|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Nie Polecam. Przeczytalam i niestety jest to bardzo słaby poradnik napisany na bazie widzimisie i przeczy wiedzy naukowej. Ciężko w niej odróżnić ziarno od plew.
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
![]() u mnie zadnej krechy jeszcze nie widac. ale dzisiaj mnie jedna znajoma pani zapytala "czy ja czasem w ciazy nie jestem" wiec chyba naprawde widac ![]() my mamy mieszkanie 80 metrow duzy salon z kuchnia i dwa pokoje takze jest wygodnie. ale za kazdym razem sie dziwie, jakie tu sa inne realia i calkiem inna mentalnosc - przeciez ja z rodzicami i bratem mieszkalam w 49 metrach - dwa pokoje i uchnia i jakos bylo, a tu np kolezanka mi sie skarzy, ze ona juz nie moze, za ciasno im- a maja 100 metrow -ona, maz, dwuletnia coreczka i jamnik - dwa pokoje, kuchnia, salon i garaz! i dwie lazienki! i ciasno im
|
|
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Poldzik a gdzie Ty mieszkasz jesli mozna wiedziec. W jakim kraju?
|
|
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _________ my teraz łóżeczko mamy przy łóżku, nie wiem co będzie jak pojawi się drugie, może będzie spać z nami ![]() ja sobie nie wyobrażam dziecka w drugim pokoju. nie wiem czy to kwestia wcześniejszego poronienia czy czego, ale bardzo często w nocy nasłuchiwałam czy syn oddycha, zerkałam czy mu się nie ulało, itp. nie byłabym w stanie mieć go w drugim pokoju, to nie na moje nerwy. a spanie osobno, cóż.. chciałam żeby syn spał w łóżeczku, ale on nie chciał, tzn spał sam do północy mniej więcej, potem już tylko z nami. |
|
|
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
A ja słyszałam dużo pozytywnych opinii o Tracy
no cóż, przeczytam to się wypowiem!
|
|
|
|
#997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą ja zawsze jestem wszystkiemu winna, ostatnio nawet przyznałam się do tsunami i trzęsienia ziemi , a co mi tam............ABZ - siostra czterdziestka.....? No ale co ma to wspólnego ze mną ? też jest w ciąży?
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się po prenatalnych wszystko w porządku
![]() ![]() tylko jedno ale... przyzierność karkowa 2,0mm... Niby norma do 3.00 ale lekarz zlecił dodatkowe badanie. Trochę się zmartwiłam, ale gdy przekopałam internet jestem spokojniejsza. Miała któraś z Was podobną sytuację? I pytanie o hormony mam Tsh 5,07 nigdy nie było tak wysoko, zawsze w normie. Czy ma wpływ że jem duphaston?
|
|
#999 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fora pełne są frustratów podwyższających swoje ego na poniżaniu innych. masakra............. I to chyba nie kwestia wizażu tylko ogólnie anonimowości w internecie. Kiedyś próbowałam pisać na kafeterii.............oje juniu co się tam działo. Tam to dopiero jest wolna amerykanka, nie ma obowiązku logowania, ani nie ma żadnych kontroli moderatorów więc się dzieje wola trollów ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-24 o 19:07 |
||
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przeziernoscia nie pomogę bo ja miałam 1,9 lekarz robiący USG powiedział ze dziecko zdrowe, ginka prowadząca ciaze to potwierdziła Ale to TSH to bym szybko skonsultowała lekarzem na Twoim miejscu jak dla mnie powinnaś brać leki na jego zbicie. Cos Ci sie w ciazy tarczyca rozszalała - zdarza sie. Duphaston nie ma wpływu na tsh Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tsh masz wysokie lepiej szybko to skonsultować Cytat:
wszystko proste się wydaje jak się nie ma dziecko, a jak jakieś "mądre" rady przychodzi wprowadzić w życie to się okazuje, że jednak każde dziecko jest inne i nie za bardzo można je w schematy wcisnąć. Najlepsza jest intuicja, bo same wiemy co dla dzieci najlepsze.Też nie wyobrażam sobie dziecka w drugim pokoju. Zwłaszcza na samym początku, pewnie bym latała w nocy co chwilę wszystko sprawdzać
|
||
|
|
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jakie Ci zaproponował? Pappa? |
|
|
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do konca jest tak ze im mniej tym lepiej. Te badania sa wykonywane u roznych Dziewczyn w rożnych tygodniach ciazy - wiadomo ze przeziernosc karkowa będzie mniejsza przy CRL - 5 cm a większa przy CRL - 6,5 cm i nie wynika to ze zwiększonego ryzyka choroby Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie proponował, robił tylko usg a jutro idę do swojej lekarki prowadzącej. napisał tylko na tym świstku opisującym badanie na dole, że zalecane dalsze badania w osrodku prenatalnym.
Mimo że wszystko jest w porządku, i nie mam póki co powodów by się martwić, napłakałam się jak cholera. A jeszcze to pieprzone tsh, dobrze, że jutro mam umówioną wizytę.
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2014-11-24 o 19:31 |
|
|
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do mnie po prostu nie przemawia taki czysty behawioryzm, ma być tak i tak, bo dziecko każde takie samo i ma takie same potrzeby. u Tracy wszystko jest proste, problem, odpowiedź, nie ma nic pomiędzy, żadnych szczególnych potrzeb (ani rodziców, ani dzieci). Cytat:
w pierwszym trymestrze ciąży mówi się, że tsh powinno wynosić max 2,5, na pewno nie więcej. no i.. co znaczy w normie? u kobiet starających się o dziecko wynik im bliżej 1 tym lepiej, żadne 3-4 jak jest w normach(!) duphaston nie ma żadnego wpływu na tsh |
||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze fT4 14,56 . Ja kompletnie się na tym nie znam. Dlaczego tak bardzo podskoczyło? Ma to jakiś wpływ na dzieciątko? Rozumiem, że dostane leki?
|
|
|
#1008 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Lepiej nie! Proś o cierpliwość ;-) Jak Bóg da Ci siłę, to jeszcze go czasami zabijesz ;-) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
az sprawdziłam swoje poprzednie badania z 2012r. usg w 13 t 2d ciąży. Długość 6,77 cm, waga 68 g, NT - 0,9 mm (czyli ta przezierność) a Tsh 3,68 Powiem Ci że w poprzedniej ciąży naczytałam się o tej przezierności, i niektóre dziewczyny miały naprawde problem bo NT: 3,5 mm, 4 mm i robiły amnio - a tu co? Dziecko zdrowe. Więc Twoje 2 mm to jest nic, żaden problem , poza tym po coś są te normy prawda? Nie rozumiem po co lekarz Cie stresuje.. Na pewno jest wszystko ok.
eudajmonizm perfekcjonistyczny ......................... ......................... ......................... ...... Karola - styczeń 1995 Anulka - lipiec 2012 Anastazja - czerwiec 2015 Edytowane przez lubiekawe5 Czas edycji: 2014-11-24 o 20:16 |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas z kapaniem było tak samo, pierwszy raz młodą wykąpałam sama jak chyba z rok miała
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaką masz normę dla ft4? Bo u mnie w laboratorium to by było dużo za dużo. Wysokie TSH oznacza niski poziom hormonów tarczycy, które są potrzebne dziecku. Także z tym idź szybko najlepiej do endokrynologa, nie do ginekologa. Dostaniesz euthyrox, czyli syntetyczny odpowiedik hormonów tarczycy i wszystko będzie ok Dziecko dostanie tyle ile trzeba I nie zamartwiaj się przypadkiem, bo to nie jest straszny problem.
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() 18.05.2015 Edytowane przez cowie Czas edycji: 2014-11-24 o 20:12 |
|
|
|
|
#1012 | ||||||
|
Raczkowanie
|
DOTRWAŁAM
![]() Czytałam wszystkie posty od soboty i jestem w szoku że już tyle naskrobałyście. NO właśnie kto by pomyślał ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! wygląda megaaaa ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Głowa do góry !Cytat:
Ja mam w piątek wizytę u ginekologa i to moja trzecia wizyta (11 tydzień i 4 dzień - jest teraz) i nadal nie mam karty ciąży ale liczę na to że teraz mi ją założy bo mam dla niego pierwsze wyniki badań.
Edytowane przez Moschina Czas edycji: 2014-11-24 o 20:17 |
||||||
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1014 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Zaczęłam cytować I mi na koniec wsxystko wcielo!! ![]() dziś juz nic mnie nie męczy - tzn gardło mam trochę podrażnione po wczorajszych wymiotach ale juz się mój żołądek uspokoił Któraś z Was pisała o Angelcare (przeraszam ale nie pamiętam kto dokladnir), w każdym razie powiem tylko ze mam i polecam! Ja się od samego początku bałam ze Małą się zachlysnie mlekiem albo że kołderka przydusi, wiec mnie to bardzo uspokoiło. Poza tym kupiliśmy wersje z kamerą wiec przy okazji mamy podgląd ![]() Łóżeczko u nas będzie na początku w naszej sypialni a po kilku miesiącach (zwłaszcza jak juz nie trzeba będzie wstawać w nocy ) przetransportujemy Malucha do swojego pokoju. A jeśli chodzi o tesciow: ja mam świetna teściową. Naprawdę! Nawet koleżanki mi zazdroszczą Za to teść i jego druga żona... no jeszcze teść to ok, ale ta żona to mi działa na nerwy - nie znoszę kobiety!! OK. Zostawiam Was I wracam do planowania co i jak urządzimy w nowym domku jeszcze tylko kilka dni... ![]() Buziaki
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tsh - 5,07 norma [0.27-4.2] fT4- 14,56 norma[12-22] jutro pojdę do gina, to dobry lekarz i na pewno od razu mnie skieruje gdzie trzeba
|
|
|
#1016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jod bierzesz? Jak będzie Cię kierował do endo to poproś jeszcze o skierowanie na ft3 i aTPO i zrób przed wizytą.
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta książka jest ukierunkowana na łatwe rozwiązania które tak łatwo się nie sprawdzają. Mnie się książka bardzo podobała ale znalazłam tam moze parę tez wartych uwagi. Reszta to tresura i jak zrobić tak żeby dziecko nie przeszkadzało nam w życiu. Jak ktoś jest zainteresowany książkami to bardzo Polecam takich autorow takich jak: Jesper Juul Mazlish i Faber William Sears Agnieszka Stein
|
|
|
#1019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki wielkie za pomoc
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.

[/RIGHT]

? też jest w ciąży?