Styczniowe mamusie 2015, cz. VII - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 12:04   #4291
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

dobra ja po wizycie, wsio ok. Wyniki badan jutro na USG. Serduszko wali jak ta lala.

Wysokość macicy od spojenia 32 cm, skurczami mam sie nie przejmować, bo to normalne. Waga 62,5 kg. Zapytała czy dużo jem

No i zabiło ją moje ciśnienie 87/52

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:04   #4292
ewka555
Zakorzenienie

macie listę do szpitala jakąś sporządzoną ? ;p
wiem, że Montanka wrzucała, ale przegapiłam i nie mogę znaleźć teraz.

wrzuci któraś w wolnej chwili, proszę ? ;d
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:15   #4293
bajlaga
Zadomowienie

Na pierwszej stronie chyba nawet jest jakaś lista
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:33   #4294
ewka555
Zakorzenienie

jakaś jest, chodziło mi o coś trochę bardziej szczegółowego, co w praktyce wkładacie do swojej torby, coś jak Montanka pisala :d
Stary 2014-11-24, 12:36   #4295
fashionaddicted
Zakorzenienie

Ło matko zmęczyłam się

Poodkurzałam, zrobiłam już dwa prania i teraz kończy się trzecie, posprzątałam i zrobiłam listy do szpitala dla siebie, dla małej i na wyjście.
Chce przynieść torbe dzisiaj od siostry i zaczął składować/dokupywać co brakuje bo nie wiem czy się zmieszczę :P

Trzy pytanka mam:

1. Na jakie majtki poporodowe zdecydowałyście się? Jednorazowe, wielorazowe czy normalne bawełniane? i ile sztuk? te wielorazowe najczęściej są dwie sztuki to chyba wystarczy?
Czytałam, że te wielorazowe lepsze - chociaż bez konkretnego wyjaśnienia dlaczego...
Mam też problem z rozmiarem jaki kupić...

2. Wszystkie kupujecie podkłady poporodowe (jeśli tak to czy ma znaczenie jakie/ z jakiej firmy czy myślicie że nie? czy takie największe podpachy też się sprawdzą?

3. Czy macie albo planujecie kupić wieszaczki na ciuszki dziecięce? Ja bym kupiła kilka sztuk - głownie na suszenie niektórych ubranek bo spinacze robią okorpne ślady... Są tanie więc kilka sztuk można kupić tylko problem mam z wielkością - jest wiele rozmiarów i nie wiem ile cm powinny mieć takie wieszaki na te ciuszki np między 0 a 9 miesiąca.

Wiem, ze Wam głupie pytania zadaje, pewnie się jeszcze jakieś pojawią ale totalnie nie mam się kogo poradzić,a do Was mam większe zaufanie niż do innych opinii z neta
Stary 2014-11-24, 12:37   #4296
justynalyp
Zadomowienie

ja ostatnio pytałam się co mam zabrać do szpitala i zabieram 3 sztuki bodziaków, 3 bawełniane pajacyki, jeden ciepły pajacyk, skarpetki, czapkę, ręcznik, pieluchy. ogólnie to u mnie w szpitalu matka dla dziecka ma zabrać ciuchy (bo weź lepiej, bo szpitalne są nieciekawe) ręcznik i pampersy. A dla siebie to nie wiem jeszcze co:P

bajlaga napisałam Ci coś prywatnie spodziewaj się niespodziewanego.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:40   #4297
Karoloo
<3 <3 <3

hej

Dalej jestem w szpitalu i tak zostanie przez najbliższy tydzień
Mam prawie całkowicie zgładzoną szyjkę plus dalej rozwarcie na paluch. Natomiast gin powiedział że na pewno nie dotrwam do terminu Przed chwilą byłam na ktg i wszystko jest ok (bez skurczy )

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:51   #4298
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
3 lata temu kupiliśmy komodę MALM z Ikeii 4-szufladową w kolorze: okleina dębowa bejcowana na biało....
w tym roku dokupiliśmy drugą (ta co wczoraj była składana), taką samą i wiecie co.... jest mega różnica kolorystyczna...
yyyy dziwne...
a będzie Ci to przeszkadzało?
Pokaż zdjęcie jak możesz...

