Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 17:47   #1561
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Dziewczynki Byłam pierwszy raz na łowach w ciuszku Biga i nawet się cieszę Na wagę kupiłam śpiworek do spania 0-6 miesięcy i śpiochy i za to dałam 5 zł a za 40zł nowy kombinezon polarowy z next (biały w gwiazdki srebne ), dwa pajace polarowe (w tym jeden z Disney) i body Moim zdaniem się opłacało bo wszystko za co zapłaciłam jest nowe

Ok idę was nadrabiać
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 17:50   #1562
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Wrocławianki, co tam się w Waszym mieście dzieje?

http://www.tvn24.pl/ewakuacja-szpita...,491827,s.html
bomba w szpitalu-ciekawe co w takiej sytuacji robią z rodzącą kobietą?
Stary 2014-11-24, 17:56   #1563
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki Byłam pierwszy raz na łowach w ciuszku Biga i nawet się cieszę Na wagę kupiłam śpiworek do spania 0-6 miesięcy i śpiochy i za to dałam 5 zł a za 40zł nowy kombinezon polarowy z next (biały w gwiazdki srebne ), dwa pajace polarowe (w tym jeden z Disney) i body Moim zdaniem się opłacało bo wszystko za co zapłaciłam jest nowe

Ok idę was nadrabiać
dawaj zdjęcia
Stary 2014-11-24, 17:58   #1564
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Lepiej nalać wody do czajnika, wsypać kwasek cytrynowy i zagotować. Efekt świetny i nie śmierdzi.
dziekuje za podsuniecie pomyslu nastepnym razem bede krzyczec zeby nie dawal octu a kwasek

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:

Ok idę was nadrabiać
czekamy na zdiecia
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:10   #1565
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dawaj zdjęcia
Chciałam, ale jestem na mamy laptopie i on chodzi tak, że nic mi się załadowac nie chce Jak popiorę, to wrzucę
Stary 2014-11-24, 18:18   #1566
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Po dzisiajszej wizycie okazało się, że muszę przyjmować żelazo. No nic, kolejna piguła do łykania. Z małym wszystko w porządku chociaż miałam chwilę strachu, bo lekarz długo nie mógł mu zbadać tętna. Zaraz zaczęłam się zastanawiać, kiedy czułam ostatnie ruchy. Ale w końcu serduszko się znalazło i odetchnęłam z ulgą.

Pytanie do dziewczyn na L4 - czy lekarz wpisuje wam wskazanie: pacjent ma leżeć (1) czy pacjent może chodzić (2)?

Ja dopiero w domu zorientowałam się, że ginekolog wystawił mi z 1.Jest to moje pierwsze zwolnienie z takim wskazaniem. I tak nigdzie nie chodzę, bo nie mam siły i non stop mam kaszel, ale męża nie ma w domu cały dzień i czasami nie da rady nie wyjść np. do spożywczaka
Ja odkąd jestem na L4 (od lipca) to zawsze mi wypisuję 1, że mam leżeć Ale powiedział, że jak np gdzieś wyjdę a przyjdzie komisja to mogę zawsze się wytłumaczyć, że poszłam na badania, a jak się spytają o wyniki to można powiedzieć, że się nie doszło do laboratorium bo np. źle się poczułam po drodze A podobno czy wypiszę 1 czy 2 to zależy od lekarza i od tego jak lekarz uzasadnia wystawienie takiego zwolnienia

Ale ja i tak dużo leże i odpoczywam, więc w sumie spełniam wymagania
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-11-24 o 18:19
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:38   #1567
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja na początku zrobiłam bez lusterka ale jak póżniej zobaczyłam swoje dzieło to sama do siebie zaczełam się śmiać póżniej poprawiłam hehheh
Ja teraz też będę chyba "przeglądąć się" w lusterku, chociaż mój docelowy gin nigdy nie sypał komentarzy. Byłam na wyjeździe przez jakiś czas i tam skorzystałam, a pan okazał się niezłym poczuciem humoru. Aż by się chciało następnym razem wydepilować fakolca

Cytat:

Ok idę was nadrabiać
Gratki za udane zakupy! Nieźle można się obłowić w lumpeksach i trochę to wciąga;P

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Ja odkąd jestem na L4 (od lipca) to zawsze mi wypisuję 1, że mam leżeć Ale powiedział, że jak np gdzieś wyjdę a przyjdzie komisja to mogę zawsze się wytłumaczyć, że poszłam na badania, a jak się spytają o wyniki to można powiedzieć, że się nie doszło do laboratorium bo np. źle się poczułam po drodze A podobno czy wypiszę 1 czy 2 to zależy od lekarza i od tego jak lekarz uzasadnia wystawienie takiego zwolnienia

Ale ja i tak dużo leże i odpoczywam, więc w sumie spełniam wymagania
Tyle lat opłacamy składki, a tak musimy się nastresować, żeby być na zwolnieniu, które nam się należy...

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:50   #1568
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
glukoa super zazdroszę takiego wyniku
a mogę się spytać jaki Ty miałaś wynik?rozumiem, ze dużo ponad normę w związku z cukrzyca?
Cytat:
Edith I tobie też wszystkiego Najlepszego!!!!!!
podpinam się pod życzenia) duzo zdrówka, samych pięknych chwil nie tylko z maleństwem ale i z TŻ-tem
Cytat:
Wrocławianki, co tam się w Waszym mieście dzieje?

http://www.tvn24.pl/ewakuacja-szpita...,491827,s.html
rany-ustrzeliłabym takiego żartownisia, niech się za roboę bierze, Boże co za gamonie żyją na tym świecie ja nie miałam takich pomysłów ani jak miałam 7 lat ani jak 15
Stary 2014-11-24, 18:54   #1569
agulkat85
Raczkowanie

[QUOTE=Tepsa;49069808]a mogę się spytać jaki Ty miałaś wynik?rozumiem, ze dużo ponad normę w związku z cukrzyca?

Ja mialam na czczo 101 godzine po 168 a 2h po 155 - tragedii nie bylo wiec wystarczy dieta, samokontrola i regularne godziny jedzenia i nawet nie musze po lekarzach latac tylko co tydzień do gin maila wysyłam z pomiarami
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:56   #1570
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Hej dziewczyny Dziękuję za wsparcie, u mnie już lepiej ale unikam babci TŻ, bo to ona głównie mnie wpędziła w takie myśli :/
A ja spięłam 4 litery i wróciłam do formy

Nadrobiłam Was na szybko ale nie pocytuję z braku czasu
Chciałabym tylko życzyć wszystkiego najlepszego dzisiejszym jubilatkom! spełnienia marzeń i szybciutkiego porodu, żeby tylko się zaczęło i zaraz dzieciaki były z Wami sporo nas w tym tygodniu z tego co wyłapałam, ja urodzinuję w piątek
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 18:57   #1571
Tepsa
Zakorzenienie

[QUOTE=agulkat85;49069869]
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość

Ja mialam na czczo 101 godzine po 168 a 2h po 155 - tragedii nie bylo wiec wystarczy dieta, samokontrola i regularne godziny jedzenia i nawet nie musze po lekarzach latac tylko co tydzień do gin maila wysyłam z pomiarami
no super, ze udało się tak ustawić dietę, że nie musisz latać po lekarzach i super, ze gina taki elastyczny z mailami
Stary 2014-11-24, 19:08   #1572
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucam foty, może zdjęcie nie oddawać odcieni, ja ogólnie jestem zadowolona
Super

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Ola zasnęła, więc chyba sobie obejrzę jakiś serial, a potem was ponadrabiam A na razie wrzucam moje brzuszysko, skoro już się tak coraz więcej z nas pokazuje Skończony 24 tc
Bardzo ładny

Dziewczyny wszystkiego co najlepsze dla Was

Byłam dzisiaj na zakupach w centrum, wszędzie atakowaly mnie świąteczne hity jednak największy szok przeżyłam jak wracalam od znajomej i w jednym oknie na parterze zobaczyłam wystrojoną choinkę

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:09   #1573
aneta_s13
Rozeznanie

Najlepsze życzenia dla dzisiejszych Jubilatek
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:16   #1574
Lila_17
Rozeznanie

Sto lat Mamusieniech brzuszki rosną zdrowo
A słyszałyście obietnicę Pani Premier, bardzo by mi pasowało, by dotrzymała słowa Dla tych które nie słyszały, to w razie czego napiszę obiecała, że od stycznia każdej kobiecie na urlopie macierzyńskim (mx12msc) CO MIESIĄC będzie się należało 1000zł Ale pewnie się z tego wycofa znając życie...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:22   #1575
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A słyszałyście obietnicę Pani Premier, bardzo by mi pasowało, by dotrzymała słowa Dla tych które nie słyszały, to w razie czego napiszę obiecała, że od stycznia każdej kobiecie na urlopie macierzyńskim (mx12msc) CO MIESIĄC będzie się należało 1000zł Ale pewnie się z tego wycofa znając życie...
chętnie bym przygarnęła taki 1000 zł co miesiąc ale nie uwierzę póki nie zobaczę na koncie a inaczej to ja im wszystkim nie wierzę

Stary 2014-11-24, 19:26   #1576
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
bomba w szpitalu-ciekawe co w takiej sytuacji robią z rodzącą kobietą?
nawet nie chcę myśleć, co za idiota robi takie rzeczy

Cytat:
Chciałam, ale jestem na mamy laptopie i on chodzi tak, że nic mi się załadowac nie chce Jak popiorę, to wrzucę
za zakupki

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
a mogę się spytać jaki Ty miałaś wynik?rozumiem, ze dużo ponad normę w związku z cukrzyca?

podpinam się pod życzenia) duzo zdrówka, samych pięknych chwil nie tylko z maleństwem ale i z TŻ-tem
dziękuję

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Dziękuję za wsparcie, u mnie już lepiej ale unikam babci TŻ, bo to ona głównie mnie wpędziła w takie myśli :/
A ja spięłam 4 litery i wróciłam do formy

Nadrobiłam Was na szybko ale nie pocytuję z braku czasu
Chciałabym tylko życzyć wszystkiego najlepszego dzisiejszym jubilatkom! spełnienia marzeń i szybciutkiego porodu, żeby tylko się zaczęło i zaraz dzieciaki były z Wami sporo nas w tym tygodniu z tego co wyłapałam, ja urodzinuję w piątek
dziękuję cieszę się, że wróciłaś do formy, tak trzymaj a tego, co nie powinnaś, nie słuchaj

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Super

Bardzo ładny
Dziewczyny wszystkiego co najlepsze dla Was

Byłam dzisiaj na zakupach w centrum, wszędzie atakowaly mnie świąteczne hity jednak największy szok przeżyłam jak wracalam od znajomej i w jednym oknie na parterze zobaczyłam wystrojoną choinkę
dziękujęo już choinka? nieźle

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla dzisiejszych Jubilatek
dziękuję

Cytat:
dziękuję
nie słyszałam tej obietnicy, ale brzmi to za pięknie...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:27   #1577
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Byłoby miło, ale pewnie to tylko puste obietnice. Takie 1000 zł moim zdaniem to by się przydało nawet bardziej na urlopie wychowawczym, bo na macierzyńskim mamy 80% swojej pensji, a że wychowawczy jest bezpłatny mało kto na niego może sobie pozwolić.

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2014-11-24 o 19:29
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:28   #1578
żona_marcina
Rozeznanie

Żeby nie było, że zlikwidują zasiłek macierzyński a te 1000 zł to tak na otarcie łez. Komu jak komu, ale Tuskowi i Kopacz nigdy nie ufałam.
Ja tam nic nie chcę, wystarczy, żeby mi nic nie zabrali

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:39   #1579
Lila_17
Rozeznanie

Pożyjemy, zobaczymy No jak mają coś dać, a więcej zabrać to niech spadają
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:44   #1580
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Żeby nie było, że zlikwidują zasiłek macierzyński a te 1000 zł to tak na otarcie łez. Komu jak komu, ale Tuskowi i Kopacz nigdy nie ufałam.
Ja tam nic nie chcę, wystarczy, żeby mi nic nie zabrali
Ja w ogóle polityki nie oglądam, jestem antyspołeczna chyba oni wszyscy od zawsze dużo mówią a g**no robią a ten nasz nasz socjal to katastrofa, żadnej pomocy dla młodych a tym bardziej dla młodych rodziców. I jak mamy rodzic dużo dzieci w tym kraju Rok i do pracy, dziecko do żłobka i życ z miesiąca na miesiąc a żłobki ok 500zł miesięcznie... Chyba wyślę dziadka na szybszą emeryturę
Stary 2014-11-24, 19:45   #1581
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
chętnie bym przygarnęła taki 1000 zł co miesiąc ale nie uwierzę póki nie zobaczę na koncie a inaczej to ja im wszystkim nie wierzę
amen ja nic o tym nie słyszałam, ale zbyt piekne aby było prawdziwe
Stary 2014-11-24, 19:53   #1582
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Ja w ogóle polityki nie oglądam, jestem antyspołeczna chyba oni wszyscy od zawsze dużo mówią a g**no robią a ten nasz nasz socjal to katastrofa, żadnej pomocy dla młodych a tym bardziej dla młodych rodziców. I jak mamy rodzic dużo dzieci w tym kraju Rok i do pracy, dziecko do żłobka i życ z miesiąca na miesiąc a żłobki ok 500zł miesięcznie... Chyba wyślę dziadka na szybszą emeryturę
U mnie nawet nie ma żłobka, bo się nie opłacał. Mieli zakusy, żeby zlikwidować liceum, bo też się nie opłacało ale ludzie im nie dali. Za to zlikwidowali nam szpital, bo też się nie opłacał. Nie ma porządnego placu zabaw czy parku dla dzieci, bo gmina sprzedała grunty pod budowę Biedronki i Stokrotki. Dziadostwo u mnie straszne, młodzi uciekają a miasto niby powiatowe. U mnie tylko niania albo wychowawczy

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 19:59   #1583
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
U mnie nawet nie ma żłobka, bo się nie opłacał. Mieli zakusy, żeby zlikwidować liceum, bo też się nie opłacało ale ludzie im nie dali. Za to zlikwidowali nam szpital, bo też się nie opłacał. Nie ma porządnego placu zabaw czy parku dla dzieci, bo gmina sprzedała grunty pod budowę Biedronki i Stokrotki. Dziadostwo u mnie straszne, młodzi uciekają a miasto niby powiatowe. U mnie tylko niania albo wychowawczy
Tak nic się nie opłaca... To co wg nich się opłaca? Pewnie siedzieć w radzie i kraść pieniądze- to im się zawsze opłaca

Stary 2014-11-24, 20:06   #1584
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
gdyby wychowawczy był płatny, chociaz 500zł to bym też poszła, a tak? dupa ahhh jakoś damy radę ja najwyżej chłopa za granicę wyślę
Stary 2014-11-24, 20:15   #1585
kasia_adm
Rozeznanie

Wszystkiego naj dla Jubilatek.
O tym 1000 nie słyszałam, ale nie wierzę, żeby to przeszło. Obietnice i tyle.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:16   #1586
kasia.
Rozeznanie

Ten 1000zł to chyba jakby się nie miało prawa do zasiłku macierzyńskiego. Moim zdaniem zły pomysł, trafi na pewno do ludzi biednych wręcz patologicznych, którzy i tak żyją za nędzne pieniądze a rodzenie dzieci to dla nich sposób na wyżywienie całej rodziny.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:19   #1587
kasia_adm
Rozeznanie

Mon pytałaś o tą poradnię K. Nie mam pojęcia, ja po porodzie byłam u swojego lekarza.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:21   #1588
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
mi i tak nie należy sie takie cuś jakby co :-(
ale życze by spełniło sie dla tych które mogłyby skorzystac

a ja robiłam ŁAZANKI .pierwszy raz
Wtrąbiłam 3 talerze i 2 kawały ciasta czekoladowego

Czuje sie jak bąk
Stary 2014-11-24, 20:24   #1589
marcia45
Zadomowienie

Byłam dziś na wizycie i jestem zła. Oczywiście na wszystkie moje pytania (o mocny ból brzucha po pracy i krew z nosa) powiedział, że po pracy mam godzinkę poleżeć i więcej nic się nie da rady zrobić, tzn oprócz jego głównej metod czyli wzięcia nospy. Fajnie tylko ja jak wrócę to tylko leże, bo mam stresującą i wymagającą prace i po niej do niczego się nie nadaje Na usg kazał mi leżeć tak, że nic nie widziałam, a jak się podnosiłam, to mnie ochrzaniał, że to on musi popatrzeć i mnie zbadać a nie ja. Powiedzial, że mała jest ułożona poprzecznie i mam łożysko przodujące. Jak się zapytałam co w związku z tym to powiedział, że to normalne i jakby było coś niepokojącego to by mi powiedział.
Na szczęście w piątek idę już prywatnie. Nigdy więcej ciąży prowadzonej na nfz

Spełnienia marzeń dla jubilatek, czekam na tort Oj zjadłabym, jeszcze taki z milky kremem.

Mój wynk glukozy to 66 przed pobraniem, 65 po godzinie i 78 po dwóch. Podomież ok, choc w porownaniu z waszymi jakis maly.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 20:28   #1590
lesyeux
Zadomowienie

A i mam pytanko. Jakbym chciała walnąc sobie OMBRE? Tzn. Rozjasnic konce.rozjasniaczem??? ale nie dotykajac skóry. To mogę????? jak sadzicie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości