![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Studia w Anglii 2015/2016
A ja mam problemy z referencjami. Potrzebuje akademickich, ja do szkoły nie uczęszczam już żadnej, musze zadzwonić do mojego starego liceum ale ja nawet nie wiem jak się nazywała moja pani od angielskiego (no zmieniały sie co rok to cóż...)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Hej, mam parę pytań i byłabym wdzięczna za pomoc:
1. Niedługo muszę iść po referencje do nauczycieli, ale z racji tego, że aplikuję na dwa różne kierunki, może orientujecie się (chcielibyście mi doradzić) czy lepiej, żeby każdy napisał referencję pod dany kierunek czy bardziej ogólnie (podając argumenty dlaczego nadawałabym się na oba kierunki)? 2. W aplikacji UCAS wpisuje się przewidywane wyniki lub pewne. A co w sytuacji gdy część wyników z matury już mam, ale chcę zdawać dodatkowo przedmioty? Można zaznaczyć, że część jest przewidywana, a część nie? 3. Czy dobrze rozumiem, że za aplikację przez UCAS na więcej niż jeden kierunek jest opłata? Jeśli tak, to czy można zapłacić dopiero przed samym aplikowaniem, czy jakoś z wyprzedzeniem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zadomowienie
|
Aplikacja przez ucas jest płatna zawsze. 12 funtów za jeden, 23 za wiecej kierunków. Płatność to jeden z ostatnich szczebli w internetowej aplikacji.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- W sensie tego formularza. Przed jego wysłaniem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
2. Podbijam pytanie, bo tez mnie dotyczy. ![]() 3. Dzisiaj wieczorem dopiero zaczynam swoja misje: UCAS, ale cos kojarze (mozliwe nawet ze z Wizazu), ze zaplata jest jakby ostatecznym punktem i dopoki nie zaplacisz, wszystko mozesz zmieniac. Wiec idac tym tropem, placisz dopiero na koncu. I tak, jak powyzej - za wybor jednego kierunku tez placisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do dwóch idę. Myślałam, że muszą być przynajmniej dwie referencje. ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- I jeszcze, do kiedy można się rejestrować na stronie UCAS? Do końca samego terminu aplikowania? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Też wypełniam właśnie UCAS i nie jestem pewna.. wpisujecie oddzielnie English i English - advanced, czy jakoś inaczej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
No pewnie do końca. Ale referencje muszą byc w wersji formularza online (czyli muszą go wypełnić internetowo). I z tego co wiem to masz możliwość tylko 1 referencji.
Ogółem powiem ci tak. Zarejestruj sie tam i zacznij to wypełniać bo inaczej sie zaplaczesz i bedziesz miała np. Niepotrzebne referencje w złej formie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja tak patrzę już ostatni tydzień listopada, idzie grudzień i trzeba się brać za ps, aplikację i wszystko... OMG, tak mało czasu. Wy już wszystko macie dokładnie postanowione?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Przyczajenie
|
Podzielam Twoje przerazenie! ;D Mam caly szkielet PS-a, teraz trzeba go dopracowac i mimo wszysto chcialabym dac komus do sprawdzenia (nie ma ku temu chyba przeciwwskazan, nie? :p). Ale z kolei dalej nie jestem pewna wyboru uczelni. Mam wybrane dwie, pozostale to totalny metlik. ;/
Edytowane przez ainavets Czas edycji: 2014-11-23 o 20:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
A jak składam na dwa kierunki, to piszę personal statement na dwa, tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | ||
Raczkowanie
|
Ja już zdecydowałam, Nottingham University, Nottingham Trent i Newcastle University.
Orientujecie się, jak to jest z UCAS, bo list polecający ma być niby z mejla tego nauczyciela, no ale on też to musi przetłumaczyć, no i jak to wtedy wygląda? Mam jeszcze pytanie, mianowicie myślicie, że w międzyczasie studiów można jeszcze uczęszczać na jakieś kursy? I czy są jakieś darmowe? No i jeszcze, kiedy planujecie wyjechać? Ja myślę już o czerwcu, bo to pierwszy realny termin, no ale co jechać w ciemno, czy znaleźć mieszkanie i pracę już tu? I ile bierzecie na ten pierwszy miesiąc? Od grudnia zaczynam intensywną naukę do IELTS i matury, zdecydowałam się na historię jako trzecie rozszerzenie. Na moim kierunku potrzebuję min 2 rozszerzenia na 77% i 3 podstawy na 60% + IELTS na min 7.0. Jak myślicie to są realne żądania? ---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Jejku, totalnie mnie pocieszyłaś w tym momencie!!! Dziekuję bardzo!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jestem na 100% pewna że PS pisze się jedno które leci do wszystkich uni, ale moim zdaniem to kiepskie, bo moje kierunki się od siebie trochę różnią ![]() Widzę że maturzyści jeszcze nie śpią? Przygotowujecie się jakoś szczególnie do Operonu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przygotowań nie zaczęłam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#196 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do mieszkania to nie miałam nikogo na miejscu i razem z laską z wizażu się zgadałam i znalazłyśmy mieszkanie przez internet i tak podpisałyśmy też umowę i przesłałyśmy połowę depozytu, więc z miejsca było gdzie mieszkać, to że mieszkanie jest ...lipne to już inna sprawa, ale poza zdjęciami nie było jak inaczej go sprawdzić. Teraz już wiedząc, co tutaj się działo to sprawdziłabym każdy zakamarek. Pracę znajdźcie wcześniej, zawsze lepiej jechać już bardziej na pewniaka. I jeśli landlord proponowałby wam zakup kołder/poduszek/pościeli, to mimo że to dobrze brzmi to bym się nie zgodziła. Zapłaciłyśmy 35funtów za bedding a pościel najtańsza, tak samo poduchy ![]() Co do personal statement to wydaje mi się że jak piszesz na dwa kierunki to musisz uogólnić.
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Raczkowanie
|
A orientujecie się jak to jest z kursami językowymi na uniwersytetach? Chodzi mi o dodatkowy język jako przedmiot. Bo na bardzo, bardzo niewielu stronach znalazłam wzmiankę o możliwości dobrania sobie języka do nauki. I uznałam, że to dziwne, że tak niewiele szkół ma taką opcję...
---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:14 ---------- A mnie tak dużo rzeczy interesuje, że jak na razie ma trzy kierunki wybrane ; o I jeszcze jedno odnośnie referencji: konieczne są te przewidywane oceny? Niektóre wyniki z matur mam, inne będę dopiero mieć. A ten nauczyciel nie jest od przedmiotów, z których zdaję. Edytowane przez lavendab Czas edycji: 2014-11-24 o 01:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Raczkowanie
|
W sensie, że w referencji średnią ze wszystkich matur czy tam jest jakieś miejsce przy wypełnianiu, gdzie można wpisać? I ze wszystkich, czy tylko z rozszerzonych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
No, w końcu wątek na który czekam od 3 lat
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, wiecie może jak mam wpisywać nazwę szkoły? Na jakimś tutorialu widziałam że Secondrary school no XX in City, ale nie jestem pewna czy nie wrzucić oryginalnej nazwy? XX LO w Miasto? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale moj kolejny powod zastanowien - podaje sie w koncu te oceny ze swiadectwa czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.