My z meblami mamy ubaw do tej pory - mamy w mieszkaniu moje meble z pokoju u rodziców, pozwolili mi je wziąc. Takie jasne, cały zestaw mebli (młodzieżowe to wtedy były) kosztował niecały 1000zł. Kiedyś dokupiliśmy drugi słupek -taką połówkę szafy dużej-, ale na mieszkaniu brakowało trochę miejsca na ciuchy męża i myślał o dokupieniu drugiej dużej szafy. Jest ta szafa, stoi od lat niekupiona(meble mają już 8 chyba i ona tak stoi na salonie tyle lat) i za szafę wołają sobie 560zł.... nie ważne że im stoi i już na 99,9% nikt tego nie kupi - ceny nie obniżą... NO to powodzenia im życzę.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
czesc Mamuski

wracam do aktywnosci po kilkudniowej przerwie w sumie technicznej- mialam lekka awarie lapka, ale na szczescie nie musialam kupic nowego. Staralam sie Was podczytywac na tel, ale widze, ze i tak ponad 10 stron do tylu jestem.

Jedynie w sumie co nowego u mnie to w odebralam swoje wyniki na GBS i czystosc pochwy i: czysto
Super, że wyniki ok
I witaj spowrotem

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
fashion http://www.smyk.com/smiki-spiworek-n...t-niemowlaka-p
nie wiem czemu na stronie niedostępny, ja kupowałam w stacjonarnym sklepie i dałam 120zł, więc mysle ze ok, bo naprawdę wygląda solidnie, a innej firmy upatrzony na allegro za 145 mialam.
chciałam już porządny, co by właśnie posłużył potem do spacerówki, czy nawet na sanki

a co do szpitala, to nawet ok.. 5 sal pojedynczych, w kazdej sako, pilki, w 4 z nich prysznice i toaleta.
ale jak sie spytalam o znieczulenie, to polozna powiedziala ze musi byc w danym momencie gin-poloznik i anastezjolog i odpowiednie rozwarcie i zazwyczaj jest "za wczesnie albo za późno na znieczulenie" hahaha więc mi zasugerowała, że na znieczulenie nie ma co liczyć ;p
ale i tak chcę rodzić w innym szpitalu.
i szczerze mówiąc jak weszłam na tą salę porodową, to taka panika mnie ogarnęła ...im bliżej, tym więcej o tym myślę i zaczęłam się strasznie bać.. ale co...jakoś malutka musi wyjść
Dziękuję
Bardzo fajny jest, ja się pewnie narazie nie zdecyduję, ale jakby co to sobie zapisałam

Ja o znieczuleniu nie mam co marzyć, bo na całym podkarpaciu tylko w jednym szpitalu jest dostępne :P Także tego kryterium i tak nie mam co brać pod uwagę
Ja też się bardzo boję, myślę o porodzie codziennie w łóżku:/ Nie wiem czy boję się samego porodu czy tego, żeby nie było komplikacji żadnych...
Poza tym - strach strachem ale do mnie dalej nie dociera, że będę rodzić i że naprawdę niedługo bąbelek będzie z nami a mój świat stanie na głowie

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-11-24 o 12:45
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:54   #4299
Brawurka_29
Zakorzenienie

Bajlaga no i do tej pory klade die spac kolo 2.30 w nocy ale niebawem to sie zmieni

Wrocilam ze sklepu .dziś na obiad kotlety mielone z kurczaczka z serem i pieczarkami

Ewka gratki za 9 miesiac ! To juz !!

Fashion ja spiworka nie kupuje bo myślę ze zbedny.w wozku przecież raz ze wkladka jest , dziecie w kombinezonie plus koc do tego.spiworek to do spacerowki dokupie jedynie na następny rok

Kinga czyli bawarke robisz

Pepa witaj ponownie

Fashion na pytania nie odp bo dopiero w sklepach bede myslec o podkladach, majtkach itd

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 12:57   #4300
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
macie listę do szpitala jakąś sporządzoną ? ;p
wiem, że Montanka wrzucała, ale przegapiłam i nie mogę znaleźć teraz.

wrzuci któraś w wolnej chwili, proszę ? ;d
link do montankowej
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3716

z tym, ze ja dodałam jeszcze
wkłądki laktacyjne
wkłady poporodowe lub podpaski
Bo chyba umknęło na tej liście

a i dodałam tez kocyk na wyjście a do szpitala niedrapki
Stary 2014-11-24, 12:58   #4301
justynalyp
Zadomowienie

Fashion ja jak zamawiałam rzeczy u naszego sprzedawcy, to wzięłam sobie majtki poporodowe jednorazowe sztuk 5, rozmiar taki sam jak teraz noszę. i wzięłam też dwie paczki podkładów poporodowych. poza tym jak się skończą, będą złe to można kupić albo po prostu dostanie się szpitalne.
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:02   #4302
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej

Mam prawie całkowicie zgładzoną szyjkę plus dalej rozwarcie na paluch. Natomiast gin powiedział że na pewno nie dotrwam do terminu Przed chwilą byłam na ktg i wszystko jest ok (bez skurczy )

No to ładnie Ci lekarz zapowiedział, możesz być pierwszą mamusią, no i na Święta pewnie będziesz miała dzidziusia;*

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Fashion ja jak zamawiałam rzeczy u naszego sprzedawcy, to wzięłam sobie majtki poporodowe jednorazowe sztuk 5, rozmiar taki sam jak teraz noszę. i wzięłam też dwie paczki podkładów poporodowych. poza tym jak się skończą, będą złe to można kupić albo po prostu dostanie się szpitalne.

ja z tym rozmiarem mam problem bo są rozmiary głownie s/m/L a ja majtki kupuje głównie polskie na targu i tam na moją niewielką dupcię jest rozmiar XXXXL :P
Stary 2014-11-24, 13:05   #4303
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion ja tak jak Justyna wzięłam jakies poporodowe od naszego sprzedawcy rownież 2paczki (jak cos to maz dowiezie), i wzięłam takie na prześcieradło 90x60 zebym nie poplamila.

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Karoloo czyli będziesz pierwsza z watku
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:10   #4304
Karoloo
<3 <3 <3

może być też tak ze dotrwam do terminu teraz muszę duużo odpoczywać żeby maluch za szybko nie wyszedł Nawet boje się iść na 2

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:15   #4305
ewka555
Zakorzenienie

dzieki fashion !

co do majtek to wzielam jednorazowe z canpola (5szt w op) rozmiar M - są maławe trochę ;/

i 2 paczki wielorazowych pakowanych po 2 szt. rozmiar 38-40 i są w miare ok.

polecam wziąć większe, ja teraz wiem ze nie bralabym M, tylko L
bo o ile ta siateczka rozciągliwa, to te gumeczki juz nie ;p

MARITXELL
Ty chyba szukałaś ochraniaczy na łóżeczko, które można by przyczepić jakby z jednej strony tylko i nad główką ?
Teraz jak prasowałam, to sobie przypomniałam, że od koleżanki dostałam 3 ochraniacze ikeowskie, nie ten dokładnie, ale w tym stylu : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30242413/
o, taki np. dokladnie jeden mam: http://ochraniacz.com.pl/photos/ochr...2701781803.jpg
i mysle, ze je bys mogla przyczepić jak chciałaś

Karoloo wypoczywaj w takim razie, niech maluszek jeszcze siedzi ale dobrze, że Cie zatrzymali

dziewczyny, a ile zamierzacie wziąć ubranek do szpitala dla malucha ?
3 komplety starczą ? i co będzie najbardziej praktyczne? body z krótkim + pajac, czy może półśpiochy + body+ kaftanik ?
i jak myślicie, ręczniczek też chyba brać dla maluszka swój ?

Edytowane przez ewka555
Czas edycji: 2014-11-24 o 13:31
Stary 2014-11-24, 13:32   #4306
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Ło matko zmęczyłam się

Poodkurzałam, zrobiłam już dwa prania i teraz kończy się trzecie, posprzątałam i zrobiłam listy do szpitala dla siebie, dla małej i na wyjście.
Chce przynieść torbe dzisiaj od siostry i zaczął składować/dokupywać co brakuje bo nie wiem czy się zmieszczę :P

Trzy pytanka mam:

1. Na jakie majtki poporodowe zdecydowałyście się? Jednorazowe, wielorazowe czy normalne bawełniane? i ile sztuk? te wielorazowe najczęściej są dwie sztuki to chyba wystarczy?
Czytałam, że te wielorazowe lepsze - chociaż bez konkretnego wyjaśnienia dlaczego...
Mam też problem z rozmiarem jaki kupić...

2. Wszystkie kupujecie podkłady poporodowe (jeśli tak to czy ma znaczenie jakie/ z jakiej firmy czy myślicie że nie? czy takie największe podpachy też się sprawdzą?

3. Czy macie albo planujecie kupić wieszaczki na ciuszki dziecięce? Ja bym kupiła kilka sztuk - głownie na suszenie niektórych ubranek bo spinacze robią okorpne ślady... Są tanie więc kilka sztuk można kupić tylko problem mam z wielkością - jest wiele rozmiarów i nie wiem ile cm powinny mieć takie wieszaki na te ciuszki np między 0 a 9 miesiąca.

Wiem, ze Wam głupie pytania zadaje, pewnie się jeszcze jakieś pojawią ale totalnie nie mam się kogo poradzić,a do Was mam większe zaufanie niż do innych opinii z neta
mam tako:
majtki wielorazowe 2 op (czyli 4 szt) wzięłam L, one są takie malusie ale baaaardzo się rozciągają. Chciałam dokupić bawełniane zwykłe, jak polecała kinga, ale nie mogę nigdzie znaleźć tanich i z bawełny.
kupiłam też te podkłady na łóżko chyba 4 szt
a do majtek podkłady mam z canpola i od tego sprzedawcy jakieś jałowe w tekturowym pudełki. kupiłam teź podpaski night
Stary 2014-11-24, 13:43   #4307
nuna2
Zakorzenienie

Ponadrabiam was dokładnie wieczorem,jak mała pójdzie spać.

Karolo bylebyś skończyła 37 tyg... Kto wie, pewnie ze szpitala wyjdziesz już z maleństwem

Ja mam jutro wizytę, ciekawe co gin powie...

Dzwoni do mnie kurier, pyta dokładnie w jakim miejscu mieszkam i czy nie ma możliwości zostawić 5 km bliżej!! Kurde nie po to biorę kuriera, żeby mi zostawiał paczki gdzie chce.

Powiedziałam, że nie-nie ma takiej możliwości. Zrezygnowany powiedział, że jeszcze zadzwoni. Jakby co, to mu powiem, że jestem w ciąży mam małe dziecko i ma MI PRZYNIEŚĆ TĄ PACZKĘ I KROPKA.
Stary 2014-11-24, 13:48   #4308
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

All W pepco sa bawełniane majty

Nuna kurier chcyba zwariował,niech wypełnia swoje obowiązki,nie za to ma płacone zeby zostawiać gdzie chce.
Stary 2014-11-24, 13:49   #4309
Montanka
Rozeznanie

Cytat:
jakaś jest, chodziło mi o coś trochę bardziej szczegółowego, co w praktyce wkładacie do swojej torby, coś jak Montanka pisala :d
Dla mnie:
2 x koszule nocne,
1x koszula do porodu
klapki,
klapki pod prysznic,
2 x skarpety,
2 staniki do karmienia,
żel pod prysznic z pompką
żel do higieny intymnej z pompką
podkład na łóżko,
krem do twarzy,
pasta do zębów,
szczoteczka do zębów
szampon – przelałam do malutkiej buteleczki po próbce jakiegoś żelu dla dzieci tak na jedno użycie.
szczotka do włosów,
gumka do włosów,
1 x pomadka do ust,
2 x wsuwki,
maść do brodawek,
chusteczki higieniczne,
3 x papier toaletowy,
20 x nakładki na kibelek
1xręcznik duży
2 x ręczniki duże jednorazowe
1 x ręcznik mały do twarzy,
ręczniki jednorazowe małe,
6 par wkładek laktacyjnych
1 x paczka dużych podpasek,
4 x majtki wielorazowe,
1x laktator
buty jednorazowe dla męża,
sztućce+ściereczka+kubek,
1 x woda w małej butelce z ustnikiem,
1 x słomka,
1 x woda w dużej butelce,
1 x opakowanie np. krakersów

telefon + ładowarka
aparat foto,
pieniądze,
dokumenty,

wyniki badań + karta ciąży,
glukometr, paski

Dla dziecka:
1 x opakowanie chusteczek nawilżanych
1 mini słoiczek z Rossa kremu z Wit.A+E
6szt pampersy,
3 pajace

3 x body na krótki,
1 x skarpetki
2 x czapeczki,
1 czapeczka przeznaczona na zmarnowanie (nakładana brudaskowi)
2 x pielucha tetrowa
1 x pielucha flanelowa,
1 x łapki niedrapki,
1 x op. gazików do pępuszka,
2 kapsułki soli fiz, opakowanie gazików jałowych
1 x smoczek
1x podkład

Na wyjście:
1 x body na krótki
1 x gruby pajacyk
1 x skarpetki
1 x kombinezon ,
1 x gruba czapa,
1x apaszka polarowa
1x rękawiczki
1 x pielucha tetrowa,

Cytat:
hej

Szkoda, ze w szpitalu spędzisz kolejny tydzień, ale część porodu masz już za sobą, więc pewnie dlatego lekarz ostrożny. Będzie dobrze, wcale nie musisz być pierwsza.
Stary 2014-11-24, 13:51   #4310
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

Kochana jak ty juz 36 tc to maleństwo donoszone. Nie masz sie czym martwic.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 13:53   #4311
dusiolka
Zakorzenienie

Elvira a nie jak skończony 37t to dopiero donoszone?
Stary 2014-11-24, 13:55   #4312
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
dobra ja po wizycie, wsio ok. Wyniki badan jutro na USG. Serduszko wali jak ta lala.

Wysokość macicy od spojenia 32 cm, skurczami mam sie nie przejmować, bo to normalne. Waga 62,5 kg. Zapytała czy dużo jem

No i zabiło ją moje ciśnienie 87/52
No to dobrze, że z maleństwem wszystko ok, no i niezłe ciśnienie ja dzisiaj miałam 130/60

fashion ja zdecydowałam się na majtki wielorazowe siateczkowe i są super rozciągliwe firmy Hartmann, wzięłam 5 szt.
Podkładów poporodowych mam 30 szt. też firmy Hartmann. No i te podkłady na łóżko mam 5 szt.
A co do wieszaków, sama się nad nimi zastanawiam, bo niektóre rzeczy wolałabym wieszać

justynalyp dziękuję Ci uprzejmie

Karoloo łeee, szkoda, że Ty dalej w szpitalu, myślałam, że dziś wyjdziesz... trzymam kciuki, by Franuś jeszcze poczekał

pepa no to super, że wszystko ok i gratuluję czystej pochwy

Ja po wizycie. Serduszko bije ok, GBS wyszedł ok, nic nie wyhodowałam brzydkiego wynik mam wpięty w kartę ciąży. Waga to 73 kg, czyli +14 kg, ale nie odjęła mi nic położna za gruby swetr i zimowe buciory. Myślałam, ze będzie więcej mam zakaz współżycia do odwołania. W dodatku mam wykupić: Magnellę, Duphaston i nie umiem się rozczytać, jeszcze jakieś coś... znowu się faszerować lekami, któraś z Was bierze coś z tych leków?

a jutro rano na krew, mocz i CRP
Stary 2014-11-24, 14:00   #4313
Brawurka_29
Zakorzenienie

Karoloo w kazdym razie jestes caly czas pod opieka

Ewka do szpitala wezme 2- szt bodzkakow, tyle samo spioszkow.jak beda potrzebne to mezu podskoczy i przywiezie wiecej . No i skarpetusie itd .

Zamowilam w koncu lozeczko.jestem z siebie dumna. I nie to co Wam pokazywalam tylko w końcu inne.jak wejde na lapka pokaże linka

Spadam robic obiad

P.s policja u nas w bloczku na dole drzwi wywazyla i siedzą w jednym mieszkaniu nie wiem po co skoro kd roku tam nikt nie mieszka

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 14:00   #4314
dusiolka
Zakorzenienie

Bajlaga to magnez masz brac ;p
Nie mówiła dlaczego zakaz wspołżycia?

Ewka a jak z jakością tego kocyka?

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Gruby jest ?
Stary 2014-11-24, 14:01   #4315
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
All W pepco sa bawełniane majty

Nuna kurier chcyba zwariował,niech wypełnia swoje obowiązki,nie za to ma płacone zeby zostawiać gdzie chce.
niestety tacy się zdarzają, pieniążki brać to jaaaa ale żeby dostarczyć paczkę, to zostawią nie wiadomo gdzie. Albo każą wyjść gdzieś tam, bo im się spieszy-o nie-nie za to płacę.
Stary 2014-11-24, 14:04   #4316
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Bajlaga to magnez masz brac ;p
Nie mówiła dlaczego zakaz wspołżycia?
Powiedział, że to może wywołać wcześniejszy poród... czyli to jeden z tych ginekologów, który zakazuje

Magnella to magnez, mam brać raz dziennie, a ten Duphaston 2 razy dziennie, na co to? można brać bez obaw? No i jeszcze jakiś lek, co nie umiem się rozczytać i współczuję farmaceutkom
aaaaa, to trzecie to NOSPA 3x dziennie

przerażają mnie te leki, nie chce tego brać ;(

Edytowane przez bajlaga
Czas edycji: 2014-11-24 o 14:06
Stary 2014-11-24, 14:05   #4317
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
No to dobrze, że z maleństwem wszystko ok, no i niezłe ciśnienie ja dzisiaj miałam 130/60

fashion ja zdecydowałam się na majtki wielorazowe siateczkowe i są super rozciągliwe firmy Hartmann, wzięłam 5 szt.
Podkładów poporodowych mam 30 szt. też firmy Hartmann. No i te podkłady na łóżko mam 5 szt.
A co do wieszaków, sama się nad nimi zastanawiam, bo niektóre rzeczy wolałabym wieszać

justynalyp dziękuję Ci uprzejmie

Karoloo łeee, szkoda, że Ty dalej w szpitalu, myślałam, że dziś wyjdziesz... trzymam kciuki, by Franuś jeszcze poczekał

pepa no to super, że wszystko ok i gratuluję czystej pochwy

Ja po wizycie. Serduszko bije ok, GBS wyszedł ok, nic nie wyhodowałam brzydkiego wynik mam wpięty w kartę ciąży. Waga to 73 kg, czyli +14 kg, ale nie odjęła mi nic położna za gruby swetr i zimowe buciory. Myślałam, ze będzie więcej mam zakaz współżycia do odwołania. W dodatku mam wykupić: Magnellę, Duphaston i nie umiem się rozczytać, jeszcze jakieś coś... znowu się faszerować lekami, któraś z Was bierze coś z tych leków?

a jutro rano na krew, mocz i CRP
szyjka się skraca za bardzo?? Kochana głowa do góry-ja mam luteinę więc coś podobnego jak duphason, biorę magnez 4x i jeszcze ostatnio od tyg albo lepiej nospę 3x bo jak nie wezmę to brzuch strasznie boli;//
Stary 2014-11-24, 14:06   #4318
bajlaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
szyjka się skraca za bardzo?? Kochana głowa do góry-ja mam luteinę więc coś podobnego jak duphason, biorę magnez 4x i jeszcze ostatnio od tyg albo lepiej nospę 3x bo jak nie wezmę to brzuch strasznie boli;//
Ale mnie nic nie boli, nic o skracaniu nie mówił to nie wiem czemu mam tyle tego brać ?
Stary 2014-11-24, 14:10   #4319
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. VII

Cytat:
Powiedział, że to może wywołać wcześniejszy poród... czyli to jeden z tych ginekologów, który zakazuje

Magnella to magnez, mam brać raz dziennie, a ten Duphaston 2 razy dziennie, na co to? można brać bez obaw? No i jeszcze jakiś lek, co nie umiem się rozczytać i współczuję farmaceutkom

Duphaston masz na podtrzymanie ,pewnie podobnie jak u ma.ko. Ja go brałam ale na poczatku ciazy to sa hormony.
Farmaceutki przyzwyczajone do pisma lekarzy ;p

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Hm..dziwne ze nic nie wytłumaczył dlaczego daje Ci to wszystko. Kurcze moja zawsze wszystko mowi bo wie ze ja i tak bym nie popuściła haha;d
Stary 2014-11-24, 14:13   #4320
misia332
Zakorzenienie

Dla nas kurier z jednej firmy zostawia zawsze paczki w pracy u męża. Raż TZ dzwonił czy nie problem, żeby tam mu ją podrzucił, bo nikogo nie ma. To teraz wszelkie paczki lądują tam, a te z biura od TŻ odbierają.

Kornik ma w żłobku jakiś tydzień muzyki, przyszedł z jakimiś kastanietami i wali nimi o podłogę. Oszaleć idzie

Karlo trzymaj się. Mi w tamtej ciąży każdy mówił, że nie dotrwam do TP, a urodziłam dzień przed

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Ale mnie nic nie boli, nic o skracaniu nie mówił to nie wiem czemu mam tyle tego brać ?
hmm dziwne, że nic nie powiedział.
Nie masz wpisane nic w kartę ciąży ?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:

aaaaa, to trzecie to NOSPA 3x dziennie

przerażają mnie te leki, nie chce tego brać ;(
ale jeżeli nie ma wskazań to po co zakazywać ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości