|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49053184]Ewusia tak, jest ich więcej: te 2, które napisałaś - przeciwciała igg i igm, antytrombina III, białko C, białko S, czynnik Vleiden i mutacja 20210ga genu protrombiny i przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie-I[/QUOTE]
Ewuś ja robiłam te 2 które zrobiłaś plus przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie - pozostałe ponoć robi się kiedy te 3 podstawowe wyjdą źle
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49052761]Monia ale zarąbisty ten kostium
Moj zielony bo innych juz nie bylo. Kupowalam chyba w intimissimi pod koniec lata, byl w przecenie, 150zl zamiast 300. Fajnie sie uklada, zadowolona jestem tylko nie wiem czy po kolejnej ciazy jeszcze w niego wejde. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Sprawdze w domu bo z telefonu korzystam. Marszczony od biustu po calosci, z nakladajacym sie, przeplatanym materialem. W tej grafice nie jest identyczny ale podobny jak moj. |
|
|
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49053004]Za to na kolejną ciążę będę już przygotowana w tej kwestii i jeśli teraz wyjdzie coś nie tak, to nie wyjdę od lekarza bez recepty na Acard i heparynę... [/QUOTE]
akard jest bez recepty. ja go brałam od początku cyklu w którym zaczęłam się starać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Co do badań dzięki za podpowiedzi. W piątek idę do mojego ginekologa to przedstawię mu całą listę pytań i badań. Zobaczymy co on na to...
Jutro czeka mnie wycieczka do szpitala... :-( |
|
|
|
#845 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie wytrzymam 2 lat. A z tego co się zorientowałam w szpitalu jest mnóstwo kobiet które rodzą po roku i nic im się nie dzieje. A te 2 lata mają się liczyć do momentu zapłodnienia czy porodu? Ja się tak nie boję tego rozejścia blizny jak ponownego krwotoku. Mam wizję, jak mi usuwają macicę... ![]() Cytat:
![]() Ania spała jak nigdy (po butli tylko tak długo sypiała) ... Przespała całą gościnę, z krótkimi przerwami na karmienie. I teraz jeszcze śpi... Boję się, co ona będzie robiła w nocy
|
|
#846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też.......... Cytat:
|
|
|
#847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja rok po cc nawet jeszcze nie myślałam o drugim ![]() A inny lekarz ostatnio pytając kiedy było poprzednie cc stwierdził, że skoro minęły dwa lata to można zachodzić w ciążę... wiec raczej mowa o zajściu a nie porodzie
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2014-11-23 o 19:17 |
|
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny
ja tez jestem aniolkowa mama... stracilam moje maluszki w 6tygodniu w czerwcu i w październiku. Obyło sie bez zabiegu,ale moja gin nie widzi potrzeby robienia badan wiec zmieniam lelarza... poza tym jestem mama 2,5letniej Hani
|
|
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
Cześć Kasiu
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie się wczytuję w watek i normalnie oczom nie wierze... a to wlaśnie dzieki Wam sie jakos trzymalam po tym wszystkim
|
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Kasiu bardzo mi przykro
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#854 |
|
Konto usunięte
|
Kasiu u mnie to też już drugie #... "zamieszkałam" tu po pierwszym i dzięki Dziewczynom się trzymam. Zmień gina koniecznie! Robiłaś jakieś badania na własną rękę?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#855 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie zrobiłam tylko tarczycowe i wszystko w normie... niestety w tym miesiącu u nas było krucho z kasą więc musiałam się wstrzymać z innymi badaniami. U mnie # wyglądały jak normalna @ i już jeden z ginów z którym się kontaktowałam na razie telefonicznie zasugerował, że to jednak wina mięśniaka wychodzącego z szyjki i on może utrudniać dobre zagnieżdżenie i mam przyjść do niego na wizytę i pewnie w styczniu operacja.
|
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
katarzyna - witaj!
Alfa- inne objawy więc może córeczka? Cytat:
jak urodziła się Kasia to położna - nasza słynna pani B. -mówiła o 2 latach przerwy, jak zrobiliśmy skwaszone miny to dodała, że starania po roku, poród za dwa lata teraz pytałam gin na kontroli kiedy ewentualnie byłoby można myśleć o trzecimu (piątym) dziecku, powiedziała, że w Polsce przyjmuje się rok przerwy od porodu do starań (nawet po drugim cc) w Europie pół roku...
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-11-24 o 00:15 |
|
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu Witaj
|
#858 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Jade do Tychów załatwiać papiery. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#860 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49053184]Ewusia tak, jest ich więcej: te 2, które napisałaś - przeciwciała igg i igm, antytrombina III, białko C, białko S, czynnik Vleiden i mutacja 20210ga genu protrombiny i przeciwciała przeciw beta2glikoproteinie-I
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]dzięki Cytat:
Cytat:
Dzięki Dziewczyny za rady, na razie mam te dwa badania zrobione, w piątek idę do ginki to się z nią skonsultuję jak te moje wyniki wyglądają (nie umiem ich sama zinterpretować) i czy powinnam coś jeszcze zrobić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dobrze że postanowiłaś poszukać przyczyny, bo jak dwa razy Ci sie to przydarzyło w tak krótkim czasie to faktycznie może być jakiś problem u Ciebie
|
||||
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi sie nic nie chce.. jem na sile, nic mi nie smakuje, jak juz mnie na cos najdzie to i tak nie smakuje jak kiedys, nic nie gotuje ostatnio, nie moge sie ogarnac. Znowu ciagle mi niedobrze, chce mi sie spac. Jak mnie jeszcze ktos w pracy zapyta czy na stolowkowy obiad ide... ble..
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odesłali mnie do Siemianowic Śląskich do zakładu histopatologii. Nie mogłam się tam dodzwonić więc pojechała - bliziutko było. Na środę będę mieć bloczki Jak wchodziłam po schodach w szpitalu to cała się trzęsłam.... Masakra
|
|
|
|
|
#863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Katarzynka
Cytat:
Chciałabym szybko z moją płodnością boję się o wpadkę, a męża po tak długiej przerwie raczej w ryzach nie utrzymam ![]() Daleko będziesz miała do pracy? Zapisałam się na środę na kontrolę do gina. Nie wiem nawet czy okres już miałam, bo było wczoraj i przedwczoraj takie CUŚ, ale okres to chyba raczej nie był. Zresztą czy możliwe, żeby tak wcześnie przyszedł ![]() Dziewczynki a w sprawie szczepień to dużo wcześniej dzwonią? Bo w piątek Ania będzie miała 6tyg, lekarz mówił, że zadzwonią i powiedzą kiedy mamy przyjść, ale do tej pory nikt się nie odezwał.
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Katarzynka
Wadera już kolejne? Wow prawdziwa matka Polka A co u Was? Jak nocki? Na spacery chodzicie? No my stosujemy jako antykoncepcje stosunek przerwany Musze się wreszcie do gina wybrać. Zebra po pól roku sobie nie wyobrażam... Dalej mnie pobolewa podbrzusza jak zakupy niosę np. M zaczął wczoraj zaczął przybierać pozycje jak do raczkowania... Pół minuty potrafi tak się utrzymać. Macha pupą tak śmiesznie na boki. |
|
|
|
#865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Maksia![]() Już w domku. Jutro na 6:30 badania,potem na 12:30 szkolenie bhp.
|||
|
|
|
#866 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
Dziewczyny normalnie nie uwierzycie - wyspałam się!!! a raczej wszyscy się wyspali Może my ją za wcześnie kładziemy spać? może w tym jest cały myk?A jak Wasze dzisiejsze noce dziewczyny? Waderko i jak Ania spała? Kucyku jak Maksiu? Barbi jak Krzyś? Zebra jak dziewczynki? Pani jak Michałek? Agatko jak Igorek? Maga a Oluś? Cytat:
Choć jeśli krótsza przerwa niż 2 lata między ciążami to chyba wtedy już nie ma wyboru i musi być drugie cc a ja bym chciała kolejnym razem sn. Waderko a co mówili lekarze o tym krwotoku w kontekście kolejnej ciąży i porodu? Cytat:
Cytat:
z Jakubem też miałaś podobnie? Cytat:
Cytat:
![]() W ciąży z E. ogórki to był pierwszy sygnał że coś się dzieje ![]() Cytat:
Barbi pisałaś, że już kupiłaś jakiś strój kąpielowy, ale jakbyś jeszcze szukała to bonprix ma też szeroki wybór i wygladają fajnie, nie wiem tylko jak rozmiarówka, ale to sama doczytasz jak będziesz zainteresowana: http://www.bonprix.pl/kategoria/888/...ednoczesciowe/ ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
I brawa dla Maksia się nie obejrzysz i ruszy do przodu! Moje E. jakoś nie bardzo się jednak śpieszy do raczkowania. Sporo. A jak zarobki? opłacać Ci się to będzie? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-11-24 o 10:51 |
|||||||
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
katarzyna witaj
Cytat:
Krzyś to raczej pozycje do pływania przyjmuje ![]() Cytat:
![]() a co do stroju, oglądałam te w bon prix, ale jakoś nic sobie nie znalazłam. zawsze wczytuję się w komentarze pod produktem i te co ja chciałam miały opisy, ze nie dla dużych biustów poza tym płacić ponad 100 zł za strój bez przymierzenia go, to nie dla mnie
|
|
#868 |
|
Raczkowanie
|
No tak niestety bywa, że dzieci mylą dni z nocą, To bardzo uciążliwe, ale cóż takie życie.
|
|
|
|
#869 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam problem... właśnie sobie policzyłam, że od # już 35 dni minęło a @ jak nie było tak nie ma...
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć... boję się robić test, bo dokładnie na tym etapie straciłam moje Maluszki (35 i 36 dzień po ostatniej @) Objawów konkretnych nie mam - trochę mnie brzuch pobolewa po bokach, odbija mi się niemiłosiernie (ale to jest objaw, który mi po prostu nie przeszedł po ostatniej ciąży), jestem mocno senna i wrażliwa na zapachy, ale dokładnie te same objawy to ja mam na @. Jedynie ból brzucha na @ jest chyba troszkę inny... |
|
|
|
#870 |
|
Raczkowanie
|
Ja radzę zrobić test jak wyjdzie pozytywny to idź do lekarza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

ja rok po cc nawet jeszcze nie myślałam o drugim 

Musze się wreszcie do gina wybrać.
dla Maksia