Anglia - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-22, 20:48   #181
Sunnivaa
Zadomowienie

Dot.: Studia w Anglii 2015/2016

A ja mam problemy z referencjami. Potrzebuje akademickich, ja do szkoły nie uczęszczam już żadnej, musze zadzwonić do mojego starego liceum ale ja nawet nie wiem jak się nazywała moja pani od angielskiego (no zmieniały sie co rok to cóż...)
Stary 2014-11-23, 15:56   #182
lavendab
Raczkowanie

Hej, mam parę pytań i byłabym wdzięczna za pomoc:
1. Niedługo muszę iść po referencje do nauczycieli, ale z racji tego, że aplikuję na dwa różne kierunki, może orientujecie się (chcielibyście mi doradzić) czy lepiej, żeby każdy napisał referencję pod dany kierunek czy bardziej ogólnie (podając argumenty dlaczego nadawałabym się na oba kierunki)?
2. W aplikacji UCAS wpisuje się przewidywane wyniki lub pewne. A co w sytuacji gdy część wyników z matury już mam, ale chcę zdawać dodatkowo przedmioty? Można zaznaczyć, że część jest przewidywana, a część nie?
3. Czy dobrze rozumiem, że za aplikację przez UCAS na więcej niż jeden kierunek jest opłata? Jeśli tak, to czy można zapłacić dopiero przed samym aplikowaniem, czy jakoś z wyprzedzeniem?
lavendab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 16:34   #183
Sunnivaa
Zadomowienie

Aplikacja przez ucas jest płatna zawsze. 12 funtów za jeden, 23 za wiecej kierunków. Płatność to jeden z ostatnich szczebli w internetowej aplikacji.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

W sensie tego formularza. Przed jego wysłaniem.

Stary 2014-11-23, 16:47   #184
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lavendab Pokaż wiadomość
Hej, mam parę pytań i byłabym wdzięczna za pomoc:
1. Niedługo muszę iść po referencje do nauczycieli, ale z racji tego, że aplikuję na dwa różne kierunki, może orientujecie się (chcielibyście mi doradzić) czy lepiej, żeby każdy napisał referencję pod dany kierunek czy bardziej ogólnie (podając argumenty dlaczego nadawałabym się na oba kierunki)?
2. W aplikacji UCAS wpisuje się przewidywane wyniki lub pewne. A co w sytuacji gdy część wyników z matury już mam, ale chcę zdawać dodatkowo przedmioty? Można zaznaczyć, że część jest przewidywana, a część nie?
3. Czy dobrze rozumiem, że za aplikację przez UCAS na więcej niż jeden kierunek jest opłata? Jeśli tak, to czy można zapłacić dopiero przed samym aplikowaniem, czy jakoś z wyprzedzeniem?
1. Dlaczego idziesz po referencje do kilku nauczycieli?

2. Podbijam pytanie, bo tez mnie dotyczy.

3. Dzisiaj wieczorem dopiero zaczynam swoja misje: UCAS, ale cos kojarze (mozliwe nawet ze z Wizazu), ze zaplata jest jakby ostatecznym punktem i dopoki nie zaplacisz, wszystko mozesz zmieniac. Wiec idac tym tropem, placisz dopiero na koncu.
I tak, jak powyzej - za wybor jednego kierunku tez placisz.
ainavets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 17:15   #185
lavendab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ainavets Pokaż wiadomość
1. Dlaczego idziesz po referencje do kilku nauczycieli?

2. Podbijam pytanie, bo tez mnie dotyczy.

3. Dzisiaj wieczorem dopiero zaczynam swoja misje: UCAS, ale cos kojarze (mozliwe nawet ze z Wizazu), ze zaplata jest jakby ostatecznym punktem i dopoki nie zaplacisz, wszystko mozesz zmieniac. Wiec idac tym tropem, placisz dopiero na koncu.
I tak, jak powyzej - za wybor jednego kierunku tez placisz.

Do dwóch idę. Myślałam, że muszą być przynajmniej dwie referencje.

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

I jeszcze, do kiedy można się rejestrować na stronie UCAS? Do końca samego terminu aplikowania?
Stary 2014-11-23, 18:04   #186
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Ten Twoj kierunek sie lapie do nowego campusu czy do 'starego'? Na nowy campus jest przenoszone tylko kilka kierunków, biznes, inzynieria i cos tam jeszcze i jest to daleko od uniwersytetu i strasznie na uboczu miasta. Jestem na komórce teraz i jesli to ta student village o której mysle to conajmniej 40min.autobusem...
Aż 40 minut?! Liipa ale uni dalej mi się podoba, już nawet wpisałam go na listę, jestem pewna jego i Queen's

Też wypełniam właśnie UCAS i nie jestem pewna.. wpisujecie oddzielnie English i English - advanced, czy jakoś inaczej?
Seoni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 18:05   #187
Sunnivaa
Zadomowienie

No pewnie do końca. Ale referencje muszą byc w wersji formularza online (czyli muszą go wypełnić internetowo). I z tego co wiem to masz możliwość tylko 1 referencji.
Ogółem powiem ci tak. Zarejestruj sie tam i zacznij to wypełniać bo inaczej sie zaplaczesz i bedziesz miała np. Niepotrzebne referencje w złej formie.

Stary 2014-11-23, 20:26   #188
FerreroRocher
Raczkowanie

Dziewczyny, ja tak patrzę już ostatni tydzień listopada, idzie grudzień i trzeba się brać za ps, aplikację i wszystko... OMG, tak mało czasu. Wy już wszystko macie dokładnie postanowione?
FerreroRocher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 20:48   #189
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez FerreroRocher Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tak patrzę już ostatni tydzień listopada, idzie grudzień i trzeba się brać za ps, aplikację i wszystko... OMG, tak mało czasu. Wy już wszystko macie dokładnie postanowione?
Podzielam Twoje przerazenie! ;D Mam caly szkielet PS-a, teraz trzeba go dopracowac i mimo wszysto chcialabym dac komus do sprawdzenia (nie ma ku temu chyba przeciwwskazan, nie? :p). Ale z kolei dalej nie jestem pewna wyboru uczelni. Mam wybrane dwie, pozostale to totalny metlik. ;/

Edytowane przez ainavets
Czas edycji: 2014-11-23 o 20:59
Stary 2014-11-23, 20:51   #190
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seoni Pokaż wiadomość
Aż 40 minut?! Liipa ale uni dalej mi się podoba, już nawet wpisałam go na listę, jestem pewna jego i Queen's

Też wypełniam właśnie UCAS i nie jestem pewna.. wpisujecie oddzielnie English i English - advanced, czy jakoś inaczej?
Jak bardzo chcesz akademiki to przecież na samym uni są
Cytat:
Napisane przez ainavets Pokaż wiadomość
Podzielam Twoje przerazenie! ;D Mam caly szkielet PS-a, teraz trzeba go dopracowac i mimo wszysto chcialabym dac komus do sprawdzenia (nie ma ku temu chyba przeciwwskazan, nie? :p). Ale z kolei dalej nie jestem pewna wyboru uczelni. Mam wybrane dwie, pozostale to totalny metlik. ;/

Sunnivaa, moge zapytac czy jako adres przy rejestracji podalas polski czy angielski?
Nie ma . Nie martwcie się, ja swoją aplikację wysłałam dzień przed deadlinem a o tej porze roku to jeszcze myślałam, że nie jadę na studia za granicą, a teraz siedzę i piszę esej.. Dużo czasu jeszcze macie!

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 21:47   #191
Seoni
Raczkowanie

Cytat:

No tak, ale we wiosce jest taniej, a na samym uni..
Ja też już mam PS który jest o jakieś 400 słów za długi, typowe I właściwie to nie wiem czy odnosi się w jakiś sposób do kursów na które składam, pewnie będę musiała to napisać znowu, czwarty już raz, bo nie jestem zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-23, 23:38   #192
lavendab
Raczkowanie

A jak składam na dwa kierunki, to piszę personal statement na dwa, tak?
Stary 2014-11-23, 23:49   #193
FerreroRocher
Raczkowanie

Ja już zdecydowałam, Nottingham University, Nottingham Trent i Newcastle University.
Orientujecie się, jak to jest z UCAS, bo list polecający ma być niby z mejla tego nauczyciela, no ale on też to musi przetłumaczyć, no i jak to wtedy wygląda?

Mam jeszcze pytanie, mianowicie myślicie, że w międzyczasie studiów można jeszcze uczęszczać na jakieś kursy? I czy są jakieś darmowe?

No i jeszcze, kiedy planujecie wyjechać? Ja myślę już o czerwcu, bo to pierwszy realny termin, no ale co jechać w ciemno, czy znaleźć mieszkanie i pracę już tu? I ile bierzecie na ten pierwszy miesiąc?

Od grudnia zaczynam intensywną naukę do IELTS i matury, zdecydowałam się na historię jako trzecie rozszerzenie. Na moim kierunku potrzebuję min 2 rozszerzenia na 77% i 3 podstawy na 60% + IELTS na min 7.0. Jak myślicie to są realne żądania?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
A jak składam na dwa kierunki, to piszę personal statement na dwa, tak?
Wydaje mi się, że tylko jedno, ale pewności nie mam. Jednak jeśli to całkiem różne kierunki musisz jakoś dostosować do ich obu.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Ja też już mam PS który jest o jakieś 400 słów za długi, typowe I właściwie to nie wiem czy odnosi się w jakiś sposób do kursów na które składam, pewnie będę musiała to napisać znowu, czwarty już raz, bo nie jestem zadowolona
Ja się tego obawiam, na pewno napiszę na za dużo słów!

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:

Nie ma . Nie martwcie się, ja swoją aplikację wysłałam dzień przed deadlinem a o tej porze roku to jeszcze myślałam, że nie jadę na studia za granicą, a teraz siedzę i piszę esej.. Dużo czasu jeszcze macie!
Jejku, totalnie mnie pocieszyłaś w tym momencie!!! Dziekuję bardzo!!!
Stary 2014-11-23, 23:50   #194
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
Ja już zdecydowałam, Nottingham University, Nottingham Trent i Newcastle University.
Orientujecie się, jak to jest z UCAS, bo list polecający ma być niby z mejla tego nauczyciela, no ale on też to musi przetłumaczyć, no i jak to wtedy wygląda?

Mam jeszcze pytanie, mianowicie myślicie, że w międzyczasie studiów można jeszcze uczęszczać na jakieś kursy? I czy są jakieś darmowe?

No i jeszcze, kiedy planujecie wyjechać? Ja myślę już o czerwcu, bo to pierwszy realny termin, no ale co jechać w ciemno, czy znaleźć mieszkanie i pracę już tu? I ile bierzecie na ten pierwszy miesiąc?

Od grudnia zaczynam intensywną naukę do IELTS i matury, zdecydowałam się na historię jako trzecie rozszerzenie. Na moim kierunku potrzebuję min 2 rozszerzenia na 77% i 3 podstawy na 60% + IELTS na min 7.0. Jak myślicie to są realne żądania?

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Wydaje mi się, że tylko jedno, ale pewności nie mam. Jednak jeśli to całkiem różne kierunki musisz jakoś dostosować do ich obu.

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Ja się tego obawiam, na pewno napiszę na za dużo słów!
Ja wyjeżdżam na 100% w maju-czerwcu, bo wiem że nawet płacąc za wynajem w UK będę w stanie zaoszczędzić więcej na czas studiów niż pracując tutaj i mieszkając "za darmo"

Jestem na 100% pewna że PS pisze się jedno które leci do wszystkich uni, ale moim zdaniem to kiepskie, bo moje kierunki się od siebie trochę różnią

Widzę że maturzyści jeszcze nie śpią? Przygotowujecie się jakoś szczególnie do Operonu?
Stary 2014-11-23, 23:58   #195
FerreroRocher
Raczkowanie

Cytat:
Ja wyjeżdżam na 100% w maju-czerwcu, bo wiem że nawet płacąc za wynajem w UK będę w stanie zaoszczędzić więcej na czas studiów niż pracując tutaj i mieszkając "za darmo"

Jestem na 100% pewna że PS pisze się jedno które leci do wszystkich uni, ale moim zdaniem to kiepskie, bo moje kierunki się od siebie trochę różnią

Widzę że maturzyści jeszcze nie śpią? Przygotowujecie się jakoś szczególnie do Operonu?
U mnie w szkole to jest inaczej, jest próbna matura z polskiego i matematyki i chyba angielskiego dla chętnych i to tyle...
Przygotowań nie zaczęłam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-24, 00:04   #196
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
U mnie w szkole to jest inaczej, jest próbna matura z polskiego i matematyki i chyba angielskiego dla chętnych i to tyle...
Przygotowań nie zaczęłam...
U mnie jest obowiązkowa dla wszystkich, ale ja np. zdaję dwa języki (ros i ang) na rozszerzonym poziomie i musiałam wybrać jeden na ten tydzień.. no i wybrałam rosyjski bo w nim czuję się mniej pewnie :/ Gdyby nie wymóg tego trzeciego rozszerzenia to bym wcale go nie rozdawała.. No ale przygotowywać też się nie zaczęłam, rozrysowuję sobie plan na tydzień i modlę się żeby go jakoś przeżyć
Stary 2014-11-24, 00:19   #197
FerreroRocher
Raczkowanie

Cytat:
U mnie jest obowiązkowa dla wszystkich, ale ja np. zdaję dwa języki (ros i ang) na rozszerzonym poziomie i musiałam wybrać jeden na ten tydzień.. no i wybrałam rosyjski bo w nim czuję się mniej pewnie :/ Gdyby nie wymóg tego trzeciego rozszerzenia to bym wcale go nie rozdawała.. No ale przygotowywać też się nie zaczęłam, rozrysowuję sobie plan na tydzień i modlę się żeby go jakoś przeżyć
Ja rozrysowuję plan na następne trzy tygodnie, bo tyle mi zostało, żeby wszystko zaliczyć... 16.12 zbliża się wielkimi krokami i strasznie źle się z tym czuję. I najprawdopodobniej dopiero wtedy zabiorę się za personal statement. Mam zamiar do końca grudnia już wszystko załatwić i wysłać aplikację, ale zobaczymy, ile czasu będzie potrzebował mój tutor na list polecający...
Stary 2014-11-24, 00:30   #198
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam za długi Myślałam, że będzie tragicznie go napisać, ale co się okazało to popłynęłam
Cytat:

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 --------

Jejku, totalnie mnie pocieszyłaś w tym momencie!!! Dziekuję bardzo!!!
Nauczyciel dostaje na maila login i hasło bodajże i z niego loguje się do UCASa. Twój list polecający musi być przetłumaczony bo nauczyciel ma tylko jedną szansę na wysłanie go. Jeśli raz kliknie to już koniec, czas jest też chyba ograniczony do 20 min. o ile się nie mylę więc wszystko musi być gotowe wcześniej a potem tylko wkleja.

Co do mieszkania to nie miałam nikogo na miejscu i razem z laską z wizażu się zgadałam i znalazłyśmy mieszkanie przez internet i tak podpisałyśmy też umowę i przesłałyśmy połowę depozytu, więc z miejsca było gdzie mieszkać, to że mieszkanie jest ...lipne to już inna sprawa, ale poza zdjęciami nie było jak inaczej go sprawdzić. Teraz już wiedząc, co tutaj się działo to sprawdziłabym każdy zakamarek. Pracę znajdźcie wcześniej, zawsze lepiej jechać już bardziej na pewniaka.
I jeśli landlord proponowałby wam zakup kołder/poduszek/pościeli, to mimo że to dobrze brzmi to bym się nie zgodziła. Zapłaciłyśmy 35funtów za bedding a pościel najtańsza, tak samo poduchy . Za tą kwotę można było spokojnie kupić coś lepszego albo przywieźć swoje rzeczy z Polski a resztę wysłać paczką.

Co do personal statement to wydaje mi się że jak piszesz na dwa kierunki to musisz uogólnić.

Stary 2014-11-24, 01:15   #199
lavendab
Raczkowanie

A orientujecie się jak to jest z kursami językowymi na uniwersytetach? Chodzi mi o dodatkowy język jako przedmiot. Bo na bardzo, bardzo niewielu stronach znalazłam wzmiankę o możliwości dobrania sobie języka do nauki. I uznałam, że to dziwne, że tak niewiele szkół ma taką opcję...

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ----------

A mnie tak dużo rzeczy interesuje, że jak na razie ma trzy kierunki wybrane ; o

I jeszcze jedno odnośnie referencji: konieczne są te przewidywane oceny? Niektóre wyniki z matur mam, inne będę dopiero mieć. A ten nauczyciel nie jest od przedmiotów, z których zdaję.

Edytowane przez lavendab
Czas edycji: 2014-11-24 o 01:57
Stary 2014-11-24, 03:13   #200
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
A orientujecie się jak to jest z kursami językowymi na uniwersytetach? Chodzi mi o dodatkowy język jako przedmiot. Bo na bardzo, bardzo niewielu stronach znalazłam wzmiankę o możliwości dobrania sobie języka do nauki. I uznałam, że to dziwne, że tak niewiele szkół ma taką opcję...

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ----------

A mnie tak dużo rzeczy interesuje, że jak na razie ma trzy kierunki wybrane ; o

I jeszcze jedno odnośnie referencji: konieczne są te przewidywane oceny? Niektóre wyniki z matur mam, inne będę dopiero mieć. A ten nauczyciel nie jest od przedmiotów, z których zdaję.
Konieczne to jest, wpisuje nauczyciel po prostu uogólnioną średnią ze wszystkiego bo tam nie ma miejsca wcale na wyszczególnienia żadne, po prostu 65-90 i tyle . Kurde, idę spać

Stary 2014-11-24, 07:59   #201
UltraMardyBum
Przyczajenie

Cytat:
Zdajesz lnat ze aplikujesz na Nottingham uni? Z tego co patrzylam to oni w wymaganiach maja ze nalezy rowniez zdac lnat
UltraMardyBum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 08:49   #202
FerreroRocher
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez UltraMardyBum Pokaż wiadomość
Zdajesz lnat ze aplikujesz na Nottingham uni? Z tego co patrzylam to oni w wymaganiach maja ze nalezy rowniez zdac lnat
Ja na ich stronie nie mogłam znaleźć wymagań dla Polaków, więc napisałam mejla Jeśli będzie trzeba, no to chyba będę zdawać.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Też miałam za długi Myślałam, że będzie tragicznie go napisać, ale co się okazało to popłynęłam

Nauczyciel dostaje na maila login i hasło bodajże i z niego loguje się do UCASa. Twój list polecający musi być przetłumaczony bo nauczyciel ma tylko jedną szansę na wysłanie go. Jeśli raz kliknie to już koniec, czas jest też chyba ograniczony do 20 min. o ile się nie mylę więc wszystko musi być gotowe wcześniej a potem tylko wkleja.

Co do mieszkania to nie miałam nikogo na miejscu i razem z laską z wizażu się zgadałam i znalazłyśmy mieszkanie przez internet i tak podpisałyśmy też umowę i przesłałyśmy połowę depozytu, więc z miejsca było gdzie mieszkać, to że mieszkanie jest ...lipne to już inna sprawa, ale poza zdjęciami nie było jak inaczej go sprawdzić. Teraz już wiedząc, co tutaj się działo to sprawdziłabym każdy zakamarek. Pracę znajdźcie wcześniej, zawsze lepiej jechać już bardziej na pewniaka.
I jeśli landlord proponowałby wam zakup kołder/poduszek/pościeli, to mimo że to dobrze brzmi to bym się nie zgodziła. Zapłaciłyśmy 35funtów za bedding a pościel najtańsza, tak samo poduchy . Za tą kwotę można było spokojnie kupić coś lepszego albo przywieźć swoje rzeczy z Polski a resztę wysłać paczką.

Co do personal statement to wydaje mi się że jak piszesz na dwa kierunki to musisz uogólnić.
Dziękuję bardzo za informacje. Tylko ja mam tłumacza i nie wiem jak to teraz z tym listem polecającym...
Stary 2014-11-24, 11:13   #203
lavendab
Raczkowanie

Cytat:
Konieczne to jest, wpisuje nauczyciel po prostu uogólnioną średnią ze wszystkiego bo tam nie ma miejsca wcale na wyszczególnienia żadne, po prostu 65-90 i tyle . Kurde, idę spać
W sensie, że w referencji średnią ze wszystkich matur czy tam jest jakieś miejsce przy wypełnianiu, gdzie można wpisać? I ze wszystkich, czy tylko z rozszerzonych?
Stary 2014-11-24, 13:33   #204
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie, że w referencji średnią ze wszystkich matur czy tam jest jakieś miejsce przy wypełnianiu, gdzie można wpisać? I ze wszystkich, czy tylko z rozszerzonych?
Jest takie maleńkie okienko i wydaje mi się że wpisuje się wszystko uogólnione, bo nie ma miejsca więcej, ale teraz to już pewna nie jestem

Stary 2014-11-24, 14:26   #205
VickyD
Raczkowanie

No, w końcu wątek na który czekam od 3 lat Witam się, ja się wybieram na Biomedical Sciences z placement year. Magiczna piątka to Sussex, Essex, Surrey, Westminster i Kent, chyba, zobaczymy. Nie chcę zostać w Polsce, wolę najgorszy uni w UK jak najlepszy tutaj. Jeszcze nie ogarniałam UCAS a powinnam chyba A na maturze będę zdawać rozszerzoną biologie, chemię no i oczywiście angielski. Ktoś coś na podobne kierunki/zna kogoś kto już studiuje?
VickyD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-24, 15:53   #206
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VickyD Pokaż wiadomość
No, w końcu wątek na który czekam od 3 lat Witam się, ja się wybieram na Biomedical Sciences z placement year. Magiczna piątka to Sussex, Essex, Surrey, Westminster i Kent, chyba, zobaczymy. Nie chcę zostać w Polsce, wolę najgorszy uni w UK jak najlepszy tutaj. Jeszcze nie ogarniałam UCAS a powinnam chyba A na maturze będę zdawać rozszerzoną biologie, chemię no i oczywiście angielski. Ktoś coś na podobne kierunki/zna kogoś kto już studiuje?
Cześć niestety nie pomogę Ci bo nie znam nikogo takiego (a sama od biol-chemu uciekam najprędzej jak się da ) ale gratuluję wyborów uni, ja mam z tym problem

Dziewczyny, wiecie może jak mam wpisywać nazwę szkoły? Na jakimś tutorialu widziałam że Secondrary school no XX in City, ale nie jestem pewna czy nie wrzucić oryginalnej nazwy? XX LO w Miasto?
Stary 2014-11-24, 16:35   #207
lavendab
Raczkowanie

Cytat:
A na jakiej zasadzie nauczyciel dostaje dostęp do mojej aplikacji?
Stary 2014-11-24, 16:41   #208
FerreroRocher
Raczkowanie

Cytat:
A na jakiej zasadzie nauczyciel dostaje dostęp do mojej aplikacji?
Dostaje mejla chyba, chodzi o tego nauczyciela, który wysyła Twój list motywacyjny, musisz mu udostępnić konto na UCAS.
Stary 2014-11-24, 17:33   #209
Seoni
Raczkowanie

Cytat:
Dostaje mejla chyba, chodzi o tego nauczyciela, który wysyła Twój list motywacyjny, musisz mu udostępnić konto na UCAS.
Nie nie, po prostu wpisuje się jego dane i maila w odpowiednim miejscu aplikacji i on dostaje maila z linkiem, w którym on wypełnia swoje - ale nie ma wglądu do tego jakie uni wybraliśmy mam to już za sobą, na szczęście
Stary 2014-11-24, 19:40   #210
ainavets
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny, wiecie może jak mam wpisywać nazwę szkoły? Na jakimś tutorialu widziałam że Secondrary school no XX in City, ale nie jestem pewna czy nie wrzucić oryginalnej nazwy? XX LO w Miasto?
Tez sie wczoraj dosc dlugo nad tym zastanawialam, bo na kazdym forum/blogu/stronie inaczej doradzaja (zreszta nie tylko w tej kwestii tak jest...) i w koncu wpisalam po polsku, no i tak tez prawdopodobnie zostawie. Po pierwsze nie lubie tlumaczyc naszego liceum na ich secondary, bo dla mnie to zupelnie dwie rozne rzeczy, a po drugie, skoro ogarniaja nasza mature, to wierze, ze pojecie 'liceum' tez nie jest im obce.

Ale moj kolejny powod zastanowien - podaje sie w koncu te oceny ze swiadectwa czy nie?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości