|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
dobra ja po wizycie, wsio ok. Wyniki badan jutro na USG. Serduszko wali jak ta lala.
Wysokość macicy od spojenia 32 cm, skurczami mam sie nie przejmować, bo to normalne. Waga 62,5 kg. Zapytała czy dużo jem ![]() No i zabiło ją moje ciśnienie 87/52
|
#4292 |
|
Zakorzenienie
|
macie listę do szpitala jakąś sporządzoną ? ;p
wiem, że Montanka wrzucała, ale przegapiłam i nie mogę znaleźć teraz. wrzuci któraś w wolnej chwili, proszę ? ;d |
|
|
|
#4293 |
|
Zadomowienie
|
Na pierwszej stronie chyba nawet jest jakaś lista
|
|
|
|
#4294 |
|
Zakorzenienie
|
jakaś jest, chodziło mi o coś trochę bardziej szczegółowego, co w praktyce wkładacie do swojej torby, coś jak Montanka pisala :d
|
|
|
|
#4295 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko zmęczyłam się
![]() Poodkurzałam, zrobiłam już dwa prania i teraz kończy się trzecie, posprzątałam i zrobiłam listy do szpitala dla siebie, dla małej i na wyjście. Chce przynieść torbe dzisiaj od siostry i zaczął składować/dokupywać co brakuje bo nie wiem czy się zmieszczę :P Trzy pytanka mam: ![]() ![]() 1. Na jakie majtki poporodowe zdecydowałyście się? Jednorazowe, wielorazowe czy normalne bawełniane? i ile sztuk? te wielorazowe najczęściej są dwie sztuki to chyba wystarczy? Czytałam, że te wielorazowe lepsze - chociaż bez konkretnego wyjaśnienia dlaczego... Mam też problem z rozmiarem jaki kupić... 2. Wszystkie kupujecie podkłady poporodowe (jeśli tak to czy ma znaczenie jakie/ z jakiej firmy czy myślicie że nie? czy takie największe podpachy też się sprawdzą? 3. Czy macie albo planujecie kupić wieszaczki na ciuszki dziecięce? Ja bym kupiła kilka sztuk - głownie na suszenie niektórych ubranek bo spinacze robią okorpne ślady... Są tanie więc kilka sztuk można kupić tylko problem mam z wielkością - jest wiele rozmiarów i nie wiem ile cm powinny mieć takie wieszaki na te ciuszki np między 0 a 9 miesiąca. Wiem, ze Wam głupie pytania zadaje, pewnie się jeszcze jakieś pojawią ale totalnie nie mam się kogo poradzić,a do Was mam większe zaufanie niż do innych opinii z neta
|
#4296 |
|
Zadomowienie
|
ja ostatnio pytałam się co mam zabrać do szpitala i zabieram 3 sztuki bodziaków, 3 bawełniane pajacyki, jeden ciepły pajacyk, skarpetki, czapkę, ręcznik, pieluchy. ogólnie to u mnie w szpitalu matka dla dziecka ma zabrać ciuchy (bo weź lepiej, bo szpitalne są nieciekawe) ręcznik i pampersy. A dla siebie to nie wiem jeszcze co:P
bajlaga napisałam Ci coś prywatnie spodziewaj się niespodziewanego.
|
|
|
|
#4297 |
|
<3 <3 <3
|
hej
Dalej jestem w szpitalu i tak zostanie przez najbliższy tydzień ![]() Mam prawie całkowicie zgładzoną szyjkę plus dalej rozwarcie na paluch. Natomiast gin powiedział że na pewno nie dotrwam do terminu Przed chwilą byłam na ktg i wszystko jest ok (bez skurczy
|
#4298 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a będzie Ci to przeszkadzało? Pokaż zdjęcie jak możesz... My z meblami mamy ubaw do tej pory - mamy w mieszkaniu moje meble z pokoju u rodziców, pozwolili mi je wziąc. Takie jasne, cały zestaw mebli (młodzieżowe to wtedy były) kosztował niecały 1000zł. Kiedyś dokupiliśmy drugi słupek -taką połówkę szafy dużej-, ale na mieszkaniu brakowało trochę miejsca na ciuchy męża i myślał o dokupieniu drugiej dużej szafy. Jest ta szafa, stoi od lat niekupiona(meble mają już 8 chyba i ona tak stoi na salonie tyle lat) i za szafę wołają sobie 560zł.... nie ważne że im stoi i już na 99,9% nikt tego nie kupi - ceny nie obniżą... NO to powodzenia im życzę. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() I witaj spowrotem ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() Bardzo fajny jest, ja się pewnie narazie nie zdecyduję, ale jakby co to sobie zapisałam ![]() Ja o znieczuleniu nie mam co marzyć, bo na całym podkarpaciu tylko w jednym szpitalu jest dostępne :P Także tego kryterium i tak nie mam co brać pod uwagę ![]() Ja też się bardzo boję, myślę o porodzie codziennie w łóżku:/ Nie wiem czy boję się samego porodu czy tego, żeby nie było komplikacji żadnych... Poza tym - strach strachem ale do mnie dalej nie dociera, że będę rodzić i że naprawdę niedługo bąbelek będzie z nami a mój świat stanie na głowie
Krysia Edytowane przez fashionaddicted Czas edycji: 2014-11-24 o 12:45 |
|||
|
|
|
#4299 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga no i do tej pory klade die spac kolo 2.30 w nocy
ale niebawem to sie zmieni Wrocilam ze sklepu .dziś na obiad kotlety mielone z kurczaczka z serem i pieczarkami Ewka gratki za 9 miesiac ! To juz !! Fashion ja spiworka nie kupuje bo myślę ze zbedny.w wozku przecież raz ze wkladka jest , dziecie w kombinezonie plus koc do tego.spiworek to do spacerowki dokupie jedynie na następny rok Kinga czyli bawarke robisz Pepa witaj ponownie Fashion na pytania nie odp bo dopiero w sklepach bede myslec o podkladach, majtkach itd
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3716 z tym, ze ja dodałam jeszcze wkłądki laktacyjne wkłady poporodowe lub podpaski Bo chyba umknęło na tej liście a i dodałam tez kocyk na wyjście a do szpitala niedrapki
|
|
#4301 |
|
Zadomowienie
|
Fashion ja jak zamawiałam rzeczy u naszego sprzedawcy, to wzięłam sobie majtki poporodowe jednorazowe sztuk 5, rozmiar taki sam jak teraz noszę. i wzięłam też dwie paczki podkładów poporodowych. poza tym jak się skończą, będą złe to można kupić albo po prostu dostanie się szpitalne.
|
|
|
|
#4302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to ładnie Ci lekarz zapowiedział, możesz być pierwszą mamusią, no i na Święta pewnie będziesz miała dzidziusia;* ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ja z tym rozmiarem mam problem bo są rozmiary głownie s/m/L a ja majtki kupuje głównie polskie na targu i tam na moją niewielką dupcię jest rozmiar XXXXL :P
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Fashion ja tak jak Justyna wzięłam jakies poporodowe od naszego sprzedawcy rownież 2paczki (jak cos to maz dowiezie), i wzięłam takie na prześcieradło 90x60 zebym nie poplamila.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Karoloo czyli będziesz pierwsza z watku
|
|
|
|
#4304 |
|
<3 <3 <3
|
może być też tak ze dotrwam do terminu
teraz muszę duużo odpoczywać żeby maluch za szybko nie wyszedł Nawet boje się iść na 2
|
#4305 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki fashion !
![]() co do majtek to wzielam jednorazowe z canpola (5szt w op) rozmiar M - są maławe trochę ;/ i 2 paczki wielorazowych pakowanych po 2 szt. rozmiar 38-40 i są w miare ok. polecam wziąć większe, ja teraz wiem ze nie bralabym M, tylko L ![]() bo o ile ta siateczka rozciągliwa, to te gumeczki juz nie ;p MARITXELL Ty chyba szukałaś ochraniaczy na łóżeczko, które można by przyczepić jakby z jednej strony tylko i nad główką ? Teraz jak prasowałam, to sobie przypomniałam, że od koleżanki dostałam 3 ochraniacze ikeowskie, nie ten dokładnie, ale w tym stylu : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30242413/ o, taki np. dokladnie jeden mam: http://ochraniacz.com.pl/photos/ochr...2701781803.jpg i mysle, ze je bys mogla przyczepić jak chciałaś Karoloo wypoczywaj w takim razie, niech maluszek jeszcze siedzi ale dobrze, że Cie zatrzymali ![]() dziewczyny, a ile zamierzacie wziąć ubranek do szpitala dla malucha ? 3 komplety starczą ? i co będzie najbardziej praktyczne? body z krótkim + pajac, czy może półśpiochy + body+ kaftanik ? i jak myślicie, ręczniczek też chyba brać dla maluszka swój ? Edytowane przez ewka555 Czas edycji: 2014-11-24 o 13:31 |
|
|
|
#4306 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
majtki wielorazowe 2 op (czyli 4 szt) wzięłam L, one są takie malusie ale baaaardzo się rozciągają. Chciałam dokupić bawełniane zwykłe, jak polecała kinga, ale nie mogę nigdzie znaleźć tanich i z bawełny. kupiłam też te podkłady na łóżko chyba 4 szt a do majtek podkłady mam z canpola i od tego sprzedawcy jakieś jałowe w tekturowym pudełki. kupiłam teź podpaski night
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Ponadrabiam was dokładnie wieczorem,jak mała pójdzie spać.
Karolo bylebyś skończyła 37 tyg... Kto wie, pewnie ze szpitala wyjdziesz już z maleństwem ![]() Ja mam jutro wizytę, ciekawe co gin powie... Dzwoni do mnie kurier, pyta dokładnie w jakim miejscu mieszkam i czy nie ma możliwości zostawić 5 km bliżej!! Kurde nie po to biorę kuriera, żeby mi zostawiał paczki gdzie chce. Powiedziałam, że nie-nie ma takiej możliwości. Zrezygnowany powiedział, że jeszcze zadzwoni. Jakby co, to mu powiem, że jestem w ciąży mam małe dziecko i ma MI PRZYNIEŚĆ TĄ PACZKĘ I KROPKA.
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
All W pepco sa bawełniane majty
![]() Nuna kurier chcyba zwariował,niech wypełnia swoje obowiązki,nie za to ma płacone zeby zostawiać gdzie chce. |
|
|
|
#4309 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2 x koszule nocne, 1x koszula do porodu klapki, klapki pod prysznic, 2 x skarpety, 2 staniki do karmienia, żel pod prysznic z pompką żel do higieny intymnej z pompką podkład na łóżko, krem do twarzy, pasta do zębów, szczoteczka do zębów szampon – przelałam do malutkiej buteleczki po próbce jakiegoś żelu dla dzieci tak na jedno użycie. szczotka do włosów, gumka do włosów, 1 x pomadka do ust, 2 x wsuwki, maść do brodawek, chusteczki higieniczne, 3 x papier toaletowy, 20 x nakładki na kibelek 1xręcznik duży 2 x ręczniki duże jednorazowe 1 x ręcznik mały do twarzy, ręczniki jednorazowe małe, 6 par wkładek laktacyjnych 1 x paczka dużych podpasek, 4 x majtki wielorazowe, 1x laktator buty jednorazowe dla męża, sztućce+ściereczka+kubek, 1 x woda w małej butelce z ustnikiem, 1 x słomka, 1 x woda w dużej butelce, 1 x opakowanie np. krakersów telefon + ładowarka aparat foto, pieniądze, dokumenty, wyniki badań + karta ciąży, glukometr, paski Dla dziecka: 1 x opakowanie chusteczek nawilżanych 1 mini słoiczek z Rossa kremu z Wit.A+E 6szt pampersy, 3 pajace 3 x body na krótki, 1 x skarpetki 2 x czapeczki, 1 czapeczka przeznaczona na zmarnowanie (nakładana brudaskowi) 2 x pielucha tetrowa 1 x pielucha flanelowa, 1 x łapki niedrapki, 1 x op. gazików do pępuszka, 2 kapsułki soli fiz, opakowanie gazików jałowych 1 x smoczek 1x podkład Na wyjście: 1 x body na krótki 1 x gruby pajacyk 1 x skarpetki 1 x kombinezon , 1 x gruba czapa, 1x apaszka polarowa 1x rękawiczki 1 x pielucha tetrowa, Cytat:
|
|
|
#4310 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana jak ty juz 36 tc to maleństwo donoszone. Nie masz sie czym martwic.
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
Elvira a nie jak skończony 37t to dopiero donoszone?
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj miałam 130/60fashion ja zdecydowałam się na majtki wielorazowe siateczkowe i są super rozciągliwe firmy Hartmann, wzięłam 5 szt. Podkładów poporodowych mam 30 szt. też firmy Hartmann. No i te podkłady na łóżko mam 5 szt. A co do wieszaków, sama się nad nimi zastanawiam, bo niektóre rzeczy wolałabym wieszać justynalyp dziękuję Ci uprzejmie ![]() Karoloo łeee, szkoda, że Ty dalej w szpitalu, myślałam, że dziś wyjdziesz... trzymam kciuki, by Franuś jeszcze poczekał ![]() pepa no to super, że wszystko ok i gratuluję czystej pochwy Ja po wizycie. Serduszko bije ok, GBS wyszedł ok, nic nie wyhodowałam brzydkiego mam zakaz współżycia do odwołania. W dodatku mam wykupić: Magnellę, Duphaston i nie umiem się rozczytać, jeszcze jakieś coś... znowu się faszerować lekami, któraś z Was bierze coś z tych leków? ![]() a jutro rano na krew, mocz i CRP |
|
|
|
|
#4313 |
|
Zakorzenienie
|
Karoloo w kazdym razie jestes caly czas pod opieka
Ewka do szpitala wezme 2- szt bodzkakow, tyle samo spioszkow.jak beda potrzebne to mezu podskoczy i przywiezie wiecej . No i skarpetusie itd . Zamowilam w koncu lozeczko.jestem z siebie dumna. I nie to co Wam pokazywalam tylko w końcu inne.jak wejde na lapka pokaże linka Spadam robic obiad P.s policja u nas w bloczku na dole drzwi wywazyla i siedzą w jednym mieszkaniu nie wiem po co skoro kd roku tam nikt nie mieszka
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Bajlaga to magnez masz brac ;p
Nie mówiła dlaczego zakaz wspołżycia? Ewka a jak z jakością tego kocyka? ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Gruby jest ?
|
|
|
|
#4315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Powiedział, że to może wywołać wcześniejszy poród... czyli to jeden z tych ginekologów, który zakazuje
Magnella to magnez, mam brać raz dziennie, a ten Duphaston 2 razy dziennie, na co to? można brać bez obaw? No i jeszcze jakiś lek, co nie umiem się rozczytać i współczuję farmaceutkom ![]() aaaaa, to trzecie to NOSPA 3x dziennie przerażają mnie te leki, nie chce tego brać ;( Edytowane przez bajlaga Czas edycji: 2014-11-24 o 14:06 |
|
|
|
#4317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie wiem czemu mam tyle tego brać ?
|
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Styczniowe mamusie 2015, cz. VII
Cytat:
Duphaston masz na podtrzymanie ,pewnie podobnie jak u ma.ko. Ja go brałam ale na poczatku ciazy to sa hormony. Farmaceutki przyzwyczajone do pisma lekarzy ;p ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Hm..dziwne ze nic nie wytłumaczył dlaczego daje Ci to wszystko. Kurcze moja zawsze wszystko mowi bo wie ze ja i tak bym nie popuściła haha;d |
|
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla nas kurier z jednej firmy zostawia zawsze paczki w pracy u męża. Raż TZ dzwonił czy nie problem, żeby tam mu ją podrzucił, bo nikogo nie ma. To teraz wszelkie paczki lądują tam, a te z biura od TŻ odbierają.
Kornik ma w żłobku jakiś tydzień muzyki, przyszedł z jakimiś kastanietami i wali nimi o podłogę. Oszaleć idzie ![]() Karlo trzymaj się. Mi w tamtej ciąży każdy mówił, że nie dotrwam do TP, a urodziłam dzień przed ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Nie masz wpisane nic w kartę ciąży ? ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

ale totalnie nie mam się kogo poradzić,a do Was mam większe zaufanie niż do innych opinii z neta 

ale niebawem to sie zmieni 

teraz muszę duużo odpoczywać żeby maluch za szybko nie wyszedł
W dodatku mam wykupić: Magnellę, Duphaston i nie umiem się rozczytać, jeszcze jakieś coś... znowu się faszerować lekami, któraś z Was bierze coś z tych leków?