Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 09:08   #601
happywoman
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Z tym karmieniem to chyba ciężkie czasy nastały. Jedni maja pokarm, drudzy nadmiar. Jedni dają MM drudzy unikają. Każda z nas na pewno chce jak najlepiej dla Malucha. I wyznacznikiem bycia dobra czy zła matka nie jest sposób karmienia.

Ja pokarm mam, Wiktor ładnie przybiera. Śpi nie najgorzej, ale ma problemy z zasypianiem i regularna pobudkę o 5. Jestem już tym wykończona. Mecza go tez pierdki niemiłosiernie. Wyje jak koziolek. Wczoraj podalam kropelki pierwszy raz do sciagnietego swego mleka. Zjadł ta butle jak milo, ale musiała potem dac smoka bo wył i nie mógł zasnąć. Pytanie bo nie dostał z cyca, bo chciał powisiec przy cycu czy mu te baki rozbijalo. Dzisiaj jestem w doooole. Dobrze ze jutro pierwsza wizyta u pediatry.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:09   #602
Aleaa_
Wtajemniczenie

Kiara trzymam kciuki za,Was, wracajcie szybko do domu!

Justyna i to mowily najblizsze mi osoby. Zadna nie chciala zapytac mnie najpierw czy to przemyslelismy, czy rozwazylam za i przeciw tylko od razu naskakuja, ze mam zrobic tak jak oni chca. Brat zalozyl z gory, ze jak pojde do szkoly to bede miala zawsze wymowke zeby wrocic pozniej. Skad on to moze wiedziec? Juz z nauczucielami z wychowawca ustalilam, ze bede na wazniejszych lekcjach, a pozniej wracam. Najdluzej z dojazdami nie ma mnie 5,5h a przynajmniej jakos sie przygotuje do egzaminow zawodowych, bo teraz nie mialam praktyk wcale. Ale nie, mam siedziec w domu i sama to nadrabiac... W☠☠☠☠iona dalej jestem przez ta sytuacje...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:12   #603
sunrise27
Raczkowanie

GG do sunrise27

Hej dziewczyny Troszke późno, ale... Ja mam termin na dzisiaj Niestety nic się nie dzieje... W 34 tygodniu miałam skróconą szyjkę, zalecenie leżenia i odpoczywania...
Na dzień dzisiejszy kanał rodny mam otwarty, 2 cm rozwarcia, ale synuś siedzi i rączkami, nóżkami się zapiera. A chciałabym go mieć już na rączkach... Na ostatnich badaniach kontrolnych 14.11 ważył 3353 Miałam od razu robione badania dopplerowskie. Wszystko ok, więc tylko czekam na zachciankę Kubusia Dzisiaj KTG.
Pozdrawiam wszystkie czekające i gratuluję tym co mają już swoje Szkraby na rączkach!
sunrise27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:12   #604
anuszka21
Zakorzenienie

A mi nie powiedzieli ile mały mierzy... Tylko wagę.
Futbolowa, rodzisz?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:20   #605
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Mój też taki jest i nie śpi prawie wogóle, a do tego smoczek jest bee. W nocy śpi niestety z nami, bo bym wogóle snu nie zaznała. Jak go później oduczę to nie wiem.
Mój Maluch też śpi z nami. Ale to dlatego, że ja się boję, że w łóżeczku coś mu się stanie. Jak jest przy nas to mam wrażenie, że więcej mogę usłyszeć jakby coś się działo. Tak na prawdę wystraszyłam się bardzo po tym jak tak okrutnie mu się ulało jak leżał w łóżeczku...
W ciągu dnia śpi w swoim łóżeczku i nie ma z tym problemów.

Nie martw się, jak będzie miał 6-7 lat i pójdzie do szkoły to się sam oduczy, bo będzie mu wstyd, że z rodzicami śpi

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
A mi nie powiedzieli ile mały mierzy... Tylko wagę.
Futbolowa, rodzisz?
u mnie było tak samo. Po porodzie podali tylko wagę a mierzyli i robili badania na drugi dzień. Tylko, że ja na sali po porodzie wylądowałam o 18 (urodziłam po 15).

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:35   #606
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielką prośbę abyście wrzuciły linka do tego urządzenia do sciagania pokarmu za jakieś śmieszne pieniądze... Nie pamiętam która z Was go polecala.
Nie mam linku ale to sie chyba nazywalo odciagacz pokarmu sanity Lola go chyba polecala

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Anuszka, gratuluje wracaj do formy szybko
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 09:36   #607
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Nie mam linku ale to sie chyba nazywalo odciagacz pokarmu sanity Lola go chyba polecala
Tak ja juz wczesniej wrzuciłam link ale tu jeszcze raz http://m.tanie-leczenie.pl/item/3136343130

Ja właśnie odciagnelam 90ml z obu piersi, mam nadzieje ze mojej Pchle starczy bo sie boje wiecej, mam nadzieje,ze nawału sobie nie zrobię, ale dzidzia tak łapczywie je ze aż mi jej potem szkoda jak w brzuszku jeździ i boli. Ile jedzą Wasze dzieci?
Stary 2014-11-25, 09:43   #608
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Nie czytam nawet co piaalyscie. Jestem z Klarą w szpitalu. Spalam na ziemi pod łóżkiem dziecięcym. a ona.razem ze mną na podłodze. Panie zorganizowały mi materac, ale już musiałam go oddać wiec siedzę na krześle i nie mam już siły płakać.Klara Ma podejrzenie zapalenia płuc, w rentgenie wyszły drobne zmiany w płucach. ja pierdziele, inne dzieci ciągle płaczą, łeb mi nawala ze najchętniej bym skoczyla z okna. I wciąż to pytanie : dlaczego. czy limit pobytu z Maleństwem nie skończył się przy M.i ze sobie wykrakalam ten szpital :-(
Wspolczuje. Wierze ze szybko wroci do zdrowk

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość

Kasiu, Sara to dziecko marzenie jak tyle spi..ale chyba tez bym sie martwila..chociaz pewnie nie ma czym i tylko trafil Ci sie super grzeczny egzemplarz

Dziewczyny jakich pieluch uzywacie, bo my narazie biale pampersy, bo mlody ma czesto jakies krostki na pupie, ale powoli mi sie koncza zapasy i musialabym cos kupic a te biale sporadycznie sa w promocji i mysle czy cos innego nie sprobowac..
Ja mialam pampki 1 ale raz kupilam Dade, przekonalam sie i sa ok. Dade kupuje teraz. I Dada 1 jest nieco wieksza od pampersow 1. Nam to pasuje

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Frau zdrowka dla,Was!

Anuszka gratulacje!!

Ukochana rodzina, w sob bratowa jak sie dowiedziala ze wracam do szkoly, to stwierdzila ze mam isc do psychologa lub psychiatry, bo mam na pewno zaburzenia psychiczne i depresje poporodowa, ze pojscie tam odbije sie na mnie bardzo. Zreszta nie potrafila zrozumiec, ze nie mam pokarmu juz, ze Wojtek nie potrafi ssac z piersi. Ja MUSZE karmic co najmniej pol roku, mam go nie dokarmiac mm, bo ja musze karmic. Jesli nie bede to to odbije sie na mnie, na malym, na tz, na mojej mamie i ojcu (?). Na,wszystkich.
Wczoraj zadzwonil drugi brat. Ze co ja sobie wyobrazam, ze ja nie przemyslam tego, na pewno mama mi kazala. kazal mi isc zalatwic sobie indywidualne. Nie potrafi zrozumiec, ze czy jestem w domu i mam 4-5h lekcji czy w szkole 5h to i tak sie nie mam jak zajac. I ponownie uslyszalam na temat kp, ze musze karmic, jego zona przystawiala 20h dziennie przez 2 miesiace i mam przestac karmic mm i przystawiac.

I po tych dwoch rozmowach wczoraj przezylam kryzys totalny, przeplakalam caly dzien. Latwo im mowic bedac tyle km stad...
Musialam sie wygadac, przepraszam
Aleaa glowa do gory. Nie przejmuj sie opiniami innych. Rob to co podpowiada ci matczyne serce. Na pewno jestes dobra matka i nie wolno Ci inaczej myslec Kochana
Stary 2014-11-25, 09:48   #609
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Wrocilysmy. Dopadla nas wirusowka. Julcia ma lekkie zapalenie prawego uszka, katar ropny i zapalenie gardła... dostalysmy krople na te dolegliwości i uszko kam na czyms cieplym po 15 minut 3x dziennie klasc.

Moj wiecznie glodny Pazerniaczek przybral 1kg w 4 tygodnie... to znowu za sporo no ale niech je jak ma potrzebe Maluszka takiego sie nie odchudza
Moja pediatra też tak powiedziała, mój syn jak miał 3 miesiace to wyszedł poa centyle, ale stwierdziła, że mam karmic na żądanie i sie nie przejmować, potem zwolnił i wrócił do normy, choć pozostał powyżej 80 centyla, a teraz szczupaczek z niego.

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
futbolowa podasz jeszcze raz tego linka z sklepami z darmową dostawą??

u mnie sypie śnieg

dziewczyny od kiedy daje się dzieciom jakieś zabawki??
Już sama nie paiętam, koło 3 miesiaca chyba, karuzelkę mozna wcześniej, bo teraz niewiele widzą, nic nie złapią w rękę świadomie. Położna mówiła, że po 2 tygodniach z bliska dziecko poznaje twarz matki.

Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
MAGDULA MASAKRA!!!!!!!nie wiem jak bym przeżyła noclegi bez małego BOZIU jakie to dziwne wcześniej nie myślałam ze mogę takie cos czuć a tu proszę jak wyszłam sama na 30 min to juz chciałam wracać vo to sie robi w głowie to szok!!

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

FUTBOLOWA trzymam kciuki !!!Ale nie potrzebne no jestem pewna ze dasz sobie radę bez niczego
Teraz to my przeżywamy rozstania, ale dzieci małe tak tego nie odczuwają, nie mają swiadomosci upływającego czasu. Jak synek miał rok, to pojechałam na szkolenie do Lodzi, pojechałam w nocy, autem, zamiast spokojnie dzień wczesniej i wyspać sięvw hotelu, zostałam tyko jedną noc iznów gnałam autem do domu, żeby wrócić do synusia, a on nic, wszystko ok, tatuś utulił wystarczająco.
jak pojechałam kiedy syn miał 4 lata, to płakał w drzwiach, ze mam zostać i dopiero obietnica prezentu go uspokoiła.

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wielką prośbę abyście wrzuciły linka do tego urządzenia do sciagania pokarmu za jakieś śmieszne pieniądze... Nie pamiętam która z Was go polecala.
Na ☠☠☠☠☠☠☠ też są takie tanie, ja sobie kupiłam ten http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p5998-Lakt..._pokarmu_1_szt tez niedrogi i fajnie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
a u mnie dalej nic mój chop stwierdził, że jeszcze nie jest gotowy, że jeszcze parę dni na oswojenie poyrzebuje hehe
moje dwie kolezanki zapowiedziały żebym rodziła na weekend a brat codziennie pyta czy rodzę juz czy jeszcze nie
przywieźliśmy auto, jutro wszystkie formalności i można jeździć) jest sliczna
Urodziłam w dniu, w którym TZ powiedział, ze absolutnie nie dziś, bo jest mega nie wyspany.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Achh chyba Wam zazdroszczę, że poród dopiero przed Wami chciałabym znowu poczuć te emocje, które towarzyszyły mi tamtego dnia

Moja królewna sobie zrobiła pobudkę.. ciekawe ile będzie aktywna... a mi się chce spaaaać... kupsona walnęła i jest dobrze

Właśnie gdzie szybka i esti...?!
Zagrzebały się w pieluchach pewnie na całego
Macierzynstwo je pochlonęło

Magdula współczuję przeżyć...
Szalona
Ja się cieszę, ze odzyskuję sprawność ruchową, widzę Bożenę, nie mam zgagi i wcale mi nie tęskno do ciąży, to moja ostatnia (planowana) i mam nadzieję, że tak zostanie.

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Godzina 4.15, 4040g. Popekalam i miałam lyzeczkowane łożysko, ale teraz już do przodu anuszka21. Nie działa mi tu net na razie

Gratulujemy! !! Dużo zdrówka! !!
Gratulacje, wreszcie się doczekałaś!!!

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Nie czytam nawet co piaalyscie. Jestem z Klarą w szpitalu. Spalam na ziemi pod łóżkiem dziecięcym. a ona.razem ze mną na podłodze. Panie zorganizowały mi materac, ale już musiałam go oddać wiec siedzę na krześle i nie mam już siły płakać.Klara Ma podejrzenie zapalenia płuc, w rentgenie wyszły drobne zmiany w płucach. ja pierdziele, inne dzieci ciągle płaczą, łeb mi nawala ze najchętniej bym skoczyla z okna. I wciąż to pytanie : dlaczego. czy limit pobytu z Maleństwem nie skończył się przy M.i ze sobie wykrakalam ten szpital :-(
Biedna Klara, ale tobie współczuje też, pobyt z dzieckiem w szpitalu potrafi wyończyć fizycznie i psychicznie, nie obwiniaj się tylko, dzieci niestety czasem chorują, dobrze, ze szybko postawili diagnozę.

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Frau zdrowka dla,Was!

Anuszka gratulacje!!

Ukochana rodzina, w sob bratowa jak sie dowiedziala ze wracam do szkoly, to stwierdzila ze mam isc do psychologa lub psychiatry, bo mam na pewno zaburzenia psychiczne i depresje poporodowa, ze pojscie tam odbije sie na mnie bardzo. Zreszta nie potrafila zrozumiec, ze nie mam pokarmu juz, ze Wojtek nie potrafi ssac z piersi. Ja MUSZE karmic co najmniej pol roku, mam go nie dokarmiac mm, bo ja musze karmic. Jesli nie bede to to odbije sie na mnie, na malym, na tz, na mojej mamie i ojcu (?). Na,wszystkich.
Wczoraj zadzwonil drugi brat. Ze co ja sobie wyobrazam, ze ja nie przemyslam tego, na pewno mama mi kazala. kazal mi isc zalatwic sobie indywidualne. Nie potrafi zrozumiec, ze czy jestem w domu i mam 4-5h lekcji czy w szkole 5h to i tak sie nie mam jak zajac. I ponownie uslyszalam na temat kp, ze musze karmic, jego zona przystawiala 20h dziennie przez 2 miesiace i mam przestac karmic mm i przystawiac.

I po tych dwoch rozmowach wczoraj przezylam kryzys totalny, przeplakalam caly dzien. Latwo im mowic bedac tyle km stad...
Musialam sie wygadac, przepraszam
Nie przepraszaj, to straszne jacy są ludzie.
Ja osobiście cię podziwiam, wiele kobiet rzuciłoby szkołę przy małym dziecku,bo poza chodzeniem do niej trzeba się jeszcze uczyć. Trzymam kciuki, żebyś dała radę pogodzić wszystkie obowiązki.
Nie martw sie tak karmieniem mm, po to ono jest, zeby ułatwić kobiecie życie, a dziecko nie odczuje różnicy, za to odczuje twój kiepski nastrój i smutek, najważniesza jest miłość, nie rodzaj pokarmu.

Cytat:
Napisane przez sunrise27 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Troszke późno, ale... Ja mam termin na dzisiaj Niestety nic się nie dzieje... W 34 tygodniu miałam skróconą szyjkę, zalecenie leżenia i odpoczywania...
Na dzień dzisiejszy kanał rodny mam otwarty, 2 cm rozwarcia, ale synuś siedzi i rączkami, nóżkami się zapiera. A chciałabym go mieć już na rączkach... Na ostatnich badaniach kontrolnych 14.11 ważył 3353 Miałam od razu robione badania dopplerowskie. Wszystko ok, więc tylko czekam na zachciankę Kubusia Dzisiaj KTG.
Pozdrawiam wszystkie czekające i gratuluję tym co mają już swoje Szkraby na rączkach!
Ja miałam pessar, nakaz lezenia, urodzilam 2 dni po terminie.
Powodzienia!

Moja Lilka nie śpi od 2h, to sporo, bo straszny z niej śpioch, w nocy je co 3 godziny, ale śpi ogólnie bardz bardzo dużo.
Stary 2014-11-25, 09:56   #610
melleczka
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas tez brzuszkowe problemy... na poczatku byla masakra i wrzask przez pol nocy ale chyba przez mleko bo jak przestalam je pic to jest w miare ok ale tez sie prezy i wygina i meczy przy tym ale nie trwa to juz tak dlugo... raz podalam herbatke Holle i bylo lepiej ale niestety drugi raz juz nie chcial jej wypic. Kupilam tez w razie czego Windi do odgazowania ale jeszcze sie nie odwazylam uzyc. Czekam az maly skonczy 2 tygodnie zebym mu mogla sab simplex podac.

Co do pieluch to uzywalismy dadow 1 dwa opakowania i potem od razu dwojki ale malymi sie odparzyl, nie wiem czy to wina pieluch ale po bepanthenie i przejsciu na biale pampersy przeszlo. Jedynek juz wcale nie uzywam.

Dziewczyny wasze maluchy zasypiaja same? Bo nasz glownie przy cycu albo na mnie lub na mezu i troche sie martwie zeby go nie nauczyc tak...
Stary 2014-11-25, 09:57   #611
Indra83
Wtajemniczenie

Zakryło mi tekst. Na dozie zamówiłam Laktę za 26zł, super jest.

Fiorella, ja w łóżeczku zawsze kładę spać na boku, na plecach i brzuchu tylko w dzień jak ją widzę. Nie wyorażam sobie spać kilka lat z dzieckiem, syn do nas przychodził od czasu do czasu i ciasno było, rozpychał się, kręcił, a na dwójeczkę to już miejsca w łóżku brak.
Stary 2014-11-25, 10:05   #612
Zanet84
Zakorzenienie

Kiara, szybkiego powrotu do zdrowka Wam obojgu zycze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

My dzisiaj bylismy u pediatry. Mala wazy juz 4310 350g w tydzien
Dostala juz pierwsze szczepionki, chwilke tylko poplakala. Dzielna byla
Stary 2014-11-25, 10:08   #613
martha330
Zakorzenienie

Kiara zdrowka!
Ja tez mialam indekcje wewnatrzmaciczna,wiec wiem,co przechodzisz.przeciezakrz epowych zastrzykow wzielam dwie serie i teraz siniaki pozostaly...

Alee nieciekawie,ale ja sama bym decydowala,bo jak ktos stoi z boku,to latwo mu doradzac i krytykowac,a nie wie,co czlowiek czuje....

Co do pampkow u nas poszlo opakowanie 43szt zielonych pampersow 1 i dzis skonczylam 78szt bialych 1. Strasznie duzo a dwa tygodnie w domu jestesmy mowicie,ze dady wieksze sa???

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:22   #614
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Kiara zdrowka!
Ja tez mialam indekcje wewnatrzmaciczna,wiec wiem,co przechodzisz.przeciezakrz epowych zastrzykow wzielam dwie serie i teraz siniaki pozostaly...

Alee nieciekawie,ale ja sama bym decydowala,bo jak ktos stoi z boku,to latwo mu doradzac i krytykowac,a nie wie,co czlowiek czuje....

Co do pampkow u nas poszlo opakowanie 43szt zielonych pampersow 1 i dzis skonczylam 78szt bialych 1. Strasznie duzo a dwa tygodnie w domu jestesmy mowicie,ze dady wieksze sa???
No mi sie wydaja ciut wieksze. Ale nie porownywalam ich tak jedna do drugiej

Aczkolwiek chyba tez juz sprawdze 2ki. Mysle ze beda juz ok na mala

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-25 o 10:23
Stary 2014-11-25, 10:23   #615
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Tak ja juz wczesniej wrzuciłam link ale tu jeszcze raz http://m.tanie-leczenie.pl/item/3136343130

Ja właśnie odciagnelam 90ml z obu piersi, mam nadzieje ze mojej Pchle starczy bo sie boje wiecej, mam nadzieje,ze nawału sobie nie zrobię, ale dzidzia tak łapczywie je ze aż mi jej potem szkoda jak w brzuszku jeździ i boli. Ile jedzą Wasze dzieci?
Mój właśnie zjadł 90 ml mojego. Odciagnelam deko więcej z obu i zjadł by z pewnością to wszystko głodomór ale było widać, że mu już dość. Oczywiście deko się ulało, ale odbicie było pierwsza klasa.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Kiara, szybkiego powrotu do zdrowka Wam obojgu zycze

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

My dzisiaj bylismy u pediatry. Mala wazy juz 4310 350g w tydzien
Dostala juz pierwsze szczepionki, chwilke tylko poplakala. Dzielna byla
Jaka szczepionka?

happywoman

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 10:24   #616
sloneczko_1201
Zadomowienie

To becikowe to jakaś masakra dosyć, że kser muszę narobić co nie miara to jeszcze mąż pracował 3 mies za granica i tłumaczenia są potrzebne itd itp jestem tym wykończona a w trakcie może wyjść że coś jeszcze jest potrzebne.

Idę sobie zrobić sobie meliskę i szukać tłumacza przysięgłego.
A później wezmę maluszka w wózek i pojedziemy na ksero.
Kurcze potem jeszcze bioderka boje się żeby nie miał za dużo dzisiaj wrażeń, bo potem nie zaśnie.

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Kiara trzymaj się tam i wracajcie do zdrówka.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:26   #617
martha330
Zakorzenienie

Kiara zdrowka!

Stary 2014-11-25, 10:29   #618
sunrise27
Raczkowanie

GG do sunrise27

[/QUOTE]Już sama nie paiętam, koło 3 miesiaca chyba, karuzelkę mozna wcześniej, bo teraz niewiele widzą, nic nie złapią w rękę świadomie. Położna mówiła, że po 2 tygodniach z bliska dziecko poznaje twarz matki.

Ja miałam pessar, nakaz lezenia, urodzilam 2 dni po terminie.
Powodzienia!
[/QUOTE]

Mam nadzieję, że mój wyjdzie przed Andrzejkami Dzisiaj mam wizytę, więc zobaczymy co mi ginekolog powie

Co do zabawek... Ja się naczytałam i rozmawiałam z moją położną środowiskową (mieszkam w Niemczech i wiem, że tu jest też z tym troszke inaczej) i najlepiej wszelkie kolorowe zabawki dawać dopiero po 3 miesiącu życia Maluszka. Do tej pory można stymulować wzrok dziecka czarno-białymi obrazkami - ja sobie wydrukowałam 3 i powiesiłam w łóżeczku Małego. Do tego biały króliczek-pozytywka i biały miś - mężowi wpadł w oko i kupił A tak to koniec na dzień dzisiejszy... Rozglądam się za matami edukacyjnymi i innymi, ale to dopiero na późniejszy okres czasu
Tak jak powiedziała mi położna - najlepszymi zabawkami są mama i tata To się nigdy nie znudzi
Do stymulacji słuchu mam wierszyk "Lokomotywa" Juliana Tuwima. Można czytać już w ciąży jak i od pierwszych dni życia

A jak u Was z pielęgnacją noworodka? Tu właśnie jest inaczej niż w Polsce... Dzidzi nie myje się po porodzie... Pierwsza kąpiel się odbywa w domu z położną środowiskową jak odpadnie pępuszek. Do tej pory można przemywać dziecko takimi wacikami jednorazowymi (przeznaczone specjalnie dla dzieci). A do pielęgnacji skóry położna dała mi olejek migdałowy - i to wszystko... Żadnego płynu do mycia, nic... Wodą przemyć i po kąpieli ten olejek.
sunrise27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:30   #619
martha330
Zakorzenienie

Ja becikowe zostawiam na pozniej. Jakos teraz i tak nie wyszlabym z domu. W ogole wkurzam sie ze zla matka organizatorka jestem,w domu balagan,z mala ciezko mi sie wyszykowac,bo ciagle glodna to ja dostawiam,potem 15 minut przerwy i znow,a ja w tym czasie nie umiem sie ogarnac. Zeby wyjsc na spacer potrzebuje 1,5h

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 10:33   #620
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Kiara zdrowka

Lola odciagam 80-120 ml zależy jakie przerwy SA, a czemu mialabym pobudzić laktacje?
Mleczko odciagniete z nocy juz wypite.....
U nas kikut dalej trzyma mocno a u was?

My jedziemy na pampkach 2 i juz prawie paka poszla

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:34   #621
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Mój właśnie zjadł 90 ml mojego. Odciagnelam deko więcej z obu i zjadł by z pewnością to wszystko głodomór ale było widać, że mu już dość. Oczywiście deko się ulało, ale odbicie było pierwsza klasa.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Jaka szczepionka?
Dzis zoltaczka i krztusiec blonica tezec - ta mamy acelularna.
Za 2 tyg ta trzecia + pneumokoki. Podzielila nam na dwa razy by dzis tyle nie kluc malej.
Stary 2014-11-25, 10:37   #622
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Mamy juz PESEL do odbioru, becikowe małż załatwia ja tylko muszę upoważnienia wypisać żebym nie musiała do zusu i do US jechać.

Moja Kluska kończy dziś 3 tyg.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:39   #623
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Dzis zoltaczka i krztusiec blonica tezec - ta mamy acelularna.
Za 2 tyg ta trzecia + pneumokoki. Podzielila nam na dwa razy by dzis tyle nie kluc malej.
Czyli państwowe a Wam z racji wczesniactwa ta bez komórkowa za darmo sie należy.

happywoman

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 10:43   #624
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happywoman Pokaż wiadomość
Czyli państwowe a Wam z racji wczesniactwa ta bez komórkowa za darmo sie należy.
Tak podstawowe, a acelularna i pneumokoki z racji wczesnego urodzenia
Stary 2014-11-25, 10:49   #625
melleczka
Zakorzenienie

My kąpiemy codziennie, daję oliwkę do wody, myję w mydełku marsylskim, po kąpaniu smaruję balsamem miejsca narażone na przesuszenie (stopy, rączki, brzuch), buzię przemywamy przegotowaną wodą i smarujemy kremem. Wszystkie kosmetyki mam z Babydream'a.

U nas kikut odpadł po tygodniu, teraz została jeszcze tylko jedna cienka niteczka, a tak to wszystko już pięknie wygląda
Stary 2014-11-25, 10:52   #626
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Kiara zdrowka!

Ja tez mialam indekcje wewnatrzmaciczna,wiec wiem,co przechodzisz.przeciezakrz epowych zastrzykow wzielam dwie serie i teraz siniaki

Co to jest ta indekcja wewnatrzmaciczna??

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-25, 10:55   #627
paulina119a
Zadomowienie

Anuszka w końcu Gratuluję kochana

Frau tak mi przykro mam nadzieję że szybko przepedzicie chorobsko i wrócić do domku

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Gonia głowa do góry. Będzie dobrze

REKLAMA
Stary 2014-11-25, 11:01   #628
Indra83
Wtajemniczenie

Ja miałam dady 1 wydawały mi się ciut większe niż pampersy zielone 2, teraz używam te pampki, bo mam 2 paki duże, a potem pewnie dady 2 kupię.

W Polsce różnie z kąpaniem, w niektórych szpitalach to robią, w innych nie. U mnie kąpiel była, ale taka pobieżna, bez szorowania. W domu kąpię w emoliencie, bo mała ma łuszcącą się skórę, bardziej suche miejsca smaruję kremem do suchej skóry oillatum baby, żeby skóra nie pękała i tyle.
Stary 2014-11-25, 11:09   #629
eclariss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Frau duuużo zdrowia dla Klary!
Anuszka gratulacje!!! Ładnie Ci mąż pomógł :P

My dzisiaj o 11.00 mamy wizytę kontrolną u kardiologa w Koszalinie, więc proszę o kciuki żeby wszystko było ok
Sara spała wczoraj od 15.00-18.00 zjadla, kupę zrobiła na śpiąco, poszła spać dalej i wstala dopiero o 1.00 w nocy zjadla i spała do rana
Moze ona ma cukrzyce...?bo to chyba nie jest normalnie jak dziecko tak duzo spi...?
Kasia moja tak samo duzo spi a dzis juz mamy miesiac jadla o 23 potem o 3 potem o 7 i prawie za kazdym razem zasnela odrazu odlozona do lozeczka

Jak wasze malenstwa na brzuszku bo wczoraj na youtube wlaczylam sobie.miesieczne dzieci i moja tak glowki dlugo nie trzymie..po paru minutach jest wrzask mega.

Pytanie do mam ktorym malenstwa nie wisza na piersi: jak sa najedzone a byscie im cyca pchaly to odrzuca, nie ssie?? Moja chwile przy cycu ssie super a potem juz nie chce i sama zasnie na 3h to chyba najedzona jest...
Stary 2014-11-25, 11:21   #630
martha330
Zakorzenienie

Infekcja mialo byc...a wszystko przez to ze na telefonie pisze

U nas pepek trzyma ;-( a Mala ma 17 dni...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości