|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cześć!
My wczoraj byliśmy na wieczornej randce Dzisiaj mam wizytę, pół nocy nie przespałam, śniły mi się koszmary...
|
#1052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam kieeedyś taki wątek, młoda laska pytała kiedy jest ten odpowiedni czas na dziecko. inne jej odpowiadały w stylu: nie masz willi z basenem, nie masz auta z salonu, nie stać cie na wakacje min dwa razy w roku za granicą (bo w PL się nie liczy) to nie stać cię na dziecko.. Czytałam to.. i byłam w szoku.. Cytat:
Ale nie mogłam na to patrzeć, fuuuj.Cytat:
Super to jest ujęte Nie potrafię sie z nimi bawić itd (co nie sprawia że się z córką nie bawię ) I jak się urodziła, to poczułam że wszystko co robię, to robię dla niej, ze wszystko co mam, to z myślą o niej, dzięki niej, że wszystko kręci się wokół niej, i dzięki temu ze mam dziecko, mam wrażenie że jestem bardziej wartościowym człowiekiem, że przeżywam wszystko inaczej, mocniej, że wszystko ma jakiś taki sens własnie I mam nadzieje że drugie dziecko doświadczy mnie tak jeszcze mocniej, głębiej. Hej Wam ![]() U Was też jest śnieg ? Rano z Blanką ucieszyłyśmy się we dwie ze sniegu Aż mi pachnie swiętami Ale kurde, wiecie co, tak mnie rwie prawa ręka. Nie wiem od czego.. Ale cholernie boli, aż ruszać nie mogę.. ![]() Nie wiem cyz mogę to czymś smarować, jakimś olejkiem kamforowym, czy czymś? Mam wrażenie ze to jest z zimna.. |
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
k a j a może brakuje Ci magnezu? Ja jak mam niedobory, to właśnie boli mnie ręka. Mam takie uczucie jak bym nosiła przez cały dzień ciężkie siaty.
![]()
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tego bólu, to też często miewam takie reumatyczne, rwące bóle kolan i smarowalam voltarenem lub podobnymi masciami. Odkąd jestem w ciąży to nie zdarzyło mi się jeszcze. Nie wiem czym w takim wypadku się ratować... |
|
|
|
|
#1056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze powinna być kariera na odpowiednim poziomie, żeby móc sobie pozwolić na "przerwę", bo dla tych bab dziecko, to "przerwa" w pracy po prostu ![]() Czasami tak myslę, że niektórzy ludzie to tylko o kasie myślą i pracą żyją, a dziecko to tylko element na liście wydatków ![]() Biorąc wszystkie aspekty z tamtego wątku, to dziecko powinno się mieć w wieku 40 lat a co tam biologia ![]() U nas nie ma śniegu wczoraj lało, dzisiaj 5 stopni. Na minusie ma być dopiero po 6 grudnia
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nie ma śniegu, w sumie jest ciepło. Ale wyciągnęłam z szafy czapę, bo wczoraj trochę zmarzłam w głowę i później mnie bolała.
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, wchodzi na to, że jestem beznadziejna, ani kariery, ani will z basenem...
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wtedy to wgl nie byłoby dzieci
|
|
|
|
|
#1061 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych wizyt
![]() Fartuch tsh na pewno uda się uregulować lekami. Nie zamartwiaj się na zapas i nie płacz, bo to wszystko ma duży wpływ na maluszka ![]() Rybka trzymam za wizytę. Ja tez dziś boje sie byle do 15.30![]() Dla mnie mój synek tez jest najważniejszy na świecie, wszystko robie dla niego i z myślą o nim ![]() Nie wyobrażam sobie tresury dziecka
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nieodpowiedzialna jestem
|
||
|
|
|
#1063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie Może obracam się w kiepskim towarzystwie ale większość znajomych, żyje od pierwszego do pierwszego, dziewczyny pracują na umowę zlecenie i mieszkają albo w pokojach wynajmowanych albo u rodziców.
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lepsza, jak ja mogłam zajść w ciążę podczas studiów na I roku I mieszkając u teściów! |
|
|
|
|
#1065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
Również trzymam kciuki, ja mam wizytę dopiero na 18
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze to u mnie jest to samo. Dwie pary mieszkają kątem u rodziców, jedna i my wynajmujemy, z czego ta jedna sie buduje, ale to jeszcze ze 4 lata im zajmie bo dopiero fundamenty wylali. No i jedna kupiła mieszkanie, ale bez pomocy rodziców nie dostaliby kredytu a i tak będą wyposażać je na 'raty'. My niewiadomo kiedy pójdziemy na swoje, coś tam teście wspominali o mieszkaniu ale tooo jeszcze. |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, co za podejscie. Dla mnie normalne jest dorabianie sie przez cale zycie. Na dziecko jest czas w odpowiednim wieku, jakiejs dojrzalosci itp. a na reszte przyjdzie czas. Nie wyobrazam sobie bycia gotowa i czekania bo "nie dorobilam sie". Czyli czego nie mam? Willi z basenem nie bede miec nigdy, wystarczaja nam wakacje w kraju i jest ok. Na pewno marzyloby mi sie wieksze mieszkanie ale bez sensu od tego uzalezniac "posiadanie" dzieci.
|
|
|
|
#1068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mogłam być prezesem jakimś ![]() taaaaa...akurat, już widzę jak te babki robią straszne kariery Cytat:
|
||
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
Bez sensu są takie wymagania, każdy ma inne. Każdego kręci co innego
![]() Ja nie ukrywam chciałam zrobić karierę, o ile tak można to nazwać. Dostać pracę w zawodzie, zdobyć uprawnienia, zdać egzaminy dodatkowe. Dostać umowę na stałe. Nie kupię mieszkania, bo jeszcze pare lat musiałabym czekać, a teraz przy dziecku duże wydatki, więc nie ma co nawet marzyć. Dla mnie ważna była ta umowa na stałe, ponieważ moich rodziców nie stać na żadną pomoc finansową, rodziców tz tez. A ja jestem bardzo hmm... praktyczna. Lubię stąpać po twardym gruncie. A mieszkanie kątem u rodziców to nic złego. Zawsze wtedy łatwiej o pomoc w opiece itd. Z resztą co kto lubi. Też od willi wolę skromnie żyjącą rodzinę. |
|
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie podobnie większość znajomych wynajmuje a jeśli już mają coś swojego to oczywiście 30 lat kredytu przed nimi.Dla mnie najważniejsze jest to, że kochamy się z TŻ i bardzo kochamy nasze maleństwo chociaż mieszka póki co w brzuszku ![]() Jak słyszę że ktos mówi, że na 30m dziecka nie można chować to nóż w kieszeni się otwiera, ale zdecydowanie u niektórych moich znajomych występuje przerost treści nad formą
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony, nie oszukujmy sie, sama miloscia ciezko dziecko wychowac, tak samo jak nie wyobrazam sobie wyciagac ciagle reki do rodzicow po pomoc. Fajnie miec wyksztalcenie, prace, moc sobie pozwolic na macierzynski. My oboje pracujemy i wcale nam sie nie przelewa i patrzac z tej perspektywy nie wyobrazam sobie nas w roli rodzicow np. w trakcie studiow, bez pracy, zarobkow. Ja bym sie zle czula bedac zalezna finansowo od kogos.
|
|
|
|
#1072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co mi po domu wielkim, co mi po kilku zerach na koncie, jak nie mam dla kogo zarabiać tych pieniędzy, jak dom jest pusty. Cytat:
Moi rodzice też się dorabiali mając dzieci.Najpierw mieszkanie u rodziców, potem wynajmowanie, potem swoje m2. I dla mnie to jest tak oczywiste.. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Gdzie stać nas na jakis poziom, taki normalny, do normalnego życia |
|||
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamiszonki!!
Marei - śliczny dzieć!!!!! fajnie że taki ruchliwy Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1074 |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
![]() My dziecko uzależnialiśmy tylko od naszego ślubu, bo jesteśmy wierzący i po nim nie chcieliśmy dłużej czekać ![]() Ale tak jak mówicie, nie wykarmi się dziecka samą miłością i dobrze by choć jedna osoba zarabiała. My mieszkamy na swoim, ale takie mamy czasy, że większość mieszka z rodzicami i nie uważam by to było coś złego (choć już moja mama uważa, że nie ma nic gorszego, ale oni mieli naprawdę ciężko, tułali się przez cztery lata od jednych rodziców do drugich)... |
|
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
My mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu 4 lata. Nie wyobrażam sobie mieszać z teściową
Wolelibyśmy wynajmować pokój, cokolwiek byle nie z nią. Smutne to, bo mieszka w połowie bliźniaka, ma 4 ogromne pokoje i 2 łazienki. Marzyłam o stałej pracy, na normalną umowę. Dziecko przyszło wcześniej i co i nic Damy radę!---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ale kupiłam pyszne banany w biedronce! Chyba zrobię jakiś koktajl.---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Ostatni raz umawiam się na tak późną godzinę! Zeświruję do 18! ![]() Myślałam, że tż będzie mógł mnie zawieźć, ale niestety pojadę sama. Dobrze, że mam kilka przystanków tramwajem.
|
|
#1076 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja sobie z moimi rodzicami wyobrażam, ale wiem, że w życiu by tego nie chcieli, za to z teściami Lepiej nie 300 km to taka optymalna odległość |
|
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie też dzisiaj rano niby śnieg leżał, ale jakiś taki nijaki. I chyba już niewiele z niego zostało. Trzymam za dzisiejsze wizyty. Nie stresujcie się babole!
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Tak naprawdę to można się dorabiać cale życie i w swoim mniemaniu niczego się nie dorobić
Tzn. apetyt rośnie w miarę jedzenia. Są tacy ludzie co zawsze będą mieć za mało pieniędzy. Zaślepieni forsą.
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
My też mieszkamy z rodzicami i jest mi z tym dobrze. Mało tego budujemy dom, tzn.jest juz zbudowany tylko urządzamy i będziemy tam mieszkać również z rodzicami. To rodzice go właściwie zbudowali. U nas warunki zatrudnienia są jakie są, ciężko o coś lepszego i gdybyśmy musieli coś wynająć, to nie wystarczyło by nam na nic innego niż opłaty i jedzenie. W takim wypadku na dziecko świadomie byśmy się chyba nie zdecydowali.
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ukrywajmy, to duża oszczędność mieszkać razem.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.

06.09.2014 

nie zapomnij o egzotycznych wakacjach, bo podróże kształcą
ja się tak z tego śmieję...moje dziecko mieszkało z nami przez 3 lata w jednym pokoju i jakoś przeżyliśmy, baaa nawet dobrze i miło wspominam ten czas. 
(ładny wyraz na to co czuje wobec dzieci). Zawsze wiedziałam ze chce mieć dziecko ale jednocześnie ich nie lubię.

wczoraj lało, dzisiaj 5 stopni. Na minusie ma być dopiero po 6 grudnia 

za wizytę.
boje sie

Również trzymam kciuki, ja mam wizytę dopiero na 18 
Chyba zrobię jakiś koktajl.