Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-24, 22:33   #901
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Berbie w pracy super. Klienci nie mogli się mnie doczekać w tamtym tygodniu

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:49   #902
fiolusiek
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Maga Jak pytalam tu o torebki to dziewczyny polecaly Zare- reszty nie pamietam. Ja kupilam w Tatuum. Swietnie sie sprawdza. A fajne torebki ma Zuzia Gorska i Jozef Torbalski.

Monika Oby Ci minelo szybko to odrzucenie od jedzenia, bo przeciez Maluszek potrzebuje.. Jakie masz plany na jutro? Jakies zakupy?

Zeberko Podziwiam Cie za to, ze myslisz o jeszcze jednym Maluchu. Ja juz nie chce wiecej..
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 22:54   #903
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Monika Oby Ci minelo szybko to odrzucenie od jedzenia, bo przeciez Maluszek potrzebuje.. Jakie masz plany na jutro? Jakies zakupy?
praca

na zakupach byłam dziś. musiałam Jakubowi kaszkę kupić bo zamówienie z gemini nie doszło a wszystko wyjadł
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-24, 23:14   #904
fiolusiek
Zakorzenienie

Monika Myslalam, ze oderwiesz sie od codziennosci. Zostawiłaś sobie rzeczy po J?

Barbie Dobrze, że masz mame do pomocy. Samemu jest ciężko.

Panika gratuluje udanej wizytyPrzygotowujes z wyprawke lub o niej chociaz myslisz?
Stary 2014-11-24, 23:43   #905
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika Myslalam, ze oderwiesz sie od codziennosci. Zostawiłaś sobie rzeczy po J?
Nie w tym zyciu
W jakim sensie? Ciuchy ma moja siostra, nietrafione gadzety poszly w swiat a czesc sama mialam pozyczonych wiec nie mam np przewijaka, bujaczka.
Stary 2014-11-24, 23:49   #906
fiolusiek
Zakorzenienie

Monika To teraz będziecie kupować np przewijak czy dalej pożyczać? A Twoja Mama nie może czasem posiedziec z J. zebys odpoczela?
Stary 2014-11-25, 06:49   #907
iza243
Zakorzenienie

Witam

Nocka koszmarna 3 h płakał.

Ja siedze w kolejce na badania do pracy.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:04   #908
Maga83
Zakorzenienie

Berbie dzisiaj zostawilismy ogrzewanie na 19 stopni. Spał też lepiej.
Dobrze że masz pomoc mamy. Jesteś przemeczona :/ a namiary na torebki możesz mi podesłać
Monika u nas Olek codziennie jest z babcią od 7 do 15. Inaczej się nie da
Fiol dzięki za namiary. Zerkne w wolnej chwili

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:28   #909
krolewna1986
Wtajemniczenie

nadrobiłam, ale już nic nie pamiętam

mam straszny zapieprz w pracy, a w domu ten remont wc, więc nie mam na nic czasu i siły..

co do odstępu od cc do cc, to co lekarz to inna opinia.. ale ja jutro idę właśnie w tym celu do lekarza (zaraz mi minie pół roku od cc) i zobaczymy co mi powie.. proszę jutro o kciuki gdzieś czytałam, że odstęp rok czy 2 lata to w sumie żadna różnica, bo blizna już i tak jest zagojona, a jak będzie miała się rozejść, to nawet po 3 latach się rozejdzie.. potem dzwoniłam do takiego specjalisty od usg z Łodzi i potwierdził, że w tych czasach szansa na rozejście blizny jest minimalna, bo cc robi się bardzo dokładnie (cokolwiek miał na myśli - może kiedyś robiono niedokładnie ) No zobaczymy.

Gryzia piękna jesteś!!!!!!!

całuje Was wszystkie, bo już nie pamiętam co chciałam napisać

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:43   #910
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
nadrobiłam, ale już nic nie pamiętam

mam straszny zapieprz w pracy, a w domu ten remont wc, więc nie mam na nic czasu i siły..

co do odstępu od cc do cc, to co lekarz to inna opinia.. ale ja jutro idę właśnie w tym celu do lekarza (zaraz mi minie pół roku od cc) i zobaczymy co mi powie.. proszę jutro o kciuki gdzieś czytałam, że odstęp rok czy 2 lata to w sumie żadna różnica, bo blizna już i tak jest zagojona, a jak będzie miała się rozejść, to nawet po 3 latach się rozejdzie.. potem dzwoniłam do takiego specjalisty od usg z Łodzi i potwierdził, że w tych czasach szansa na rozejście blizny jest minimalna, bo cc robi się bardzo dokładnie (cokolwiek miał na myśli - może kiedyś robiono niedokładnie ) No zobaczymy.

Gryzia piękna jesteś!!!!!!!

całuje Was wszystkie, bo już nie pamiętam co chciałam napisać
Trzymam za ciebie kciuki

Wysłane z mojego GT-S5830i

Stary 2014-11-25, 07:55   #911
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Królewna kciuki za Ciebie!

Iza a Domiś to przez zęby tak kiepsko spał? Czy coś innego się dzieje?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 07:57   #912
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Monika To teraz będziecie kupować np przewijak czy dalej pożyczać? A Twoja Mama nie może czasem posiedziec z J. zebys odpoczela?
Tamte rzeczy kuzynka rozdala bo nie planowala wiecej rzeczy. Mogla nam zostawic, wiedziala ze my planujemy. Coz, nie wnikam. Zobaczymy. Przewijak siostra ma ale bujaczka pewnie bedzie uzywac dlugo, nie wiem, nie mysle jeszcze. To drobiazgi w sumie.

Moja mama i tak sporo siedzi z J. jak pracujemy, nie mam sunienia dodatkowo go podrzucac, tzn czasem na czas wizyty u lekarza.
Stary 2014-11-25, 08:32   #913
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Byłam u gina. Ola zdrowa, rozbrykana. 566 g babiury.
kawał pannicy

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
jeśli on mówi o drugim dziecku, to ja bym na jego refleks nie liczyła

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam na kompie
Na kompie się nie liczy dawaj tu dla nas
Ty Rena też!

Cytat:
co do odstępu od cc do cc, to co lekarz to inna opinia.. ale ja jutro idę właśnie w tym celu do lekarza (zaraz mi minie pół roku od cc) i zobaczymy co mi powie.. proszę jutro o kciuki gdzieś czytałam, że odstęp rok czy 2 lata to w sumie żadna różnica, bo blizna już i tak jest zagojona, a jak będzie miała się rozejść, to nawet po 3 latach się rozejdzie..
Trzymam kciuki! Jest i dla mnie szansa...
Myślę, że jednak dużo się zmieniło przy robieniu cc jak to w medycynie ciągle są postępy.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Niekoniecznie mało je. Może akurat Twój () tak produkcje rozkręcił. Generalnie u mnie nabrzmiałe, pełne piersi to norma, a leci już 8 miesiąc jak kp.
Ale w nocy naprawdę mniej je Wcześniej jadła z dwóch cyców. Teraz nie dość, że robi dłuższe przerwy (dziś 6godz) to ssie tylko jednego cyca. Drugiego bolącego i nabrzmiałego mi zostawia. I trochę się też boję, że przez to mniej mleka. Bo takie długie nocne przerwy chyba obniżają laktację

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 08:52   #914
iza243
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49076052]Królewna kciuki za Ciebie!

Iza a Domiś to przez zęby tak kiepsko spał? Czy coś innego się dzieje?

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]
Ząbki
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość

Ale w nocy naprawdę mniej je Wcześniej jadła z dwóch cyców. Teraz nie dość, że robi dłuższe przerwy (dziś 6godz) to ssie tylko jednego cyca. Drugiego bolącego i nabrzmiałego mi zostawia. I trochę się też boję, że przez to mniej mleka. Bo takie długie nocne przerwy chyba obniżają laktację
Spokojnie laktacja dostosowuje się do potrzeb dziecka.

Stary 2014-11-25, 09:19   #915
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Wadera możesz z tej drugiej piersi odciągnąć.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 09:27   #916
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Jestem taka zalatana że nie wiem co komu odpisać ale wszystko nadrobiłam. Moja mam poszła dziś do szpitala. Wszystko było super jak brała antybiotyk, jak przestał bole wróciły i od piątku miaa gorączkę do 40 stopni. Ściągnęłam wczoraj siostrę i namówiła mamę na szpital. Dzis juz newet butów nie mogła założyć z bólu. Leży na gastrologii. Porobili trochę badań, nic nie wykazały, robili ekg, rtg jamy brzusznej i klatki piersiowej, usg brzucha, badanie perrectrum, krew, mocz. Nie znają przyczyny. Będą robić kolonoskopię, retroskopię i endoskopię. Mam nadzieję że znajdą przyczynę i pomogą mamie. Dziś siostra ze szwagrem zawieźli mamę, jutro tato do niej jedzie, a w środę ja biorę wolne i ja jadę. W czwartek znów siosta i jeszcze brat jakoś w międzyczasie. Znów Was poprosze o kciuki za mamę- są niezastąpione.
Kochana ale masz teraz zmartwień ogromne kciuki za mamę

Cytat:
Kochana

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 10:43   #917
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
masz się teraz z tym wszystkim tż jest Ci wsparciem?
zdrówka dla mamy
Tż też mnie wspiera. Z rodzeństwem jednak najbardziej się tym zajmujemy. No jakoś tak się zebraliśmy razem i napewno zrobimy co w naszej mocy żeby mamie pomóc. Brat nawet stwierdził, że jak będzie trzeba to mame damy do prywatnej kliniki i za to zapłacimy, niech tam leży i ją leczą (mój brat jest dość zamożny, ale zawsze był bardzo oszczędny, jednak tu kasy nie żaluje).

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:19   #918
Alfahelisa
Zakorzenienie

Wpadam z krotkim pytankiem zdarzyło się komuś miec cos takiego jak grzybice gardła (dr google mi tak mówi, ze ten biały nalot na jezyku i totalne podrażnienie jakbym tonę papryczek zjadła i mikroranki w jamie ustnej to może byc to) ponoć w ciąży sie to zdarza ale ja nigdy czegos takiego nie miałam... jak sobie ulżyć? Jutro sie sprobuje dostac do internisty, bo dzis nie ma juz szans...
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:31   #919
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

To co pamiętam :

Rena dzisiaj wizyta? O której?
No i nie żartujcie z mojej metody antykoncepcji bo wg mnie jest skuteczna

Fiol, naprawdę zaszłaś pomimo uważania? Chyba że raz się Wam zapomniało?

Pani cudnie Oleńka rośnie
Na kiedy masz tp? kciuki za starszaka żeby już nie chorował...

Wika na pewno coś fajnego innego znajdziecie. Nie ma tego złego

Dwakolory bardzo mi przykro! Kciuki za mamę

Monika mam nadzieje że za chwilę poczujesz się lepiej... Koło 16 tygodnia dostaniesz pewnie powera

Perse co u Ciebie? Jak Artuś?

Zebra no właśnie tż powiedział że przy dwójce to mi nianie zatrudni... Już nawet w ciąży jakbym musiała leżeć. Jak widać usilnie próbuje mnie przekonać :p
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 14:28   #920
Konto usunięte

Kucyku dziękuję Artuś dokazuje, wszystko już rozumie, dość dużo umie powiedzieć, generalnie się rozumiemy Mój dzień upływa na próbach przekonania go do zjedzenia posiłku, pójścia na drzemkę i przytulankach i całowankach :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 14:28   #921
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mam na kompie

a Ty?
takie się nie liczy - a ja może dziś po wizycie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Znów Was poprosze o kciuki za mamę- są niezastąpione.
oby szybko i dobrze zdiagnozowali

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wczoraj przyjechała babcia, więc w końcu będzie spacerował. o ile passa choróbskowa się skończy....
oby choróbska odpuściły na dobre

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
było mi tak zimno że aż się telepałam. teraz już trochę lepiej. Krzyś śpi i mam nadzieję, że ta noc będzie lepsza.
oby to nie było jakieś przeziębienie - dobrze, że babcia pod ręką!

Cytat:
proszę jutro o kciuki
mówisz i masz - już od dziś

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Na kompie się nie liczy dawaj tu dla nas
Ty Rena też!

Bo takie długie nocne przerwy chyba obniżają laktację
spokojnie spokojnie - może po dzisiejszej wizycie się odważę - jeśli będzie wszystko ok

a Ty już sobie nic nie wkręcaj kobieto karmiąca!!!

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Rena dzisiaj wizyta? O której?
No i nie żartujcie z mojej metody antykoncepcji bo wg mnie jest skuteczna
dziś po 19:30...generalnie u niego najbliższy wolny termin to styczeń, ale mnie przyjmuje po ostatniej pacjentce

skuteczna do czasu

========================= ================
wczoraj myślałam, że umrę...pierwszy raz tak źle się czułam, że nie wiedziałam co się dzieje...zjadłam taką pyszną bułeczkę serowo-czosnkową i później żałowałam tego przez pół dnia...masakra jakaś...miałam mega mdłości, wszystko stało mi w gardle...oczywiście pierwsza myśl: 'przy ostatnim # kiedy się wszystko zaczęło, to tak mnie mdliło i tak się czułam' więc już sama nie wiedziałam co myśleć, tym bardziej, że znów w śluzie krew dziś też jest, ale mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje - i tak! miałyście rację! biorę dziś l4 na tydzień...a później zobaczymy...tylko niech wszystko będzie dobrze

i jeszcze jedna - wstydliwa rzecz - dziewczyny nie wiem co się dzieje...dziś w nocy miałam 2 albo nawet 3 orgazmy...przez sen...budziłam się już po i czułam tylko skurcze...nie wiem o co chodzi - nigdy tak nie miałam a teraz kiedy tak się boję, to się tak dzieje miała tak któraś??? tak sobie tłumaczę, że może przez to te plamienia, ale co ja mam z tym zrobić???

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 15:10   #922
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dzisiaj byłam w Lidlu na zakupach. Widziałam śliczne, pluszowe kombinezony dla dzieciaczków... Poplakalam się na środku sklepu... :-(
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 15:17   #923
Konto usunięte

Stary 2014-11-25, 16:00   #924
Kubek29
Zadomowienie

Rena za wizytę!

Pani, Olka fasolka juz nie fasolka tylko kawał baby :😃

My sczoraj w nocy wróciliśmy z Wro.powrot do rzeczywistości dka mnie ok. A Tymek szuka babci i reszty rodziny, nie moze uwierzyc, ze jestesmy sami

Poniżej foty z jarmarku bożonarodzeniowego. Cudnie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (220,8 KB, 30 załadowań)
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 16:02   #925
Kubek29
Zadomowienie

Jak zwykle po jednej moge...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (193,4 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-11-25, 16:04   #926
Kubek29
Zadomowienie

Kucyk, byliście juz?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (161,5 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-11-25 o 16:06
Stary 2014-11-25, 16:07   #927
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Rena za wizytę!

Pani, Olka fasolka juz nie fasolka tylko kawał baby :😃

My sczoraj w nocy wróciliśmy z Wro.powrot do rzeczywistości dka mnie ok. A Tymek szuka babci i reszty rodziny, nie moze uwierzyc, ze jestesmy sami

Super że wyjazd udany. Może i my o jarmark zahaczamy.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49081564]Kucyku dziękuję Artuś dokazuje, wszystko już rozumie, dość dużo umie powiedzieć, generalnie się rozumiemy Mój dzień upływa na próbach przekonania go do zjedzenia posiłku, pójścia na drzemkę i przytulankach i całowankach :P[/QUOTE]

Hehe czyli wszystko w normie

Renia ogromne kciuki! Może jakaś fotka z usg będzie?
Co do orgazmów we śnie, to też tak miałam w I trymestrze. Potem się skończyło
Chodzisz prywatnie czy na nfz do gina?

Byłam wczoraj u lekarza i to rwa kulszowa. Nic już nie pisałam ale po dwóch dniach poprawy wróciło...
Mam trzy rodzaje leków i skierowanie na rehabilitacje.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 17:04   #928
Kubek29
Zadomowienie

Co dostałaś?

Tez kiedys miałam rwę kulszwą. W ogole nie mogłam z lozka wstać.
Koszmarne to było.

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Możecie polecić jakis album za kolędami dla dzieci?
Dostałam od kogos kolędy fasolek (unowocześnione?) i sa koszmarne.
Mi uszy więdną a T tez niespecjalnie zachwycony.
Przesłuchaliśmy raz i wiecej sie nie da ;-)
Stary 2014-11-25, 17:49   #929
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Krolewna
Dwa kolory
Renia
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 17:55   #930
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Renia ogromne kciuki! Może jakaś fotka z usg będzie?
Co do orgazmów we śnie, to też tak miałam w I trymestrze. Potem się skończyło
Chodzisz prywatnie czy na nfz do gina?

Byłam wczoraj u lekarza i to rwa kulszowa. Nic już nie pisałam ale po dwóch dniach poprawy wróciło...
Mam trzy rodzaje leków i skierowanie na rehabilitacje.
ostatnio już tż nagrywał jak biło serduszko i dr wydrukował fotkę, ale bardzo ciemną i prawie nic nie widać chodzę prywatnie...

pocieszyłaś mnie, że też tak miałaś jak ja - już myślałam, że coś ze mną nie tak

no widzisz - mówiłam Ci do lekarza bo samo nie przejdzie...niestety - to wraca

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Rena za wizytę!

dzięki aleeeee pięknie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Renia
dzięki

---------------------------------------------------------------------
pospałam więc i czas szybciej zleciał ależ mi niedobrze

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-11-25 o 18:09
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości