Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 11:22   #2341
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

My mamy malo książek, leos ich nie lubi. Jak zaczynam czytać to zamyka, a jak mu opowiadam co gdzie jest to ucieka. Sam tez rzadko kiedy obejrzy... oby niedługo sie to zmieniło

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:29   #2342
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV

Poziomeczko, na pewno. Na wszystko msi przyjść odpowiedni moment. Zuzka też długo nie dawała sobie czytać, kp też królowało. A potem nagle jej się odmieniło. Leosiowi też przejdzie. Próbuj czytać z daleka, neich po prostu słyszy "w tle".

Zuzia nie chce za to NIC pokazywać, ani gdzie jest oko czy nos, ani żadnej sroczki, ani gdzie jest piesek...RObi tylko to, na co ma ochotę...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:29   #2343
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
No i u nas nieciekawie. Leosiu o 7 zaczął wymiotować tak ze myślałam ze nigdy nie skończy potem go przebrałam i znowu. W końcu zasnął mi na rękach i tak siedziałam półtora godziny go trzymając. Nie mam czopkow, ale jak przez 10minut nie zwrócił syropu to moze cos z niego bedzie. Ma gorączkę ale nie wiem ile bo drze sie niemożliwie jak chce zmierzyć.

Fajny pomysł
o jej zdrówka dla Leo!!
Stary 2014-11-24, 11:33   #2344
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Poziomeczko, na pewno. Na wszystko msi przyjść odpowiedni moment. Zuzka też długo nie dawała sobie czytać, kp też królowało. A potem nagle jej się odmieniło. Leosiowi też przejdzie. Próbuj czytać z daleka, neich po prostu słyszy "w tle".

Zuzia nie chce za to NIC pokazywać, ani gdzie jest oko czy nos, ani żadnej sroczki, ani gdzie jest piesek...RObi tylko to, na co ma ochotę...
No tak robie ale zaraz leci wziąć książkę. Co do kp to trudny temat u nas.
Leos pokazuje oko i nos ale moje a nie swoje. Jak kto inny go zapyta to gna pokazać na mnie teraz go uczę na misiach bo robi to tak ze dłubie mi w oku

Angelikada dzięki

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 11:34   #2345
inwersja
dryfuję słowami

A my zabawek mamy stosunkowo mało.
Książeczek też jest nie za wiele. Bo o ile Miłosz ich już nie zjada, to o czytaniu nie ma mowy. Ogląda je tylko, przekłada kartki. Jak próbowałam czytać, to zdążyłam często jednej wers z wierszyka i już mi przełożył stronę. No i nie słucha mnie wcale.

Niedawno rozmawiałam z koleżanką a propos tych reklam żeby czytać dzieciom od narodzin. I doszłyśmy do wniosku, że jak dziecko jest maleńkie, to czytanie jest możliwe, ale bezsensowne (można cokolwiek opowiadać, nie muszą to być książki, efekt ten sam), a jak jest większe, to czytanie jest sensowne, ale niemożliwe.
Stary 2014-11-24, 11:34   #2346
87czarna
Zakorzenienie

Czy zielony katar ma mnie martwić? Matko,jak ona się męczy Nigdy nie widziałam takiej ilości kataru

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:35   #2347
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
No tak robie ale zaraz leci wziąć książkę. Co do kp to trudny temat u nas.
Leos pokazuje oko i nos ale moje a nie swoje. Jak kto inny go zapyta to gna pokazać na mnie teraz go uczę na misiach bo robi to tak ze dłubie mi w oku

Angelikada dzięki
Poziomka, u nas też się tak nie da, bo jak zobaczy, że mam książkę w ręce to od razu przyleci do mnie. Obejrzy sobie stronę i siup przekłada dalej.
Stary 2014-11-24, 11:35   #2348
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, współczucie nocki.
Ja nie spie od 5.30 no ale ja szykuje się do pracy. Teraz karnie Milka. Chce wyjść wczesniej oblukac zabawki w Biedronce.

Miłego dnia
ja już bylam w biedzie i kupiłam Tuśce Duplo takie malutkie farmowe ma już z wcześniejszego zestawu 4 zwierzątka, teraz doszły jeszcze 2

Cytat:
Napisane przez agusiowata84 Pokaż wiadomość
lego

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Jak dziecko nie ma temperatury, to można wyjść na krótki spacer?
można, nawet nie na krótki

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Gratulacje!
Ciąży, nie gardła

Też mi smutno, jak Żuk biegnie do dziadków z otwartymi rękami, a jak my przychodzimy, to tylko do toreb

Też bym chciała dziewczynkę, ale tylko TŻ może coś w tym temacie zdziałac
Jak się wróży z obrączek?

Aaaaa

Dlaczego nie ma Emeli?
Byłam wczoraj w sklepie i były bardzo, a i strona działa

No zła jestem na mojego goopka, bo ostatnio szaleju się chyba najadł i zrobił jakiś nerowo-napastliwy. A wiatropylna nie jestem

Biedny Miki... dobrze, że nic się nie stało.

O kurcze, zdrówka

Jeeeeeeeeeeej
Kocham, wielbię u ubóstwiam zimę!!!

Larysa, Janek mleko (rano i wieczorem) pije z butli, natomiast w ciągu dnia wodę/herbatkę/soki z bidony przez słomkę, albo z kubeczka (ale to pod nadzorem). Przez chwile pił z niekapka NUK, ale rurka mu bardziej podpasowała.

motylku alkohol, a szczególnie "na wychodnem" jest dooobry
Duplo bym brała Ale mogę by nieobiektywna, bo Jaśko wczoraj staranował skutecznie namiot w Ikei... klocków tak szybko nie zepsuje

Lulla, coś zrobiła?
Bosz... od samego patrzenia mnie boli...

passion, polecałam Zrób Sobie Krem, a chyb lepsze nawet są mazidla

My rodzicom o Jaśku powiedzieliśmy na moich urodzinach, czyli ok 10 tc... chciałam później, ale tak mi truli dlaczego nie piję szampana, że powiedziałam. Cała reszta dowiedziała się po genetycznym.
Z kolejnym maluchem chciałabym przeczekac tak właśnie do genetycznego (ten 10 tc, pechowy dla mnie, jednak mocno stresuje).

Poszliśmy wczoraj do Ikei, przymierzy Janka do Mamuta, a potem kukną do Zdrowej Stópki na buty - chcieliśmy zmierzy stopę coby sprawdzi, czy te śniegowce, co to je kupiliśmy będą już dobre.
No i okazało się, że do Mamuta jeszcze za mały i buciki, które teraz nosi tez za małe... tak o 1cm Jak on w tym chodzi nie wiem, ale nie widac żeby mu było niewygodnie
Także ten teges... stolika nie kupujemy, za to musimy przejściowe buty, bo w ocieplanych śniegowcach się zagotuje. No znowu 250zł na dwa miesiące
Cytat:
No i u nas nieciekawie. Leosiu o 7 zaczął wymiotować tak ze myślałam ze nigdy nie skończy potem go przebrałam i znowu. W końcu zasnął mi na rękach i tak siedziałam półtora godziny go trzymając. Nie mam czopkow, ale jak przez 10minut nie zwrócił syropu to moze cos z niego bedzie. Ma gorączkę ale nie wiem ile bo drze sie niemożliwie jak chce zmierzyć.

Fajny pomysł
u nas tak, samo, do moich rodziców Tuśka leci z krzykiem zachwytu, ręce wyciąga i po prostu pełna ekstaza. a jak ja wracam to tak normalnie, cieszy się,ale bez takich emocji.no ale cóż, lubi moich rodziców i nie ma ich na codzień-cieszy mnie jej nastawienie. i tak wiem,że mnie bardzo kocha

jak byłam ostatnio z Tuśką w urzędzie to siedziała przy mamutach i faktycznie, za mała jest do tego. w dodatku ten prostokątny stoliczek jest za wielki jak na jej mały pokoik, muszę poszukać czegoś mniejszego.

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
co do prezentów, sama nie mam pomysłów ani weny

współczuję nocek, my dziś W MIARĘ ok, tzn z dwiema pobudkami.

mam pytanie do posiadaczek Axkida Kidzone: jak go zamontowałyście? tzn chodzi mi o te pasy z tyłu, o co je trzeba zaczepić? wg instrukcji o "loop" czyli pętlę, a to niewiele mi mówi.
ja CI nie powiem, bo u nas mój mąż był po niego w DG i razem ze sprzedawcą montowali.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:42   #2349
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
(...)

Dziewczyny, które mają dla dzieci szaliki-kominy. Mogłybyście zmierzyć, jakie mają wymiary??? Uszyłam dla Zuzki jesienny i cholerka, za luźny jest i ma gołą szyję często. Teraz chcę uszyć zimowy, czapę uszyłam już wczoraj, ale nie chcę kolejnej wtopy...

Proszę
ja właśnie szyję Szymkowi komin ale na rzepki, żeby nie było problemu z ubieraniem a żeby przylegał do szyi długość materiału mam 35 cm (na to się złoży obwód i miejsce na rzepka)
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Czy zielony katar ma mnie martwić? Matko,jak ona się męczy Nigdy nie widziałam takiej ilości kataru
zielony to wirusowy (podobno), byłyście u lekarza? ma jeszcze jakieś objawy?
pogotuj w garnku majeranek kilka minut żeby w domu pachniało, a na noc możesz taki garnek dać koło łóżeczka

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:44   #2350
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Poziomka, u nas też się tak nie da, bo jak zobaczy, że mam książkę w ręce to od razu przyleci do mnie. Obejrzy sobie stronę i siup przekłada dalej.
wtedy biorę dwie ksiązki, jedną czytam ja drugą M

[QUOTE=butterfly20;4906317 7]

u nas tak, samo, do moich rodziców Tuśka leci z krzykiem zachwytu, ręce wyciąga i po prostu pełna ekstaza. a jak ja wracam to tak normalnie, cieszy się,ale bez takich emocji.no ale cóż, lubi moich rodziców i nie ma ich na codzień-cieszy mnie jej nastawienie. i tak wiem,że mnie bardzo kocha
/QUOTE]było tak samo, nawet miaął mnie gdzieś. Teraz jak Ją odbieram cieszy, podskakuje, piszczy

Agusiowata, śmiało możesz, jeśli jest tak ładnie jak u mnie(słońce) to wychodź
Stary 2014-11-24, 11:45   #2351
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nie wiem jak to jest, byla niedawno mowa o zielonym katarze ale nie pamiętam
Biedna a pozwoli sobie w ogole oczyszczać nosek?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 11:46   #2352
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
(...)

ja CI nie powiem, bo u nas mój mąż był po niego w DG i razem ze sprzedawcą montowali.
a jak będziesz mieć chwilkę mogłabyś zerknąć do auta o co te pasy są zaczepione? na yt widziałam pętelki pod siedzeniem z tyłu, ale tż twierdzi, że my takich w passacie nie mamy. chyba będę musiała znów podręczyć mailami pana 8*

Szymuś uwielbia moją mamę, jak ją tylko widzi to aż mi się wyrywa. ale cieszy mnie to bo jak coś to wiem, że z nią zostanie i będzie happy

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:47   #2353
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Polecam zabawę - projekt: życie kwiatka.
Kupiłam tydzień temu hiacynta. Takiego, że była sama cebulka i liście. Razem z Zuzią dajemy kwiatuszkowi pić (potrafi podsuwać mu swój bidon i namawiać do picia), no i wąchamy, wąchamy... Zuzka tak bosko wącha i robi "aaaa". No i kilkanaście razy dziennie biegnie do kwiatuszka, pokazuje go i "wącha" i chce, żeby jej go podać. Kwiatuszek niedługo zacznie naprawdę pachnieć, ciekawa jestem jej reakcji.
Dzień dobry

Ale fajny pomysł Janek na razie próbuje pozna życie kwiatka od doopy... no dobra korzonków strony, bo mi grzebie w doniczkach
Ale może jakby mu pokazac jak od cebulki robi się roślinka i to jeszcze kwitnąca, to się zainteresuje

Cytat:
No i u nas nieciekawie. Leosiu o 7 zaczął wymiotować tak ze myślałam ze nigdy nie skończy potem go przebrałam i znowu. W końcu zasnął mi na rękach i tak siedziałam półtora godziny go trzymając. Nie mam czopkow, ale jak przez 10minut nie zwrócił syropu to moze cos z niego bedzie. Ma gorączkę ale nie wiem ile bo drze sie niemożliwie jak chce zmierzyć
Poziomko, ja bym jechała już do lekarza... silne wymioty mogą by niebezpieczne. W sumie jak mi Janek wymiotował (3 razy pod rząd, ale mocno), to po prostu karetkę wezwałam - nikt nie marudził, nikt się nie dziwił, na IP babka pochwaliła, że nie zignorowałam, chociaż tak na prawdę nic złego się koniec końców nie działo.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Macie jakiś pomysł na prezent pod choinkę dla pary, która ma wszystko? Nie mam weny, a nie chciałabym też by drogo wyszło...

I nie wiem cały czas co kupić swojemu dziecku pod choinkę. Na pewno dostanie sanki i tor z lokomotywa. W sumie zabawek ma dużo, ale co innego? Wypadałoby wykorzystać kupon z allegro
Jakiś grupon na masaż? Albo Wejście gdzieś, gdzie coś razem porobią - jakieś warsztaty kulinarne, wieczorek z tangiem... nie wiem czym się interesują

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
no i okazuje się, że M w za małych butach chodzi przejściowe roz 20, wczoraj mierzyła stopę dziewczyna która pracowała w bartku i powiedziała, że 22 ma mieć
Też o tym dzisiaj pisałam... kurcze, że nie zgłaszają, że wyrastają

Cytat:
mam pytanie do posiadaczek Axkida Kidzone: jak go zamontowałyście? tzn chodzi mi o te pasy z tyłu, o co je trzeba zaczepić? wg instrukcji o "loop" czyli pętlę, a to niewiele mi mówi.
Do fotela są dołączone pasy - z jednej strony mają klamrę, w którą wpinasz te od fotelika, a drug stronę mocuje się albo na szynach przeniego fotela albo (jełśi jak u mnie szyny sa mocno przykręcone) przywiązuje się do fotela z przodu - między oparciem a siedzeniem można przez taki metal przełoży i przywiązac.
A generalnie najlepiej chyba, podjecha do sklepu, żeby Ci zamontowali

Cytat:
My mamy malo książek, leos ich nie lubi. Jak zaczynam czytać to zamyka, a jak mu opowiadam co gdzie jest to ucieka. Sam tez rzadko kiedy obejrzy... oby niedługo sie to zmieniło
A próbowałaś mu dawa takie tekturowe z obrazkami dla dzieci?
Jest taka fajna seria "Obrazki dla malucha" i w niej m.in. małe książeczki z owocami, ubrankami, zwierzątkami, etc... Jane je uwielbia - ma swoją półeczkę i od kiedy przestał książki zjadac, to sobie podchodzi, wybiera i przegląda. Też raczej mu nie czytam - chyba, że krótkie wierszyki, bo nie wytrzymuje i kartki przekłada - ale oglądac uwielbia. Wybiera sobie książeczkę, pakuje się na kolana i oglądamy

Cytat:
Może martwic niestety

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:47   #2354
inwersja
dryfuję słowami

Passion, coś Ty, nie przejdzie ten numer. On zawsze zainteresuje się tą , którą ja trzymam.
Ze wszystkim tak jest. Jak już na podłodze bałagan i chcę sprzątnąć zabawki, którymi się nie bawi, a w tym czasie akurat zajął się inną, to puści i doleci do tych, które sprzątam.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-24 o 11:51
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 11:55   #2355
passion80
Zakorzenienie

Poziomkowa, teraz doczytałam. W przychodni mi mówili, żeby gorączki nie bagatelizować i przychodzić tym bardziej, że mały wymiotował.

Vea, nie?
Stary 2014-11-24, 11:57   #2356
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Vea mówisz?? Teraz go nakarmiłam piersią i nie zwrócił i śpi także moze to juz minelo. Opcje mam 3:
1.wczoraj bylo u nas pelno gości, a jedni w tym tygodniu przechodzili jelitówke i wymioty, jeden po drugim wiec moze zalapał choć w sumie z nimi nie siedział.
2. Zęby, bo on przy ząbkowaniu wymiotuje a widze od 2dni ze cos jest na rzeczy w paszczy.
3. Tz mu dawał na wieczór mandarynkę i moze to nie bylo do końca wskazane.
[QUOTE=inwersja;49063379]
Cytat:
wtedy biorę dwie ksiązki, jedną czytam ja drugą M

Coś Ty, nie przejdzie ten numer. On zawsze zainteresuje się tą , którą ja trzymam.
Ze wszystkim tak jest. Jak już na podłodze bałagan i chcę sprzątnąć zabawki, którymi się nie bawi, a w tym czasie akurat zajął się inną, to puści i doleci do tych, które sprzątam.
U nas tez to jest syzyfowa praca. A jak tylko pozbieram klocki do sortera to trzeba isc i je wysypać bo nie mogą byc w wiaderku

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 11:59   #2357
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
U nas tez to jest syzyfowa praca. A jak tylko pozbieram klocki do sortera to trzeba isc i je wysypać bo nie mogą byc w wiaderku
U nas na parapecie w dużym pokoju mamy zabawki poustawiane, bo tam spędzamy czas. Miłosza pokój za malutki. I zawsze podchodzi i palcuje żeby mu ściągać. Oczywiście wszystko musi być ściągnięte i porozwalane po pokoju.
Stary 2014-11-24, 11:59   #2358
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie kiedyś matka opowiadała, że jak mała byłam i odwiedziła nas ciotka to tez zaczęła pytać czemu ja tak te stopy do środka pcham jak chodzę. A moja matka na to, że nie wie, tak chodzę i już.
No i ciotka kupiła nowe większe buty i nagle zaczęłam normalnie chodzić. A już mówiłam wtedy
Stary 2014-11-24, 11:59   #2359
Poziomkowa89
Zakorzenienie

O do licha przeciez byl szczepiony! Po ilu dniach od podania priorixu cos moze sie dziać i jakie objawy???

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 12:01   #2360
butterfly20
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o książki, to Tusia wolizdecydowanie bardziej niż zabawki Codziennie przeglądamy po kilka książeczek, sama wybiera, przynosi, odkłada na półkę (specjalnie dałam jej wszystkie twarde na najniższą półeczkę).
I najbardziej uwielbia tę książkę http://www.empik.com/100-pierwszych-...8127,ksiazka-p i drugą z tej serii 100 zwierzaków. tam są tylko rysunki, ale ona przez to nauczyła się pokazywać i rozpoznawać dużo zwierząt i przedmiotów.
A na ostanich dwóch stronach są zawsze pomieszane różne zwierzątka itp. i trzeba je odszukać. nawet nie wiecie jak się skupia,żeby znaleźć np. 2 żyrafy czy 5 motyli

Stary 2014-11-24, 12:01   #2361
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
O do licha przeciez byl szczepiony! Po ilu dniach od podania priorixu cos moze sie dziać i jakie objawy???
Dopiero jakoś po tygodniu zaczynają się dziać komplikacje jeśli już

Czarna jeśli katar zielony to już nieciekawie i chyba trzeba już czegoś mocniejszego niż woda morska itp

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:03   #2362
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Szczepiony byl w środę...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-11-24, 12:04   #2363
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
ponoć mogą byc powiklania po 7-10 dni, wg DOZ moga to być: "Miejscowe zaczerwienienie, wysypka, gorączka, miejscowy obrzęk."
http://www.doz .pl/leki/p4840-Priorix

trzeba spacje skasować
Stary 2014-11-24, 12:04   #2364
bojatoja
Zakorzenienie

Hejo przeczytałam, nadrobiłam i nie mam weny. Zdrówka dla chorowitków

U mnie temat prezentów już zamknięty. Muszę tylko kupić jakieś słodycze i popakować jestem z siebie dumna, że szybko się uwinęłam
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:04   #2365
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
bidulka z zielonym poszłąbym do lekarza.

Cytat:
a jak będziesz mieć chwilkę mogłabyś zerknąć do auta o co te pasy są zaczepione? na yt widziałam pętelki pod siedzeniem z tyłu, ale tż twierdzi, że my takich w passacie nie mamy. chyba będę musiała znów podręczyć mailami pana 8*

Szymuś uwielbia moją mamę, jak ją tylko widzi to aż mi się wyrywa. ale cieszy mnie to bo jak coś to wiem, że z nią zostanie i będzie happy
ok, tylko małż musi go najpierw zainstalować, bo w sobotę go wyjmował,żebyśmy mogli znajomych zabrać na imprezę

albo go po prostu zapytam jak on to zakłądał

Stary 2014-11-24, 12:04   #2366
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
tym bardziej bym to zgłosiła.
Lulla, a nei jest tak, że DO tygodnia może się coś dziać? Tylko pytam bo pewna nie jestem. Jak sytuacja dzisiaj?
Stary 2014-11-24, 12:05   #2367
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hejo przeczytałam, nadrobiłam i nie mam weny. Zdrówka dla chorowitków

U mnie temat prezentów już zamknięty. Muszę tylko kupić jakieś słodycze i popakować jestem z siebie dumna, że szybko się uwinęłam
Juz masz gotowe prezenty na gwiazdkę?? Czy o Mikołaju mowa?

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:08   #2368
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o książki, to Tusia wolizdecydowanie bardziej niż zabawki Codziennie przeglądamy po kilka książeczek, sama wybiera, przynosi, odkłada na półkę (specjalnie dałam jej wszystkie twarde na najniższą półeczkę).
I najbardziej uwielbia tę książkę http://www.empik.com/100-pierwszych-...8127,ksiazka-p i drugą z tej serii 100 zwierzaków. tam są tylko rysunki, ale ona przez to nauczyła się pokazywać i rozpoznawać dużo zwierząt i przedmiotów.
A na ostanich dwóch stronach są zawsze pomieszane różne zwierzątka itp. i trzeba je odszukać. nawet nie wiecie jak się skupia,żeby znaleźć np. 2 żyrafy czy 5 motyli
Miłosz oglądać też lubi, tylko czytać się nie da, bo szybko przekłada kartki.
A koleżanka polecała mi serię książeczek "na ulicy Czereśniowej", tam same rysunki są. Może się skuszę, na którąś z nich.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
tym bardziej bym to zgłosiła.
Lulla, a nei jest tak, że DO tygodnia może się coś dziać? Tylko pytam bo pewna nie jestem. Jak sytuacja dzisiaj?
Passion, nam mówiła pielęgniarka, że to nie jest szczepionka, po której nie od razu są objawy, że po 7-10 dni mogą pojawić się powikłania.
Ale z drugiej strony każdy jest inny i nie każdy organizm książkowo się zachowuje...
Mówiła nam , że gorączka może być wysoka i utrzymywać się do 3 dni. I żeby nie przychodzić tylko dać przeciwgorączkowy. Chyba, że pojawią się jakies inne objawy chorobowe tylko kaszel, katar itp.
Na szczęście u nas nie było żadnych powikłań.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-11-24 o 12:10
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:09   #2369
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
co do prezentów, sama nie mam pomysłów ani weny

współczuję nocek, my dziś W MIARĘ ok, tzn z dwiema pobudkami.

Kochana te pasy zaczepia się o prowadnice fotela. Przeciągasz pod prowadnica mi i robisz pentelke. Tam są jak by dwa pasy zszyte i są dziurki i przez ta dziurkę pas przeciągasz i naciagasz. Problem może być jak prowadnice całkiem przylegają do podlogi ja tak mam w peugocie. Musiałam wiec odkręcić prowadnice żeby pas przeciagnac. W mazdzie juz takiego problemu nie mam bo są nad podłogą i przylegają tylko w dwóch miejscach.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:09   #2370
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A próbowałaś mu dawa takie tekturowe z obrazkami dla dzieci?
Jest taka fajna seria "Obrazki dla malucha" i w niej m.in. małe książeczki z owocami, ubrankami, zwierzątkami, etc... Jane je uwielbia - ma swoją półeczkę i od kiedy przestał książki zjadac, to sobie podchodzi, wybiera i przegląda. Też raczej mu nie czytam - chyba, że krótkie wierszyki, bo nie wytrzymuje i kartki przekłada - ale oglądac uwielbia. Wybiera sobie książeczkę, pakuje się na kolana i oglądamy
Filip lubi bardzo tą serie obrazki dla malucha. Mamy tylko dwie: dzikie zwierzęta i na wsi. Ciągle je przegląda
Cytat:
Cytat:
ponoć mogą byc powiklania po 7-10 dni, wg DOZ moga to być: "Miejscowe zaczerwienienie, wysypka, gorączka, miejscowy obrzęk."
http://www.doz .pl/leki/p4840-Priorix

trzeba spacje skasować
Tak jak Inwersja pisze Filip między 7 a 10 dniem miał 2 dni stan podgorączkowy później jeden dzień gorączkował, a później wyszła mu wysypka i po około dwóch dniach zeszła.
Szczepiony był mmr
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości