|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Na masle klarowanym albo oleju rzepakowym i w wycieraniu juz sie nie bawie - tluszcz jest tez potrzebny ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- mala a jest cos poza mlekiem, co w miare chetnie je? Albo poszlabym w slodkie smaki - kukurydza, dynia, bataty i z nimi cos przemycala, albo odpuscila mu w ogole. |
|
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XIX)
Cytat:
Nie przemawia do mnie smazenie beztluszczowe. |
|
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
Mi średnio takie rzeczy totalnie bez smakują. Ale jednak jak widzę placka blyszczacego od oleju to jakoś automatycznie mi się za tłusty wydaje i biorę ten ręcznik.
|
|
|
|
#4324 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi o matko ale się nacierpiałaś
![]() Debrah ja smażę na oleju rzepakowym i nie wycieram papierem już Dziewczyny spytam jeszcze raz. Polecicie jakiś nawilżacz powietrza??
|
#4325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jejku ale to strasznie brzmi... brrrJa też na maśle klarowanym
|
|
#4326 |
|
Zadomowienie
|
Mój mąż jak jeszcze mieszkał sam to kupił taki http://wentylacja.com.pl/Wiadomo%C5%...ver-38636.html
Nie narzekam na niego, teraz włączam ciepłe nawilżanie bo w sypialni ciągle jeszcze nie grzeję, a jak jest ciepło to chłodne. Także jest używany dość intensywnie, jedyna wada, że nie jest mały, ale z drugiej strony nie muszę co chwilę uzupełniać wody. |
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sama nie lubie takich tłuściochów i sobie tez odsączam.
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://www.mall.pl/nawilzacz/camry-..._jgaAjFl8P8HAQ |
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
My na masle klarowanym smazymy,potem daje na recznik papierowy.
Misiaeel my nie mamy nawilzacza ;-) |
|
|
|
#4330 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeszcze tak z ciekawości dokopałam się do ulotki szczepionki na wzw b, którą otrzymał Tomek- Euvax. Przeklejam skutki uboczne- "kryterium: często (występują częściej niż 1 na 100, ale rzadziej niż 1 na 10 dawek): krwiak, zaczerwienienie, stwardnienie, obrzęk w miejscu podania, ustępujące w ciągu 2 dni, nieznaczne podwyższenie temperatury ciała, płacz bez uchwytnej przyczyny, ból brzucha, zmniejszone łaknienie, biegunka, wymioty, rozdrażnienie, bezsenność, ospałość, złe samopoczucie mnie to utwierdziło, że coś w tym moim toku myślenia a związku szczepienia noworodka i sukcesu z kp może być. Cytat:
Mała, a może spróbuj z frytkami z piekarnika: u nas wczoraj zjadał frytki z ziemniaków na kolacje, aż mu się uszy trzęsły, kiedyś mu robiłam selery w kształcie frytek i też podeszły. Oczywiście "kepuć" (keczup) musi do teog być w nie małej ilości, ale mam własnej roboty, także na zdrowie mu tylko wyjdzie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawijko- ogólnie owsianki nie ruszy w żadnej wersji,ale fakt że z dynią mu nie podawałam (mam ugotowaną w słoikach nada się?). Przepis na Ciasteczka od Majulmi zaraz sprawdze,na tel ciężko ogarnąć wszystko ![]() Do smażenia dobry jest olej kokosowy. Ja smaże na rzepakowym i robię tak jak Debrah,odsączam nadmiar tłuszczu ale nie zawsze. Meneq- co je chętnie... Prawie nic. Parówki ale to nie zawsze. Kupuje mu berlinki albo z sokołowa-czasami zje całą,czasami tylko pół. Czasami kupuje też swojskie i te lubi najbardziej. Pomidory z jogurtem naturalnym lub śmietaną. Ogórki kiszone kocha miłością absolutną. Ziemniaki z sosem. Zupy wybrane (ostatnio wyjada marchewke tylko). Czasami zje chleb z pasztetem ale to już święto musi być. Chleba suchego czasem skubnie. Bułki kupujemy mu z ziarnami to tylko ziarna wyjada. Słodkich rzeczy nie lubi. Chyba wszystko.
|
|
#4332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak naprawde WZWB grozne jest tylko fla narkomanow czy lubiacych tatuaze. Wiec tu zasadnosci szczepien nie widze ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Przesadzasz, je sporo przeciez. |
||
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
Mala zerknij na produkty Dobra Kaloria,u nas teraz szal na orkisz,wyjada raczka z miseczki,to dosc male jest.
Polecam ciastka,babeczki bo mozna do nich wsadzic wszystko. Szkoda,ze Oskar nie lubi plackow,bo do nich mozna wsadzic wszystko jak leci,ja robilam ostatnio z kaszy manny,platkow jaglanych,jablka i sera. Frytki tez fajna sprawa:ziemniaki,marchew, seler,burak,kalarepa plus dowolne ziola i oliwa. |
|
|
|
#4334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialam na mysli ciasteczka/placki owsiane, ja np wczoraj robilam cos takiego: http://www.tysiagotuje.pl/2014/01/sn...z-serkiem.html tylko dodalam jeszcze zmielone siemie lniane i pol tartego jablka. Mialam na mysli pestki dyni ![]() Chociaz jak Kuba byl maly to robilam mu owsianke z dynia ze sloika, jednak teraz zupelnie nie to mialam na mysli ![]() Co do pogrubionego - zazdroszcze mu! A jakies placki warzywne probowalas? Czy w ogole konsystencja plackow jest nie do przyjecia? Tam wlasnie mozesz przemycic zdrowe pestki. |
|
|
|
|
#4336 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale w grupie Dorotki nie, oni tam codziennie ze swoim pluszakiem mogą przychodzić i tyleAle Agatka od tygodnia o niczym innym nie mówiła, tylko o tym, że z misiem (ma ukochanego) idzie i koniecznie w czerwonych rajstopkach Cytat:
meble - fajne, ja je lubiłam, one w poprzednim mieszkaniu nasze były - i piętrowe łóżko, dywanik - droga dla autek z ikei, bo Agatka BARDZO chciała i tak dalej, ale gdybym miała od podstaw - to zrobiłabym może nie taki jak wasz, ale podobnie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18835/ tyle, że nam odpada, bo łóżko nie będzie pasowało Natomiast w naszym mamy proste, kolor wenge, i chciałam bardzo zrobić eklektyzm i pomieszać je z sosnowymi, do tego ściany żółtocytrynowe, widziałam w głowie że to będzie wyglądało naprawdę ciekawie - i chłop nie chciał ![]() A teraz łóżko kupujemy małżenskie, sam materac miał być, ale jednak łóżko całe, 180x200cm już wielką kołdrę zamówiłam z poduszkami i pościelIfwka, co do zabawek plastikowych - dla mnie plastik nie musi być synonimem tandety, takie klocki duplo czy lego na przykład, w ogóle klocki przeróżne które mamy, to głównie plastik, mamy to na wierzchu, w pudełkach no i potem - dziewczynki mają przeróżne drobne zabaweczki - kucyki, laleczki, figureczki tego się nie uniknie jednakCytat:
i tak malując normalnymi plakatówkami dzieci łapy babrze Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia! Cytat:
pozytywna postać, moje obie lubią, przy czym Dorka na widok aż piszczy, natomiast... Agatka bajkę widziała kilka razy tylko i nie, bajka to nie to, zabaweczki figureczki lepsze ![]() Cytat:
rodzynki, suszone morele (żelazo), daktyle! Cytat:
ja na niej bez tłuszczu |
||||||||
|
|
|
#4337 |
|
Zadomowienie
|
szaja a jaką masz ceramiczna patelnie? bo ja musze swoje wymieniać.
|
|
|
|
#4338 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuje porady odnosnie kp. Jesteśmy cały czas tylko na piersi ale maly bardzo szybko przysypia i nasze karmienie często wygląda tak ze sa to takie serie karmiomy się powiedzmy co pol godziny po max 10 min później jakieś 3 godz przerwy i znowu. I mam jakieś obawy nie wiem czy uzasadnione czy nie właśnie ze przez te krótkie karmienia strace pokarm ze powinno to wyglądać tak ze np przez pol godziny ssie jedna piers. Dodatkowo jak to karmienie u nas tak wygląda to mam co pol godziny dawać inna piers czy taka serie robić z jedna piersią.
|
#4339 |
|
Zadomowienie
|
Szaja uwielbiam jak piszesz o Agatce
Mega pozytywna dziewczynka z niej jest, nie? Rajstopki mnie rozwaliły na maksa Mała Ewa na śniadanie akceptuje tylko pomidory, ew. chleb z przecierem mam trochę w słoikach na zimę, ale muszę coś wymyślić nowego, bo jednak te zimowe pomidory to dla mnie smakują jak karton. No i ogórki kiszone, ale to akurat zimą dostępne no i super zdrowe, także jej nie będę żałować. A co byś chciała, żeby jeszcze Oskar jadł? Z owoców co lubi? Bo ja też myślę, że nie jest tak źle. Ewa wg mnie nadrabia owocami, codziennie bez problemu je banana i jabłko, do tego zawsze musi być jakiś dodatek, mandarynki, winogrona, gruszka, kiwi czy inne tego typu. A np. jak dostaje na obiad kluski z mięsem i kapustą to zje same kluski tylko, najczęściej więcej ode mnie ![]() Hope bo zapomniałam wcześniej, strasznie dużo się Wam zwaliło na głowę, oby nowy miesiąc, a zaraz potem nowy rok już były duuuuuużo spokojniejsze |
|
|
|
#4340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4341 | ||
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Cytat:
Prawie 3 godziny lazilam po Kerfie. Wzielam dla malej chodzacego pieska z Hasbro i 2 laleczki Evi w pietrowym lozku Kupilam tez kozaczki dla niej i przy okazji dalam cv w CCC :P
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Napoczatku na pewno tak, słychać jak ładnie przełyka później juz różnie bywa. Trzeba go pobudzać a później w ogóle zasypia i zaraz po wyciągnięciu piersi budzi się.
|
#4343 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i ugodowa bardzo, większość da się jej wytłumaczyćCytat:
mamy, Agatka dostała kiedyś.
|
||
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój mąż się ze mnie na początku nabijał, ale teraz już się nauczył, że jak jedzie w delegacje to musi mi przywieźć jakiegoś pączka czy drożdżówki Najgorzej potem jak mi coś zasmakuje, a nie zanosi się, żebym prędko pojechała zaś w to miejsce ![]() Jakie kozaczki kupiłaś? Iffonka Ewa też tak robiła, chwilę ssała aktywnie, potem przysypiała, potem znowu parę minut ciumkała. Ale ja nic nie doradzę bo wtedy po prostu leżałam z nią i nic więcej mnie nie obchodziło, przy drugim dziecku to już trudniejsze. Ale na początku dzidziuś mało jedzenia jednorazowo potrzebuje, szybko się męczy to często przysypia. W każdym razie laktacji to nie zaszkodziło bo karmimy się do dzisiaj i nie zanosi się na koniec. |
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj mi dziecko przed snem na drzemkę pobiegło do szafki i krzyczy "mońka! ", potem do kuchenki i patelnię wyjmuje, pytam ocb a ona 'plaćki! " , zaproponowalam ze może chce się wyspać najpierw to się rozplakala od razu ze "gloda" jest
, to zrobiłam placki serowe , zjadła 2, zapila mlekiem i poszła spać. Teraz jak się obudziła to chciała "omle z dziemem " , Kurde czemu jej same takie plackowe smażone tłuste wchodzą... Boję się ze za dużo takich dostaje. |
|
|
|
#4347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4348 |
|
Lurker ;)
|
Szklanko mam 10 minut pieszo od domu do tej cukierni
Z reszta zapowiedzialam, ze mimo wszystko bede odwiedzac Kozaczki takie http://ccc.eu/pl/kids/catalog/all/318715
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytasz o skrzynie ona sie wysuwa nie podnosi. Dodatkowym atutem jest to ze jak sie wysunie pojemnik to zostaje takie jakby biureczko. Są tez otwory na rączki do otwierania mała sama sobie wysuwa. Patelnie ceramiczna mam z biedronki taka zwykła jakaś za 39 zł duża dość ale jest super
|
|
#4350 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dyni to tego nie zrozumiałam akurat [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49080946]u nas też ale w grupie Dorotki nie, oni tam codziennie ze swoim pluszakiem mogą przychodzić i tyleAle Agatka od tygodnia o niczym innym nie mówiła, tylko o tym, że z misiem (ma ukochanego) idzie i koniecznie w czerwonych rajstopkach Ano, Bokeh, ja dla odmiany UWIELBIAM takie pokoiki jak zrobiłaś, natomiast... przy 2 dzieci i ograniczonym funduszu w grę wchodzi pragmatyzm i tyle meble - fajne, ja je lubiłam, one w poprzednim mieszkaniu nasze były - i piętrowe łóżko, dywanik - droga dla autek z ikei, bo Agatka BARDZO chciała i tak dalej, ale gdybym miała od podstaw - to zrobiłabym może nie taki jak wasz, ale podobnie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/ca...ns_ikea/18835/ tyle, że nam odpada, bo łóżko nie będzie pasowało Natomiast w naszym mamy proste, kolor wenge, i chciałam bardzo zrobić eklektyzm i pomieszać je z sosnowymi, do tego ściany żółtocytrynowe, widziałam w głowie że to będzie wyglądało naprawdę ciekawie - i chłop nie chciał ![]() A teraz łóżko kupujemy małżenskie, sam materac miał być, ale jednak łóżko całe, 180x200cm już wielką kołdrę zamówiłam z poduszkami i pościelIfwka, co do zabawek plastikowych - dla mnie plastik nie musi być synonimem tandety, takie klocki duplo czy lego na przykład, w ogóle klocki przeróżne które mamy, to głównie plastik, mamy to na wierzchu, w pudełkach no i potem - dziewczynki mają przeróżne drobne zabaweczki - kucyki, laleczki, figureczki tego się nie uniknie jednakpowiem ci, że dla mnie w sumie jeden pies: plakatowe czy palcowe i tak malując normalnymi plakatówkami dzieci łapy babrze jeszcze tylko kilka dni i grudzień, oby lepszy ![]() zgadzam się, to może mieć ogromny wpływ powodzenia! czemu o zgrozo? pozytywna postać, moje obie lubią, przy czym Dorka na widok aż piszczy, natomiast... Agatka bajkę widziała kilka razy tylko i nie, bajka to nie to, zabaweczki figureczki lepsze ![]() słonecznik, orzechy laskowe i włoskie - laskowe smaczniejsze dla dzieci, moje wsuwają normalnie obrane rodzynki, suszone morele (żelazo), daktyle! taniej wyjdzie kupno patelni ceramicznej na dłuższą metę ja na niej bez tłuszczu[/QUOTE] Słonecznik jak mu ostatnio dałam to wysypał na podłogę a potem z niej zjadł pare ziarek,rodzynek nie lubi. Resztę wyprubujeCytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuje za rade Cytat:
![]() Wygląda to mniej wiecej tak: z normalnych posiłków zje np.pomidory,skubnie obiadu (nie są to porcje którymi się naje) i powiedzmy jakiś owoc,reszta to mleko 3-4 porcje. Myślisz że to ok menu? Które dostarcza mu niezbędne składniki?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.

i jeszcze zaczął po necie czytać o klątwach. Nosz k*#*#!! Mówię, człowieku jesteś wierzący, słyszałeś żeby Bóg sobie stawał przed domem: "O, a tutaj sobie pyknę klątwę". 

Mój mąż się ze mnie na początku nabijał, ale teraz już się nauczył, że jak jedzie w delegacje to musi mi przywieźć jakiegoś pączka czy drożdżówki
a potem z niej zjadł pare ziarek,rodzynek nie lubi. Resztę wyprubuje