juz nie krzyczy ale przy ubieraniu jakbysmy jej niewiadomo jaka krzywde robili |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#396 |
Zakorzenienie
|
Na początku wiele dzieciaków tak ma z kąpielą i przebieraniem - no cóż zrobić, pewnie też bym tego nie lubiła
![]() ![]() Za mną kolejna kiepska noc, ale prawdziwy hardkor zacznie się dopiero od dzisiejszej, jak TŻ nocki zacznie. Pewnie będę tu siedzieć do samego rana i kłaść się z nim, jak wróci. Jutro jeszcze o 9 wizyta u gina, zobaczymy, co tam wymyśli...
![]() |
#397 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#398 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wspolczuje ja jak mojego nie bylo na noc pod koniec ciazy to kazdej nocy w myslach 'rodzilam' No to jutro moze beda jakies wiesci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
No jeszcze raz probowali to badanie zrobic, ale nadal wychodzi kontrola...wychodzimy dzis, ale ze szpitala maja dzwonic kiedy pojawic sie na ponownej kontroli u audiologa...oby to tylko maz,a nic powaznego
![]()
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Za wcześnie - powiedzieli mi, że najwcześniej mogę zgłosić się w czwartek, tydzień po terminie. Póki co w 'moim' szpitalu nawet miejsc nie ma, więc w razie czego ojciec ma mnie wieźć 50km stąd...
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Dziś jestem zombie. Gabi od 2 w nocy wisiała na cycu. Non stop ! To już druga taka nóż z rzędu ![]() Do tego stopnia ze cycochy mi ogolocia i nadal się domagała. I już sama nie wiem co o tym sądzić bo w ciągu dnia ja karmię i zwykle zajmuje nam to 1godzine po czym śpi jak susel od 2,5 do 3,5 godziny a w nocy taki cyrk. Czy może to świadczyć o tym ze mam kiepski pokarm na noc ???? Ponoć w nocy powinnam mieć ten lepszy.... Co tu robić? Widzę ze wiele z Was dokarmia na noc mm a w dzień normalnie kp.... jakie mleka jedzą wasze maluszki poza Bebiko? Bebiko odpada bo w szpitalu w pierwszej dobie próbowały ja dokarmiac to plula tym Bebikiem jak szalona. Już nie wiem co robić ![]() Ona zła i glodna a ja niewyspana i z poszarpanymi sutkami ![]()
![]() |
#403 |
Zadomowienie
|
PAULINA ja daje hippo combiotic tylko ze ta moja kluseczka je i bebico i hippo
![]()
![]() |
#404 |
Zadomowienie
|
Moje dziecko jest tak absorbujące, że już na nic nie mam czasu zazdroszczę wam dzieciaczków co śpią tyle czasu. Mój okruszek to w dzień wogóle by nie spał a w nocy je co 2 godziny.
Kostka my tez mieliśmy popękane pachwiny i najpierw trzeba tą skórkę co odchodzi całą skulać chusteczką i ładnie wytrzeć i posmarować bephantenem. Nam ładnie zeszło. Z krostkami nie pomogę.
![]() |
#405 |
Rozeznanie
|
Paulina moja bebiko tez plula a w domu dokarmiam ja jak jest potrzeba mlekiem emfamil
Sloneczko moja w dzien to spi z 2-3h max ale nie ciagiem tylko czasem przyzypia na pare mnie minut. A w nocy od 3-4 juz wcale Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-11-24 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
Kostka my tez bepanthenem w pachwinkach smarujemy.
![]() |
#407 |
Rozeznanie
|
Myslicie,ze moglo obsypac buzke Milce po zjedzeniu przezemnie kielbasy??? Pare dni jadlam teraz takie typu poledwica spocoka,kielbaska krakowska,kminkowa i buzia malej straszna.. takie grudki,plamki i krostki mozs ja betanphenem posmaruje chyba nie zaszkodzi no nie???
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Futbolowa, mnie w pierwszej ciąży 3dni po terminie przyjęli, bo myślałam że wody się Sącza i tydzień tam kwitlam ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
To u nas na odwrót ,w nocy tylko moje mleczko a mm w dzień dokarmiam i w nocy ładnie SPI po 2-3 godz. A w dzień za to ma tylko 2 drzemki takie dłuższe po 2 godz.a tak to po 15 minut spi
![]() Chyba IDE na spacer,zimno ale słonko świeci, a właśnie mala pije mleczko to będzie najedzona i może zasnie
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manieczka trzymam kciuki żeby z uchem było wszystko ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#411 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
co prawda to prawda ;-) Cytat:
nawilżac, nie szaleć z odciaganiem bo jeszcze bardziej wysusza śluzówke. Trzymać w pionie i na brzuchu, żeby katar wypływal a nie spływal po tylnej ścianie gardła. Cytat:
Spróbuj Clotrimazolem i maścią cynkowa. Klarze się właśnie zrobił czerwony tylek a nie siedziała w kupie ani nic. Kurde :-( będą śmierdziec na zawsze ;-) Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
U mnie decyzja o preindukcji bo z moją szyjka to nawet na insukcje oksy się nie nadaję. Będzie cewnik czyli pompowanie balonika. Tylko raczej nie dziś bo skoro na usg wszystko super to spieszyć się nie zamierzają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#416 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w nocy to juz wogole.... ![]() A zawsze lubilam byc czasem sama.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moj w nocy je co 2 - 2,5 godziny a w dzien do poludnia tylko kilka drzemek po 10-20 minut i po poludniu spi w miare, ale do poludnia to tylko spacer nas ratuje wtedy zasypia ![]() Myslalam ze tylko moj taki aktywny... Cytat:
Wywolalam polozna myslami...zadzwonila co u nas i przyjedzie w czwartek zobaczyc krostki a teraz kazala suszyc dobrze te pachwinki i smarowac kremem f18.. Znacie to cudo? Nam w sumie polecila go przy 1 wizycie i jest fajny ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Czekoladka tez ide na spacer tutaj 5 stopni ale sloneczko swieci no i mlody zasypia blogo na zawnatrz ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#417 | |
Zadomowienie
|
Ja słyszałam ze Bebiko jest "ciężkim mlekiem" do strawienia,ale wiadomo sądzieci co im pasuje. Jakby moja ulewała bardzo to spróbowałabym Nan pro AR
---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#418 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My mamy mieć ponowna kontrolę słuchu w 3 miesiącu życia, ze względu na to, że miałam na początku ciąży opryszczkę na ustach i kazali ponownie zbadać uszka Cytat:
![]() Podłączam się pod pytanie jakie mleko polecacie? My mamy na razie Nan Pro L.Reuteri, nie mogę znaleźć o nim opinii, a jakieś podejrzane mi się wydaje, po tygodniu dokarmiania malutka się pręży, ciśnie, niby kupki są ok, ale wydaje mi się, że troszkę ją one męczą i nie wiem czy to nie wina MM, bo raczej nie mojego mleka, bo jem na prawdę ostrożnie ![]() Dobre opinie czytałam o Hipp Bio Combiotik- ktoś coś wie? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#419 |
Raczkowanie
|
Moje dziecko nie znosi jak ma coś w pieluszce, syn tez tak miał- nadwrażliwe mam te dzieci.
Co do kąpieli do mała je uwielbia, przy przebieraniu płacz, ale tylko przy przebieraniu po kąpieli, tak normalnie to nie płacze. U nas nie ważne czy kp czy mm Martyna budzi sie mniej więcej o stałych porach i nie je za dużo w nocy- za to rano nadrabia. My dzisiaj spałyśmy do 9.00- coś ją brzuszek męczył więc położył ja na brzuszku na moim brzuchu i tak zasnęłam. Nie wiem jak to zrobiłam że tyle godzin przespałam na plecach. Kostka mi też się zdarza zasnąć podczas karmienia. A tak w ogóle to mała śpi ze mną w łóżku bo tak mi wygodniej, przyzwyczai sie to trudno. Syn tez do nas przychodzi - chociaż wolałabym aby to całe towarzystwo spało w swoich łóżkach ale nie chce mi się z tym walczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
Mojej dawałam bebiko. Teraz chyba sprobuje bebilon, bo chyba faktycznie po bebiko mogla miec kolki... no ale wolalabym pokarmic piersia jakies 3msc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:47.