Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-25, 12:08   #1741
lesyeux
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

hej

ja to jestem chyba najbardziej kłótliwa mężatka, ostatnimi czasy. znowu drę koty z Tż!!! tak mnie denerwuje, że bym go zdzieliła przez łeb

a ja dzisiaj wyspana wstałam o 9 przed chwilą wciągnęłam kanapeczki z jajkiem
muszę jednak zacząć stopować się z jedzeniem bo jak weszłam na wagę to kg podwajają swoją liczbę!!! w zastraszającym tępię. a i tak ważę ponad 100 kg więc w moim wypadku , trzeba się pierd.. w głowę
i zamknąć lodówkę na trzy spusty wieczorem

dzisiaj Katarzynki jadę do mamy na torta :p i znowu się opcham, ale tylko dzisiaj... od jutro, celibat na słodycze i białe pieczywo !!! i podżeranie wieczorami!!! tylko muszę poczekać na szanownego grandziarza małżonka bo auto mi gwizdnął bo jechał do pracy

MON super, że córcia powoli otwera oczka i płuca zaczynają pracować. Trzymam kciuki za WAS i zasyłam wiele sił

Michuru nie lekceważmy żadnej infekcji. mi ginka przepisuje zawsze recepte bez daty, bym w każdej chwili jak tylko mnie coś zapiecze, zaswędzi lub zaniepokoi, lecę do apteki i kupuję.

Zapomniałam dodać na te moja szczawiany i fosforany w moczu mam brać Żuravit 1x1 dzienni. Dzisiaj kupuje i kupuje też globulki bo coś czuję, ze tez jakaś zaraza się przyplątała do mojej pipki.

Nusiekowa my choinkę ubierzemy po 10 Grudnia hihi
trzeba ją najpierw przytargać do domu po wypłacie będzie w tym roku wielkaaaaa zawsze miałam taką małą ale w tym roku, chce chociaż by miała ok. 2 m zawsze później po Świętach Tż wkopuje ją do ogródka i mamy drzewko

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odczuwacie już skurcze Braxtona-Hicksa?
Bo ja nie wiem czy ten skurcz, który obudził mnie wczoraj w nocy, był bolesny jak przy miesiączce ( zawsze miałam bardzo bolesne) i trwał prawie godzine to był właśnie ten skurcz. Wystraszyłam się trochę i zastanawiałam czy nie jechać w nocy na IP. Ale poleżałam i po mniej więcej godzinie przeszedł.
jak myślicie?
Skurcze Braxtona-Hicksa trwają około pół minuty. Uczucie ucisku pojawia się w górze brzucha i stopniowo schodzi w dół. Tym skurczom daleko jednak jeszcze do skurczów porodowych. Niektóre przyszłe mamy odczuwają je jak bóle miesiączkowe – niezbyt przyjemne, ale też niezbyt intensywne. Jest to dla nich bardziej dyskomfort niż ból. U innych kobiet w ciąży, skurcze Braxtona-Hicksa są wyjątkowo bolesne. Odczuwany przez nie ucisk utrudnia, a nawet uniemożliwia wyprostowanie się, może także nawet utrudniać chodzenie i wykonywanie codziennych czynności.

i jak teraz wiedzieć czy to skurcze przepowiadające czy porodowe??
JA BYM ZASUWAŁA BYLE DO JAKIEGO LEKARZA JAK MÓJ OBECNIE NIE PRZYJMUJE I PYTAŁA O CO KOMON!!!!

Solenizantkom dzisiejszym ! wszystkiego naj najlepszego

i udanych wizyt Mamusiom dzisiaj udających się do gin

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-11-25 o 12:12
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:10   #1742
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
MICHRU, Marcia, mamuśka29, Alunia79

Dziekuje za dobre słowa!

wczoraj lekarka powiedziała ze płuca sie rozwijają, jeszcze jakies zamglenie jest ale ze niedługo bedą odłączać mała od tego ustrojstwa co za nią oddycha. Dzisiaj 27 tydzien by mi sie zaczynał i piszą mi w belly ze maluch oczka zaczyna otwierać, juz wczoraj widziałam jak otwierała
ale to musi być nieziemskie uczucie, widzieć na żywo to, co normalnie dzieje się w brzuchu

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Kocyk lamilou , piękny jest! Załącznik 5846330
piękny! ten wzór też mi się najbardziej spodobał To jak mała oczy otwiera, to musisz jej zanieść pokazać

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:14   #1743
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie u mnie były takie bóle jakby okresowe, nie wiem nawet czy nazwałabym to skurczami, ale uważajcie na nie! I to było tak ze pobolewal mnie brzuch, wzięłam nospe, spokój był, za jakis czas znowu to wzięłam druga, późnej znowu cisza i jak znowu zaczęło mnie pobolewac to zaczęłam myślec o pojechaniu do szpitala no ale nie zdążyłam
mi moja mama mowila ze te skurcze nie bola,i ich sie tak mocno nie odczuwa jak porodowe....

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
taki jest plan

ładne brzuszki macie a ja lipa, brzuszka coraz więce jest, ale nie mam jak się pochwalić. nie mam odpowiedniego kabelka ani do tel, ani do tabletu, żeby przesłać zdjęcia

pisałyście coś o karmieniu piersią. ja planuję tak karmić przez te pierwsze 6 miesięcy życia maluszka. oczywiście zobaczymy jak będzie w praktyce, ale tak zakładam będę też butelkować, tj.ściągać pokarm i butelką jeśli będzie trzeba, dzięki temu TŻ będzie czasami mógł sam nakarmić małego o kg i diety się nie martwię, akurat jakby mi zostało np.5kg po porodzie to bym się nie obraziła, przed ciążą bywało, że ważyłąm tylko 50kg przy wzroście 1,65m, spokojnie mogę dosć do tych 57kg po porodzie i wcale źle nie będzie.

co do kobiet, które nie chcą karmić piersią... jakoś mi to nie przeszkadza. jasne, że tak jest najzdrowiej i najlepiej dla maluszka, ale nie-karmienie piersią jeszcze żadnej wielkiej krzywdy nie wyrządziło. nie ma co demonizować ani nikogo przekonywać, bo to powinna być samodzielna decyzja każdej z nas

o i biuście coś pisałyście. ja mam 65F i powiem Wam, że jeszcze stanika wymieniać nie musiałam. aż się boję, do jakich rozmiarów mogę mi cycki urosnąć

tak, a dokładnie z jedzeniem. momentami przez pół dnia nie jestem w stanie nic przełknąć, a potem dopada mnie wilczy apetyt. wiem, że to nie jest zdrowe, ani dla mnie, ani dla maluszka, ale nic na to poradzić nie mogę

zadam głupie pytanie: czy taki brunatny śluz w 23tc to coś niepokojącego czy np.tylko jakaś infekcja mi się przyplątała?? kurcze, wczoraj nad ranem strasznie ścięłam się z TŻtem o kota; on ogólnie za kotami nie przepada, wczoraj Felix najwyraźniej go obudził o 3... TŻ poszedł do pracy obrażony i zły, a ja jak się rano obudziłam to miałam taki właśnie brązowy śluz. nie wiem, podbity krwią albo co?? wydaje mi się, że to z nerwów, przez tą kłótnię.

zresztą TŻ się zabrał i śpi w drugim pokoju. nie wiem czy to tymczasowe, czy mu coś odbiło. boję się, że zażąda, żeby oddała kociaka, co nie wchodzi w rachubę bez konsekwencji w naszym związku, bo momentami facet naprawdę przegina dziś też pójdzie do pracy na 12h, wróci, ciekawe czy skończy się tylko na "cześć" czy może mi chociaż życzenia urodzinowe złoży pomimo tego, że jest wściekły... nienawidzę takich dni mój TŻ to choleryk, bywa że mówi naprawdę przykre rzeczy w złości i niekoniecznie tak myśli. a ja się przejmuję, mimo że w stosunku do innych mam grubą skórę. naprawdę, ale byłoby to "zabawne" rozstać się przez kota, nie sądzicie??

ja też mam blisko IP, 5min drogi piechotą. niewyobrażam sobie dzwonić do prowadzącego z czymś nagłym, tym bardziej, że u niego prywatnie są niezłe kolejki i nie wiem czy bym się wcisnęła, a państwowo pracuje w szpitalu w rudzie śl. i jakoś nie wyobrażam sobie jechać aż do rudy, jak dzieje się coś złego, skoro gliwicki szpital mam w zasadzie pod nosem.

mon9, cieszę się, że się odezwałaś jak przeczytałam, że już urodziłaś, tyle czasu za wcześnie, to aż mnie ciarki przeszły... potem mi się koszmary śniły jakieś mam nadzieję, że ostatecznie wszystko będzie w porządku z córcią, mimo takiego startu

ja mam 2 wpisaną

pewnie tak... ale bym się ucieszyła, oczywiście zakładając, że 1/2 etatu z należnością niecałe 700zł też dostawałabym ten 1tys

crystal, bardzo ładne imię wybraliście "po zagranicznemu" podoba mi się zdecydowanie bardziej niż po polsku.

a ja dziś (tj.wczoraj w zasadzie) kupiłam kurtkę ciążową na zimę. no ok, w zasadzie to dostałam ją od mamy w ramach prezentu urodzinowego o taką, tylko czarną:

hmm... dzisiaj także oto obiecane piccolo

a że widzę, że nie tylko ja mam teraz urodziny to spóźnione 100lat! dziewczynki i żeby tylko do marca bez większych komplikacji po drodze

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 02:09 ----------

a w piątek na 8:30 mamy być w katowicach, na połówkowe. rany, jak ja tam dojadę na 8 to jestem święta....
bardzo ladna kurtka wszystkiego najlepszego
co do sluzu, ja bym pojechala napewno od razu do lekarza
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:16   #1744
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
też nie lubię zimna to najgorsze co może być.
brzuch mi wypycha do przodu aż żle się czuję
i ta pogoda pochmurna nie chce mi się nic boże oddaj mi humor ;/
szłabym na miasto ale znowu wydam kasę i bym była zła więc tak zle tak zle.
sooryy że Wam marudzę , chyba jakaś chandra mnie dopadła.
Wam też się chce tak dużo pić?
ja potrafię rano wypić 1.5 litra wody a jeszcze cały dzień przede mną
ja też piję jak szalona. właśnie wypiłam wielki kubek herbaty i zbieram się, żeby pójść do piwnicy po butelkę mineralnej...
u mnie też humor do bani, ale pójdę odwiedzić przyjaciółkę to mi się poprawi, mam nadzieję

Stary 2014-11-25, 12:18   #1745
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
mi moja mama mowila ze te skurcze nie bola,i ich sie tak mocno nie odczuwa jak porodowe....

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

bardzo ladna kurtka wszystkiego najlepszego

co do sluzu, ja bym pojechala napewno od razu do lekarza

Dziwne to było ale u mnie to w ogóle jakis dziwny przypadek nic sie nie dzialo wczesniej tylko te bóle i odeszły wody, żadnej krwi ani nic. Wszystkie badania dobre, ciaza książkowa. Czekam jeszcze na wyniki posiewów , moze tam cos znajda.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:25   #1746
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja nie wiem czy ten skurcz, który obudził mnie wczoraj w nocy, był bolesny jak przy miesiączce ( zawsze miałam bardzo bolesne) i trwał prawie godzine to był właśnie ten skurcz. Wystraszyłam się trochę i zastanawiałam czy nie jechać w nocy na IP. Ale poleżałam i po mniej więcej godzinie przeszedł.
jak myślicie?
ja bym pojechała do lekarza, sprawdzić czy wszystko w porządku albo na IP Nic nie tracisz, a będziesz spokojniejsza

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A wczoraj jak mnie TŻ rozczulił, to koniec..
Leżałam sobie na kanapie, on gdzieś na chwilę poszedł i wraca z trzema książeczkami.. I wiecie co.. kazał mi się wygodnie położyć, usiadł na podłodze przy mnie, gładził brzuszek i czytał Nikolci bajeczki.. Byłam i jestem w siódmym niebie bo tylko się upewniłam, że to będzie wspaniały tatuś. Co ja piszę- już jest!!

Ja sama atakuję i zaczepiam żeby wiedział, że możemy TO robić. W końcu jestem obczytana, obhukana i nie pozwoliłabym dać nam krzywdy i on to dobrze wie:P
Z resztą gdzieś nawet pisano, że TEN MĘSKI PRODUKT nawet pomaga w rozwoju dziecka

Dwa leczenia kanałowe zdechnę sobie najwyżej.
ale słodko
powodzenia u dentysty, ja bym chyba umarła na tym fotelu

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja się musiałam położyć do łóżka. Dostałam takich dziwnych objawów zaczęłam się trzasc i spocilam się momentalnie.. Więc myślę sobie oho serce dokucza. Nogi do góry szybki strasznie oddech. Tętno jak mierzylam ręcznie to ok 100/min.juz lepiej ale nie fajne to to
a masz ciśnieniomierz? ja bym jeszcze ciśnienie na wszelki wypadek zmierzyła.

Stary 2014-11-25, 12:28   #1747
ewka5891
Zakorzenienie

Hej

My dzisiaj pospalismy do 9
Na dworzu jakos nieciekawie ale bede musiała wybrać sie na jakiś spacer z synkiem, musimy sie dotlenić

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Wpadam powiedzieć wam, że robię sobie odwyk od wizażu. Będę wpadać co jakiś czas, coś naskrobię, le muszę się zająć domem bo zapuściłam go niemiłosiernie. Mam nadzieję, że u was wszystko gra i u Mon również. Całuję was wszystkie.
Trzymaj sie i odzywaj sie jak bedziesz mogła

Smv mam nadzieje, że szybko wyjaśni sie sprawa Twojej umowy. Jakies żarty sobie robią chyba tyle czasu minęło i ciagle nic!

Cytat:

wczoraj lekarka powiedziała ze płuca sie rozwijają, jeszcze jakies zamglenie jest ale ze niedługo bedą odłączać mała od tego ustrojstwa co za nią oddycha. Dzisiaj 27 tydzien by mi sie zaczynał i piszą mi w belly ze maluch oczka zaczyna otwierać, juz wczoraj widziałam jak otwierała
Cudowne wiadomosci Helenka dzielnie walczy

Michru wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, spelnienia marzeń

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:30   #1748
Michiru
Zakorzenienie

dzięki za życzenia, dziewczynki fajnie być o rok starszą
też mam nadzieję, że jednak się z TŻtem pogodzimy i to bez nacisków na oddanie kota
Cytat:
Napisane przez EdithS
bardzo ładna kurtka!
dzięki i śliczna cena... całe 240,-

co do śluzu - teraz się wszystko uspokoiło. w nocy nic, rano nic. tym bardziej, że nic mnie nie piecze, nie swędzi, nie boli. jak się pojawi znowu to pójdę na IP i tyle. mam tylko nadzieję, że kot z domu nie zniknie, jeśli będę musiała tam zostać, bo nie chciałabym być na miejscu TŻta wtedy

przez całą noc nie zmrużyłam oka. zdrzemnęłam się około 7 rano dopiero i to też na jakąś godzinkę, a teraz zupełnie sił nie mam

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Od wczoraj marzę o l4, jest tak zimno, męczą mnie dojazdy do pracy i już czuję, że nie mam siły Mam nadzieje, że przejdzie i zapał do pracy wróci. Narazie bym wolała siedzieć w domu i buszować po necie i zamawiać rzeczy dla maluszka.
kurcze, w zasadzie to Cię podziwiam ja poszłam na l4 w 13tc, w zasadzie i tak wyboru nie miałam, bo czułam się coraz gorzej, a w pracy nie ma szans, żeby stanowisko jakiekolwiek znalazło się dla ciężarnej. tak w ogóle to moje stanowisko będą likwidować z końcem roku. dziewczyny, które robiły moją robotę tak się zakopały na amen, że nie ma już praktycznie co ratować i firma uznała, że to robota niepotrzebna. po co robić tyle analiz reklamacyjnych, skoro wiadomo, że to i tak zostało "w rodzinie" także kolejny dowód na to, że po macierzyńskim nie mam do czego wracać.

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek
Gdzie robisz w Kato badania ??
w Gyncentrum na przeciwko Silesia City Center. dobrze, że to koło przystanku antobusowego

mon9, dobrze, że wszystko jest na dobrej drodze i malutka prawidłowo się rozwija miło jest wiedzieć, że nie musi być tragicznie nawet jak dzieciaczek urodzi się tyle przed czasem

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
Kiedy ubieracie choinke?
ja na pewno nie wcześniej jak po 20grudnia. drażni mnie rozpoczynanie świąt np. już w listopadzie, bo wtedy mam ich dość jeszcze zanim nadejdą u nas sztuczna, jakoś nie chciałoby nam się co roku kupować nowej. zresztą, TŻ jest niewierzący, więc jemu to wszystko lotto.

jestem w szoku, że nawet wiecie ile ważyłyście przy urodzeniu... moja mama nie pamięta

Cytat:
chyba tak. chyba, bo nie jestem pewna. brzuch mi się lekko napina i nie jest to sprawka bobasa, ale nie jest to bolesne. po prostu trochę dziwne i niewygodne. jak zacznie być bolesne to chyba nie jest dobry znak, tak przynajmniej czytałam, że nie powinny one boleć jeśli się takie powtórzą, właśnie bolesne, to ja bym jednak jechała na IP, bo to trochę za wcześnie na bolesne skurcze.

Cytat:
Napisane przez zona_marcina
I gdy już miałam wchodzić jakiś młody chłopak mówi do mnie, że teraz on wchodzi, bo ma pierszeństwo bo on tylko po odbiór dowodu rejestracyjnego.
niezły ma chłopak tupet przede wszystkim to się pyta czy może wejść bez kolejki "bo tylko po dowód", bo to jest tylko czyjaś dobra wola żeby go przepuścić. przecież nigdzie nie jest napisane, że "tylko po dowód" to be kolejki można wejść rany, co za ludzie...
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:47   #1749
87marta78
Zadomowienie

Dodzwoniłam się do lekarki i powiedziała, że mógł to być skurcz wywołany rozciąganiem się wiązadeł macicy. Nie jest on przyjemny i jeśli dziś w nocy znów mnie zaboli, to mam w środę zjawić się u niej na badaniu.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:47   #1750
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość

Aaaa haftuje Kubusia Puchatka (tak tak- uwielbiam go) , tzn już dawani dawno zaczęłam, najwyższa pora zakończyć- kontury i jakieś ozdobne rzeczy poddawać i zrobię taki worek na łóżeczko, gdzie wrzucę jakieś grzechotki i inne bajery Jak skończę robić kontury to pokażę obrazek

Czas na kawkę, trzeba sie obudzić
Haftujesz krzyżykami? Bo ja uwielbiam

Dzień dobry... kiepski humor dopadł i mnie - to chyba ta pogoda
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 12:51   #1751
ewka5891
Zakorzenienie

U nas ubiera sie choinkę dzien przed wigilią nie lubię sztucznych, Tz równiez wiec zawsze mamy pachnące drzewko
W tym roku planuje jak najwiecej filcowych ozdób, moze jakies ręcznie robione i obowiązkowo suszone pomarancze, cytryna i limonka

W piatek do mamy przyszedł moj kocyk minky z Allegro i jestem bardzo zadowolona teraz czekam az moja paczka do mnie dotrze, wczoraj kurier ją odbierał i pewnie do piątku bedzie

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Lesyeux chyba macie oboje ciężkie charaktery co? Ja tez sie czasem wkurzę na Tzta ale ogólnie staram sie nie denerwowac niepotrzebnie, bo tylko ja i synek na tym najgorzej wychodzimy. Stres nam nie służy.
Mam nadzieje, że szybko dojedziecie do porozumienia

Synek

Stary 2014-11-25, 12:58   #1752
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dodzwoniłam się do lekarki i powiedziała, że mógł to być skurcz wywołany rozciąganiem się wiązadeł macicy. Nie jest on przyjemny i jeśli dziś w nocy znów mnie zaboli, to mam w środę zjawić się u niej na badaniu.
ważne że się uspokoiłaś choć trochę

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:02   #1753
Michiru
Zakorzenienie

to rozciąganie się więzadeł też wywołuje skurcze?? hmm, u mnie to bolesne ciągnięcie po bokach. i bądź tu człowieku mądry... anyway, mam nadzieję, że jednak się u Ciebie nie powtórzą, 87marta78, tak dla Twojego świętego spokoju

wiecie czego mi brakuje?? energetyków...
Stary 2014-11-25, 13:10   #1754
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
to rozciąganie się więzadeł też wywołuje skurcze?? hmm, u mnie to bolesne ciągnięcie po bokach. i bądź tu człowieku mądry... anyway, mam nadzieję, że jednak się u Ciebie nie powtórzą, 87marta78, tak dla Twojego świętego spokoju

W pierwszej chwili przeczytałam: narkotyków

Stary 2014-11-25, 13:12   #1755
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Haftujesz krzyżykami? Bo ja uwielbiam

Dzień dobry... kiepski humor dopadł i mnie - to chyba ta pogoda
Tak krzyżykami
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:13   #1756
Michiru
Zakorzenienie

to prawie to samo w każdym razie też uzależniają. jak pracowałam po 12h, 240h miesięcznie to nie potrafiłam się bez nich obyć... i teraz też momentami jak dopada mnie kryzys to tęsknię z takimi specyfikami, a tu lipa, bo w ciąży nie wolno \m/

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-11-25 o 13:14
Stary 2014-11-25, 13:21   #1757
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A wczoraj jak mnie TŻ rozczulił, to koniec..
Leżałam sobie na kanapie, on gdzieś na chwilę poszedł i wraca z trzema książeczkami.. I wiecie co.. kazał mi się wygodnie położyć, usiadł na podłodze przy mnie, gładził brzuszek i czytał Nikolci bajeczki.. Byłam i jestem w siódmym niebie bo tylko się upewniłam, że to będzie wspaniały tatuś. Co ja piszę- już jest!!

Ja sama atakuję i zaczepiam żeby wiedział, że możemy TO robić. W końcu jestem obczytana, obhukana i nie pozwoliłabym dać nam krzywdy i on to dobrze wie:P
Z resztą gdzieś nawet pisano, że TEN MĘSKI PRODUKT nawet pomaga w rozwoju dziecka

Dwa leczenia kanałowe zdechnę sobie najwyżej.
wspanialym bedzie tatusiem

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja się musiałam położyć do łóżka. Dostałam takich dziwnych objawów zaczęłam się trzasc i spocilam się momentalnie.. Więc myślę sobie oho serce dokucza. Nogi do góry szybki strasznie oddech. Tętno jak mierzylam ręcznie to ok 100/min.juz lepiej ale nie fajne to to
czesto tak mam, ale moj lekarz powiedzial tylko ze mam na siebie uwazac, i nic wiecej
Stary 2014-11-25, 13:23   #1758
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
to prawie to samo w każdym razie też uzależniają. jak pracowałam po 12h, 240h miesięcznie to nie potrafiłam się bez nich obyć... i teraz też momentami jak dopada mnie kryzys to tęsknię z takimi specyfikami, a tu lipa, bo w ciąży nie wolno \m/
A ja przyznam, ze nie cierpię tych energetyków. Smakują okropnie, a do tego jak kiedyś wypiłam, to nosiło mnie strasznie.
Mi najbardziej brakuje coli, choć od czasami pozwalam sobie na odrobinę. No i tak jak przy pierwszej ciąży, jakaś dziwna ochota na jakiegoś fajnego drinka. Pamiętam jak przed samym porodem mnie ochota dopadła. Po porodzie minęło to zupełnie. Także pewnie i teraz tak będzie.
A i ochota na sery pleśniowe, też mi brak tego.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:31   #1759
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, mój Tż od nigdy nie był jakimś chodzącym sexoholikiem, sex raz w tygodniu, raz na dwa tygodnie- od zawsze. Teraz w ciaży jest tak samo, ale to ja muszę za nim łazić i robić z siebie błazna czasem on nawet zabiera moja rękę jak go TAM dotykam- bo go gilgocze no choćbym chciała to skubany albo ma lenia, albo zmęczony, a jak już ma ten dzień to ahhh najważniejsze ze jest blisko, tuli, całuje, czuję jego miłość, troskę Niestety teraz oni bardzo sie boją, może weź go do ginekologa na wizytę i niech lekarz powie, że nic nie stoi na przeszkodzie? Bo mój właśnie po słowach lekarza, że można dalej tak samo, to przestał się bać
fakt, że PO zawsze się pyta czy nie skrzywdził maluszka
a ja fikalam codziennie, czasami wiecej niz raz dziennie..... a jak teraz nie moge, to mi odbijac zaczyna.... czuje sie jakas odepchnieta i nie chciana.... i czasami sobie wmawiam, ze to z mojej winy, ze nie jestem ladna itd. to TZ mnie uspokaja... to jest ciezki okres.... fiku miku do siebie zbliza..... ale warto zaprowadzic TZ do lekarza w takim wypadku.... u nas bylo odwrotnie, to TZ musial zrozumiec ze nie moge.... i czeka za kazdym razem az dam sygnal....

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Dziwne to było ale u mnie to w ogóle jakis dziwny przypadek nic sie nie dzialo wczesniej tylko te bóle i odeszły wody, żadnej krwi ani nic. Wszystkie badania dobre, ciaza książkowa. Czekam jeszcze na wyniki posiewów , moze tam cos znajda.
Nikt by nie przypuszczal ze zaczyna sie porod tak wczesnie..... najwazniejsze ze z malutka jest dobrze, i rosnie
Oby znalezli, warto wiedziec na przyszlosc, znac przyczyne, jesli bedziecie planowac jeszcze dzieci

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:

wstyd sie przyznac.... ale pilam codziennie po kilka sztuk kiedy pracowalam..... a od dnia kiedy zobaczylismy dwie kreseczki na tescie, nie wypilam ani troszeczke i nie wypije kawe tez odstawilam.... tesknie za nimi
Stary 2014-11-25, 13:37   #1760
Lila_17
Rozeznanie

Te skurcze braxtona to podobno, tak jak Crystal pisała są bezbolesne. My kobiety to się mamy...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:39   #1761
crystal25
Zakorzenienie

a ja postanowilam patrzec na to co jem.... po moich zakupach i zmianiach TZ sie wystarszyl ze ide na diete, i pyta z wielkim wykrzyknikiem, ale na diete nie idziesz mam nadzieje hahahaha, jasne ze nie ide.... ale pewne nawyki zywieniowe musze zmienic, co by nie ryzykowac zbyt wielkim przytyciem, przez moje obzarstwo.....
kupilam ciemny ryz, brazowy makaron, platki owsiane ( nie znalazlam innych :/ ) miod,zurawinke, na sniadanie, albo zamiast slodyczy jako deser, wafle ryzowe, nie slodze od kilku dni herbaty, pije tylko wode.... i ciemny chleb juz jest w domu od kilku dni,i staram sie od wczoraj nakladac wiecej warzyw na talerz, i narazie zaczne od tego. zawsze to lepiej, patrzac na moje zachcianki....

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Te skurcze braxtona to podobno, tak jak Crystal pisała są bezbolesne. My kobiety to się mamy...
Tak slyszalam od wielu osob, w tym od mojej mamy
Napewno nie tak bardzo bolesne, jak przy porodowych,
ja to juz ze wszystkim teraz bede leciec na ip..... nie bede sie zastanawiac czy przejdzie czy nie, tylko pojade sprawdzic....
Stary 2014-11-25, 13:40   #1762
ewka5891
Zakorzenienie

Mam piersi na obiad i szukam pomyslu

Crystal zapomniałam napisać, że śliczne imię wybraliscie choc w polskiej wersji niekoniecznie mi sie podoba.

Synek

Stary 2014-11-25, 13:42   #1763
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
a ja postanowilam patrzec na to co jem.... po moich zakupach i zmianiach TZ sie wystarszyl ze ide na diete, i pyta z wielkim wykrzyknikiem, ale na diete nie idziesz mam nadzieje hahahaha, jasne ze nie ide.... ale pewne nawyki zywieniowe musze zmienic, co by nie ryzykowac zbyt wielkim przytyciem, przez moje obzarstwo.....
kupilam ciemny ryz, brazowy makaron, platki owsiane ( nie znalazlam innych :/ ) miod,zurawinke, na sniadanie, albo zamiast slodyczy jako deser, wafle ryzowe, nie slodze od kilku dni herbaty, pije tylko wode.... i ciemny chleb juz jest w domu od kilku dni,i staram sie od wczoraj nakladac wiecej warzyw na talerz, i narazie zaczne od tego. zawsze to lepiej, patrzac na moje zachcianki....

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Tak slyszalam od wielu osob, w tym od mojej mamy
Napewno nie tak bardzo bolesne, jak przy porodowych,
ja to juz ze wszystkim teraz bede leciec na ip..... nie bede sie zastanawiac czy przejdzie czy nie, tylko pojade sprawdzic....
Właśnie, ja też tak słyszałam od kilku osób, słuszne myślenie
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:44   #1764
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Mam piersi na obiad i szukam pomyslu

Crystal zapomniałam napisać, że śliczne imię wybraliscie choc w polskiej wersji niekoniecznie mi sie podoba.
dziekuje
Chyba przy nim zostaniemy w wersji polskiej rowniez mi sie podoba, ale pozabijam moja rodzine jesli beda mowic w innej wersji niz francuskiej.... imion nie wolno przekrecac.... ja to sie smieje do TZ, ze Theo Cleo Donatan , ogladalismy eurowizje razem, i czasami mi wlacza ich piosenki
ja dzis na szybko sphagetti robilam a piersi to ze sto lat nie robilam

znow musze isc do laboratorium..... dobrze ze nie jest daleko..... zapomnialam ze przerwy sa i wszystko zamkniete o tej godzinie :/

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-25 o 13:46
Stary 2014-11-25, 13:49   #1765
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja przyznam, ze nie cierpię tych energetyków. Smakują okropnie, a do tego jak kiedyś wypiłam, to nosiło mnie strasznie.
większość energetykó rzeczywiście smakuje okropnie, ale u nas w pracy są pomarańczowe RockStar i te mi zasmakowały i wszyscy się ze mnie nabijają z tego powodu, że te energetyki żłopię (żłopałam) a że jeszcze mi kopa dawały to super było, bo przeżyć tyle godzin w pracy to jest masakra.

Cytat:
Napisane przez crystal25
ludzie źle rozumieją słowo "dieta" i myślą, że zaraz odchudzająca. moim zdaniem w ciazy powinno się zwracać uwagę na to co jemy (choć mi rzadko się tak naprawdę udaje) i wybierać rzeczy zdrowe i wartościowe, a nie wciągać wszystko jak odkurzacz. i to też jest przecież jakaś dieta, tylko zdrowa i prawidłowa

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-11-25 o 13:56
Stary 2014-11-25, 13:52   #1766
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Tak krzyżykami
Można gdzieś pooglądać twoje prace?

Ja właśnie zajadam się mandarynkami w domu tak ładnie nimi pachnie
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 13:53   #1767
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:

ludzie źle rozumieją słowo "dieta" i myślą, że zaraz odchudzająca. moim zdaniem w ciazy powinno się zwracać uwagę na to co jemy (choć mi rzadko się tak naprawdę udaje) i wybierać rzeczy zdrowe i wartościowe, a nie wciągać wszystko jak odkurzacz. i to też jest przecież jakaś dieta, tylko zdrowa i prawidłowa

Dokładnie, ludzie mają zakodowane w głowie dieta=odchudzanie, a czasami wystarczy przecież zmienić nawyki zywieniowe i tyle

Synek

Stary 2014-11-25, 13:54   #1768
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A ja przyznam szczerze, ze mimo iż urodziłam jedno dziecko już, to nie mam pojęcia co to jest i jak się to odczuwa. Może miałam, a nawet nie wiem
Dziewczyny te nasze bóle to jedna zagadka, kiedy panikować kiedy nie. Mnie np boli, kłuje prawie każdego dnia, po prawej stronie na dole, jakby jajnik. Lekarz wie o tym od początku, nic niepokojącego nie zauważył, więc tak sobie chodzę.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-25, 14:10   #1769
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja fikalam codziennie, czasami wiecej niz raz dziennie..... a jak teraz nie moge, to mi odbijac zaczyna.... czuje sie jakas odepchnieta i nie chciana.... i czasami sobie wmawiam, ze to z mojej winy, ze nie jestem ladna itd. to TZ mnie uspokaja... to jest ciezki okres.... fiku miku do siebie zbliza..... ale warto zaprowadzic TZ do lekarza w takim wypadku.... u nas bylo odwrotnie, to TZ musial zrozumiec ze nie moge.... i czeka za kazdym razem az dam sygnal....
Też sie tak czuje....z tym brzuchem,taka nieudolna....ehhhh wiem że dla TŻ ta jestem piekna i powtarza mi to ale wewnątrz czuje sie jak odepchnięty bałwanek
Stary 2014-11-25, 14:13   #1770
smv
Zakorzenienie

A mi odpukać nic nie boli wiec tyle dobrego. To z moim sercem było konsultowane z kardiologii to każdy mówił "zrób se dziecko to ci minie i przestaniesz się ze sobą cackac" może mają rację.. Się okaże. Położyłam się i zjadłam i mi już ok.
Poszlam teraz z psem na spacer sprzatnelam w kuchni idę kurze wytre obiad mam z wczoraj wiec luzik...
Kto ma pomysł na jutro co zrobić? Co by czasochłonne bardo nie było? Nie lubię gotować ;/ble

A te skurcze to kij jeden wie jak je odróżnić. Ja chyba ich jeszcze nie miałam i obym nie musiała ich doświadczyć za dużo i boleśnie i często..

Wy tu o bzykanku mówicie... A ja dalej ochoty nie mam dlaczego? Mam wyrzuty sumienia bo TŻ chce a ja ciągle Nie. Nawet się skupić na przyjemności nie umiem bo wydaje mi się ciągle ze poronie (skąd cholera to we mnie siedzi?)... A nawet jak się pocalujemy to TAM nie robi się mokro jak to zwykle bywało ;( a żele nawilżające to jednak nie to samo. Dół dół dół ;(

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-25 o 14:16
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości