|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.
Klawiatury do laptopow sa drogie. Jesli nie byla to Twoja wina to powinni uznac gwarancje. Koszt klawiatury zalezy od modelu laptopa, ja za swoja zaplacilam troche ponad 100zl.
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To bylo tak - laptop leżał i poszłam do łazienki. Wróciłam i nie działało kilka klawiszy mowie moze jakiś błąd. Zrobiłam reset nadal to samo. I tak z biegiem dni padło kilka kolejnych i obecnie dziala 1/4 z nich. Nie widzę tu mojej winy no ale nie wiem jak serwis... |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
czy ktoras z was zamawiala kiedys fotoksiazke? fajne to czy przereklamowane? zastapi album ze zdjeciami z wakacji albo ze slubu?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Potrzebuje przepis na pyszne, sprawdzone pierogi które zawsze wychodzą
podesle któraś?
|
#2767 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie zalałam, po naprawie mi to potwierdzili, klawisze przestały działać z niewiadomego powodu . Laptop był już po gwarancji więc za wymianę klawiatury 100 zł zapłaciłam. |
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2770 |
|
Dolce vita
|
Czy zaradności można się nauczyć?
|
|
|
|
#2771 |
|
Copyraptor
|
Ja najbardziej lubię ruskie, są zalinkowane na dole przepisu, ale no - zależy na co masz ochotę
lubię z kaszą i grzybami, lubię z mięsem z rosołu, lubię na słodko z bananem na przykład, z truskawkami, ja w ogóle pierogi lubię
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Czaję się do zamówienia podkładu z Anabelle Minerals. Na początek chcę sobie kupić próbki, ale kompletnie nie wiem jakie, bo kolorów jest b. dużo. No i nie mogę się zdecydować między kryjącym a matującym. Mam cerę b. jasną, ale nie "trupio" bladą. Myślałam, żeby zamówić 2 próbki: natural i beige, ale nie wiem czy fair czy fairest.
Któraś z Was ma może te podkład i może coś doradzić?
|
|
#2773 |
|
Copyraptor
|
To zależy jakiej. Wydaje mi się, że takiej zaradności pojmowanej jako życiowe ogarnięcie można, tj. na przykład osoba, której wcześniej nawet trochę nieświadomie "usługiwali" rodzice nauczy się sama robić pranie, gotować i sprzątać, jak będzie do tego zmuszona i będzie chciała mieć uprane/ugotowane/posprzątane. Widziałam tego typu proces u wielu moich studenckich znajomych
wiadomo, były też osoby, którym nie przeszkadzało żywienie się zupkami z proszku i chodzenie 2 tydzień w "wietrzonych" spodniach ale większość się jednak przymusowo usamodzielniła.Natomiast jeżeli chodzi o zaradność życiową, taką, że zawsze sobie człowiek znajdzie pracę, miejsce do mieszkania, poradzi sobie w każdej sytuacji - tu jest ciężej. Zwłaszcza obserwuję to u młodych, którzy płaczą, że pracy nie ma, że Polska taka zła, że nie mogą się usamodzielnić. Wydaje mi się, że albo się ma wykształcony taki spryt życiowy, że człowiek wie, że religioznawstwo niekoniecznie gwarantuje rewelacyjny start na rynku pracy, albo nie. |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2775 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
I podkłady golden wpadają w żółto-beżowe tony, wydaje mi się, że naturale będą różowe. |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Dolce vita
|
Cytat:
No wiadomo, czasem człowiek zmuszony jest do czegoś i w kryzysie się odnajdzie. No ale sam fakt tego sprytu życiowego. Człowiek po prostu się z nim rodzi? |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Widzę też, że dzieciaki z "bogatych" rodzin, tj. takich, w których rodzice prowadzą własne biznesy, albo robią karierę, same też mają takie oczekiwania co do swoich zarobków, i robią wszystko, żeby tego typu posady obejmować. Ale, oczywiście, to tylko moje obserwacje i mocne uogólnianie. Na pewno nie jest to reguła, znam też kilka osób które pochodzą ze środowisk gdzie właśnie 1300 jest uważane za dobrą stawkę a same zarabiają dużo więcej i mają apetyt na karierę. Natomiast zdecydowana większość takich osób, którą znam, tylko chciałaby zarabiać więcej, ale rozkładają ręce i mówią, że "w tym kraju się nie da". Nie znam w moim otoczeniu natomiast ani jednej osoby, która byłaby z dobrze sytuowanej rodziny i sama sobie nie poradziła/żerowała na rodzicach/nie mogła znaleźć pracy. |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak sądzicie, czy biorąc udział w szkoleniach dedykowanych osobom z ngo (jestem wolontariuszką w ngo), muszę informować koordynatorów, czy to zależy chociażby od tego, czy nie jest to wymagane przez organizatorów szkolenia (np. zgoda mojej organizacji)? W ogóle brałyście udział w takich szkoleniach? Mnie interesują w szczególności te związane z finansowaniem ngo i ew. rozwojem zawodowym. |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
podepnę się z moim pytaniem: czy bycia otwartym i towarzyskim można się nauczyć? Zawsze się wycofuję jak jest dużo ludzi, ale nie jestem nieśmiała, po prostu stwierdzam, że nie chce mi się zagajać rozmowy
![]() baby montana: off top: właśnie weszłam na Twojego bloga, zazdroszczę!
Edytowane przez misior920127 Czas edycji: 2014-11-24 o 13:16 |
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Polecacie jakąś sokowirowke? Do domowego użytku, cena do 200 zlotych
|
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Trzy robiłam na photobox . pl (jedną za darmo - mieli promocje że tylko za przesyłkę płaciłam, dwie pozostałe z jakimiś dużymi rabatami z ich strony). Czwartą nie pamiętam, bo to jakaś oferta z sweetdeal była.
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
ze ślubu jednak bym wolała album tradycyjny. Niektórzy fotografowie robią przecudne w dobrej cenie. Ale jeśli nie będziecie mieli fotografa to lepsza fotoksiążka.
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Mam CHYBA taki problem.
Otóż nie mogę chodzić do kina. <Piszę "chyba" bo zdarzyło mi się to dwa razy, ale więcej nie byłam.> Faktem jest, że mieszkając w małej miejscowości kilka razy chodziłam do kina, ale takiego bardzo starego. Potem kino upadło a i mnie tam specjalnie nie ciągnęło. Jakieś 3,5 roku temu byłam w "nowoczesnym" kinie na filmie 3D, w innym mieście. Przypłaciłam to kilkudniową migreną, ale szczerze mówiąc nie połączyłam faktów, że to może być z powodu seansu, zresztą byłam wtedy w ciąży i ogólnie czułam się kijowo caly czas, do tego podróż itp. Niedawno, a właściwie już prawie 2 lata temu w mojej mieścinie na końcu świata również otworzono kinową sieciówkę. Wybrałam się tam i... skończyło się to dla mnie kilkudniową migreną z wymiotami. ![]() ![]() Mając ciągle w pamięci wspomnienie tej masakry, jaką sobie urządziłam od tamego czasu do kina ofc nie chodziłam. Mój TŻ takich problemów nie ma i praktycznie co tydzień wygrywa jakieś bilety i śmiga do kina często na całe noce, potem jest co najwyżej lekko niewyspany. Czy ktoś ma podobnie i wie czym takie stany moga być spowodowane? dodam, że ogólnie bardzo łatwo u mnie o ból głowy, niewyspanie, głód, drażniący zapach i ból głowy załatwiony. :/ w dodatku niemal zawsze dołączają nudności, przez co zazwyczaj na tym etapie nie mogę wziąć żadnej tabletki, w ogóle już jesc nie mogę, bo skończy w wiadomym miejscu. I drugie pytanie: zbliża się premiera filmu, na który baaardzo chętnie bym się wybrała. niestety trwa on 3h i bardzo obawiam się pójść do kina. oczywiście mogę wyjść w trakcie seansu, ale może macie jakieś rady, sposoby jak poradzić sobie z takimi sytuacjami? czy już nigdy nie pójdę na luzie do kina? ![]() ![]() wiem, ze ludzie mają rozne tragedie, zyc sie z tym da, ale może ktoś miał podobnie i jakoś sobie z tym poradził? p.s. miejsc typu dyskoteki, kluby raczej nie odwiedzam bo to nie moje klimaty, ale nie sądze zeby tam moglo byc inaczej. |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moze być epilepsja. Lub cos ze wzrokiem. |
|
|
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
macie jakieś przepisy sprawdzone na batoniki musli domowej roboty?
i czy w ogóle opłaca się je robić? tzn., chodzi mi, czy te ze sklepu sa takie złe
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

podesle któraś?

.
lubię z kaszą i grzybami, lubię z mięsem z rosołu, lubię na słodko z bananem na przykład, z truskawkami, ja w ogóle pierogi lubię 

Jak zajeżdżę tego to wybiorę delikatniejsze koło, myślę, że 12kg, wtedy będę mogła pobiegać dłużej na lżejszym obciążeniu. W kilometrach Ci nie powiem bo te liczniki różnie pokazują, w czasie tak ok 40min biegam