|
|
#1591 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
Współczuje stresującej pracy, odpoczywaj dużo i się nie denerwuj na lekarza buraka
|
|
|
|
|
#1592 |
|
Zadomowienie
|
marcia
Co to za cham!!! tylko łożysko przodujace to mus cesarka. Ale wiecej rzetalnych info uzyskasz u innego lekarza w pt.Ja kiedys byłam u gina na nfz bo swedziała mnie pipka. A on ani mnie nie zbadał ani nic tylko stwierdziłnżenza czesto sie myje i dlatego i mam ograniczyc podmywanie sie Ani recepty ani nic!!!! wróciłam do domu powoedziałam mamie. I usłyszał to mój tsto i powoedział. Córcia to nie myj sie dwa tyg i idzbdo tego lekarza i powiedz, że nadal nie ma poprawy ![]() ![]() Hehehee
|
|
#1593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Lesyeux moim zdaniem, żeby ombre ładnie wyglądało, trzeba o nie dbać i ciągle poprawić, inaczej wygląda poprostu jak odrost. A czy będziesz miała ochotę na to w najbliższym czasie? Dużo moich znajomych skarżyło się też na gorszy wygląd i strukturę włosa po ciąży i podczas karmienia, a rozjaśniacz Ci też zniszczy końcówki(ja schodziłam z ciemnych na blond i sama wiem jak mi stan włosów się pogorszyl, mimo, że o nie dbałam
). Ja sama zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży, zafarbowałam mój blond na naturalny, żeby się nie martwić o farbowania i nie katować nimi włosów. Ale moje zdanie może być subiektywne, lubie naturalne zadbane włosy
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#1595 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak rozjasniacze w ciazy, ale zwykla farba loreala ja farbuje raz na pol roku, i wkrotce tez planuje po nowym roku ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
, kocham lazanki, ale nie ma u mnie tego makaronu, a samej mi sie nie chce go robic ja sie objadlam salateczka, i mielonym a na deser pudding kawowy i nie mam checi jesc, zoladek mnie boli jakby mi ktos tam przywalil, od wczoraj ![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
a ja place za kazda wizyte i zwrot dostaje dopiero po miesiacu, a taka wizyta to tez nie malo.
|
|||
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej;* witam się po weekendzie z tz, pojechał znowu ten mój przyszły mąż
nadrobilam wszystko, więc wiem mniej więcej co u Was. Sto lat jubilatkom! |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o masakra.
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
Trochę późno, ale dołączam się do życzeń, myślę, że najważniejsze teraz aby maluchy urodziły się zdrowe i w terminie i za to wznoszę toast
aaakarolina Też to zauważyłam! Co prawda, jeszcze się szkolę w oddychaniu, ale Jaśka to zawsze bardzo pobudza, a on z tych nieruchliwych typów , no i mam łożysko na przedniej ścianie, więc wszystko czuję trochę delikatniej.Cytat:
Może spróbuj ograniczyć il. godzin pracy? Albo poważnie zastanów się nad L4. Jak tak czytam, to dochodzę do wniosku, że już niewiele z nas pracuje. Ja chcę popracować do lutego, ale może to zbyt ambitne plany ![]() Dziecko ma jeszcze sporo czasu by się inaczej ułożyć- zaczyna to być ważne po 32tyg. ciąży. Natomiast na przodujące łożysko trzeba uważać A mi chyba w końcu apetyt wraca
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jestescie razem, a przeciez problemy sa takie male jak sie jest razem i sie kochacie, wiec poradzicie sobie, czasami musi byc ciezko.... u nas tez bywaly takie chwile, az sie plakac chcialo nawet mojemu mezowi.... ale jak sie jest razem to bez znaczenia
|
|
|
|
|
#1601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, A tak serio to faktycznie u mnie na silne bóle i skurcze brzucha pomagało leżenie i odpoczywanie, plus luteina i magnez. Siedząca praca chyba nie za bardzo służy ciężarówkom. A nerwy i stresy dodatkowo powodują napięcie mięśni czyli w efekcie gorsze ukrwienie. Łożysko przodujące to nie jest sprawa normalna. Zdecydowanie lekarz do wymiany
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Macie racje. Że zniszcze włosy.
to poczekam po ciąży na metsmorfoze OMBRE![]() ale kolor musze odświeżyc.i odkad mieszka u mnie Zosia to farbuje bez amoniaku z tym że rudy to mam z 6dni potem tak zblakniety jak u STAREJ LALKI matowe bez blasku. I jak mam aż tak zblakniee to może walne sobie jakis neutral by tak odrostów nie było widac , podobny do mojego naturalnego. Boje sie. Ale wyglądam jak zaniedbnada pani po kilku winach
|
|
#1603 |
|
Zadomowienie
|
Marcia- co za dupek Ci się trafił
Też bym poszła do innego lekarza, bo tak jak pisze Lesyeux łożysko przodujące może dla Ciebie oznaczać cesarkę- choć to organ ruchomy i jeszcze się może przesunąć do terminu Lesyeux- ombre raczej nie zaszkodzi, chodzi tylko o to, żebyś nie wdychała oparów z farby- moja fryzjerka była w ciąży 5 razy i zawsze pracowała do samego końca, wszystkie dzieciaki ma zdrowe, a zapach farby jej nigdy nie przeszkadzał... Ja bym natomiast nie mogła tak chyba, ale każdy ma prawo wyboru ![]() Dziewczyny, jestem na etapie rozważania opcji do pokoiku dziecka- poradźcie proszę, czy lepiej kupić przewijak na łóżko i osobny regał z półkami, czy regalik z przewijakiem jak ten z Ikei (przewijak można odinstalować keidy już jest niepotrzebny)
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co uzywam lepszej firmy, to szybciej mi schodzi kolor po porodzie moga wypadac i sie oslabic wlosy.... i tak do roku czasu, ja mysle ze wtedy zetne wlosy przed ramiona, jesli mnie bedzie ten problem dotyczyl
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Anyolek dla mnie lepiej sprawdziła sie opcja z przewijakiem na lozeczku i osobną komodą. Wszystko zależy od tego jak duzo miejsca masz w pokoju, ja w starym mieszkaniu musiałam ograniczyć sie do minimum i teraz nie bede nowego przewijaka kupować, tylko wykorzystam ten co mam.
Cytat:
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i my tu jesteśmy w razie czego Cytat:
![]() lecę się kąpać i za chwilę finał top model będę oglądać
|
|
|
#1609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i coś w tym chyba jest![]() Cytat:
Cytat:
teraz muszę się odciąć od tego wszystkiego i zająć czymś miłym Tylko nie mówcie kto wygrał top model, bo ja dopiero później będę na kompie oglądać!!!
|
|||
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że w piątek więcej nas wizytuje
![]() Ja dziś już padam... dobranoc dziewczyny
|
|
|
|
#1611 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pochodzisz po sklepach, pozwiedzasz allegro, porozmawiasz z nami i będzie
|
|
|
#1612 |
|
Zadomowienie
|
Miejsca starczy jeszcze na regał
![]() Komódka z Ikei jest fajna, ale moim zdaniem malutka, bo ma tylko 161cm wysokości... Wolałabym coś praktyczniejszego, ale półki (przynajmniej częściowo) chcę odkryte- coby najpierw służyły jako miejscee na kosmetyki, pieluszki (wszystko w koszyczkach jak na zdjęciach), a potem na książki
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj taki jakiś ciężki dzień dla mnie ;/
jakoś bez humoru szałowego ogólnie zmęczona jestem
|
#1615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale za chwilę święta, nowy rok, a później to już tylko będziemy odliczać
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te koszyczki są raczej ogólnodostępne, nawet w Tesco czy innym markecie
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(a jeszcze idzie ciężki miesiąc święta i łóżeczka zakup o losie ![]()
|
|
#1618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niby święta, wszystko fajnie, ale ile wydatków my w tym roku postanowiliśmy, że robimy skromniejsze prezenty, ale zobaczymy jak to wyjdzie a jak ktoś będzie pytał co chcę to chyba będę prosić o rzeczy z wyprawki ![]()
|
|
|
#1619 | |
|
Zadomowienie
|
tekst o podmywaniu
![]() Jeśli chodzi o przygnębienie związane z brakiem kasiorki, to i ja je mam zwłaszcza że teraz jestem tym "słabym" ogniwem, który nic nie wnosi do budżetu domowego i to mnie boli najbardziej, bo czuje się taka.... zbiedzona ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
niby liczy się gest, co nie?
|
|
|
#1620 |
|
Raczkowanie
|
To się pochwalę
Kolega z pracy załatwił nam od kołyskę i już stoi obok łóżka i czeka na Maleństwo. Przywiózł mi też tonę mamusiowo-ciążowych gazet.Nie wiem kiedy ja to wszystko ogarnę, chyba do kolejnego dziecka mi zejdzie, bo mąż już zaczyna mieć sny o kolejnym ![]() Szukałam teraz do tej kołyski, materaca i pościeli, ale zupełnie nic mi się podoba Zresztą szukam wszystkiego, bo ani łóżeczka nie mamy jeszcze, ani wanienki, ani przewijaka, pieluch tetrowych (myślałam nad kupnem z allegro, bo w stacjonarnych sklepach są o 3zł droższe na sztuce, ale obawiam się jakości tego co może przyjść- macie może jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę?), wózka, laktatora i lista jest jeszcze taaaka długa. A chciałam jeszcze przed porodem kupić aparat, żeby mieć w przyszłości jakieś ładne zdjęcia Maleństwa, bo te robione komórką to często koszmar...Ale pocieszam się myślą, że jutro znowu się widzimy z maleństwem ! (wizyta u gin)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

Na usg kazał mi leżeć tak, że nic nie widziałam, a jak się podnosiłam, to mnie ochrzaniał, że to on musi popatrzeć i mnie zbadać a nie ja. Powiedzial, że mała jest ułożona poprzecznie i mam łożysko przodujące. Jak się zapytałam co w związku z tym to powiedział, że to normalne i jakby było coś niepokojącego to by mi powiedział.
Oj zjadłabym, jeszcze taki z milky kremem.

łożysko przodujace to mus cesarka. Ale wiecej rzetalnych info uzyskasz u innego lekarza w pt.

). Ja sama zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży, zafarbowałam mój blond na naturalny, żeby się nie martwić o farbowania i nie katować nimi włosów. Ale moje zdanie może być subiektywne, lubie naturalne zadbane włosy

ja sie objadlam salateczka, i mielonym a na deser pudding kawowy