![]() |
#601 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Z tym karmieniem to chyba ciężkie czasy nastały. Jedni maja pokarm, drudzy nadmiar. Jedni dają MM drudzy unikają. Każda z nas na pewno chce jak najlepiej dla Malucha. I wyznacznikiem bycia dobra czy zła matka nie jest sposób karmienia.
Ja pokarm mam, Wiktor ładnie przybiera. Śpi nie najgorzej, ale ma problemy z zasypianiem i regularna pobudkę o 5. Jestem już tym wykończona. Mecza go tez pierdki niemiłosiernie. Wyje jak koziolek. Wczoraj podalam kropelki pierwszy raz do sciagnietego swego mleka. Zjadł ta butle jak milo, ale musiała potem dac smoka bo wył i nie mógł zasnąć. Pytanie bo nie dostał z cyca, bo chciał powisiec przy cycu czy mu te baki rozbijalo. Dzisiaj jestem w doooole. Dobrze ze jutro pierwsza wizyta u pediatry.
![]() |
#602 |
Wtajemniczenie
|
Kiara trzymam kciuki za,Was, wracajcie szybko do domu!
Justyna i to mowily najblizsze mi osoby. Zadna nie chciala zapytac mnie najpierw czy to przemyslelismy, czy rozwazylam za i przeciw tylko od razu naskakuja, ze mam zrobic tak jak oni chca. Brat zalozyl z gory, ze jak pojde do szkoly to bede miala zawsze wymowke zeby wrocic pozniej. Skad on to moze wiedziec? Juz z nauczucielami z wychowawca ustalilam, ze bede na wazniejszych lekcjach, a pozniej wracam. Najdluzej z dojazdami nie ma mnie 5,5h a przynajmniej jakos sie przygotuje do egzaminow zawodowych, bo teraz nie mialam praktyk wcale. Ale nie, mam siedziec w domu i sama to nadrabiac... W☠☠☠☠iona dalej jestem przez ta sytuacje...
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Na dzień dzisiejszy kanał rodny mam otwarty, 2 cm rozwarcia, ale synuś siedzi i rączkami, nóżkami się zapiera. A chciałabym go mieć już na rączkach... Na ostatnich badaniach kontrolnych 14.11 ważył 3353 ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie czekające i gratuluję tym co mają już swoje Szkraby na rączkach! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Zakorzenienie
|
A mi nie powiedzieli ile mały mierzy... Tylko wagę.
Futbolowa, rodzisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W ciągu dnia śpi w swoim łóżeczku i nie ma z tym problemów. Nie martw się, jak będzie miał 6-7 lat i pójdzie do szkoły to się sam oduczy, bo będzie mu wstyd, że z rodzicami śpi ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- u mnie było tak samo. Po porodzie podali tylko wagę a mierzyli i robili badania na drugi dzień. Tylko, że ja na sali po porodzie wylądowałam o 18 (urodziłam po 15).
![]() |
![]() |
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Anuszka, gratuluje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie odciagnelam 90ml z obu piersi, mam nadzieje ze mojej Pchle starczy bo sie boje wiecej, mam nadzieje,ze nawału sobie nie zrobię, ale dzidzia tak łapczywie je ze aż mi jej potem szkoda jak w brzuszku jeździ i boli. Ile jedzą Wasze dzieci?
![]() |
![]() |
#608 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak pojechałam kiedy syn miał 4 lata, to płakał w drzwiach, ze mam zostać i dopiero obietnica prezentu go uspokoiła. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja się cieszę, ze odzyskuję sprawność ruchową, widzę Bożenę, nie mam zgagi i wcale mi nie tęskno do ciąży, to moja ostatnia (planowana) i mam nadzieję, że tak zostanie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja osobiście cię podziwiam, wiele kobiet rzuciłoby szkołę przy małym dziecku,bo poza chodzeniem do niej trzeba się jeszcze uczyć. Trzymam kciuki, żebyś dała radę pogodzić wszystkie obowiązki. Nie martw sie tak karmieniem mm, po to ono jest, zeby ułatwić kobiecie życie, a dziecko nie odczuje różnicy, za to odczuje twój kiepski nastrój i smutek, najważniesza jest miłość, nie rodzaj pokarmu. Cytat:
Powodzienia! Moja Lilka nie śpi od 2h, to sporo, bo straszny z niej śpioch, w nocy je co 3 godziny, ale śpi ogólnie bardz bardzo dużo.
![]() |
![]() |
#610 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas tez brzuszkowe problemy... na poczatku byla masakra i wrzask przez pol nocy ale chyba przez mleko bo jak przestalam je pic to jest w miare ok ale tez sie prezy i wygina i meczy przy tym ale nie trwa to juz tak dlugo... raz podalam herbatke Holle i bylo lepiej ale niestety drugi raz juz nie chcial jej wypic. Kupilam tez w razie czego Windi do odgazowania ale jeszcze sie nie odwazylam uzyc. Czekam az maly skonczy 2 tygodnie zebym mu mogla sab simplex podac.
Co do pieluch to uzywalismy dadow 1 dwa opakowania i potem od razu dwojki ale malymi sie odparzyl, nie wiem czy to wina pieluch ale po bepanthenie i przejsciu na biale pampersy przeszlo. Jedynek juz wcale nie uzywam. Dziewczyny wasze maluchy zasypiaja same? Bo nasz glownie przy cycu albo na mnie lub na mezu i troche sie martwie zeby go nie nauczyc tak...
![]() |
#611 |
Wtajemniczenie
|
Zakryło mi tekst. Na dozie zamówiłam Laktę za 26zł, super jest.
Fiorella, ja w łóżeczku zawsze kładę spać na boku, na plecach i brzuchu tylko w dzień jak ją widzę. Nie wyorażam sobie spać kilka lat z dzieckiem, syn do nas przychodził od czasu do czasu i ciasno było, rozpychał się, kręcił, a na dwójeczkę to już miejsca w łóżku brak.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Kiara, szybkiego powrotu do zdrowka Wam obojgu zycze
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- My dzisiaj bylismy u pediatry. Mala wazy juz 4310 ![]() ![]() Dostala juz pierwsze szczepionki, chwilke tylko poplakala. Dzielna byla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
Kiara zdrowka!
Ja tez mialam indekcje wewnatrzmaciczna,wiec wiem,co przechodzisz.przeciezakrz epowych zastrzykow wzielam dwie serie i teraz siniaki pozostaly... Alee nieciekawie,ale ja sama bym decydowala,bo jak ktos stoi z boku,to latwo mu doradzac i krytykowac,a nie wie,co czlowiek czuje.... Co do pampkow u nas poszlo opakowanie 43szt zielonych pampersow 1 i dzis skonczylam 78szt bialych 1. Strasznie duzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek chyba tez juz sprawdze 2ki. Mysle ze beda juz ok na mala ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-11-25 o 10:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
To becikowe to jakaś masakra dosyć, że kser muszę narobić co nie miara to jeszcze mąż pracował 3 mies za granica i tłumaczenia są potrzebne itd itp jestem tym wykończona a w trakcie może wyjść że coś jeszcze jest potrzebne.
Idę sobie zrobić sobie meliskę i szukać tłumacza przysięgłego. A później wezmę maluszka w wózek i pojedziemy na ksero. Kurcze potem jeszcze bioderka boje się żeby nie miał za dużo dzisiaj wrażeń, bo potem nie zaśnie. ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Kiara trzymaj się tam i wracajcie do zdrówka. ![]()
![]() |
#617 |
Zakorzenienie
|
Kiara zdrowka!
Ja tez mialam indekcje wewnatrzmaciczna,wiec wiem,co przechodzisz.przeciezakrz epowych zastrzykow wzielam dwie serie i teraz siniaki pozostaly... Alee nieciekawie,ale ja sama bym decydowala,bo jak ktos stoi z boku,to latwo mu doradzac i krytykowac,a nie wie,co czlowiek czuje.... Co do pampkow u nas poszlo opakowanie 43szt zielonych pampersow 1 i dzis skonczylam 78szt bialych 1. Strasznie duzo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#618 |
Raczkowanie
|
[/QUOTE]Już sama nie paiętam, koło 3 miesiaca chyba, karuzelkę mozna wcześniej, bo teraz niewiele widzą, nic nie złapią w rękę świadomie. Położna mówiła, że po 2 tygodniach z bliska dziecko poznaje twarz matki.
Ja miałam pessar, nakaz lezenia, urodzilam 2 dni po terminie. Powodzienia! [/QUOTE] Mam nadzieję, że mój wyjdzie przed Andrzejkami ![]() ![]() Co do zabawek... Ja się naczytałam i rozmawiałam z moją położną środowiskową (mieszkam w Niemczech i wiem, że tu jest też z tym troszke inaczej) i najlepiej wszelkie kolorowe zabawki dawać dopiero po 3 miesiącu życia Maluszka. Do tej pory można stymulować wzrok dziecka czarno-białymi obrazkami - ja sobie wydrukowałam 3 i powiesiłam w łóżeczku Małego. Do tego biały króliczek-pozytywka i biały miś - mężowi wpadł w oko i kupił ![]() ![]() Tak jak powiedziała mi położna - najlepszymi zabawkami są mama i tata ![]() ![]() Do stymulacji słuchu mam wierszyk "Lokomotywa" Juliana Tuwima. Można czytać już w ciąży jak i od pierwszych dni życia ![]() A jak u Was z pielęgnacją noworodka? Tu właśnie jest inaczej niż w Polsce... Dzidzi nie myje się po porodzie... Pierwsza kąpiel się odbywa w domu z położną środowiskową jak odpadnie pępuszek. Do tej pory można przemywać dziecko takimi wacikami jednorazowymi (przeznaczone specjalnie dla dzieci). A do pielęgnacji skóry położna dała mi olejek migdałowy - i to wszystko... Żadnego płynu do mycia, nic... Wodą przemyć i po kąpieli ten olejek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Ja becikowe zostawiam na pozniej. Jakos teraz i tak nie wyszlabym z domu. W ogole wkurzam sie ze zla matka organizatorka jestem,w domu balagan,z mala ciezko mi sie wyszykowac,bo ciagle glodna to ja dostawiam,potem 15 minut przerwy i znow,a ja w tym czasie nie umiem sie ogarnac. Zeby wyjsc na spacer potrzebuje 1,5h
![]()
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
Kiara zdrowka
![]() Lola odciagam 80-120 ml zależy jakie przerwy SA, a czemu mialabym pobudzić laktacje? Mleczko odciagniete z nocy juz wypite..... U nas kikut dalej trzyma mocno a u was? My jedziemy na pampkach 2 i juz prawie paka poszla ![]()
![]() |
#621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 2 tyg ta trzecia + pneumokoki. Podzielila nam na dwa razy by dzis tyle nie kluc malej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Mamy juz PESEL do odbioru, becikowe małż załatwia ja tylko muszę upoważnienia wypisać żebym nie musiała do zusu i do US jechać.
Moja Kluska kończy dziś 3 tyg. ![]()
![]() |
#623 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
My kąpiemy codziennie, daję oliwkę do wody, myję w mydełku marsylskim, po kąpaniu smaruję balsamem miejsca narażone na przesuszenie (stopy, rączki, brzuch), buzię przemywamy przegotowaną wodą i smarujemy kremem. Wszystkie kosmetyki mam z Babydream'a.
U nas kikut odpadł po tygodniu, teraz została jeszcze tylko jedna cienka niteczka, a tak to wszystko już pięknie wygląda ![]()
![]() |
#626 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest ta indekcja wewnatrzmaciczna??
![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
Anuszka
![]() ![]() ![]() Frau tak mi przykro ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Gonia głowa do góry. Będzie dobrze ![]()
![]() |
#628 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam dady 1 wydawały mi się ciut większe niż pampersy zielone 2, teraz używam te pampki, bo mam 2 paki duże, a potem pewnie dady 2 kupię.
W Polsce różnie z kąpaniem, w niektórych szpitalach to robią, w innych nie. U mnie kąpiel była, ale taka pobieżna, bez szorowania. W domu kąpię w emoliencie, bo mała ma łuszcącą się skórę, bardziej suche miejsca smaruję kremem do suchej skóry oillatum baby, żeby skóra nie pękała i tyle.
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak wasze malenstwa na brzuszku bo wczoraj na youtube wlaczylam sobie.miesieczne dzieci i moja tak glowki dlugo nie trzymie..po paru minutach jest wrzask mega. Pytanie do mam ktorym malenstwa nie wisza na piersi: jak sa najedzone a byscie im cyca pchaly to odrzuca, nie ssie?? Moja chwile przy cycu ssie super a potem juz nie chce i sama zasnie na 3h to chyba najedzona jest...
![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Infekcja mialo byc...a wszystko przez to ze na telefonie pisze
![]() U nas pepek trzyma ;-( a Mala ma 17 dni...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.