|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Albo zrób sobie bete dziś i za pare dni, zobacz czy spada. A współżyjesz z Mężem?? Mi powiedzieli, że do 1 miesiączki po # nie wolno. To trzeba monitorować. Poza tym zgłoś się do jakiegoś porządnego lekarza, bo ten co Cie prowadził to chyba dał ciała... Po co masz kolejny raz przez top przechodzić. |
|
|
|
|
#872 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
![]() Prawie tak ładnie jak moja Ania spała od 21 do 2, szybki cyc i jeszcze do 6, a potem do 9.Tylko mam wrażenie, że jakoś za mało je. Piersi mam ciągle nabrzmiałe, mleko non stop leci ![]() Lekarze nie mówili o konsekwencjach w przyszłości, ale wyczytałam, że jest duże prawdopodobieństwo powtórki. A jak trafię na lekarzy, którzy tak szybko i skutecznie nie zareagują?! Będziecie czekać 2 lata? Cytat:
dlatego trochę nam to cc pokrzyżowało plany...Stosunek przerywany, czyli można powiedzieć, że zaczęliście delikatne starania ![]() ![]() A na basen z nim chodzicie?
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Anita - ciezko mi porownywac z poprzednia ciaza bo wtedy w domu siedzialam, nie mialam marudzacego dziecka, jak cos mi bylo nie tak to lezalam i tyle. Teraz inaczej jak musze zrobic J. sniadanie albo wyjsc na czas do pracy.
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
Zarobki nie najgorsze choć po odjeciu dojazdu szału nie będzie.Ale nie mam innego wyjscia niż brac to co jest.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
Wadera nie nie, żadne starania
mój mąż ma super refleks, a ja pilnuje żeby nie było to w okolicach owu. Anita noce bardzo różne. Nie chcę zapeszać ale chyba znalazłam metodę na M. Ale narazie nic nie będę pisać. Super że Emilka ładnie pospała Berbie Krzyś pozycja do pływania? Czyli takie kurze skrzydełka robi leżąc na brzuchu ? A potem się odbija na rękach i znowu To jest norma Rehabilitantka bardzo zadowolona z postępów Maksa Pół spotkania spędził w pozycji czworaczej Iza 300zl to bardzo dużo nie ma jakiś zniżek, kart na autobus?
|
|
|
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika Mam nadzieje, ze po skonczeniu pierwszego trymestru lepiej sie poczujesz. Kiedy masz kolejna wizyte u gina? Kucyk Uwazaj, bo z takiej metody anty poczał sie Franko
|
|
|
|
|
#877 |
|
Zadomowienie
|
No jak bylam na wizycie to mi powiedziala,ze raczej powinno byc normalnie...i nie widziala przeciwskazan do wspolzycia,bo wiele kobiet by nawet nie wiedziala,ze jest w ciazy... tak mi powiedziala
|
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Maksia.Idzie jak burza z postępami![]() Niestety nie ma zniżek
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
cudnie. w ciąży jesteś
nikt nie mówił, że będzie leTko ![]() ![]() ![]() ![]() hardcorówka ![]() Cytat:
![]() huurrra!!!! zuch dziewczyna. T. tylko dwa razy dziś wstawał ![]() Witaj Katarzynka ![]() Byłam u gina. Ola zdrowa, rozbrykana. 566 g babiury. Nawet dostałam zielone światło na krótki spacer (- dziś, jak już zlazłam ze swojej szklanej wieży) high life
|
|
|
#880 |
|
Konto usunięte
|
Pani super że wszystko dobrze
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#881 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak miałam a później następowało redukowanie - dziś prasuje tylko rzeczy, które ubieram do pracy i tłumacze sobie tak jak dziewczyny, że roztocza i tak z materaca na pościel przejdą, więc nie ma sensu ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]w przepisach tak jest, ale wszystko zależy od USC - ja rejestrowałam po miesiącu i nie miałam żadnych problemów. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49039766] Co do tej pościeli - no ale jak ją rozłożę na materac, to pewnie te roztocza wskoczą na nowo, więc gra niewarta świeczki :P [/QUOTE] no właśnie ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49040875] Aniołki a w tle moje zdjęcie z dzieciństwa Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]śliczne te twoje aniołki ![]() Cytat:
Ja wczoraj myślałam dokładnie to samo o sobie ![]() renia, pani dobrze prawi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a 1 mieszkanka nie pokażę już - właśnie ktoś nas ubiegł z gotówką. Byliśmy już umówieni na podpisywanie umowy, ale musielibyśmy je częściowo kredytować, a pani wolała gotówkę trochę zła jestem ale trudno jej się dziwić. Szukamy dalej
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#882 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do starań tu u nas oficjalnie tego tematu w ogóle nie ma. Ja tak średnio chętna na razie. Życie pokaże jak to będzie Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ten krótki spacer to Ty i tak pewnie chcąc nie chcąc praktykujesz jak T w domu.. No też.. choć czasem zamiast wieczornego prasowania wolałabym położyć się na kanapie z tyłkiem do góry, no ale nei umiem jak wiem, że robota czeka ![]() Lipa z tym mieszkaniem.. a miało być tak pięknie, ale widocznie to faktycznie nie było "to". I tak Ci się nie podobało w sumie
|
|||
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie, tak jak pisałam wczoraj i przedwczoraj nie mieszczę się w swój strój. zamówiłam jakiś na allegro i czekam. mam nadzieję, że będzie ok i wybierzemy się w tym tygodniu.
Cytat:
Cytat:
|
|
#884 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale to musi super wyglądać Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh.. wizyta za jakieś 3 tygodnie.Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko ok mam na kompie ![]() a Ty? |
||
|
|
|
#887 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo się cieszę, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
żeby udało się znaleźć fajne mieszkanko
|
|
#888 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam, ale nie wiem co komu
pierwszy dzień w pracy hardcore =)Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj. Jestem taka zalatana że nie wiem co komu odpisać ale wszystko nadrobiłam. Moja mam poszła dziś do szpitala. Wszystko było super jak brała antybiotyk, jak przestał bole wróciły i od piątku miaa gorączkę do 40 stopni. Ściągnęłam wczoraj siostrę i namówiła mamę na szpital. Dzis juz newet butów nie mogła założyć z bólu. Leży na gastrologii. Porobili trochę badań, nic nie wykazały, robili ekg, rtg jamy brzusznej i klatki piersiowej, usg brzucha, badanie perrectrum, krew, mocz. Nie znają przyczyny. Będą robić kolonoskopię, retroskopię i endoskopię. Mam nadzieję że znajdą przyczynę i pomogą mamie. Dziś siostra ze szwagrem zawieźli mamę, jutro tato do niej jedzie, a w środę ja biorę wolne i ja jadę. W czwartek znów siosta i jeszcze brat jakoś w międzyczasie. Znów Was poprosze o kciuki za mamę- są niezastąpione.
|
|
|
#890 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory ściskam. Jutro wyślę Ci wszystko o Aniołach
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj.
Jestem taka zalatana że nie wiem co komu odpisać ale wszystko nadrobiłam. Moja mam poszła dziś do szpitala. Wszystko było super jak brała antybiotyk, jak przestał bole wróciły i od piątku miaa gorączkę do 40 stopni. Ściągnęłam wczoraj siostrę i namówiła mamę na szpital. Dzis juz newet butów nie mogła założyć z bólu. Leży na gastrologii. Porobili trochę badań, nic nie wykazały, robili ekg, rtg jamy brzusznej i klatki piersiowej, usg brzucha, badanie perrectrum, krew, mocz. Nie znają przyczyny. Będą robić kolonoskopię, retroskopię i endoskopię. Mam nadzieję że znajdą przyczynę i pomogą mamie. Dziś siostra ze szwagrem zawieźli mamę, jutro tato do niej jedzie, a w środę ja biorę wolne i ja jadę. W czwartek znów siosta i jeszcze brat jakoś w międzyczasie. Znów Was poprosze o kciuki za mamę- są niezastąpione.[/QUOTE] Mam nadzieje że szybko znajdą przyczyne zeby się męczyła
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki aby z tą pracą się wszystko udało
U nas troszkę lepsza nocka była, może z 4 pobudki. Ale zapomnieliśmy po kąpieli skręcić ogrzewania, dopiero po 23 TŻ skręcił i nam było za ciepło, ale Olek jakby lepiej spał może to przypadek Pięknie no i dobrze, że trochę wychodzić możesz. A kto teraz ogarnia spacery z T.?
|
#893 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Dwakolory kciuki za mamę
Dziewczyny, kiedyś wrzucałyście linki do torebek. Ma je któraś zapisane? Potrzebuję coś ładnego, dużego do pracy. Tak żeby się zmieścił format A4 i jeszcze dużo innych niezbędnych rzeczy
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, super tylko, że okazuje się, że to czy w bloczkach będzie odpowiedni materiał do badania też stoi pod znakiem zapytania... Nie chciałabym uprawiać czarnowidztwa, ale już raz byłam bardzo dobrze nastawiona no i doopa była ![]() Także dopóki nie mam bloczków, a bloczki nie zostałe wysłane i nie nam zwrotnej odpowiedzi, że wszystko jest ok, nie cieszę się przedwcześnie. W każdym razie gdyby było coś nie tak, to jesteśmy z Mężem nastawieni na walkę. ![]() Co do "odwiedzin" w szpitalu, no cóż było strasznie. Zawsze to miejsce będzie mi się z tym kojarzyć. Będę tam musiała wróci po wyniki hist pat, i po uzyskaniu płci dziecka, żeby wystawili kartę zgłoszenia urodzenia dziecka... ![]() Ale ja twarda jestem. Dam radę... ![]() Dzisiaj szybko kończę dzień. Leżymy już w łóżeczku. Wkrecilismy się ostatnio w słuchanie audio komiksu The Walking Dead i słuchamy właśnie. Poza tym strasznie zaczęły mnie boleć mięśnie... Cały dzień bolało mnie w krzyżu... Nie wiem o co chodzi... Spokojnej nocki
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2014-11-24 o 21:30 |
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
trafi się perełka
lepiej. jutro idzie na kontrolę ![]() ![]() mam nadzieję, że ją trafnie zdiagnozują nikt spacery w weekend. w dzień tyle co z żłoba i do żłoba ![]() wczoraj przyjechała babcia, więc w końcu będzie spacerował. o ile passa choróbskowa się skończy....
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej w to wątpię
![]() Cytat:
dają radę- bo mają gosposie i nianie , które Mamy odciążająa my mamy Dziadków , którzy są bardzo chętni nasze dzieci bawić![]() Ostatnio w sobotę czekaliśmy na gości ale odwołali wizytę bo się pochorowali. Rozmawiam popołudniu z Tatą i mówię, że przygotowaliśmy się a tu lipka...gości nie ma i siedzimy sami więc Tata zaproponował nam super zajęcie na sobotnie popołudnie: "szukać Wojtusia" . Żeby mnie zmotywować to powiedział, że Babcia miała ich co dwa lata. Przypomniałam mu tylko, że z cięcia to oni nie byli . Wtedy Tata spoważniał- chyba do niego dotarło, że to nie najlepszy czas na podsuwanie nam takich propozycji - a ja mu tylko mu pogroziłam przez telefon, żeby sobie nie żartował z nas - Wojtusia za 4 lata poszukamy. panika- jak czytam o Twojej ciąży to ciągle mi się wydaje, że w brzuszku u Ciebie chłopczyk mieszka ![]() monika- ciąża+ jesień- szara i zimna - masz prawo nic nie chcieć a do kiedy chcesz pracować? Jakub przy Twojej Mamie jak Was nie ma? waderka- smoczkujecie się? Byłam dzisiaj prawie cały dzień u Mamy - rano miałam endokrynologa a że Tz-et w pracy to zostałam u Rodziców do wieczora - zapomniałam cumla do Rodziców zabrać i cały dzień Tosia była przy (.) iza- może "dorwiesz" kogoś kto autem jeździ i "wkręcisz" się na doczepkę- będzie taniej niż autobusem wika- widocznie to nie było mieszkanie dla Was... robiłam na weekend ten sernik z oreo- fajnie wyszedł ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- dwakolory- kciuki trzymam za Twoja a Mamę- a ona powinna być z Was dumna, że w chorobie ma takie wsparcie ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- pani- Babcia - Mama czy Babcia- Teściowa?
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pracuję do kolejnego przeziębienia. nie zamierzam ciągle czegoś łapać, zarażać J. i męczyć się ze sobą i chorym dzieckiem. ale jak będzie ok to nie wiem do końca grudnia na pewno, potem się zobaczy. Jakub najczęściej ze mną albo tż, staramy się pracować w różnych godzinach, jeśli nie dajemy rady to moja mama przychodzi. i tym sposobem jutro spędzi 8 godzin z babcią. |
|
|
|
|
#900 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49069620]Nadrobiłam, ale nie wiem co komu pierwszy dzień w pracy hardcore =)[/QUOTE]i jak Ci w pracy było? jak ludzie? Cytat:
zdrówka dla mamy Cytat:
ja zamawiałam torebki przez FB, znajoma szyje jakie chcesz i ma modele pokazowe. mam od niej kilka torebek i jestem zadowolona. mama ma od niej dużą i jest świetna. jak chcesz dam Ci namiary na priv. Cytat:
ja dziś miałam fatalny dzień, chyba najcięższy od chwili pojawienia się Krzysia. całkiem opadłam z sił. mało spałam w nocy, rano wybrałam się na spacer połączony z bieganiem, bo ostatnio muszę biegać z wózkiem żeby Krzyś zasnął. Krzyś na spacerze się wyspał i był pełny energii a je ledwo powłócząc nogami wróciłam do domu. w pewnym momencie nie byłam w stanie go podnieść z maty tak mi mięśnie odmówiły posłuszeństwa. całe szczęście przyjechała mama i zajęła się nim a ja w tym czasie się położyłam na chwilę i od razu zasnęłam jak nieżywa. było mi tak zimno że aż się telepałam. teraz już trochę lepiej. Krzyś śpi i mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:20.

spała od 21 do 2, szybki cyc i jeszcze do 6, a potem do 9.
Musze się wreszcie do gina wybrać.
dlatego trochę nam to cc pokrzyżowało plany...

nie ma jakiś zniżek, kart na autobus?

high life 
trochę zła jestem ale trudno jej się dziwić. 

żeby udało się znaleźć fajne mieszkanko